|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
ooo truskaweczki, tez chce.Wiem ze tak jest ze nie powinno sie jesc kolacji zbyt późno, ale ja nigdy nie zwracam na to uwagi. Kolacje jem przewaznie ok 21, 22 albo wogole. Poprostu jem kiedy jestem glodna a nie kiedy trzeba ( z tego wzgledu mam troche na pienku z tesciową bo ona ma sniadania obiady i kolacje o wyznaczonych porach a ja nie chce sie dodstosowac) Czasami zdazało sie fryteczki w nocy o 2 zjesc, albo truskaweczki również. Na szczescie zoladeczek jeszcze mi nie szwankuje, albo moze z moim trybem zycia sie zachartował ![]() Jesli chodzi o staranka to czasami trzeba troszke odpuscic, niestety presja dziala wprost odwrotnie, niestety na nasza niekorzysc. Jezeli kobiety zachodza w ciaze w najmniej spodziewanych momentach, to dlaczego my tak nie mozemy??? I tak od czasu do czasu sie kochamy i ja nie mam juz zamiaru polowac na owulacje. Trzeba korzystac i cieszyc sie z tego ze mozna bez ograniczen sie kochac, i nie trzeba sie pilnowac czy to dzien plodny czy nie ![]() Bedzie dobrze, kiedys na pewno trzeba myslec pozytywnie i to powinno bardziej pomoc niz presja Zatem głowa do góry ![]() Cytat:
Czasami boje sie ze bedziemy tak dlugo sie starac ze ciagle bedziemy liczyc na szanse i w koncu temat adopcji rowniez przeminie. Kiedys jak sie zastanawialam nad tym to stwierdzilam ze granicą bedzie wiek 30 lat Wiem ze to nie dlugo (5 lat) wiem ze jeszcze wtedy moze byc za malo czasu zeby stwierdzic czy naprawde nie mozemy miec dzieci. Mimo wszystko, chocbysmy mieli miec rowniez i swoje dzieci, teraz mysle ze moglibysmy w wieku 30 lat zaadoptowac dziecko. Zawsze marzyłam żeby byc młodą mamą i żeby miec lepszy kontakt z dzieckiem, teraz czuje jak czas szybko ucieka. A Wy jakie macie zdanie na ten temat, kiedy podjelibyscie taką decyzje??
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś kolejny piękny dzionek, słoneczko świeci, ciepło, aż chce się żyć ![]() Miłego dnia!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie co sie dzieje z kees26, cos jej tez długo nie ma???
Jestem ciekawska, a to chyba jej czas na testowanko?? ![]() Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze było
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ale po co adoptować w wieku 30 lat kiedy w tym wieku to możesz jeszcze sama zajść, chyba że chcesz adoptować i mimo wszystko mieć swoje. chybaże lekarz powie ci że nie ma żadnych szans , nawet 5 % , wtedy podejrzewam, zę adopcja od razu weszła by w grę... Dania, dokładnie, więc nie stresować się dziewuszki i nie poddawać! uda się!!!!
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Kochana za mnie już możesz nie trzymać kciuków....
Byłam w środę na becie i wyszła negatywna, a dzisiaj tempka spadła więc już tylko na @ czekam, a najbardziej wkurza mnie to, ze cykl mi się znów wydłużył (dzisiaj to już 38 dc) No ale nie mam zamiaru odwoływać tej wizyty, porobiłam badania hormonów i chociaż mi powie na ich podstawie co i jak, no i co ja mam dalej robić...
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce byc starą mamą. Z tą płodnoscią to nigdy nic nie wiadomo, czesto sie tak zdarza ze ktos zaadoptuje dziecko bo np lekarze nie daja juz nadzieji, zaraz potem cos sie odblokuje i ma się swoje. Chodzi mi o to ile mozna czekac zeby podjąc decyzje o adopcji?? Jesli sie np bedzie mialo ciagle nadzieje od lekarzy?? Kiedy jest własnie ta granica, zeby stwierdzic to jest ten moment na adopcje??
|
|
#1657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam pary, które starały się o swoje dziecko 8, 10 lat i dopiero zdecydowały się na adopcję. Po 30tce masz na nią baardzo duże szanse, później też - tylko na starsze dziecko Ale wydaje mi się, że Ty masz jeszcze sporo czasu do podjęcia takiej decyzji... Będzie dobrze, zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Nikt za was tej "granicy" nie wyznaczy, najłatwiej jest, kiedy lekarze mówią konkretnie, że nie ma szans. Ale to robią rzadko... Często ludzie do takiej decyzji dojrzewają kilka lat, bo trzeba czasu, żeby poniekąd "pożegnać się" z biologicznym rodzicielstwem. Powtórzę się - Gosiu, Ty naprawdę jesteś młoda i masz czas, co wcale nie znaczy, że nie możesz rozważać różnych opcji. |
||
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mądre słowa , bardzo....
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
W końcu dostałam @ ufff...to chyba przez to, że tak się wczoraj pożaliłam Dra poproszę o zmianę na 3.04 Mam tylko nadzieję, że ta torbiel popłynie z siła wodospadu. Jeśli chodzi o adopcję to jestem za i sama chciałabym adoptować w przyszłości dziecko i to nie malucha, ale starsze. Ale najpierw chciałabym zostać mamą biologiczną. Czas pokaże. Moja kuzaynka i kuzyn są adoptowani, bo ich rodzice (oboje) okazali się bezpłodni i szans nie było wcale Trzymam kciuki za testerki ![]() miłego dzionka |
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też jestem nastawiona na adopcję... mąż również, nawet bardziej niż ja...
adoptując dzieciątko, niestety nigdy nie dozna się tego, jak to jest nosić 2 serduszka w sobie..ale robi też dużo dobrego, może nawet lepszego...adoptując, dajemy jakiemuś dziecku spokojne dzieciństwo..ciepły dom..i wielką miłość jakiej nie dali mu prawdziwi rodzice, ani nie dostał by tego w domu dziecka...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1661 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() .................... co do adopcji to ja jeszcze nie myślałam , bo cały czas mam nadzieję że jesteśmy z mężem płodni i bedziemy mieć "swojego "dzieciaczka, ale zawsze chciałam adoptować dziecko tylko że dużą rolę odgrywają też pieniądze. jak narazie nie stać nas na maluszka z domu dziecka i jeszcze spłodzone przez nas , a jak wiadomo każda kobieta chce zaznać uroki macierzyństwa więc jak narazie staramy się a będę myśleć za pare lat, a za ile to wyjdzie w praniu Nika śliczny sen dziś miałaś , aż mi sie łezka zakręciła w oku Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-04-03 o 12:19 |
|||
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ale mnie brzuszek boli-a sutki strasznie-nawet ich dotknąć nie moge-pewnie @ jest za zakrętem
ehh! Celuś a Ty jak-mialas dzis rano testowac-odezwij sie do nas -czekamy i trzymamy kciuki!
|
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
niech w końcu któraś się przetestuje jak minie spodziewany termin @ a ona nie przyjdzie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam leniwy dzionek, jakoś dziwnie nie mam nic do roboty w pracy Z nudów się poświęciłam i zrobiłam jakąś tabelkę dla księgowej Jeszcze troszke ponad godzinka i zmykam do drugiej pracy ![]() TŻ od dziś ma zwolnienie, może będzie bardziej wypoczęty, a co za tym idzie... Dziewczynki, to która pierwsza testuje??? Trzymam !!!
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Tempka 36,8 dzis-taka jak wczoraj-wczesniej mialam 37-hmm ale bole podbrzusza mam jak na @ malpe
|
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Mysle, ze fakt, że to nie ja urodziłabym Dzieciatko nie byłby taki istotny. My dopiero zaczynamy się starac, dotad przez wiele lat robiłam wszystko, żeby nie zajsc w ciaze - brałam wiele lat pigułki. Ale nie miałam obok siebie odpowiedniego partnera, poza tym długo sie uczyłam, zmieniałam kolejne prace. Dopiero teraz pomyslałam o Dziecku i zaczęłam się interesować tematem. Co prawda nie powinnam mieć powodów do obaw bo to dopiero pierwszy cykl starań ale gdzieś tam jest we mnie obawa, że może trzeba było wcześniej odpuścić awanse i kolejne studia i rozejrzeć się za fajnym facetem
Jak zaczynałam studia to zakładałam, że urodzę Dziecko przed 30tką. Tymczasem niedługo skończę 32a nawet nie jestem w ciązy. Z adopcją nie zamierzam długo czekać. Jeżeli nie uda się przez kilka cykli to składamy papiery o adopcję. |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super hm, no to czekamy, choć bóle jak na @ występują też we wczesnej ciąży..dlatego to może być tak mylące...a jesteś przed czy po terminie @ ?
|
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co Nika dzis moj 29dc-teoretycznie powinnam wczoraj dostac choc ostatnio mam rozne cykle-ostatni trwal 33dni wiec sama nie wiem
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm rozumiem, w takim razie poczekajmy spokojnie, jeszcze wszystko się może zdarzyć
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja (chyba na szczęście?) nigdy nie planowałam, kiedy będę miała dzieciątko. Wiedziałam tylko, że chcę mieć rodzinę, bo dziecko musi mieć ojca, i miewałam już okresy zwątpienia, czy to się kiedykolwiek uda... Męża mam, teraz pracujemy nad dzidziusiem Uff, za chwilkę znikam, pogoda dziś jak w lipcu
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-04-03 o 14:52 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Ci kochana
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mam smutne wieści testowałam się dziś
co prawda średnio mam 30 dniowe cykle![]() a dziś 25dc wiec jeszcze około 5 dni ale wyszła jedna brzydka krecha |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
kochana 5 dni przed @ mogła ci wyjść jedna nawet w ciąży...a którego dnia cyklu masz owu mniej więcej?
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
yolanda przykro mi
martaN wydaje mi się, że jeżeli masz cylke ok 30 dni to jeszcze za wcześnie na testowanie.. więc nie smutaj puki co.. allisanka masz jeszcze tego serniczka? naszło mnie na słodkie ![]() pozdrawiam cieplutko
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
obstawiam ze owu była jakoś 13,14 więc sama nie wiem może to przez te tabletki jej brałam je tak długo
|
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie-pisalam ze chce zrobic test jutro ale nei wiem czy nei bedzie korcic mnie on jak juz go dzis kupie-czy warto wieczorem robic test czy zaczekac do jutra rana bo wiadomo ze poranny mocz lepszy-czy jesli udaloby sie ze udalo sie zafasolkowac to tak czy siak dzis tez by mi pokazal?jak mysliscie??bo nie wiem co zrobic?a chce po prostu rozwiac moje nadzieje i test bedzie chyba tego najlepszym rozwiazaniem
|
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Rożyczko może poczekaj do juterka tak mówią że z rana najlepiej zrobić ja oczywiście dziś nie wytrzymałam
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

muszę się zwiąść w garść bo staranka czekają a nie chce odpuścić żeby mi szansa nie przepadła 

ooo truskaweczki, tez chce.

No ale nie mam zamiaru odwoływać tej wizyty, porobiłam badania hormonów i chociaż mi powie na ich podstawie co i jak, no i co ja mam dalej robić...

super