|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
ja mam ostatnio fazę na smarowidła owocowe (smażone same owoce-bez dodatku cukru)
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-03-27 o 12:50 |
|
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
effa79, obiecuję, że od tej pory będę sprawdzała ile kcal zawierają Wasze śniadanka
Przepis był gotowy, więc zrobiłam, tak jak było napisane. Robiąc śniadanie, nie myślałam ile to może miec kalorii. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego. To chyba na początku jednak będę musiała pilnować chociaż śniadań - jeśli chodzi o liczenie kalorii, żeby nie popełniać tego błędu. Po fetę w takim razie będę musiała się wybrać do biedronki, bo nigdzie indziej nie mogę jej znaleźć. A sklepu Netto niestety u mnie nie ma. Poszukam jeszcze gdzie indziej. Jak nie, to będę musiała z niej zrezygnować. No i jeszcze ta śmietana... Kupiłam teraz taką w proszku Light, bo nie znalazłam Light w spray'u. Tyle, że rzeczywiście jest w niej cukier, więc z niej zrezygnuję. Musiałam i tak zmienic kolejnośc przekąsek, więc krem migdałowy będę miała na później. Teraz, na I przekąskę zjadłam 200 g jogurtu naturalnego Danone z 5 niedużymi orzechami włoskimi. Ale to pyszne A myślałam, że jogurt naturalny jest niedobry.---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- telik,widziałam tą fetę, ale oczywiście nie zauważyłam, że jest napisane na niej light:P Jutro po nią pójdę. A ten serek fit już kupiłam
|
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiad był dziś trochę wcześniej niż planowałam. A placuszki smakowały mi dziś (po odgrzaniu w mikrofali) bardziej niż wczoraj-prosto z patelni. Nie ma w nich wcale mąki, są za to płatki/otręby/twaróg i trochę innych składników. Wrzucę na przepisowy a tutaj tylko fotkę (taka sobie- na szybkiego, bo śliniłam się do nich masakrycznie |
|
|
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
A z mojego obiadu nici. Wróciłam właśnie od dentysty i przez najbliższe 3 godziny nie mogę nic zjeść, więc dopiero o 18 zjem sobie kolację, a później ten zaległy krem migdałowy.
|
|
|
|
#4355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Poeksperymentuje jeszcze i zbadam sie za dwa miesiace.---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Swoja droga co sadzicie o tej czekoladzie wedlowskiej Lekkiej O% cukru ?
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego dobrze się odżywiamy ![]() Masz rację.Zdrowy człowiek nie powinien przekraczać normy.Niektórzy wcinają codziennie po tabliczce czekolady i nic im nie jest.Tylko mi chodziło o to, że np.biały chleb (którego oczywiście nie jadamy ) też podnosi cukier we krwi itp.Cytat:
|
||
|
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba by było zerknąć na skład tej czekolady
Sama również już od dłuższego czasu nie jadłam czekolady, więc się nie orientuję.
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz: [*url=adres http linka]nazwa[/url] czyli [*url=http://www.kwestiasmaku.com/]KwestiaSmaku[/url] * musisz usunąć Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-27 o 16:58 |
|
|
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tym razem potrzebuję pomocy dot. dnia jutrzejszego. Żebym już dzisiaj wiedziała, czy wszystko jest okej.
Śniadanie: wiejska mizeria (serek wiejski 3%, 2 jajka ugotowane na twardo, pomidor, czerwona papryka, pęczek szczypiorku). I przekąska: beziki (3 białka ubij ze słodzikiem na sztywną pianę. Wymieszaj ze szczyptą proszku do pieczenia. Na papierze pergaminowym, zrób kleksy z piany. Bezy piecz w temp. 110 stopni, aż zrobią się suche). Obiad: zapiekanka z brokułów z dzisiaj. II przekąska: pistacjowy deser (15 pistacji, serek naturalny homogenizowany 0% cukru i bez tłuszczu, 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru, słodzik, aromat migdałowy). Kolacja: sałatka nicejska (tuńczyk z puszki, sałata, pomidory, oliwki, jaja na twardo, cebula, czosnek, oliwa z oliwek). III przekąska: jogurt naturalny z cynamonem i pestkami (nie wiem jakimi jeszcze) I teraz mam pytanie: nie za dużo tego? Szczególnie, jeśli chodzi o przekąski. Wydają mi się taki zbyt sycące. |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad-pysznie wyglądają te placuszki!!i cyba je zrobię w weekend-ciekawe czy wyszłyby w wersji ostrej no i z czym by zjeść wtedy...ale pewnie na słodko zrobię
![]()
|
#4361 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może zrobić coś a'la placek po cygańsku?- z gulaszem (z chudego mięska) albo z sosem grzybowym? Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-03-27 o 18:41 |
|||
|
|
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
ninaad, pewnie, że mogę. I tak zrobię. A w ogóle, to sobie tak myślałam wczoraj, że mi chyba właśnie nawet wygodniej było robić 5 posiłków, bo ja tak to bym musiała jeść co 2 h - późno wstaję:P Tzn. nie zawsze, ale czasami owszem. Dziękuję Ci za rady
Cieszę się, że w miare dobrze jest. Uczę się dopiero, także nie zdziwiłabym się, gdybym popełniała jakieś błędy.A w ogóle, to teraz robię sobie kolację i stwierdziłam, że to 435 kcal. Trochę dużo chyba, bo jak tak patrzę na te Wasze, to mają max. 300. No ale dzisiaj nie jadłam obiadu i II przekąski, więc chociaż teraz sobie pojem ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- O rany, nawet nie zjadłam tej całej kolacji. Najadłam się dosyć szybko. |
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja jestem na SB dopiero2 dzien, ale mam pytanie w kwestii herbat, jakie pijecie, bo wiem ze maja byc bezteinowe np. ROOIBOS, a jakies jeszcze sa dozwolone?
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dzien wygladal tak:
sniadanie: jajecznica z 2 jaj z warzywami (pieczarki, cebulka, papryka, wedlinka) 2 sniadanie: jogutr naturalny z 2 rzadkiewkami i orzeszkami ziemnymi ok 15 godz 1,5 serka wiejskiego (nie moglam nic innego zjesc bo jechalam juz w autobusie prosto z zajec do domu....) 17.30 juz w domciu mieso wieprzowe... chyba to byla golonka (zjadlam samo chude, nic konkretnego nie bylo w lodowce... nie mozna pewnie tego jesc... i do tego 3 pomidory z 2 plastrami sera...i nie wiem czy cos jeszcze moge zjesc... bo wydaje mi sie ze juz sporo zjadlam... jak cos zle robie to porosze o korygacje... edit ![]() zjadlam kolacyjke salateczke z glowki salaty lodowej, 1 pomidorka, 1 malej cebulki, 3 plaserkow wedliny i 3 plastrow sera ![]() z moich podliczen to ok 1300 kalorii??
04.07.2015 [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2009-03-27 o 21:03 |
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
to ja zakończyłam jedzenie na dziś
śniadanie 8.00: owsianka na mleku z 3 łyżek płatków z sezamem, orzechami włoskimi i cynamonem przekąska 11.30: mały jogurt naturalny z orzechami włoskimi obiad 15.00: 2 połówki dużej czerwonej papryki zapiekanej z pieczarkami, cebulką, trójkącikami serka fit, kawałkami piersi z kurczaka, na górze mały plaster sera żółtego ![]() przekąska2: przed 18: banan zmiksowany z dużym kefirem ![]() kolacja 20: fasolka "jaś" z przesmażonymi na oliwie pomidorami i cebulką, kawałki piersi z kurczaka, sałatka (1/2 pora, 1/2 pomidora, 1/3 papryki, kilka plasterków szynki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz.
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Witam u mnie tak:
rano: DANIO przekąska: jabłko obiad: 2 jajka na twardo, jabłko przekąska: jabłko kolacja: 2 serki wiejskie ,2 mandarynki )to tyle na dziś ![]() z ćwiczeń: 100 przysiadów, 100 wypchnięć bioder, 2 serie na boczki, trening ramion i barków, 1 godzina i 20 min pływania na baseniku )
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo south beach tego nazwać nie można i to nawet ja wiem taki laik.z podpisu widzę, że jednak uważasz, że jesteś na I fazie. to chyba nie byłaś na pierwszej stronie tego wątku. owoce zabronione. więc chyba ci sie diety pomyliły.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-27 o 20:38 |
|
|
|
|
#4369 |
|
Przyczajenie
|
mam takie pytanko, długo się odchudzałam i ograniczałam tłuszcze, teraz chciałabym zdrowo sie odżywiac zeby utrzymać wagę, podobaja mi się zalecenia south beach, czy od razu zacząć 3 fazę?
i czytałam że w 3 fazie zaleca sie jeść już tylko 3 posiłki dziennie. no i ja już nie wiem, co jest lepsze - 3 czy 5? i czy np. 2h przerwy to nie za mało? bo nie lubię jeść na noc za to w ciągu dnia jak mam apetyt to mogę jeść co 3-2h |
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rob tego bledu co ja.... za malo jesz, za malo miesa, warzyw no i w 1 fazie owoce sa zabronione. A mowie zebys nie robila tego bledu co ja bo myslisz ze jak bedziesz mniej jesc to schudniesz, ok... ale na poczatku z wody... potem twoj organizm bedzie sie bronic i spowolni trawienie i jedzac taka sama ilosc nie bedziesz chudla...
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) będąc w szkole nie mam za bardzo czasu na jedzenie wiec wtedy ograniczam się tylko do owoców. teraz jem mniej bo waga mi nadal stoi, z miesa w ogóle zrezygnowałam bo go nie cierpię w każdej postaci, wolę ryby a te jem codziennie prawie 2 razy dziennie, dzis akurat nie jadłam.
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
ninaad, bo to nie ważne, więc nie ma co liczyc rzeczywiście, ale ja jestem straaasznie ciekawa ile zjadam
Bo ostatnio trochę poduczam się w temacie odchudzania i dopiero teraz zauważyłam ile kalorii zjadałam wcześniej:/ Trochę mnie to przeraziło, bo pewnie grubo przekraczałam normę. Dlatego interesuje mnie tym bardziej teraz ile ich zawiera zjadane przeze mnie jedzenie.A poza tym, to chciałam powiedziec, że ten krem migdałowy jest przepyszny! Tylko chyba dałam zbyt mało żelatyny, bo nie było wystarczająco gęste, ale ogólnie jest super. No i dowiedziałam się, że 3 tableteczki słodziku, to o dużo za dużo:P Ostatnio w ogóle jakoś wszystko jest dla mnie za słodkie. Ale to dobrze. Ja się cieszę ![]() No i jeszcze dodam, że dzisiaj tylko zrobiłam 110 brzuszków:/ No ale w sumie to lepsze niż nic. |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
ćwiczenie z wątku ''boczkowego''
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579 to unoszenie nóg nad ziemią 20 cm po 3 serie
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
a masz moze jakies konkretne cwiczenia np. z you tube?
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w dalszej kolejności z czego zrezygnujesz? nie ma w twoim jadłospisie ani mięsa, ani warzyw, ani tłuszczu jest za to mnóstwo węgli prostych - danio i owoce ja już pisałam niejednokrotnie, że sposób żywienia, który prezentujesz z SB nic wspólnego nie ma, to zakamuflowana głodówka, ciekawe jak długo jeszcze tak wytrzymasz ![]() robisz sobie krzywdę dziewczyno |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza galaretka drobiowa, na rosołku z groszkiem, marchewka i jajem
Pyszna wyszła....
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2009-03-27 o 22:19 |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
...
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. ograniczyłaś tłuszcze do zera? w SB akurat tłuszcze są dozwolone a eliminujemy przetworzone i oczyszczone węgle i cukier rafinowany tak myślę, że możesz zacząć od wypasionej II, czyli 3 porcje owoców ii węgli złożonych dziennie ale wywal biale pieczywo itd. i cukier sama zobaczysz jak bedziesz reagować co do ilości posiłków, to w ostatniej książce już nie ma zalecenia ograniczania się do trzech - jednak mniej a częściej jest korzystniejsze - wszystko tak naprawde zależy od Twoich preferencji ja jem co 3h |
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
Ale pycha ta galareta! Ale to pewnie można dopiero w 2. fazie, prawda?
No i ja podsumuję swój dzisiejszy dzień, bo widzę, że niektóre z Was tak robią: Śniadanie - omlet z pieczarkami i z papryką I przekąska - jogurt naturalny z orzechami włoskimi Obiad - brak II przekąska - brak Kolacja - sałatka z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, fasolą czerwoną i jajkiem III przekąska - krem migdałowy Wypiłam też 2 herbaty czerwone (no właśnie, ile powinno się ich wypic? tzn. ile szklanek tej herbatki jest zalecane? bo gdzieś czytałam, że niektórzy piją po 5 - 6, ale co to daje? no i jeszcze jedno pytanie mam, które mnie od zawsze nurtowało: czy jeśli trzeba wypijac 2 litry płynów dziennie, to czy to ma byc sama woda, czy może byc tak, że np. będę piła 4 szklanki herbaty czerwonej i litr wody niegazowanej?). Dzisiaj właśnie dosyc mało płynów wypiłam, bo oprócz tych herbatek, tylko ok. 1 szklanka wody:/ Idę zrobic jeszcze jedną, bo mam akurat na nią ochotę ![]() Powiem Wam, że ta dieta jest świetna! Tzn. można się ochudzic, a jednocześnie byc najedzonym! Ja dzisiaj, bez obiadu i II przekąski jestem, a więcej i tak bym nie zjadła:P Jutro zmniejszę ilośc jedzenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Przepis był gotowy, więc zrobiłam, tak jak było napisane. Robiąc śniadanie, nie myślałam ile to może miec kalorii. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego. To chyba na początku jednak będę musiała pilnować chociaż śniadań - jeśli chodzi o liczenie kalorii, żeby nie popełniać tego błędu.
(po odgrzaniu w mikrofali) bardziej niż wczoraj-prosto z patelni. Nie ma w nich wcale mąki, są za to płatki/otręby/twaróg i trochę innych składników. Wrzucę na przepisowy a tutaj tylko fotkę (taka sobie- na szybkiego, bo śliniłam się do nich masakrycznie
), to wzrost cukru we krwi nie jest spowodowane samym cukrem
Dlatego dobrze się odżywiamy
) też podnosi cukier we krwi itp.

04.07.2015