|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
wyjdź w łóżka Gosiu i zacznij od dobrej kawy a także od pozytywnych myśli! to najważniejsze!
wstałam o 8 i zrobiłam sernik miałam zrobić brownies, albo drożdżowe z serem, ale sernik wygrał
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!kurcze dopiero skonczylam czytac Was-jestem w pracy a w domu nawalil mi necik i przez weekend nie moglam do Was zajrzec! GOOHA bardzo mi przykro-ale jestesmy z Toba i bedziemy trzymac kciuki aby nastepnym razem sie udalo a zwlaszcza po Twoim 4 punkciku
Celka,Edi nie wiem jak Wy ale ja narazie odpuszczam sobie testowanie-boje sie ze sie rozczaruje-ostatnio jak zrobilam test to w tym samym dniu dostalam niestety. Dzis moj 25dc temp.sobota-37,niedziela-36,9 i dzis tez 36,9-wiec pewnie coraz blizej ta malpa ale co ma byc to bedzie prawda?a wiecie co -wczoraj widzialam pierwszego bociana |
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj nie chce sie. jeszcze 5 minutek... W koncu na stary czas jeszcze 9 nie ma
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
gooha3 nie wiem nawet co napisać ![]() ankamb 3mam mocno ![]() A u mnie dzisiaj 16 dc. i staranka już są Już w czwartek będę w Polsce że ma brudno i bałagan ale on na przyszły czwartek doleci do mnie na Święta a ja lecę wcześniej ponieważ moja mama idzie na zabieg laserowy bo ma żylaki na nogach i ma termin na piątek a obecnie pilnuje córeczki mojej siostry i ja muszę przejąć te obowiązki.Mała dopiero mam roczek i z wielką przyjemnością zaopiekuję się nią ![]() A za tydzień wybieram się do lekarza na wizytę i przypuszczam,że mnie położy znowu w szpitalu na 2-3 dni na badania,ale to jest dobre i mi się podoba bo wszystko robi na miejscu ja wsumie jestem zadowolona z tego szpitala co chodzę to prawda,że zamieszanie jest czasem wielkie ale lekarze są w miarę dostępni i życzliwi a jeszcze podstawą jest żeby lekarz prowadzący pracował w tym szpitalu tak,że nawet nie czekam na termin przyjęcia do szpitala tylko sie on pyta kiedy mi pasuje ![]() Dobra dziewczynki kończę bo muszę pranie rozwiesić ![]() Pozdrawiam Was kochane i 3mam mocno za Wszystkie staraczki!!!Miłego dnia życzę |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: moze ten bocian to dobry znak....
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-03-30 o 10:13 |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Zrobilam rano test i... "Pregnant 1-2 weeks"!!!
Jestem taka szczesliwa ![]() Wiem, ze testy sa zawodne, wiem...ale wczoraj dwa z bladziutkimi kreseczkami robione popoludniu..dzis ten elektroniczny tez pozytywny...Ja po prostu musze w to wierzyc! Na bete nie mam tu szans, wiec jedyne, co mi pozostaje, to te testy. I wzorem Niki, chce powtorzyc za tydzien i za dwa ten elektroniczny test, zeby zobaczyc, czy ilosc tygodni wzrasta ![]() Oboje z mezem poplakalismy sie ze szczescia nad tym testem ![]() Gdzies w srodku czulam, ze tym razem sie udalo, a mimo to, wciaz nie moge w to uwierzyc! Oby wszystko bylo dobrze
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie reguluje cykl, wspomaga owulacje, obniża prolaktynę itp., nie powoduje napięcia przedmiesiączkowego, miesiączki są mniej bolesne itp. Wiesiołek zażywa się tylko DO owulacji, po owulacji nie zażywa się. Po nim robi się piękny płodny śluz. O trzecim leku - Bromergonie nic nie pisałam bo jest na receptę, ale nie chciało mi się robić jeszcze raz zdjęcia, bez niego (jestem w ciąży i ciężko mi się ruszać), więc nic o nim nie piszę.
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najwazniejsze jest Wasze nastawienie i pozytywne myslenie!! jeszcze zaswieci nad wami sloneczko zobaczysz
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
Cytat:
trzymam kciuki![]() śmigam sprzątać... miłego dnia |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ech troszke zazdroszcze i mam nadzieje ze u Ciebie testy sie sprawdza
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
ankamb! super!!! gratulacje!!!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze zazdroszcze Ci... Minie @ trzyma zawsze ok 6 dni... Nigdy tak krótko nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- ankamb gratulacje ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ale historia... Normalnie szok... Dobrze, że tak się nie nakręcałaś że to faktycznie ciąża. CHoć i tak na serduchu cieżko. Trzymaj się kochana
Cytat:
|
|
|
#1487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ------------------------------- no i wziełam sie za siebie. Porobiłam porzadki (tak to jest jak chłop sam zostaje w domu )zrobiłam sobie pyszna herbatke z cytrynką zrobiłam spis punktow gdzie poskladam jutro cv. Biore sie w koncu za szukanie pracy. Koniec leniuchowania w domu i rozmyslania. .. no i byle do przodu ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Nastepnym razem poprostu poszukam prywatnie pomocy. Tyle kasy odkłada sie na te ubezpieczenia a jak przyjdzie co do czego to szlag człowieka trafia. No nic taka polska rzeczywistość i nic na to nie poradzimy.... szkoda nerwów
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Aniu gratuluje-trzymam kciuki mocniutko-i oby to byla fasoleczka a nie mylnosc testow która robi nam nadzieje a potem odbiera
bedzie dobrze-jestesmy z Toba EDI a Ty masz zamiar testowac na dniach czy czekasz do @???buziolki
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laseczki
Ja juz w pracy dzis 18 dc a 5 z duphastonem w sobote niedziele i dzis tem 36,9 w niedziele jajnik rano bolał wiec moze i jajeczkowanie bylo wczoraj były przytulanki wiec moze sie i uda eraz czekam na brak @ GOSIACZKU nawet nie wiesz jak mi przykro a tak sie cieszytłam z Toba jeszcze przyjdzie na to czas jak na kazda z nas nawet zrymowałam.Gratki dla zafasolkowanej A normalnie dziewczyny zwarjowałam jak kiedys wam mowilam ze moja tesciowa lubi czasem sie wtracic jak co robie a mo maz czasem wolal nic nie mowc.Wczoraj robilam ciasto bylo podobnie robilam "wózetke" i chcialam ja udekorowac juz przyszla do kuchni i czaeła "nie tak" "rob inaczej" wreszcie moj maz wyskoczyl "Mamo zostaw niech robi tak jak chce nie wtracaj sie " normalnie zwarjowałam <wow> jak wyszla z kuchni odrazu dalam mu buziaka i podziekowałam. Normalnie nie wiezyłam:d czyli jednak potrafi sie postawic
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
testowałam i wyszedł neatywny
ale poczekam do,@ ,miałam do wyboru paskowy lub płytkowy o czułości 25mj.m/ml w jednym w ulotce pisze że można robić 6 dni po zapłodnieniu a w druim że najlepiej dzień po terminie @ także niby czułość testu ta sama a piszą co inneo także czekam do czwartku mąż powiedział że jak nie urodzi się w Grudniu to napewno w styczniu narazie się nie martwię dopiero w czwartek mam zamiar
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Ankamb - gratulacjie!!!!
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
hyhy, a mnie coś mdli..od wczoraj, ale testu nie robię
![]() jakoś nie wierzę w te mdlenia, bo kilka dni po zapłodnieniu mdlenia są nie możliwe ![]() a co mi tam, niedługo @ a potem kolejne starania i szansa
|
|
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje ze jestescie ze mną ![]() co do tesciowej normalnie jakbym o mojej czytała zreszta juz chyba Ci to kiedys pisałam, że widze duze podobienstwo.Własnie mija 10 miesiecy jak mieszkam z tesciami i powiem Wam ze z miesiaca na miesiac jest coraz lepiej i ja sie do nich przekonuje i oni do mnie. Kobra, a ile czasu Ty juz mieszkasz u teściów??
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
gooha3 Przykro mi, że sie nie udało... Ale nastepnym razem będzie dobrze... Widze że duzo wspólnego mamy... Najpierw podobne objawy, @ też
![]() ![]() Nio i teraz jeszcze postanowienia... Ja też przestaje mysleć o starankach poprostu przytulanki będą i może w końcu sie uda... To teraz znowu będziemy razem wyczekiwać @![]() ![]() ![]() ....tak poza tym u mnie też przydałby sie porządki... ale jakoś nie mam ochoty... w maju rostrzygnie się kwestia przeprowadzki.... Oby sie udała mieć swój własny kącik i już zawsze razem... |
|
|
|
#1497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie podoba mi sie to
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za gratulacje i mile slowa
![]() Siedze w pracy i probuje sie oswoic z ta mysla, choc tak do konca nie pozwalam sobie jeszcze sie cieszyc. Martwie sie, bo w tym kraju dlugo poczekam na pierwsze USG, a do tego czasu (14 tydzien!) pewnie bede sie martwic, czy wszystko ok ![]() Musze byc dobrej mysli, wierzyc, ze sie udalo i ze Okruszek jest zdrowy, bo nic innego mi nie pozostalo ![]() Dzis boli mnie glowa, plecy, troche brzuch...chodze co chwile siku i ogolnie jestem taka otumaniona troszke ![]() Nie wiem, kiedy powiedziec rodzicom, zobacze sie z nimi dopiero pod koniec maja, w dodatku bedzie do slub mojego brata i nie chce wtedy o tym mowic, bo to ma byc jego dzien. Dlatego musze powiedziec wczesniej, a przez telefon, to tak jakos dziwnie...poza tym, nie wiem, czy wszystko ok. A myslalam, ze jak zobacze dwie kreseczki, to wszystkie moje problemy sie skoncza
|
|
|
|
#1499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam mierze tempke i on nie pozostawia zludzen - nawet testu nie musze robic....(gdybym miala tak wysoka tempke jak Ty tez bym testowala pewnie, ale w mojeje sytuacji...) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

miałam zrobić brownies, albo drożdżowe z serem, ale sernik wygrał

ale co ma byc to bedzie prawda?a wiecie co -wczoraj widzialam pierwszego bociana 

że ma brudno i bałagan ale on na przyszły czwartek doleci do mnie na Święta a ja lecę wcześniej ponieważ moja mama idzie na zabieg laserowy bo ma żylaki na nogach i ma termin na piątek a obecnie pilnuje córeczki mojej siostry i ja muszę przejąć te obowiązki.Mała dopiero mam roczek i z wielką przyjemnością zaopiekuję się nią