Komentarze: stylizacje Vivienne Tam z Vobis - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Konkursy na wizaz.pl

Notka

Konkursy na wizaz.pl Forum z informacjami o konkursach na wizaz.pl. Zapoznaj się z paletą naszych konkursów, weź udział i wygraj cenne nagrody. Powodzenia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-28, 23:32   #91
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Komentarze: stylizacje Vivienne Tam z Vobis

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Zawsze tak się cieszyłam na te konkursy.
Pomimo tego,że z braku czasu nie biorę w nich udziału to czekałam jak na szpilkach żeby obejrzeć prace.
I teraz powoli obawiam się o nastepne konkursy bo z każdym kolejnym jest gorzej.
Przykro,że nie wszyscy doceniają starania redakcji o ciekawe tematy,cenne nagrody i idą po najmniejszej linii oporu zostawiając gdzieś daleko w tyle zasady fair play.Byleby wygrać,Nieważne jak.
Konkurs niedługo się kończy-strach pomyśleć co jeszcze może się okazać do tego czasu.Tyle prac usuniętych....to chyba rekord..
Mam wielką nadzieję,że praca która wygra pójdzie do uczciwej osoby.
Oby tak właśnie było.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:40   #92
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Mam wielką nadzieję,że praca która wygra pójdzie do uczciwej osoby.
Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Oby tak właśnie było.
Oczywiście chciałam napisać,że nagroda pójdzie do uczciwej osoby.Nie wiem czemu tak bez sensu mi wyszło.Chyba przez te przesilenie wiosenne
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:24   #93
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

wstyd i żal

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 02:47   #94
Potoczek35
Przyczajenie

GG do Potoczek35

czuję niesmak, autorka pracy nr 3 zarozumiała, chciwa i zadufana w sobie... przykro na to patrzeć i słuchać.... zagłosowałam na nr 1 za fajny pomysł i ogrom pracy włożony w projekt. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim UCZCIWYM finalistkom, a jury gratuluję wyboru.
Potoczek35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 08:41   #95
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Potoczek35 Pokaż wiadomość
czuję niesmak, autorka pracy nr 3 zarozumiała, chciwa i zadufana w sobie... przykro na to patrzeć i słuchać.... zagłosowałam na nr 1 za fajny pomysł i ogrom pracy włożony w projekt. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim UCZCIWYM finalistkom, a jury gratuluję wyboru.

Ojej.... co sie dzieje ?! O co chodzi i dlaczego na ta prace nr.3 nie mozna juz glosowac?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 09:48   #96
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
nie przesadzasz?

Stary 2009-03-30, 09:56   #97
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Dużo w tym przesady, choć samo oburzenie rozumiem.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 10:06   #98
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Dużo w tym przesady, choć samo oburzenie rozumiem.

No a ja nie rozumiem, bo nie wiem o co chodzi?

55 kg
Stary 2009-03-30, 10:19   #99
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
No a ja nie rozumiem, bo nie wiem o co chodzi?

Evo, kilka postów wyżej jest wytłumaczenie

Cytat:
Napisane przez MissSunshine Pokaż wiadomość
Praca nr 3 została wykonana na potrzeby Polskich Mistrzostw Makijażu, przypadkiem natrafiłam na relację z tego wydarzenia - (http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,1...sci_detal.html) W filmie tym makijażystka mówi, że inspirowała się twórczością Lautreca, dokładnie jak w opisie stylizacji do konkursu Vobis. Stylizacja ta znajduje się też na MaxModels (http://maxmodels.pl/xsandra83,0.html), nie jest to wprawdzie to samo zdjęcie, ale jest to ta sama realizacja. Pani Aleksandra zajęła II miejsce podczas tych Mistrzostw oraz nagrodę publiczności. Dziwię się, że tak ważne wydarzenie nie zostało zarejestrowane przez osoby zajmujące się makijażem profesjonalnie. Czy w takim razie praca ta jest zgodna z regulaminem?

Stary 2009-03-30, 10:30   #100
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość

Evo, kilka postów wyżej jest wytłumaczenie

Dziekuje.... przeoczylam ten post z poprzedniej strony

Bardzo mi przykro, praca byla naprawde piekna, chiciaz ja na nia nie glosowalam, to szkoda mi jej.

Strona "maxmodels" w ogole sie u mnie nie otwiera, cenzura tylko w TVN moglam zobaczyc pokaz z Mistrzostw Makijazu.

55 kg
Stary 2009-03-30, 11:18   #101
marioladabr
Zakorzenienie

Ciekawe, czy praca zostałaby zdyskwalifikowana jeśli modelka wstawiłaby zdjęcie do swojej prywatnej galerii np na naszej-klasie... tak z ciekawości pytam... bo moja modelka chciała, ale poprosiłam żeby tego nie robiła jeszcze....
Złosiu, co Ty na to?
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 12:16   #102
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez marioladabr Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy praca zostałaby zdyskwalifikowana jeśli modelka wstawiłaby zdjęcie do swojej prywatnej galerii np na naszej-klasie... tak z ciekawości pytam... bo moja modelka chciała, ale poprosiłam żeby tego nie robiła jeszcze....
Złosiu, co Ty na to?
ja myślę że to też złamanie regulaminu niech jeszcze trochę poczeka

Stary 2009-03-30, 12:27   #103
Potoczek35
Przyczajenie

GG do Potoczek35

Cytat:
nie przesadzasz?
Takie mam odczucie , szczególnie rozsmieszyło mnie jak osoba ta poprowiła Prokopa, który zwrócił się do niej "Pani Ola" że jest "Aleksandra" , poza tym, twierdzi, że była wczesniej 4-krotnie mistrzynią Polski, a nie jest to prawda, 2 lata temu owszem wygrała, ale w mistrzostwach szkół kosmetycznych, oprócz tego zawsze była albo 2 albo poza finałowa 3.
Ale fakt pozostaje faktem - umyślne złamanie zasad.....

Edytowane przez Potoczek35
Czas edycji: 2009-03-30 o 13:03
Stary 2009-03-30, 13:04   #104
marioladabr
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę że to też złamanie regulaminu niech jeszcze trochę poczeka
Dzięki Aga, upewniłaś mnie w moim przekonaniu
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 13:18   #105
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Straszne co się dzieje z tym konkursem aż żal innych osób które wzięły udział w konkursie, pewnie postąpiły uczciwie, a nie dostały się do finału z braku miejsca, gdy tymczasem miejsca się zwalniają i zwalniają...
Miałam ochotę wziąć udział w tym konkursie, ale z braku czasu tego nie zrobiłam i może i dobrze, tylko bym się zestresowała

Najbardziej podobają (od początku) mi się prace 14 i 18. Uważam że są takie jakie być powinny, wyważone pomiędzy pokazaniem inwencji i umiejętności (szczególnie 14 -piękny makijaż ) a nie przesadzaniem z "profesjonalizmem", który okazał się w większości przypadków był spowodowany tym, że rzeczywiście profesjonale modelki i agencja brały w tym udział Mam nadzieję, że nie mylę się co do tych prac

Szkoda też trochę, ze w obecnej sytuacji prawdopodobnie wygra 5, która jak dla mnie w znacznym stopniu opiera się na Photo Shopie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:19   #106
xsandra83
Przyczajenie

GG do xsandra83

Cytat:
Takie mam odczucie , szczególnie rozsmieszyło mnie jak osoba ta poprowiła Prokopa, który zwrócił się do niej "Pani Ola" że jest "Aleksandra" , poza tym, twierdzi, że była wczesniej 4-krotnie mistrzynią Polski, a nie jest to prawda, 2 lata temu owszem wygrała, ale w mistrzostwach szkół kosmetycznych, oprócz tego zawsze była albo 2 albo poza finałowa 3.
Ale fakt pozostaje faktem - umyślne złamanie zasad.....
a moze drogi "ploteczku 35" jak mnie tak dobrze zansz to poszukaj sobie o mnie, możesz w gazetach profesjonalnych (szkolnych mistrzostw w ogóle nie bralam pod uwagę do tytułu!!!- bo to co zajelam w szkole to było eliminacją w ogólnopolskich)poza tym obecnie posiadam 12 tytułów w rożnych kategoriach- a trzecie miejsce miałam tylko i wyłącznie raz!!! warto podkreślić ilekroć miałm 2gie miejsce toteż towarzyszyła mu nagroda publiczności, tak jak i tym razem!!! wystartuj to zobaczysz jak to jest!!! widac ze cie trochę zazdrosc zżera... a może startowalas ze mną i nic nie zajęłaś poza tym zrobiłam 2 różne makeupy ten z mistrzostw różnił się kolorystyką, rzęsami, kolorem różu pomadki itd.... jeżeli ci jeszcze mało, to sobie poszukaj może gdzie jestem na stale zatrudniona.... i gdzie na codzien studiuje-a może jak chcesz to wysle ci caly życiorys bo może ci się do czegoś przydać??? włącznie z zagranicznymi szkoleniami plus xsero wszystkich dyplomów, certyfikatów świadectw ukończenia szkół życzysz sobie cos jeszcze? j

Edytowane przez xsandra83
Czas edycji: 2009-03-30 o 19:33
xsandra83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:27   #107
Potoczek35
Przyczajenie

GG do Potoczek35

Cytat:
Napisane przez xsandra83 Pokaż wiadomość
a moze drogi "ploteczku" jak mnie tak dobrze zansz to poszukaj sobie o mnie w necie - powinno wyskoczyc, mozesz tez poszukac w gazetach profesjonalnych (szkolnych mistrzostw w ogóle nie bralam pod uwage do tytulu!!!- bo to co zajelam w szkole o byla eliminacaj w ogólnopolskich)poza tym obecnie posiadam 12 tytułów w róznych kategoriach- a 3 cie miejsce mialam tylko i wylącznoie raz!!! ile razy pierwsze powiedzialam to jak umiesz ilczyc to bedziesz wiedziala ile razy 2gie, warto podkreslic ilekroc mialm 2gie miejsce totez towarzyszylo mu nagroda publicznosci, a to daje do myslenie!!! wystartuj to zobaczysz jak to jest!!! widac ze cie troche zazdrosc zrzera... a moze stertowales ze mną i nic nie zajelas poza tym zrobilam 2 makeupy ten z mistrzostw różnil sie kolorystyką, rzęsami, kolorem różu pomadki itd.... jezeli ci jeszcze malo, to sobie poszukaj moze gdzie jestem na stale zatrudniona.... i gdzie na codzien studiuje-a moze jak chcesz to wysle ci caly zyciorys bo moze ci sie do czegos przydac??? włącznie z zagranicznymi szkoleniami plus xsero wszystkich dyplomów, certyfikatów świadectw ukonczenia szkół życzysz sobie cos jeszcze? j
Żałosna wypowiedź
Stary 2009-03-30, 19:30   #108
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
a moze drogi "ploteczku" jak mnie tak dobrze zansz to poszukaj sobie o mnie w necie - powinno wyskoczyc, mozesz tez poszukac w gazetach profesjonalnych (szkolnych mistrzostw w ogóle nie bralam pod uwage do tytulu!!!- bo to co zajelam w szkole o byla eliminacaj w ogólnopolskich)poza tym obecnie posiadam 12 tytułów w róznych kategoriach- a 3 cie miejsce mialam tylko i wylącznoie raz!!! ile razy pierwsze powiedzialam to jak umiesz ilczyc to bedziesz wiedziala ile razy 2gie, warto podkreslic ilekroc mialm 2gie miejsce totez towarzyszylo mu nagroda publicznosci, a to daje do myslenie!!! wystartuj to zobaczysz jak to jest!!! widac ze cie troche zazdrosc zrzera... a moze stertowales ze mną i nic nie zajelas poza tym zrobilam 2 makeupy ten z mistrzostw różnil sie kolorystyką, rzęsami, kolorem różu pomadki itd.... jezeli ci jeszcze malo, to sobie poszukaj moze gdzie jestem na stale zatrudniona.... i gdzie na codzien studiuje-a moze jak chcesz to wysle ci caly zyciorys bo moze ci sie do czegos przydac??? włącznie z zagranicznymi szkoleniami plus xsero wszystkich dyplomów, certyfikatów świadectw ukonczenia szkół życzysz sobie cos jeszcze? j
Rany,jak chaotycznie.Ja rozumiem,że się zdenerwowałaś ale czasem warto policzyć do 10,albo miliona(ja tak robię) zanim napisze się coś co potem może o nas różnie świadczyć

To tylko konkurs....
Stary 2009-03-30, 19:49   #109
xsandra83
Przyczajenie

GG do xsandra83

Cytat:
Żałosna wypowiedź

żałośnie to piszesz Ty!!!

chyba gdzieś zabolało
Stary 2009-03-30, 19:53   #110
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
żałośnie to piszesz Ty!!!

chyba gdzieś zabolało
Xsandra83,dość kiepską reklamę i opinię sobie robisz.Tym bardziej,że widać Twoje nazwisko,twarz itd.
Ale nie moja sprawa....
Stary 2009-03-30, 20:02   #111
xsandra83
Przyczajenie

GG do xsandra83

Cytat:
Xsandra83,dość kiepską reklamę i opinię sobie robisz.Tym bardziej,że widać Twoje nazwisko,twarz itd.
Ale nie moja sprawa....
no nie wiem czy kiepską pfff wkurza mnie ktoś, kto zrzuca mi,ze mówię nie prawdę, po co miałabym kłamać na wizji ??? tym bardziej ze wypowiadałam się w stacji dla której pracuję!!!! bez sensu!!! bardziej antyreklamę robi sobie ploteczk35 który próbuje znaleźć dziurę w całym....
ps: a jaką anty reklamę sobie robię ??? ze pokończyłam szkoły z wyróżnieniami, z nagrodami Primus Inter Pares, ze jestem dobra w zawodzie i że mówię prawdę?- i ze się złoszczę jak ktos mi zarzuca , ze opowiadam bajki? żyjemy w XXI wieku wszystko można sprawdzić

Edytowane przez xsandra83
Czas edycji: 2009-03-30 o 20:10
Stary 2009-03-30, 20:06   #112
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem czy kiepską pfff wkurza mnie ktoś, kto zrzuca mi,ze mówię nie prawdę, po co mialabym kłamaćna wizji ??? tym bardziej ze wypowiadalam sie w stacji dla której pracuję!!!! bez sensu!!! bardziej antyreklame robi sobie ploteczk35 który próbuje znaleść dziure w całym....
czasem milczenie naprawdę jest złotem
Można by się zastanowić (i wielu pewnie to robi, w tym i ja), czy wszystkie konkursy wygrywasz w sposób podobny do tego.
Bez odbioru.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 20:13   #113
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
no nie wiem czy kiepską pfff wkurza mnie ktoś, kto zrzuca mi,ze mówię nie prawdę, po co miałabym kłamać na wizji ??? tym bardziej ze wypowiadałam się w stacji dla której pracuję!!!! bez sensu!!! bardziej antyreklamę robi sobie ploteczk35 który próbuje znaleźć dziurę w całym....
ps: a jaką anty reklamę sobie robię ??? ze pokończyłam szkoły z wyróżnieniami, z nagrodami Primus Inter Pares, ze jestem dobra w zawodzie i że mówię prawdę?- i ze się złoszczę jak ktos mi zarzuca , ze opowiadam bajki? żyjemy w XXI wieku wszystko można sprawdzić
No kiepską,kiepską.
Poza tym pomyliłaś nicki.Nie "ploteczek" tylko Potoczek35.
Nagrody i przebyte szkoły to jeszcze nie wszystko.Ważna jest także pokora.

P.S.Aha,zapewniam Cię,że nie Ty jedna pracujesz w zawodzie a jak sama wiesz te "środowisko",szczegól nie pracujące w pewnych miejscach jest dość małe
Stary 2009-03-30, 22:18   #114
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

A ja bym proponowała żeby konkursy były dla osób z wizażu, które się tutaj udzielają i ciągle go ulepszają a nie dla osób, które przypadkiem natrafiły na konkurs.

Może do konkursu powinny być uprawnione osoby z pewną ilością komentarzy 200 ,300 albo 500 ? To już szefostwo ma różnorakie statystyki i mogłoby zadecydować.

Strasznie dużo prac odpadło - może dałoby się sprawdzać przed wyborem prac czy zdjęcia nie były już wykorzystywane ? Wiadomo, że to nie prosta sprawa ale może by się udało, można by też wprowadzić ostrzejsze konsekwencje za oszustwo. To tylko moje sugestie tak na przyszłość
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 22:26   #115
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Z całym szacunkiem, ale po pierwsze, nawet jesli została Pani zaatakowana, to mozna to wyjasnic KULTURALNIE, a jak widać woli Pani się pienić i tym samym kompromitować. Po drugie - nikt raczej nie będzie zainteresowany sprawdzaniem Pani zyciorysu

Po co się od razu tak unosić?

Czyzby kolejny konkurs, który zakończy się w atmosferze plotek, pomówie i zlośliwości?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 10:55   #116
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Niestety musiałam usunąć kolejną pracę:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...479&w=93431846

Sprawdziłam czy nick z gazety pokrywa się z danymi do zgłoszenia. Niestety tak

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez foxxxy Pokaż wiadomość
Strasznie dużo prac odpadło - może dałoby się sprawdzać przed wyborem prac czy zdjęcia nie były już wykorzystywane ? Wiadomo, że to nie prosta sprawa ale może by się udało, można by też wprowadzić ostrzejsze konsekwencje za oszustwo. To tylko moje sugestie tak na przyszłość
Jak niby miałabym to zrobić? To jest po prostu nierealne. Zakładam, że osoby startujące w konkursie są uczciwe i, że im zależy na uczciwym werdykcie użytkowników. Niestety nie zawsze tak jest, a najgorsze, że w tym konkursie to jakaś eskalacja łamania regulaminu.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 11:18   #117
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Niestety musiałam usunąć kolejną pracę:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...479&w=93431846

Sprawdziłam czy nick z gazety pokrywa się z danymi do zgłoszenia. Niestety tak
Jakby ktoś teraz byl złośliwy, to by się na forum gazetowym dopisal z odpowiednim komentarzem.
Cwaniaczka się znalazła

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 11:26   #118
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Może jakaś odpowiedzialność finansowa za łamanie regulaminu? Kary pieniężne zawsze są skuteczne

A tak zupełnie serio, to im większe forum, im więcej przypadkowych osób startujących tym większe patologie w konkursie.
Można zaostrzyć regulamin [choć nie sądzę, żeby to coś dało ] np. każdy uczestnik musi podpisać oświadczenie, że praca jest przygotowana na ten konkurs i tylko na ten, w wypadku złamania tego punktu zobowiązuje się taki uczestnik do ... [i tu kara stosowna do winy np. łamanie kołem ] lub złagodzić [np. wykreślić anonimowość i tak w większości startujących to nowe osoby, wtedy pozostaje wierzyć, że osoby głosujące będą kierowały się obiektywizmem, a nie sympatią, do któregoś usera - sądzę, że w takim wypadku głosujący powinien mieć jakiś staż na forum]
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 11:39   #119
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Może jakaś odpowiedzialność finansowa za łamanie regulaminu? Kary pieniężne zawsze są skuteczne
a może po prostu ban na forum? w końcu to oszustwo.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 11:47   #120
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
a może po prostu ban na forum? w końcu to oszustwo.
A nie ma za to bana? Myślałam, że każdy usunięty karnie z konkursu świeci na pomarańczowo blaskiem wiecznym.

Edit
Ale faktycznie nie... Tzn. że nie ma żadnej kary za oszustwo [bo usunięcie z konkursu to raczej skutek.]
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości