|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam Ps. niech mi ktoś odpowie na moje pytanie.... proszę...
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a teraz jestem w trakcie zapisywania sie na jakies cwiczenia bo apetyt i waga są na etapie zwyzki
|
|
|
#994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie biore jeszcze tych Yazów , ale mysle ze to ze krwawienie było krotkie nie swiadczy o tym ze jeses w ciazy , czytalam juz wiele watków o Yaz dziewczyny pisały ze przy pierwszym opakowaniu miały dziwne plamienia czy krwawienia a potem wszystko wracało do normy , mysle wiec ze to jest raczej normalna reakcja na troszke inna dawke hormonu, organizm musi sie przyzwyczaic do zmian, wiec moim zdaniem to jest mało prawdopodobne ze jesteś w ciazy
|
|
|
|
|
#995 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Może wiecie, w której wrocławskiej aptece można dostać najtaniej Yaz? W Helvetii na Bulwarze Ikara są po 47 zł. Gdzie taniej?
|
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
akiedys jadlam co chciałam i ile chciałam yasminelle sa moimi pierwszymi tabletkami i moze warto sie zastanowic nad zmiana
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
U mnie krwawienie pojawiło się dziś czyli w dniu 4.białej tabletki i to niezbyt obfite, bez żadnych bóli brzucha
![]() inez1 Co do krwawienia na Yazie, wydaje mi się, że ogólnie jest ono słabe. I bardzo dobrze, mniej kłopotu Jak brałaś regularnie tabletki i wystąpiło krwawienie tylko trochę później to na pewno nie jesteś w ciąży.
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Chciałabym podzielić sie z Wami moimi (własnymi) opiniami na temat preparatu antykoncepcyjnego- Yaz. Używam go od miesiąca. Jest to moj pierwszy taki preparat, jestem dosyc mloda (LO). Moja Pani ginekolog przepisała mi te tabletki, ale sa one dosyc drogie, zaplacilam ponad 47 zł. Za skutki uboczne moge podać pojawienie się lekkich, trądzikowych pryszczy. Nie tylko na buzi, ostatnio mam też troche na dekolcie buuu... Mam też bardzo wrażliwe piersi, stały się bardzo czułe na dotyk. Czasem łapią mnie też skurcze w podbrzuszu. Ale uznałam, że przeżyje, bo moja lekarka powiedziała, iż jeśli bede się stosowała zgodnie z zaleceniami producenta, nie wystapi ostra biegunka i wymioty, to zajscie w ciąze jest naprawde małe, bo lek Yaz ma potrójne działanie (nie pamietam wszystkich, wiem, że hamuje owulacje). No i reguluje w miare cykl. myslę, że przez kolejne kilka miesiecy zostane przy nim Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2009-04-01 o 18:36 |
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
16 lat i anty...
![]() |
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
I z czego sie tu śmiać? Dobrze ze dziewczyna myśli racjonalnie... I może być przecież starsza, nie pisze że jest w 1 kl... Któraś się pytała o "odchudzające" działanie Yazu... Kobieto, weź się zastanów... To że jedna straci na wadze nie znaczy że Ty też... Tabletki hormonalne to bardzo indywidualna sprawa i nie ma reguły że jedne tuczą a drugie odchudzają... Yaz ma składnik moczopędny który zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie, ot cały efekt odchudzający... |
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
Hm..różnie to można odczytać
Lepiej się dobrze zabezpieczać niż później czytać głupie posty nastolatek typu ,,czy jestem w ciąży jak pieściliśmy się przez majtki" Btw ostatnio był odcinek u Drzyzgi akurat o antykoncepcji, ręce i nogi opadają co ludzie mogą wymyślać za cuda. |
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Do dziewczyn pytających o aptekę we Wrocławiu - na ul. Joannitów apteka Lege Artis. Yaz w cenie około 39 zł.
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra, zamykam temat
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Pisze do Was, prosząc o radę, bo szczerze mówiąc sama nie wiem co mam mysleć. Otóż wczoraj wydawało mi się że dostałam okres. Piszę że wydawało mi się bo był inny niż zwykle(brązowe plamienia, nie bolał mnie brzuch, nie miałam żadnych objawów okresu) Przyjęłam że to pierwszy dzień i zażyłam pierwszą tabletkę yazu (wcześniej nie zażywałam tabletek i jest to pierwsze opakowanie), jednak okres się nie rozkręcił a wręcz praktycznie go nie ma ![]() Nie wiem co o tym myśleć, bo nigdy tak nie miałam. Z chłopakiem kochałam się jakieś 4 dni temu ale prezerwatywa nie pękła i nie zsunęła się. Nie wiem co robić i mysleć - czy powinnam dalej zażywać tabletki? Może któraś z Was miała podobnie? Jestem w miarę rozsądna i na razie nie panikuję z ciążą, ale trochę się obawiam, może coś jest nie tak![]() Proszę napiszcie co o tym myślicie....
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Po zażywaniu yaz,zaczęłam odczuwać bardzo silne drętwienie nóg,rano bywa że zatrzymuje mi się woda w organiźmie (tak jak przypuszczałam...)
![]() Mam pytanie,gdyż w książeczce o tym nie piszę... CZY MOŻNA CHODZIĆ NA SOLARIUM,PRZY BRANIU YAZ? Pozdrawiam
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Można, ale istnieje wieksze ryzyko przebarwien.
|
|
#1010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
co do chudniecia... to musze wam powiedziec ze ostatnio usłyszałam fanjego newsa :P otóz poniezwaz nie chciałam isc znów do ginekologa tylko po to zeby przepisał mi recepte i na dodatek zapłącic za wizyte poprosiłam ciotke mojego chłopaka zeby w swojej przychodnii mi załatwiła.... i co słysze ze lekarz niechciał jej przepisac bo to sa oprócz tabletek antykoncepcyjnych tez tabletki odchudzajace byłam w szoku jak to usłyszałam.... naszczescie inny lekarz sie zgodził i mi wypisał
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
no to tez odchudza
aczkolwiek jak dla mnie zmniejszyły mi apetyt z czego bardzo sie ciesze
|
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Przyczajenie
|
hej muszę przyznać że ja żeby uzyskać receptę na tabletki antykoncepcyjne od lekarza rodzinnego musiałam mieć zaświadczenie od mojego gin o przyjmowaniu leku. muszę powiedzieć że ja brałam przez ok2.5 roku Harmonet ale nie czułam się po nim dobrze libido mi spadło niemal do 0... i inne historie się działy typu ból piersi, straszne wahania nastrojów itp. o braku ochoty na seks nie wspomnę... ale zgadzam się z przedmówczyniami że trzeba do tego podchodzić indywidualnie, ponieważ każdy organizm reaguje na leki inaczej, niektóre z nas będą bardziej odczuwały skutki uboczne inne mniej.... pozdrawiam gorąco Edyta
![]() ps. od przyszłego tygodnia będę testować YAZ!! dam Wam znać jak będzie
Edytowane przez hayboss Czas edycji: 2009-04-02 o 16:48 |
|
|
|
#1016 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Yaz to moje pierwsze w życiu tabletki anty, i moja reakcja na nie jest trochę dziwna...w pierwszy dzień okresu zażyłam pierwsza tabletkę i przez kolejne 5 dni miałam leciutkie krwawienie, po 5 dniach zażywania dostałam normalnego okresu a na dodatek bolącego jak wcześniej, czyli już 8 dni biorę yaz a mam cały czas okres, ciekawe czy to taki właśnie skutek uboczny na hormony i kiedy przestane krwawić, skoro większość z was pisze, ze krwawienie jest minimalne...i czy będzie działać jak należy... Edytowane przez dziubale Czas edycji: 2009-04-02 o 17:32 |
|
|
|
#1017 |
|
DOMator
|
Byłam dzisiaj w przychodni po receptę na Yaz. Do tej pory bez problemu dostawałam receptę od lekarza rodzinnego czy jakiegokolwiek innego, a że miałam ostatnio jakieś wyjazdy i szalony okres w życiu, to zamiast do gina poszłam na popołudniowy dyżur....i nie dostałam recepty!!!
![]() Po wymianie kilku zdań usłyszłam, że nie dostanę recepty, bo lekarz jest wierzacy i nie mógłby z czystym sumieniem pójść do spowiedzi i dostać rozgrzeszenia gdyby przepisał pigułki, których nie uznaje kościół.... Ja wiedziałam, ze są takie okazy w medycynie, ale na żywo pierwszy raz takiego lekarza spotkałam. Po pytaniu na co ma być recepta padło pytanie czy jestem wierząca i tu już przeczuwałam, że może być problem z receptą, ale jak lekarz zaczął wykład o wierze, artykułach jakie czytał itd. nie wytrzymałam i stwierdziłam jeszcze spokojnie, że są to jego prywatne poglądy, które nie mogą mieć wpływu na to czy wypisze mi receptę na lek. Niestety był niugięty. Wyszłam w szoku, wkurzona, trzaskając drzwiami i oświadczając, ze jutro składam na niego pisemną skargę, co zamierzam zrobić. I nie odpuszczę lekarzowi, bo jesteśmy w świeckim kraju, a on leczy za publiczne pieniądze i wiara jest jego prywatną sprawą, a w nie wyznacznikiem tego jak będzie leczył i jakie leki wypisywał lub nie! Tym sposobem jutro muszę jakos zdobyć receptę. To ostatnia chwila, a z pracy nie mam się nawet jak urwać, żeby iść do lekarki rodzinnej. Pozatym każda minuta poza miejscem pracy to pieniądze, które tracę z wynagrodzenia. |
|
|
|
#1018 |
|
Raczkowanie
|
wiadomosc dla kobitek mieszkających w Katowicach, dostałam YAZ najtaniej w aptece na ul. Stawowej 37.99
|
|
#1019 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Obecnie kończę drugie opakowanie i muszę przyznać, że rzeczywiście zmniejszył mi się apetyt, co mnie jakoś specjalnie nie martwi, ale jakichś radykalnych zmian w wadze nie zauważyłam. :P Na początku stosowania Yazu wręcz przytyłam, ale może to było spowodowane czymś zupełnie innym.
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Przeglądałam wątek ale strasznie duzo tych stron wiec bede wdzieczna jak mi podpowiecie

pozdrawiam

, a teraz jestem w trakcie zapisywania sie na jakies cwiczenia bo apetyt i waga są na etapie zwyzki
akiedys jadlam co chciałam i ile chciałam
Chciałabym podzielić sie z Wami moimi (własnymi) opiniami na temat preparatu antykoncepcyjnego- Yaz. Używam go od miesiąca. Jest to moj pierwszy taki preparat, jestem dosyc mloda (LO). Moja Pani ginekolog przepisała mi te tabletki, ale sa one dosyc drogie, zaplacilam ponad 47 zł. Za skutki uboczne moge podać pojawienie się lekkich, trądzikowych pryszczy. Nie tylko na buzi, ostatnio mam też troche na dekolcie
buuu... Mam też bardzo wrażliwe piersi, stały się bardzo czułe na dotyk. Czasem łapią mnie też skurcze w podbrzuszu. Ale uznałam, że przeżyje, bo moja lekarka powiedziała, iż jeśli bede się stosowała zgodnie z zaleceniami producenta, nie wystapi ostra biegunka i wymioty, to zajscie w ciąze jest naprawde małe, bo lek Yaz ma potrójne działanie (nie pamietam wszystkich, wiem, że hamuje owulacje). No i reguluje w miare cykl. myslę, że przez kolejne kilka miesiecy zostane przy nim