Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-03, 10:28   #1651
gooha3
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
kochane a ja miałam smaka na kluski na parze, zjadłam 3 z truskawkami i mi ciężko na żołądku, to był błąd o 19.00 jeść tak ciężką kolacje, pyszna była ale teraz nijak się czuję muszę się zwiąść w garść bo staranka czekają a nie chce odpuścić żeby mi szansa nie przepadła
tak myśle czy ja nie przesadzam , ale jeśli się czegoś pragnie to żeby osiągnąć cel to się wszystko zrobi , chyba mam racje co?

Koona za ciebie też trzymam kciuki i za reszte dziewczyn

ooo truskaweczki, tez chce.

Wiem ze tak jest ze nie powinno sie jesc kolacji zbyt późno, ale ja nigdy nie zwracam na to uwagi. Kolacje jem przewaznie ok 21, 22 albo wogole. Poprostu jem kiedy jestem glodna a nie kiedy trzeba ( z tego wzgledu mam troche na pienku z tesciową bo ona ma sniadania obiady i kolacje o wyznaczonych porach a ja nie chce sie dodstosowac)
Czasami zdazało sie fryteczki w nocy o 2 zjesc, albo truskaweczki również. Na szczescie zoladeczek jeszcze mi nie szwankuje, albo moze z moim trybem zycia sie zachartował

Jesli chodzi o staranka to czasami trzeba troszke odpuscic, niestety presja dziala wprost odwrotnie, niestety na nasza niekorzysc.
Jezeli kobiety zachodza w ciaze w najmniej spodziewanych momentach, to dlaczego my tak nie mozemy???
I tak od czasu do czasu sie kochamy i ja nie mam juz zamiaru polowac na owulacje. Trzeba korzystac i cieszyc sie z tego ze mozna bez ograniczen sie kochac, i nie trzeba sie pilnowac czy to dzien plodny czy nie
Bedzie dobrze, kiedys na pewno trzeba myslec pozytywnie i to powinno bardziej pomoc niz presja Zatem głowa do góry

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
A ja biorę pod uwagę opcję z adopcją, jeżeli nie uda nam się zajść w ciążę. Właściwie oboje jesteśmy co do tego zgodni. Jestem jedną ze starszych starających się na liście i mam świadomość, że wiek nie działa na moją korzyść.
Ja tez nieraz nad tym sie zastanawiam. Równiez jestesmy zgodni z Tz w tym temacie. Tylko kiedy bysmy sie na to zdecydowali, niby jestesmy za, ale jak przydzie co do czego to kiedy bedzie ten moment. CZy granica bedzie wiek??? czy ilośc podjetych prob?? czy wtedy jak lekarze stwierdza ze na pewno nie mozemy??? Czy poprostu bedziemy chcieli na prawde zostac rodzicami dla dziecka bez jakiejs konkretnej przyczyny??
Czasami boje sie ze bedziemy tak dlugo sie starac ze ciagle bedziemy liczyc na szanse i w koncu temat adopcji rowniez przeminie.

Kiedys jak sie zastanawialam nad tym to stwierdzilam ze granicą bedzie wiek 30 lat
Wiem ze to nie dlugo (5 lat) wiem ze jeszcze wtedy moze byc za malo czasu zeby stwierdzic czy naprawde nie mozemy miec dzieci. Mimo wszystko, chocbysmy mieli miec rowniez i swoje dzieci, teraz mysle ze moglibysmy w wieku 30 lat zaadoptowac dziecko.
Zawsze marzyłam żeby byc młodą mamą i żeby miec lepszy kontakt z dzieckiem, teraz czuje jak czas szybko ucieka.

A Wy jakie macie zdanie na ten temat, kiedy podjelibyscie taką decyzje??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 10:29   #1652
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Lenka , Dania, dziewuchy! ja mieszkam w Holandii, tutaj ludzie decydują sięna dzieci ok 35 roku życia labo później i rodzą 3 pod rząd. mój mąż ma lat prawie 40 ja prawie 29.... ale w naszym życiu tak wyszło.
natomiast tutaj po prostu jest taka tendencja.
kobietki jesteście młode, piekne i świadome siebie- zycie kobiety zaczyna się po 30! nie marudzić! będziecie pięknymi młodymi mamami!!!!!
spojrzałam na listę i sprawdziłam wasz wiek- nie ma powodów do lęku
Nika ja to wszystko dobrze wiem, mam mnóstwo znajomych, które urodziły lub planują urodzić po 30tce. Nie mam zamiaru przejmowac się wiekiem, daję sobie czas - rok - na staranka i najwyżej wtedy będę myśleć co dalej

Dziś kolejny piękny dzionek, słoneczko świeci, ciepło, aż chce się żyć

Miłego dnia!!!!!!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 10:31   #1653
gooha3
Zadomowienie

a wiecie co sie dzieje z kees26, cos jej tez długo nie ma???
Jestem ciekawska, a to chyba jej czas na testowanko??
Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze było

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-03, 10:35   #1654
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Kiedys jak sie zastanawialam nad tym to stwierdzilam ze granicą bedzie wiek 30 lat
Wiem ze to nie dlugo (5 lat) wiem ze jeszcze wtedy moze byc za malo czasu zeby stwierdzic czy naprawde nie mozemy miec dzieci. Mimo wszystko, chocbysmy mieli miec rowniez i swoje dzieci, teraz mysle ze moglibysmy w wieku 30 lat zaadoptowac dziecko.
Zawsze marzyłam żeby byc młodą mamą i żeby miec lepszy kontakt z dzieckiem, teraz czuje jak czas szybko ucieka.

A Wy jakie macie zdanie na ten temat, kiedy podjelibyscie taką decyzje??

kochana ale po co adoptować w wieku 30 lat kiedy w tym wieku to możesz jeszcze sama zajść, chyba że chcesz adoptować i mimo wszystko mieć swoje. chybaże lekarz powie ci że nie ma żadnych szans , nawet 5 % , wtedy podejrzewam, zę adopcja od razu weszła by w grę...

Dania, dokładnie, więc nie stresować się dziewuszki i nie poddawać! uda się!!!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 10:41   #1655
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
edi, yoladna niech już rosną w Was fasolki
Kochana za mnie już możesz nie trzymać kciuków.... Byłam w środę na becie i wyszła negatywna, a dzisiaj tempka spadła więc już tylko na @ czekam, a najbardziej wkurza mnie to, ze cykl mi się znów wydłużył (dzisiaj to już 38 dc) umówiłam się do lekarza ponad miesiąc temu na 6 kwietnia i pewnie w tym czasie na dobre juz @ bedzie rozkręcona No ale nie mam zamiaru odwoływać tej wizyty, porobiłam badania hormonów i chociaż mi powie na ich podstawie co i jak, no i co ja mam dalej robić...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 10:45   #1656
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
kochana ale po co adoptować w wieku 30 lat kiedy w tym wieku to możesz jeszcze sama zajść, chyba że chcesz adoptować i mimo wszystko mieć swoje. chybaże lekarz powie ci że nie ma żadnych szans , nawet 5 % , wtedy podejrzewam, zę adopcja od razu weszła by w grę...

Dania, dokładnie, więc nie stresować się dziewuszki i nie poddawać! uda się!!!!
Wiem o tym dobrze, ale moze byc tak ze lekarze ciagle beda dawac nadzieje. Tak to z adobcja moglabym czekac do 60 albo dłuzej.
Nie chce byc starą mamą. Z tą płodnoscią to nigdy nic nie wiadomo, czesto sie tak zdarza ze ktos zaadoptuje dziecko bo np lekarze nie daja juz nadzieji, zaraz potem cos sie odblokuje i ma się swoje.

Chodzi mi o to ile mozna czekac zeby podjąc decyzje o adopcji?? Jesli sie np bedzie mialo ciagle nadzieje od lekarzy?? Kiedy jest własnie ta granica, zeby stwierdzic to jest ten moment na adopcje??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-04-03, 10:54   #1657
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Ja tez nieraz nad tym sie zastanawiam. Równiez jestesmy zgodni z Tz w tym temacie. Tylko kiedy bysmy sie na to zdecydowali, niby jestesmy za, ale jak przydzie co do czego to kiedy bedzie ten moment. CZy granica bedzie wiek??? czy ilośc podjetych prob?? czy wtedy jak lekarze stwierdza ze na pewno nie mozemy??? Czy poprostu bedziemy chcieli na prawde zostac rodzicami dla dziecka bez jakiejs konkretnej przyczyny??
Czasami boje sie ze bedziemy tak dlugo sie starac ze ciagle bedziemy liczyc na szanse i w koncu temat adopcji rowniez przeminie.
Gosiu to co zaznaczyłam jest zdecydowanie najlepszym powodem Znam pary, które starały się o swoje dziecko 8, 10 lat i dopiero zdecydowały się na adopcję. Po 30tce masz na nią baardzo duże szanse, później też - tylko na starsze dziecko Ale wydaje mi się, że Ty masz jeszcze sporo czasu do podjęcia takiej decyzji... Będzie dobrze, zobaczysz

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Chodzi mi o to ile mozna czekac zeby podjąc decyzje o adopcji?? Jesli sie np bedzie mialo ciagle nadzieje od lekarzy?? Kiedy jest własnie ta granica, zeby stwierdzic to jest ten moment na adopcje??
Kiedy jest ten moment? Wtedy, kiedy będziecie na to gotowi. Gotowi na przyjęcie do swojego domu i - przede wszystkim serca - dziecka, które urodziła inna kobieta.
Nikt za was tej "granicy" nie wyznaczy, najłatwiej jest, kiedy lekarze mówią konkretnie, że nie ma szans. Ale to robią rzadko... Często ludzie do takiej decyzji dojrzewają kilka lat, bo trzeba czasu, żeby poniekąd "pożegnać się" z biologicznym rodzicielstwem. Powtórzę się - Gosiu, Ty naprawdę jesteś młoda i masz czas, co wcale nie znaczy, że nie możesz rozważać różnych opcji.
Stary 2009-04-03, 11:14   #1658
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o tym dobrze, ale moze byc tak ze lekarze ciagle beda dawac nadzieje. Tak to z adobcja moglabym czekac do 60 albo dłuzej.
Nie chce byc starą mamą. Z tą płodnoscią to nigdy nic nie wiadomo, czesto sie tak zdarza ze ktos zaadoptuje dziecko bo np lekarze nie daja juz nadzieji, zaraz potem cos sie odblokuje i ma się swoje.

ja myśle, że dla każdego to jest zupełnie inna granica, to jest sprawa bardzo indywidualna

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Gosiu to co zaznaczyłam jest zdecydowanie najlepszym powodem Znam pary, które starały się o swoje dziecko 8, 10 lat i dopiero zdecydowały się na adopcję. Po 30tce masz na nią baardzo duże szanse, później też - tylko na starsze dziecko Ale wydaje mi się, że Ty masz jeszcze sporo czasu do podjęcia takiej decyzji... Będzie dobrze, zobaczysz

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Kiedy jest ten moment? Wtedy, kiedy będziecie na to gotowi. Gotowi na przyjęcie do swojego domu i - przede wszystkim serca - dziecka, które urodziła inna kobieta.
Nikt za was tej "granicy" nie wyznaczy, najłatwiej jest, kiedy lekarze mówią konkretnie, że nie ma szans. Ale to robią rzadko... Często ludzie do takiej decyzji dojrzewają kilka lat, bo trzeba czasu, żeby poniekąd "pożegnać się" z biologicznym rodzicielstwem. Powtórzę się - Gosiu, Ty naprawdę jesteś młoda i masz czas, co wcale nie znaczy, że nie możesz rozważać różnych opcji.

bardzo mądre słowa , bardzo....

Stary 2009-04-03, 11:33   #1659
pacierp
Rozeznanie

witajcie
W końcu dostałam @ ufff...to chyba przez to, że tak się wczoraj pożaliłam
Dra poproszę o zmianę na 3.04
Mam tylko nadzieję, że ta torbiel popłynie z siła wodospadu.

Jeśli chodzi o adopcję to jestem za i sama chciałabym adoptować w przyszłości dziecko i to nie malucha, ale starsze. Ale najpierw chciałabym zostać mamą biologiczną. Czas pokaże.
Moja kuzaynka i kuzyn są adoptowani, bo ich rodzice (oboje) okazali się bezpłodni i szans nie było wcale Teraz już są dorośli i nigdy nie traktowałam ich i nie patrzyłam inaczej. Zabawne było to, że przez pewien czas brat męża spotykał się właśnie z moją kuzynką(poznali się na naszym weselu) myślałam, że więzy rodzinne jeszcz bardziej się zacieśnią, ale nic z tego nie wyszło.

Trzymam kciuki za testerki
miłego dzionka
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 12:05   #1660
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja też jestem nastawiona na adopcję... mąż również, nawet bardziej niż ja...
adoptując dzieciątko, niestety nigdy nie dozna się tego, jak to jest nosić 2 serduszka w sobie..ale robi też dużo dobrego, może nawet lepszego...adoptując, dajemy jakiemuś dziecku spokojne dzieciństwo..ciepły dom..i wielką miłość jakiej nie dali mu prawdziwi rodzice, ani nie dostał by tego w domu dziecka...
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 12:18   #1661
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Jesli chodzi o staranka to czasami trzeba troszke odpuscic, niestety presja dziala wprost odwrotnie, niestety na nasza niekorzysc.
Jezeli kobiety zachodza w ciaze w najmniej spodziewanych momentach, to dlaczego my tak nie mozemy???
I tak od czasu do czasu sie kochamy i ja nie mam juz zamiaru polowac na owulacje. Trzeba korzystac i cieszyc sie z tego ze mozna bez ograniczen sie kochac, i nie trzeba sie pilnowac czy to dzien plodny czy nie
Bedzie dobrze, kiedys na pewno trzeba myslec pozytywnie i to powinno bardziej pomoc niz presja Zatem głowa do góry

??
ja ju z właśnie chyba odpuściłam, a dokładnie wczoraj nie czułam się na siłach , stwierdziłam że co to za seks na chama bez przyjemności, dziecko ma się zrodzić z miłości,namiętności a nie z przymusu

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Kochana za mnie już możesz nie trzymać kciuków.... Byłam w środę na becie i wyszła negatywna, a dzisiaj tempka spadła więc już tylko na @ czekam, a najbardziej wkurza mnie to, ze cykl mi się znów wydłużył (dzisiaj to już 38 dc) umówiłam się do lekarza ponad miesiąc temu na 6 kwietnia i pewnie w tym czasie na dobre juz @ bedzie rozkręcona No ale nie mam zamiaru odwoływać tej wizyty, porobiłam badania hormonów i chociaż mi powie na ich podstawie co i jak, no i co ja mam dalej robić...
trzymam kciuki za pomyślną wizytę u ginka
Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
witajcie
W końcu dostałam @ ufff...to chyba przez to, że tak się wczoraj pożaliłam
Dra poproszę o zmianę na 3.04
Mam tylko nadzieję, że ta torbiel popłynie z siła wodospadu.

Jeśli chodzi o adopcję to jestem za i sama chciałabym adoptować w przyszłości dziecko i to nie malucha, ale starsze. Ale najpierw chciałabym zostać mamą biologiczną. Czas pokaże.
Moja kuzaynka i kuzyn są adoptowani, bo ich rodzice (oboje) okazali się bezpłodni i szans nie było wcale Teraz już są dorośli i nigdy nie traktowałam ich i nie patrzyłam inaczej. Zabawne było to, że przez pewien czas brat męża spotykał się właśnie z moją kuzynką(poznali się na naszym weselu) myślałam, że więzy rodzinne jeszcz bardziej się zacieśnią, ale nic z tego nie wyszło.

Trzymam kciuki za testerki
miłego dzionka
trzymam kciukole za torbiel żeby się whłonął

....................
co do adopcji to ja jeszcze nie myślałam , bo cały czas mam nadzieję że jesteśmy z mężem płodni i bedziemy mieć "swojego "dzieciaczka,
ale zawsze chciałam adoptować dziecko tylko że dużą rolę odgrywają też pieniądze. jak narazie nie stać nas na maluszka z domu dziecka i jeszcze spłodzone przez nas , a jak wiadomo każda kobieta chce zaznać uroki macierzyństwa więc jak narazie staramy się a będę myśleć za pare lat, a za ile to wyjdzie w praniu

Nika śliczny sen dziś miałaś , aż mi sie łezka zakręciła w oku

Edytowane przez ula 87
Czas edycji: 2009-04-03 o 12:19
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 12:47   #1662
roza26
Raczkowanie

Kurcze ale mnie brzuszek boli-a sutki strasznie-nawet ich dotknąć nie moge-pewnie @ jest za zakrętem ehh! Celuś a Ty jak-mialas dzis rano testowac-odezwij sie do nas -czekamy i trzymamy kciuki!
roza26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 13:14   #1663
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

niech w końcu któraś się przetestuje jak minie spodziewany termin @ a ona nie przyjdzie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 13:20   #1664
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja też jestem nastawiona na adopcję... mąż również, nawet bardziej niż ja...
adoptując dzieciątko, niestety nigdy nie dozna się tego, jak to jest nosić 2 serduszka w sobie..ale robi też dużo dobrego, może nawet lepszego...adoptując, dajemy jakiemuś dziecku spokojne dzieciństwo..ciepły dom..i wielką miłość jakiej nie dali mu prawdziwi rodzice, ani nie dostał by tego w domu dziecka...
Alisanko, pieknie napisane, oczywiście, że masz rację...ale osobiście nadal wierzę, że w najmniej spotykanym momencie pojawi się w Twoim brzuszku małe alisaniątko

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Kurcze ale mnie brzuszek boli-a sutki strasznie-nawet ich dotknąć nie moge-pewnie @ jest za zakrętem ehh! Celuś a Ty jak-mialas dzis rano testowac-odezwij sie do nas -czekamy i trzymamy kciuki!
Rosa...a jak tempka rano? bo te sutki to tak ciążowo mi brzmią

Stary 2009-04-03, 13:50   #1665
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
ja myśle, że dla każdego to jest zupełnie inna granica, to jest sprawa bardzo indywidualna

bardzo mądre słowa , bardzo....
Nika, między innymi tym się zajmuję na codzien, więc temat mam przemyślany i przegadany...

Dziś mam leniwy dzionek, jakoś dziwnie nie mam nic do roboty w pracy Z nudów się poświęciłam i zrobiłam jakąś tabelkę dla księgowej Jeszcze troszke ponad godzinka i zmykam do drugiej pracy

TŻ od dziś ma zwolnienie, może będzie bardziej wypoczęty, a co za tym idzie...

Dziewczynki, to która pierwsza testuje??? Trzymam !!!
Stary 2009-04-03, 14:02   #1666
roza26
Raczkowanie

Tempka 36,8 dzis-taka jak wczoraj-wczesniej mialam 37-hmm ale bole podbrzusza mam jak na @ malpe
Stary 2009-04-03, 14:28   #1667
Lenka1000
Rozeznanie

Mysle, ze fakt, że to nie ja urodziłabym Dzieciatko nie byłby taki istotny. My dopiero zaczynamy się starac, dotad przez wiele lat robiłam wszystko, żeby nie zajsc w ciaze - brałam wiele lat pigułki. Ale nie miałam obok siebie odpowiedniego partnera, poza tym długo sie uczyłam, zmieniałam kolejne prace. Dopiero teraz pomyslałam o Dziecku i zaczęłam się interesować tematem. Co prawda nie powinnam mieć powodów do obaw bo to dopiero pierwszy cykl starań ale gdzieś tam jest we mnie obawa, że może trzeba było wcześniej odpuścić awanse i kolejne studia i rozejrzeć się za fajnym facetem
Jak zaczynałam studia to zakładałam, że urodzę Dziecko przed 30tką. Tymczasem niedługo skończę 32a nawet nie jestem w ciązy.
Z adopcją nie zamierzam długo czekać. Jeżeli nie uda się przez kilka cykli to składamy papiery o adopcję.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 14:33   #1668
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Nika, między innymi tym się zajmuję na codzien, więc temat mam przemyślany i przegadany...
o proszę , mamy w naszym gronie specjalistę super

Cytat:
Tempka 36,8 dzis-taka jak wczoraj-wczesniej mialam 37-hmm ale bole podbrzusza mam jak na @ malpe
hm, no to czekamy, choć bóle jak na @ występują też we wczesnej ciąży..dlatego to może być tak mylące...a jesteś przed czy po terminie @ ?

Stary 2009-04-03, 14:36   #1669
roza26
Raczkowanie

Cytat:
o proszę , mamy w naszym gronie specjalistę super

hm, no to czekamy, choć bóle jak na @ występują też we wczesnej ciąży..dlatego to może być tak mylące...a jesteś przed czy po terminie @ ?
wiesz co Nika dzis moj 29dc-teoretycznie powinnam wczoraj dostac choc ostatnio mam rozne cykle-ostatni trwal 33dni wiec sama nie wiem
Stary 2009-04-03, 14:47   #1670
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co Nika dzis moj 29dc-teoretycznie powinnam wczoraj dostac choc ostatnio mam rozne cykle-ostatni trwal 33dni wiec sama nie wiem

hm rozumiem, w takim razie poczekajmy spokojnie, jeszcze wszystko się może zdarzyć

Stary 2009-04-03, 14:51   #1671
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Mysle, ze fakt, że to nie ja urodziłabym Dzieciatko nie byłby taki istotny. My dopiero zaczynamy się starac, dotad przez wiele lat robiłam wszystko, żeby nie zajsc w ciaze - brałam wiele lat pigułki. Ale nie miałam obok siebie odpowiedniego partnera, poza tym długo sie uczyłam, zmieniałam kolejne prace. Dopiero teraz pomyslałam o Dziecku i zaczęłam się interesować tematem. Co prawda nie powinnam mieć powodów do obaw bo to dopiero pierwszy cykl starań ale gdzieś tam jest we mnie obawa, że może trzeba było wcześniej odpuścić awanse i kolejne studia i rozejrzeć się za fajnym facetem
Jak zaczynałam studia to zakładałam, że urodzę Dziecko przed 30tką. Tymczasem niedługo skończę 32a nawet nie jestem w ciązy.
Z adopcją nie zamierzam długo czekać. Jeżeli nie uda się przez kilka cykli to składamy papiery o adopcję.
Lenka to masz podobnie jak ja... Też długo studiowałam, stałą pracę mam w sumie od 1,5 roku... no i przede wszystkim nie miałam odpowiedniego partnera do planowania dzidziusia. Też przez kilka lat, z przerwami, brałam pigułki. W sumie z przekonaniem staramy się od stycznia, więc to mój 3 czy 4 cykl. Na razie chcę jeszcze próbować Ja (chyba na szczęście?) nigdy nie planowałam, kiedy będę miała dzieciątko. Wiedziałam tylko, że chcę mieć rodzinę, bo dziecko musi mieć ojca, i miewałam już okresy zwątpienia, czy to się kiedykolwiek uda... Męża mam, teraz pracujemy nad dzidziusiem

Uff, za chwilkę znikam, pogoda dziś jak w lipcu

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-04-03 o 14:52
Stary 2009-04-03, 14:56   #1672
roza26
Raczkowanie

dziekuje Ci kochana
Stary 2009-04-03, 16:12   #1673
martaN23
Zadomowienie

witajcie mam smutne wieści testowałam się dziś co prawda średnio mam 30 dniowe cykle a dziś 25dc wiec jeszcze około 5 dni ale wyszła jedna brzydka krecha:mur :
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:24   #1674
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
witajcie mam smutne wieści testowałam się dziś co prawda średnio mam 30 dniowe cykle a dziś 25dc wiec jeszcze około 5 dni ale wyszła jedna brzydka krecha:mur :
kochana 5 dni przed @ mogła ci wyjść jedna nawet w ciąży...a którego dnia cyklu masz owu mniej więcej?

Stary 2009-04-03, 16:25   #1675
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochana nie martw się-chyba za wcześnie zrobiłaś teścik wiesz-nie przekreslaj jeszcze niczego-może powtórz za kilka dni-ja zamierzam testować jutro wiesz ale boje się rozczarowania
Stary 2009-04-03, 16:31   #1676
pomarnczka
Raczkowanie

yolanda przykro mi ale dobrze, że już umówiona na wizytę jesteś.. ja pewnie po świętach się wybiorę, a że chcę spróbować w innej przychodni to pewnie zapisana będę za jakieś 2miesiące.. ale co tam, doszłam do wniosku, że nie po to ubezpieczenie płacę aby jeszcze gabinety prywatne wzbogacać..

martaN wydaje mi się, że jeżeli masz cylke ok 30 dni to jeszcze za wcześnie na testowanie.. więc nie smutaj puki co..

allisanka masz jeszcze tego serniczka? naszło mnie na słodkie

pozdrawiam cieplutko
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:32   #1677
martaN23
Zadomowienie

obstawiam ze owu była jakoś 13,14 więc sama nie wiem może to przez te tabletki jej brałam je tak długo
Stary 2009-04-03, 16:36   #1678
roza26
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie-pisalam ze chce zrobic test jutro ale nei wiem czy nei bedzie korcic mnie on jak juz go dzis kupie-czy warto wieczorem robic test czy zaczekac do jutra rana bo wiadomo ze poranny mocz lepszy-czy jesli udaloby sie ze udalo sie zafasolkowac to tak czy siak dzis tez by mi pokazal?jak mysliscie??bo nie wiem co zrobic?a chce po prostu rozwiac moje nadzieje i test bedzie chyba tego najlepszym rozwiazaniem
Stary 2009-04-03, 16:43   #1679
martaN23
Zadomowienie

Rożyczko może poczekaj do juterka tak mówią że z rana najlepiej zrobić ja oczywiście dziś nie wytrzymałam
Stary 2009-04-03, 17:09   #1680
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie-pisalam ze chce zrobic test jutro ale nei wiem czy nei bedzie korcic mnie on jak juz go dzis kupie-czy warto wieczorem robic test czy zaczekac do jutra rana bo wiadomo ze poranny mocz lepszy-czy jesli udaloby sie ze udalo sie zafasolkowac to tak czy siak dzis tez by mi pokazal?jak mysliscie??bo nie wiem co zrobic?a chce po prostu rozwiac moje nadzieje i test bedzie chyba tego najlepszym rozwiazaniem
najlepiej zawsze rano , bo stężenie hormonu jest wtedy najwyższe... trzymam kciuki!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości