Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 08:24   #2851
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cześć

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
piękne!!! ... i te żyrafki
a mi listonosz dzisiaj zostawił awizo ... jest jakis nowy i teraz po każdą przesyłke muszę jeździć prawie 10 km na pocztę ... poprzedni zostawiał wszystko u cioci
Teraz na bodziaki muszę czekać do poniedziałku
Dziękujemy .
Może trzeba oświecić nowego listonosza?

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Howk Mamuśki
Po pierwsze to chcę złożyć spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe Ani... Jakoś mi ostatnimi dniami nie było po drodze na wizaż
Widzę, że wątek zaowocował nowymi zdjęciami potomków i ciuszków suuper!
Miramej, gdzie kupiłaś swoje ciuszki z ostatnich zdjęć? jeśli pisałąś, a ja nie doczytyłam to najmocniej przepraszam..
Dziś mi TZ zrobił taką przykrość, że nawet nie chce mi się pisać, ręce i majtki opadają, aż się zastanawiałam czy nie pojechać gdzieś spać poza domem...no, ale jestem, trudno, mam słuchawki na uszach z Mozartem
Jutro jadę odebrac wózek, mam nadzieję, że uda mi się cyknąć obiecane foty dla Syli
tru ciuszki są z allegro .
.
Też chętnie obejrzę furę Adasia .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
eee no bez jaj, przeciez nie bije
chciałam ci podziękować ładniusio
bo jakoś zapomniałam o jego istenieniu, gdzieś umknął mojej uwadze i znów sie w nim zakochałam
mogłabym go jeść do wszystiego

dzięki raz jeszcze, i Unholy też za propozycje dodania majeranku, nigdy nie dawałam, ale zestawienie wyborne, uraczyłam się obiadkiem, a Tz to wiosłował jak nie wiem miłe widoki dla oka jak AŻ TAK smakuje
A już się bałam, że Ci zaszkodził, czy coś . Cieszę się, że przypomniałam, skoro smakował

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
o matko co moj synus w brzuchu dzis wyprawie to przechodzi ludzkie pojecie
tak wali, ze w szoku jestem, wypycha mi brzuch kolanami chyba ale tak mocno, ze w niektorych momentach to nawet boli

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Nerki mam zdrowe. Jutro postaram sie poszukac, ale nie wiem czy tu maja takie cudo. Widzialam magnez z wapniem i witaminke B-complex. Czy taka mieszanka moglaby byc? A na gina nie mam szans za bardzo. W Anglii prowadzeniem ciazy zajmuje sie polozna, a lekarza sie oglada jak sa powazne problemy. Odpukujac w niemalowane, na szczesie ich nie mam.
Dziekuje za rade.
Spokojnej nocy.
Wiesz co? Większość z nas ma magnez z witaminą B6. Nie znam się, czy możesz wziąć to, co napisałaś, ale ja bym tego nie wzięła w ciąży bez konsultacji z lekarzem. Poleciłam Ci tamto, bo wiele z nas coś takiego bierze. Może poszukaj osobno magnezu i osobno witaminy B6?

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Magi77 co tam pijesz z samego rana??? Dołączam się z kawką

Wczoraj ja nie mogłam spać, a dzisiaj Ty.
I ja już siedzę z kawką Małżowej roboty .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 08:50   #2852
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dzień dobry mamusie

Widzę, że ta ostatnia doba pełna była różnych fajnych i mniej fajnych chwil...

Ja wczoraj miałam wolne Siedziałam w domu, gotowałam obiad, sprzątałam i patrzyłam jak moja dobudówka rośnie w oczach... Co prawda nie tak szybko jak kasa leci z konta no ale cóż zrobić... Niedługo trzeba bedzie wziąć kredyt :/

Mam do Was słońca pytanie...
Po ile mniej więcej sztuk ciuszków z każdego rodzaju macie na początek czyli te rozmiary (56-62)??
Bo zaczęłam się rozglądać na allegro za wyprawką i mam już upatrzone ciuszki ale nie wiem jak bardzo mogę zaszaleć

Ostanio to moje maleństwo tak dało mi czadu, że normalnie płakałam ze śmiechu Dawno się tak nie wierciło i tak mocno nie kopało Zaczęłam się z nim bawić lekko uciskając miejsce gdzie mnie kopnęło i najwyraźniej moje słoneczko chętne było do zabawy z mamusią bo z całej siły odpowiadało kopnięciami... A najbardziej podoba mi się jak sobie przepływa z jednej strony na drugą obracając się przy tym...
W ogóle zauważyłam, że reaguje na mój głos... Jak mu mówię, żeby mnie kopnęło lub żeby kopnęło dla tatusia to mnie słucha... No chyba że mocno śpi
Stary 2009-04-04, 09:00   #2853
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

mmmm kiełbaska z ogniska ... zjadałbym
oj pyszna byla!!zjadlam az 2!!

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Oj remontu nie zazdroszczę, sama przeżyłam ogromny remont mieszkanka w zeszłym roku...4 miesiące codzienne prace...ale efekt jest niesamowity i nie zamieniłabym naszego mieszkanka na żadne inne Dacie radę, jeszcze troszkę czasu jest a i Dzidzia będzie Was dopingowała

mam taka nadzieje, dzieki za pocieszenie........bo narazie remont stoi w miejscu, a mieli juz zaczac.....

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Nie wiem czy uda mi się dołączyć zdjęcie mego synaAle mam nadzieje że mnie nie przeklniecie jak mi nie wyjdzie!
alez on sliczny!!

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
wczoraj powiedziałam mojej mamie i teściowej jakie imię wybraliśmy dla naszej córci i okazało się, że Jaśminka ...nie jest w ich typie . Powiem wam, że trochę mi przykro z tego powodu, bo nie takiej reakcji się spodziewałam. Oczywiście rozumiem, że nie wszystkim musi podobać się to imię, ale można chyba to jakoś delikatniej wyrazić ...teraz pewnie zacznie się przekonywanie mnie, że każde inne imię będzie lepsze ...no nic, postaram się tym nie przejmować
nie martw sie rodzinka......wazne ze wam sie podoba to imie- w koncu to wasze dziecko!!a samo imie jest rzadko spotykane-wiec wasza coreczka bedzie wyjatkowa!!

Cytat:
hej dziewczynki ja juz po wizytach obie sie udaly
mowilam dzis ginekolog o tych moich bolach ostatnich ale zbadala mnie i stwierdzila, ze wszystko jest w poarzadku, szyjka jest dluga i zamknieta i nic sie nie rozwiera ale kazala brac przez tydzien nospe i magnez. usg nie bylo dzisiaj. no i przytylam 4 kilo w miesiac - czyli pewnie jednak bede wazyc tyle do porodu co w pierwszej ciazy
no i zlecila mi badania i test z glukoza 75 jak ja to przezyje

czyli ogolnie dobre wiesci o kg sie nie martw.......ja tez sie zamartwialam ostatnio bo tyłam 1 kg na tydzien......ale od tygodnia waga stoi w miejscuwpieprzam tone slodyczy....a waga ani drgnie!!
a z ta glukoza dasz rade

Cytat:
A co do plci... To nie mam zadnych przeczuc. Nawet kolory ubranek, ktore mi sie podobaja nic nie chca podpowiedziec, bo podobaja mi sie zolte i zielone, czasem fiolet i krem. Ehh... Ale juz niedlugo.
Martwie sie troche ostatnio, bo mam wrazenie, ze brzuch tak jakby mi twardnial i skurcze byly. A wizyta u poloznej dopiero 30.04. Ale jak usg w poniedzialek bedzie ok to nie bede sie tak martwic.
Pozdrawiam.
ja tez nie mam przeczuc juz teraz wogole na poczatku myslalam ze bedzie synek.......ale teraz wszyscy wokol mowia mi ze na bank bedzie cora bo sie zmianiam no i ze pepek mam wklesly na core.......
i do tego te slodkie zachcianki......zobaczymy !!

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wam tez tak puchną stopy?? Chciałam założyć wiosenne pantofelki i ledwo wcisnelam je na nogę. Tak mnie ścisneły, że od razu ściagnełam i załozyłam takie pół kozaki (choc tak ciepło było). A i kozaczki juz sie ledwo zasuwają, TŻ sie mordował z nimi a ja miałam usztywnioną stopę. Chyba zacznę chodzic w sportowych butach...
ale co ja biedna w święta założe?! Załamka...
mi tez puchna, ale bardziej nogy niz stopy......jak sciagam skarpetki to mam takie 2 banie hehe...chociaz stopy chyba tez.....wczoraj pochodzilam troche po miescie i czulam ze mnie buty cisna, wiec to chyba spuchniete stopy, bo normalnie te buty mnie nie cisna.....

Witam sobotnio
bylismy wczoraj z tz na zakupach takich nieprzewidzianych....bo jechalismy zmienic opony na letnie i przy okazji na miasto.....kupilam sobie takie spodnie 3/4 wiazne u dolu, ale nie jak getry tylko troszke luzne one sa-bardziej sportowe, ale pod tuniczki sie nadaja....
i mialam taka ochote wejsc do sklepu dzieciecego, ale stwierdzialm ze poczekam jeszcze.....
na ognisku bylo mega!! wyobrazcie sobie przyjechala tam taka znajoma ktora jest w blizniaczej ciazy i za 3 dni rodzi!!ale ona pieknie wygladala!!wogole nie przytyla , tylko ten brzuch ma ogromny, ale udalo sie jej donosic do 9 mca bez problemu!! juz jest umowiona na cesarke-wiec na swieta beda mieli swoich chlopakow w domu
smiechu bylo.....2 ciezarne sie spotkaly.....a potem doloczyla trzecia....ktora sie okazalo ma termin tydzien pozniej niz ja.......ale ona brzucha nie ma, a ja.....
wrocilicmy gdzies po 23.00 bo mi juz sie chcialo spac,a imprezka dalej trwala....
przez ta pogode nie moge spac.....wstalam o 7.30 bo tak mi slonce walilo na ryjek ze szok.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 09:38   #2854
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Mamusie

Ja od ósmej na nózkach, przywitam się tylko, bo lecę zaraz z mamą na zakupki. Jakies butki może tuniczkę - zobaczymy.

Miłego dnia Wam życzę i odezwę się później
Stary 2009-04-04, 09:53   #2855
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam serdecznie sobotnio , nie było mnie troche w czwartek boblal mi brzuch i stwerdnial wystarsyzlam sie wiec w piątek zlaicyzlam jeszcze gina, zbadal mnie powiedzial ze na dole ok ale zebym przez 4 dnia brala rano i popoludniu no spre forte i na noc przed snem relanium 5 zeby miesnie macicy rozluznic bo nie poboda mu sie moja twardosc brzucha, choc mowilam z eon zawsze taki jest jak mnie badal i ze w czwartek to mialam jedna wielka cegla i jak mały sie ruszla w sordku to sprawial mi bol. Ale ciesze sie ze wsio ok i ze mam brac tylko 4 dni leki i z epozniej ma mi to puscic i dopiero w tygodniu po siwetach mam isc badania robic czyli teoretycznie z wynikami na pcoztku maja sie zjawic i obym nie musiala juz isc niepsodziewanie !!!

no to tyle u mnie, a jak tam wasze kwaterki dla dzidziolkow?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

acha zapomnialam napsiac, jak wczoraj do gabinetu weszlam (w samej bluzce i dzinasach) gin powiedzial łoo matko ale ma pani duzy brzuch!! ktory to tydzien 30 ? a ja nieee to tylko 24 a on hmmm tak jak mowilem ja sadze ze do 26 to my nie doczekamy ale to dobre bo bynajmniej pani sobie bedzie z wózkiem biegac anie brzuchem ..... no i dalej to juz wizyta opisana wyzej

PS. snilo mi sie jeszcze ze urodzilam nataniela w 24 tygodniu ze mialm 25 cm i wyzl 4 kilo, ze szlam przez cmentarz na ktorym pani młoda tancyzla ze swoimi goścmi weselnymi, pozniej ze odstalam od koelznaki za rwany wozek dzieciecy i tyle co pamietam ;] - wydaje misie ze sen byl reakcja na wczorajsza wizyte u gina i rozmowa o slubie z tz ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 09:56   #2856
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witam o pieknym poranku szykujac sie do pracy.
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć
Wiesz co? Większość z nas ma magnez z witaminą B6. Nie znam się, czy możesz wziąć to, co napisałaś, ale ja bym tego nie wzięła w ciąży bez konsultacji z lekarzem. Poleciłam Ci tamto, bo wiele z nas coś takiego bierze. Może poszukaj osobno magnezu i osobno witaminy B6?
Magnez z wapniem wiem, ze moge brac. musze tylko sprawdzic ta witaminke b.
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam przeczuc juz teraz wogole na poczatku myslalam ze bedzie synek.......ale teraz wszyscy wokol mowia mi ze na bank bedzie cora bo sie zmianiam no i ze pepek mam wklesly na core.......
Mnie wiekszosc ludzi mowi, ze dziewczynka. Jeszcze dwa dnii sie okaze. Ciesze sie, ze ognisko sie udalo.

Zycze milego dnia mamusia i sobie. "Jedyne" 9 godzinw pracy na nozkach i mozna wracac do domku.
Pozdrawiam

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 09:58   #2857
mariolasl
Zakorzenienie

Wpadłam wszystkim pożyczyć miłego weekendu

Ostatnie trzy dni miałam pracowite, wczoraj wieczorem padłam ze zmęczenia przed telewizorem.

Dziś będę spędzać czas na relaksowaniu się i pakowaniu walizki.
Wyjeżdżam do PL na prawie 3 tygodnie, wiec bardzo proszę o nieusuwanie mnie z wątku , dostęp do netu będę miała ograniczony, ale może uda mi się do Was zajrzeć.

Stary 2009-04-04, 10:06   #2858
eleeri
Zakorzenienie

Dobry Dzień

ja już po glukozie , siedzę w domu i ją trawię, dostałam pozwolenie żeby na 2 godziny wrócić do domu co prawda z zakazem picia, jedzenia i ruszania się

o 11.20 mam być w laboratorium na pobranie krwi, więc siedzę i ruszam tylko palcami.

Panie były takie miłe, że nie chciały mojej cytryny i dały mi swoją (a ja specjalnie ukroiłam sobie więcej niż pół z takiej wielkiej cytryny )

glukoza okazała się nie taka straszna, nawet była smaczna , tylko jak jechałam do domu autem i troche trzęsło to zrobiło mi sie troszkę ciężko na żołądku.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu od razu dostałaś na 75 g? A jak coś wyjdzie nie tak, to 100?

I jak? Udał Ci się keks?
No nie wiem czemu od razu tak z grubej rury mam nadzieję, że wynik będzie dobry

Keksik wyszedł pyszny

zjedliśmy z małżem po kawałku jeszcze ciepły, pychota
zrobię na święta.

jeszcze tylko dorobię dzisiaj lukier

Cytat:

truh nie przejmuj sie TZ - wiesz, ze oni nie maja mozgu

jak Wam sie podoba:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=596265162
Tru podpisuję się pod ww. zdaniem

obrazek ładny, te kolorki by mi pasowały na ścianę, gdybym miała tylko jakąś wolną

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wyjeżdżam do PL na prawie 3 tygodnie, wiec bardzo proszę o nieusuwanie mnie z wątku , dostęp do netu będę miała ograniczony, ale może uda mi się do Was zajrzeć.
Udanego urlopu życzę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 10:16   #2859
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry sobotnio i słonecznie...dzisiaj ma być plus 21 stopni...szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam serdecznie sobotnio , nie było mnie troche w czwartek boblal mi brzuch i stwerdnial wystarsyzlam sie wiec w piątek zlaicyzlam jeszcze gina, zbadal mnie powiedzial ze na dole ok ale zebym przez 4 dnia brala rano i popoludniu no spre forte i na noc przed snem relanium 5 zeby miesnie macicy rozluznic bo nie poboda mu sie moja twardosc brzucha, choc mowilam z eon zawsze taki jest jak mnie badal i ze w czwartek to mialam jedna wielka cegla i jak mały sie ruszla w sordku to sprawial mi bol. Ale ciesze sie ze wsio ok i ze mam brac tylko 4 dni leki i z epozniej ma mi to puscic i dopiero w tygodniu po siwetach mam isc badania robic czyli teoretycznie z wynikami na pcoztku maja sie zjawic i obym nie musiala juz isc niepsodziewanie !!!
Super że jednak wszystko w porządku z Dzidziolkiem i spokojniejsza możesz teraz być

Cytat:
O to zapowiadają się super 3 tygodnie Udanego wyjazdu życzę
Stary 2009-04-04, 10:26   #2860
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
(...)
Mam do Was słońca pytanie...
Po ile mniej więcej sztuk ciuszków z każdego rodzaju macie na początek czyli te rozmiary (56-62)??
Bo zaczęłam się rozglądać na allegro za wyprawką i mam już upatrzone ciuszki ale nie wiem jak bardzo mogę zaszaleć

Ostanio to moje maleństwo tak dało mi czadu, że normalnie płakałam ze śmiechu. Dawno się tak nie wierciło i tak mocno nie kopało Zaczęłam się z nim bawić lekko uciskając miejsce gdzie mnie kopnęło i najwyraźniej moje słoneczko chętne było do zabawy z mamusią bo z całej siły odpowiadało kopnięciami... A najbardziej podoba mi się jak sobie przepływa z jednej strony na drugą obracając się przy tym...
W ogóle zauważyłam, że reaguje na mój głos... Jak mu mówię, żeby mnie kopnęło lub żeby kopnęło dla tatusia to mnie słucha... No chyba że mocno śpi
Co do ubranek, ile czego, nie podpowiem, bo dopiero zaczynam .
Fajnie, jak maluszek się wierci i puka . Ja do swojego mówię "Rybko", bo czuję, jak sobie pływa, jak rybka . Mój Mały bardziej słucha tatusia , a wczoraj gdy Małż mówił Mu "dobranoc" i trzymał rękę na brzuchu, to fiknął takiego koziołka, że ho ho .

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
(...)
Witam sobotnio
bylismy wczoraj z tz na zakupach takich nieprzewidzianych....bo jechalismy zmienic opony na letnie i przy okazji na miasto.....kupilam sobie takie spodnie 3/4 wiazne u dolu, ale nie jak getry tylko troszke luzne one sa-bardziej sportowe, ale pod tuniczki sie nadaja....
i mialam taka ochote wejsc do sklepu dzieciecego, ale stwierdzialm ze poczekam jeszcze.....
na ognisku bylo mega!! wyobrazcie sobie przyjechala tam taka znajoma ktora jest w blizniaczej ciazy i za 3 dni rodzi!!ale ona pieknie wygladala!!wogole nie przytyla , tylko ten brzuch ma ogromny, ale udalo sie jej donosic do 9 mca bez problemu!! juz jest umowiona na cesarke-wiec na swieta beda mieli swoich chlopakow w domu
smiechu bylo.....2 ciezarne sie spotkaly.....a potem doloczyla trzecia....ktora sie okazalo ma termin tydzien pozniej niz ja.......ale ona brzucha nie ma, a ja.....
wrocilicmy gdzies po 23.00 bo mi juz sie chcialo spac,a imprezka dalej trwala....
przez ta pogode nie moge spac.....wstalam o 7.30 bo tak mi slonce walilo na ryjek ze szok.....
A ja mam wklęsły pępek i jest chłopak .

Też miałam później robić zakupy, ale nie wytrzymałam . Mam niezłą frajdę .
Cieszę się, że ognisko się udało .

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc Mamusie

Ja od ósmej na nózkach, przywitam się tylko, bo lecę zaraz z mamą na zakupki. Jakies butki może tuniczkę - zobaczymy.

Miłego dnia Wam życzę i odezwę się później
Udanych zakupów .

Cytat:
(...)
acha zapomnialam napsiac, jak wczoraj do gabinetu weszlam (w samej bluzce i dzinasach) gin powiedzial łoo matko ale ma pani duzy brzuch!! ktory to tydzien 30 ? a ja nieee to tylko 24 a on hmmm tak jak mowilem ja sadze ze do 26 to my nie doczekamy ale to dobre bo bynajmniej pani sobie bedzie z wózkiem biegac anie brzuchem ..... no i dalej to juz wizyta opisana wyzej
Nie mówił gin, od czego może aż tak twardnieć brzuch? .
Czy ja dobrze zrozumiałam, że gin przewiduje, że za 2 tygodnie urodzisz?

Cytat:
Magnez z wapniem wiem, ze moge brac. musze tylko sprawdzic ta witaminke b.
Dziekuje
.

Cytat:
Wpadłam wszystkim pożyczyć miłego weekendu

Ostatnie trzy dni miałam pracowite, wczoraj wieczorem padłam ze zmęczenia przed telewizorem.

Mariola życzę Wam miłego pobytu w Polsce, odpocznijcie dobrze .

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dobry Dzień

ja już po glukozie , siedzę w domu i ją trawię, dostałam pozwolenie żeby na 2 godziny wrócić do domu co prawda z zakazem picia, jedzenia i ruszania się

o 11.20 mam być w laboratorium na pobranie krwi, więc siedzę i ruszam tylko palcami.

Panie były takie miłe, że nie chciały mojej cytryny i dały mi swoją (a ja specjalnie ukroiłam sobie więcej niż pół z takiej wielkiej cytryny )

glukoza okazała się nie taka straszna, nawet była smaczna , tylko jak jechałam do domu autem i troche trzęsło to zrobiło mi sie troszkę ciężko na żołądku.

No nie wiem czemu od razu tak z grubej rury mam nadzieję, że wynik będzie dobry

Keksik wyszedł pyszny

zjedliśmy z małżem po kawałku jeszcze ciepły, pychota
zrobię na święta.

jeszcze tylko dorobię dzisiaj lukier
Tylko nie pisz teraz za dużo, bo wynik zafałszujesz . Ja mam obawy co do tej glukozy, bo teraz wszystko mi się słodsze wydaje , zobaczymy w piątek, jak to zniosę, ale ja mam 50 g (na razie). za dobry wynik.

Podrzuć troszkę keksa .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-04, 10:30   #2861
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czemu cytryne do gluzkoy dajecie ? ja sie pytalam gina i on powiedzial ze to moze zafałszowac wynik i ze lepiej pic sama glukoze . Ja raz pisalam 75 i powiem ze przyjmne to to niebylo a jeszcze za tydzien nzow mam ale tym razem 50 wiec moze bedzie znosniejsze .
no nic ja uciekam buźa

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Miramej -nie gin przypuszcza ze do 26 lipca nie dotrawam ze pewno bede 2 tygodnie przed termin juz z wozkiem latac czyli przypuszcza ze na pocztaku lipca urodzi sie mały, ale jak bedzie to sie okarze. A MNIE SIE ŚNIŁO ze urodzilam dziecko w 24 tygodniu ;] moze zbyt zagmatwanie to naspisałam .
powiedzial ze moze z przedzwigania, z sexu lub ze stresu mogl mi brzuch stwardniec - i w sumie stawiam na to 3 bo w domu ani u siebie a ni u mamy nic nie moge robic doslowanie nawet sandiania sama ni moge sobie przygotowac, sex tez odpada bo mam zakac juz od 18 tygodni i nic nie kombinujemy ,a stres mialam w szkole, czy promotro pryzmnie moj rozdzial zaakceptuje ankiety itd itp . i sie odbilo ale na szczescie duuuzo lepiej i ciesze sie ze w pitalu nie kazał lezec, bo bym tego nie zniosła

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 10:36   #2862
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
czemu cytryne do gluzkoy dajecie ? ja sie pytalam gina i on powiedzial ze to moze zafałszowac wynik i ze lepiej pic sama glukoze . Ja raz pisalam 75 i powiem ze przyjmne to to niebylo a jeszcze za tydzien nzow mam ale tym razem 50 wiec moze bedzie znosniejsze .
no nic ja uciekam buźa
Mój gin polecał cytrynę, powiedział że nie fałszuje wyników plus glukoza jest znośniejsza( o to w sumie przecież chodzi)...no i Pani w laboratorium nie zabraniała cytryny...jak zapytałam czy mogę dodać to od razu z uśmiechem odpowiedziała że pewnie...
Stary 2009-04-04, 10:50   #2863
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki
ale dzis piekny dzien
jade zaraz z mama na zakupki a po poludniu TZ zabiera malego na ognisko tam gdzie ma hale, beda palic drzewa a moj maly to maly piroman wiec jest w niebowziety
takze cale popoludnie mam wolne i chyba pojde na grila z kolezankami

mariola udanego wyjazdu zycze

a moj TZ zjezdzil dzisiaj pol miasta za magnezem bo wszedzie jest 0,5 a gin przepisala 0,6 ale w koncu znalazl

milego dzionka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 10:55   #2864
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no nic ja uciekam buźa

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Miramej -nie gin przypuszcza ze do 26 lipca nie dotrawam ze pewno bede 2 tygodnie przed termin juz z wozkiem latac czyli przypuszcza ze na pocztaku lipca urodzi sie mały, ale jak bedzie to sie okarze. A MNIE SIE ŚNIŁO ze urodzilam dziecko w 24 tygodniu ;] moze zbyt zagmatwanie to naspisałam .
powiedzial ze moze z przedzwigania, z sexu lub ze stresu mogl mi brzuch stwardniec - i w sumie stawiam na to 3 bo w domu ani u siebie a ni u mamy nic nie moge robic doslowanie nawet sandiania sama ni moge sobie przygotowac, sex tez odpada bo mam zakac juz od 18 tygodni i nic nie kombinujemy ,a stres mialam w szkole, czy promotro pryzmnie moj rozdzial zaakceptuje ankiety itd itp . i sie odbilo ale na szczescie duuuzo lepiej i ciesze sie ze w pitalu nie kazał lezec, bo bym tego nie zniosła
Cytrynę się dodaje, żeby ta słodycz była znośniejsza . Wielu ginów ją poleca jako dodatek, więc chyba nie fałszuje wyniku.

To dobrze, że chodzi o 26 lipca, a nie o 26 tydzień, bo zdębiałam . Już rozumiem . Najważniejsze, że już lepiej się czujesz .

Cytat:
Mój gin polecał cytrynę, powiedział że nie fałszuje wyników plus glukoza jest znośniejsza( o to w sumie przecież chodzi)...no i Pani w laboratorium nie zabraniała cytryny...jak zapytałam czy mogę dodać to od razu z uśmiechem odpowiedziała że pewnie...
Mój też mówił, że będę miała taką słodką lemoniadę .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-04, 11:16   #2865
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dzień dobry Mamuśki!

Ale u nas nas piękna pogoda aż chce się żyć a ja nie mogę wysiedzieć w domku więc dziś jadę z pieskiem do weterynarza bo musi dostać zastrzyk a potem na zakupy z bratem a wieczorem pewnie znowu będę leżeć i mówić, że jestem zmęczona

Martwię się moją wagą bo spadłam na niższą niż przed ciąża...dobrze że mam wizytę we czwartek bo zaczynam się martwić chyba na tym etapie ciąży nie powinnam ważyć mniej niż przed nią

miłego dnia Mamuśki

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 11:36   #2866
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Wpadłam na allegro i wybrałam "pare" rzeczy... W sumie wszystkie od jednego sprzedawcy bo za wysyłkę nie bede musiała przynajmniej płacić ale chyba trochę przesadziłam...
Z drugiej strony na tym zakończę zakupy na razie i poczekam co dostane w spadku po kuzynce najwyżej resztę brakujących rzeczy dokupię...
Najbardziej przeraża mnie to, że za całą wyprawkę (nie licząc wózka i łóżeczka) wyjdzie mi pewnie z 1000 do 1500 zł
Rozmiar 56
Komplet (śpiochy + kaftanik) 2x
Pajacyk 2 x
Body długi rękaw 4x
Czapeczka bawełniana 3 x

Rozmiar 62
Komplet (śpiochy + kaftanik) 5 x
Pajacyk 4 x
Body długi rękaw 7 x
Czapeczka bawełniana 4 x

Powyżej to co już wybrałam w szt. ... wystarczy tylko kliknąć i kupić...
Total za te cuda... 435. 29 zł

jakieś body z krótkim rękawem powinnam dostać od kuzynki bo ona urodziła pod koniec czerwca a ja mam termin w sumie na końcówkę wakacji (ewentualnie połówkę sierpnia) więc letnie rzeczy już mi raczej przydatne nie bedą aż tak bardzo...
Stary 2009-04-04, 11:41   #2867
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam na allegro i wybrałam "pare" rzeczy... W sumie wszystkie od jednego sprzedawcy bo za wysyłkę nie bede musiała przynajmniej płacić ale chyba trochę przesadziłam...
Z drugiej strony na tym zakończę zakupy na razie i poczekam co dostane w spadku po kuzynce najwyżej resztę brakujących rzeczy dokupię...
Najbardziej przeraża mnie to, że za całą wyprawkę (nie licząc wózka i łóżeczka) wyjdzie mi pewnie z 1000 do 1500 zł
Rozmiar 56
Pajacyk 2 x
Body długi rękaw 4x
Czapeczka bawełniana 3 x

Rozmiar 62
Pajacyk 4 x
Body długi rękaw 7 x
Czapeczka bawełniana 4 x

jakieś body z krótkim rękawem powinnam dostać od kuzynki bo ona urodziła pod koniec czerwca a ja mam termin w sumie na końcówkę wakacji (ewentualnie połówkę sierpnia) więc letnie rzeczy już mi raczej przydatne nie bedą aż tak bardzo...

Oj zaszalałaś kobieto

Ja staram sie kupować wszystko po trochu i w czasie...wtedy jakoś nie odczuję tych zakupów...mam już spore zbiory ale nawet nie wiem ile w sumie za nie zapłaciłam

Pokaż co to za sprzedawca
Stary 2009-04-04, 12:00   #2868
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

http://www.allegro.pl/item595932505_...r_62_w_17.html
http://www.allegro.pl/item602826259_...ale_tanio.html
http://www.allegro.pl/item602826540_...ale_tanio.html
http://www.allegro.pl/item602352185_...anio_nieb.html
http://www.allegro.pl/item602355093_...anio_krem.html
http://www.allegro.pl/item602375684_...e_zielone.html
http://www.allegro.pl/item602376988_...e_kremowe.html
http://www.allegro.pl/item602094697_..._wyprawka.html
http://www.allegro.pl/item592696151_...cja_tanio.html
http://www.allegro.pl/item584637565_..._promocja.html
http://www.allegro.pl/item587772060_...mocja_c_1.html
http://www.allegro.pl/item593747998_...ftanik_zo.html
http://www.allegro.pl/item593759508_...tanik_kre.html
http://www.allegro.pl/item593606800_...anik_ziel.html
http://www.allegro.pl/item596665001_...r_56_mors.html
http://www.allegro.pl/item598754739_...2_sliczny.html
http://www.allegro.pl/item599586580_...nio_zolty.html
http://www.allegro.pl/item599601923_...o_kremowy.html
http://www.allegro.pl/item601510811_...tanio_pom.html
http://www.allegro.pl/item599420665_...rewelacja.html
http://www.allegro.pl/item593627715_...pomarancz.html

Stary 2009-04-04, 12:32   #2869
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki!

Ale u nas nas piękna pogoda aż chce się żyć a ja nie mogę wysiedzieć w domku więc dziś jadę z pieskiem do weterynarza bo musi dostać zastrzyk a potem na zakupy z bratem a wieczorem pewnie znowu będę leżeć i mówić, że jestem zmęczona

Martwię się moją wagą bo spadłam na niższą niż przed ciąża...dobrze że mam wizytę we czwartek bo zaczynam się martwić chyba na tym etapie ciąży nie powinnam ważyć mniej niż przed nią

miłego dnia Mamuśki
Udanych zakupów , widzę, że martwi Cię Twoja waga, mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi .

Cytat:
Rozmiar 56
Pajacyk 2 x
Body długi rękaw 4x
Czapeczka bawełniana 3 x

Rozmiar 62
Pajacyk 4 x
Body długi rękaw 7 x
Czapeczka bawełniana 4 x

No kochana zaszalałaś . Myślę, że body z krótkim rękawkiem przydadzą się też w chłodniejsze miesiące np. pod cieplejszy pajacyk.

Cytat:
http://www.allegro.pl/item595932505_...r_62_w_17.html
http://www.allegro.pl/item602826259_...ale_tanio.html
http://www.allegro.pl/item602826540_...ale_tanio.html
http://www.allegro.pl/item602352185_...anio_nieb.html
http://www.allegro.pl/item602355093_...anio_krem.html
http://www.allegro.pl/item602375684_...e_zielone.html
http://www.allegro.pl/item602376988_...e_kremowe.html
http://www.allegro.pl/item602094697_..._wyprawka.html
http://www.allegro.pl/item592696151_...cja_tanio.html
http://www.allegro.pl/item584637565_..._promocja.html
http://www.allegro.pl/item587772060_...mocja_c_1.html
http://www.allegro.pl/item593747998_...ftanik_zo.html
http://www.allegro.pl/item593759508_...tanik_kre.html
http://www.allegro.pl/item593606800_...anik_ziel.html
http://www.allegro.pl/item596665001_...r_56_mors.html
http://www.allegro.pl/item598754739_...2_sliczny.html
http://www.allegro.pl/item599586580_...nio_zolty.html
http://www.allegro.pl/item599601923_...o_kremowy.html
http://www.allegro.pl/item601510811_...tanio_pom.html
http://www.allegro.pl/item599420665_...rewelacja.html
http://www.allegro.pl/item593627715_...pomarancz.html

Śliczności .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-04, 12:34   #2870
katarzynka00
Zakorzenienie

ja juz tez jestem dzis po zakupach.
Body, pajacyki, kaftaniki,bluzeczki
Sobie piżamkę na teraz i Mężusiowi za to, że taki kochany kilka T-shirtów
Obiadek gotowy więc sjesta trwa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 13:46   #2871
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Ależ tu dzisiaj ciszaaa

A mnie to allegro chyba zgubi... Właśnie licytuje kilka rzeczy dla maleństwa Pokażę Wam jak wygram :p

A!! Wiem o co miałam Was zapytać
Większosć z Was USG połówkowe ma już za sobą ja przez sobą i w związku z tym mam pytanie ile kosztowało Was takie USG??
Bo mi wszędzie mówią 70 zł... i tak im dłużej o tym myślę tym częściej się zastanawiam czy oni rozumieją o co mi chodzi...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-04-04 o 13:59
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 14:02   #2872
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ tu dzisiaj ciszaaa

A mnie to allegro chyba zgubi... Właśnie licytuje kilka rzeczy dla maleństwa Pokażę Wam jak wygram :p

Ciuszki super które zamówiłaś...prawie cała wyprawka od razu

Cicho tu strasznie dzisiaj...pewnie Mamy na spacerkach... Ja zrobiłam pranie, posprzątałam i czekam na Tżeta, będzie okna dzisiaj mył a ja będę siedziała i mówiła gdzie ominął

Zrobiłam zdjęcia czwartkowych zakupów, ale bateria padla i nie zdążyłam wgrać na komputer..jak tylko się podładuje to pochwalę sięchyba że Tż zdąży przyjechać to ucieknę do roboty

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Większosć z Was USG połówkowe ma już za sobą ja przez sobą i w związku z tym mam pytanie ile kosztowało Was takie USG??
Bo mi wszędzie mówią 70 zł... i tak im dłużej o tym myślę tym częściej się zastanawiam czy oni rozumieją o co mi chodzi...

Ja robiłam połówkowe u swojego gina i standardowo zapłaciłam jak za wizytę czyli 130 zł.

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-04 o 14:01
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 14:06   #2873
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Ciuszki super które zamówiłaś...prawie cała wyprawka od razu.
Prawie

Cytat:
Ja robiłam połówkowe u swojego gina i standardowo zapłaciłam jak za wizytę czyli 130 zł.
No ja lekarza mam w przychodni... a on aż tak dobrego sprzętu tam nie ma... Dlatego chcę iść prywatnie na to USG... To w sumie to 70 zł może być... Już się doczekać nie mogę
Stary 2009-04-04, 14:14   #2874
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No ja lekarza mam w przychodni... a on aż tak dobrego sprzętu tam nie ma... Dlatego chcę iść prywatnie na to USG... To w sumie to 70 zł może być... Już się doczekać nie mogę

Tak patrzę po klinikach w moim mieście i np. tam gdzie robiłam 3D, usg 2D z oceną ciąży kosztuje 105zł. Zależy pewnie w jakim mieście mieszkasz ale to 70 zl chyba jest ok...
Stary 2009-04-04, 14:27   #2875
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Pierwsza aukcja wygrana

http://allegro.pl/item593867150_bluz...ee_gratis.html
Stary 2009-04-04, 14:29   #2876
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Super pierwsza wygrana...bluza słodka a cena atrakcyjna
Stary 2009-04-04, 14:56   #2877
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ależ tu dzisiaj ciszaaa

ja placilam 250zl ale z echem serca od razu

ale 70zl to chyba troche malo - nie wiem, nigdzie nie slyszalam tak niskiej ceny
150 to minimum
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 15:00   #2878
Karolinak82
Zakorzenienie

Coś dla chłopców...

http://allegro.pl/item600864510_next..._08_3_6mc.html
http://allegro.pl/item600866477_ralp...terek_3mc.html
Stary 2009-04-04, 15:19   #2879
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Fajnee ale ja, nadal nie wiem kto we mnie rośnie dlatego skupiam się teraz nad ciuszkami na pierwsze 6-9 m-cy życia i wybieram rzeczy neutralne Zresztą nie jestem zwolenniczką różowego dla dziewczynek a niebieskiego dla chłopców... Wolę inne kolory
Tak Wam zazdroszcze, ze już wiecie...

Myślałam, że wygram następną aukcje ale dziewczyna mnie w ostatniej chwili przebiła ;(
a takie piękne bluzy to były... http://allegro.pl/item593908246_zest...czapeczka.html

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-04-04 o 15:22
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 15:47   #2880
megi b
Wtajemniczenie

Witam brzusie
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam porannie
Obudziłam się po 4 i spać nie mogę, więc od 5 jestem na nogach
Mam nadzieję, że to jednorazowa bezsenność, bo mi się nie uśmiecha tak codziennie
Witam w klubie ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i

Jeśli chodzi o glukozę to ja też dostałam na wstępie 75 g i gin poleciła cytrynkę

Cytat:
faaaaaaaaajna

No i w załączniku sukieneczka dla Amelki plus skarpetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (92,9 KB, 18 załadowań)

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości