|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
nie ma dnia zebym nie zjadla czegos slodkiego! rano byl snickers.....przed chwila zjadlam jednego michałka i rozka czekoladowego........a jeszcze mam nadzieje ze u mojej przyjaciolki cos dobrego zjem hehe a o figure bedziemy sie martwic po porodzie!!
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Śliczna mama to i śliczny brzusio
Cytat:
Nawet w nocy jak wstaję siusiu to muszę coś słodkiego przekąsić Zrobiłam listę rzeczy małego. Sporo tego mam... ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarza mi się nawet nie jeść kolacji jak mam wystawniejszy obiad lub zjemy go nieco później. Między posiłkami naprawdę nie dojadam bóg wie czeg, może jogurt. Mam ruch bo z pieskiem chodzę lub na zakupy, i mimo to się zaokrąglam...i deko się martwię, bo przecież największy przyrost wagi dopiero mam przed sobą ![]() Stopy mi troszkę spuchły, bo botki miałam dopasowane, takie za kostkę i już ich dopiąc nie mogę i cisną ![]() Zdaję mi się że dziś względnie jutro polecą ciekawe Rozmowy w toku...przytyłam "25kg w ciąży", bo mi chyba to grozi a wiem jak trudno gubic najmniejszy kg ![]() Poczekam czy to dziś i jak nie to idę na spacerek.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Ola-Unhola
|
Dzięku Dziewczyny
Cytat:
![]() A zupkę to rzeczywiście Twój Małż pyszną zrobił Ale masz fajnie z tym mini zoo, tez bym chciała miec dużo zwierzaczków
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więcej sprzątania bo kłaczków pełno, częściej zmieniam pościele, trzeba iści na spacerki, dbać o kondycję i zdrówko, czasem więcej zostawić u weterynarza, mimo to warto ![]() i wcale nie mam obiekcji jak to będzie jak będzie dziecko ![]() Mąż chce jeszcze rybki. Może mam gdzieś fotki to wstawię moje pupilki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
mamuski czy ktoras z was kupowała na allegro getry ciazowe??mozecie jakies polecic?? ja poki co znalazlam takie :
http://www.allegro.pl/item594057350_...owe_3_4_l.html http://www.allegro.pl/item589946605_...owe_grube.html
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znaczna większość do 6 miesięcy wagę zgubiła Zobaczysz jak zaczniesz karmić i wprowadzisz specjalną dietę bo wiadomo, że nie bedziesz mogła sobie pozwalać na cuda żeby maleństwo nie miało kolek chcąc nie chcąc bedziesz się więcej ruszać... polecą kg jak nic...W każdym bądź razie na to liczę
|
|
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
A teraz ubranka:
Rozmiar 56
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Mielismy świnki morskie, kochane zwierzątka ale nas całymi dniami nie było w domu i musielismy je oddać. ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Tylko nigdy ich nie usmazył Jedynie co to ziemniaki parę razy obrał i na tym poprzestał
|
|
|
#2649 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wrzuc foteczki, chętnie popatrzę ![]() Cytat:
Cass, widzę, że też sporo uzbierałaś ![]() Mi właśnie przyszły ostatnie zakupki. Już sobie obiecałam, że ciuszkowych nabytków na razie koniec
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wierze tobie ![]() Cytat:
kotek właściwie jest bezobsługowy, śpi przez większa część dnia, i załatwia sie do kuwetki. Moje do brzucha wtulają się codzien ![]() zmykam na RwT, to dzis o tych kg
||
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie to rozmiary? Ja juz chyba nic nie kupuje na 56 bo jak dziecko ma byc duże to i tak tego nie założy.
|
|
|
#2652 |
|
Ola-Unhola
|
śpiworek 0-9 mies. koszulki i ogrodniczki 62/68
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
A skoro o obiadkach było, ja zaraz zabieram sie do robienia gulaszu z surówką colesław. wlasnie wrocilam ze sklepu z kapustą
![]() A moj TZ czasami cos ugotuje, rzadko bo czasu nie ma, ale za to sniadanka mi robi w weekendy, a ja kolacje Aha no i kiedys ciasta nawet piekł ![]() ide obejrzec te rozmowy w toku ![]() ale nas duzo dzisiaj patrzac na liste
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-02 o 16:08 |
|
|
|
#2654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nieładnie tak zrzucać winę na małe dzieciątko
![]() Cytat:
![]() Może będzie Ci smakowało ![]() Cytat:
Cytat:
. Ale już tego uzbierałaś, biorę się do roboty .Cytat:
.A do nas przybył drugi ciuszek
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-02 o 16:17 |
||||
|
|
|
#2655 |
|
Ola-Unhola
|
Pisałam, ale te już były kupione tylko czekałam na dostarczenie. Od tygodnia nie kliknęłam ani "kup teraz", ani nie wygrałam licytacji
![]() Siuper te spodenki, pieski, pieski mmm Jeszcze taki mały welurkowy pajaco-kombinezonik ma przyjśc i niestety mam nieprzyjemną sprawę ze sprzedającym. - nie tym od pajacyka Kupiłam 2 pary jeansików 12 marca i do dzisiaj nie dotarły. Kontakt urwał się w połowie marca, jak Pani pisała, że wysyła paczkę. Allegro zawiadomiłam, wysłąli ponaglenie, ale mam jeszcze próbowac się skontaktowac z babką. Dzwoniłam też, ale nic. Dzisiaj wysłałam ostatniego maila. Zobaczymy...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-02 o 16:19 |
|
|
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
Czuję się znakomicie, zupełnie jakbym nie była w ciąży
Normalnie chodzę, nie puchnę, zero złego samopoczucia, czasami po prostu zmęczenie... Brzuszek mam taki sobie, nie za duzy, nie za mały...nisko i jest spiczasty Jedynie problemy mam z cerą, ech...Przygtowania idą super, w poniedziałek odbieram kieckę+bolerko (złote, tak szyte jakby była balowa, a nawet ślubna, ma tren-z przodu przez brzuch odstaje, z tyłu przez dodatki ) Buty mam juz kupione (całkowicie płaskie, półbuty-nie będzie i tak ich widać pod sukienką-złote,całe w brokacie), biżuterię jutro kupię-złotą. Będę złota od stóp do głów, hi No ale bez przesady, co nie...Pozdrawiam, muszę się uczyć-znowu weekend na uczelni
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Rozeznanie
|
a ja w ciąży dostaję od jabłek wzdęcia
Cytat:
Cytat:
...ale może to dlatego, że my obydwoje lubimy jeść i próbować różne nowe przepisy ![]() a jeżeli chodzi o rybkę to lubię do niej sosik śmietanowo-kaparowy ...tylko nie można z nim przesadzić bo jest dość tłusty, ale pyszny dziewczyny, ale macie ładne brzuszki
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tego się boję w tych internetowych zakupach dlatego zawsze jak się da kupuję za pobraniem
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Spodenki nam się też podobają Kurczę, niefajnie z tą sprawą na allegro, mam nadzieję, że dobrze się skończy .A Karolina to chyba siedzi i ogląda nagranie z USG i zapomniała o nas z tego szczęścia
|
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
chciał być miły ale mu nie wyszło
![]() i w sumie to w kuchni mu nie wychodzi ![]() Ha, ha, ha oj, już ja to widzę jak mi sprząta i ten efekt końcowy ![]() Cytat:
, ja to wszystko okrawam, żadnej skóry, żadnych błonek, żadnego tłuszczyku, ... ![]() za to teściowa daje całego kurczaka łącznie z kuprem + wegeta i ma super rosołek = blee Mój małż robi dobry rosołek, bo go przeszkoliłam ale to co zostawia po pracy w kuchni doprowadza mnie do nerwowych skurczów żołądka, zwłaszcza, że kuchnię mamy zaraz przy drzwiach wejściowych i bez drzwi i jak ktoś przychodzi to widzi co jest w kuchni ![]() No, masz tego sporo Cytat:
a mój to się jeszcze mówi, że wszyscy znakomici kucharze to faceci a sam umie zrobić tylko rosół, no może jeszcze pomidorową, schabowe i mielone, a i tylko dlatego, że mu kilka razy mówiłam jak ma to zrobić ![]() Daj fotki, daj Oglądam Rozmowy w Toku i jestem w szoku a kuchnia czeka
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a stwierdziłam że najgorszę sa dziady w tym programie..Qurka wodna modele się znaleźli...bosheee jak ja nie znoszę takich głupich komentarzy.... nie ma to nic wspólnego z konstruktywną krytyką...biedne kobiety zakompleksione przez swoich mężczyzn...uwierzcie że jakbym tak trzasnęła jednego z drugim to trup na miejscu...a krzepe, umiejętności i predyspozycje wysokie posiadam
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nie widziałam tego programu, ale też mnie denerwuje jak faceci krytykują swoje partnerki zamiast zacząć od siebie ...a często mają wiele do zmienienia w sobie
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co widac na aukcji to nawet schodza, wiec moze sa dobre ![]() Cytat:
a ja czekam na tż az przyjdzie z pracy i jedziemy na kawusie!!! chyba jednak musze isc do tego okulisty......bo te problem szczypiacych oczu wraca
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Chęci doceniam, ale czyny doceniłabym bardziej ![]() głodna jestem idę jeść i obejrzę sobie jeszcze Sąd Rodzinny, a kuchnia nie zając nie ucieknie
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuśku!!! Dziewczyny... zainspirowałam się tymi zakupami dla dzieciocha, weszłam na allegro i mamo kochana...
Kupiłabym wszystko... Nie wiem co wybrać, żeby nie przesadzić ![]() UnholyOne możesz mi podać jakieś namiary od kogo te ciuszki kupowałaś?? Bo masz już jakieś pojęcie co do jakości... Oni tam pięknie mogą pisać ale czasem rzeczywistość jest inna... Jejuuuu... mam kociał w głowie po tym czego się naoglądałam
|
|
|
|
#2667 |
|
BAN stały
|
Cześć mamusie
ale macie super brzuszki, ja poproszę męża to zrobi mi jakieś zdjęcia i też się pochwalę, a co ![]() a jak patrzę na ciuszki to po prostu jusali, gratulacje z okazji ślubu cass i katarzynka widzę że wasi mężowie to też pasjonaci dwóch kółek (a co mają jeśli mogę spytać?) my też mamy motór - Yamahę XJ 900 ale została w domu pod Suwałkami i teraz w święta wreszcie ją zabieramy - ale bym pojeździła - uwielbiam - może jeszcze gdzieś po świętach wyskoczymy też oglądałam rozmowy w toku, ale ci faceci potrafią być hamscy... i odebrałam dziś wyniki na hiv - oczywiście nic. i byłam na rozmowie w sprawie pracy - dość fajna oferta - doradztwo finansowe - od podpisanej umowy średnio 500 zł ( a mają ubezpieczenia, banki, ofe, różne firmy, wybierają najlepsze i doradzają jaki fundusz wybrać albo 3 filar.) można dzidziowi założyć coś jakby konto i wpłacać chyba najmniej 100 zł /m-c przez 20 lat i się zbiera niezła sumka. potem nasza pociecha może wybrać kasę albo kontynuować wpłaty.sama bym coś takiego wzięła.co o tym myślicie? |
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, smacznego i miłego oglądania ![]() Cytat:
Cytat:
Ja już myślałam o tym, żeby na jakiś fundusz dzidziolkowi wpłacać, ale to dopiero po narodzinach, jak się trochę ogarniemy z kasą .
|
|
|
#2669 | ||
|
Ola-Unhola
|
Z tą sparwą przykrą na Allegro trafiło mi się po raz pierwszy, a mam 154 transakcji za sobą, a na małża koncie prawie 400. Zaryzykowałam u początkującego Sprzedawcy..., ale zobaczymy...Niestety juz zapłaciłam, może nie tak dużo, ale zawsze.
Adaikaka: lestylee, Edyta_G, JolaVH, - teraz nic nie ma http://allegro.pl/show_user_auctions...67&gr_id=26467 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10915453 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7904176 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7873168 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2415465 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6757000 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5761635 To tak kilka ostatnich, resztę kiedy indziej ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
My wpłacamy tak na fundusze dla Bartusia. Moim zdaniem to dobra rzecz Cytat:
|
|
#2670 | ||||
|
Zadomowienie
|
No i wróciłam z zakupów średnio zadowolona. Kupiłam tylko to co miałam kupić kiedyś a to co planowałam na dziś
A dla Małego śliczne butki, czapeczke i rękawiczki-niedrapki ![]() U nas pogoda pięęęęęęęęękna, jest słoneczko i 20 stopni!!! Zaraz nastawie obiad, robie kawke i zmykam do ogórdka korzystać z takiej pogody bo następna okazja może się szybko nie powtórzyć. Cytat:
Cytat:
No, no... coraz ładniejszy domek ma Antoś. Cytat:
Cytat:
tylko mam mu dać pomysł i powiedzieć co i jak. Potem jest jeszcze "100 pytań do...." ale wkońcu ugotuje. Widze że ma ochote się nauczyć. Szkoda tylko że ze mnie też niezbyt dobra kucharka |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Sporo tego mam... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... normalnie bym ich
/a chciałam na udkach rosołek ugotować/ 
.

, ja to wszystko okrawam, żadnej skóry, żadnych błonek, żadnego tłuszczyku, ...