|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() naszczescie jeszcze miesiac... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Aguniu dziaaaaaa: ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
boszenko ciesze sie ze zupka wyszla
![]() ![]() ![]() Klaudus jeszcze troche wytrzymamy, musimy...... ja jestem tylko ciekawa co mi pozostanie z ciazy...tzn jakie rzeczy bo np... do tej pory perfumy ktore wywolywaly u mnie straszne mdlosci na poczatku ciazy a takze jeden szampon i lakier do wlosow nie moge ich teraz do tej pory uzywac ![]() Dziewczynki wlasnie czytam sobie o zawale: " W pierwszym okresie zawału bardzo istotne jest zapewnienie lekkostrawnej diety, tak aby chory nie miał trudności z wypróżnianiem się. Defekacja jest dość dużym wysiłkiem, wymagającym napięcia tłoczni brzusznej, powodując odruchową tachykardię w celu zwiększenia rzutu sercowego. Skutkiem tego wysiłku może być "śmierć na sedesie" - dość typowa u chorych w pierwszych dwóch tygodniach choroby, czasami nawet z pęknięciem ściany serca." To nie jest smieszne ale mi sie teraz przypomina pacjent ktory lezal u mnie na oddziale z powodu peknietego tetniaka a tetniak mu pekl w czasie seksu ze swoja kochanka, w trakcie orgazmu ...powaznie! I smieje sie z siebie zebym na kibelku nie urodzila bo jak takie rzeczy sie dzieja ![]()
#4023 |
Zakorzenienie
|
ja pierdziele..
![]() slyszalam kiedys ze kobitka prawie urodzila .. robiac kupke.. ![]() ale zadko sie zdarza no cos ty.. ja to sie kudrde boje porodu najgorsze jest to ze nie robia lewatywy... ja jestem pewna w 100000% ze nie tylko dzidziusia ''wyproznie'' ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz dostep do takich cudow tam? wiesz przez maila niestety nie dam rady zrobic Ci lewatywy ![]()
![]() |
#4025 |
Zadomowienie
|
nadrabiam zaległości z dwóch dni i właśnie dotarłam do info o Gabi
![]() gratulacje dla gabrielli i Kajki ![]() a teraz idę czytać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej mamuski
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ad.2. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() Cytat:
![]() Najlepszy byl ten maz.... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to przy Tobie.... ciezarowa pelna geba ![]() ![]() Cytat:
![]() Uwazaj na siebie ![]() ![]() Blondynko sliczny ten fotelik w ogole ten kolorek ![]() Poiglot, Aguska mozemy sobie raczki podac ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, skoro jest gulka to może faktycznie jakiś kręg się przesunął
![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot, oj współczuję Ci kochana ![]() ![]() Goo, jej ale córcia duuuuża, mój młody w 32 ważył ponad 1900 i to już dużo. Zuch kobietka Ci rośnie ![]() Boszenka, jak się mam zarazić to nic nie pomoże, mamy jeden pokój ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |||
Zakorzenienie
|
ja chodze juz z termoforem w spodniach...hihihihi ale troszke pomaga niestety tylko troszke jak poloze sie spac to pewnie znow nie bede mogla znalezc dobrek pozycji ehh...
Cytat:
ciekawe co to tam tak czuc... musze isc do lekarza i niech to zobaczy ale dzieki za informacje ![]() Cytat:
![]() Odnosnie tego bolu....pewnie nasze miesnie kregoslupa byly bardzo oslabione i teraz mamy problem... ![]() Cytat:
no ale wkoncu to neurochirurdzy tylko ze oni na mnie patrza jak na cos co mozna wiesz...i znow beda zartowac sobie a mnie nie jest do zartow ![]() ![]() Dobrze ze paluszki juz Cie nie bola, no a skorka bedzie sie macerowac...niestety.. I prosze nie chorowac ![]()
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Sashka, Ciebie też dopadło
![]() ![]() Aguśka, no tak, do swoich kolegów iść to tak trochę krępujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Raczkowanie
|
Wrocilam z wizyty i gin nie popsul mi jednak humoru!
![]() ![]() ![]() No i przede wszystkim dziekuje za dobre mysli ![]() A wiec z malutka wszystko ok, rosnie, macha raczkami i nozkami, bo jeszcze ma troche miejsca no i w tej chwili ma 1600 g, a termin mam chyba 1 dzien pozniej niz goo, takze mamy niezly rozjazd miedzy naszymi maluszkami ![]() Mala podczas badania bardzo nagle wypiela mi brzuszek, na co lekarz: no pieknie, wypina sie na mnie. Ja mu mowie, ze to nie pupa tylko raczej glowka, no i okazalo sie zaraz na usg, ze rzeczywiscie to glowka, tak wiec mala sie nadal nie przekrecila i jest wciaz ulozona posladkowo. Chcialam, zeby oczywiscie zagladnal jej jeszcze raz miedzy nozki, ale sie nie dalo, dupcia wcisnieta gdzies w sam kacik i nic nie widac. W ogole mala byla powywijana jak paragraf, bo zaraz kolo buziaczka byly raczki i stopki - wszystko naraz ![]() ![]() No a z moja szyjka sprawa ma sie bardzo dobrze, albo az za dobrze. Nawet porod chyba by jej nie ruszyl. Na szyjce mam dosc duza i twarda blizne po zabiegu, lekarz jeszcze kiedys powiedzial mi, ze mozna probowac rodzic naturalnie, ale jest duza szansa, ze szyjka sie w ogole nie ruszy, no a dzisiaj juz stwierdzil, ze nie bedziemy juz zastanawiali sie nad sn tylko od razu cc, bo szanse sa praktycznie zadne. Tak wiec dzisiaj dogadalam sie juz w sprawie cc, jesli nie bedzie wczesniejszej akcji, to zrobimy cc w ostatnim tygodniu przed planowanym terminem. Lekarz sam powiedzial, ze zadzwoni do ordynatora do szpitala i umowi termin - normalnie rewelka. Takze dzisiejsza wizyta naprawde super! ![]() A teraz z tej radosci biore sie za pieczenie ciasta Rafaello ![]() papatki i buziaczki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
gosik jednak chyba bede zmuszona do skorzystania z ich uslug
![]() nicola super ze wszystko ok na wizycie ![]()
#4034 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja już padnięta po wycieczce, zasiadam na kom-pa i co czytam? same piekne wiadomości, szczególnie o naszej dzielnej i ekspresowej Gabi ![]() gabriellao0 - GRATULACJE ![]() ![]() Aguśkaa83 - no ginka mnie rozwaliła tym patykiem, tak z zaskoczenia mnie tam dziubła, świnia jedna. Z kręgosłupem prosze się jak naszybciej wybrać do specjalisty, niech oceni swoim fachowym okiem, może skieruje Cię na CC. poiglot91 - no mi też jakos siara nie chce lecieć, nic a nic, a Tobie już kiedyś leciała jeśli dobrze pamiętam. A opieka medyczna jest tam tragiczna z tego co piszesz, szok ![]() boszenka69 - współczuje z powodu mamy i zaś te dni niewiedzy mogą zabić, domyślam się. Nio dobrze że Ci przeszły dolegliwości, i udanej nocy i reszty dni z Tż ![]() Małgosia ![]() malutka_24 - no to raczej dobre wieści z wizyty, ale lekarz pięknie nastraszył, wariat!! Fasolka87 - ojjj ja bym sie wkurzyła, gdyby ktoś chciał mi wóziorek wybierać, przesada, a i zależy jaki ona ma gust kobita. Kathi75 - no brzusi rzeczywiście zmienił kształt i położenie, wydaje mi się czy jest sporo większymiedzy jednym a drugim zdjątkiem? Szykuj się do kolejki kochana ![]() michaela - śliczny stół, w moim typie, a ubranka super. Już dawno żadna z nas fotek ciuszków nie wklejała. malwa1234 - coraz bliżej powrotu do domku, pewnie jesteście szczęslwi, i informuj nas choćby smskiem. sashka20 - o ranyyy ![]() katrin1 - a usłyszałaś jakieś straszne nowinki o CC że już stanowczo nie chcesz? No a szpital rzeczywiście dobrze zoorganizowany. cinusiowa - ja przepisik juz sobie drukłam, może kiedys najdzie mnie chęc na upieczenie ciacha, może w niedziele ![]() ![]() Rozaliontko - oby wszystko było ok z wami, kurcze tyle razy ten szpital odwiedzacie, i wizyty Tż nie ważne gdzie ważne że przy was będzie, trzymaj sie bidulko ![]() maugoszatka- piekny brzusio ![]() gosikk_s - nooo tylko tam sie nie zarazić tym pioruństwem, bo już żadnego dzidistwa nam nie trza do końca ciąży. Nie całuj tam czasem Tż ![]() Goo100 - noooooo to pięknie z szyjką ![]() nicola2002 - nooo to wspaniałe wiesci, malutka rośnie, fika w brzusiu, a szyjka Twoja to przeciwieństwo większości z nas tutaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
BAN stały
|
ciesze sie ze Wam wizyty sie udało
![]() ![]() bylam w aptece- na zimno nie mozna nic stosowac- tylko masc z wit A wiec siedze z mascia na buzce;/ do tego ten ząb co wypadł boli mnie miejsce po nim- ta dziura. nie krwawi ale boli;/- z 7 razy myłam dzis zeby i plukałam anybakteryjnym płynem-powoli przechodzi... tz w pracy do 22 a jutro idzie na rano i w niedziele tez;/ 3 weekend w pracy- od 3 tygodni codziennie pracuje- i jeszcze w srode 16h;/ wykonczy sie;/ dobrze ze sa w kwietniu swieta-moze zwolni Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-03-27 o 20:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ostatnio slyszalam...
ze nasze dzidziorki rosna tez bardziej od hormonow.... np od duphastonu... a ja tyle tego sie nabralam, no i moj synek wazyl w 29 tc 1550 gr. troszke za duzo nie bardzo ale troszke. marika no dobrze ze juz jestes z nami ![]() ![]() nyla esberitox n na zimno mi gin przepisal...rewelacja ![]()
#4037 |
BAN stały
|
ja sie 3 dzien mecze z nim... a recepta- dopiero w poniedziałek miałabym to pewnie samo zejdzie jak bedę w cieple i smarowała witaminka A
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko sie nie szalec mi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gosik epidemia moze nie... ale uroki trzeciego trymestru. Niestety koncowka jak dla mnie... jest najgorsza. Mdlosci to przy tym pikus ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co??? Tak sobie siedze i wzielo mnie na wspominki ![]() Rok temu o tej porze to siedzialam nad ksiazkami i sie przygotowywalam to matury.... a teraz... przygotowuje sie do najwazniejszego "egzaminu" w zyciu.... bycia mama ![]() ![]()
![]() |
#4039 | |||||
Wtajemniczenie
|
a o tym to nie słyszałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ad. 2 no właśnie, czy są jakieś objawy, po których same może stwierdzić, że robi nam się rozwarcie ![]() ![]() Cytat:
![]() no i gratuluję cesarki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4040 |
BAN stały
|
jakos sie tym zimnem nie martwie- nie boli prawie ale nie wiem co z tym zebem;/ wyleciał mi i teraz nie wiem jak lekarz ma korzen wyrwac- ja sie boje;( i do tego jeszcze to boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
A ja zaraz smigam nynać, bo padam na pyszczek, jakos ta droga mnie znużyła, a jutro na 8 mam w szkole warsztaty i w niedzielę więc trzeba być w formie żeby wysiedzieć. Po szkole ide do rodziców i wracam dopiero wieczorkiem w niedzielę więc nie piszcie za dużo dobrze? Buziaczki
![]() nyla89 - hmmm....a dentysta nie powiedział Ci że chirurgicznie musisz nerw wyrwać? bo mi własnie tak powiedział i czeka mnie to po porodzie. malutka_24 - no i maz rację, po co ma Cię psychol straszyć, ja chyba pójdę za jakies 2 tygodnie prywatnie na USG żeby zoabaczyć czy wszystko u mojego syncia oki. sashka20 - no egzamin nas porządny czeka, ja jakoś się zaczynam obawiać, bokażdy co się dowiaduje że mój Tż wyjechał to mnie straszą i pytają z takimi oczami ![]() nyla89 - uppssss a ja normalnie smarowałam zoviraxem, a chyba nie wolno bo żadna z was o nim nie pisze ![]() Aguśkaa83 - no ja też się najadłam ogólnie tego dziadostwa i to niepotrzebnie, bo ciąża nie była zagrożona ale to szczegół. A jak nauka Ci idzie kochana? Ja mam jutro i w niedzielę jakies warsztaty tzn, wryje się do innej grupy bo moja ma termin w maju a czy ja wiem co w maju ze mną będzie? czy dotrwam? Więc opdbębnie w ten weekend. |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja w tej chwili biore tez znow duphaston mimo iz w 6 m-cu odstawialismy z lekarzem, ale teraz znow przepisal ze wzgledu na ta szyjke... a Ty bralas niepotrzebnie to dopiero jakas abstrakcja ![]() Uciekaj kochanie lulac, zycze w miare milego dzionka jutro, chociaz wspolczuje ze musisz jechac bidulko ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- znalazlam pozycje umozliwiajaca skupienie sie na czyms innym niz bolu w calym biodrze i posladku............ a wiec mnie boli prawa strona i.... Polozylam sie na lewym boku z lewa noga lekko zgieta a z prawą odciazona, polozona troche wyzej tez lekko zgieta w kolanie i troszke do przodu... zamotalam ale moze zrozumialyscie ![]() uciekam kochane spac z ta wymyslona pozycja dobrej nocki ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-03-27 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
a mi sie USNELO...
:P hehe ja nic nie wiem o lewatywie tu.. musze sie zapytac lekarza ze nie robia to na bank ale czy mozna kupic..hmm nie weim ![]() mowicie ze byscie sie spalily ze wstydu.. czytalam na forum jak siweze mamusie opisywaly porod i mowily ze nie czuly jak zrobily ''kupcie''zaduzy wysilek zeby poczuc to.. ze sie zrobilo.. ale przeciez to nie tylko wstyd ale i malo higieniczne.. bo przeciez i dzidzius sie ubrudzi.. itp.. ja to nie wiem ![]() agusiu... ![]() ![]() ![]() moja mama ogolnie opisala mi ze porod to takie uczucie.. jakbysmy robily wieeeelka kupke hehe i ze sie nie moze zrobic bo boli itp.. ale parcie jest i samo idzie.. ![]() hehe ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
![]() teraz wiadomo jak to ''niezabezpieczony'' zab .. a to sie ukryszyl a to to.. i tez mam w sumie sama korzen.. czeka nas rozcinanie dziasla.. niestety... bo jakos sie dostac musi... ja to dopiero pojde na wyrwanie jego jak przestane karmic.. bo nie dam rady ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-03-27 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Nicola, super że wizyta udana
![]() ![]() Aguśka, całkiem możliwe że hormony też mają swój udział w rośnięciu dzieci, ja brałam duphaston od 5 jakoś do 23 tygodnia. A w międyczasie jeszcze luteinę. I może się okazać że będę mieć największe dziecko w rodzinie hehe, nikt w to nie wierzy ale ja mam złe przeczucia ![]() Sashka, to fakt że końcówka najgorsza. Ja niby wielkich dolegliwości nie mam ale duszności mnie chwilami wykańczają, podbrzusze często boli a macica się stawia. Nie jest za fajnie a widzę że może być dużo gorzej. Ja ostatnio też wspominam, rok temu o tej porze szykowałam się do ślubu i nawet przez myśl mi nie przeszło że w pierwszą rocznicę będziemy już we troje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz dzielną babcię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Ludzie, moje dziecko to jakaś terrorystka. Znęca się nad matką
![]() Ja już wytrzymać nie mogę. Nie mogę stać, ledwo się podnoszę, bo ona mi tak szaleje w samym dole brzucha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Ja daję temp. na jak najwyższa i wkładam blachę do jeszcze nie rozgrzanego dobrze piekarnika. Temperatura sobie rośnie razem z ciastem ![]() A najlepiej to się piecze i wychodzi w staaaaarych piekarnikach takich na gaz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Raczkowanie
|
![]()
Gratuluje !!!!
![]() wielkie buziaczki dla gabi i dla malutkiej kajusi ![]()
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mam ustawić piekarnik na 250 stopni ![]() obawiam sie, że wyjmę ten biszkopt w formie węgielka ![]() a jak długo trzeba go piec - albo do jakiej temperatury?
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mamuśki moje kochane ja uciekam spać. Do jutra i po buziaczku dla każdej na noc ![]()
![]() |
#4050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() Na szczęście wykąpałam się a ją ciepła woda uspokaja więc tylko czuję jej doopsku wypięte z mojej prawej strony. Chyba usnęła, bo jest spokój. Ale znając tą moją małą partyzantkę, to nie na długo... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.