Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 16:28   #1441
dra
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Wiem, ze tak byloby najlepiej, ale niestety nie mam takiej mozliwosci..Mieszkam w Anglii, a tu nikt takich testow nie robi, a ciaze traktuje sie na powaznie dopiero po 12 tygodniu
Dlatego musze wierzyc testom i byc dobrej mysli...
Wymyslam sobie teraz mnostwo zajec, bo nie chce myslec, nie chce sie cieszyc...bardzo sie boje, ze @ jednak przyjdzie...
aha mieszkasz w Anglii to wszystko tłumaczy,myślałam,ze w PL jesteś,no to powtórz test sobie i bądź dobrej myśli będzie dobrze zobaczysz
Stary 2009-03-29, 17:02   #1442
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ankamb powtorz test bo mysle ze moze to bedzie dzidzi....gooha jak sie czujesz

no dziewczynki ktora nastepna sie dzisiaj testuje...edi mam dobre przeczucia do do ciebie zrob test...ja robilam na 4 dni przed planowana @ i juz pokazalo 2 kreski
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:31   #1443
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki ...dzis chyba czas przestawili co? Bo dopiero wstalam i na laptopie patrze ze jest 1h do przodu niz na zegarku w domku.
Sweet- glowka do gory, kierownik chyba wziol sobie to do siebie skoro 3 razy juz u niego bylas...bedzie dobrze...a gdzie staz masz...bo nie doczytalam...
A z praca no coz roznie bywa, no ale mam nadzieje ze sobie poradzicie, macie siebie i napewno jakos wszystko sie ulozy...

Magdulec - to miales pracowita sobote...

Dzis brzuszek juz nie boli i jest oki....1dc
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
ja już lepiej się czuję ale nochal nadal zapchany

nie nie oddajesz kasy ,bo pracowalas i masz powod rezygnacji,jakbys tak sobie zrezygnowala tak wtedy zwracasz koszty,a tu masz powod zle traktowanie.
To jak sie nie zmieni to idz cos z tym zrob,bo wykończysz sie,bo rok czasu to troche czasu jest,no wsumie 10msc,ale to duzo,jak masz sie meczyc to lepiej sie przeniesc
Cytat:
Napisane przez ewakol Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Darą... jezeli ten kierownik nic nie zrobi to spróbuj sie przenieść albo zrezygnuj... Meczyc sie tyle miesiecy nie ma sensu... Kasy sie nie oddaje jezeli sa powdy do rezygnacji ze stażu... Więc głowka do góry bedzie dobrze... Mąż tez na pewno znajdzie prace, piesek bedzie zdrowy i wszystko wam sie poukłada zobaczysz... macie siebie wiec bedzie dobrze... :prz ytul:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Chyba najpierw powinnam sie przywitać... Co tam u Was dziewczyny... dzis znowu nawet ładny dzien...Właśnie umyłam autko i teraz czas na niedzielny odpoczynek bo w końcu jutro znowu o 4 pobudka i do pracy.... Milusiej niedzieli dziewczyny
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja już po obiedzie...pyszny był
humorek dopisuje ale pogoda brzydka bo pada, mąż śpi po giełdzie a jak wstanie pojedziemy do mamy na kawe.

Karolcia mam pytanie, napisałaś że masz 1dc , błąd w pisaniu czy ja zle zrozumiałam? pytam bo cykl się zaczyna od pierwszego dnia miesiączki a nie od jej końca

Sorejna i Goha trzymam kciuki za dobry rozwój wydarzeń

Sweet myśle tak jak Dra, jeśli Cię to tyle nerwów kosztuje to nie watro się tak męczyć.poczekaj co kierownik zdziała,
trzymam kciuki ,żeby się ułożyło

..........miłej niedzieli

Kobity Kochane...Mówicie że się kasy nie oddaje bo był powód rezygnacji...A to nie jest tak że ten powód trzeba "udowodnić" ??? Ale myślę że kierownik nie był by świnia i by zeznał że tak było, moja teściowa i mąż mogli by zeznać w jakim ja stanie byłam przez te wredowy!!!!
Na razie nie będę rezygnować- poczekam do końca maja! jeszcze 2 miechy...jak nic się nie zmieni to wtedy poproszę w UP o przeniesienie lub rezygnację..

Choć liczę że może zajdę w ciążę i dostanę wolne chorobowe!
Za tydzień mam koniec cyklu...Zobaczymy czy będzie fasolka "na zajączka" czy@

Cytat:
Czesc dziewczyny,

Dawno sie tu nie udzielalam, choc czytam codziennie...

Dzis jest moj 33dc, ostatni moj cykl byl 32 dniowy, wiec teoretycznie powinnam byla wczoraj dostac okres...Od kilku dni czuje lekki bol w podbrzuszu, piersi chyba troche urosly i sa wrazliwe, bola mnie plecy...
Kilka razy bol byl na tyle silny, ze myslalam, ze lada chwila dostane @, ale do tej pory nie ma...
Dotychczas, za kazdym razem, gdy zrobilam test, kilka godzin pozniej dostawalam @, wiec tym razem sie balam i wstrzymywalam sie z testowaniem.
Dzis juz jednak nie wytrzymalam i zrobilam test, nie z porannego moczu jednak...
I...jest druga, choc bardzo blada kreseczka!!!
Boje sie cieszyc, chce jutro z rana powtorzyc test, tym razem zrobie test elektroniczny, bo ten dzisiejszy byl takim najtanszym testem paskowym (pomyslalam, ze jak ten wyjdzie negatywnie, to wciaz bede miala nadzieje, bo moze to po prostu to kiepski test ).
W zalaczniku zdjecie moich dwoch kreseczek...kiepsko widac ta druga, ale jest...
Prawda?!
Ja tam tę 2gą kreskę widzę!!!!!!
trzymam mooocno kciuki by jutro wyszła kreska jeszcze mocniejsza

................
Rozmawiałam z mężem i mówił że jeżeli nie zajdę szybko w ciąże to pójdziemy do lekarza! Myślę że poczekamy tak właśnie ze 2 cykle max..A jak nie to do gina!
Bo Wg. mnie to troszkę przydługo.
Choć ostatnio bolą mnie piersi -a szczególnie sutki to jak mocno Nie można ich w ogóle dotknąć! No ale poza tym nic..

Dziś miło czas spędziłam.Moi rodzice przyjechali na obiadek ,niedawno dopiero wyjechali, jest cieplutko i słonecznie, nawet przeszłam się na chwilkę, był rodzinny obiad (jeszcze szwagier z żoną i dziećmi przyjechał) ...A niedługo może znowu na spacerek się z małżem przejdę..Troszkę się odstresowałam i meżusiowi się humor poprawił!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:31   #1444
olka@@@
Raczkowanie

Witajcie kochane u mnie strasznie dużo zmian... lekarz potwierdził ciąże, w 4 tygodniu moja fasolka miała 4 mm . Jutro znowu ide do lekarza więc będę wiedziała coś więcej Jednak ciąże znoszę raczej kiepsko mdłości mam okropne, zmęczenie nie do opisania i straszne zmiany nastrojów. Nigdy tak jak w ostatnim czasie nie czułam sie zaniedbana każda czynność kosmetyczna przysparza mi ogromnych trudności... włosy byle jak uczesane, makijaz oby tylko itd. jak tak dalej potrwa to zakryję wszystkie lustra w moim domu. Jutro po wizycie u lekarza opowiem węcej Trzymajcie sie kochane. Powidzenia

Edytowane przez olka@@@
Czas edycji: 2009-03-29 o 19:35
olka@@@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:34   #1445
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witajcie

gooha będzie dobrze
pierwszy raz mierzyłam sobie temp. 18dc 36,8 19dc 37 20dc 36,8
w 19dc czułam lewy jajnik przez cały dzień dziwne uczucie czekam na @ bo pewnie dostane
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:56   #1446
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ula- polylka w pisaniu @ dostalam 28.02 wiec dzis mam 2dc...i juz sie konczy ja mam tak okolo 2 do 3 dni...wiec luz pierwszy dzien umieram drugi luz....wlasnie pije piwko z mezulkie i czuje sie zajbiscie, szczeliwa, sexi i wogole dobrze sie czuje, ze jestem taka szczuplutka....
Owulke powinnam miec 9.04 - hmmm a dni plodne od 5.04 ale ja nie czuje zeby mnie jajnik mnie specjalnie bolal...zobaczymy

Miłego wieczorku!
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-03-29 o 20:02
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 20:55   #1447
gooha3
Zadomowienie

Dobry wieczor dziewczynki

niestety mam przykrą wiadomość nie jestem w ciąży.
Pojechałam w sobote do szpitala, ale to co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojecie.

Najpierw zadzwonilam do mojego gina. on stwierdził ze jak plamienie sie powtórzy zebym pojechała na oddział.
No i tak zrobiłam. W sobote wieczorem pojechałam odrazu mnie przyjeli, kazali sie przebrac i położyc w łóżku.
Bez badań bez wogole wiedzy co mi jest zaczeli faszerowac mnie lekami. Mówiąc ze badania bede miec nastepnego dnia.
Jak sie okazało nastepnego dnia mało kto pracuje w szpitalu i chcieli przelozyc to na kolejne dni.
W miedzy czasie mnie juz całkiem zalało
Także juz wiedziałam że nic z tego.
Poszłam do pielegniarki, a ona na to że mimo wszystko mam czekać na kolejne badania.
Zrobili w koncu badanie beta, ale że nie ma lekarza nie mogą mi pokazać wyników.

Ja juz wkurzona bo po ch.....re siedze w szpitalu drugi dzien.
Mąż równiez zły bo go pielegniarka cały czas wygania ze nie moze siedziec ze mną (głupia krowa, tylko jej to przeszkadzało)

Tylko tyle sie dowiaduje ze musze czekać.

Przez głupie zamieszanie zawołali mnie na usg. Po chwili puka pielegniarka w trakcie badania, przestraszona, bo pomylili sobie pacjentke (normalnie skandal, jak można pomylić pacjentke????)
i tym przypadkowym sosobem jednak udało sie zrobic usg po którym wyszło ze nie jestem w ciąży, jakby nie moznabylo tego zrobic w pierwszy dzien.
Lekarz jak sie dowiedział o pomyłce tez zły i zaczął sie wkurzac na pielęgniarkę (tą głupią, i dobrze jej tak )Przyznał nam racje ze wszystko mogli zrobic w pierwszy dzien od reki i nie dziwi sie mojemu zdenerwowaniu i temu ze przyjechałam skoro pierwszą ciaze poroniłam.
Przyznał tez ze jednak powinnam poczekac jeszcze z tydzien, nastepnym razem.

Jestem tak wymeczona tym wszystkim nawet nie mam siły juz płakać (wyryczałam sie i wydenerwowałam w szpitalu) zaraz otwieramy winko z mężusiem i postanawiamy:
po 1. nie wierzyc testom
po 2. pierwsze badanie w kieruku ciazy zrobic 2 tyg. po spodziewanej dacie @
po 3. wyłączyć myślenie
po 4. liczyc na wpadke

Dobrze ze tak do konca nie wierzyłam w tą ciaze bo przynajmniej troche zalu sobie zaoszczędziłąm.
No i miałam wszystkie badania za friko w szpitalu

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

teraz bede ostrzegac przed testami. Dziewczyny nie wierzcie im !!!!! zeby zaoszczedzic sobie cierpienia.

Ankamb trzymam za kolejne testy
z mojego doswiadczenie nie radze sie zbyt szybko cieszyc

Dra zmień mi kochana datę @ na 28 III

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 20:56   #1448
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

Pojechałam w sobote do szpitala, ale to co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojecie.

Najpierw zadzwonilam do mojego gina. on stwierdził ze jak plamienie sie powtórzy zebym pojechała na oddział.
No i tak zrobiłam. W sobote wieczorem pojechałam odrazu mnie przyjeli, kazali sie przebrac i położyc w łóżku.
Bez badań bez wogole wiedzy co mi jest zaczeli faszerowac mnie lekami. Mówiąc ze badania bede miec nastepnego dnia.
Jak sie okazało nastepnego dnia mało kto pracuje w szpitalu i chcieli przelozyc to na kolejne dni.
Poszłam do pielegniarki, a ona na to że mimo wszystko mam czekać na kolejne badania.
Zrobili w koncu badanie beta, ale że nie ma lekarza nie mogą mi pokazać wyników.

Mąż równiez zły bo go pielegniarka cały czas wygania ze nie moze siedziec ze mną (głupia krowa, tylko jej to przeszkadzało)

Przez głupie zamieszanie zawołali mnie na usg. Po chwili puka pielegniarka w trakcie badania, przestraszona, bo pomylili sobie pacjentke (normalnie skandal, jak można pomylić pacjentke????)
i tym przypadkowym sosobem jednak udało sie zrobic usg po którym wyszło ze nie jestem w ciąży, jakby nie moznabylo tego zrobic w pierwszy dzien.
Lekarz jak sie dowiedział o pomyłce tez zły i zaczął sie wkurzac na pielęgniarkę (tą głupią, i dobrze jej tak )Przyznał nam racje ze wszystko mogli zrobic w pierwszy dzien od reki i nie dziwi sie mojemu zdenerwowaniu i temu ze przyjechałam skoro pierwszą ciaze poroniłam.

Jestem tak wymeczona tym wszystkim nawet nie mam siły juz płakać (wyryczałam sie i wydenerwowałam w szpitalu) zaraz otwieramy winko z mężusiem i postanawiamy:
po 1. nie wierzyc testom
po 3. wyłączyć myślenie
po 4. liczyc na wpadke

Dobrze ze tak do konca nie wierzyłam w tą ciaze bo przynajmniej troche zalu sobie zaoszczędziłąm.
Przykro mi, ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo....postanowienia sa super i zycze wytrwania w nich
A szpitale i polska sluzba zrowia sa do dupy....po prostu do bani....no ale coz tylko w prywatnych klinikach i gabinetach normalnie trktuja ale skad kasy nabrac na to...u mnie szpitakl jest wypas i obsluga tez to mi sie fuksnelo

Gooha-bedziemy razem w tym cyklu sie wspierac...ja tez dostalam 28.03.

Ankamb-trzymam kciuki oby to dzidzia czekaj cierpliwie

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-03-29 o 21:00
Stary 2009-03-29, 20:59   #1449
celka2000
Zakorzenienie

gooha- ale mialas przejscia Wspolczuje! Przepraszam ze pytam, ale nie wiem czy dobrze zrozumialam - w ogole nie bylas w ciazy? Ciaza biochemiczna? Bo w koncu test wyszedl pozytywnie
Dobre postanowienia, tak trzymajTrzymam kciuki mocno za Ciebie. MAm nadzieje ze szybko zafasolkujesz i punkt 4 szybko sie zrealizuje
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:04   #1450
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
ankamb powtorz test bo mysle ze moze to bedzie dzidzi....gooha jak sie czujesz

no dziewczynki ktora nastepna sie dzisiaj testuje...edi mam dobre przeczucia do do ciebie zrob test...ja robilam na 4 dni przed planowana @ i juz pokazalo 2 kreski
jejku obyś miała rację ja mam @ w czwartek ale napewno nie wytrzymam może jutro to byłoby 3 dni przed co ma być to i tak będzie
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:09   #1451
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka@@@ Pokaż wiadomość
Witajcie kochane u mnie strasznie dużo zmian... lekarz potwierdził ciąże, w 4 tygodniu moja fasolka miała 4 mm . Jutro znowu ide do lekarza więc będę wiedziała coś więcej Jednak ciąże znoszę raczej kiepsko mdłości mam okropne, zmęczenie nie do opisania i straszne zmiany nastrojów. Nigdy tak jak w ostatnim czasie nie czułam sie zaniedbana każda czynność kosmetyczna przysparza mi ogromnych trudności... włosy byle jak uczesane, makijaz oby tylko itd. jak tak dalej potrwa to zakryję wszystkie lustra w moim domu. Jutro po wizycie u lekarza opowiem węcej Trzymajcie sie kochane. Powidzenia
zaglądaj częsciej do nas
i daj znac jak czegos sie dowiesz wiecej,ano jedne kobiety ciążę przechodza dobrze inne zle,ale warto dla malutkiego czlowieczka sie przemeczyc
Cytat:
Ula- polylka w pisaniu @ dostalam 28.02 wiec dzis mam 2dc...i juz sie konczy ja mam tak okolo 2 do 3 dni...wiec luz pierwszy dzien umieram drugi luz....wlasnie pije piwko z mezulkie i czuje sie zajbiscie, szczeliwa, sexi i wogole dobrze sie czuje, ze jestem taka szczuplutka....
o to króciutkie @ masz
ja pierwszą @ miałam aż 14dni,później 9 i z czasem do 7dni zeszło,a teraz od 2 lat gdzieś to róznie od 3do 6dni zalezy
i miłego wieczorka i dobrze,ze super się czujesz

Cytat:

po 1. nie wierzyc testom
po 3. wyłączyć myślenie
po 4. liczyc na wpadke

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

teraz bede ostrzegac przed testami. Dziewczyny nie wierzcie im !!!!! zeby zaoszczedzic sobie cierpienia.

ok zmienie
o kurcze lekarze nawet tu PL są do d*** mogli od razu w pierwszy dzień załatwić,a nie przeciągać i przez przypadek miałas usg co za bezczelność...
i dobre podejście masz tylko nie załamywac się,bo wiem po sobie jak zaczynałam pozytywnie myselć to raz tak raz inaczej świrowałam,ale teraz mogę już powiedzieć jest spokojniej ,bo trzeba to poukładac sobie,przemyśleć no i zrozumieć.
A z testami nieraz bywa,ze pokazują a ciąży nie ma,albo na odwrót,najlepiej zawsze iśc na bete ten wynik nie będzie oszukany
Stary 2009-03-29, 21:13   #1452
edi25
Raczkowanie

Cytat:

po 1. nie wierzyc testom
po 3. wyłączyć myślenie
po 4. liczyc na wpadke

bardzo mi przykro życzę ci dużo siły i wytrwałości oraz dużo miłości z mężusiem
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:18   #1453
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

hym, to ja mam jakieś szczęście albo po prostu jest to dobry szpital. co prawda nie ma tu oddziału położnictwa czy patologii ciąży tylko jest to oddział ginekologiczny ale jestem traktowana ze szczególną troską. siostry uśmiechnięte bardzo opiekuńcze, nie przeszkadza mi nawet, że budzą mnie o 5 by zmierzyć ciśnienie. lekarz badał mnie wczoraj, pokazywał mi dzidzie, wszystko tłumaczył, nawet mówił na pocieszenie, że dzidzia się do mnie uśmiecha dziś go nie ma ale jest za to asystent, wszytsko tłumaczy jak mam jakieś pytanie odpowiada. naprawde czuję się tu dobrze.
żałuję tylko, że tu w poliklinice nie ma już porodówki. w bydgoszczy mam do wyboru tylko dwa szpitale, różne opinie słyszałam na ich temat dlatego nie chciałam tam leżeć mimo iż specjalizują się w patologii ciąży tu mam spokój i rodzinną atmosferę ale i tak tęsknie za domkiem.
jutro z rana zrobią mi kolejny komplet badań jak będzie ok to wrócę do domu.
spokojnej nocy Wam życzę
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:21   #1454
dra
Zakorzenienie

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra

Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 35 staraczek:

PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone
KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone

whisky1985 - (Monia, 24 lata, Będzin) cykl 11, last @ 24.01
Narnijkar - (Dominika, 26 lat, Lubuskie) cykl 2, last @ 25.01
aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 7, last @ 6.02
anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 4, last @ 6.02
brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02
dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02
zuzanna12 - ( Magda,26 lat, Canada ) cykl 1, last @ 14.02
kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02
pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 1, last @ 23.02
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 4, last @ 24.02
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 7, last @ 25.02
pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 27.02
fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 5, last @ 6.03
edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 3, last @ 6.03
Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 4, last @ 7.03
magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 6.03
roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 11, last @ 6.03
paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) last @ 9.03
Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 4, last @ 9.03
Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 9, last @ 11.03
martaN23 - (Marta, 23 lata, Świdnica) cykl 2, last @ 11.03
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 11, last @ 13.03
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 3, last @ 13.03
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 6, last @ 15.03
ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 6, last @ 17.03
Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03
DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 8, last @ 18.03
solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 2, last @ 21.03
malga19 - (Gosia, 19 lat, Kraków) cykl ? ? ?, last @ 24.03
ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 2, last @ 27.03
karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 3, last @ 28.03
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 4, last @ 28.03

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 31 zafasolkowane:

maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009)
Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009)
gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009)
*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)
Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009)
Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009)
erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)
Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)
adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009)
BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
aassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009)
Milibiligratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
Nika1980gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009)
sweetpinkygratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach
malin30gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009)
dramaturgia prostactwa gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009)
miss.hot gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009)
sorejna gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009)
Agusia_a9 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
flowerspower gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009)
gusiec gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach
smerfeta01 gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009)
olka@@@
gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek [*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
malga19-Aniołki dwa [*][*]

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-03-29 o 21:26
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:28   #1455
karolcia228
Zakorzenienie

dra-ja zawsze mialam krotkie, 1 mialam 6 dni, po tem 4 dni a teraz 2 do 3...czasm 1 dzien jest straszny a czasem nie...ale daje rade...

Konic weekendu...nie chce mi sie isc do pracy fajnie jest w domku z kochanym mezulkie...ja wogole nie czuje tych swiat a jeszcze 2 tygodnie i beda....jakos tak!

Stary 2009-03-29, 21:36   #1456
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
gooha- ale mialas przejscia Wspolczuje! Przepraszam ze pytam, ale nie wiem czy dobrze zrozumialam - w ogole nie bylas w ciazy? Ciaza biochemiczna? Bo w koncu test wyszedl pozytywnie
Dobre postanowienia, tak trzymajTrzymam kciuki mocno za Ciebie. MAm nadzieje ze szybko zafasolkujesz i punkt 4 szybko sie zrealizuje
lekarz mówił żeby testom nie ufac a zwłaszcza tym zrobionym wczesnie tj. do dwóch tygodni po spodziewanej @. Też już teraz nie rozumie bo test same widziałyście i chyba zaufam lekarzowi.

Tylko dzieki Mężusiowi mam tyle siły teraz. Cały czas był przy mnie i robił wszystko żeby mi nie było przykro.
Będzie dobrze,
jak mówiłam MUSI BYĆ DOBRZE !!!!!!

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-29, 21:40   #1457
ula 87
Zadomowienie

Gosiu kochana , nie wiem co napisać, tak mi przykro, płakałam razem z Tobą ze szczęścia,teraz płacze bo mi jakoś smutno.
dlaczego świat jest taki popier****y , dlaczego tyle musimy wycierpieć?kiedyś musi nam się ułożyć
a co do naszej służby zdrowia- brak słów i tyle

jestem z męczona po całym dniu a jutro od rana mam wyjazd, dużo spraw do pozałatwiania ... dobranoc
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:48   #1458
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hym, to ja mam jakieś szczęście albo po prostu jest to dobry szpital. co prawda nie ma tu oddziału położnictwa czy patologii ciąży tylko jest to oddział ginekologiczny ale jestem traktowana ze szczególną troską. siostry uśmiechnięte bardzo opiekuńcze, nie przeszkadza mi nawet, że budzą mnie o 5 by zmierzyć ciśnienie. lekarz badał mnie wczoraj, pokazywał mi dzidzie, wszystko tłumaczył, nawet mówił na pocieszenie, że dzidzia się do mnie uśmiecha dziś go nie ma ale jest za to asystent, wszytsko tłumaczy jak mam jakieś pytanie odpowiada. naprawde czuję się tu dobrze.
żałuję tylko, że tu w poliklinice nie ma już porodówki. w bydgoszczy mam do wyboru tylko dwa szpitale, różne opinie słyszałam na ich temat dlatego nie chciałam tam leżeć mimo iż specjalizują się w patologii ciąży tu mam spokój i rodzinną atmosferę ale i tak tęsknie za domkiem.
jutro z rana zrobią mi kolejny komplet badań jak będzie ok to wrócę do domu.
spokojnej nocy Wam życzę
u mnie jest masakryczny szpital
i zapowiedziałam,że wole gdzies dojechac niż iść do mojego,jak roniłam zostałam potraktowana jak nie wiem co.... ale nie chce mi się o tym pisać,są wyjątki co są dobre szpitale,ale pewnie wiekszość jest do ......

Cytat:
dra-ja zawsze mialam krotkie, 1 mialam 6 dni, po tem 4 dni a teraz 2 do 3...czasm 1 dzien jest straszny a czasem nie...ale daje rade...

Konic weekendu...nie chce mi sie isc do pracy fajnie jest w domku z kochanym mezulkie...ja wogole nie czuje tych swiat a jeszcze 2 tygodnie i beda....jakos tak!
o to masz dobrze,krótko się męczysz
no w domku najlepiej ja też jutro już na kurs a tak mi się nie chce eh

dobra ja na dziś uciekam muszę się wylezeć jeszcze przed jutrem pa miłej nocki zyczę
Stary 2009-03-29, 21:52   #1459
karolcia228
Zakorzenienie

Gooha- tak jak mowisz musi byc dobrze...mamy siebie i bedzie dobrze....ten cykl razem sobie przezyjemy...damy rade...optymizm i nasi TZ nam pomoga...buzka wielka dla ciebie

Stary 2009-03-29, 22:16   #1460
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Gosiu kochana , nie wiem co napisać, tak mi przykro, płakałam razem z Tobą ze szczęścia,teraz płacze bo mi jakoś smutno.
dlaczego świat jest taki popier****y , dlaczego tyle musimy wycierpieć?kiedyś musi nam się ułożyć
a co do naszej służby zdrowia- brak słów i tyle

jestem z męczona po całym dniu a jutro od rana mam wyjazd, dużo spraw do pozałatwiania ... dobranoc
Dziekuje Uleńko, ale nie smutaj sie bo ja juz tez sie smutam.
Widocznie tak mialo byc,
Cytat:
Gooha- tak jak mowisz musi byc dobrze...mamy siebie i bedzie dobrze....ten cykl razem sobie przezyjemy...damy rade...optymizm i nasi TZ nam pomoga...buzka wielka dla ciebie
o tak zgadzam sie z Toba w 100% trzeba myslec optymistycznie w koncu wiosna idzie

Ja zmykam spac bo padam juz po tych wszystkich przezyciach.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-29, 22:17   #1461
ankamb
Raczkowanie

Gooha...tak mi przykro

I teraz nie wiem juz, co sama mam myslec, moja druga kreseczka tez bladziutka, test ( a wlasciwie dwa, wieczorem powtorzylam i wynik byl identyczny - druga bladziutka kreseczka) zrobiony zaledwie dzien po spodziewanej @...
Nie mam jak zrobic bety, wiec jedyne, co mi pozostaje, to cierpilwie czekac...tylko jak?!
Najgorszy jest ten brak opieki lekarskiej w tych pierwszych tygodniach ciazy tu, na Wyspach
Dosyc mocno bola mnie plecy, nie wiem, czy to normalny objaw? Czy ktoras z Was tak miala? Nie jest to bol nie do zniesienia, ale je czuje, no i brzuch tez pobolewa, czuje sie taka pelna i czasem mam motylki w brzuchu
Tak bardzo bym chciala...ale co Wam bede mowic
Prosze tylko o
Napisze jutro, jak wyszedl test z porannego moczu.
Dobrej nocy.
ankamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 22:36   #1462
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Gooha...tak mi przykro

I teraz nie wiem juz, co sama mam myslec, moja druga kreseczka tez bladziutka, test ( a wlasciwie dwa, wieczorem powtorzylam i wynik byl identyczny - druga bladziutka kreseczka) zrobiony zaledwie dzien po spodziewanej @...
Nie mam jak zrobic bety, wiec jedyne, co mi pozostaje, to cierpilwie czekac...tylko jak?!
Najgorszy jest ten brak opieki lekarskiej w tych pierwszych tygodniach ciazy tu, na Wyspach
Dosyc mocno bola mnie plecy, nie wiem, czy to normalny objaw? Czy ktoras z Was tak miala? Nie jest to bol nie do zniesienia, ale je czuje, no i brzuch tez pobolewa, czuje sie taka pelna i czasem mam motylki w brzuchu
Prosze tylko o
Dobrej nocy.
Ja trzymam mocno
ale moze wstrzymaj sie troszke z testami bo zbankrutujesz
Wiem ze ciezko sie opanowac, ale robiac co dzien moze niepotrzebnie sie nakrecasz i denerwujesz.

Prosze Cie badz spokojna i dobrej mysli i odczekaj chwile jeszcze.
Bedzie dobrze

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-29, 22:39   #1463
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny podczytuje Was i za wszystkie trzymam kciuki
Przesyłam fluidki.
Udzielałam się w wątku, ale chyba jeszcze w I części.

Dziewczyny mam do oddania witaminy z dobrej partii Ja w trakcie ich zażywania zaszłam w ciążę Więc mają magiczną moc Sama po sobie pamiętam ile wydaje się co miesiąc na leki. Mi już się nie przydadzą, a szkoda mi ich oddawać do apteki, gdzie je wyrzucą Mają dłuuuugą datę przydatności i może któraś z Was skorzysta?
- wiesiołek firmy Gal, ważny do 26-11-2009, wpływa na płodny śluz,
- Castagnus - 2 tabletki (ale zawsze to 2 dni darmowej terapii) ważny do 03.2011.

Jakby któraś chciała to podajcie adresy na PW to Wam wyślę W zamian chcę zdjęcia Waszych fasolek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia STH70708.jpg (33,5 KB, 14 załadowań)

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-03-29 o 22:40
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 03:41   #1464
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

gooha tak mi przykro ...a juz cieszylam sie z toba a czemu test ci wyszedl pozytwyny?
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 07:16   #1465
dra
Zakorzenienie

Witajcie
wstawać szkoda dnia na spanie
Ja weszłam,bo koleżanka zadzwoniła,że jedzie do miasteczka tam gdzie ja mam kurs i nie będę się wlekła autobusem 2h(bo u mnie wogóle dojazd źle zorganizowali na maxa miło być inaczej ale wyszło jak wyszło - ja już 7:15 wychodzę na autobus do przystanku muszę jeszcze dojść mam 8min wyjeżdzam o 7:30 ale każe zawsze 5 min wczesniej być,to akurat się wyrabiam,później jedziemy po inne wioski,tzn ja się 2 razy cofam ,bo tak pokręcili i zanim dojade na kurs jadę autobusem 2 h,a od domu mam 15(20) min zalezy jak kto jedzie ,to nie zastanawiam sie jadę z kumpelą w 15 min będę

Już lepiej się czuję,ale nochal zapchany i uszy,wiec nie wiam jak kogoś dziś usłyszę

Cytat:

Prosze tylko o
Dobrej nocy.
no nie masz za ciekawie tak gdzie mieszkasz,ale @ masz brak to jest dobra oznaka i test pozytywny i trzymam cały czas kciuki
Stary 2009-03-30, 08:22   #1466
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie dziewczynki po weekendzie
Ja ostatnio tylko Was podczytuję, jakoś nie mam weny do pisania...

gooha Z Twoim pozytywnym nastawieniem pkt 4 zrealizujesz błyskawicznie

ankamb trzymam mocno

dra ja też od czwartku walczę z przeziębieniem, już przeszłam ból gardła i koszmarną chrypkę... Został katar i kaszel... Ale nie dałam się, łażę i jak na razie daję radę... Kuruj się szybciutko!!! A na kursie przecież nie musisz ich słyszeć

Miałam się nie nakręcać i nie myśleć za długo, ale dni jednak liczę Dziś 13dc, staranka rozpoczęte, zobaczymy, jak będzie tym razem A jak nie teraz, to za miesiąc, dwa, albo trzy

Miłego dzionka!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 09:14   #1467
karolcia228
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, ja juz po kawce, teraz zabieram sie do pracy, bo moje kolezanki jedna na maciezynski a jedna ma synka chorego na ospe i zostalam sama z kolega wiec...
Pogoda taka sobie, mgła itd. ale za to ja mam dobry humorek i czuje sie fajnie...
Trzymam kciuki za testujace, a tym co sie nie udalo życze wytrwania, wiaru, optymizmu i uśmiechu....

Stary 2009-03-30, 09:19   #1468
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytuje Was i za wszystkie trzymam kciuki
Przesyłam fluidki.
Udzielałam się w wątku, ale chyba jeszcze w I części.

Dziewczyny mam do oddania witaminy z dobrej partii Ja w trakcie ich zażywania zaszłam w ciążę Więc mają magiczną moc Sama po sobie pamiętam ile wydaje się co miesiąc na leki. Mi już się nie przydadzą, a szkoda mi ich oddawać do apteki, gdzie je wyrzucą Mają dłuuuugą datę przydatności i może któraś z Was skorzysta?
- wiesiołek firmy Gal, ważny do 26-11-2009, wpływa na płodny śluz,
- Castagnus - 2 tabletki (ale zawsze to 2 dni darmowej terapii) ważny do 03.2011.

Jakby któraś chciała to podajcie adresy na PW to Wam wyślę W zamian chcę zdjęcia Waszych fasolek
Ja musze sobie chyba zakupic wiesiolek. Po zabiegu jakos z moim sluzikiem kiepsko, moze to jest przyczyną.
Po za wiesiołkiem na co są pozotałe leki?? i czy mozna je sobie tak samemu zarzywac bez konsultacji z lekarzem??

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
gooha tak mi przykro ...a juz cieszylam sie z toba a czemu test ci wyszedl pozytwyny?
Nie ma zielonego pojecia, ale nie bede sie nad tym rozwodzić. Moze poprostu jakis popsuty Juz im nie bede wierzyc.
Beta HCG wyszło- 2,1 wiec napewno to nie ciaza

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-30, 09:39   #1469
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Gosiu! bądź dobrej myśli! wszystko przed Tobą, nie poddawaj się złym myślom!
anka! rób test i pisz co i jak 3mam kciuki
a wszystkie dziewczynki zapraszam na sernik! właśnie kończy się piec! no i na kawę oczywiście!
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 09:43   #1470
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Gosiu! bądź dobrej myśli! wszystko przed Tobą, nie poddawaj się złym myślom!
anka! rób test i pisz co i jak 3mam kciuki
a wszystkie dziewczynki zapraszam na sernik! właśnie kończy się piec! no i na kawę oczywiście!
nie wiem jak to robie , ale narazie jestem dobrej mysli. Chyba dlatego, ze tak do konca nie wierzylam w ta ciaze.

i nie wiem jak Ty to robisz 9 godz. a Ty juz sernik upiekłas
ja to sie prubuje wygramolic z łóżeczka.
...ale chetnie sie poczestuje

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości