|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących :D
Wczoraj mi wizaż zdechł przed północą, a widzę, że Wy jeszcze się tu bawiłyście
![]() to niesprawiedliwe, żeby jednej zdychał tylko ![]() Wieść od Teressy zdążyłam jedynie przeczytać i nawet odpisać nie dalo rady ![]() To niesprawiedliwe jest ![]() Ponadto ciągle skrypty jakoweś mi się nie dokończają na stronie i właśnie się dowiedziałam, ze nic nie mogę z tym zrobić ![]() Kiszka ... Idę się wypachnię jakimś Avonem i pojeżdżę na szmacie tu i tam - ale ostro. Mąż poprosił o barszcz ukraiński na obiad .. Myślę, ze się nie kapnie, jak zrobię białoruski potomstwo chce racuszki ... ciekawy się zestaw robi obiadowy ...
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
ale wczoraj impreza mnie ominęła ![]() wrociłam późno do domu i od razu poszłam grzecznie spać. Takuś super,ze lepiej i częśćiej będziesz z Nami Homyku witaj
Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2009-03-28 o 09:16 |
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niby obejrzałam prawie 5 sezonów Housa, 5 sezonów Chirurgów, po drodze jakieś Ostre Dyżury i Chicago Hope i niestety nadal nie wiem gdzie są jakie kostki (w organach lepiej się orientuję, chociaż co do lokalizacji swojej wątroby nie jestem w 100% pewna). Konkretni, ale ja mam dziwny gust ![]() Szwedów nie mogę załączyć, bo mimo że by się nie dowiedzieli - to nie wypada ![]() Dzisiaj idę przekłuwać uszy i już mnie bolą... heh
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie imprezowiczki
Cytat:
, chociaż w soboty później robię do wieczora i tak na prawdę weekend zaczynam dopiero w niedzielę .Miłego dnia wszystkim. |
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Milego wszystkim
macham i wymacham zaraz przyjedzie wielka ciezarowa i mnie stad wywioza ciekawam co ci silni panowie na to, ze w szafach nadal trochu pelno ![]() bede musiala sie wdzieczyc i glaskac po muskulach nuuu, Mieciu, taki z ciebie mezczyzna jezd ale chyba nie dasz rady ... ![]() Dotarla wczoraj byla do mnie plyta Banaszak i Kofty Trzeba marzyc trzeba...
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Teresso
Kasiu, salipeg to mieszanka glikolu polietylenowego i kwasu salicylowego. Najlagodniejszy kwasior ze wszystkich, ktore dotychczas stosowalam. 30% miksture trzymalam na gebie pol godziny i nic nie zarlo, nie szczypalo, zadnego buraka. Przy czym ja stosuje kwasy systematycznie, od kliku lat i zaprawiona jestem w bojach. Dzien po aplikacji twarz i szyje mam jak gladz. Alleluja! U mnie od ranca slonce. I plyta Basi. na ten przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=FmM4j50RrFU Milej soboty
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Deszcz pada - nici z mycia okien
![]()
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie impreza ominela
![]() Chcialabym, chciala... ![]() chociaz ta mamy emerytura jakas zmyslona, Ona zamierza jeszcze intensywniej teraz pracowac. Dziwna jakas ![]() Cytat:
![]() Aua. Podziwiam. Cytat:
Wymiatasz, wiesz o tym ?
|
||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Zmartwychwstaję wątek
![]() Kwiecie, padłam z pana Miecia ![]() Ja już jestem wrócona z jogi i zakupów - oczywiście kupiłam i tę drugą kurtkę, czarną z Zary mamiąc się przy kasie wizją oddania, jak uznam w domu, że jest mi niepotrzebna Wy przy porządkach, a ja nawet niczego nie próbuję uprzątać, zanim chaos malarski nie zostanie ogarnięty na zawsze. Za to zaraz zacznę przygotowywać obiad - dziś warzywny sos z cukinią do makaronu. Potem spotkanie zakupowe z Sasią, chociaż pewnie rozczaruję biedną Asię, bo zdążyłam przepuścić wszystko co miałam i czego nie mam jeszcze przed zakupami
|
#4570 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dzińdybry
![]() Ja się właśnie obudziłam - zaspałam (jak mnie denerwuje ten dym papierosowy w knajpach!!!) No nic, jak się pospieszę to jeszcze zdążę na giełdę minerałów.W Galerii Dominikańskiej dają ją dla wszystkich (-20% na wszystko do 29.03), bo normalnie to jakiś sms trzeba okazać. Ale w Galerii nie trzeba
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2009-03-28 o 13:06 |
|
|
|
#4571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie imprezowiczki
ja wczoraj tez balowalam a co Cytat:
A ja myslalam, ze migdal jest najslabszy ktory i tak zburaczyl mnie na kilkanascie dni i zarazem skutecznie odstraszyl od teg typu zabiegow ![]() Cytat:
Oj, jak dawno nie sluchalam Basi a tak ja lubie, a juz najbardziej z M. Bianco ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
No prosze, Joasia juz po zakupach, a ja dopiero wstalam i nawet nie ogarnelam chalupy Gratuluje kuteczek, a szczegolenie tej dzisiejszej ktore optycznie skracaja moja zyrafia szyje kurcze moze i ja w koncu wybiore sie na zkupy i cos sobie sprawie
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Panow Mieciow jest dwoch, moj trzeci nie-Miecio koordynuje i sprawa pcha sie w przod az furkocze po katach.
Co ja im bede przeszkadzac. Jak wynosili szafe ( na pasach ) to sie pchalam do drzwi, kierowac, otwierac, przepuszczac, uslyszlam przez sapanie- a co ta, ku...a baba tu robi, wypie....c! Wolnochwilowo wie patroluje Allegro, kiedy wchodza oczywiscie rzucam sie szczupaczkiem zgrabnym w kierunku kartonow i pot wdziecznie ocieram z lica ![]() Otworzylabym sobie winko, obawiam sie jednak ze bylby to o ten jeden gest za duzo ![]() Kot-a zestresowany tuli sie w badz ktore lapska, coby go tylko zabrac. Mysli bida, ze teraz to my jedziemy do sanatorium ![]() Joasiu podziw moj, joga, zakupy, obiad powiennas prowadzic zycie na drugim etacie ![]() Gatulacje w kierunku nowej kurtki. A co masz nie miec
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy dzień wiosny jak nic
![]() wróciłam z kotą od weterynarza, jest już jakiś postęp, temperatura w końcu spadła poniżej 40 stopni (do 39.9 ale co tam, ważne ze spadła) kota widać, też odczuła poprawę bo dziś awanturuję się o możliwość grzania doopki na balkonie ale jej tłumaczę, że pan dochtor zakazali jutro będę zdawała relację z trzech niezawodnych metod wciskania w kotę tabletek![]() velvet, panowie całkiem całkiem szkoda, że szwedów nie możesz pokazać![]() a to miejsce wypukłe na człowieku to ci najwyżej za tydzień pokażę ![]() nasturcjo, liczę na dokładną relację z pana miecia, coby ten dzień słoneczny rozsłonecznić jeszcze bardziej życzę, żeby pan miecio z towarzyszem krzepą i chęcią się wykazali
Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2009-03-28 o 13:45 |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo .... to widzę, że tekst jest międzynarodowy ![]() W czasie budowy domu słyszany był przeze mnie po wielokroć od fachowców różnego autoramentu .... najbardziej się mi podobał przekaz ustny pana od pokryć dachowych (któremu uwagę zwróciłam na błąd w obliczeniach) skierowany szeptem scenicznym do mojego męża : - A co ty qwa, zonkę na budowę zabierasz ... poje***o cię? no nie zdzierżylam i zrobiłam wykład na temat j*****a ![]() Pan urażon się poczuł więcej nie przybył i chwałabogu
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszam sama. PEG zanabylam przez zbiorowe zakupy na LU. Kasiu, salipeg to w porownaniu z migdalem kraina lagodnosci. Nalozylam 30% stezenie, pol godziny na facjacie i szyji, zmylam mydlem (trza kwasa zneutralizowac) i zimna woda, potem jakiegos tlusciocha i lulu. Dla mnie wazne jest to, ze w przeciwienstwie do innych mieszanek kwasowych, czy retinoidow dziala istotnie, ale bez nieprzyjemnego luszczenia. Przede wszystkim - poleruje, poleruje, poleruje. Cale polacie skory, nie tylko twarz. Ja tez bardzo lubie Basie z czasow M. Bianco. Moj Mily wniosl w posagu kilka plyt Basi na winylach. ( Moje doswiadczenie zyciowe dowodzi, ze mezczyzni czesciej niz kobiety maja fizia na punkcie plyt winylowych ) Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2009-03-28 o 14:04 |
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie zanebede niezbedne skladniki i sprobuje Strasznie zrazilam sie do kwasow po peelingu migdalowym (slabym, zrobionym bez alkoholu). Mialam takiego buraka i opuchniecie jakbym twarz zanuzyla we wrzatku. Jak chlop mnie zobaczyl na drugi dzien po, to chcial zawlec mnie sila do szpitala. Pozniej byla gumowa skora, ktora zlazila mi kilkoma warstwami. I na dodatek wylaczona bylam z zycia przez bite dwa tygodnie. Cytat:
dokladnie
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-03-28 o 15:25 |
||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Salvete Wymiatacze
Po koszmarnym tygodniu spedzam 100%domowy, (a wrecz lozkowy) łikend. Zakonczylam maraton szpitalno-laboratoryjny i teraz czekam jak moj organizm zareaguje na wszystkie medykamenty.... (moze to puste z mojej strony, ale oprocz oczywistych lękow towarzyszacych kazdej kuracji "powaznymi" lekami, gnebi mnie i taki przed utrata mych troskliwie wyhodowanych wlosow i przed kolejnymi atakami tradziku i jemu podobnej masakry na twarzy ![]() )Zaleglosci wymiatajacego watku nie jestem w stanie nadrobic, dlatego pomacham do Was i zmykam pod kolderke. Bede tu zagladac, choc zapewne nie okaze sie wdziecznym partnerem do pogaduszek ![]() |
|
|
|
#4579 |
|
Piers do przodu
|
Witam popołudniowo
Katt leżakuj, lezakuj - w końcu sen to najlepsze lekarstwo ![]() Ja juz poobiadkowo zawiązuję sadełko
|
#4580 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ok, już zajarzyłam... uff ![]() Cytat:
Ale za to słyszałam - okrzyki radości, gwizdy i inne dźwięki, jakbym chodziła po tej budowie nago. Oprócz tego różne zaczepki "witamy panią inspektor/kierowniczkę" z bananem na twarzy itp oraz najczęstsze bezczelne gapienie się na mnie jakbym była kosmitą. Zazwyczaj zaczepiają gdy są w grupie, pojedynczo nie są już tacy pewni siebie, a jeśli się rzuci jakimś (pseudo)technicznym tekstem (np. "nie za dużo betonu pan leje?") to całkiem wymiękają i stają się nawet sympatyczni ![]() Cytat:
|
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i całuje mocnotrzymam kciuki, za wszystko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Katty-san, Velvet, Szachownico- dziekuje
![]() Trzymam sie, jak moge - (odziedziczony zapewne po Babci, ktora nie poddala sie do konca....)
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wiosna, wiosna, wiosna, nareszcie Katt Mój mąż zliczył rano puszki po wczorajszej imprezie i doliczył się czterech |
|
|
|
#4584 |
|
czyli Endżi
|
Kattko, trzymaj się
Przede mną trudne dni. Musieliśmy bezzwłocznie odwieźć dziadka do szpitala, bo rano zadzwoniła lekarka z wiadomością, że wykryto u niego zaawansowaą zakrzepicę i każda chwila zwłoki mogła kosztować dziadusia o zawał Mojego dziadusia, który oglądał ze mną Rambo, nauczył trzymać gardę, pilnował aż usnę w nocy, bo boję się ciemności, nosi w portfelu tylko moje zdjęcie (a pozostałych wnuków ma sześcioro) i nazywa dupkiem każdego na kogo mu się poskarżę. Mój dziaduś A ja nie zdążyłam go wyściskać zanim wyszedł.Założyli mu kroplówkę, która ma rozrzedzić krew i pomóc usunąć skrzepy. Musi być dobrze. A ja znowu zostałam oddelegowana do opiekowania się babcią. Ubieranie, gotowanie, podawanie lekarstw i gryzienie się w język żeby niczego niegrzecznego nie powiedzieć kiedy babcia ma swoje nieprzyjemne momenty. Tak bardzo się boję. Choroba jest taka przerażająca a sama myśl o tym, że któreś z najbliższych mi osób miałby umrzeć sprawia, że czuję się jakbym miała zemdleć. Chociaż nigdy w życiu nie zemdlałam - ale mam wrażenie,że to odpływanie sił do oddychania i stania na własnych nogach to właśnie to. Wolę o tym wszystkim nie myśleć, bo kiedy już pomyślę to tylko bez sensu się rozklejam. Nawet sobie nie uświadomiłam że tak bardzo się boję zanim tego nie napisałam. Mechanizm wyparcia. Wiem że wszystko się ułoży
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel
![]() Przechodziłam podobną sytuację rok temu. Sytuacja wydawała się beznadziejna, przez kilka miesięcy było ciężko - kursowałam między pracą, szpitalem i domem. Ale jest ok, babcia wróciła do sił i do zdrowia (chociaż dochodziła do tego stanu pół roku), tak więc nie trać nadziei i nie myśl o najgorszym... ![]() Życie to niestety też smutne momenty...
|
#4586 |
|
czyli Endżi
|
Kitty,
Ja oczywiście (i niestety) wiem, że w życiu bywa smutno. Najlepiej jednak by było gdyby to działo się najrzadziej jak to możliwe ![]() Moja babcia jest niestety chora nieuleczalnie - można tylko ulżyć w dolegliwościach. Choroba jest na tle nerwowym więc każdy większy stres sprawia, że stan się pogarsza. Kiedy ostatnio dziadek wyjechał na trochę do szpitala a babcia miała groźny wypadek w domu (wtedy też byłam z nią sama i powiem tylko, że swoją fobię dotyczącą widoku krwi musiałam sobie schować głęboko do kieszeni ) to bardzo jej się pogorszyło i myśleliśmy, że już najnormalniej w świecie jej odbije - że tak brzydko napiszę Na szczęście powolutku doszła do siebie.Kiedy czuje się lepiej i nie cierpi to jest najkochańsza pod słońcem. Tylko kiedy ma gorsze dni to marudzi, wrzeszczy, kłóci się i tak dalej. Dlatego nie ma co narzekać tylko cieszyć się że jest z nami ![]() Ale to takie przytłaczające Tak ciężko poukładać to sobie samemu w głowie żeby mieć siły być dla kogokolwiek podporą.
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Endżi-
![]() Wiesz, ze wiem dokladnie, co przezywasz Znam ten lęk, paralizujacy mozg i serce....Ponad 12 lat rozpoczynalam i zamykalam kazdy dzien w jego objeciach...Taki juz los osob, ktore wychowaly sie z dziadkami- kochajac i traktujac ich jak rodzicow- wiadomo, ze odejda za szybko, kiedy my bedziemy jeszcze dosc mlodzi...... ![]() Mysle sobie, ze dobrze robisz odpychajac od siebie czarne mysli, poniewaz imho, nie ma sensu oswajac sie z najgorszym, wyobrazajac sobie "na zapas", jak to bedzie, jak Jej/Jego zabraknie- bo kiedy "ten" moment nadchodzi i tak jest jak grom z jasnego nieba. Zyj tak, bys nie zalowala pozniej, ze cos zaniedbalas, ze nie powiedzialas co czujesz, ze nie spedzilas tyle czasu ile moglas, z ukochana osoba- to pamiec tych chwil zostaje w nas na zawsze....Carpe diem! Poplynelam troche, ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie..... |
|
|
|
#4588 |
|
Piers do przodu
|
Carpe diem - to najlepsze podsumowanie obu Waszych sytuacji
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Angelu - ale szczęściem w tym nieszczęściu chorobowym jest szybkie wytropienie zagrozenia i podjęte leczenie; będzie dobrze A czemuj krócej? tzn. wiem, że zmiana czasu, ale mozesz wszak wstać o godzinę póżniej? jutro przynajmniej ![]() czy nie możesz? Zauważyłam u siebie w ubiegłym roku, a w tym sytuacja się powtórzyła, że już od początków marca budzę się dużo wcześniej, niż muszę - wstaję o szóstej, a budzę się często kilkanaście minut po piątej już wyspana, więc zmiana czasu nie jest dla mnie problemem
|
#4590 |
|
Piers do przodu
|
BigeM - w weekend zwykle się wysypiam a tu nieopatrznie umówiłam się jutro o 9-tej więc wstać muszę o 8-ej i wolałabym o 8-ej 8-ej a nie 8-ej 7-ej
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

leżakuj, lezakuj - w końcu sen to najlepsze lekarstwo
i całuje mocno