|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Hejka!
Zaglądałam do Was dziś rano, ale wizaz mi działa na nerwy- wiecznie się strona zawiesza, coś zacina, muli i z tego wszystkiego nic nie napisałam.Ale nerwy mi przeszły Ja chyba bym nie chciała, żeby ktos się na mnie uczył Co prawda przecież na kimś muszą, ale... Może jeszcze zmienię zdanie. A co do pobrania narządów to jak najbardziejA resztę zkremować olunek pytałaś czego używam do włosów, chyba będzie łatwiej napisać czego nie używam ![]() Oleje: kokosowy, arganowy, monoi wcierki z amli i eclipty psikadełka jadwabno keratynowe teraz zamówiłam mleczko jedwabne Oprócz tego seboradin lotion niger, żel Paloma aloesowy, Gloria maska, wax l biotica, kallos latte. I szampon z rossmana z kofeiną. Chyba tyle. Ale zaczynam ograniczanie Muszę sobie poszukać innego nałogu ![]() kropka bardzo ładne imiona wybraliście dla dzieciaczka Muszę kupić sobie maszynę do szyca, bo moja wiekowa i już ciągle popsuta. Nadaje się tylko jak potrzebuję na szybko spodnie podwinąć. A znalazłam dziś stare burdy z wykrojami dla dzieciaczków i naszła mnie ochota na szycie. A dlatego, że nie mogę znaleźć w sklepie ładnej sukienki dla Sylwii na wesele w maju. Albo brzydkie, albo cena powala Na razie tyle, bo muszę iść zrobić sobie kawę U nas pada a miało być już bezdeszczowo
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Laurusia
![]() http://www.poltransplant.org.pl/ow.html Warto pobuszować na: http://www.przeszczep.pl ja skorzystałam z tej informacji na polskim portalu transplantacyjnym i przysłali mi do domu kilka takich oswiadczen :" Aby otrzymać druczek napisz do nas stowarzyszenie@przeszczep .pl podając swój adres korespondencji tradycyjnej ( w tym kod pocztowy) oraz imię i nazwisko."
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 Edytowane przez olunek Czas edycji: 2009-03-30 o 13:53 |
|
|
|
#4173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak, mi też Artur bardzo się podoba. |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Kancia z tymi ocknieniami to może jeden na milion. A jak mam się ocknąć po kilku, albo kilkunastu latach, wcześniej męczyć rodzinę, a później nie mieć już męża (bo znajdzie sobie zastępstwo), to wolę chyba już się nie obudzić. Co do oddania ciała studentom, to nie ale ze względów rodzinnych, niech mnie pochowają i ból minie, a nie będą wiedzieć, że gdzieś tam matkę kroją. Sekcja zwłok po śmierci proszę bardzo, niech się wtedy pouczą, ale po 2 dniach zwrot.
olunek w naszej mieścinie nie ma takich butów (jedynie Bartek), a przeceny to robią takie, że szkoda gadać. A jak pojadę do stolicy raz na jakiś czas to ciężko trafić na przecenę . Tak prawdę mówiąc kiedyś takich fajnych butów nie było i ja ze stopą mam wszystko OK, piękna 40 , a ostatnio to 39 (chyba te numeracje pozmieniali)
|
#4176 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale nic się nie działo i to zimą![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- aha i miałam jeszcze napisać, że się chyba ze snu zimowego obudziłyście taki tu gwar i ruch... aż miło )
|
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
chyba masz rację z tym snem zimowym.
ja czuję się jak nowo-narodzona i mocno-wyspana od kiedy zrobiło się cieplej na dworze.
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Wydrukowałam sobie kartę ewidencyjną dawców szpiku
A u nas przestało padać i dość szybko chodniki wysychają, bo jest ciepło Idziemy na spacer
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko ja mam odmienne zdanie co do nauki
![]() z przeszczepem się wstrzymuję... |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
ufff kupiłam Poli buty masakra ( nienawidzę kupować butów ogólnie) wyglądają jak trampki
Moja córka ma rozmiar 22 http://www.eobuwie.com.pl/product-po...PLOPA4962.html i kupiłam jej jeszcze balerinki na lato tej nowej marki w deichmana baerenschuhe naprawdę fajne ze skórki jestem zdziwiona ![]() uciekam bo padam na twarz po tych wojarzach p.s pogoda u nas cudoooooo
|
|
#4181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Laura nie chce iść spać
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Laurusia2007 dzięki tez się nam podobają
Pola dziś ma zmianę z Tatką a ja siedze w pracy
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas pogoda dzisiaj taka nijaka byla, ja nie mialam zupelnie ochoty na spacery i zimno mi jakos bylo, a niestety jak sie powoli ociepla na dworze to szybko slabiej grzeja i w domu mi zimno :/ u nas wiecej spokoju w ostatnich dniach, szkoda tylko ze nie trwa juz od dawna przesypianie nocek... mala znowu sie budzi, ale to pewnie przez zabki, wiec zbytnio nie marudze.
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Paula słabe pocieszenie Pola niemal biega po łóżku kila razy w nocy płacze + trzeba ja przykryć przekręcić bo sie wciśnie w róg itp także ja też nie przesypiam nocek, a było tak miło kiedyś ...
|
|
#4185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czekam jeszcze na fotki balerinek.aleście umilkły.
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
patrilla- fajne buty i cena rozsądna, sama kupowałaś czy z Polą byłaś?
Uważam,że 200 zł za buty dla dwulatka to niemorlane, nie chodzi mi wcale o zasobność portfela rodziców.I po drugie bałabym się kupić używane. Oglądam aukcje na których wystawione są " jak nowe" Bartki, Geox'y i inne 'marki' i u tego samego sprzdawcy w innych przedmiotach buciki ortopedyczne też "jak nowe" , czyli wada stopy u dziecka jak nic. A ludzie się cieszą, że firmowy buty kupili tanio.U nas w rodzinie się butów nie przekazuje.Takie mamy butowe fiksum dyrdum.ZJak sę czujecie po zmianie czasu? JA jakoś jeszcze się nie pozbierałam, Werka zanęła o 21.00 dopiero.Podobno tydzień-dwa sie można adopotwać.
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
hmm Adik chodzi w Walky i mu pasują, oprócz tej firmy lubię też Gufo. Nie dałabym takiej kasy za buty. Powód jest prosty za szybko rośnie małemu stopa. Zresztą one się róznią materiałem z których są wykonane i FIRMĄ. Do tej pory nie zauwazyłam, zeby Adiemu się stópka pociła bądz coś innego negatywnego.
Co do uzywanych butków to mam podobne zdanie do Iwki. Zreszta ja tez bym nie załozyła uzywanych butów więc syna w nie pchać nie będę Do tego dziecięce stopy są podatne na wszelkie zniekształcenia tak jak pisze Iwka bucik w którym chodziło inne dziecko szybciutko sie profiluje tak jak noga tego dzieciaka. Dlatego jak but zakłada inne dziecko jego stópka układa się w sposób jak układała się noga poprzedniego dziecka. Wow ale nakręciłam ale chyba zrozumiale ![]() wolę nowe czipesty niz uzywane markowe
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór i dobranoc
Ja też chcę być skremowana, bo żadne robale mnie nie będą jadły, R. też ma takie zdanie, moja mama, babcia, tata, teściowie też, więc w rodzinie temat już obgadany ![]() Co do uczenia się studentów na moim ciele i ciele najbliższych jestem na nie, bo wiem jak to wygląda i za żadne skarby się na to nie zgadzam CO do przekazania organów to mam mieszane uczucia - wiem, ze komuś mogłyby pomóc, ale jakoś nie wiem... Chciałabym być spalona w takiej zawartości jak sie urodziłam... No nie wiem jakoś tak bym chciała i nie chciała ![]() CO do bucików to chcę jeszcze Hani kupić jakies sandałki na lato - narazie kupiliśmy adidasy z Adidasa, mam na oku jeszcze buciki z Baty i z Elephanta Wyobraźcie sobie, że dziś miałam telefon od kierowniczki z Monnari - pamiętacie jak miałam tam pracować, ale okazało się, że jest praca, ale w Gliwicach??? I ja zrezygnowałam wtedy, a dzis do mnie dzwonili, że w lipcu najprawdopodobniej będą przyjęcia i że ma cały czas mnie na uwadze i jak coś to się odezwie Bardzo miło mi się zrobiło Tymczasem idę spać - do jutra
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
minisiu- świetnie,że do Ciebie zadzwoniła
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
my tez kupujemy Adikowi nowe buty
![]() dziewczyny ja nie wymiotuje ale mamuski listopadowe bardzo wiec pomyslalam ze podpowiecie co na te mdlosci Minisiu widzisz jakie wrazenie zrobilas
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Nie głupio piszecie o tych butkach. I chyba sandałki to nowe kupię, bo długo będzie w nich śmigać. Ja nie kupuję butów po kimś obcym, bo sama po obcej osobie bym nie założyła. Zimowe miał nowe właśnie z tej firmy co Pola teraz. Pati powiem, że je sobie chwalę
Po tej zmianie czasu Krzyś późno zasypia , fakt godzinkę później wstaje , ale sama nie wiem co lepsze
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chcecie spr. centyle Waszych dzieci to proszę-fajne http://siatkicentylowe.pl/
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
dziń dybry
Cytat:
fajnaminisia fajnie, że o Tobie pamięta i zadzwoniła |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
mój czort między 3 a 10 centylem
lepiej, bo ostatnimi czasy bywał ponizej 3
|
|
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo w ten słoneczny poranek!!
Werka z wagą ok.35 centyla, ze wzrostem 25- myślałam,że będzie niżej, więc nawet jestem zadowolona. kropka- a juz myślałam,że to Ty ratunku z mdłościami potrzebujesz; Patrilla- czy Pola ma jeszcze niezrośnięte ciemączko?, bo Werka m,a małe juz ok.1.5/1.5 cm. Nadal podaję Vigantol-po jednej kropli dziennie. Pogoda piękna, ale musimy siedzieć w domku, bo czekamy na kuriera, a wiecie jak oni przychodzą- wielka niewiadoma. Chociaż myślę, że przed blok wyjdziemy i będę czatowała tam na niego.Werka tylko otworzy oczy i już nadaje"dada, dada". W nocy tzn. ok.24.oo spadła z łóżka, nic sie nie stało, ale się wystraszyła. A niby tak dobrze ją zabezpieczyłam/ góry z kołder i poduch/ a tu masz i tak sie przewinęła.
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Klaudia z wagą w 75 centylu, ze wzrostem w 97 ![]() U nas wielkie przeżycie: od jutra Sylwia do szkoły będzie jeździć autobusem. Wczoraj właśnie odebrała bilet miesięczny. Jest tak podekscytowana, że pewnie w nocy spać nie będzie ![]() minisiu fajnie że o Tobie pamiętają Co do butków to też kupuję Klaudii nowe, ale raczej z tych tańszych. Co prawda mam zostawione po Sylwii buciki od rozmiaru 28 i się zastanawiam czy juz później Klaudia w nich nie pochodzi ![]() Wczoraj przesiedziałam na wątkach dotyczących szycia, szydełkowania i decupage Chyba się starzeję. Ale tak serio to wczoraj uszyłam sobie torebkę z dżinsuI widziałam piękne szydełkowe szale
|
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
cześć
u nas cudna pogoda, świeci słoneczko Co do bucików to ja też bym nie kupiła używanych, bo nie wiadomo kto w nich chodził, ale dostałam od kuzynki po jej synku, prawie nie chodzone wyglądają jak nowe, dlatego je używamy, ale na lato kupimy nowe sandałki. Kuba jest z wagą na 90 centylu a ze wzrostem na 50 centylu. |
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas pogoda jako taka tzn cieplo nawet ale pochmurno. czekamy wciaz na rowerek ![]() pati dzieki za informacje wlasciwie ciekawa bylam tego co opisałas ![]() kanciu ja tez lubie gufo jezeli chodzi obutki tyle ze jak juz jakies kupie to miki dziwnym sposobem z nich wyrasta szybko miki w centylach wzrost 75 i waga tez 75
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 Edytowane przez olunek Czas edycji: 2009-03-31 o 11:55 |
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko powstało dzisiaj 6.20
, więc musiałam sobie odleżeć, a teraz piję kawkę.Krzyś jest po środku, bo wzrostowo równo 50 centyl, a wagowo trochę ponad, chyba z 57 . Więc jak dla mnie OK. Co do wysokich dziewczynek to ja zawsze byłam wielka i w podstawówce nikt mi nie podskoczył. Tylko, że chudzina, ale żyję i mam się dobrze.Pati Pola ma 22 rozmiar stopy? Malutka jak na taką wysoką dziewczynkę . Może ty masz jakąś japonkę? ![]() joannah to nieźle żywisz szkraba ![]() olunek u nas te buty mają w sklepie, gdzie są różne firmy. A i jak są na rzepy to fajnie zrobione, bo daleko jest wycięcie i nie trzeba się siłować z wkładaniem nóżki dziecka, a Krzyś ma jednak wysoką w podbiciu. Twój syn wyrośnięty nie ma co
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
wroclismy z 2 h spaceru
oby sie utrzymała ta pogoda chociaz do weekendu bo w planach mamy zoo ![]() byc moze tez uda nam się załatwić działkę to pojezdzimy po marketach bo trzeba tam kilka rzeczy dokupic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

i z tego wszystkiego nic nie napisałam.
Co prawda przecież na kimś muszą, ale... Może jeszcze zmienię zdanie. A co do pobrania narządów to jak najbardziej

!! Kuzynka dzwoniła z rewelacją wczoraj
. Ja na pogrzeb na pewno nie pojadę, ale czy pogrzeb w ogóle będzie???? Zakręciłam się
.
a jak się dowiem, ze ktoś nie odtrzymał mojej woli to będę nawiedzac i nekać do końca jego zycia
ale nic się nie działo
co sądzicie o oddaniu zwłok dla "studentów" na badania?
to Ci wyślę