Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 17:32   #4831
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Co wy się tak przejmujecie... Moja siostra cioteczna skapowała się ze jest w ciąży jak się coś zaczęło jej w brzuchu ruszać.
Do tej pory się śmieję jak o tym pomyślę. Taka to edukacja seksualna wśród młodzieży.
Dobra, przepraszam, bo to nie dotyczy tematu, ale musiałam się tym z kimś podzielić.
Życzę wam wszystkim, żebyście nie były w niechcianych ciążach, a w chcianych żebyście były.
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:43   #4832
dziuba85
Zakorzenienie

Hm, a ja słyszałam ten tekst o pannie, która dopiero dowiedziała się, że jest w ciąży, bo coś jej się w brzuchu ruszało... (poszła z tym do gina a on stwierdził ciążę- bodajże 5 miesiąc) z rozmów w toku.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 22:03   #4833
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Hm, a ja słyszałam ten tekst o pannie, która dopiero dowiedziała się, że jest w ciąży, bo coś jej się w brzuchu ruszało... (poszła z tym do gina a on stwierdził ciążę- bodajże 5 miesiąc) z rozmów w toku.
a to dlatego tak jest że powinno sie do lekarza iść.nawet jak to nie ciąza. poprostu lekceważymy nasze zdrowie... poszukujemy rad przez internet. ale to nie tędy droga. powinniśmy najpierw iśćdo lekarza. a internet po zostawic sobie tylko w razie wyjaśnienia spraw. bo wkońću nie jesteśmy lekarzami. i diagnozować chorób nie możemy...
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2009-04-04 o 22:05
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 23:16   #4834
Inka558
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie: zjadłam dużego grapefruita, a potem od razu tabletkę. Kochałam się po tygodniu od tego zdarzenia. Była to 12 tabletka. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że cos może być nie tak ? Bo grapefruity ponoć wpływają na skuteczność tabletek...
Inka558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 08:43   #4835
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
a to dlatego tak jest że powinno sie do lekarza iść.nawet jak to nie ciąza. poprostu lekceważymy nasze zdrowie... poszukujemy rad przez internet. ale to nie tędy droga. powinniśmy najpierw iśćdo lekarza. a internet po zostawic sobie tylko w razie wyjaśnienia spraw. bo wkońću nie jesteśmy lekarzami. i diagnozować chorób nie możemy...

oj zgadzam się z Tobą w 100% !!! ale chyba polskie społeczeństwo już tak ma, że uważa się za medyków, farmaceutów etc.

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-04-05, 09:58   #4836
hammie
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to kompletna paranoja, skoro sie kochala (pewnie bez zabezpieczenia) to chyba powinna wziac pod uwage ciaze... a potem wielk szok ze w ciazy jest... ona przez 5 miesiecy normalnie okres miala?
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:02   #4837
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka558 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie: zjadłam dużego grapefruita, a potem od razu tabletkę. Kochałam się po tygodniu od tego zdarzenia. Była to 12 tabletka. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że cos może być nie tak ? Bo grapefruity ponoć wpływają na skuteczność tabletek...
Bez przesady...
I skąd takie informacje?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 10:11   #4838
Inka558
Raczkowanie

A nie wiem, gdzieś wyczytałam... na wizazu już coś tam kiedyś o tym pisałam, wiem że przesadzam, ale wczoraj rozstałam się z facetem a dziś mam dostac okres. Ze stresu pewnie mi się spóźni więc dla świętego spokoju zapytałam
Inka558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:18   #4839
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
oj zgadzam się z Tobą w 100% !!! ale chyba polskie społeczeństwo już tak ma, że uważa się za medyków, farmaceutów etc.
moim skromnym zdaniem powinno sie stawiać na lekarza. a w necie szukać tylko wyjaśnień. nie jesteśmy lekarzami a nawet jak to czyta lekarz to przecież nie da rady postawić diagnozy nie badająć pacjentki. więc dziewczyny chodżmy do lekarza.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
A nie wiem, gdzieś wyczytałam... na wizazu już coś tam kiedyś o tym pisałam, wiem że przesadzam, ale wczoraj rozstałam się z facetem a dziś mam dostac okres. Ze stresu pewnie mi się spóźni więc dla świętego spokoju zapytałam
widocznie może ci sie opóźnia okres ze stresu.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
widocznie może ci sie opóźnia okres ze stresu.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2009-04-05, 13:01   #4840
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Niestety też miałam tą wątpliwą przyjemność oglądania tego odcinka. Śmiech przez łzy. Był to odcinek o kobietach, które pomimo stosowania ,,antykoncepcji" zaszły w ciążę. Ta dziewczyna akurat chodziła do lekarza ze spóźniającą się miesiączka i lekarz nie wykrył ciąży Lepszy był przypadek dziewczyny, która uważała że metodą antykoncepcji jest branie tabletek antykoncepcyjnych powiedzmy raz w tygodniu ,,jak jej się przypomniało". Przez cztery lata stosowała tą metodę, gdy w końcu zaszła w ciążę uznała, że jednak ,,jej" metoda zawiodła, chociaż przez 4 lata była bardzo skuteczna. Na marginesie tabletki brała chyba od koleżanek. Szkoda gadać.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 13:40   #4841
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Niestety też miałam tą wątpliwą przyjemność oglądania tego odcinka. Śmiech przez łzy. Był to odcinek o kobietach, które pomimo stosowania ,,antykoncepcji" zaszły w ciążę. Ta dziewczyna akurat chodziła do lekarza ze spóźniającą się miesiączka i lekarz nie wykrył ciąży Lepszy był przypadek dziewczyny, która uważała że metodą antykoncepcji jest branie tabletek antykoncepcyjnych powiedzmy raz w tygodniu ,,jak jej się przypomniało". Przez cztery lata stosowała tą metodę, gdy w końcu zaszła w ciążę uznała, że jednak ,,jej" metoda zawiodła, chociaż przez 4 lata była bardzo skuteczna. Na marginesie tabletki brała chyba od koleżanek. Szkoda gadać.

Oj tak ten odcinek był rewelacyjny. Nie mogłam uwierzyć w te głupoty, które goście występujący w programie mówili. Masakra. Zacofanie i ciemnogród.
A ta panna od tabletki anty raz na tydzień, przebiła chyba wszystko.

Córcia 21.04.2018 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 19:03   #4842
schiele
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Nie wiadomo kiedy miałaś płodne dni. Więc prawdopodobieństwo ze względu na brak zabezpieczenia jest podwyższone. Nie tak hop siup z tą ciążą, ale też bezpieczna niestety nie jesteś. Nie ma co panikować poniewczasie tylko poczekać. Może miałaś szczęście (czego Ci życzę), ale na przyszłość radzę mniej emocji, a wiecej rozsądku. Nie warto chyba dla kilku chwil przyjemności panikować potem i marnować piękne dni na stresy. No i kiedyś te stresy mogą się nie okazać tylko stresami. Narazie głowa do góry, zrób test po 14 dniach i zobaczysz. Powodzenia
zapewne zrobie test- po 14 dniach jak nie dostane.... chodz mam nadzieje ze cos mi sie potegowalo i dostane, eh z tym rozsadkiem to jest roznie, zawsze uwazam.... no jeden raz mi sie noga podwinela...i oby nie podwinela sie za bardzo..... ach niechce o tym myslec, ale to nie takie proste;/ ale dziekuje za rade;]
Stary 2009-04-06, 12:33   #4843
neex
Raczkowanie

czy moge byc w ciąży po tabletce escapelle? wzielam ją 17 h po stosunku, dostałam śluz i ok. 7 dni przed terminem okres.. jest mimo to prawdopodobienstwo?
neex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:59   #4844
dudka2811
Raczkowanie

jak wyglada brzuch w pierwszym miesiacu drugim jak jest się w ciąży??? twardy miękki??? daje się wciągnąć?? i czy jak się nachyla to może się taka słonikna na pół dzielić
dudka2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 13:24   #4845
witaminka
Rozeznanie

z tego co wiem to dopiero ok 12-13 tygodnia zaczyna pokazywac sie mały brzuszek a w pierwszych 2 miesiacach mysle ze poza bólem nic nie widac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 13:41   #4846
dudka2811
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaminka Pokaż wiadomość
z tego co wiem to dopiero ok 12-13 tygodnia zaczyna pokazywac sie mały brzuszek a w pierwszych 2 miesiacach mysle ze poza bólem nic nie widac

czyli mam rozumiec ze jest normalny taki jak byl do tej pory... Acha. A musi bolec???
Stary 2009-04-06, 13:45   #4847
Kwapis.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dudka2811 Pokaż wiadomość
jak wyglada brzuch w pierwszym miesiacu drugim jak jest się w ciąży??? twardy miękki??? daje się wciągnąć?? i czy jak się nachyla to może się taka słonikna na pół dzielić

W drugim miesiacu ? wyglada normalnie.

Być normalna. Niemożliwe !

Kwapis. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 13:57   #4848
neex
Raczkowanie

a co myslicie o moim przypadku?
neex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:06   #4849
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neex Pokaż wiadomość
a co myslicie o moim przypadku?
Nie powinnas byc w ciąży.
Zrob test.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 15:36   #4850
AmyL
Raczkowanie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Również mam pytanie. Uprawiałam z chłopakiem seks oralny pod prysznicem. Do wytrysku doszło, ale nie we mnie... czy mimo wszystko mogło coś się tam dostać? Po siedmiu godzinach wzięłam escapelle, ale teraz, po dwóch tygodniach od zdarzenia mam dziwne objawy... Słyszałam, że to mogą być objawy ciąży... Bolą mnie piersi czasami pobolewa mnie brzuch... Okres powinnam dostać teraz w środę... Więc czekam, ale cholernie się boję... a czy gdy w majtkach położyłam się na chłopaku, a z niego wydobył się ten płyn to też mogło do czegoś dojść? Nie jestem pewna czy położyłam się na tym, ale jeśli? Wiem, że brzmię jak jakaś trzynastka, ale ja już panikuję... Wszędzie widze kobiety w ciąży, ciągle słyszę coś o ciąży... Wpadam w panikę... Jeśli w środe nie dostane okresu zrobie test ciążowy, chociaż tego też strasznie się boję. Myślicie, że nie mam się czego martwić? Czy może jednak coś jest nie tak? Dodam, że do "wpadki" doszło idealnie w dni płodne... możliwe, że nawet w owulację

Edytowane przez AmyL
Czas edycji: 2009-04-06 o 15:31
AmyL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:55   #4851
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Nie jesteś w ciąży. Tabletki "po" to duża dawka hormonów. Stąd też mogą być dziwne objawy. Jeśli nie dostaniesz okresu w spodziewanym dniu, nic się nie martw. Na ulotce jest wyraźnie napisane, że okres może się spóźnić nawet o kilka dni. Nie rozumiem po co w ogóle wzięłaś Escapelle, skoro szansa na ciążę jest baaardzo mała (przez majtki nie zajdziesz w ciążę! a w przypadku seksu oralnego pod prysznicem też marne szanse) Jednak jeśli ma Cię to uspokoić, to możesz zrobić test po min 14 dniach od stosunku.
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 16:11   #4852
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Również mam pytanie. Uprawiałam z chłopakiem seks oralny pod prysznicem. Do wytrysku doszło, ale nie we mnie... czy mimo wszystko mogło coś się tam dostać? Po siedmiu godzinach wzięłam escapelle, ale teraz, po dwóch tygodniach od zdarzenia mam dziwne objawy... Słyszałam, że to mogą być objawy ciąży... Bolą mnie piersi czasami pobolewa mnie brzuch... Okres powinnam dostać teraz w środę... Więc czekam, ale cholernie się boję... a czy gdy w majtkach położyłam się na chłopaku, a z niego wydobył się ten płyn to też mogło do czegoś dojść? Nie jestem pewna czy położyłam się na tym, ale jeśli? Wiem, że brzmię jak jakaś trzynastka, ale ja już panikuję... Wszędzie widze kobiety w ciąży, ciągle słyszę coś o ciąży... Wpadam w panikę... Jeśli w środe nie dostane okresu zrobie test ciążowy, chociaż tego też strasznie się boję. Myślicie, że nie mam się czego martwić? Czy może jednak coś jest nie tak? Dodam, że do "wpadki" doszło idealnie w dni płodne... możliwe, że nawet w owulację
Ja się tylko zastanawiam po co brałaś Escapelle skoro to był sex oralny??? To nie witaminy to potężna dawka hormonów, która bardzo mocno wpływa na cykl kobiety. Możliwe, że te wszystkie objawy to skutek zażycia Escapelle... Na Twoim miejscu nie spodziewałabym się miesiączki w normalnym terminie. Sama sobie rozregulowałaś organizm, a teraz jeszcze masz schizy...
Gratulacje...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
W pierwszych trzech miesiącach ciąży brzuch wygląda zupełnie normalnie. O ile ciąża nie jest zagrożona można: chodzić, schylać się, wciągać "brzuch" i wiele innych rzeczy robić (tak wiem, że niektórym na tym forum wydaje się to nieprawdopodobne ), a tak ogólnie to wtedy nic a nic nie widać...
Brzuszek pojawia się dopiero ok. 4 m-ca, ale nie jest od razu duży tylko taki jakby lekko wzdęty. I od tego czasu powolutku, ale sukcesywnie rośnie
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 17:56   #4853
darkChocolate88
Przyczajenie

Talking Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez darkChocolate88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! My sie staramy juz od 3 m-cy. Cizeko utrafic w ten dzien OWULACJI i nie wiem jak sie mozecie martiwc ze przez majtki cos moze byc. Okres mialam 5 marca i trwa 28 dni regularnie.Kochalismy sie w prawdopodobnie dzien owulacji dwa dni przed i po tez. cZEKA NA OKRES I MAM NADZIEJE ZE GO NIE DOSTANE. jAK MYSLICIE ??? mAM SZANSE. bOLA MNIE TYLKO PIERSI ALE WYDAJE MI SIE ZE TO TaK JAK NA OKRES.

Hej dziewczynypisalam kilka dni wczesniej o sobie!! Nie dostalam okresu. Juz 4 dzien mi sie spoznia!!! Jade po tescik i jutro go zrobie!!! Mam nadzieje ze bedzie pozytywny
darkChocolate88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 17:57   #4854
AmyL
Raczkowanie

dziękuję za odpowiedzi Wiem, powinnam dostać mega lanie za to escapelle, ale bardzo się przestraszyłam, bo nie jestem gotowa teraz na ciążę... znaczy jesli chodzi o seks oralny to nie połknęłam ani nic... do wytrysku doszło na zewnątrz... heh... uspokoiłyście mnie... Jutro robie teścik... Trzymajcie kciuki kiedy cykl mi sie ureguluje zacznę brać tabletki anty... heh... nigdy wiecej takich stresów oby jutrzejszy test wyszedł z jedną kreseczką...
AmyL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 18:04   #4855
dudka2811
Raczkowanie

dziękuję za odpowiedź. Ale mam jeszcze jedno pytanie, który test jest bardziej wiarygodny?? czy kasetowy robiony około 3 tyg po przypuszczalnym zapłodnieniu , kiedy wydawało mi się, że nic tam nie ma ale jednak byla blada strasznie blada kreska zauważona na drugi dzień ale może było i tego samego dnia tylko ją przeoczyłam albo chciałam przeoczyc czy płytkowy robiony ponad miesiąc po zapłodnieniu gdzie nie było żadnej bladej kreski już dokładnie się przyjrzałam.... jutro zrobię trzeci ale mam też zamiar wybrać się do lekarza ...
Stary 2009-04-06, 18:24   #4856
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedzi Wiem, powinnam dostać mega lanie za to escapelle, ale bardzo się przestraszyłam, bo nie jestem gotowa teraz na ciążę... znaczy jesli chodzi o seks oralny to nie połknęłam ani nic... do wytrysku doszło na zewnątrz... heh... uspokoiłyście mnie... Jutro robie teścik... Trzymajcie kciuki kiedy cykl mi sie ureguluje zacznę brać tabletki anty... heh... nigdy wiecej takich stresów oby jutrzejszy test wyszedł z jedną kreseczką...
ale wiesz ze od polykania nie mozna zajsc w ciaze ?

Cytat:
dziękuję za odpowiedź. Ale mam jeszcze jedno pytanie, który test jest bardziej wiarygodny?? czy kasetowy robiony około 3 tyg po przypuszczalnym zapłodnieniu , kiedy wydawało mi się, że nic tam nie ma ale jednak byla blada strasznie blada kreska zauważona na drugi dzień ale może było i tego samego dnia tylko ją przeoczyłam albo chciałam przeoczyc czy płytkowy robiony ponad miesiąc po zapłodnieniu gdzie nie było żadnej bladej kreski już dokładnie się przyjrzałam.... jutro zrobię trzeci ale mam też zamiar wybrać się do lekarza ...
testy na drugi dzien nie sa wiarygodne ,kup 2 rozne i zrob 14 dni po stosunku i juz.
tzn. wynki tych testow .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 18:36   #4857
dudka2811
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
ale wiesz ze od polykania nie mozna zajsc w ciaze ?

testy na drugi dzien nie sa wiarygodne ,kup 2 rozne i zrob 14 dni po stosunku i juz.
tzn. wynki tych testow .
tylko, że ja jak nap robiłam 3 tyg po i ponad miesiąc po, a nie tak jak Ty to nap 2 dni po. i to były właśnie dwa róże więc nadal czekam na odpowiedź...
Stary 2009-04-06, 18:38   #4858
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A najlepiej badanie krwi zrób.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 18:43   #4859
dudka2811
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11780269]A najlepiej badanie krwi zrób.[/quote]

też myślałam nad tym... tylko, że ja staram się unikać pobierania krwi jak ognia... a ile takie badanie kosztuje?? i trzeba być nadczo??
Stary 2009-04-06, 19:10   #4860
malgosia1051
Zadomowienie

powinnaś dostać wielkie

i tak w ciąze nie zajdziesz!!!!
60cm
Monika moja coreczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości