|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
W takim razie trzymam kciuki za przeprowadzke. Mi sie juz moja tez marzy.Mężus mnie wczoraj pocieszał ze ciezko by było z dzieckiem w domu bez okien, tak to bedziemy mogli sie sprezyc i skonczyc domek zanim dzidizus przyjdzie na swiat nie wiem czy to dobrze czy źle bo do ukonczenia domku długa droga, ale bede trzymac sie tej wersji, że jemu chodziło o to ze szybko dom skonczymy niz to ze długo bedziemy czekac na dzidziusia ![]() Cytat:
Wkurza mnie to jak nieraz przychodzi do nas do pokoju i cokolwiek mówi na temat ustawienia mebli czy czego kolwiek. Dochodziło juz do takich sytuacji ze zaczeła mi ciuchy wybierac do prania to to juz była przesada.Ostatnio tez sie wkurzyłam. Rano były przytulanki z mężusiem. On poszedł do pracy po 5 min. ona wpadła do mnie do pokoju ze robi pranie zebym jej dała. JA gola pod kąderką :/ mówie jej ze za chwilke zniose, ona na to zebym sie nie krepowała i jej dała bo co to za problem wziąsc na dół ![]() Wiele takich róznych głupich sytuacji jest, ale staram sie walczyc z tym moze w koncu zrozumie kiedys ze nie moze sie wtracac za bardzo....eh tylko jak to zrobic jak ona jest miła i chce jak najlepiej dla nas głupio sie zle zachować wobec niej..... byle do przeprowadzki moze wytrzymam ![]() i Tobie również zycze cierpliwości i wytrwania w wychowywaniu teściów
|
|
#1502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Celka a Ty kiedy planujesz testowac??czekasz za @?? na kiedy masz termin?bo nie wiem jakie masz cykle!
|
|
|
|
#1504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Poczekam sobie cierpliwie na @ (mysle ze przyjdzie w czwartek)czekam, czekam...Jakos dluzy sie czekanie... |
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !!! gratuluje zafasolkowanym
oby bylo wszystko dobrze no i zostawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
kurde jaka jestem nie do życia na zajęciach słuchałam,ale nie chciało mi się uczestniczyć gadać bla bla bla,a tu zaraz na mnie,ze mam uczestniczyć,kurde chory człowiek to nie ma sił,ale cierpliwie słuchałam,ale to nie wystarczało,co za badziew ten kurs Cytat:
![]() ja mam taki zestaw do teraz,ale jakos nic nie daje niestety,wiec jak komuś innemu sie przyda niech korzysta Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale cierpliwie czekaj na @ i trzymam kciuki,żeby nie przylazła,bo taka ciepła osóbka i uśmiechnięta z ciebie,że niech w końcu ci się uda ![]() Cytat:
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
GOOHA trzymaj sie cieplutko zycze ci tego z calego serca ![]() Gratuluje zafasolkowanym i takze zycze wszystkiego co najlepsze ![]() DLA WAS KOCHANE |
|
|
|
#1509 |
|
BAN stały
|
czesc babeczki
co tam u was czekam z niecierpkiwoscia ktora bedzie nastepna zafasklowana.... dzisiaj ide do lekarza zdam wa pozniej relacje co i jak |
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ta opieka w szpitalu to fatalna..Aż się nie chce wierzyć!! i jeszcze pomylić pacjentki!! To już szczyt Cytat:
Przed-wielkanocne próby?? Gratulacje!!
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 35 staraczek: PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone whisky1985 - (Monia, 24 lata, Będzin) cykl 11, last @ 24.01 Narnijkar - (Dominika, 26 lat, Lubuskie) cykl 2, last @ 25.01 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 7, last @ 6.02 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 4, last @ 6.02 brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02 zuzanna12 - ( Magda,26 lat, Canada ) cykl 1, last @ 14.02 ![]() kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 1, last @ 23.02 ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 4, last @ 24.02 ![]() yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 7, last @ 25.02 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 27.02 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02 celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 5, last @ 6.03 edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 3, last @ 6.03 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 4, last @ 7.03 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 6.03 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 11, last @ 6.03 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) last @ 9.03 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 4, last @ 9.03Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 9, last @ 11.03 martaN23 - (Marta, 23 lata, Świdnica) cykl 2, last @ 11.03 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 11, last @ 13.03 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 3, last @ 13.03 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 6, last @ 15.03 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 6, last @ 17.03 Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 8, last @ 18.03 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 2, last @ 21.03 malga19 - (Gosia, 19 lat, Kraków) cykl ? ? ?, last @ 24.03 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 2, last @ 27.03 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 3, last @ 28.03 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 4, last @ 28.03 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 31 zafasolkowane:maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009) Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009) gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach aassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009) dramaturgia prostactwa – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) olka@@@ – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek [*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] malga19-Aniołki dwa [*][*]
|
#1512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Cytat:
żeby nic się złego nie działo najważniejsze, że z dzidzią jest wszystko dobrze i że rośnie w brzusiujak należy Cytat:
służba zdrowia - bez komentarza świetne postanowienia Cytat:
Cytat:
załapię się jeszcze na kawałek serniczka?? kawunia już jest Cytat:
Gratuluję z całęgo serducha
|
|||||
|
|
|
#1513 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciukole Cytat:
.... i za Roze też i za inne dziewczyny czekające na testowanie :kciuki :![]() ![]() ![]() ![]() ja niedawno wróciłam z kościoła, byłam świadkiem na bierzmowaniu, latam od samego rana i już zmęczona jestem... za uchem słyszę "m jak miłośc" i płacz Lenki... ja też chce w domu usłyszeć płacz dziecka, marzę o nieprzespanych nocach , podkowach po oczami i sterte ubranek dziecięcych do prasowania... ach...wzieło mnie na refleksje |
|||
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, szykuje sie pracowity tydzień i pełen wrazen,
dziś byłam na pogrzebie mojej pierwszej milosci(powiesil sie) tak jakos smutno mi sie zrobilo ze go juz nie ma fajny chlopak z niego byl, wlasnie wrocilismy od rodzicow bylo fajniusio, mieszka z nimi teraz brat mojego taty jest niewidomy od 20roku zycia i bardzo sie zmienil od kad go pamietam.... Wlasnie szperam po necie i zaraz pojde lulku moze jakies przytulanki bo juz po @ prawie Dietka idzie super wiec...czuje sie teraz taka ladna i sexi ![]() Trzymam kciuki za testujace, a tym co sie nie udalo w nastepnym cyklu bedzie lepiej ![]() A dzidzia z M jest super, musze jej radio zalaczyc ![]() Buziaki kolorowych snow i owocnych nocki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2009-03-30 o 21:41 |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym myślę sobie tak "śmiesznie by było jakbym w tym cyklu zaszła w ciążę bo nie ograniczałam się i nawet po dacie spodziewanej "prawdopodobnej" OWU też piłam drinka (na rodzinnym obiedzie) czy piwo z meżem...Popalałam pety (jestem praaawie niepaląca ) i w ogóle dałam sobie luz i nagle byłaby dzidzia! Ale z 2 strony staram się nie nastawiać "napewno będzie" bo nic nie wiadomo..Chociaż piersi mam nabrzmiałe, ciezki i bolące , Do tego mam ciągłą zgage![]() Ale te obiawy jeszcze nic nie mówią- bo piersi moga mnie boleć na @ a zgagę mogę mieć z jakiegoś inszego powodu tyle razy mnie organizm wykiwał...Zobaczymy
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2009-03-30 o 21:59 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam za wszystkie staraczki Ja już nie mierze tempki i nie zaglądam co dzień sprawdzić który to już dc po prostu molestuje TŻ i mam cichutką nadzieję że w końcu się uda |
|
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Dra Słoneczko, nad Tobą fatum ciąży ...FATUM LISTY
więc najpierw Ty ![]() Ulciu! jasne że się załapiesz, zapraszam na wieczór do serniczka, zaserwuję Ci kakao ![]() SweetQ SłodziuszkQ..ja często piekę często, jutro może upiekę jakieś mięsko.. a może smalczyk jakiś pyszny nie tradycyjny zrobię mężowi ![]() jak zrobię to napiszę ![]() Sweetku, ja też mogę wymiotować dzień i nic, by tylko być w ciąży i urodzić zdrowego dzidziusia, i pewnie każda z Nas by tak się poświęciła ![]() która Laseczka jest z Wrocka? może byśmy zrobiły spotkanie planujących z wrocławia, na jakieś ciacho i kawę w mieście jak będzie ciepło?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-03-30 o 22:13 |
|
|
|
#1520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gooha tak mi przykro że jednak nie ma fasolki, a szpital i lekarze to szkoda gadac. Do mnie jakis wirus sie przyplatał, wczoraj mialam goraczke wieczorem i w nocy wiekszą az nie mogłam spać, a u mnie gorączka to rzadkość przy chorobie, a tak poza tym nic mi nie jest, tylko jeszcze gardełko troche boli. Poszlam dzisiaj do pracy ale byłam strasznie osłabiona i wyczerpana przez tą gorączke. Teraz już w miare lepiej, nie chce mi sie isc na zwolnienie, wiec zobacze jutro jak bede sie czuła. |
||
|
|
|
#1521 |
|
BAN stały
|
jestem juz po wizycie...wszystko jest ok dostalam skierowanie na test z krwi i moczu itd
termin mi sie przesunal na z 23 listopada na 20 listopad takze prosze o zmiane daty terminu porodu |
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,ale w tym cyklu nie licze,bo chora byałam,a staranka tylko wtedy gdy mam ochote,a owu mogla byc w chorobie co lezalam,a moze bedzie a któż o wie ja sie nie nastawiam co ma byc to będzie nie teraz to kiedys na pewno ![]() Szkoda,ze ja z Wrocka nie jestestem z miłą chęcia bym wybrala sie na kawe ,ale jak widze to wszytskie daleko ode mnie ![]() Cytat:
liste uaktualnie jak wróce pa
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!kurcze jadac do pracy mialam prawie wypadek-taka mgla u nas ze nic nie widac-a ludzie jezdza jak nienormalni niektorzy-ehh
dzis moj 26dc-temp.36,9-kurcze mam nadzieje ze @ nie przylezie-wygonić ją od nas-sio sio-w końcu niech da nam spokój i pozwoli sie zafasolkowac prawda?a jak tam Edi i Celus-jak sie czujecie??planujecie w jakis dzien testowac?kto jeszcze na dniach bedzie testowac??super ze jestesmy tu wszystkie razem-zawsze lżej na sercu jesli ta @ małpa przyjdzie !!milego dzionka
|
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
czołem dziewczynki
aliisanka trzymam kciuki, żeby Ci się udało, bo zasługujesz na to bez dwóch zdań gooha bardzo mi przykro. dobrze, że masz w sobie siłę do dalszej walki o dzidzię. Mój mężuś dziś wraca z Warszawy i niepokoję się bo będzie wracał w nocy po całym dniu szkoleń i spotkań. Dziś w łóżeczku towarzyszyła mi nasza psina, żebym czuła się pewniej, bo ja to się wszystkiego boję. Tzn nie złodzieja, ale duchów (wstyd mi trochę).Też podoba mi sie pomysł ze spotkaniem we Wrocławiu. |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzis 36,8. Wiecej niz wzoraj o jedna kreske Nie planuje testowac bo nie chce sie rozczarowac tak szybko. Poczekam na malpe milego dnia
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha, strasznie mi przykro ale widzę, że zachowujesz siłę i pogodę ducha - bardzo dobrze
specjalnie dla ciebie? ankamb Sweet Jelly, Roza, Celka, Dra, Alisanka i reszta staraczek: trzymam kciuki a to dla was:
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie nie wkręcałam w tym cyklu że zaskoczę, bo po co znowu się rozczarowywac? Koleżanka z pracy wczoraj sie przyznała że jest w 5 tgodniu i buuuu też bym chciała, ale ona też próbowala 20 m-cy! Ja newet miałam takie wewętrzne uczucie że w tym cyklu się nie uda, (a może brak uczucia że jestem w ciąży) ale od 2-3 dni bolą mnie piersi a @ powinnam mieć dopiero za ok 9 dni. Ale może znowu mój orhanizm mnie oszukuje-przecieżprzed @ bolą piersi..........
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Juz kupilam test, najchetniej zrobilabym go od razu, tak bardzo sie boje, ze ten pierwszy byl falszywy:/ Ale maz mi nie pozwala, mowi, ze wszystko jest dobrze i kaze czekac ![]() Myslisz, ze trzeba czekac az 10 dni? Mialam nadzieje zrobic test najpozniej w niedziele (pierwszy byl wczoraj rano)... Zwlaszcza, ze wg mnie jestem w nieco bardziej zaawansowanej ciazy, niz pokazal test i boje sie, czy wszystko jest ok ![]() Wiem, ze panikuje, ale...same wiecie
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mówił ze wszystko juz ze mna ok nawet po 2 miesiacu. Jest mi smutno i ciagle sie zastanawiam czego ciagle mi sie trafają takie przykre rzeczy. Cały czas nie chce dopuscic do glowy ze to wszystko sie dzieje. Tak jak pisałam nie dopuszczałam do siebie mysli do głowy ze mogłam byc w ciąży, ale z drugiej strony po cholere wyskoczyła ta druga krecha. Jeszcze teraz znowu mowią o poronieniach w tv łzy mi sie cisną do oczu. W szpitalu położyli mnie na sali z dziewczyną która miała wyznaczony termin na 1 lipca. To data kiedy ja miałam rodzic. No nic ide się zając czymś bo znowu się zaraz rozryczę
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle, że lepiej poczekać i się nie zamartwiać!! poczekaj ok tygodnia przynajmniej . i spokojnie Gooha, trzymaj się, skoro lekarze mówią: starać się, to się starajcie. jak trzeba to się wybecz, należy ci się, emocji lepiej w środku nie trzymać. wypłacz się a potem główka do góry. musi być dobrze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

to to juz była przesada.

oby bylo wszystko dobrze 
Ja w trakcie ich zażywania zaszłam w ciążę
Mają dłuuuugą datę przydatności i może któraś z Was skorzysta?

załapię się jeszcze na kawałek serniczka?? kawunia już jest 
myśle, że lepiej poczekać i się nie zamartwiać!! poczekaj ok tygodnia przynajmniej . i spokojnie