|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Cytat:
Poza tym miałam ostre rumieńce bo po Margericie było mi pieruńsko gorąco ![]() A tak w ogole to miałam cerę w złym stanie bo zrobiły mi się gule po Iwostinie z filtrem
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie miałaś troszkę mocne rumieńce ale sobie pomyślałam, że tak masz z natury ![]() BU ma jakiś produkt pod oczy z wit C coby zminimalizować cienie?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo nie lubię gorąca..a tam było gorąco ![]() Ja na całą twarz i pod oczy używam serum flavo C http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Przy stosowaniu tego serum można się opalać?
Teraz będzie coraz cieplej.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hydrolany jaśminowy Hydrolant różany Hydrolant z kwiatu kocanki maseczka wulkaniczna z cytryną Olej tamanu Olejek myjący różany' Olejek myjący pomarańczowy serum 3x rose peeling cukrowy do ciała zel hialuronowy podwójny Wszystko Dużo ale chcę mieć na dłużej, poza tym obiecałam sobie luksus 150 zł. za cenę jednej wizyty u kosmetyczki, którą odwołałam, myślę że warto Reszta ceny to koleżanka
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie połowę z tych rzeczy nie wiedziałabym jak użyć, ale zgadzam się. Na pewno warto było zamówić i poświęcić jedną wizytę u kosmetyczki
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zamówiłam hydrolat jaśminowy (1 raz) i oczywiście olejek myjący- różany tym razem. Ciekawa jestem recenzji maseczki wulkanicznej Bo żadna do tej pory mi nie pasowała..a tej jeszcze nie testowałam.
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, nie można opalać się I przy tym serum KONIECZNE jest używanie filtra na codzień ![]() Hania a jeszcze pytanko, jak tych preperatów nie zmieszam od razu to mają chyba dłuższy termin ważności, dobrze myślę ? JUż wszystko wiem, podrukowałam , daty ważności są spoko Tzn. nie wiem ile ma hydrolantami bo tam jest data podana produkcie, pamiętasz mniej więcej ile to jest ? Olejki myjące mają 6 miesięcy, inne zamówione data 12 miesięcy i więcej.
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 13:45 |
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serum np. trzeba wymieszać w ciągu miesiąca od zakupu. W czasie przechowywania w postaci niewymieszanej trzymać w lodówce. Okres trwałości 6 miesięcy. Żel hialu lepiej trzymać w lodowce...trwałość 6 miesięcy Hydrolaty mają datę ważności na opakowaniu (jaśminowy trzeba trzymać w lodowce) Najlepiej doczytaj w tabelce zamieszczonej na BU. http://www.biochemiaurody.com/vademekum/storage.html
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JUż wiem, tylko czy pamiętasz ile miały trwałości hydrolanty, które zamawiałaś do tej pory, mniej więcej, 3 mce czy dłużej ? |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh... piątek miał być lajtowy, a tu roboty zatrzęsienie.
Haniu, kurczak był zgrilowany i położony na takiej szpinakowie 'ciaprze' z czosnkiem. Pysze. Szpinak był duszony ![]() Co do kurteczki, to na dżinsową też się napaliłam. Klasyka prosta, ale ze stójką ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
To tak jeszcze w temacie BU. Powiedzcie proszę czy można kupić jakieś gotowe mleczko i tonik do cery wrażliwej, naczynkowej?
Jeśli nie, czy coś polecacie? Na co dzień używam od jakiegoś czasu do mycia twarzy tylko mleczka i opryskuję wodą termalną, na to oczywiście krem. Ale z tych mleczek dostępnych w drogeriach nie jestem zadowolona.
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \ Hania chciałam pomęczyć kulinarnie , tym razem nie o grilla chodzi, ale wstyd się przyznać ale o zwykły żurek się rozchodzi, możesz mi napisać jak go gotujesz ?Cytat:
, Levisa z jakiejś unikalnej kolekcji niedostępnej w Polsce, cud normalnie, z ciemnego dżinsu, ze stójką, dlatego też dziękuję za przypomnienie o tym....chyba nie ma sensu zaopatrzać się w skórę, bo nie będzie kiedy jej nosić ![]() Butter a Ty jak stoisz z żurkiem ? ![]() Diana - hydrolant właśnie np. różany jako tonik A żel myjący różany - do demakijażu Oto Twój zestaw dla cery naczynkowej
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 14:25 |
||
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki napisałam Ci wcześniej żel to nie żel to olejek
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 14:35 |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio uwielbiam kurtki/bluzki i wszystko w tym typie ze stójką.
Świetnie to wygląda do półdługich włosów,z zaznaczoną linią brody i odsłoniętą szyją. Hm..mówicie, że nie można się opalać..czyli całe lato z filtrami i blado przechodzicie? Zastanawiam się czy dam radę tak Mnie słońce szybko i mocno łapie, jak przyjdę na spotkanie w czerwcu/maju opalona to będę jak murzyn wśród Was ]]
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwas hialuronowy ? Fajny jest a kosztuje grosze, też sobie go kup ![]() Madlen ja filtrów nie używam już od zeszłego lipca, żyję i mam się dobrze, nie mam gorszej cery na pewno z tego powodu, ale nie używam kosmetyków z kwasami i wit C- przy których konieczne jest stosowanie filtrów . Latem zamierzam się opalić nieco na słońcu, ztn. smażyć się nie będę ale też filtrów na całe ciało nie zamierzam nakładać jak filtromaniaczki robią . Filtry mnie drażnią przeokrutnie i nie mam przekonania do słuszności ich nanoszenia na siebie.... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 14:42 |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vortumnus...
|
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś chyba pokręciłaś nie ma żelu hialuronowego z silikonem ? Może masz na myśli serum Flavo ???? Cytat:
Jaki wywar robisz do tego ? Na czym gotujesz ten barszcz ? Czy na wodzie samej ?
|
||
|
|
|
#2185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubię klasyczny niezabielany...z jajcem. Robię normalny wywar z mięska i włoszczyzny. W wersji świątecznej mięskiem jest schab bez kości. Czyli wlewam do gara wodę wkładam kawałek schabu marchew pietruszkę por seler i gotuję EDIT. zapomniałam o liściu laurowym i zielu angielskim. Podczas gotowania po jakiś 15 min dodaję bialą kielbasę. Gotuję dalej, po 15 min dolewam gotowego żuru z butelki. Jak się zagotuje wyjmuję warzywa (do wywalenia), mięcho i kiełbachę kroję (oczywiście wrzucam z powrotem do zupy)...dodaję 2 ząbki czosnku, majeranek, pieprz, łyżkę chrzanu. Do talerz wkładam 2 połówki jajca, wlewam żur i gotowe .Mozna to zabielić śmietaną ..ale ja wolę czysty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na wakacjach nie bywam, pracuje do 18 więc latem jedyna szansa na slońce w weekendy. W zeszłym roku byłam kilka razy nad woda wysparowana filtrem po czubka glowy po duzy palec u nogi
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-03 o 14:59 |
|||||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile gotujesz jeszcze z tą białą kiełbasą i czy nie jest tłusty ?
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit.: O tym mówię http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html , ale wszystkie na to mówicie kwas to i ja tak zaczęłam mówić
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-04-03 o 15:12 |
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi chodziło o ten produkt np. http://www.biochemiaurody.com/sklep/...onicgelx2.html Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 15:16 |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż chyba najbardziej tą kiełbachę z żurku lubi .Wiesz nie daję jej dużo takie dwa , ja wiem 10 cm kawałki..żurek jest tłusty, ale nie do przesady. Na kurczaku coś mi się nie widzi ---------------- Kurcze wybieram zegarek dla męża na urodziny i już zgłupiałam
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam, że 21 marca tż ma obronę i nawet nie było mnie wtedy w warszawie. ot co :P tak to bym się pewnie zdecydowała i pozbyła mego dzikusostwa. zdjęcia super!
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

)

.

Mnie słońce szybko i mocno łapie, jak przyjdę na spotkanie w czerwcu/maju opalona to będę jak murzyn wśród Was
.