|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
A jak już jesteśmy przy gotowaniu, Dorinko, co za kurczaka z pesto i pomidorami wychwalasz? Mogę poprosić przepis?
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
to moze jednak napisze, lepiej mi sie zrobi:
mam stany depresyjne, jezdze do psychiatry. nie biore lekow bo nie chcialam, mam nadzieje ze jakos sie ulozy. przez to zrezygnowalam na razie z terapii grupowej (najpierw jedno trzeba naprostowac, pozniej zajme sie reszta). od ponad miesiaca ciagnie sie za mna wielki dol:utrata radosci,lek,klopoty z koncentracja,smutek, placzliwosc, pustka i objawy fizyczne. ostatnie 2 tygodnie to czarna dziura ( ale moze to dobrze). w tym tygodniu troche odzylam(wiecie to slonce , no i staram sie czyms zajmowac zeby zajac mysli np. wlasnie wzielam sie za mycie okien). ale i tak noce sa najgorsze. zaczelam zawalac studia (ale moze uda sie to jeszcze naprawic), o tym jak wyglada zwiazek z TZem szkoda gadac (znaczy staramy sie oboje ale dla obojga jest to trudny okres).wczoraj TZ oberwal za primaaprilisowy zart porzadnie. rozpowiadal u siebie w rodzinie ze jestem w ciazy a wszyscy moje zachowanie (znaczy zlosc na niego i zawstydzenie) wzieli za potwierdzenie. od rana dostaje smsy z pytaniami co i jak. juz mnie to wkurza a zamiast wymarzonej Chorwacji w maju jedziemy na tydzien w gory. ale moze to i lepiej
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Moja prośba o zdjęcia chyba przepadła niezauważona w czeluściach wizażu więc ją powtórzę...
Ładnie proszę o zdjęcia ![]() Ps. Bogu dziękuję za to, że nie odczuwam potrzeby nabywania lidlowego pesto ani żadnego innego
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym to wszystko jest spowodowane? Skąd takie depresje się biora, przecież nie kładziesz się spać zdrowa i nie wstajesz chora. To nie katar... |
|
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Haniu
|
#2016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nic nie umknęło nie umiem wszystkich tematów w jednym poście ogarnąć ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sobie to zapisuje i pokaze TZ Myslisz, ze rezerowoanie pobytu przez stronki internetowe takie jak podałam jest bezpieczne?? |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sanetko: nie uczestniczysz teraz w żadnej terapii indywidualnej? Dlaczego nie chcesz leków?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tworzę pierścionkową mini książkę kucharską ![]() Skoro już, któraś z dziewczyna napisała by ponownie zadać pominięte pytanie... "Mam pytanie odnośnie CV- po LO byłam na stażu (pół roku - od pazdziernika 2006 do kwietnia 2007 ) w firmie w której obecnie pracuję( od połowy listopada 2008 ...) wpisałam w CV jakie były moje obowiązki na stażu -co mam wpisać tym razem w obowiązkach by dobrze wyglądało( obowiązki mam te same, doszło mi tylko fakturowanie) ?" Może to co napisałam brzmi głupio, ale chciałabym znać Wasze zdanie, jakbyście to ujęły w CV |
|
|
|
|
#2020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Radzić w tych sprawach nie potrafię bo nigdy coś takiego mnie nie dotknęło. Mogę tylko wirtualnie pogłaskać Cytat:
Ja daję świeżą paprykę bo staram się jeść jak najwięcej warzyw
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 13:32 |
|||
|
|
|
#2021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A robiłaś te roladki już? Mój TŻ jadł je raz i teraz caly czas marudzi o nich. Już teraz wiem, że ma dwie najukochańsze rzeczy z moich kulinarnych wyczynów: te roladki i keks ![]() A z tym keksem, to nie tylko on. Na Boże narodzenie upiekłam 5, żeby wszystkich poobdzielać A i tak brakło ![]() Haniu, nie napisałam Ci wcześniej, ale masz taką urodę, jaką lubię - kobieco-zawadiacką Super Cytat:
Na serio dobre, a szybkie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja daję pół słoiczka. A tak właściwie to dodawaj pesto i sprawdzaj czy już dobre najlepiej brac wszystko na smak sanetko, przykro mi, że masz takie problemy. Czy jest jakiś powód, że się tak czujesz? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży - przyszła wiosna, jest słońce - humor na pewno Ci się poprawi. Madziu, pozwolę sobie zabrać głos w sprawie Chorwacji Ja bym radziła odwiedzić Dalmację, pojechać do Splitu, Zadaru, Sibenika, Trogiru, ale koniecznie potem do Dubrovnika.Warto zainwestować w rejs po Adriatyku na którąś z wysp - widoki są wprost niesamowite OK, już się nie wcinam, nikt mnie właściwie o zdanie nie pytał
|
||||
|
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butter szalejesz poproszę o przepis na roladki, keks i tego kurczaka o którym wspominała Hania
Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-04-02 o 13:41 |
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc rezerwacje przez internet i przez Call Center to przeważające rezerwacje w biurach podróży. Ludzie stali się wygodni i nie chce im się ruszać pupy do oddziały biura ![]() Nom .. kwestia tego czy bardzo lubisz smak pesto. My lubimy jak makaron w nim pływa .Poza tym moj mąż je duuuuzo. Na nas dwoje gotuję 2/3 paczki makaronu. Cytat:
![]() Co do CV...no ja bym napisała hm..zupełnie normalnie ...X 2006- IV 2007 staż w firmie takiej i takiej (obowiązki takie i takie) XI. 2008 praca w firmie takiej i takiej (obowiazki takie i takie - czyli te smae + fakturowanie)
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 13:44 |
||
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w weekend pewnie bedziemy juz cos rezerwowoac przez internet. troche sie denerwuje, bo nigdy tego nie robiłam i sie boje, ze cos pochrzanie i bedzie źle
|
|
|
|
|
#2025 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie taka pożądna łyżeczka, albo łyżka na 2 osoby to max. Ale wiadomo jak to jest, każdy lubi coś innego - dlatego Madlen, musisz sama zobaczyć ile dla Ciebie jest ok. Cytat:
Cytat:
![]() A przepis może więcej osób wychwała ale chyba o ten Butterowy mi chodzi Sanetko, o ile dobrze pamiętam, to miewałaś takie stany wcześniej, może nie aż tak poważne, ale coś kojarzę spadki nastroju porządne u Ciebie. Czy teraz nie pogorszyło się przez terapię DDA? Wiesz, odkrywasz różne rzeczy i nie daje Ci to spokoju? Czy może z czymś innym to związane. A z mężem rozmawiasz, bo może przez to, że nie dopuszczasz go do swoich problemów, związek cierpi.
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak z dnia na dzien coraz gorzej. az w koncu nie chce sie wstac z lozka. i tylko jakies chore mysli w glowie. Novocaine dzieki. mekintoszku ja nawet z teog wszystkiego nie zdazylam porzadnie zaczac tej terapii. byly 2 spotkania, potem dol a potem psychiatra
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2009-04-02 o 13:48 |
||||
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
O dżizas, ale tu dziś ruch, nie nadążam
![]() Kto pytał o przepis? Chyba mekintoszek i novo... Ok, więc sprawa wygląda tak. Ja biore pierś z kurczaka, rozbijam (zazwyczaj wcześniej przecinam ją jeszcze wzdłuż, żeby była chuda), po jednej stronie smaruję pesto, na środek kładę ze dwa suszone pomidory z oliwy, a pomiedzy nie kawałek mozarelli. Wszystko razem zawijam w ciasną roladkę. Ważne, żeby końce były szczelne, bo inaczej roztopinona mozarella ucieka. Takie roladki obsmażam najpierw na patelni porządnie, a potem dolewam trochę wody na patelnie i duszę je w takiej płytkiej wodzie - nie potrafię powiedzieć, jak długo - aż będą miekkie ![]() A potem je jem Cytat:
Madziu, to jakbyś potrzebowała jeszcze jakichkolwiek informacji nt. Chorwacji, służę pomocą
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Butter dzieki
![]() a rezerowoałas swój wyjazd przez internet czy zbiura podrózy?? |
|
|
|
#2030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz zrobiłam w formie roladek..ale pesto mi wyciekło (dużo dałam) Więc opracowałam swój system..robię kieszonkę w piersi, wkładam pesto, pokrojone pomodorki i serek. Rozpływa się w ustach. Mój mąż nie lubi w ogóle kurczaków. Uważa że to wióry bez smaku. Więc duża ilośc pesto przekonuje go do jedzenia...ba kocha to jeść ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to pesto smakuje?? ma podobny smak do czegos??
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę jedynie pomóc w kwestii doinformowywania na temat samej Chorwacji.Mój wyjazd był zorganizowany, nie rezerwowany Bo to byl wyjazd w zakresie studiów
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie zamówie przez internet mam nadzieje, ze mi sie uda
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierz sobie hotel i termin. Sprawdź czy ubezpieczenie jest w cenie....co cena zawiera, czy dojazd własny czy samolotem czy autokar. Jak hote,l cena itp jest OK , podoba Wam się- rezerwujecie. Zapewne będziesz musiała wpisać imiona, nazwiska, daty urodzenia, adres zamieszkania, mail i telefon. Zarezerwujesz i dostaniesz maila potwierdzającego, umowę i kwotę zaliczki. Zaliczkę będziesz musiała przelać na konto biura (30 albo 35 procent) Na miesiąc przed wyjazdem wpłacasz resztę kwoty. Pozostaje opracowanie trasy i pakowanie się. Ja na waszym miejscu zarezerwowałabym hotel na południu gdzieś (Dalmacja, albo wyspa Korcula) żeby bylo blisko do Dubrownika. Wyjechałabym wcześniej ze 2 noce żeby po drodze zatrzymać się w okolicach Plitvickich i Parku Krka. Spokojnie znajdziesz jakąś kwaterę czy hotel na jedną noc. Nawet bez wcześniejszego rezerwowania. Nasi klienci tak robią Dobrze że masz takiego kogoś..a jeszcze lepiej by było gdyby tym kimś był Twój mąż...
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 14:06 |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu jestes nie zastąpiona
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w każdym razie
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Bedziemy rezerowowali wyjazd z TZ pewnie w weekend wiec jak juz bedzie po to dam znac
|
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Sanetko, wirtualnie bardzo ciężko coś doradzać, bo nie wiemy, jak wygląda u Was sytuacja. Zgodzę się też z Hanią, że mąż powinien być taką osobą, która Cię wspiera, wysłucha, postara się zrozumieć, szkoda że nie do końca tak jest. Może jestem jak zdarta płyta, ale rozmawiaj z nim, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. A słońce na pewno Ci pomoże, już chyba wszyscy mamy dosyć zimy i taka piękna pogoda od razu poprawia humor
Haniu, właśnie zjedliśmy zupę. Jest PYSZNA!! Dzięki za przepis Butter, Tobie dziękuję za przepis na kuraka. Przy najbliższej okazji wypróbuję
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, z mezem tez rozmawiam, przytulamy sie.
ale sa takie dni ze wole spotkac sie z kims innym (chociazby pozwolic sobie na typowo babskie pogaduszki), albo nie rozmawiac i posiedziec sama. docieramy sie w tym sie zezloszcze. sprzatnelam, starlam kurze z szafek, odkurzylam i co... efektu nie ma. czy ten kurz nie znika
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy. Chętnie służę jakąś kulinarną poradą ![]() W ogóle, Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że podobno w tym budynku, do którego sie przeprowadzamy z firmą, straszy W całej dzielnicy wszyscy tak mówią. Podobno kolejni właściciele sprzedawali ten dom chwilę po kupieniu.Jeden z naszych robotników raz zostal tam sam i dwie maszyny na raz mu się same włączyły, o mało się gość nie posikał ze strachu ![]() Powiem Wam, że słyszałam to z dwóch całkowicie niezależnych źródeł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

, no i staram sie czyms zajmowac zeby zajac mysli np. wlasnie wzielam sie za mycie okien). ale i tak noce sa najgorsze.
zaczelam zawalac studia (ale moze uda sie to jeszcze naprawic), o tym jak wyglada zwiazek z TZem szkoda gadac (znaczy staramy sie oboje ale dla obojga jest to trudny okres).

ale napewno musze spróbowac

juz sobie to zapisuje i pokaze TZ

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A robiłaś te roladki już? Mój TŻ jadł je raz i teraz caly czas marudzi o nich. Już teraz wiem, że ma dwie najukochańsze rzeczy z moich kulinarnych wyczynów: te roladki i keks