|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
![]()
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
a mnie ciagle drecza koszmary ze wlasnie cos nie wyjdzie ze czegos zapomnialam zalatwic wiec dla spokoju ducha pomyslalam sobie ze moze zrobimy taka liste rzeczy ktore musza byc koniecznie zalatwione ja wpisuje swoje a Wy moze zechcecie cos dopisac i moze akurtak Ktorejs z nas cos wpadnie do glowy ze jeszcze trzeba zrobic
oto moje propozycje: sala kosciol zespol kamera/foto strojenie autko/sala/kosciol/mieszkanie suknia/rekawiczki/welon/bolerko/bielizna/buty obraczki/poduszeczka alkohol/ciasto/tort zaproszenia/zawiadomienia/podziekowania pierwszy taniec podroz poslubna hotel dla gosci nauki/poradnia/zaswiadczenia z usc itp fryzjer/makijazystka/manicure narazie tyle chociaz pewnie wiele wiecej tego jest wiec prosze o przypomnienie uzupelnie swoja liste i moze koszmary przestana mnie przesladowac
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj przeszłam się po paru jubilerach w Gliwicach i znlazłam jednego bardzo taniego i bardzo ładne obrączki. Jeszcze jutro jadę do Zabrza się rozejrzeć, a jak nie znajde nic taniego czy ładniejszego od tych, które wybrałam dzisiaj to przy nich zostaje, bo mojemu TŻ na pewno będą się podobać i cena jest przystępna, bo za pare wyjdzie gdzieś około 900zł i są to obrączki mieszane bałie złoto z żółtym. Nie znalazłam lepszego zdjęcia, ponieważ ten jubiler nie ma strony internetowej. Jakbym jeszcze jutro znalazłam coś lepszego też się pochwalę.
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Zwycięstwa, ale nie pamiętam numeru a nazwy nie miał tylko pisało jubiler, ale jak się idzie od placu piastów to po prawej stronie.
|
|
#1746 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że się wszystko układa A jakie ciasto pieczecie? I kiedy będziecie dawać?A ile daliście za garnitur TŻ? I pochwal się nowym zdjęciem dzieciątka jutro ![]() Cytat:
![]() Agatkasu, jeśli chcesz multicytować, to: w każdym poście między "cytuj" a "odpowiedz" masz taki znaczek takiej kartki z zapiskami. Jak chcesz odpowiedzieć do postu pierwszego, siódmego i ósmego to klikasz w tych postach ten znaczek i ma ci się zrobić z fioletowego na pomarańczowy. Masz już teraz zaznaczone wszystkei posty, na które chcesz odpowiedzieć. Teraz wystarczy, że w ostatnim zaznaczonym poście (ósmym) naciśniesz znaczek "cytuj" i robi się samo A później w oknie odpowiedzi piszesz pod tymi postami swoje wiadomości. Każda pod każdym postem, tak jak w przypadku cytowania jednego postu. Łatwo rozróżnić poszczególne posty, gdyż są zaznaczone kwadratowymi nawiasami:0 Mam nadzieję, że teraz juz sobie poradzisz![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dalej: zrobić winietki, jeśli ktoś chce, zawieszki na alkohol, bukiet PM i butonierki, podwiązka, omówić z zespołem, foto i video czego oczekujemy, żebyśmy nie musiały figurować w wątku o najgłupszych zabawach oczepinowych ![]() Cytat:
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
a kolo czego on był? moze po sklepach rozpoznam gdzie to....
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz nie pamiętam nie rozglądałam się po sklepach, ale jak wróci moja mama to może ona bedzie pamiętała, bo ona zawsze wszystko ogląda, a była ze mną to jakby co to napisze dokładnie.
SSR nawet się nie zastanawiałam jakiek grubości i nie pamiętam jakiej grubości były te, ale sprzedawczyni nic nie mówiła o tym, ze to się może zetrzeć, a przy tych pasikowych obrączkach ostrzegła mnie, że może to długo nie zwiekować.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2009-03-31 o 15:48 |
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Kołacze z serem i makiem dla sąsiadów, teraz piczeczemy i dajemy bo za tydzień święta i nie będzie czasu. A po świętach już tymbardziej
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
w zabrzu można np przerobić w tym jubilerze koło pkp
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj przyszły mi te foremki na ciasteczka z UK. Zaś jedna pierdołka do odfajkowania. Wklejam zdjęcia:
My musimy załatwić poradnię, ale tak mi się nie chce tam iść, poza tym czasu za bardzo nie ma na takie pogawędki bez sensu (jak dla mnie.). Już na naukach miała próbkę tego o czym w tych poradniach gadają. Dla mnie to jakieś herezje . No ale nic trzeba w końcu tam zadzwonić, umówić sie i miec to z głowy. Nie muszę jechac do Piekar po akt chrztu, moja siostra mi odbierze ten dokument. Super, bo dla mnei to byłoby utrudnieniem jechac tam w tygodniu. W poniedziałek moja siostra po to ma iśc. NIestety nie ma możliwości, żeby mi (albo do parafii) ten dokument pocztą przesłaliKsiądz mi powiedział, że mam sobie to już załatwiac, 6 m-cy przed ślubem (3-ce przed spisaniem protokołu). Dokument będę miałą więc 4-ce przed ślubem i 1 miesiąc przed podpisaniem protokołu, więc w miarę. Tak poza tym napilam się dziś czerwonej herbaty i tak mi tarczyca zaczęła walic, ze aż mi neidobrze. Nie wiem co podkusiło napic ię pu-erhu, jak dobrze wiem że przy niedoczynności nie można. Eh!
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
kitek_fm dobrze, że napisałaś o tej herbacie, bo ja też mam niedoczynność i właśnie chciałam zacząć pić czerwoną herbatę, a teraz przynajmnije wiem, że lepiej nie ryzykować
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z suplementów to najlepiej L-karnityna (ale to trzeba dużo ćwiczyć), Q10, Omega 3, miętowa i zielona herbata. Ja kupiłam sobie l-karnitynę (bo bardzo dużo się ruszam) i omega3. Zobaczymy, czy to coś da.
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2009-03-31 o 20:09 |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
zobacze jeszcze moze rzeczywiscie skusze sie na te TG ale najpier poszukam czegoś na miejscu
dzięki za propozycje
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi dokumentami, czyli aktem chrztu to różnie jest. W każdej parafii może być inaczej. W jednej jest 6 miesięcy przed ślubem a w innej 3 miesiące.Jest albo tak, albo tak. W pewnym momencie też zgłupiałam, więc poszłam się zapytać do źródła, czyli księdza i on mi powiedział, że ten akt chrztu mogę sobie już załatwiać bo jest ważny 3 miesiące, ale przed spisaniem protokołu, a 6m-ce przed ślubem. Mnie też wiele osób mówiło, że ten kat chrztu to 3 miesiące przed ślubem trza załatwiać, a tu się okazało, że w mojej parafii mogę sobie to załatwiać 6 m-cy przed. Jeżeli chodzi o sprawy z USC to ten akt urodzenia jest akurat ważny 3 miesiące przed ślubem, to akurat wszędzie jest tak samo. Protokól się spisuje 3 miesiace przed slubem, a akt urodzenia załatwic to jest 1 dzień, więc w zasadzie wszystkie dokumenty powinny byc już na protokół. A też nigdy nie jest tak, że jak ślub jest tak jak w moim przypadku 01.08 to protokół spisuje się 01.05 tylko może to byc kilka dni później. Ale tak, jak piszę, najlepiej o te papierki zapytac się u źródła czyli u księdza i w USC.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-03-31 o 22:27 |
||
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Akt urodzenia jest bezterminowo ważny. Wiem bo nam w urzędzie taki stary przyjęto bez mrugnięcia okiem.
|
|
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam ochote na cos extra na slubie ale nic mi nie przychodzi do glowy |
|
|
|
|
#1765 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jak mam dac za sukienke duzo duzo wiecej to wole ja uszyc nawet jak bym miala dac 2000zl to jest prawie polowa mniej ![]() Fajnie ze juz macie wszytsko zgrane 18 dni to malo szybko mina ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uwazaj z tymi herbatkami Cytat:
Czytam tu o przygotowaniach pelna para a ja dopioero zamierzam sie wziasc za wypelnianie zaproszen ![]() No ale ja za to bede bardzo aktywna jak pojade do Polski wiec luzik na odleglosc wszystkiego nie da rady )
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo sie nie moge zdecydowac ale mam zamiar dawac dopiero na poczatku maja wiec jeszcze mam troche czasu
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ten akt urodzenia to też najlepiej chyba zapytać się w USC.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój brat w innym mieście też tak miał, że przyniósł stary i urzędniczka mu wzięła, nabiła pieczątką opłatę i voila. Poza tym kiedyś już wklejałam FAQ z jednego USC i tam było napisane że akty są ważne bezterminowo, ważne żeby były czytelne. Może w Twoim mieście urzędnicy mało kompetentni.
|
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie.
Za ten akt chrztu trzeba dać "co łaska". Ile Wy dajecie? 50zł starczy?
|
#1770 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.
Dzieki wszystkim za odpowiedz. A co do obraczek to moja siostra kupowala 2 late temu w krakowie i jak dobrze pamietam razem z grawerem dala cos okolo 500 zl a obraczki naprawde ladne, wiec ja na pewno tez bede tam kupowac, jak chcecie to zapytam o nazwe ewentualnie adres. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

ale jestem zadowolona
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. "
Super, że się wszystko układa

Bo jak mam dac za sukienke duzo duzo wiecej to wole ja uszyc nawet jak bym miala dac 2000zl to jest prawie polowa mniej