|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komentarze: stylizacje Vivienne Tam z Vobis
Jesli ktoś zaloguje się na Wizaż tylko po to, aby wziąc udział w konkursie, to będzie miał i bana w głebikim poważaniu
|
#122 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, masz nauczkę...
|
|
#126 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
stało się, trudno
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem nagrodę, ale... A, lepiej nic nie powiem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Już drugi pod rząd konkurs, w którym takie oszukaństwo
![]() Mi byłoby strasznie wstyd, zwłaszcza że jedna z Pań jest, z tego co zrozumiałam, szanowaną profesjonalistką, druga zadaje pytanie o nk a jednocześnie prosi o głosy na innym portalu, reszta lansuje się na maxmodels... ehhh.... Ponawiam swoją propozycję odnośnie mozliwości głosowania dla osób z konkretną, wysoką sumą wiadomości, same widziałyscie - 'wystarczy się zalogować' ![]() Dziewczyny - a nie poczułybyście się lepiej uczciwie biorąc udział w konkursie? Wygrywając uczciwie? Mając świadomość że praca została oceniona tak wysoko bez żadnych przekrętów? :/
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
![]() Zerknęłam teraz na sondę dotyczącą głosownia i ....No dziwnie:/ Długi słupek zrobił się o połowę krótszy.Aż 6 prac do tej pory zostało usuniętych. Zastanawiam się od kilku dni co się dzieje,dlaczego.Pazerność na komputer?Dla komputera jest się gotowym iść po trupach,zapomnieć o uczciwości,zasadach fair play i przede wszystkim o szacunku dla innych,dla organizatorów,sponsorów. Może to nie jest dobry pomysł ale zastanawiam się czy nie byłoby dobrze w zaistniałej sytuacji przedłużyć głosowania i rozejrzeć się dokładnie jak wygląda sytuacja z resztą prac.Bo w tej chwili wydaje mi się,że jest to po prostu wyścig w pewnym sensie:czy szybciej znajdzie się w internecie prace czy zakończy czas na oddawanie głosów..? Ile jeszcze znalazło by się prac "nielegalnie" opublikowanych w internecie?Strach pomyśleć. No ale to takie moje luźne rozmyślanie. Myślę jednak,że trzeba pomyśleć nad zaostrzeniem zasad dotyczących brania udziału w przyszłych konkursach. |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Soso, mi nie chodzi o udział, ale o możliwość głosowania przez osoby z dolnym limitem postów
Na przykład będziesz mieć pewność, że osoba która ma juz np. 500 postów nie zalogowała się na wizaż tylko po to, żeby zagłosować na pracę znajomej z innego forum
|
#133 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Widząc co się dzieje zastanawiam się ile prac tak naprawdę zostało zrobionych na ten konkurs, ile osób biorących udział w tym konkursie jest uczciwych? Czyżby nagroda była tak kusząca że przysłania wszystko? Jeszcze nie głosowałam, okazuje się że wszystkie prace które wpadły mi w oko zostały wycofane 5 zupełnie mi się nie podoba
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę,że teraz wszyscy odliczają niecierpliwie czas do zakończenia konkursu a zostało go już naprawdę niewiele-bo do jutra,do południa. Nie wiem,czy skusić się i zacząć przeszukiwać internet w celu znalezienia pozostałych prac(być może) czy zostawić wszystko tak,jak jest.Z jednej strony może powinno się zostawić ale z drugiej bardzo chciałabym-i myślę,że nie tylko ja-żeby nagroda poszła do uczciwej osoby bo nie wątpię,że takie również brały udział w konkursie. Pomyślałam też jakie odpowiedzi byłyby gdyby założyć powiedzmy wątek na temat:czy byłybyście zdolne oszukiwać w konkursie byleby zdobyć główną nagrodę? Myślę,że większość odpowiedzi byłaby treści,że nie,że grają fair play i chciałyby uczciwie,zasłużenie zdobyć tę nagrodę. Okazuje się jednak,że wielu ludzi jest w stanie zrobić wiele,żeby zdobyć nagrody.I wszystko jedno czy to zestaw cieni do powiek czy komputer.Chociaż niewątpliwie komputer jest wiele cenniejszą rzeczą.Strach pomyśleć co by się działo gdyby nagrodą była atrakcyjna wycieczka lub samochód! ....i może kiedyś byłby konkurs z taką nagrodą ale dzięki Wam,drodzy nieuczciwi uczestnicy bardzo prawdopodobne,że nikt nie będzie chciał takiego konkursu zorganizować. Bo po co,skoro przebiegał by w atmosferze skandali,wycofywania połowy prac i przede wszystkim nerwów? Nie,aż tak to może nie ale myślę,że warto by się zastanowić nad zaostrzeniem zasad. Ja myślę,że limit postów byłby w porządku ale z drugiej strony dla chcącego nic trudnego.Mamy na Wizażu osoby,które prędko zdobyły i tysiąc postów.Gaduły ![]() Nie trudno też "podczepić" się pod jakąś wyliczankę. Może czas rejestracji? Na przykład głosować mogłyby osoby które były zalogowane przed ogłoszeniem konkursu. Tylko nie wiem,czy coś takiego dałoby radę wprowadzić.. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
jeżeli chodzi o ograniczenie ilością postów to moim zdaniem byłoby to bardzo niesprawiedliwe, np. ja mam postów bardzo niewiele a zalogowana jestem już trochę czasu temu... po prostu nie mam czasu na gadulstwo... wolę zająć się konstruktywną pracą i np. rozwijaniem się jako makijażystka...
nie wiem czy to już pisałam więc jak nie to uprzedzę atak na moją osobę w tym konkursie udziału nie brałam ![]() a tak na marginesie dziewczyny ten komputer nie jest warty takiego poniżania się i tylu oszustw!!! ok 2500 zł jak się rozłoży na raty 0% np. 2o w tzw. dużych sklepach to wychodzi śmieszna kwota... wiem że może nie każdego stać ale Panią xanrdę83 która wyjęła z szuflady zakurzone zdjęcia - wielką profesjonalistkę tak podobno bardzo utytułowaną (chociaż z jej wypowiedzi wynika że najbardziej utytułowana jest w brak pokory i zarozumiałość) to na pewno stać... droga warszawianko wiesz ja też mam ochotę poszperać w internecie... ale brak czasu... ale proponuję by szefostwo sprawdziło czy nie ma jakichś zdjęć konkursowych w prywatnych galeriach na wizaz.pl tak jak to było w poprzednim konkursie w końcu oni wiedzę jak nazywają się osoby które wysłały prace na konkurs...
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też wydaje mi się,że ilość postów nie jest do końca jednak najlepszym pomysłem.Wyżej podałam przykład dla osoby o nie za dobrych zamiarach ale kurczę co ma wtedy zrobić osoba uczciwa?Zostaje jej pisanie gdziekolwiek czegokolwiek,byleby nabić te posty... Trudna sprawa ale zawsze podobno jest jakieś wyjście
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Kolejny przykład groteski
http://forum.polki.pl/photopost/show...?i=10810&c=244 Praca nr 19 zostaje usunięta.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Hm, a ja drugi raz mogłam zagłosowaći tym razem wybrałam pracę numer 5, mam nadzieję, że nie podzieli losu czwórki
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
, jak ludzie mają czelność zakładać na forum publicznym wątek "kupię pracę maturalną" to mnie przestaje dziwić już cokolwiek...
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Może dobrym pomysłem byłoby przedstawienie zdjęć modelki przed i po wykonaniu makijażu? Zdjęcie przed zrobieniem makijażu mogłoby być tylko do wglądu Redakcji. Co za problem zrobić jedną taką fotkę?
Jeśli chodzi o grafikę, to też byłoby dobrze, gdyby w jakiś sposób autor udowodnił, że zdjęcie modelki, przedmiotów, elementów grafiki nie zostały skądś "zapożyczone" bez zgody autora. To byłoby fair, jak sądzicie?
In love...Edytowane przez MissSunshine Czas edycji: 2009-03-31 o 20:11 |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie zagłosowałam i teraz juz szczerze nie wiem czy głosowac bede
Żałosna jest dla mnie taka pazernosc na nagrody.Czy naprawde nie mozna uczciwie podejsc do konkursu Oczywis cie odpadły prace które najbardziej do mnie przemawiały.Poczekam jeszcze do jutra ze swoim ewentualnym głosem gdyz chce aby dostał sie on jakiejs uczciwie podchodzacej do sprawy osobie.
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
muszę Wam powiedzieć, że sprawa tego konkursu przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Znalazłyśmy go z koleżanką przypadkowo dzień przed końcem terminu nadsyłania prac. Na jego potrzeby założyłyśmy konta na wizażu, zrobiłyśmy zdjęcia nie licząc na nic. Wyszło miło, ale to co się zaczęło dziać zupełnie nas zaskoczyło. I ja się pytam, gdzie tu sens i logika? Dla komputera, który pewnie nie ma wcale rewelacyjnych parametrów... Fajny gadżet ale jak daleko można się posunąć... Naprawdę jestem zaskoczona. Pozdrawiam innych uczestników i czekam na wyniki
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz chyba przychodzi mi się cieszyć, że zagłosowałam na pracę, które jeszcze nie wyleciały [że tak brzydko napiszę]
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Dziś wieczorem jedna z Wizażanek zwróciła moją uwagę na pewną rzecz:
W wątku,w którym oddaje się głosy pojawiło się wiele nicków których nie kojarzyła.A że sytuacja wygląda tak jak wygląda-postanowiłyśmy sprawdzić cóż to za osoby.I wszystkie nicki były zarejestrowane dziś,oczywiście bez żadnych postów.Za to pewna praca(nie podam numeru...chyba,że mogę?) prędko pięła się ku górze.Chociaż miała już sporo głosów teraz jest jedną z kilku prac z największą ilością głosów. W związku z tym mam propozycję,nie wiem czy do zrealizowania ale :żeby nie można było oddawać głosów z dublowanych kont. Konkurs jeszcze trwa kilka(naście) godzin więc wyścig trwa. Jeżeli tyle osob ma w nosie prośby o uczciwą walkę-myślę,że trzeba coś w tym kierunku zrobić. |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma co podawać publicznie numeru pracy (lub numerów prac), bo raczej nie jest trudno wywnioskować o którą pracę (które prace) może chodzić. To, co się dzieje na finiszu konkursu przypominałoby komedię gdyby nie było tragedią... no... ale przecież cel uświęca środki, czyż nie?
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz rację W sumie wystarczy zajrzeć do tamtego wątku. Ten komputerek to chyba dotychczas najbardziej cenna rzecz w wizażowym konkursie.Myślę,że tego co się dzieje nie spodziewał się nikt. ...a tymczasem konkurs jeszcze się przecież nie skończył,jeszcze kilka godzin... ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ![]() Zajrzałam właśnie ponownie na wątek do głosowania i teraz jestem zniesmaczona całkowicie.Aż mi się coś w środku przewraca. Kilkanaście nicków,WSZYSTKIE zarejestrowane dziś a praca poszła o -nascie głosów w górę. Jest to ogromnie nie w porządku.Osoba ta powinna się wstydzić że SAMA na siebie głosowała. Jestem w ogromnym szoku..... Ten konkurs nie powinien wyglądać w ten sposób.Nie powinien zakończyć się TAK NIECZYSTĄ grą |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja też popieram pomysł, aby głosowac mogły osoby o okreslonej liczbie postów i zarejestrowane przed ogłoszeniem konkursu.
Nie wiem jak to wyglądałoby od strony prawnej (ochrona danych osobowych), ale czy dałoby się wprowadzić w regulaminie nastepnych konkursow zapis o tym, że dane osoby ktorej praca została usunięta za złamanie regulaminu (podbijanie sobie głosow, namawianie do głosowania poprzez PW lub na innych portalach bądź też wczesniejsza publikacja pracy) zostaną po prostu podane? Z imienia, nazwiska i nazwy miejscowości?
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-04-01 o 08:47 |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się to w głowie nie mieści Jak to jeden notebook potrafi wydobyć z człowieka samo zło. Jak wam nie wstyd dziewczyny. Naprawdę warto było??
![]() |
Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

ban rzeczywiście sensu nie ma.
Ja rozumiem nagrodę, ale...

Na przykład będziesz mieć pewność, że osoba która ma juz np. 500 postów nie zalogowała się na wizaż tylko po to, żeby zagłosować na pracę znajomej z innego forum

In love...
Oczywis cie odpadły prace które najbardziej do mnie przemawiały.Poczekam jeszcze do jutra ze swoim ewentualnym głosem gdyz chce aby dostał sie on jakiejs uczciwie podchodzacej do sprawy osobie.