|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sukienka jest mniej więcej w tym samym stylu, tez ma zwiewny dół, no i również zamówiona z salonu przy wolnosci. Dodatki do niej juz mam, brakuje mi tylko bielizny i pończoch ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: Baja ładnie sie prezentujesz w tej sukni ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suknia była w rozmiarze 42 a ja potrzebuje 34/36 a kiedy pierwsza przymiarka?? bo u mnie cos na poczatku czerwca (podałam im date slubu 11 lipca) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie dzwonił mój TZ. że zostaje na nadgodzinach jeszcze i nie wie o której wraca (jak bedzie cos wiedzial, to sie odezwie) zebym sobie cos zjadła, bo on dostanie obiad w pracy (tak jest zawsze u nas przy nadgodzinach). Pytalam sie czy czytał mojego smsa. Powiedział tak i sie zapytal, czy chco 180 osób nie moze byc. na co ja powiedzialam stanowcze nie i ze jak cos to zawsze mozna doprosic. Powiedział, ze ok. I ze sie tym zajmiemy. ciekawe co na to jego rodzice |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będą się musieli pogodzić z cięciami na liście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny jaką wódke kupujecie na slub?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy już Pana Tadeusza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tak zastanawiam nad wódką. Moja mama powiedziała, ze tesciu wpadł na pomysl by kupic Luksusową ![]() A jaka by kupił, nie powiedział, wiec nie wiem. Ale wiem , ze Pan Tadeusz chyba sprawdza sie na weselach, bo kilka razy juz go widziałam. ja wódki nie pije, wiec nie stwierdze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam tadziu smakuje, chociaż piję okazjonalnie, ostatnio mieliśmy go na balu karnawałowym i dobrze się piło, więc polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit zapomniałam napisać ile płaciliśmy za 0,5, no więc 20,30zł, ale to było przed podwyżkami cen Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-04-06 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
własnie sama sie nad tadziem zastanawiam, ale że ja nie piję, to niech decyzje podejmie TZ. Ja za to zajme sie winem
![]() No wąłsnie ile tego alkoholu brac?? ile wina a ile wódki?? no i ile szampana?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie najważniejsze sprawy z głowy, suknia też jest, dodatki - zero koncepcji ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
a mnie od dzisiejszych wydarzeń az zołądek rozbolał
![]() No własnie co do dodatków do sukni slubnej. jakie byscie mi poleciły?? Pamietacie moją suknię?? i jaki welon. Myslałam o takim jaki miała na swoim slubue Cichopek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o kwaity to Twoja sukienka to taka hiszpanka tak? Idealnie pasowałby tu jakiś wachlarz, albo tradycyjna kula |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do bukietu, to czy moja suknia nie jest za strojna. tzn. czy nie lepiej np. jeden konkretny kwiat do niej wziąć?? np. lilię?? i myslałam tez o kolczykach, ze chyba najlepiej takie delikatne, nie zwisające. i juz nie zakłądac niczego na szyję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedną lilię? jakoś nie mogę sobie tego wyobraźić, z resztą jak na mój gust lilia jest za dużym kwiatem, do tej sukienki jakiś mniejszy lepiej by wyglądał. Może jakąś kulę jednak, to taki klasyczny kształt. Najlepiej będzie jak spytasz na bukietowym, tam są 3 specjalistki w tej dziedzinie, na pewno pomogą. Kolczyki rzeczywiście jakies skromne, mogłyby być nawet zwisające, ale wtedy już nic na szyję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
[quote=martucha84;11780419]skad to znam ja potrzebuje 36 a mierzylam 40
![]() quote] Ja tez tak mialam ![]() bzyczka wspolczuje z tym zebem.To co ty teraz zrobisz?Bo to chyba jedynka byla? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, jak wy, ale ja zaczynam powoli odczuwać przedślubny stresik
![]() ![]() Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem Powodzenia w dalszych przygotowaniach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
martusia jestem jestem podglądam
![]() a teraz smaże naleśniki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Zadomowienie
|
Poprostu tutaj ksiądz stwierdził,ze nie jesteśmy jego parafianami bo w IRL mieszkamy już 2 lata wiec........nawet wyczułam od niego pretensje,że opóściłam swoją parafie.
#2789 |
Wtajemniczenie
|
Jesli moge sie wtracic to moja siostra tez miala podobne problemy z cera wiem,ze tez tabletki niepomagaly.Z tego co pamietam to smarowala mascia cynkowa i zazywała chyba tabletki cynk na cere i ustapiło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ile kupić wina na 70gości?Jakie kupujecie winka?Ja mam na oku BLOSSOM HILL-uwielbiammmm i CARLO ROSSI.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.