Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-01, 11:00   #2431
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Hej Mamusie

Ale dzisiaj piekne słoneczko, a mnie znowu głowa boli. Zmieniła się pogoda a ja od razu reaguję

Mam to skierowanie na Echo serca, ale właśnie zmieniłam zdanie. Tzn.
Zadzwoniłam, zeby się dopytac jak to wygląda, co i jak (czy jest 3d/4d, czy jest płytka i takie tam) Niestety nie jest to badanie połówkowe+echo, oglądane jest tylko serducho w 2d i nagrywane jest to ew. na płytkę (jeżeli mam skierowanie to płacę tylko 20 zł za płytę, a 450zł za badanie jest refundowane).
Także Pani mi poradziła, żeby zapisała się na połówkowe 2d/3d/4d z płytą i w trakcie tego badania :
  1. Ocena liczby płodów, ich położenia i czynności serca, ilości naczyń w pępowinie.
  2. Biometria płodu.
    BPD, HC, AC, FL + ewentualna orientacyjna masa płodu (EFW).
  3. Ocena budowy płodu
  4. Ocena łożyska
  5. Ocena sznura pępowinowego
  6. Ocena ilości płynu owodniowego - w przypadku nieprawidłowości AFI (Amniotic Fluid Index)
  7. Ewentualna ocena mięśniaków, zmian patologicznych w przydatkach.
  8. W uzasadnionych klinicznie przypadkach - ocena szyjki macicy (długość, kształt ujścia wewnętrznego) - badanie głowicą przezpochwową
  9. BADANIE PRZESIEWOWE SERCA PŁODU - (wykonywane przez lekarza położnika - ginekologa)
Badanie to powinno obejmować ocenę:
  1. Położenia serca
  2. Wielkości serca - (1/3 klatki piersiowej )
  3. Czterech jamy serca - (uwidocznienie tzw. "krzyża serca" )
  4. Rytmu serca - ( miarowy 120 - 170/min )
  5. Zalecane jest uwidocznienie skrzyżowania dużych naczyń (drogi wypływu z lewej i prawej komory serca) oraz śródpiersia górnego (obraz trzech naczyń = 3 vessel view).
Jak widac jest dokładnie oglądane serduszko. A jeżeli dr stwierdzi jakies nieprawidłowości, to wtedy zrobię Echo serca (na które mam skierowanie)

Za połówkowe będę płaciła normalnie -250 zł.
Tak czy inaczej wizyte mam 17.04

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Co do koszulek to znalazłam takie:
http://allegro.pl/item598407973_dla_...ka_damska.html
http://allegro.pl/item600180630_najl...dziadek_m.html
http://allegro.pl/item591317045_kosz..._inne_hit.html
http://allegro.pl/item595757080_kosz...osc_s_m_l.html
http://allegro.pl/item598881050_kosz...a_t_shirt.html
http://allegro.pl/item596459412_nowy...y_rozm_xl.html
http://allegro.pl/item589371081_pas_..._promocja.html
http://allegro.pl/item592664210_bedz...ka_zobacz.html
http://allegro.pl/show_user_auctions...263&gr_id=5454
http://allegro.pl/item589376273_pas_..._promocja.html
http://allegro.pl/item598288006_kosz..._inne_hit.html
http://allegro.pl/item596652371_czad...a_corka_l.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-01 o 10:33
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:15   #2432
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cześć dziewczyny
U nas dzisiaj też słonecznie a czy ciepło to nie wiem bo jeszcze nie wychodziłam z domu
Zaraz zabieram sie za sprzątanie łazienki, już na nia patrzeć nie mogę.
Nie wiem skąd tyle kurzu sie wszędzie zbiera... codziennie trzeba ze szmatką latać.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A co to znaczy "mało"? Ja wolę allegro, większy wybór i taniej niż w sklepach, przynajmniej trójmiejskich .

A leżaczek podobno przydaje się dopiero od 2 miesiąca, mnie się podobają z Fisher Price . A maty też są drogie . Najpierw więc ubranka, łóżeczko itp. Potem pomyślimy nad "dodatkami"
Nie wiem dokładnie ile mam kaftaników ale ok 4 sztuk, muszę więc kilka dokupić.
A jeśli chodzi o Allegro to nie zauważyłam żeby było aż tak tanio. U nas w sklepach są naprawdę tanie i fajne rzeczy a dodatkowo mogę pomacać i dokładnie obejrzeć. Ja bardzo chwalę sobie Pepco, tam naprawdę można dziecko obkupić i to w każdym przedziale wiekowym. Wczoraj za koszulki z krótkim rękawem zapłaciłam 4,99 i 3,99. A za trójpak body 13.99zł. Czyli ceny są naprawdę przystepne.

A te leżaczki z Fisher Price są cudne. Bardzo mi sie podobają ale to też zostawimy na sam koniec, teraz trzeba kupić wózek i łóżeczko

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Uciekam na razie, bo cosik mnie boli brzuch
cały mam twardy, właśnie łykłam no-spę i zobaczę co dalej
ale boli okropnie mocno, idę się połozyć
Eleeri jak Ci twardnieje brzuszek to bierz magnez, mi naprawdę pomaga. Biorę 3 razy dziennie Magne B6.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Z oknami nie szalej...bo to niebezpieczne... http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_7385.htm
A za Tżeta
Kurcze a kto za mnie umyje okna na święta?? TŻ oświadczył, że nie umie myć okien... że on może wytrzepać dywany

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:31   #2433
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już po wycieczce ... byłam z babcią u lekarza / napędziła mi strascha bo w połowie wizyty lekarz wyszedł do pielęgniarki, zeby mu dała coś na serce dla pacjentki ... a potem się okazałao ze babcia miała ciśnienie 250/140 ... zaliczyłyśmy jeszcze 3 sklepy, cmentarz, aptekę ... i dotarłam do domku
ooo i jeszcze przelotem byłyśmy u rodzinki gdzie dziewczyny mają dwie piękne dzieciaczki /9 m-cy i 4-mce/ jakie One cudne i kochane!!!
Zakochałam się! Nie wiedziałam na którą patrzeć i do której się uśmiechać
Miramejku piękny brzuszek ... laska zz Ciebie że hoho!

Katarzynko ciesze się ze wizyta udana!!!

Cytat:
Napisane przez aromatyzowana Pokaż wiadomość
witajcie Kochane w piękny kwietniowy poranek.
tak się martwiłam że dzidziuś się mało i delikatnie rusza,już sama nie wiedziałam czy to ruchy dziecka czy coś innego,ale wczoraj jak się położyłam dzidziuś dał o sobie znać,kopniaczki bardziej zdecydowane i dzisiaj od samego rana czuję jak się rusza,jestem przeszczęśliwa
gratuluję kopniaczków!!!

............. a teraz lecę bo pogoda piękna! ... chociaż rano był przymrozek i teraz jeszcze nie za ciepło, ale słoneczko świeci i szkoda mi marnować takiego dnia ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:39   #2434
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Z oknami nie szalej...bo to niebezpieczne... http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_7385.htm
A za Tżeta
Wymyłam tylko jedno okno i starałam się za bardzo nie szaleć Ale następne będzie już mył Tż. Dzięki za linka (za kciuki jeszcze nie dziękuję, podziękuję w piątek )

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie piękna pogoda u mnie za oknem. Wybiore sie dzis na zakupy chyba. bo wczoraj to nigdzie z domu nie wychodziłam, tylko na balkonie byłam

Aha dzisiaj w Dzień Dobry TVN ma byc pan Paweł Zawitkowski, jako tzw "zaklinacz dzieci" warto obejrzec, zobaczymy co on potrafi. Teraz leci wlasnie ten program, ale jeszcze pana Pawła nie było.
Wczoraj oglądałam tvn i był program o poronieniach i o tym jak przeżywają to mężczyźni. Bardzo ciekawie problem został przedstawiony, podnoszone były argumenty o umieszczaniu w szpitalach kobiet po poronieniu w tych samych salach co kobiet z dzidziolkami w brzuchach i o wpływie takiego traktowania na psychikę kobiety. Na twarzach prowadzących DD TVN pełne zrozumienie, przytakują panom, którzy się wypowiadają, a tu zaraz po tej części następny temat: "Jak ładnie się ubrać będąc w ciąży" Nawiązanie tematów mnie powaliło Już mogli go dać troszkę później, a nie bezpośrednio po poronieniowym wątku, bo przecież to tak samo jak w przypadku argumentu ze szpitalem.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:40   #2435
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny ledwo przeżyłam test tolerancji glukozy

jak tylko wypiłam to paskudztwo to jeszcze było spoko, wyszłam sobie kupić wodę i jakąś gazetkę... jak wróciłam i zaczęłam ją przeglądać to nagle zrobiło mi się słabo

zawołałam pielęgniarkę i resztę czasu przeleżałam w gabinecie - było mi słabo i niedobrze - masakra

jak minęły dwie godziny od razu poszłam do toalety zwymiotować (wcale nie musiałam się zmuszać - tylko przestałam się powstrzymywać) - jak ręką odjął

wróciłam do domu i już jestem po śniadaniu, ale słodkiego chyba do końca roku nie wezmę do ust

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:49   #2436
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wymyłam tylko jedno okno i starałam się za bardzo nie szaleć Ale następne będzie już mył Tż. Dzięki za linka (za kciuki jeszcze nie dziękuję, podziękuję w piątek )

Wczoraj oglądałam tvn i był program o poronieniach i o tym jak przeżywają to mężczyźni. Bardzo ciekawie problem został przedstawiony, podnoszone były argumenty o umieszczaniu w szpitalach kobiet po poronieniu w tych samych salach co kobiet z dzidziolkami w brzuchach i o wpływie takiego traktowania na psychikę kobiety. Na twarzach prowadzących DD TVN pełne zrozumienie, przytakują panom, którzy się wypowiadają, a tu zaraz po tej części następny temat: "Jak ładnie się ubrać będąc w ciąży" Nawiązanie tematów mnie powaliło Już mogli go dać troszkę później, a nie bezpośrednio po poronieniowym wątku, bo przecież to tak samo jak w przypadku argumentu ze szpitalem.
To samo wczoraj pomyslałam...Trochę im to nie wyszło, albo w ogóle na to nie wpadli...

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

jak tylko wypiłam to paskudztwo to jeszcze było spoko, wyszłam sobie kupić wodę i jakąś gazetkę... jak wróciłam i zaczęłam ją przeglądać to nagle zrobiło mi się słabo

zawołałam pielęgniarkę i resztę czasu przeleżałam w gabinecie - było mi słabo i niedobrze - masakra

jak minęły dwie godziny od razu poszłam do toalety zwymiotować (wcale nie musiałam się zmuszać - tylko przestałam się powstrzymywać) - jak ręką odjął

wróciłam do domu i już jestem po śniadaniu, ale słodkiego chyba do końca roku nie wezmę do ust
Oj biedaczku
Ja też mam zrobic przed 27.04 i już się boje, że będę miała ochotę to zwrócic.... Za pierwszym razem wytrzymałam, ale to było 6 lat temu - teraz mogę nie dac rady, bo jakaś wrażliwa się zrobiłam
Stary 2009-04-01, 11:51   #2437
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka ciężko, nieciężko, najważniejsze, że już za Tobą , serdecznie gratuluję jeszcze raz .
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Svinecka - gratuluję Pani Magister !!!!!
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No i przez ten brzuch zapomniałam

Svinecka gratuluję !!!
dziekowac
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tak więc u nas wszyściutko w najlepszym porządeczku ,córa w dalszym ciągu, nic nie urosło miedzy nózkami Waży już 750g i na chwile obecną jest ułożona miednicowo, ale powiedział, ze to jeszcze o niczym nie świadczy ani o niczym nie przesądza, więc sie tym nie zamartwiam.Umówiłam sie 8kwietnia na 3D.
Z szyjką też wszystko elegancko w normie i wyniki dobre
Są powody do zadowolenia
Dziekuję za pamięć

ciesze sie, ze wszystko w poarzadku
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Svinecka strasznie gratuluje PANI MAGISTER!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ohhh Svinecko...
No i ja babol jeden zapomniałam pogratulować więc juz się reflektuję
Możesz i napewno i jesteś z siebie dumna hm?
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Miramej sliczne mieskznako
Svinecko -ehh moglam nie cyztac twojej wypowiedzi bo sie zestresowalam a co jelsi u mnie tak samo bedzie ? ehhh a ja juz bede w koncowce ciazy buuu nie wiem co robic !! ale mimo to ciesze sie ze u Ciebie juz jest po obroie teraz odebrac dyplom i koniec i bezstresowe zycie (bez egzmainów)ehhh zazdroszcze a przede mna nie dosc ze sesja to jeszcze obrona
na mnie nie patrze - ja nienormalna jestem - nikt sie tak nie stresowal jak ja
a druga ciezarna, ktora wchodzila razem ze mna to sie ze mnie smiala i mowi, ze tak jej humor poprawilam, ze sie stresowac przestala w ogole

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Svinecko gratuluję serdecznie!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no to wielki szacun Pani Magister!!!i oczywiscie moje gratulacje
Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Svineczko - wielkie gratulacje
dziekowac wszystkim

a u nas piekna pogoda pozniej napewno bedzie spacerek z malym
a wczesniej moze wyciagne TZ na jakies zakupy

a ja mam wizyte u gin w piatek juz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:55   #2438
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
A miałaś 50 g czy 75g glukozy? ?
Ja miałam obciążenie 50 g i naprawdę glukoza mi smakowała jakaś dziwna jestem ale mogłabym ją pić codziennie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-01, 12:05   #2439
erysipelothrix
Raczkowanie

W załączniku wkleiłam taką fajną koszulkę, ale niestety nie można kupić w Polsce...ale można zrobić może coś na wzór tej?

Dzięki koszulka świetna!Szkoda że nie dostępna u nas(
A co do wagi to ja ostatnio przytyłam 3 kg przez 4 tygodnie wiec sie zaczęłam ograniczać nieco...no i przez następne 4 tygodnie przybrałam jedynie 1 kg!Wiem że najbezpieczniej jest tyć około 0,5 kg na tydzień co w sumie daje 12,5-15 kg!Moja siostra przytyła 20 i ma teraz problemy z nadciśnieniem.
Ja nigdy z wagą nie miałam problemów, bo zawsze nad nią panowałam, po prostu nie obrzerałam się zanadto, i trochę mnie ten brzuch teraz przeraża, no ale wiem że tak musi być))
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:10   #2440
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Oj biedaczku
Ja też mam zrobic przed 27.04 i już się boje, że będę miała ochotę to zwrócic.... Za pierwszym razem wytrzymałam, ale to było 6 lat temu - teraz mogę nie dac rady, bo jakaś wrażliwa się zrobiłam
jak już raz to przeżyłaś i było całkiem całkiem to teraz też będzie dobrze - zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A miałaś 50 g czy 75g glukozy? ?
Ja miałam obciążenie 50 g i naprawdę glukoza mi smakowała jakaś dziwna jestem ale mogłabym ją pić codziennie
75g, ale już po pierwszym łyku wiedziałam, ze będzie ciężko

generalnie ja nie lubię słodkiego (po kilku kostkach czekolady mam mdłości) i może dlatego tak mnie muliło...

za to na sniadanko zjadłam chlebek orkiszowy z żółtym serem i rzodkiewką, a na deser oczywiście gorzką kawkę z mlekiem ...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-01, 12:14   #2441
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w nie wiem czy czytalas - pisalam wczesniej, ze u nas w h&m otworzyli dzial ciazowy
Stary 2009-04-01, 12:17   #2442
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie i brzusie

Svinecka, gratuluję tytułu magistra

Cieszę się że u was same dobre wieści. u mnie też ok, Amelka mi dziś od 3 spać nie dała. Tak się w brzuszku układała i przekręcała że nie mogłam spać. dlatego jak zasnęłam potem to do 11 spałam. Rozglądamy się też za jakimś samodzielnym mieszkankiem, właśnie dziś pojadę oglądać 2 tylko że sama bo mąż w pracy. może coś się uda wynająć.

miłego dnia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:17   #2443
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
p4w nie wiem czy czytalas - pisalam wczesniej, ze u nas w h&m otworzyli dzial ciazowy
wiem, dzięki

już byłam ale był taki tłum, ze tylko zerknęłam i nie miałam ochoty przymierzać, bo jakaś aspołeczna jestem

muszę pojechać chyba na 9 rano - wtedy będę sama.....chyba

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-01, 12:18   #2444
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki skierko
Stary 2009-04-01, 12:19   #2445
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj jak zobaczyłam, ze bedzie o poronieniach, to od razu przełączyłam, bo stresują mnie takie rozmowy. wolałam się nie denerwować niepotrzebnie. W DD TVN czesto poruszaja tematy ciązy i niemowlaków, dlatego oglądam, ogolnie lubie ten program.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:19   #2446
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja własnie tez piję kawkę. Robię to 3 raz w ciągu całej ciąży. Ale tak boli mnie głowa, że najpierw chciałam pokombinowac z kawą. Może coś zadziała, a w ostateczności dopiero paracetamol.

Przyszły dzisiaj buciki i super gratis - 100 razy od nich większy, zaraz wkleję fotkę, a na razie butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 589086452_1.jpg (17,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 589086452_2.jpg (27,3 KB, 13 załadowań)
Stary 2009-04-01, 12:24   #2447
p4w
Zakorzenienie

butki ekstra

Svinecka, jeszcze ja Ci nie pogratulowałam MGR przed nazwiskiem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-01, 12:28   #2448
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
75g, ale już po pierwszym łyku wiedziałam, ze będzie ciężko
Obok mnie siedziała kobieta, która też piła 75 g glukozy i okropnie sie z nią męczyła. Aż cała blada siedziała. Jak zobaczyła, że ja swoją glukozę wypijam jednym duszkiem to była w szoku ale jednak 50 g to nie 75. Prawdopodobnie i ja miałabym problemy z wypiciem.

UnholyOne Ja też popijam kawkę. Codziennie jedną, łyżka kawy rozpuszczalnej, pół na pól z wodą i mlekiem.

Koniecznie wklejaj fotki, nawet nie wiecie jaką mi sprawia przyjemność oglądanie waszych maluszkowych zakupów

Wczoraj w Pepco widziałam śliczne buciki dla chłopczyka...za 9,99 zł. Były takie malutkie chciałam kupić ale tak sie zastanawiam po co mu buty jak i tak w nich chodził nie będzie Ale były naprawdę słodkie...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Butki prześliczne a na ile to miesięcy??

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A ja wczoraj jak zobaczyłam, ze bedzie o poronieniach, to od razu przełączyłam, bo stresują mnie takie rozmowy. wolałam się nie denerwować niepotrzebnie. W DD TVN czesto poruszaja tematy ciązy i niemowlaków, dlatego oglądam, ogolnie lubie ten program.
DD TVN?? Na jakiej platformie to leci? Co to za kanał? Bo ja mam N-kę i tego chyba nie ma

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-01, 12:29   #2449
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
butki ekstra

Svinecka, jeszcze ja Ci nie pogratulowałam MGR przed nazwiskiem

Cytat:
Obok mnie siedziała kobieta, która też piła 75 g glukozy i okropnie sie z nią męczyła. Aż cała blada siedziała. Jak zobaczyła, że ja swoją glukozę wypijam jednym duszkiem to była w szoku ale jednak 50 g to nie 75. Prawdopodobnie i ja miałabym problemy z wypiciem.

UnholyOne Ja też popijam kawkę. Codziennie jedną, łyżka kawy rozpuszczalnej, pół na pól z wodą i mlekiem.

Koniecznie wklejaj fotki, nawet nie wiecie jaką mi sprawia przyjemność oglądanie waszych maluszkowych zakupów

Wczoraj w Pepco widziałam śliczne buciki dla chłopczyka...za 9,99 zł. Były takie malutkie chciałam kupić ale tak sie zastanawiam po co mu buty jak i tak w nich chodził nie będzie Ale były naprawdę słodkie...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Butki prześliczne a na ile to miesięcy??
0-3, ale sa naprawdę malutkie, mają w środku 8 cm.
Ja kupuję butki tak dla picu , pójdziemy gdzieś w gości to założę, a na codzień nie będę męczyła małych stópek - niech sobie macha nóżkami na luzie

DD TVN, to Dzień Dobry Tvn na TVN-ie
Stary 2009-04-01, 12:35   #2450
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszły dzisiaj buciki i super gratis - 100 razy od nich większy, zaraz wkleję fotkę, a na razie butki
Jakie słodziarskie butki

A ja właśnie poszukuję szlafroka do szpitala..kupowałyście może gdzieś ostatnio?
Stary 2009-04-01, 12:37   #2451
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
DD TVN, to Dzień Dobry Tvn na TVN-ie
A no faktycznie O czym ja myslę
Oglądam Dzień Dobry TVN jak wcześnie wstanę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-01, 12:41   #2452
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Jakie słodziarskie butki

A ja właśnie poszukuję szlafroka do szpitala..kupowałyście może gdzieś ostatnio?
Ja mam długi Vienetta Secret - taki milusi i chyba krótki tez taki kupię:
http://www.allegro.pl/item578265160_..._secret_l.html , tylko krótki

Cytat:
A no faktycznie O czym ja myslę
Oglądam Dzień Dobry TVN jak wcześnie wstanę
Kolejna przypadłośc ciążowa - nie przejmuj się
Stary 2009-04-01, 12:42   #2453
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie tez piję kawkę. Robię to 3 raz w ciągu całej ciąży. Ale tak boli mnie głowa, że najpierw chciałam pokombinowac z kawą. Może coś zadziała, a w ostateczności dopiero paracetamol.
ja pije tak jedną na tydzien, no chyba ze nie glowa boli, to wtedy wypije, bo zadnych lekow nie chce brac.
A czytalam ostatnio w gazecie "mamo to ja" ze można pic do 2 kaw dziennie, a jak sie pije z mlekiem to jeszcze lepiej bo łagodniejsza.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:43   #2454
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kupiłam szlafrok bo myslałam, że do szpitala będzie potrzebny. U nas w Kauflandzie jest stoisko firmy bieliźniarskiej Forex. Kupiłam taki do kolan z kapturkiem i na suwak (kolor-różowy). Bardzo mięciutki i wygodny. Cena 83 zł.
http://www.forex.of.pl ( w zakładce szlafroki, taki niebieski).

O taki jak ten: http://www.allegro.pl/item594875204_...xl_milusi.html

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-04-01 o 12:44
Stary 2009-04-01, 12:46   #2455
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam długi Vienetta Secret - taki milusi i chyba krótki tez taki kupię:
http://www.allegro.pl/item578265160_..._secret_l.html , tylko krótki
Cytat:
Ostatnio kupiłam szlafrok bo myslałam, że do szpitala będzie potrzebny. U nas w Kauflandzie jest stoisko firmy bieliźniarskiej Forex. Kupiłam taki do kolan z kapturkiem i na suwak (kolor-różowy). Bardzo mięciutki i wygodny. Cena 83 zł.
http://www.forex.of.pl ( w zakładce szlafroki, taki niebieski).

O taki jak ten: http://www.allegro.pl/item594875204_forex_na_zamek_z_kapturem_kol or_rozowy_xl_milusi.html

Dziękuję bardzo za linki...zaraz sobie popatrzę
Stary 2009-04-01, 13:08   #2456
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Miramej sliczne mieskznako
Dziękuję .

Cytat:
...ale dużo zależy od osoby robiącej usg i samego Dzidziolka, jak będzie współpracował Mam nadzieję, że jakoś się uda pooglądać Małą i nagrać troszkę dla rodziny i Małej w przyszłości
Ja też mam obawy, czy Mały będzie w humorze, już Mu tłumaczyłam, żeby się przygotował

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Piękny masz brzuszek
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez aromatyzowana Pokaż wiadomość
witajcie Kochane w piękny kwietniowy poranek.
tak się martwiłam że dzidziuś się mało i delikatnie rusza,już sama nie wiedziałam czy to ruchy dziecka czy coś innego,ale wczoraj jak się położyłam dzidziuś dał o sobie znać,kopniaczki bardziej zdecydowane i dzisiaj od samego rana czuję jak się rusza,jestem przeszczęśliwa

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

śliczniusi brzusio
Dziękuję , gratuluję mocniejszych kopniaczków .

Cytat:
Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za mojego Tż w piątek o 7.30. Ma egzamin praktyczny na prawo jazdy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ale laska z ciebie
No jasne

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
No ja też zawsze na płaskich śmigam
Więcej L4 w swoim czasie. Muszę wytrzymać
To trzymam kciuki, żeby nie było ciężko

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 13:08   #2457
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie

Ale dzisiaj piekne słoneczko, a mnie znowu głowa boli. Zmieniła się pogoda a ja od razu reaguję

Mam to skierowanie na Echo serca, ale właśnie zmieniłam zdanie. Tzn.
Zadzwoniłam, zeby się dopytac jak to wygląda, co i jak (czy jest 3d/4d, czy jest płytka i takie tam) Niestety nie jest to badanie połówkowe+echo, oglądane jest tylko serducho w 2d i nagrywane jest to ew. na płytkę (jeżeli mam skierowanie to płacę tylko 20 zł za płytę, a 450zł za badanie jest refundowane).
Także Pani mi poradziła, żeby zapisała się na połówkowe 2d/3d/4d z płytą i w trakcie tego badania :
  1. Ocena liczby płodów, ich położenia i czynności serca, ilości naczyń w pępowinie.
  2. Biometria płodu.
    BPD, HC, AC, FL + ewentualna orientacyjna masa płodu (EFW).
  3. Ocena budowy płodu
  4. Ocena łożyska
  5. Ocena sznura pępowinowego
  6. Ocena ilości płynu owodniowego - w przypadku nieprawidłowości AFI (Amniotic Fluid Index)
  7. Ewentualna ocena mięśniaków, zmian patologicznych w przydatkach.
  8. W uzasadnionych klinicznie przypadkach - ocena szyjki macicy (długość, kształt ujścia wewnętrznego) - badanie głowicą przezpochwową
  9. BADANIE PRZESIEWOWE SERCA PŁODU - (wykonywane przez lekarza położnika - ginekologa)
Badanie to powinno obejmować ocenę:
  1. Położenia serca
  2. Wielkości serca - (1/3 klatki piersiowej )
  3. Czterech jamy serca - (uwidocznienie tzw. "krzyża serca" )
  4. Rytmu serca - ( miarowy 120 - 170/min )
  5. Zalecane jest uwidocznienie skrzyżowania dużych naczyń (drogi wypływu z lewej i prawej komory serca) oraz śródpiersia górnego (obraz trzech naczyń = 3 vessel view).
Jak widac jest dokładnie oglądane serduszko. A jeżeli dr stwierdzi jakies nieprawidłowości, to wtedy zrobię Echo serca (na które mam skierowanie)

Za połówkowe będę płaciła normalnie -250 zł.
Tak czy inaczej wizyte mam 17.04 /
Ja to wszystko miałam robione na połówkowym, szczególnie zapadł mi w pamięć ten krzyż serca, bo lekarz, dokładnie oglądał przegrody, pokazywał taką "zapadkę", dzięki której teraz płuca są wyłączone, a która zamknie się po urodzeniu. Tylko, że ja miałam 2D i nic więcej i płaciłam 100 zł. Więc teraz mykniemy na 3D .

UnholyOne te koszulki całe z napkami u primka_pl nie mają zabezpieczonych napek w miejscach, gdzie stykają się z ciałkiem, więc je sobie daruję.

Cytat:
Nie wiem dokładnie ile mam kaftaników ale ok 4 sztuk, muszę więc kilka dokupić.
A jeśli chodzi o Allegro to nie zauważyłam żeby było aż tak tanio. U nas w sklepach są naprawdę tanie i fajne rzeczy a dodatkowo mogę pomacać i dokładnie obejrzeć. Ja bardzo chwalę sobie Pepco, tam naprawdę można dziecko obkupić i to w każdym przedziale wiekowym. Wczoraj za koszulki z krótkim rękawem zapłaciłam 4,99 i 3,99. A za trójpak body 13.99zł. Czyli ceny są naprawdę przystepne.
(...)
Kurcze a kto za mnie umyje okna na święta?? TŻ oświadczył, że nie umie myć okien... że on może wytrzepać dywany
Muszę się zorientować, czy to Pepco u nas też jest .
U mnie TŻ zawsze myje okna, a już takie brudne są, że aż wstyd . Za to ja mam takiego lenia, że nawet palcem jeszcze nie kiwnęłam w kierunku świątecznych porządków .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja już po wycieczce ... byłam z babcią u lekarza / napędziła mi strascha bo w połowie wizyty lekarz wyszedł do pielęgniarki, zeby mu dała coś na serce dla pacjentki ... a potem się okazałao ze babcia miała ciśnienie 250/140 ... zaliczyłyśmy jeszcze 3 sklepy, cmentarz, aptekę ... i dotarłam do domku
ooo i jeszcze przelotem byłyśmy u rodzinki gdzie dziewczyny mają dwie piękne dzieciaczki /9 m-cy i 4-mce/ jakie One cudne i kochane!!!
Zakochałam się! Nie wiedziałam na którą patrzeć i do której się uśmiechać
Miramejku piękny brzuszek ... laska zz Ciebie że hoho!
Dziękuję . Babcia, jak widzę, nudzić się Wam nie pozwala

Cytat:

, mnie czeka w przyszły piątek test 50 g i nie wiem, jak to zniosę, bo odkąd jestem w ciąży wszystko wydaje mi się bardziej słodkie, brrr...

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Cieszę się że u was same dobre wieści. u mnie też ok, Amelka mi dziś od 3 spać nie dała. Tak się w brzuszku układała i przekręcała że nie mogłam spać. dlatego jak zasnęłam potem to do 11 spałam. Rozglądamy się też za jakimś samodzielnym mieszkankiem, właśnie dziś pojadę oglądać 2 tylko że sama bo mąż w pracy. może coś się uda wynająć.

miłego dnia
Trzymamy kciuki, żeby się udało .

Cytat:

Współczuję bólu głowy . Butki fajne

Cytat:
oniecznie wklejaj fotki, nawet nie wiecie jaką mi sprawia przyjemność oglądanie waszych maluszkowych zakupów

Ja też uwielbiam oglądać . A bucików na razie nie mam w planach, ale nigdy nic nie wiadomo.

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-01, 13:16   #2458
UnholyOne
Ola-Unhola

Właśnie, żeby miec to wszystko zapisze się na połowkowe, bo tak jak napisałam samo echo, to tylko serducho, a trzeba zrobic przeciez kompleksowe badanie wszystkiego. 250zł jeszcze przeżyję

Co do koszulek, to ja się przejadę do Centrum handlowewgo jakiegoś i kupię. Nawet jak będą parę zł droższe, to trudno. To tylko 3 koszulki - dam radę Wolę pomacac te napki
Stary 2009-04-01, 13:24   #2459
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, żeby miec to wszystko zapisze się na połowkowe, bo tak jak napisałam samo echo, to tylko serducho, a trzeba zrobic przeciez kompleksowe badanie wszystkiego. 250zł jeszcze przeżyję

Co do koszulek, to ja się przejadę do Centrum handlowewgo jakiegoś i kupię. Nawet jak będą parę zł droższe, to trudno. To tylko 3 koszulki - dam radę Wolę pomacac te napki
Jak tru napisała o tym echu serca, to jakoś się zaniepokoiłam, że gin może coś przeoczy i też się chciałam zapisać, ale on obejrzał naprawdę dokładnie, wszystko nam pokazał, a samo echo kosztuje 140 zł. Wiadomo, gdyby coś było podejrzane poszlibyśmy, a tak - stwierdziliśmy, że nie ma co dać się zwariować. I wybraliśmy 3D .

A jak w koszulce jest troczek, tak jak w tych z Sofiji z króliczkiem, to też nie bardzo? W sklepach widziałam jedynie koszulki z tą zakładką pod spodem nie przyczepioną, tylko dyndającą. Tu już nie chodzi tak bardzo o cenę, bo i te, które pokazywałyśmy miały zakres od 6,5 do chyba 16,50 zł, ale o to, żeby były wygodne .

Ciekawe, jak eleeri się czuje?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-04-01 o 13:25
Stary 2009-04-01, 13:28   #2460
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się zorientować, czy to Pepco u nas też jest .
U mnie TŻ zawsze myje okna, a już takie brudne są, że aż wstyd . Za to ja mam takiego lenia, że nawet palcem jeszcze nie kiwnęłam w kierunku świątecznych porządków .
Poszukaj tego sklepu bo naprawdę warto Co kilka dni jest nowy towar. Ceny są naprawde niskie a ciuszki dobrej jakości. A nawet coś dla siebie mozna kupić, tak jak ja wczoraj te dwie tuniki za 14,99 zł.

Kochana a jakiego ja mam lenia... łazienkę sprzątam już 3 godziny i jeszcze nie posprzątana A okna... buuu wstyd na nie patrzeć

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości