|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
|
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Raczkowanie
|
Pewnie nie wie co Ci odpisać, bo jak mu poleciałaś jednym ze swoich tekstów, to się nie dziwię.
Cytat:
![]() Nie ciesz się tak, bo wykraczesz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3153 |
|
Przyczajenie
|
Witamy!!
<zazdrosna>!!! ;* na aparat zdecydowałas się pod koniec marca tak? A kiedy miałaś pierwszą wizytę i ile mineło od pierwszej wizyty do założenia aparatu??;> i jaki masz aparacik oczywisćie ![]() strasznie ci zazdroszczę także interesuje mnie każdy szczegół;> hihi [/quote]Tak, na aparat zdecydowałam się pod koniec marca, ostatniego miałam pierwsza wizytę, zrobiony wycisk, skierowanie na zdjęcia dostałam jak się zapisywałam, bo Asystentka stwierdziła, że jeżeli jestem zdecydowana to nie ma na co czekać. A 3 kwietnia miałam już zakładany aparacik. Zębów na razie nie miałam wyrywanych, ale możliwe, ze czeka mnie to w przyszłości. Aparacik jest metalowy na dole i górze, a gumeczki na razie siwe, potem może zaszaleje |
|
|
|
|
#3154 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Po pierwsze to tak się chwaliłaś ta szparką ![]() ![]() , a po drugie, to nawet ludzka ciekawość popycha mnie do tego, by naciskać na Ciebie! Po prostu, żeby zobaczyć chore dziąsła, i odpukać, wiedzieć kiedy zacząć reagować u siebie.. Jakby co oczywiście. A wstydzić, to się można brzydkiego zachowania, a nie siebie ![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() .Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No gdzież bym śmiała czepiać się kogoś, nie wstawiwszy wcześniej zdjęć swoich krzywulców ![]() ![]() .
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-04 o 20:55 |
||||
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczynki, niech Wam będzie,porobię jakieś foty,ale tak, żeby dziąseł nie było za bardzo widać, bo sama patrzeć na to nie mogę, ale to już nie dziś, bo padam na twarz po całym dniu cięzkich robót
|
|
|
|
|
#3156 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak myślisz, że masz wielką szparę to poszukaj moich zdjęć - zobaczysz w jakim jesteś błędzie! Dałam radę Ty też dasz ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Że niby ja? ![]() A kto szamie jablka w aparacie i jeszcze rumaka ujeżdża? ... jeszcze tylko drugiej ręki w gipsie Ci brakuje ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Jak go tak sasadzisz w swoje sidła to ma przegwizdane co? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Może poszła w tym czasie do wc, a jej zazdosna asystentka wcieliła się w jej postać ...bo to normalnie niemożliwe jest!
|
|
|
|
#3157 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Chociaż jak na naukę jazdy przychodziłam w kozakach na szpilce 8cm, to instruktor mówił mi, że z księżyca wraz z śniegiem, spadłam Cytat:
![]() :diab elek:.Wszystkożerne, a nawet więcej! Killiana, to się chwali
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-04 o 21:27 |
||
|
|
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale żebym zapomniała te urocze turkusowe ligaturki
|
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
dental hygienist
|
Cytat:
![]() Aha, ja też czułam aparat cały czas, i przez pierwsze kilka dni żałowałam, i też się czułam, jakbym chciała go za chwilę "wypluć". Ale się po paru dniach przyzwyczaiłam, teraz naprawdę nie żałuję, jak widzę różnicę.
"Life isn't measured by the breaths you take, but by the moments that took your breath away" YOU DON'T HAVE TO BRUSH ALL OF YOUR TEETH 🦷JUST THE ONES YOU WANT TO KEEP Edytowane przez vandyck Czas edycji: 2009-04-04 o 21:51 |
|
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O Ty ... wyobrażam sobie ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Taaaa, chrupanie to najmilsza część
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to chyba dobrze, że faceci nam w głowie, w końcu wiosna przyszła, potrzebny ktoś do spacerów ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to nie mam komentarza na takie farmazony. Czuję, że moja reakcja mogłaby być dość.. spontaniczna... Jak widać wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją ![]() Cytat:
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... świeta się zbliżają, od razu czuć w kościach ...
|
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
A tak mniej więcej po jakim czasie było u Was widać róźnice?
Póki co nie potrafie sobie siebie wyobrazic z prostymi ząbkami ;D
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ochh ja siebie też nie mogę sobie wyobrazić ![]()
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Mi już po miesiącu prawie wsunęła się dwojka na swoje miejsce która była dosyć wysunięta i naprawde widać różnicę. damon robi swoje ;p
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . A na dole, już po pierwszej dobie dało się zauważyć ruch małych jedyneczek, z tym, że taki pyci pyci ![]() ![]() .
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj znajomi wyciągneli mnie po 22 z domu - wiadomo jak się skończyło
![]() i teraz ledwo widzę U mnie to już po 2 tygodniach widziałam jak zmiejszyła sie przerwa między jedynkami, a po miesiącu moja dolna 2 wpasowała się pięknie w szereg ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Mi też odklejają się tylko 5 i rureczki (i to tylko dół) , a przód i całą górę mam niezniszczalną ![]() ...a kleju mi teraz napaćkał na 5 przestraszliwie i, i tak odpadło ![]() tomekhk Wiesz już czemu masz ten 1 zamek kosmetyczny?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-05 o 12:08 |
|
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie moje drogie
![]() ja to jestem taka niedoświadczona i wogóle. Mogłaby któraś z was mi przybliżyć po co są te rureczki w aparacie,pierścienie itd.? ![]() achh. ![]() głupiutka jestem. p.S. od ostatniego czasu zaczełam systematycznie oglądać naszą polską BRZYDULĘ fajna dziewczyna z aparacikiem na zębach ogląda ktoś?
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zaglądałam tu daaaawno, ale niestety rzadko mam teraz czas żeby śledzić co się dzieje w Waszym wątku. teraz pewnie niewiele osób mnie kojarzy, może oprócz papryki85, czy smv. Ponieważ jednak historia moich szalonych kombinacje wyciągów nadal jest żywa, czuję się wywołana do tablicy (choć zacytowane posty są z końca lutego)
![]() Cytat:
) i kombinacjach z wyciągami, tak jak opisała papryka. Być może u Ciebie nie trzeba będzie tak kombinować - szczerze tego życzę, bo to jest chyba najgorsza rzecz jaką miałam w buzi No i niestety aparat do końca nie wyprostował mi tego zgryzu, dopiero podczas retencji zgryz został naprostowany w 100%. Pocieszające natomiast jest to, że w końcu się udało![]() Jeśli temat jest nieaktualny, to może przyda się komu innemu ![]() Co do wyobrażeń o prostych zębach, powiem Wam że ja do teraz nie mogę się napatrzeć na swoje zęby, choć aparat ściągnęłam w sierpniu zeszłego roku. No i też nie byłam w stanie wyobrazić sobie, jak to będzie z "gołymi" zębami. A ponieważ dobrze wiem, że czasem aparat daje się solidnie we znaki, chciałam Wam napisać, że od ściągnięcia moje zęby stoją na swoich miejscach, więc pamiętajcie że warto pocierpieć szczególnie dla efektu końcowegoTo jak, przyjmiecie aparatową weterankę, która w miarę możliwości chętnie pomoże? ![]() EDIT: Wyluzuj pierścienie i rurki sa do tego, żeby móc do nich przymocować końce drutów i w sumie na nich w dużej mierze oparty jest aparat. Zakładane są albo pierscienie albo rurki (zależy od decyzji orto). Różnica jest taka, że pierścienie to takie obręcze, które są mocowane do zębów za pomocą specjalnego cementu, a rurki o ile dobrze kojarzę, są przyklejane do zęba tak jak zamki.
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2009-04-05 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwszej wizycie po założeniu aparatu (czyli też po miesiącu) wsunęły mi się dwie dwójki i trójka, które też były dosyć mocno wysunięte. I nie tylko ja to zauważyłam. Nie to, że od razu były idealnie proste, ale są przynajmniej w jednej linii
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
To jak, przyjmiecie aparatową weterankę, która w miarę możliwości chętnie pomoże?
![]() EDIT: Wyluzuj pierścienie i rurki sa do tego, żeby móc do nich przymocować końce drutów i w sumie na nich w dużej mierze oparty jest aparat. Zakładane są albo pierscienie albo rurki (zależy od decyzji orto). Różnica jest taka, że pierścienie to takie obręcze, które są mocowane do zębów za pomocą specjalnego cementu, a rurki o ile dobrze kojarzę, są przyklejane do zęba tak jak zamki.[/quote] Przyjmiemy z otwartymi ramionami dziękuję,że mi to wyjaśniłaś bo ja taka początkująca jestem i mało co się orientuje w temacie także dzięki
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie będę cytowałaaa Was wszystkich(musicie wybaczyc niedzielne lenistwo :P), ale jeszcze bardziej mnie nakręciliście mówiac ze tak szybko widać, że coś się dzieje ;D Już zaczynam snuć obrazy w głowie mojego hollywodzkiego uśmiechu ;D
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-04-05 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Blond forever!
|
W takim układzie jesteś niegrzeczną pacjentką, która nie dba o swoje zameczki
![]() Ludziska, jaki miałam straszny sen! ![]() Śniło mi się, że pomiędzy dolną szóstką a siódemką zrobiła mi się taka szpara jakby tam nie było jakiegoś zęba i strasznie krew mi tam leciała... Masakra
|
|
|
#3175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co jakiś czas wypłukuje mi się ten kompozyt na szóstkach i wtedy górne zęby opierają się o dolne zamki 5 i 6! A, że czasem zgrzytam w nocy to niestety.....tak się to kończy! ![]() TŻet mówi, że słyszał ze dwa razy w nocy upierdliwe stukanie po czym nastapiło głośniejsze chrrruuuup!!! ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
to zalezy od ortro... bo jak orto glupi i ciemny to nawet damon 2012 nie pomoze xD mi sie tam zrobila góra po 2 miechach
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
oj babeczki.
strasznie wam zazdroszczę. ![]() wy już macie ja jeszcze nie. oj.;(
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
hej! witam wszystkie aparatki
Ja moj mam juz od ponad 2 lat i wlasnie za miesiac mi zdejmuja tak sie juz przyzwyczailam, ze cos czuje, ze bede za nim straasznie tesknic... ale nawet sie nie spodziewalam takiego efektu (z tego co juz widze), jak sobie ogladam zdjecia jak kiedys mialam kazdy zab w inna strone i centymetrowa szpare miedzy jedynkami to wierzyc mi sie nie chce, ze to ja
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też cię bardzo dobrze pamiętam
|
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Gonia jak patrze na Twoje ząbki to jeszcze bardziej pobudza mi się wyobraźnia na temat tego jak będzie z moimi ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

] i 4
. Ale, odpukać, na dole trzymają się mocno 
[/quote]
Wy macie takie ładne te ząbki, dziąsełka, a u mnie masakra z tymi dziąsłami, wyglądają okropnie, aż wstyd wklejać

strasznie długo, biorąc pod uwagę fakt, że teraz żaluję decyzji o zalożeniu. A i jeszcze jedno ból obecnie minimalny, ale cały czas jest, tylko najgorsze jest to że, aparat cały czas czuję na zębach i co chwilę próbuje go wypchać językiem (narazie założona tylko góra od 6 do 6, potem będzie przedluzony na 7-7 i dół). Aparat mam szafirowy, tylko gumki mi już lekko nabraly kolory po sokach marchewkowych, zupach warzywnych. Wizyte mam za 24 dni, strach pomysleć jak będą wyglądały moje gumki