![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rolki:)
A ja pojeździłam sobie dzisiaj na starych rolkach, kupionych już z dobrych 8 lat temu, za zawrotną sumę 120 zł (pamiętam jeszcze, bo ze swojego kieszonkowego uzbierałam, i to były jedyne w sklepie
![]() ![]() ![]() EDIT: Jak Wy się ubieracie do rolkowania? Dziś zdałam sobie sprawę, że moje ciuchy się trochę do tego nie nadają, bo wszyzstkie okrycia wierzchnie które mam, to płaszczyki elegantsze, nie mam nic sportowego... Jedynie spodnie dresowe kupione kilka dni temu ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2009-03-08 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
witam, mam do was pytanie
![]() ![]() a teraz pytanie ..co myslicie o polaczeniu na poczatek kijkow nordik walking i rolek? mala asekuracja dla moich 4 literek :p bylo by to wogole wykonalne ![]()
#873 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, pewnie nie jedna z was zaczela "rolkowac" zeby cos tam pospalac. Powiedzcie mi w takim razie po jakim czasie widac jakies efekty. No i czy moge sobie robic jakies wieksze nadzieje czy nie bardzo ?
oj jak by bylo fajnie jakby w tak przyjemny sposob.... <rozmarzony> |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Ja jazde zaplanowałam na jutro jeśli wierzyć przepowiadaczą pogody to też ładnie będzie
![]() Patryka ja podobie większość ciuchów mam taki nie do jazdy. Do pojeżdzenia zakładam bojówki bo pod nie mogę bez problemu nałożyć ochraniacze, jakiś t-shirt opcjonalnie bluza na suwak, ochraniacze na nadgarstki i na plecy plecak z wodą ![]()
#875 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Jazda minimum 3x w tygodniu po 1h - poniedziałek, środa, piątek lub wtorek, czwartek, sobota lub inaczej na zasadzie 1 dzień trening, 2 odpoczynek, 3 tr, 4odp 5tr, 6-7odp. Ważne żeby jeździć na tętnie tzw. aeorobowym, czyli najszybciej jak możesz ale tak żeby swobodnie rozmawiać z drugą osobą podczas jazdy. Wtedy masz pewność, że jedziesz na maksymalnym możliwościach spalania tłuszczów. Oczywiście te procesy uruchamiają się po około 20 minutach jazdy.
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Udało się pojeździć dziś, tak spokojnie na rozruch 40 minut
![]()
#877 |
Zakorzenienie
|
Hej ja jezdze na rolkach od 5 lat , to swietna zabawa.
Rolki ktore polecam to K2 ja mam obecnie Celena i jestem bardzo zadowolona , sa super szybki , slicznie wykonane super kobiece i bardzo wygodne. Do jazdy mam zawsze ochraniacze na nadgarstkach i kolanach i jezdze w stroju sportowym ![]() Wlasnie od jutra zaczynam znowu jezdzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Przyczajenie
|
Pysia strasznie drogie te rolki prawie 800 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
ale sa tez tansze K2
![]() Ja mam swoje z promocji jakos za 399zl ![]() Athena speed - > sa sliczne |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
[quote=scatty princess;11511593]ale sa tez tansze K2
![]() Ja mam swoje z promocji jakos za 399zl ![]() Athena speed - > sa sliczne[/quote Ja chcialam tylko powiedziec , ze osobiscie K2 sprawdzilam i polecam je ![]() Czy beda one tanscze czy nie to juz tylko od kupujacego zalezy . |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Przyczajenie
|
Siemka dziewczyny dołączam się do fanek rolek ;] W tamtym roku dzień w dzień jeździłam
![]() Ale ostatnio słyszałam od koleżanki że od rolek strasznie sie nogi rozbudowują tzn. są grubsze ...Czy to prawda?? Jak myślicie dzięki czemu szybciej schudnę 1 godziny jazdy na rolkach czy 2 godzn na rowerze??? Oczywiście dzień w dzień mam zamiar jeździć ...Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
u mnie wciaz nie ma pogody, zeby zaczac rolkowanie - non stop leje deszcz
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanko do dziewczyn kore jezdza na rolkach czy spala sie tluszczyk z nog? tylko zeby nogi wyszczuplaly a nie rozbudowaly sie za bardzo miesnie...nosze sie z zamiarem kupna rolek w celu poprawienia wygladu moich nog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
BAN stały
|
właśnie szukałam tematu o rolkach
![]() obecnie staram sie biegać, w domu ćwiczę regularnie, raz na dobe wypijam witaminki z plusssz up bo ogólnie mam mnóstwo zajęć w ciągu dnia... i często brak czasu na dobry posiłek. czy warto jeździć na takich rolkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w wyborze.
Witam, wszystkich.
Planuję zakupienie rolek, ale nie znam się na nich ani trochę, czy znajdzie się ktoś, kto może coś polecić, doradzić... Chętnie, dla ułatwienia okręślę moje preferencje. Słyszałam, że marka Rollerblade Spark i Pro jest polecana. ( Wybaczcie, jak robię błędy w nazwach itp) 1. Chcę jeździć rekreacyjnie ( ale od czasu do czasu marzy mi się trochę szybsza płynna jazda - tak żeby się można było rozpędzić jak pozwala nawierzchnia. 2. Muszę też zaznaczyć, że moje fundusze są dosyć skromne - 300-400 ale jak się da tańsze to super. Jednak nie wiem, czy z Rollerblade cos sie znajdzie. 3. Podobno ważne jest zwrócenie uwagi na średnice kół, ich twardość, i coś z łożyckami. Czytałam, że dla osób do jazdy rekreacyjnej najlepsze są o średnicy 78 mm?? I o co chodzi z ABCDE... No i dla mnie jakie parametry byly by najlepsze. 4. Chciałabym kołka z kałczuku. 5. Bede jeżdzić po trasach w sumie rownych jakies alejki, szerokie szosy no i od CZasu do CZasu jak trzeba będzie to kostka. 6. Rzeby jazda była lekka, płynna, cicha i miękka Nie wiem co jeszcze moge opisać, nie wiem co jest ważne i co powinno sie brać pod uwagę. Może mi cos wyjaśnicie...a może jakies konkretne modele wskazecie, tak dla mojego rozeznania, czego szukać w sklepach ewentualnie na allegro... bo chyba w sklepie z Rollerblade nie znajde za 300 zeta. Plijjjsss Doradźcie. Marzy mi sie jazda... na wiosnę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Możę moja waga - 55 - 58 kg ( róznie to bywa) i długosc stopy 24 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Prośba - czytajcie temat uważnie, bo wiele zadawanych przez Was pytań się powtarza kilkakrotnie i są na to konkretne odpowiedzi.
1 - kółka kauczukowe NIE ISTNIEJĄ. Rozpadły by się w kilka sekund. Prawdziwe kółka są zrobione z poliuretanu (uretanu). 2 - Rollerblade to absolutny lider w rolkach - gdyby nie ich działanie ten sport w ogóle by nie istniał. To właśnie oni wykupili patent, zrobili ten sport masowym i aż do teraz są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o wykonanie rolek, ich bardzo dokładne trafianie w rolki dla poszczególnych grup - np. rolki rekreacyjne są tak skonstruowane, żeby pomóc w nauce jazdy (niski balans). 3 - na rolkach świetnie się spala tłuszcz, ale trzeba umiejętnie to robić, jeździć. Jeśli się jeździ za szybko, będą budować się mięśnie, jeśli za wolno, tłuszcz wolno będzie się spalać. Ważne jest jeżdżenie najlepiej ponad 40 minut w tempie, w którym można swobodnie rozmawiać. 4 - Rollerblade Spark 2009 - 389pln, naprawdę najlepsza rolka do nauki jazdy. 5. ABEC - nic nie znaczy w świecie łożysk dla rolkarzy - czysty marketing. 6. Wielkość kółek - pośrednio ma znaczenie przy nauce, ale ważniejszy jest wspomniany wcześniej niski balans.
#888 |
Zakorzenienie
|
a ja jutro pojde wreszcie! jesli sie utrzyma pogoda, trzymam kciuki za slonce
![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
O ile pogoda dopisze też jutro śmigam na rolki
![]() już się doczekać nie mogę ![]()
#891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłam rolki z miech temu i jak narazie miałam je pare razy na nogach, i jeździłam ... po dywanie xD już sie nie moge doczekać kiedy zrobi sie cieplutko! Obawiam się też ze wyjdę na rolki dopiero pod koniec kwietnia po egzaminach, bo boję się że sie połamę xD a wtedy lipa, lepiej nie ryzykować ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
Hejka!!
Mogę się dołąćzyć?? Rolkuję już od ładnych paru lat ale dopiero w tamtym roku robiłam to systematycznie i efekty były:nóżki i biodra ładnie wyszczuplały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tam pogoda u Was? u mnie nici z rolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
oj, biedna scatty princess
![]() u mnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
ajj u mnie dziś wielkia zmiara zero deszczu tylko lekki wiaterek, ale obiecałam sobie, że rolki po egzaminach dopiero
![]() ![]()
#897 |
Rozeznanie
|
U mnie niestety trochę wieję i rano trochę kropiło ale że jest w miarę ciepło to idę zaraz pośmigać
![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
wyjezdzilam
![]() ![]() bylo cudownie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to rolki zostawiam na jutro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
Mogę się pochwalić?
![]() Mam nowe roleczki ![]() ![]() RB Fusion x5, na razie jeździłam dopiero po domu, ale co zrobic, jak u mnie ani wiosny, ani czasu ![]() ![]() A marzy mi się slalom, i freeride... Ja chcę wiosnę!! I chcę być po maturze! I chcę ładną pogodę! I w ogóle!!
![]() Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2020-01-20 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.