Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 11:17   #1741
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no na fotki trzeba bedzie ze 3 m-ce poczekać aż przyjdzie ze stanów,

ja to coraz czesciej mam ścisk w żołądku jak pomyślę o wrzesniu śmialiśmy się z miom ze do września to ja osiwieję ze zmartwień, cały czas sie boje ze coś neiwyjdzie ze kiecka nie taka, ze fotograf nie taki,

a w końcu fotografa zmienilismy i bedziemy mieli tych od kamery także do zdjęć ale jestem zadowolona
powiem ci, że nie jest tak najgorzej. Nie można się tak zamartwiać, kiecka będzie na pewno wystrzałowo wyglać, fotograf też przejdzie samego siebie i zrobi super zdjecia. Więc na zapas się przejmować...?? Po co sobie psuć nastrój?? Tak jak ma wszystko wyjść tak wyjdzie i będzie dobrze
Stary 2009-03-31, 11:39   #1742
moniqa84
Rozeznanie

a mnie ciagle drecza koszmary ze wlasnie cos nie wyjdzie ze czegos zapomnialam zalatwic wiec dla spokoju ducha pomyslalam sobie ze moze zrobimy taka liste rzeczy ktore musza byc koniecznie zalatwione ja wpisuje swoje a Wy moze zechcecie cos dopisac i moze akurtak Ktorejs z nas cos wpadnie do glowy ze jeszcze trzeba zrobic
oto moje propozycje:
sala
kosciol
zespol
kamera/foto
strojenie autko/sala/kosciol/mieszkanie
suknia/rekawiczki/welon/bolerko/bielizna/buty
obraczki/poduszeczka
alkohol/ciasto/tort
zaproszenia/zawiadomienia/podziekowania
pierwszy taniec
podroz poslubna
hotel dla gosci
nauki/poradnia/zaswiadczenia z usc itp
fryzjer/makijazystka/manicure

narazie tyle chociaz pewnie wiele wiecej tego jest wiec prosze o przypomnienie uzupelnie swoja liste i moze koszmary przestana mnie przesladowac
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 14:00   #1743
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj przeszłam się po paru jubilerach w Gliwicach i znlazłam jednego bardzo taniego i bardzo ładne obrączki. Jeszcze jutro jadę do Zabrza się rozejrzeć, a jak nie znajde nic taniego czy ładniejszego od tych, które wybrałam dzisiaj to przy nich zostaje, bo mojemu TŻ na pewno będą się podobać i cena jest przystępna, bo za pare wyjdzie gdzieś około 900zł i są to obrączki mieszane bałie złoto z żółtym. Nie znalazłam lepszego zdjęcia, ponieważ ten jubiler nie ma strony internetowej. Jakbym jeszcze jutro znalazłam coś lepszego też się pochwalę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 925cd1eb63d9628f.jpg (11,0 KB, 15 załadowań)
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:27   #1744
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj przeszłam się po paru jubilerach w Gliwicach i znlazłam jednego bardzo taniego i bardzo ładne obrączki. Jeszcze jutro jadę do Zabrza się rozejrzeć, a jak nie znajde nic taniego czy ładniejszego od tych, które wybrałam dzisiaj to przy nich zostaje, bo mojemu TŻ na pewno będą się podobać i cena jest przystępna, bo za pare wyjdzie gdzieś około 900zł i są to obrączki mieszane bałie złoto z żółtym. Nie znalazłam lepszego zdjęcia, ponieważ ten jubiler nie ma strony internetowej. Jakbym jeszcze jutro znalazłam coś lepszego też się pochwalę.
a gdzie znalzlaś bo ja musze znalesc kogos kto nam przerobi te sprezentowane

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:32   #1745
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Zwycięstwa, ale nie pamiętam numeru a nazwy nie miał tylko pisało jubiler, ale jak się idzie od placu piastów to po prawej stronie.
Stary 2009-03-31, 15:41   #1746
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez gabza21 Pokaż wiadomość
A wogóle jeszcze 18 dni kurcze ale się cieszę Dziś pieczemy kołocze dla sąsiadów i do pracy.
I jedziemy zamówić napoje. W piątek na wielkie zakupy...troszkę tego będzie:/
Byłam z TŻ w sobotę na zakupach..kupował garnitur wcześnie bardzo..no ale coż lepiej późno niż wcale. Kolor wybral sobie taki ciemny szary metaliczny - dosyć ładnie w nim wyglądal i może same spodnie wykorzystać później więc powiedziałam, że ma zamawiać i się nie zastanawiać (mialam już dosyć 1,5h bylam z nim w sklepie... a to niby kobiety są wymyślne ehh) Jutro idę na USG...znowu zobaczę maleństwo :jupi Mieszkanie wczoraj odebraliśmy i zaczynamy remont. No i sobota dzień dla mnie, ale będzie zabawa hehe
Czy ja już Ci mówiłam "Ty szczęściaro"?? Super, że się wszystko układa A jakie ciasto pieczecie? I kiedy będziecie dawać?
A ile daliście za garnitur TŻ? I pochwal się nowym zdjęciem dzieciątka jutro

Cytat:
Napisane przez agatkasu Pokaż wiadomość
SSR-ślub mamy w październiku-24.10. więc myślę że czerwiec jest akurat.

Jak robicie to wklejanie wielu cytatów-bo mi coś nie wychodzi
Tak, chyba w połowie czerwca zacznę zapraszać, a potwierdzenie przybycia daję z 15 na 1 sierpnia. Bo tak sobie myślę, że kto ma być to potwierdzi przy zapraszaniu, a ci co się wahają to i tak pewnie albo zapomną albo nie potwierdzą i trzeba będzie i tak dzwonić, żeby się dowidzieć. A czym wcześniej będę miała listę gości podstawowych, tym wcześniej zaproszę ludzi z rezerwowej listy i nie będzie głupio, bo dostana zaproszenie na dwa miesiące wcześniej,a to chyba normalne

Agatkasu, jeśli chcesz multicytować, to: w każdym poście między "cytuj" a "odpowiedz" masz taki znaczek takiej kartki z zapiskami. Jak chcesz odpowiedzieć do postu pierwszego, siódmego i ósmego to klikasz w tych postach ten znaczek i ma ci się zrobić z fioletowego na pomarańczowy. Masz już teraz zaznaczone wszystkei posty, na które chcesz odpowiedzieć. Teraz wystarczy, że w ostatnim zaznaczonym poście (ósmym) naciśniesz znaczek "cytuj" i robi się samo A później w oknie odpowiedzi piszesz pod tymi postami swoje wiadomości. Każda pod każdym postem, tak jak w przypadku cytowania jednego postu. Łatwo rozróżnić poszczególne posty, gdyż są zaznaczone kwadratowymi nawiasami:0 Mam nadzieję, że teraz juz sobie poradzisz

Cytat:
a w końcu fotografa zmienilismy i bedziemy mieli tych od kamery także do zdjęć ale jestem zadowolona
Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
oto moje propozycje:
sala
kosciol
zespol
kamera/foto
strojenie autko/sala/kosciol/mieszkanie
suknia/rekawiczki/welon/bolerko/bielizna/buty
obraczki/poduszeczka
alkohol/ciasto/tort
zaproszenia/zawiadomienia/podziekowania
pierwszy taniec
podroz poslubna
hotel dla gosci
nauki/poradnia/zaswiadczenia z usc itp
fryzjer/makijazystka/manicure

narazie tyle chociaz pewnie wiele wiecej tego jest wiec prosze o przypomnienie uzupelnie swoja liste i moze koszmary przestana mnie przesladowac
To ja dopisuję listę gości, wytypowanie świadków, zorganizowanie jeśli ktoś reflektuje wieczorów panieńskich i kawalerskich, transport gości na salę i do hotelu/domu, zaklepać urlop w pracy.
Dalej: zrobić winietki, jeśli ktoś chce, zawieszki na alkohol, bukiet PM i butonierki, podwiązka, omówić z zespołem, foto i video czego oczekujemy, żebyśmy nie musiały figurować w wątku o najgłupszych zabawach oczepinowych

Cytat:
cena jest przystępna, bo za pare wyjdzie gdzieś około 900zł i są to obrączki mieszane bałie złoto z żółtym. Nie znalazłam lepszego zdjęcia, ponieważ ten jubiler nie ma strony internetowej. Jakbym jeszcze jutro znalazłam coś lepszego też się pochwalę.
900zł za parę, to bardzo tanio, a jakie grubości chcecie? Obrączki ładne, tylko, że ten środek może z czasem się zetrzeć

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:42   #1747
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a kolo czego on był? moze po sklepach rozpoznam gdzie to....

Stary 2009-03-31, 15:45   #1748
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a kolo czego on był? moze po sklepach rozpoznam gdzie to....
Teraz nie pamiętam nie rozglądałam się po sklepach, ale jak wróci moja mama to może ona bedzie pamiętała, bo ona zawsze wszystko ogląda, a była ze mną to jakby co to napisze dokładnie.

SSR nawet się nie zastanawiałam jakiek grubości i nie pamiętam jakiej grubości były te, ale sprzedawczyni nic nie mówiła o tym, ze to się może zetrzeć, a przy tych pasikowych obrączkach ostrzegła mnie, że może to długo nie zwiekować.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-03-31 o 15:48
Stary 2009-03-31, 16:11   #1749
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Anika a Ty jesteś z Pyskowic? Bo u nas w TG są jubilerzy, którzy przetopią Ci te obrączki od tesciowej i zrobią jakie chcesz. Koszt to 250za klasyczne do 400 za fikuśne i skomplikowane. Jak będziesz zainteresowana to mogę Cię oprowadzić

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 16:39   #1750
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21

Kołacze z serem i makiem dla sąsiadów, teraz piczeczemy i dajemy bo za tydzień święta i nie będzie czasu. A po świętach już tymbardziej Za cały garnitur od TŻ daliśmy 830zł z butami, koszula, kamizelka z krawatem dobrana pod kolor ale z innego troszkę materiału no i spinki do tego. Zdjątko maleństwa jak będę miała to oczywiście, że wstawie
Stary 2009-03-31, 16:58   #1751
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
w zabrzu można np przerobić w tym jubilerze koło pkp

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:42   #1752
kitek_fm
Rozeznanie

Dzisiaj przyszły mi te foremki na ciasteczka z UK. Zaś jedna pierdołka do odfajkowania. Wklejam zdjęcia:

My musimy załatwić poradnię, ale tak mi się nie chce tam iść, poza tym czasu za bardzo nie ma na takie pogawędki bez sensu (jak dla mnie.). Już na naukach miała próbkę tego o czym w tych poradniach gadają. Dla mnie to jakieś herezje . No ale nic trzeba w końcu tam zadzwonić, umówić sie i miec to z głowy.

Nie muszę jechac do Piekar po akt chrztu, moja siostra mi odbierze ten dokument. Super, bo dla mnei to byłoby utrudnieniem jechac tam w tygodniu. W poniedziałek moja siostra po to ma iśc. NIestety nie ma możliwości, żeby mi (albo do parafii) ten dokument pocztą przesłaliKsiądz mi powiedział, że mam sobie to już załatwiac, 6 m-cy przed ślubem (3-ce przed spisaniem protokołu). Dokument będę miałą więc 4-ce przed ślubem i 1 miesiąc przed podpisaniem protokołu, więc w miarę.

Tak poza tym napilam się dziś czerwonej herbaty i tak mi tarczyca zaczęła walic, ze aż mi neidobrze. Nie wiem co podkusiło napic ię pu-erhu, jak dobrze wiem że przy niedoczynności nie można. Eh!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_wedding-cake-cookie-cutter-3.jpg (1,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_heart-arrow-cookie-cutter-3.jpg (1,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_groom-cookie-cutter-3.jpg (1,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_flying-dove-cookie-cutter-3.jpg (1,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_fairy-kneeling-cookie-cutter-3.jpg (1,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_dove-cookie-cutter-3.jpg (1,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_Cupid_pink_cookie_cutter_3.jpg (1,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_champagne-glass-3.jpg (1,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_bride_cookie_cutter_300.jpg (1,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_gown-cookie-cutter-3.jpg (1,4 KB, 0 załadowań)

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:46   #1753
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

kitek_fm dobrze, że napisałaś o tej herbacie, bo ja też mam niedoczynność i właśnie chciałam zacząć pić czerwoną herbatę, a teraz przynajmnije wiem, że lepiej nie ryzykować
Stary 2009-03-31, 19:59   #1754
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
kitek_fm dobrze, że napisałaś o tej herbacie, bo ja też mam niedoczynność i właśnie chciałam zacząć pić czerwoną herbatę, a teraz przynajmnije wiem, że lepiej nie ryzykować
Przy naszym schorzeniu to też nie bardzo można chrom brać. Przy niedoczynności trzeba uważać z suplementami. Ostatnio kupiłam dodatek specjalny '"Super Linii" - Dlaczego nie mogę schudnąć. i tam jest fajnie napisane jaka dieta wskazana, jakie suplementy, jakie ćwiczenia przy niedoczynności.
Z suplementów to najlepiej L-karnityna (ale to trzeba dużo ćwiczyć), Q10, Omega 3, miętowa i zielona herbata. Ja kupiłam sobie l-karnitynę
(bo bardzo dużo się ruszam) i omega3. Zobaczymy, czy to coś da.

Stary 2009-03-31, 20:08   #1755
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Przy naszym schorzeniu to też nie bardzo można chrom brać. Przy niedoczynności trzeba uważać z suplementami. Ostatnio kupiłam dodatek specjalny '"Super Linii" - Dlaczego nie mogę schudnąć. i tam jest fajnie napisane jaka dieta wskazana, jakie suplementy, jakie ćwiczenia przy niedoczynności.
Z suplementów to najlepiej L-karnityna (ale to trzeba dużo ćwiczyć), Q10, Omega 3, miętowa i zielona herbata. Ja kupiłam sobie l-karnitynę
(bo bardzo dużo się ruszam) i omega3. Zobaczymy, czy to coś da.
No właśnie bo ja odkąd zachorowałam przytyłam jakieś 8 kg i nie moge ich teraz zrzucić, a nawet wystarczy mi coś troche więcej pare dni zjeść i już waga idzie w góre, a bardzo chciałabym schudnąć do przymiarki sukni ślubnej. A możesz mi powiedzieć co jeszcze tam jest wskazane w tym dodatku, bo ja jakoś nie zauważyłam go? Albo moze jeszcze mogłabym ten dodatke dostać gdzieś dawno go kupiłaś?

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:09
Stary 2009-03-31, 20:35   #1756
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Dzisiaj przyszły mi te foremki na ciasteczka z UK. Zaś jedna pierdołka do odfajkowania. Wklejam zdjęcia:
extra

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:48   #1757
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

zobacze jeszcze moze rzeczywiscie skusze sie na te TG ale najpier poszukam czegoś na miejscu dzięki za propozycje

Stary 2009-03-31, 21:08   #1758
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie bo ja odkąd zachorowałam przytyłam jakieś 8 kg i nie moge ich teraz zrzucić, a nawet wystarczy mi coś troche więcej pare dni zjeść i już waga idzie w góre, a bardzo chciałabym schudnąć do przymiarki sukni ślubnej. A możesz mi powiedzieć co jeszcze tam jest wskazane w tym dodatku, bo ja jakoś nie zauważyłam go? Albo moze jeszcze mogłabym ten dodatke dostać gdzieś dawno go kupiłaś?
Ten dodatek to jest w kioskach od piątku 27.03, czyli jest nowy. Można go dostać w empiku i w kiosku typu kolporter. Jak u mnie, o dziwo, na wsi był, to w mieście też powinien. Kosztuje 5zł.

Stary 2009-03-31, 21:28   #1759
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten dodatek to jest w kioskach od piątku 27.03, czyli jest nowy. Można go dostać w empiku i w kiosku typu kolporter. Jak u mnie, o dziwo, na wsi był, to w mieście też powinien. Kosztuje 5zł.
Dziękuję za informacje jutro pójde i poszukam
Stary 2009-03-31, 21:34   #1760
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:

My musimy załatwić poradnię, ale tak mi się nie chce tam iść, poza tym czasu za bardzo nie ma na takie pogawędki bez sensu (jak dla mnie.). Już na naukach miała próbkę tego o czym w tych poradniach gadają. Dla mnie to jakieś herezje . No ale nic trzeba w końcu tam zadzwonić, umówić sie i miec to z głowy.

Nie muszę jechac do Piekar po akt chrztu, moja siostra mi odbierze ten dokument. Super, bo dla mnei to byłoby utrudnieniem jechac tam w tygodniu. W poniedziałek moja siostra po to ma iśc. NIestety nie ma możliwości, żeby mi (albo do parafii) ten dokument pocztą przesłaliKsiądz mi powiedział, że mam sobie to już załatwiac, 6 m-cy przed ślubem (3-ce przed spisaniem protokołu). Dokument będę miałą więc 4-ce przed ślubem i 1 miesiąc przed podpisaniem protokołu, więc w miarę.

Tak poza tym napilam się dziś czerwonej herbaty i tak mi tarczyca zaczęła walic, ze aż mi neidobrze. Nie wiem co podkusiło napic ię pu-erhu, jak dobrze wiem że przy niedoczynności nie można. Eh!
a jak to jest ze te dokumenty sa 3 miesiace wazne to musza byc wazne na protokol czy na slub bo juz zglupialam, i niewiem kiedy mam po co isc tzn ja tylko do usc bo w moim kosciele jest slub ale TZ musi wzisac z parafi wszstko skoro slub jest 1 sierpnia no toprotokol w maju napoczatku wiec dokumenty kiedy??
Stary 2009-03-31, 21:38   #1761
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak to jest ze te dokumenty sa 3 miesiace wazne to musza byc wazne na protokol czy na slub bo juz zglupialam, i niewiem kiedy mam po co isc tzn ja tylko do usc bo w moim kosciele jest slub ale TZ musi wzisac z parafi wszstko skoro slub jest 1 sierpnia no toprotokol w maju napoczatku wiec dokumenty kiedy??
Z tego co ja wiem to dokumenty są ważne 3 miesiące i nie mogą stracić ważności przeddzień ślubu lub w sam ślub.
Stary 2009-03-31, 22:25   #1762
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Z tego co ja wiem to dokumenty są ważne 3 miesiące i nie mogą stracić ważności przeddzień ślubu lub w sam ślub.

Z tymi dokumentami, czyli aktem chrztu to różnie jest. W każdej parafii może być inaczej. W jednej jest 6 miesięcy przed ślubem a w innej 3 miesiące.Jest albo tak, albo tak. W pewnym momencie też zgłupiałam, więc poszłam się zapytać do źródła, czyli księdza i on mi powiedział, że ten akt chrztu mogę sobie już załatwiać bo jest ważny 3 miesiące, ale przed spisaniem protokołu, a 6m-ce przed ślubem.
Mnie też wiele osób mówiło, że ten kat chrztu to 3 miesiące przed ślubem trza załatwiać, a tu się okazało, że w mojej parafii mogę sobie to załatwiać 6 m-cy przed.

Jeżeli chodzi o sprawy z USC to ten akt urodzenia jest akurat ważny
3 miesiące przed ślubem, to akurat wszędzie jest tak samo. Protokól się spisuje 3 miesiace przed slubem, a akt urodzenia załatwic to jest 1 dzień, więc w zasadzie wszystkie dokumenty powinny byc już na protokół. A też nigdy nie jest tak, że jak ślub jest tak jak w moim przypadku 01.08 to protokół spisuje się 01.05 tylko może to byc kilka dni później.

Ale tak, jak piszę, najlepiej o te papierki zapytac się u źródła czyli u księdza i w USC.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-03-31 o 22:27
Stary 2009-03-31, 22:37   #1763
popscene
Wtajemniczenie

Akt urodzenia jest bezterminowo ważny. Wiem bo nam w urzędzie taki stary przyjęto bez mrugnięcia okiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 23:19   #1764
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Z tymi dokumentami, czyli aktem chrztu to różnie jest. W każdej parafii może być inaczej. W jednej jest 6 miesięcy przed ślubem a w innej 3 miesiące.Jest albo tak, albo tak. W pewnym momencie też zgłupiałam, więc poszłam się zapytać do źródła, czyli księdza i on mi powiedział, że ten akt chrztu mogę sobie już załatwiać bo jest ważny 3 miesiące, ale przed spisaniem protokołu, a 6m-ce przed ślubem.
Mnie też wiele osób mówiło, że ten kat chrztu to 3 miesiące przed ślubem trza załatwiać, a tu się okazało, że w mojej parafii mogę sobie to załatwiać 6 m-cy przed.

Jeżeli chodzi o sprawy z USC to ten akt urodzenia jest akurat ważny
3 miesiące przed ślubem, to akurat wszędzie jest tak samo. Protokól się spisuje 3 miesiace przed slubem, a akt urodzenia załatwic to jest 1 dzień, więc w zasadzie wszystkie dokumenty powinny byc już na protokół. A też nigdy nie jest tak, że jak ślub jest tak jak w moim przypadku 01.08 to protokół spisuje się 01.05 tylko może to byc kilka dni później.

Ale tak, jak piszę, najlepiej o te papierki zapytac się u źródła czyli u księdza i w USC.
dziekuje za odpowiedz , ale tak jak mowisz pojde do kancelari sie zapytac i moj luby :P tez a potem przejde sie jeszcze do usc , w kazdym badz razie jestem narazie na etapie wyboru wzoru obraczek do wytopienia, zamawiania zaproszen i szukania garniaka dla mezusia (tzn planujemy wspolne zakupy oczywiscie) ale przez remonty w mieszkaniu rodzicow nie mamna nic sily wiec czekam na poswietach jak wszystko wroci do normy bedzie cieplej i moze wreszcie szybciej mi to wszystko pojdzie

mam ochote na cos extra na slubie ale nic mi nie przychodzi do glowy
Stary 2009-03-31, 23:27   #1765
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Ja znam ale w Pszczynie. Jest taki salon gdzie szyją suknie jaką chcesz po wszystkim oddajesz ją z powrotem do salonu. Ale adres dokladnie musialabym zapytac bo nie pamiętam na jakiej to ulicy bylo pozdrawiam. Właśnie ostatnio koleżanka zamawiala suknie w jakim stylu greckim i chyba biorą od niej coś ok 1000zł

A wogóle jeszcze 18 dni kurcze ale się cieszę Dziś pieczemy kołocze dla sąsiadów i do pracy.
I jedziemy zamówić napoje. W piątek na wielkie zakupy...troszkę tego będzie:/
Byłam z TŻ w sobotę na zakupach..kupował garnitur wcześnie bardzo..no ale coż lepiej późno niż wcale. Kolor wybral sobie taki ciemny szary metaliczny - dosyć ładnie w nim wyglądal i może same spodnie wykorzystać później więc powiedziałam, że ma zamawiać i się nie zastanawiać (mialam już dosyć 1,5h bylam z nim w sklepie... a to niby kobiety są wymyślne ehh) Jutro idę na USG...znowu zobaczę maleństwo :jupi Mieszkanie wczoraj odebraliśmy i zaczynamy remont. No i sobota dzień dla mnie, ale będzie zabawa hehe
1000zl to bardzo malutko a mozesz dac konkretne namiaryBo jak mam dac za sukienke duzo duzo wiecej to wole ja uszyc nawet jak bym miala dac 2000zl to jest prawie polowa mniej
Fajnie ze juz macie wszytsko zgrane 18 dni to malo szybko mina
Cytat:
powiem ci, że nie jest tak najgorzej. Nie można się tak zamartwiać, kiecka będzie na pewno wystrzałowo wyglać, fotograf też przejdzie samego siebie i zrobi super zdjecia. Więc na zapas się przejmować...?? Po co sobie psuć nastrój?? Tak jak ma wszystko wyjść tak wyjdzie i będzie dobrze
calkowicie sie zgadzam nie ma co sie zamartwiac
Cytat:
ladne obraczki i tanieMnie jeszcze czeka takie chodzenie
Cytat:

ale fajne te foremeczki, extra sprawa
uwazaj z tymi herbatkami
Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Akt urodzenia jest bezterminowo ważny. Wiem bo nam w urzędzie taki stary przyjęto bez mrugnięcia okiem.
tyle dobrze bo ja mam jakis stary

Czytam tu o przygotowaniach pelna para a ja dopioero zamierzam sie wziasc za wypelnianie zaproszen
No ale ja za to bede bardzo aktywna jak pojade do Polski wiec luzik na odleglosc wszystkiego nie da rady )
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 23:55   #1766
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
1000zl to bardzo malutko a mozesz dac konkretne namiaryBo jak mam dac za sukienke duzo duzo wiecej to wole ja uszyc nawet jak bym miala dac 2000zl to jest prawie polowa mniej
Fajnie ze juz macie wszytsko zgrane 18 dni to malo szybko mina
calkowicie sie zgadzam nie ma co sie zamartwiac

ladne obraczki i tanieMnie jeszcze czeka takie chodzenie

ale fajne te foremeczki, extra sprawa
uwazaj z tymi herbatkami

tyle dobrze bo ja mam jakis stary

Czytam tu o przygotowaniach pelna para a ja dopioero zamierzam sie wziasc za wypelnianie zaproszen
No ale ja za to bede bardzo aktywna jak pojade do Polski wiec luzik na odleglosc wszystkiego nie da rady )
no ja ich jeszcze nawet nie zamowilam wiec nie ma sie czym martwic bo sie nie moge zdecydowac ale mam zamiar dawac dopiero na poczatku maja wiec jeszcze mam troche czasu
Stary 2009-04-01, 10:11   #1767
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
No to widzisz, u Ciebie jest bezterminowo, a jak ja miałam cywilny to musiałam to załatwiać 3 miesiące przed ślubem.
O ten akt urodzenia to też najlepiej chyba zapytać się w USC.

Stary 2009-04-01, 10:22   #1768
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
No to widzisz, u Ciebie jest bezterminowo, a jak ja miałam cywilny to musiałam to załatwiać 3 miesiące przed ślubem.
O ten akt urodzenia to też najlepiej chyba zapytać się w USC.
Mój brat w innym mieście też tak miał, że przyniósł stary i urzędniczka mu wzięła, nabiła pieczątką opłatę i voila. Poza tym kiedyś już wklejałam FAQ z jednego USC i tam było napisane że akty są ważne bezterminowo, ważne żeby były czytelne. Może w Twoim mieście urzędnicy mało kompetentni.
Stary 2009-04-01, 10:30   #1769
kitek_fm
Rozeznanie

Mam pytanie.
Za ten akt chrztu trzeba dać "co łaska". Ile Wy dajecie? 50zł starczy?

Stary 2009-04-01, 11:06   #1770
frukabo
Przyczajenie

Czesc dziewczyny.
Dzieki wszystkim za odpowiedz.
A co do obraczek to moja siostra kupowala 2 late temu w krakowie i jak dobrze pamietam razem z grawerem dala cos okolo 500 zl a obraczki naprawde ladne, wiec ja na pewno tez bede tam kupowac, jak chcecie to zapytam o nazwe ewentualnie adres.
frukabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości