![]() |
#421 | |
po prostu Em :)
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Ja tam sobie nawet lubię te ciuchy na wieszaki odwieszać, a co
![]() Ale słuchajcie...w chodzi mi do sklepu facet. Ja - Dzień dobry <usmiech>. W czym mogę pomóc? On - Szukam spodni... Ja - A mniej więcej jaki rozmiar? On - A cholera wie! Przez chwilę nie wiedziałam co powiedzieć, bo mnie zatkało...
![]() |
#423 | |||||||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
EDIT: Dobra, przeczytałam wszystko, czas na komenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odbieram telefon, witam się, a ktoś się rozłącza. I tak drugi, trzeci raz. Za czwartym razem słyszę - Przełączcie mnie wreszcie do cholery w dobre miejsce! - Z jakim działem chciałby Pan się połączyć? - Technicznym. - Dobrze Pana połączono, z chęcią pomogę. - Aaaaaaa, z głupimi babami nie rozmawiam! Cytat:
![]() Inaczej jednak jest w sklepie, przy bezpośrednim kontakcie z Klientem. Tam faktycznie musisz przyjść pół godziny wcześniej i wyjść pół godziny później, za co szefostwo nie płaci, nie dziwię się więc zdenerwowaniu, sama staram się nie przychodzić na ostatnią chwilę. A już nie dziwię się w ogóle tym, których w środku trzęsie, gdy Klient nie dość, że przyjdzie tuż przed zamknięciem, to jeszcze marudzi przez godzinę, korzystając z tego, że drzwi do sklepu są już zamknięte i nikt inny nie będzie przeszkadzał. Pewnie ludzie czują się wtedy jak jakieś vipy ![]() Pracownik też człowiek. Cytat:
Cytat:
![]() Znajoma pielęgniarka z przychodni mówiła mi, że codziennie mają przypadek pacjenta, który na pobranie krwi przychodzi najedzony (i nieraz podchmielony) po obiedzie o godz.15 (punkt poboru czynny do godz.9) i jeszcze się drze, że specjalnie dzień wolny wziął, żeby zrobić badanie krwi. I na nic tłumaczenie, na czym polega badanie krwi i jakie trzeba spełniać do niego warunki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------ Tyle mam na razie do skomentowania. Pracuję w usługach, więc opowieści o Klientach kiedy indziej ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-03-25 o 21:58 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Malla ale się rozspisałaś.
![]() A co ma mycie głowy do zatok ?
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
to, ze jak umyjesz wlosy i nie wyschna dobrze, a wyjdziesz z domu to wlasnie "zatoki" ide pierwsze.
![]() |
#427 |
Nie depcze krokusów
|
KochamMichasia - długi wątek, dużo komentarzy
![]() Zwykle łapały mnie te czołowe i nie mogłam się przez to schylić, a nie miałam możliwości w trakcie choroby umyć tak jak u fryzjera, czyli odchylając głowę do tyłu. Musiałam się schylić, a to było wtedy bardzo bolesne. Do tego dochodzi ryzyko dodatkowego przeziębienia, u mnie w domu było zimno i przewiewnie. Na szczęście od paru lat już nie choruję tak, by leżeć przez tydzień w łóżku półprzytomna.
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Pracowalam kiedys w sklepie odziezowym w ktorym byla rowniez bielizna i pewnego dnia podchodzi do lady babka ok 65lat i mowi ze szuka biustonosza po czym podniosla bluzke i mowi na takie! piersi totalnie nagie opadly jej prawie do kolan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Jak to czytam,to mi się aż wierzyć nie chce,jacy potrafią być ludzie.
Ale mam historyjkę-kiedyś pracowałam sobie w MacDonald's.Stoję w kuchni(tak to się szumnie nazywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Z tym nosem też tak miałam, ale w wypadku dziecka
![]() Podchodzi babka z małą dziewczynką, która ostro wierci w nosie swoimi małymi paluszkami. Oddałam pani bilety, ale musiałam jeszcze szkrabowi podać plakietkę, jakie rozdajemy dzieciakom. Złapałam ją w koniuszki palców i podałam tak, aby dzieciak nie zdołał mnie dotknąć ośpikanymi paluchami ![]()
![]() |
#432 |
Nie depcze krokusów
|
Kiedyś poprosiłam klienta o przeliterowanie swojego nazwiska, bo było dość trudne. W odpowiedzi na prośbę usłyszałam poirytowany głos:
- H jak Hażrywski* - A jak Ażrywski - Ż jak Żrywski - R jak Rywski itp. * nazwisko wymyślone przeze mnie
![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja powiedziałam ze rzucam ekspedientce ciuchy jak służącej ![]() co nie zmienia faktu, że jeśli jest się w stanie wykonywac swoje obowiązki tylko częsciowo to moze warto się zastanowić nad zmianą pracy
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś pracowałam w sklepie jednego z operatorów sieci komórkowych i zawsze śmiac mi się chciało z ludzi, którzy 5, 10, a czasami i 20 po zamknięciu obijali się o drzwi jak cmy, szarpali, walili ![]() ![]() Na stoisku z lodami było to samo, kiedy już wszystko pomyłam, włączyłam mrożenie na full, a pieniądze przeliczyłam, to podchodziła do mnie jakaś baba z dzieckiem z "poproszę jedną gałkę dla córci/synusia" ja: "niestety już zamknięte" ona: "ale to tylko jedna gałka, dziecko bardzo chce" (co mnie to obchodzi ![]() j:"nie, niestety nie mogę, bo oddałam już raport" ona: "no ale... blebleble" i tak 5 minut dyskusji, tłumaczeń... :/ Najbardziej mnie wkurzało, jak ktoś podchodził gadając przez telefon, kiwał na mnie palcem, który potem wskazywał, czego szacowny klient pragnie ![]() ![]() Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2009-03-28 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy. ![]() Edytowane przez KochamMichasia Czas edycji: 2009-03-28 o 00:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym, czytając ten wątek, czuję się klientem idealnym, zawsze mówię dzień dobry, do widzenia, proszę i dziękuję. ![]() Za to strasznie nie lubię chodzić na zakupy odzieżowe, szczególnie jak szukam czegoś konkretnego, ale nie umiem tego opisać. Wchodzę, mówię dzień dobry, grzebię po wieszakach, przegrzebię i co? Dziękuję, do widzenia, samo do widzenia? Krępuje mnie to, że wchodzę do sklepu i nic nie kupuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez takiego czegos nie cierpię :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ponieważ jej wymagania przekraczały mozliwości (górna cena jaka sobie ustaliła bylaby mozliwa naprawde w jakiejs wyjątkowo super promocji), powiedziałam wprost: "To bardzo mi przykro, ale nic więcej nie moge Pani zaproponować". No i dalsza dyskusja, dlaczego nie, przecież jej koleżanka rok temu tyle płaciła za swoje wakacje, że przeciez cos musi sie znaleźc, itp. I weź tu wytłumacz, że jak nie ma w tej chwili możliwej takiej a nie innej ceny, to ja jej nie sprzedam taniej.
![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym też jestem kulturalna w sklepach, wbrew pozorom chyba nie jest tak mało miłych klientów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
W wakacje poszłam pierwszy raz do pracy (McDonald's) i wiecie cała w nerwach, żeby wszystko było ach i och, mieliśmy cały savoir vivre wobec klientów itd. No i .1.przychodzi pan:
-proszę kawę i loda (jakiegoś tam) - [mówię cenę] ale zaznaczam, że na kawę trzeba poczekać ze 3-5 minut bo zaciął się ekspres - dobrze daję panu loda, a tam starsze koleżanki wojują z ekspresem, pan zaczyna krzyczeć - długo mam czekać na tą kawe?! - chwileczkę, zaraz będzie działać 20s - nie to jest skandal!!! i rozwalił loda na blacie i wyszedł 2.potem obsługiwałam panią która płaciła banknotem 200zł bodajże, no to uważnie wydałam resztę 100 coś tam, pani wraca po około 1h - pani mi nie wydała 100zł [ja przerażanie...] -jestem pewna że pani wydałam - [szuka w portmonetce], nie nie mam! - ja mówię: proszę rachunek - ona: nie mam idę do menagera i mówię co jest, babka w tym czasie obdzwoniła całą rodzinę i się użala, menager liczy kasę, która się w ten sposób zablokowała na 30 minut, kolejka rośnie.. kasa się zgadza co do grosza, idzie menager ze mną i tłumaczy - pieniądze w kasie się zgadzają, może pani gdzieś wypadły te pieniądze - ale gdzie mi miały wypaść blablabla... itditp aż w końcu odeszła zbulwersowana 3.kolejka na pół mc'a - jest pani aresztowana i mi mignął odznaką [ja wpatrzona w kasę] koleżanki na mnie takie gały ![]() podnoszę glowę, serce wali [nie wiem czemu, nic nie miałam na sumieniu ;p] i oto brat bliźniak mojego byłego, który jest policjantem postanowił sobie porobić jaja z biednej mcdonaldówki ;p 4. około 21, pan zamawia coś tam lekko podpity chyba - może mi się pani podpisać na paragonie? - ale po co? - no prrrroszę, z dedykacją dla super klienta x'a (nie pamiętam imienia) - eee okkk... po 20 minutach wraca z kolegami - a ja od tej pani mam autograf, ooo proszę bardzo! dziwni są ludzie ;p dużo jeszcze tego było, ale nie pamiętam... ogólnie wspominam średnio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Taa...praca w Maku ma swój niezaprzeczalny urok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
![]()
Z zeszłego tygodnia
![]() Pracuje do 17-stej. Punkt 17-sta wchodzi klient. Zaczynam z nim rozmawiać, okazuje się, że nie ma wszystkich potrzebnych dokumentów. Mówię mu o tym, że przykro mi, ale niestety bez tych papierów niczego nie załatwi. Jest godz. 17.15 pan się ze mną kłóci, że on musi, ja tłumaczę, że nie. Pan wpada na pomysł - "pani tutaj na mnie poczeka z 30 minut a ja skoczę do domu i wrócę". Był bardzo oburzony kiedy usłyszał, że nie zgadzam się. Niestety, spieszyłam się na basen. ![]() Inny dzień, inny pan - pan wszedł, załatwił swoja sprawę, podziękował, puścił bąka i wyszedł... Musiałam przewietrzyć pomieszczenie...
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Z wczorajszego dnia: przychodzi małżeństwo z (na oko) 2 letnim dzieckiem, które je czekoladowego loda w wafelku. Ojciec ogląda garnitury matka mu wtóruje jednocześnie trzymając dziecko za rękę, ale ta dziewczynka chowała się za tą kobietą. Obok stał manekin ubrany w czarne spodnie o wartości 300zł. Stałam na drugim końcu sklepu, bo odwieszałam kurtki nagle patrzę a to dziecko wcisnęło tego loda w te spodnie... rozmemłany wafel i czekoladowy lód przyozdobiły nogawkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie, ale jestem tam tyko pomocą na weekendy, główną dowodzącą jest koleżanka, która nauczona doświadczeniem stwierdziła, że lepiej sprać lub oddać do czyszczenia niż zwracać uwagę, bo po pierwsze: nic nie wskóra, a po drugie: zostanie oskarżona o arogancję oraz bycie niemiłą... Cóż... niektórzy uważają, że ekspedientka to służąca i można zrobić absolutnie wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Też mam problem z drobnymi - codziennie wymieniam w banku kilkanaście złotych na drobne (z prywatnych pieniędzy, bo nie prowadzimy kasy jako takiej i pieniądze z dnia poprzedniego muszę wpłacić na konto firmowe) - czasem 2 lub 3 klientów i moich drobnych już nie ma. A np. przyjdzie 4 klient i ma już pretensje, gdy nie mam wydać. Akurat pracuję w takim miejscu gdzie nie ma za bardzo gdzie rozmienić (obok jest tylko fryzjer, do sklepów jest kawałek) i zawsze to jest problem, ale to jest mój problem, nie klienta. Drugą kwestią jest tez to, że bardzo często ludzie mają drobne, ale wolą dać grube żebym ja im wydała. Bardzo często gdy informuję klienta, że wychodzę do banku rozmienić i będę za ok. 10 minut nagle klient drobne znajduje - to jest na prawdę bardzo, bardzo częsta sytuacja. Nie mam pojęcia dlaczego ludzie tak postępują.
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
hehe pracuje w sklepie i znam pelno takich historii
![]() 1. kobieta mowi ze chce takie porzadne grube przescieradlo frotowe ale takie naprawde grubasne w zywym zielonym kolorze. pokazuje jakie mam a ta do mnie ze za grube i za zielone ![]() 2. podchodzi baba i pyta czy mam posciel czy tylko reczniki... ja sie patrze i po chwili odpowiadam ze mam.. 90% towaru na sklepie to wlasnie posciel ![]() ![]() 3. strasznie mnie irytuje jak ktos podchodzi do mnie i sie pyta gdzie tu jest toaleta,kiosk,jedzenie,gd zie kupi cos tam.. itp Ale najgorsze jak podchodzi i pyta o jakis sklep ktory akurat jest obok albo za plecami. Ludzie sa tepi i nie chce im sie rozgladnac... 4. W sklepie z drukarkami i regeneracja tonerow. kolo pyta czy regeneruja wklady do dlugopisow i raz tez ktos pytal o regeneracje tuszu do rzes ![]() 5. raz chlop do mnie przyszedl i mowi ze jego zona zostawila firanke do obrobienia i przyszedl po nia. ja mu mowie ze sprzedaje tylko posciel i zeby poszukal sklepu z firankami. Chyba 15 min mi wmawial ze u mnie zostawila zona i mam poszukac.... :/ 6. raz tez przyszla baba z reklamacja tyle ze towar ktory miala ze soba nigdy u mnie nie byl kupiony bo takiego nigdy nie mielismy,zreszta nawet inna firma. Dosc dlugo sie klucila ze to tu kupila i ze nawet ja jej to sprzealam bo mnie pamieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Klarissa juz napisala, jesli za dana usluge mozesz placic gotowka, to po stronie uslugodawcy lezy odpowiedzialnosc za bycie zdolnym do obslugi transakcji.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.