Homoseksualizm. Co sądzicie? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 15:42   #661
santos
Zakorzenienie

GG do santos
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Wot tolerancja jako uliczka jednokierunkowa. Tak Deede, jesli ktos sie wyraz krytycznie o homoseksualistach, to z pewnoscia ma problemy z wlanym zyciem seksualnym
Wyrak, kierujesz swoja wypowiedz do ludzi, ktorzy nie rozumieja prostego faku: decyzje dot homoseksualistow maja wplyw na ksztalt spoleczenstwa w ktorym zyjemy -> maja wplyw na nasze zycie. Nie wysilaj sie, jestes pewnie bialym wyksztalconym hetero z klasy sredniej, nie tajemnica, ze w dziesiejszych czasach to najgorsza sytuaca w jakiej mozna sie politycznie znalezc.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:03   #662
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Wot tolerancja jako uliczka jednokierunkowa. Tak Deede, jesli ktos sie wyraz krytycznie o homoseksualistach, to z pewnoscia ma problemy z wlanym zyciem seksualnym
Jasne - bo napisałam to ze śmiertelną powagą..
Jeśli ktoś uważa zachowania homoseksualne za "chore zachowania", to sorry, ale ja dla głupoty tolerancji nie mam. Zwłaszcza, że ktoś ponosi konsekwencje takich "odkrywczych teorii".
Ty zamiast się czepiać, to napisz coś wreszcie od siebie - jak ty widzisz kwestię homoseksualizmu (ich demonstracje, domaganie się pewnych praw etc.) -chętnie bym podyskutowała o twoim podejściu..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 21:39   #663
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Ty zamiast się czepiać, to napisz coś wreszcie od siebie - jak ty widzisz kwestię homoseksualizmu (ich demonstracje, domaganie się pewnych praw etc.) -chętnie bym podyskutowała o twoim podejściu..
A jak mam widziec? Jest i ich sprawa co robia w lozku. Demonstracjom jestem przeciwny, ze wzgledu na forme - bo polegaja na eksponowaniu ekstremow i wg mnie szkodza samym homoseksualistom, bo wzmacnia tylko negatywne sterotypy. Jakich praw? Maja prawa zagwarantowane przez konstytucje, jak kazdy inny i tyle. Zwiazki malzenskie jednoplciowe - nie, adopcja - tym bardziej.

Orientacja seksualna nie jest u mnie nawet kryterium do oceny czlowieka.

Zdecydowanie negatywnie oceniam natomiast doszukiwanie sie wszedzie dyskryminacji (dotyczy bynajmniej nie tylko homoseksualistow), tam gdzie jej nie ma; oraz hipokryzji - vide chamstwo i obrazanie innych, goraczka antyklerykalna itd., a jednoczesnie wymaganie dla siebie tolerancji, szacunku itd. Tyle ze to nie jest wynikiem orientacji seksualnej, tylko jest wykorzystywanie przez niektore osoby.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 17:52   #664
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
A jak mam widziec? Jest i ich sprawa co robia w lozku. Demonstracjom jestem przeciwny, ze wzgledu na forme - bo polegaja na eksponowaniu ekstremow i wg mnie szkodza samym homoseksualistom, bo wzmacnia tylko negatywne sterotypy. Jakich praw? Maja prawa zagwarantowane przez konstytucje, jak kazdy inny i tyle. Zwiazki malzenskie jednoplciowe - nie, adopcja - tym bardziej.

Orientacja seksualna nie jest u mnie nawet kryterium do oceny czlowieka.

Zdecydowanie negatywnie oceniam natomiast doszukiwanie sie wszedzie dyskryminacji (dotyczy bynajmniej nie tylko homoseksualistow), tam gdzie jej nie ma; oraz hipokryzji - vide chamstwo i obrazanie innych, goraczka antyklerykalna itd., a jednoczesnie wymaganie dla siebie tolerancji, szacunku itd. Tyle ze to nie jest wynikiem orientacji seksualnej, tylko jest wykorzystywanie przez niektore osoby.
Trzeba się urobić po łokcie, aby cokolwiek z ciebie wyciągnąć..
Z wytłuszczonym się zgadzam. Co do demonstracji - masz rację, tylko z homoseks. jest jak ze wszystkimi mniejszościami czy też ruchami, które są na początku drogi w domaganiu się pewnych praw, a niekiedy zwyczajnej tolerancji. Tak samo było chociażby z kobietami - kiedy byłyśmy mocno dyskryminowane tak prawnie jak i społecznie, te pierwsze zrywy o równe prawa były dramatyczne - sufrażystki rzucające się pod konie itp. Mniej więcej w tym samym czasie (o ile pamiętam) w feminizmie modny był taki "trynd" upodabniania się kobiet do mężczyzn (wizualnie, w zachowaniu etc.). To też mogło zniechęcać nawet inne kobiety do tego ruchu, budzić sprzeciw, ale jak wspomniałam - początki takie są, że trzeba coś wykrzyczeć, zamanifestować. Później, kiedy sytuacja się normuje, środki docierania do celu też łagodnieją.
Co do antyklerykalizmu - trochę inaczej to widzę, ale może dlatego, że jestem kobietą i wiem, jak kościół traktuje kobiety jako takie (łatwiej mi tu o empatię ). Ale a propos kościoła - w sobotę był program na Planette - "Zbawienie dla gejów?" (USA, 2007) i była w nim m.in. kwestia nazewnictwa przez kościół homoseksualizmu. W Biblii jest nazywany "obrzydliwością" i głównie tym hasłem kierują się zagorzali, ale wierzący, przeciwnicy homoseks. ALE - ponoć błędnie jest to rozumiane, bo w czasach, kiedy ten tekst powstał, "obrzydliwość" oznaczało dokładnie tyle co "wbrew tradycji". Kilka linijek wcześniej jest tekst - "Jedzenie krewetek jest obrzydliwością".. Tak samo tłumaczył mi tę kwestię znajomy po seminarium duch. (ten, co to w końcu księdzem nie został). Ciekawe..

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2009-03-06 o 17:54
Stary 2009-03-06, 18:58   #665
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba się urobić po łokcie, aby cokolwiek z ciebie wyciągnąć..
Skadze znowu

Cytat:
Z wytłuszczonym się zgadzam. Co do demonstracji - masz rację, tylko z homoseks. jest jak ze wszystkimi mniejszościami czy też ruchami, które są na początku drogi w domaganiu się pewnych praw, a niekiedy zwyczajnej tolerancji. Tak samo było chociażby z kobietami - kiedy byłyśmy mocno dyskryminowane tak prawnie jak i społecznie, te pierwsze zrywy o równe prawa były dramatyczne - sufrażystki rzucające się pod konie itp. Mniej więcej w tym samym czasie (o ile pamiętam) w feminizmie modny był taki "trynd" upodabniania się kobiet do mężczyzn (wizualnie, w zachowaniu etc.). To też mogło zniechęcać nawet inne kobiety do tego ruchu, budzić sprzeciw, ale jak wspomniałam - początki takie są, że trzeba coś wykrzyczeć, zamanifestować. Później, kiedy sytuacja się normuje, środki docierania do celu też łagodnieją.
Nie porownywalbym tego. Bo te cale parady prezentuja wizerunek polnagiego, wulgarnego osobnika, nie majacy zwiazku z przecietnym homoseksualista. W jaki to niby sposob pomaga?

Cytat:
Co do antyklerykalizmu - trochę inaczej to widzę, ale może dlatego, że jestem kobietą i wiem, jak kościół traktuje kobiety jako takie (łatwiej mi tu o empatię ).
Wg mnie inaczej to widzisz dlatego ze sama jestes antyklerykalka.

Co nie zmienia faktu, ze gdy ktos sie o kosciele i klerze wyraza obrazliwie i wulgarnie, a najglosniej krzyczy o homofobii i dyskryminacji gdy co do czego przychodzi to jest strasznie zenujace.

Cytat:
Ale a propos kościoła - w sobotę był program na Planette - "Zbawienie dla gejów?" (USA, 2007) i była w nim m.in. kwestia nazewnictwa przez kościół homoseksualizmu. W Biblii jest nazywany "obrzydliwością" i głównie tym hasłem kierują się zagorzali, ale wierzący, przeciwnicy homoseks. ALE - ponoć błędnie jest to rozumiane, bo w czasach, kiedy ten tekst powstał, "obrzydliwość" oznaczało dokładnie tyle co "wbrew tradycji". Kilka linijek wcześniej jest tekst - "Jedzenie krewetek jest obrzydliwością".. Tak samo tłumaczył mi tę kwestię znajomy po seminarium duch. (ten, co to w końcu księdzem nie został). Ciekawe..
Biblia wypowiada sie na ten temat zupelnie jasno akurat.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-03-06, 23:59   #666
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

Homoseksualiści hm.. nie mam nic do nich... Uważam też że nie powinno im sie życia utrudniać za to ze są innej orietacji sexualnej!!! ponieważ kazdy ma prawo do bycia soba np. moja mama jest lezbijka i jakos nie widze w tym nic złego zasskceptowałam ja taka jaka jest chociaż wiekszość z naszej rodzinny poprostu udaje ze o tym nie wiem z całej rodziny moze z 4 osoby sa tolerancyjne poprostu to akceptuja reszta udaje ze albo o tym nie wie albo jak juz wejdziemy przy spotkaniach rodzinnych na ten temat to jada po lezbijakch i gejach jak po trendowatych nawet gorzej. Co do zwiazków małżeńskich uważam ze powinny być one legalne w Polsce zeby tacy ludzie kiedy chca wziaśc slub niech maja taka mozliwosc byc na slubnym kobiercu jesli chodzi o adopcje uwazam ze jednak pary homosexualne nie powinny adoptowac dzieci tzn bynajmniej nie w POLSCE w innych krajach europejskich owszem poniewaz tam jest calkiem inne podejcie do homoseksualistow niz w Polsce.
Izabela uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:16   #667
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze gdy ktos sie o kosciele i klerze wyraza obrazliwie i wulgarnie, a najglosniej krzyczy o homofobii i dyskryminacji gdy co do czego przychodzi to jest strasznie zenujace.
Jestem, ale nie czepiam się wiary jako takiej czy nawet kościoła "dla zasady". Ale już mniejsza z tym.

Cytat:
Czyli jak??

Stary 2009-03-07, 13:52   #668
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat "zupełnej jasności" to nie byłabym taka pewna. No chyba, że masz dostęp do pierwotnych zapisków (nie przekładów) i dokładnie wiesz jak dane słowa rozumieli starożytni. Jeśli nie masz tego wszystkiego to nie możesz być pewien niczego

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 14:45   #669
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem, ale nie czepiam się wiary jako takiej czy nawet kościoła "dla zasady". Ale już mniejsza z tym.
No wlasnie chodzi mi o czepiajacych sie dla zasady A Twoje takie a nie inne poglady sprawiaja ze ocenisz to tak a nie inaczej, zapewne w wiekszosci przypadkow odmiennie ode mnie.

Cytat:
Czyli jak??
Pozniej wrzuce jeden cytacik.

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Akurat "zupełnej jasności" to nie byłabym taka pewna. No chyba, że masz dostęp do pierwotnych zapisków (nie przekładów) i dokładnie wiesz jak dane słowa rozumieli starożytni. Jeśli nie masz tego wszystkiego to nie możesz być pewien niczego
To nie badz - na tyle na ile te teksty istnieja (czyli glownie greka, hebrajski, co nieco aramejskiego), na tyle jest to jasne. Nie mam podstaw przypuszczac, ze jesli chodzi o ta kwestie jest jakakolwiek niejasnosc.

Stary 2009-03-07, 19:14   #670
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
To nie badz - na tyle na ile te teksty istnieja (czyli glownie greka, hebrajski, co nieco aramejskiego), na tyle jest to jasne. Nie mam podstaw przypuszczac, ze jesli chodzi o ta kwestie jest jakakolwiek niejasnosc.
I rozumiem, że TY akurat TY z tych tekstów korzystałeś i pisząc swój wcześniejszy post nie opierałeś się jedynie na polskich przekładach.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 06:35   #671
Wyrak
Zakorzenienie

Deede, chocby to:

Cytat:
9 Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, 10 ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.
1 Kor 6,9

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
I rozumiem, że TY akurat TY z tych tekstów korzystałeś i pisząc swój wcześniejszy post nie opierałeś się jedynie na polskich przekładach.
Z Dziejow Herodota czy kronik Dlugosza tez mialbym korzystac z oryginalu albo nie wierzyc w to co mowia na ich temat opracowania? To oczywiscie dwa przyklady z niemal nieograniczonej liczby. Zakladanie ze wartosc ma tylko taki a nie inny sposob poznania jest zupelnie niewydajne i nieuzasadnione. Oczywiscie, jesli chcesz to mu holduj, ale ja nie widze zadnego uzasadnienia ktore by mnie do tego przekonalo

Stary 2009-03-08, 21:31   #672
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Deede, chocby to:

1 Kor 6,9

Z Dziejow Herodota czy kronik Dlugosza tez mialbym korzystac z oryginalu albo nie wierzyc w to co mowia na ich temat opracowania? To oczywiscie dwa przyklady z niemal nieograniczonej liczby. Zakladanie ze wartosc ma tylko taki a nie inny sposob poznania jest zupelnie niewydajne i nieuzasadnione. Oczywiscie, jesli chcesz to mu holduj, ale ja nie widze zadnego uzasadnienia ktore by mnie do tego przekonalo
Ok, ale kto do kogo i w jakiej sytuacji te słowa powiedział??
(nie "odziedziczą" - no chłop chłopu syna nie zrobi, to i dziedziczyć nie będzie komu..)

Stary 2009-03-09, 03:45   #673
Wyrak
Zakorzenienie

Tak, z cala pewnoscia o takie dziedziczenie chodzilo

Masz napisane skad to pochodzi i kto do kogo to pisal.

Stary 2009-03-16, 10:51   #674
francis drake
BAN stały

Cytat:
Napisane przez yeah Pokaż wiadomość
znam kilku gejów, jednak nie są oni Polakami. co do samego zagadnienia, no cóż normalnym jest w społeczeństwie, że 10% ma odmienną orientacje, tak zawsze było i będzie. ja jak najbardziej jestem na tak, szkoda tylko, że w naszym kraju ludzie wciąż postrzegają homo jako jakichś nieuleczalnie chorych ludzi. musimy się pogodzić z faktem, że conajmniej 20lat jesteśmy wstecz za cywilizowaną Europą.... może i u nas kiedyś babcia nie będzie się oburzała na ich widok.
-----------------------------------------
Zawsze mnie denerwuje,gdy czytam tego typu wypowiedzi.Nie tylko szkalujace nas-Polakow,ale sama siebie dziewczyno szkalujesz-boc prawdopodobnie Polka jest takze.Zbyt duzo chyba czytasz zydowskiej gazety dla polakow-zwanej wybiorcza.To co piszesz jest tym-czego oni oczekuja.Wlasnie takiego zdania o nas-Polakach oczekuje michnik, jego kolezanki i koledzy.Ja zbyt duzo lat spedzilem na tzw.zachodzie,zeby mnie to nie oburzalo.Widze jak na dloni cel,jaki przyswieca tym wszystkim propagatorom"polski nowoczesnej".Tak-masz racje-homoseksualisci sa chorzy,z tym ze odwrotnie niz ty sadzisz-sa chorzy uleczalnie.Wiedza o tym wszyscy.Takze tam-gdzie ty myslisz,ze ich traktuja jak zdrowych ,czyli na zachod od granic Polski.
Te wszystkie klamstwa,ta antypolska propaganda polskojezycznych mediow spowodowala falszywe wyobrazenia o spoleczenstwach,ktore nam sie wmawia-ze sa "postepowe".W tych spoleczenstwach rozwiazlosc seksualna jest znacznie mniejsza niz w ...Polsce.Zaskoczenie-prawda?
Co do homoseksualizmu-pewnie ze oni zawsze byli.Jednak nie kazdy wie,ze zmiana stosunku urzedowego do tych ludzi nastapila nie na podstawie wiedzy naukowej,jakichs badan i tym podobnych rzeczy.Ta zmiana nastapila na podstawie...glosowania w WHO.Stalo sie to w 1999 roku.Na dodatek,na to glosowanie nie zaproszono tych lekarzy,naukowcow,ktorzy byli przeciwni wykresleniu choroby zwanej homoseksualizm z rejestru chorob.Jak zatem widac juz u samej podstawy u zrodla narastajacego coraz bardziej konfliktu w tej sprawie-jest po prostu oszustwo.Spoleczenstwa jednak czuja ze cos jest tu nie tak,pomimo ze nie wszyscy znaja opisane przeze mnie wyzej fakty.Tak dziala Unia Europejska w ogole.Popatrz sobie na wprowadzanie waluty euro i drakonskie niekonsultowane ze spoleczenstwem podwyzki cen.Niektorzy konstatuja oszustwa UE z zaskoczeniem.Inni nie.Jak np.ja.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Oczywiscie Slowa z Biblii dotycza ubu plscia nie tylko homoseksualistow mezczyzn.Ponadto chodzi o odziedziczenie Krolestwa Bozego-nie o dziedziczenie materialne.Chodzi o zycie wieczne w niebie-z Bogiem.
francis drake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 11:18   #675
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez francis drake Pokaż wiadomość
-----------------------------------------
Zawsze mnie denerwuje,gdy czytam tego typu wypowiedzi.Nie tylko szkalujace nas-Polakow,ale sama siebie dziewczyno szkalujesz-boc prawdopodobnie Polka jest takze.Zbyt duzo chyba czytasz zydowskiej gazety dla polakow-zwanej wybiorcza.To co piszesz jest tym-czego oni oczekuja.Wlasnie takiego zdania o nas-Polakach oczekuje michnik, jego kolezanki i koledzy.Ja zbyt duzo lat spedzilem na tzw.zachodzie,zeby mnie to nie oburzalo.Widze jak na dloni cel,jaki przyswieca tym wszystkim propagatorom"polski nowoczesnej".Tak-masz racje-homoseksualisci sa chorzy,z tym ze odwrotnie niz ty sadzisz-sa chorzy uleczalnie.Wiedza o tym wszyscy.Takze tam-gdzie ty myslisz,ze ich traktuja jak zdrowych ,czyli na zachod od granic Polski.
Te wszystkie klamstwa,ta antypolska propaganda polskojezycznych mediow spowodowala falszywe wyobrazenia o spoleczenstwach,ktore nam sie wmawia-ze sa "postepowe".W tych spoleczenstwach rozwiazlosc seksualna jest znacznie mniejsza niz w ...Polsce.Zaskoczenie-prawda?
Co do homoseksualizmu-pewnie ze oni zawsze byli.Jednak nie kazdy wie,ze zmiana stosunku urzedowego do tych ludzi nastapila nie na podstawie wiedzy naukowej,jakichs badan i tym podobnych rzeczy.Ta zmiana nastapila na podstawie...glosowania w WHO.Stalo sie to w 1999 roku.Na dodatek,na to glosowanie nie zaproszono tych lekarzy,naukowcow,ktorzy byli przeciwni wykresleniu choroby zwanej homoseksualizm z rejestru chorob.Jak zatem widac juz u samej podstawy u zrodla narastajacego coraz bardziej konfliktu w tej sprawie-jest po prostu oszustwo.Spoleczenstwa jednak czuja ze cos jest tu nie tak,pomimo ze nie wszyscy znaja opisane przeze mnie wyzej fakty.Tak dziala Unia Europejska w ogole.Popatrz sobie na wprowadzanie waluty euro i drakonskie niekonsultowane ze spoleczenstwem podwyzki cen.Niektorzy konstatuja oszustwa UE z zaskoczeniem.Inni nie.Jak np.ja.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Oczywiscie Slowa z Biblii dotycza ubu plscia nie tylko homoseksualistow mezczyzn.Ponadto chodzi o odziedziczenie Krolestwa Bozego-nie o dziedziczenie materialne.Chodzi o zycie wieczne w niebie-z Bogiem.
Wy - mesjasze obalający teorie "żydowskiej gazety" - chyba się tego tekstu na pamięć uczycie.. Tylko widzisz, sęk w tym, że podobno nikt nie zna "uleczonego" homoseksualisty.. Można się powstrzymać od uprawiania seksu, ale nie można zmienić orientacji, która jest WRODZONA. I nie rozumiem, dlaczego wy macie z tym taki problem? Co wam przeszkadza, że Kasia z ulicy obok jest lesbijką, a kierowca autobusu, którym jeździcie, gejem?? Czego się boicie? Wierz sobie, że to "źli" ludzie, że nie pójdą do nieba - ONI nie pójdą. Stawiacie sobie za cel udoskonalenia ludzkości, "uleczenie" jej ze wszystkiego co wg was złe? Był już taki jeden, co chciał ludzkość uleczać - Adolf się nazywał..

Wyrak - no rozszyfrować skrót umiem, ale nie mam Biblii, więc proszę o KONTEKST sytuacyjny wypowiedzenia tego zdania.
P.S. Śliczny avatarek, bardzo twarzowy

Stary 2009-03-16, 12:51   #676
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak - no rozszyfrować skrót umiem, ale nie mam Biblii, więc proszę o KONTEKST sytuacyjny wypowiedzenia tego zdania.
P.S. Śliczny avatarek, bardzo twarzowy
A wujek gugel zaniemogl ? http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=291

Wiem ze twarzowy

Stary 2009-03-16, 13:20   #677
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
A wujek gugel zaniemogl ? http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=291

Wiem ze twarzowy
A nie wpadłam na to.. Kurcze, czego to ludzie nie wymyślą - Biblia w internecie.. Thx.

Stary 2009-03-16, 17:21   #678
klada
Zakorzenienie

Mi to nie przeszkadza. Nic a nic.
Przeciez to nie ich wina. Tak samo homoseksualisci moga sie oburzac ze nas pociaga osoba plci przeciwnej
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 22:54   #679
francis drake
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Mi to nie przeszkadza. Nic a nic.
Przeciez to nie ich wina. Tak samo homoseksualisci moga sie oburzac ze nas pociaga osoba plci przeciwnej
------------------------------------------------------------------------
Przeciez nikt tu nie mowi o winie,czy o jakims przeszkadzaniu.Mnie oni tez nie przeszkadzaja,pomimo ze nie moge napewno powiedziec ze sa oni tacy "swieci"jak ich niektorzy maluja,ze niby tylko w swoim srodowisku itd.Chodzi o wielowatkowe podejscie do ludzi dotknietych homoseksualizmem.Skoro jak napisalem wyzej-wykreslono ta chorobe z rejestru chorob-to jak mozna im teraz pomoc.Wielu nawet trudno przekonac o tym,ze jest to choroba.Czlowiek ktory probuje to robic jest atakowany nie tylko przez nich,ale takze przez ich falszywych przyjaciol.Znaczna grupa sposrod nich jest przekonana o normalnosci swoich zachowan?Sa mocno popierani a zatem utwierdzani w swoim problemie.Podswiadomie jednak,jedni bardziej a inni mniej czuja ze to wszystko jest klamstwem.To ich jak sadze, jeszcze bardziej frustruje i zamyka w kwadraturze kola.
Stary 2009-03-23, 23:07   #680
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
------------------------------------------------------------------------
Przeciez nikt tu nie mowi o winie,czy o jakims przeszkadzaniu.Mnie oni tez nie przeszkadzaja,pomimo ze nie moge napewno powiedziec ze sa oni tacy "swieci"jak ich niektorzy maluja,ze niby tylko w swoim srodowisku itd.Chodzi o wielowatkowe podejscie do ludzi dotknietych homoseksualizmem.Skoro jak napisalem wyzej-wykreslono ta chorobe z rejestru chorob-to jak mozna im teraz pomoc.Wielu nawet trudno przekonac o tym,ze jest to choroba.Czlowiek ktory probuje to robic jest atakowany nie tylko przez nich,ale takze przez ich falszywych przyjaciol.Znaczna grupa sposrod nich jest przekonana o normalnosci swoich zachowan?Sa mocno popierani a zatem utwierdzani w swoim problemie.Podswiadomie jednak,jedni bardziej a inni mniej czuja ze to wszystko jest klamstwem.To ich jak sadze, jeszcze bardziej frustruje i zamyka w kwadraturze kola.
O matko, ty zyjesz chyba w jakims innym wymiarze niz ja .

Jak to dotknietych homoseksualizmem, znaczy ty jestes dotkniety heteroseksualizmem .

Ciezko przekonac do czegos co nie jest prawda.

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2009-03-23 o 23:15
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 23:32   #681
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość

Jak to dotknietych homoseksualizmem, znaczy ty jestes dotkniety heteroseksualizmem .

Chcialam zauwazyc, ze WHO przeglosowalo skreslenie homoseksualizmu z listy chorob JEDNYM glosem. Wiec nie jest to takie jednoznaczne jakby sie wszystkim wydawalo.....

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 04:06   #682
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie taka analogia nie ma sensu, bo to jakby komus powiedziec - ze jest dotkniety nie zoltaczka, czy np. nie rozdwojeniem jazni itd.

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Chcialam zauwazyc, ze WHO przeglosowalo skreslenie homoseksualizmu z listy chorob JEDNYM glosem. Wiec nie jest to takie jednoznaczne jakby sie wszystkim wydawalo.....
Ano wlasnie W ogole, to interesujace podejscie - uznajemy arbitralnie w glosowaniu i basta.

Stary 2009-03-24, 10:56   #683
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie taka analogia nie ma sensu, bo to jakby komus powiedziec - ze jest dotkniety nie zoltaczka, czy np. nie rozdwojeniem jazni itd.

Ano wlasnie W ogole, to interesujace podejscie - uznajemy arbitralnie w glosowaniu i basta.
Ok, tylko co to zmienia? A nawet załóżmy, że to jest "choroba" - rodzą się z tym, NIE WYLECZĄ tego. Do tego rodzą się inni tacy jak oni, mogą wiązać się ze sobą wzajemnie, nikomu krzywdy nie robią. Jedyna krzywda jaką odczuwają, to brak akceptacji ze strony najbliższego otoczenia - i dalszego, więc często muszą ukrywać swoje związki, bo od razu ktoś im zarzuci, że "afiszują się ze swoim zboczeniem". Klasyfikacja niczego tu nie zmienia. Równie dobrze można "leczyć" fetyszystów i czepiać się ich, że kręcą ich ubłocone laski, na przykład..

Stary 2009-03-24, 13:42   #684
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, tylko co to zmienia? A nawet załóżmy, że to jest "choroba" - rodzą się z tym, NIE WYLECZĄ tego. Do tego rodzą się inni tacy jak oni, mogą wiązać się ze sobą wzajemnie, nikomu krzywdy nie robią. Jedyna krzywda jaką odczuwają, to brak akceptacji ze strony najbliższego otoczenia - i dalszego, więc często muszą ukrywać swoje związki, bo od razu ktoś im zarzuci, że "afiszują się ze swoim zboczeniem". Klasyfikacja niczego tu nie zmienia. Równie dobrze można "leczyć" fetyszystów i czepiać się ich, że kręcą ich ubłocone laski, na przykład..
Deede, nie twierdze ze wniosek prawdziwy badz nie, jeno metodologia ciekawa, jesli to w ogole metodologia mozna nazwac.

Stary 2009-03-24, 14:17   #685
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Deede, nie twierdze ze wniosek prawdziwy badz nie, jeno metodologia ciekawa, jesli to w ogole metodologia mozna nazwac.
Ad. tej kwestii to fakt. W ogóle wyszłyby interesujące rzeczy , gdyby pogrzebać w badaniach, bo w tych wszystko da się udowodnić. Wiele zależy od tego, w jaki sposób postawi się pytanie i kto sponsoruje badania Ale to inny temat..

Stary 2009-03-30, 23:49   #686
francis drake
BAN stały

Cytat:

-------------------------------------------------------------------------
No tak-lorelei-widocznie zyjemy w dwoch roznych swiatach.Ja zyje w tym swiecie w ktorym istnieje Prawda.Prawda ta jest Jezus.Ty w tym w ktorym obowiazuje haslo"robta co chceta".Tak to chyba wyglada.W tym moim swiecie homoseksualizm jest choroba a heteroseksualizm nia nie jest,bo byc nie moze.Twoje porownanie,czy zarzut jest po prostu smieszny.W twoim swiecie wszystko jest postawione na glowie-skoro ja "cierpie na heteroseksualizm'.W twoim swiecie wlasciwie to juz nie wiadomo dokladnie co jest czym.Nigdy jak dotad nie slyszalem o takiej przypadlosci,ktora nazywalaby sie heteroseksualizmem,chocia z nie jest wykluczone iz za niedlugo o niej uslyszymy ze strony autokratycznej UE.
Swiat staje sie coraz bardziej wrogi czlowiekowi w miare uplywu kolejnych lat, i dziesiecioleci.Dzieje sie calkiem odwrotnie nizby nalezalo sadzic po zdobytych bolesnych doswiadczeniach ludzkosci.Czlowiek coraz bardziej obrasta w pyche.Ta pcha go z kolei do tworzenia coraz bardziej absurdalnego prawa w miejsce Prawa doskonalego jakim jest Dekalog.To moze prowadzic tylko to kolejnych tragedii.Jedna z nich jest pozostawienie homoseksualistow samym sobie,oraz utwierdzanie ich w rzekomej normalnosci pod pretekstem innosci.
Idiotyzm i falsz takich twierdzen widac golym okiem.Homoseksualisci i ich fani nie widza np.roznicy miedzy kobieca pochwa i meskim odbytem.Dla nich jest to to samo.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:

Malo ze jednym glosem,to jeszcze na glosowanie nie zaproszono tych,co do ktorych wiedziano ze beda napewno glosowac przeciw skresleniu homoseksualizmu z listy chorob.Latwo sobie wyobrazic co by bylo,gdyby to glosowanie przeprowadzono uczciwie.Pomijam sam fakt zastosowania glosowania w odniesieniu do choroby.Homoseksualizm do 1999 roku byl tam gdzie powinien,czyli na liscie jednostek chorobowych.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Jasne - bo napisałam to ze śmiertelną powagą..
Jeśli ktoś uważa zachowania homoseksualne za "chore zachowania", to sorry, ale ja dla głupoty tolerancji nie mam. Zwłaszcza, że ktoś ponosi konsekwencje takich "odkrywczych teorii".
Widzisz deede-znajac juz fakty dotyczace "glosowania"nad homoseksualizmem w WHO wiemy,ze nawet w tej farsie zdania byly podzielone pol na pol.Zwroc uwage na to jakim jezykiem posluguja sie homoseksualisci i ich fani piszacy o przeciwnikach skreslenia tej choroby z listy chorob.Ty sama piszesz o nas jako o glupcach.Zawsze to wy nas wpisujecie za pomoca niewyszukanych epitetow do tej glupszej czesci spoleczenstwa,czesto cofajac nas do sredniowiecza.Oskarzacie nas o brak tolerancji i tym podobne.Popatrz tylko jeszcze raz na swoja wypowiedz.Czy czasem w niej nie zawiera sie wlasnie to wszystko?Zawsze tak jest.Sami jestescie bardzo wrogo nastawieni do osob o odmiennych niz wasze pogladach.Sami nie tolerujecie tych pogladow.Sami obrzucacie strone przeciwna epitetami.Wszystko to pod haslami rownosci,tolerancji,wolno sci.Szkoda tylko,ze to wszystko wedlug was dziala tylko w jedna strone.
Stary 2009-03-31, 12:02   #687
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
-------------------------------------------------------------------------
No tak-lorelei-widocznie zyjemy w dwoch roznych swiatach.Ja zyje w tym swiecie w ktorym istnieje Prawda.Prawda ta jest Jezus.Ty w tym w ktorym obowiazuje haslo"robta co chceta".Tak to chyba wyglada.W tym moim swiecie homoseksualizm jest choroba a heteroseksualizm nia nie jest,bo byc nie moze.Twoje porownanie,czy zarzut jest po prostu smieszny.W twoim swiecie wszystko jest postawione na glowie-skoro ja "cierpie na heteroseksualizm'.W twoim swiecie wlasciwie to juz nie wiadomo dokladnie co jest czym.Nigdy jak dotad nie slyszalem o takiej przypadlosci,ktora nazywalaby sie heteroseksualizmem,chocia z nie jest wykluczone iz za niedlugo o niej uslyszymy ze strony autokratycznej UE.
Swiat staje sie coraz bardziej wrogi czlowiekowi w miare uplywu kolejnych lat, i dziesiecioleci.Dzieje sie calkiem odwrotnie nizby nalezalo sadzic po zdobytych bolesnych doswiadczeniach ludzkosci.Czlowiek coraz bardziej obrasta w pyche.Ta pcha go z kolei do tworzenia coraz bardziej absurdalnego prawa w miejsce Prawa doskonalego jakim jest Dekalog.To moze prowadzic tylko to kolejnych tragedii.Jedna z nich jest pozostawienie homoseksualistow samym sobie,oraz utwierdzanie ich w rzekomej normalnosci pod pretekstem innosci.
Idiotyzm i falsz takich twierdzen widac golym okiem.Homoseksualisci i ich fani nie widza np.roznicy miedzy kobieca pochwa i meskim odbytem.Dla nich jest to to samo.
No tak - fransis drake- o tym poscie mam juz 100% pewnosci ze zyjesz w innym swiecie. Do tego posiadasz zdolnosci jasnowidzenia - ale to podobno dosc czeste u osob ktore znaja 'prawde' .

Zawsze podchodze z rezerwa do ludzi ktorzy twierdza ze znaja prawde .
Terrorysci ktorzy wysadzili World Trade Center - tez twierdza ze znaja prawde. Tak ze 'prawda' jest rzecza bardzo wzgledna a w niektorych przypadkach niebezpieczna.

Nie uwazam homoseksualizmy za chorobe. I na szczesie nie tylko ja. Jezeli twierdzisz ze ktos jest nim dotkniety - to tak jakby mozna bylo tez byc dotknietym heteroseksualizmem.
Jezeli uznac ze biologiczna rola czlowieka jest rozmnazac sie- wtedy mozna uznac homoseksualizm za pewien defekt biologiczny.
Jezeli uznac ze rola czlowieka jest byc szczesliwym - to homoseksualista ma takie samo prawo do szczescia jak osoba heteroseksualna.

Dla mnie np osoba ktora urodzila sie niewidoma ma prawo do akceptacji i szczescia - a spoleczenstwo i panstwo powinno jej to zapewnic.
To samo dotyczy sie homoseksualistow. Bo w jednym i drugim przypadku to nie ich wina ze sa jacy sa.

Co do glosowania w WHO - naroslo wokol tego wiele mitow rozsiewanych zarowno przez lobby srodowisk homoseksualnych i jak i tych ... znajacych prawde.

Skoro zabawiles sie w analize mojego zycia pozwol ze nieco wyjasnie i odniose sie tez do twojego.

Jestem szczesliwa, spelniona zarownie na gruncie prywatnym jak i zawodowym kobieta. Szanuje ludzi, staram sie pomagac innym - i to dobro do mnie wraca. Nie potrzebuje jedynych prawd zeby rozpoznac co jest dobre a co zle.Zreszta dekalog nie zostal wymyslony przez Jezusa, czy chrzescijan - jest to zbior uniwersalnych praw i obowiazuje w wiekszosci spoleczenstw.
W moim swiecie wszystko jest poukladane i na wlasciwym miejscu. Nie mam tak jak ty mysli pesymistycznych i bolesnych przemyslen co do roli ludzkosci. Nie musze sie dowartosciowywac krytykujac innych. Nie czuje sie samotnie i nieswoja tak jak ty
A wiesz dlaczego? Bo nie ma we mnie zawisci. Moja zycie jest na tyle udane, ze nie musze zagladac innym do lozek i zastanawiac sie czy wsadzaja w pochwe, odbyt, czy plastikowa lale. Ich zycie ich sprawa.

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2009-03-31 o 12:15
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 16:54   #688
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

Cytat:

Dla mnie np osoba ktora urodzila sie niewidoma ma prawo do akceptacji i szczescia - a spoleczenstwo i panstwo powinno jej to zapewnic.
To samo dotyczy sie homoseksualistow. Bo w jednym i drugim przypadku to nie ich wina ze sa jacy sa.
Ok, masz rację. Tylko osoba niewidoma zdaje sobie sprawę z własnych ograniczeń i w ramach dążenia do własnego szczęścia nie terroryzuje innych i nie zmusza, żeby dano jej np. możliwość prowadzenia autobusu...

Cytat:
A wiesz dlaczego? Bo nie ma we mnie zawisci. Moja zycie jest na tyle udane, ze nie musze zagladac innym do lozek i zastanawiac sie czy wsadzaja w pochwe, odbyt, czy plastikowa lale. Ich zycie ich sprawa.
Właśnie. Ich życie, ich sprawa. I ja, nawet będąc katoliczką, nie zamierzam ich do niczego zmuszać. Po prostu się za nimi wstawię u Góry. Tylko ja bym chciała, żeby oni też nie włazili w moje życie z buciorami i nie zmuszali mnie do uznania, że są całkowicie zdrowi i w porządku i mają prawo do np. adopcji dzieci, skoro ja tak nie uważam...
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 17:14   #689
tewa1259
Zadomowienie

Ja nie dzieliłabym ludzi na homo, hetero,bi itp raczej skłoniłabym się na podział ludzi dobrych i złych, ludzi mądrych i tych mniej.
nie mniej każdy z nich ma niezbywalne prawo do bycia tym kim chce -pod warunkiem ze nie robi krzywdy drugiej osobie, ot proste i konkretne prawo.
Co do krytyki i nietolerancji wobec osób o odmiennej orientacji to proponuję na chwilkę zamienić się miejscami i wtedy zadajmy sobie pytanie jak chcielibyśmy być traktowani i tak postępujmy.
Taki punkt widzenia wiele zmienia.
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 17:30   #690
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tewa1259 Pokaż wiadomość
Ja nie dzieliłabym ludzi na homo, hetero,bi itp raczej skłoniłabym się na podział ludzi dobrych i złych, ludzi mądrych i tych mniej.
nie mniej każdy z nich ma niezbywalne prawo do bycia tym kim chce -pod warunkiem ze nie robi krzywdy drugiej osobie, ot proste i konkretne prawo.
Co do krytyki i nietolerancji wobec osób o odmiennej orientacji to proponuję na chwilkę zamienić się miejscami i wtedy zadajmy sobie pytanie jak chcielibyśmy być traktowani i tak postępujmy.
Taki punkt widzenia wiele zmienia.
Zgodzę się z tym zdaniem i dodam, że właśnie z tego powodu osoby homoseksualne powinny być traktowane na równi z heterykami, co oznacza moje pełne poparcie zarówno dla legalizacji takich związków jak i dla przyznania takim parom praw do adopcji dzieci.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości