|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cześć
![]() Cytat:
Może trzeba oświecić nowego listonosza? ![]() Cytat:
.Też chętnie obejrzę furę Adasia .Cytat:
. Cieszę się, że przypomniałam, skoro smakował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień dobry mamusie
![]() Widzę, że ta ostatnia doba pełna była różnych fajnych i mniej fajnych chwil... Ja wczoraj miałam wolne Siedziałam w domu, gotowałam obiad, sprzątałam i patrzyłam jak moja dobudówka rośnie w oczach... Co prawda nie tak szybko jak kasa leci z konta no ale cóż zrobić... Niedługo trzeba bedzie wziąć kredyt :/Mam do Was słońca pytanie... Po ile mniej więcej sztuk ciuszków z każdego rodzaju macie na początek czyli te rozmiary (56-62)?? Bo zaczęłam się rozglądać na allegro za wyprawką i mam już upatrzone ciuszki ale nie wiem jak bardzo mogę zaszaleć ![]() Ostanio to moje maleństwo tak dało mi czadu, że normalnie płakałam ze śmiechu Dawno się tak nie wierciło i tak mocno nie kopało Zaczęłam się z nim bawić lekko uciskając miejsce gdzie mnie kopnęło i najwyraźniej moje słoneczko chętne było do zabawy z mamusią bo z całej siły odpowiadało kopnięciami... A najbardziej podoba mi się jak sobie przepływa z jednej strony na drugą obracając się przy tym...W ogóle zauważyłam, że reaguje na mój głos... Jak mu mówię, żeby mnie kopnęło lub żeby kopnęło dla tatusia to mnie słucha... No chyba że mocno śpi
|
|
|
|
#2853 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
oj pyszna byla!!zjadlam az 2!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a z ta glukoza dasz rade Cytat:
i do tego te slodkie zachcianki......zobaczymy !! Cytat:
Witam sobotnio bylismy wczoraj z tz na zakupach takich nieprzewidzianych....bo jechalismy zmienic opony na letnie i przy okazji na miasto.....kupilam sobie takie spodnie 3/4 wiazne u dolu, ale nie jak getry tylko troszke luzne one sa-bardziej sportowe, ale pod tuniczki sie nadaja.... i mialam taka ochote wejsc do sklepu dzieciecego, ale stwierdzialm ze poczekam jeszcze..... na ognisku bylo mega!! wyobrazcie sobie przyjechala tam taka znajoma ktora jest w blizniaczej ciazy i za 3 dni rodzi!!ale ona pieknie wygladala!!wogole nie przytyla , tylko ten brzuch ma ogromny, ale udalo sie jej donosic do 9 mca bez problemu!! juz jest umowiona na cesarke-wiec na swieta beda mieli swoich chlopakow w domu smiechu bylo.....2 ciezarne sie spotkaly.....a potem doloczyla trzecia....ktora sie okazalo ma termin tydzien pozniej niz ja.......ale ona brzucha nie ma, a ja..... wrocilicmy gdzies po 23.00 bo mi juz sie chcialo spac,a imprezka dalej trwala.... przez ta pogode nie moge spac.....wstalam o 7.30 bo tak mi slonce walilo na ryjek ze szok.....
|
|
#2854 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Mamusie
Ja od ósmej na nózkach, przywitam się tylko, bo lecę zaraz z mamą na zakupki. Jakies butki może tuniczkę - zobaczymy. ![]() Miłego dnia Wam życzę i odezwę się później
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
sobotnio , nie było mnie troche w czwartek boblal mi brzuch i stwerdnial wystarsyzlam sie wiec w piątek zlaicyzlam jeszcze gina, zbadal mnie powiedzial ze na dole ok ale zebym przez 4 dnia brala rano i popoludniu no spre forte i na noc przed snem relanium 5 zeby miesnie macicy rozluznic bo nie poboda mu sie moja twardosc brzucha, choc mowilam z eon zawsze taki jest jak mnie badal i ze w czwartek to mialam jedna wielka cegla i jak mały sie ruszla w sordku to sprawial mi bol. Ale ciesze sie ze wsio ok i ze mam brac tylko 4 dni leki i z epozniej ma mi to puscic i dopiero w tygodniu po siwetach mam isc badania robic czyli teoretycznie z wynikami na pcoztku maja sie zjawic i obym nie musiala juz isc niepsodziewanie !!! no to tyle u mnie, a jak tam wasze kwaterki dla dzidziolkow? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- acha zapomnialam napsiac, jak wczoraj do gabinetu weszlam (w samej bluzce i dzinasach) gin powiedzial łoo matko ale ma pani duzy brzuch!! ktory to tydzien 30 ? a ja nieee to tylko 24 a on hmmm tak jak mowilem ja sadze ze do 26 to my nie doczekamy ale to dobre bo bynajmniej pani sobie bedzie z wózkiem biegac anie brzuchem ..... no i dalej to juz wizyta opisana wyzej ![]() PS. snilo mi sie jeszcze ze urodzilam nataniela w 24 tygodniu ze mialm 25 cm i wyzl 4 kilo, ze szlam przez cmentarz na ktorym pani młoda tancyzla ze swoimi goścmi weselnymi, pozniej ze odstalam od koelznaki za rwany wozek dzieciecy i tyle co pamietam ;] - wydaje misie ze sen byl reakcja na wczorajsza wizyte u gina i rozmowa o slubie z tz ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2856 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam o pieknym poranku szykujac sie do pracy.
Cytat:
Dziekuje Cytat:
Zycze milego dnia mamusia i sobie. "Jedyne" 9 godzinw pracy na nozkach i mozna wracac do domku. Pozdrawiam
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam wszystkim pożyczyć miłego weekendu
Ostatnie trzy dni miałam pracowite, wczoraj wieczorem padłam ze zmęczenia przed telewizorem. Dziś będę spędzać czas na relaksowaniu się i pakowaniu walizki. Wyjeżdżam do PL na prawie 3 tygodnie, wiec bardzo proszę o nieusuwanie mnie z wątku , dostęp do netu będę miała ograniczony, ale może uda mi się do Was zajrzeć.
|
#2858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry Dzień
![]() ja już po glukozie , siedzę w domu i ją trawię, dostałam pozwolenie żeby na 2 godziny wrócić do domu co prawda z zakazem picia, jedzenia i ruszania się ![]() o 11.20 mam być w laboratorium na pobranie krwi, więc siedzę i ruszam tylko palcami. Panie były takie miłe, że nie chciały mojej cytryny i dały mi swoją (a ja specjalnie ukroiłam sobie więcej niż pół z takiej wielkiej cytryny )glukoza okazała się nie taka straszna, nawet była smaczna , tylko jak jechałam do domu autem i troche trzęsło to zrobiło mi sie troszkę ciężko na żołądku. Cytat:
mam nadzieję, że wynik będzie dobry Keksik wyszedł pyszny ![]() zjedliśmy z małżem po kawałku jeszcze ciepły, pychota zrobię na święta. jeszcze tylko dorobię dzisiaj lukier ![]() Cytat:
![]() obrazek ładny, te kolorki by mi pasowały na ścianę, gdybym miała tylko jakąś wolną ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry sobotnio i słonecznie...dzisiaj ma być plus 21 stopni...szaleństwo
Cytat:
i spokojniejsza możesz teraz być![]() Cytat:
![]() ![]() Udanego wyjazdu życzę
|
|
#2860 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Fajnie, jak maluszek się wierci i puka . Mój Mały bardziej słucha tatusia , a wczoraj gdy Małż mówił Mu "dobranoc" i trzymał rękę na brzuchu, to fiknął takiego koziołka, że ho ho .Cytat:
.Też miałam później robić zakupy, ale nie wytrzymałam . Mam niezłą frajdę .Cieszę się, że ognisko się udało .Cytat:
Cytat:
Czy ja dobrze zrozumiałam, że gin przewiduje, że za 2 tygodnie urodzisz? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja mam obawy co do tej glukozy, bo teraz wszystko mi się słodsze wydaje , zobaczymy w piątek, jak to zniosę, ale ja mam 50 g (na razie). za dobry wynik.Podrzuć troszkę keksa .
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
czemu cytryne do gluzkoy dajecie ? ja sie pytalam gina i on powiedzial ze to moze zafałszowac wynik i ze lepiej pic sama glukoze . Ja raz pisalam 75 i powiem ze przyjmne to to niebylo a jeszcze za tydzien nzow mam ale tym razem 50
wiec moze bedzie znosniejsze . no nic ja uciekam buźa ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Miramej -nie gin przypuszcza ze do 26 lipca nie dotrawam ze pewno bede 2 tygodnie przed termin juz z wozkiem latac czyli przypuszcza ze na pocztaku lipca urodzi sie mały, ale jak bedzie to sie okarze. A MNIE SIE ŚNIŁO ze urodzilam dziecko w 24 tygodniu ;] moze zbyt zagmatwanie to naspisałam .powiedzial ze moze z przedzwigania, z sexu lub ze stresu mogl mi brzuch stwardniec - i w sumie stawiam na to 3 bo w domu ani u siebie a ni u mamy nic nie moge robic doslowanie nawet sandiania sama ni moge sobie przygotowac, sex tez odpada bo mam zakac juz od 18 tygodni i nic nie kombinujemy ,a stres mialam w szkole, czy promotro pryzmnie moj rozdzial zaakceptuje ankiety itd itp . i sie odbilo ale na szczescie duuuzo lepiej i ciesze sie ze w pitalu nie kazał lezec, bo bym tego nie zniosła
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2863 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ale dzis piekny dzien ![]() jade zaraz z mama na zakupki a po poludniu TZ zabiera malego na ognisko tam gdzie ma hale, beda palic drzewa a moj maly to maly piroman wiec jest w niebowziety ![]() takze cale popoludnie mam wolne i chyba pojde na grila z kolezankami mariola udanego wyjazdu zycze ![]() ![]() ![]() ![]() a moj TZ zjezdzil dzisiaj pol miasta za magnezem bo wszedzie jest 0,5 a gin przepisala 0,6 ale w koncu znalazl milego dzionka
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wielu ginów ją poleca jako dodatek, więc chyba nie fałszuje wyniku.To dobrze, że chodzi o 26 lipca, a nie o 26 tydzień, bo zdębiałam . Już rozumiem Cytat:
.
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
Ale u nas nas piękna pogoda aż chce się żyć ![]() Martwię się moją wagą bo spadłam na niższą niż przed ciąża...dobrze że mam wizytę we czwartek bo zaczynam się martwić chyba na tym etapie ciąży nie powinnam ważyć mniej niż przed nią ![]() miłego dnia Mamuśki
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na allegro i wybrałam "pare" rzeczy... W sumie wszystkie od jednego sprzedawcy bo za wysyłkę nie bede musiała przynajmniej płacić ale chyba trochę przesadziłam...
Z drugiej strony na tym zakończę zakupy na razie i poczekam co dostane w spadku po kuzynce najwyżej resztę brakujących rzeczy dokupię... Najbardziej przeraża mnie to, że za całą wyprawkę (nie licząc wózka i łóżeczka) wyjdzie mi pewnie z 1000 do 1500 zł ![]() Rozmiar 56 Pajacyk 2 x Body długi rękaw 4x Czapeczka bawełniana 3 x Rozmiar 62 Pajacyk 4 x Body długi rękaw 7 x Czapeczka bawełniana 4 x Powyżej to co już wybrałam w szt. ... wystarczy tylko kliknąć i kupić... Total za te cuda... 435. 29 zł ![]() jakieś body z krótkim rękawem powinnam dostać od kuzynki bo ona urodziła pod koniec czerwca a ja mam termin w sumie na końcówkę wakacji (ewentualnie połówkę sierpnia) więc letnie rzeczy już mi raczej przydatne nie bedą aż tak bardzo... |
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj zaszalałaś kobieto ![]() Ja staram sie kupować wszystko po trochu i w czasie...wtedy jakoś nie odczuję tych zakupów...mam już spore zbiory ale nawet nie wiem ile w sumie za nie zapłaciłam ![]() Pokaż co to za sprzedawca
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Myślę, że body z krótkim rękawkiem przydadzą się też w chłodniejsze miesiące np. pod cieplejszy pajacyk.Cytat:
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz tez jestem dzis po zakupach.
Body, pajacyki, kaftaniki,bluzeczki ![]() Sobie piżamkę na teraz i Mężusiowi za to, że taki kochany kilka T-shirtów Obiadek gotowy więc sjesta trwa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu dzisiaj ciszaaa
![]() A mnie to allegro chyba zgubi... Właśnie licytuje kilka rzeczy dla maleństwa Pokażę Wam jak wygram :pA!! Wiem o co miałam Was zapytać ![]() Większosć z Was USG połówkowe ma już za sobą ja przez sobą i w związku z tym mam pytanie ile kosztowało Was takie USG??Bo mi wszędzie mówią 70 zł... i tak im dłużej o tym myślę tym częściej się zastanawiam czy oni rozumieją o co mi chodzi... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-04-04 o 13:59 |
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki super które zamówiłaś...prawie cała wyprawka od razu ![]() Cicho tu strasznie dzisiaj...pewnie Mamy na spacerkach... Ja zrobiłam pranie, posprzątałam i czekam na Tżeta, będzie okna dzisiaj mył![]() ![]() a ja będę siedziała i mówiła gdzie ominął![]() Zrobiłam zdjęcia czwartkowych zakupów, ale bateria padla i nie zdążyłam wgrać na komputer..jak tylko się podładuje to pochwalę się chyba że Tż zdąży przyjechać to ucieknę do roboty![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Ja robiłam połówkowe u swojego gina i standardowo zapłaciłam jak za wizytę czyli 130 zł.
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-04 o 14:01 |
||
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawie
![]() Cytat:
Już się doczekać nie mogę
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak patrzę po klinikach w moim mieście i np. tam gdzie robiłam 3D, usg 2D z oceną ciąży kosztuje 105zł. Zależy pewnie w jakim mieście mieszkasz ale to 70 zl chyba jest ok...
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Pierwsza aukcja wygrana ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item593867150_bluz...ee_gratis.html |
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2877 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale 70zl to chyba troche malo - nie wiem, nigdzie nie slyszalam tak niskiej ceny 150 to minimum
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dla chłopców...
![]() http://allegro.pl/item600864510_next..._08_3_6mc.html http://allegro.pl/item600866477_ralp...terek_3mc.html
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja, nadal nie wiem kto we mnie rośnie dlatego skupiam się teraz nad ciuszkami na pierwsze 6-9 m-cy życia i wybieram rzeczy neutralne Zresztą nie jestem zwolenniczką różowego dla dziewczynek a niebieskiego dla chłopców... Wolę inne kolory ![]() Tak Wam zazdroszcze, ze już wiecie... Myślałam, że wygram następną aukcje ale dziewczyna mnie w ostatniej chwili przebiła ;( a takie piękne bluzy to były... http://allegro.pl/item593908246_zest...czapeczka.html Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-04-04 o 15:22 |
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam brzusie
![]() Cytat:
ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i Jeśli chodzi o glukozę to ja też dostałam na wstępie 75 g i gin poleciła cytrynkę Cytat:
No i w załączniku sukieneczka dla Amelki plus skarpetki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

... jest jakis nowy i teraz po każdą przesyłke muszę jeździć prawie 10 km na pocztę
... poprzedni zostawiał wszystko u cioci

. Cieszę się, że przypomniałam, skoro smakował 

w miesiac - czyli pewnie jednak bede wazyc tyle do porodu co w pierwszej ciazy
sobotnio , nie było mnie troche w czwartek boblal mi brzuch i stwerdnial wystarsyzlam sie wiec w piątek zlaicyzlam jeszcze gina, zbadal mnie powiedzial ze na dole ok ale zebym przez 4 dnia brala rano i popoludniu no spre forte i na noc przed snem relanium 5 zeby miesnie macicy rozluznic bo nie poboda mu sie moja twardosc brzucha, choc mowilam z eon zawsze taki jest jak mnie badal i ze w czwartek to mialam jedna wielka cegla i jak mały sie ruszla w sordku to sprawial mi bol. Ale ciesze sie ze wsio ok i ze mam brac tylko 4 dni leki i z epozniej ma mi to puscic i dopiero w tygodniu po siwetach mam isc badania robic czyli teoretycznie z wynikami na pcoztku maja sie zjawic i obym nie musiala juz isc niepsodziewanie !!! 

za dobry wynik.

ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i