|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() Za kciuki oczywiśćie z góry dziękuję i wierzę i ich moc ![]() Cytat:
No to obfociłam koszulkę plus kilka jeszcze nie wklejanych ubranek młodego wraz ze słynnymi i popularnymi u nas bodziakami z Tesco z Disneya moje mają z metki 3-6 miesięcy, to niby 68cm, ale mnie się wydają mniejsze ![]() Zdjęcia wózka blade.. spacerówka od frontu żeby Syla zobaczyła tę folię pod nóżkami i ja obok dla rozeznania w wielkości wózka wedle życzenia wyżej wspomnianej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2972 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Śliczne zakupki i wózek fajny
![]() Mamy ten sam pajacyk - biały w żabki
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Białe żabki były u mnie w "dwupaku" z zieloną żabką, ale tak słodziarskie, że nie mogłam się oprzeć ![]() Wózek na zdjęciach nie do końca zmontowany...ale było zamieszanie, bo rodzice, tz...my się spieszyliśmy jeszcze żeby gdzieś później zdążyć i dlatego nie wiem czy te zdjęcia w ogóle coś komuś pomogą
|
|
|
|
#2974 |
|
Ola-Unhola
|
Oj jak pośpiech jest i dodatkowe podniecenie nowym zakupem, to się nie patrzy jak fotki wychodzą
![]() A ja dzisiaj skrobnęłam takie pisemko do Wójta - w odpowiedzi na jego decyzję, ale niestety inni rodzice nie są chętni na złożenie czegokolwiek... Więc chyba sobie daruję i jutro będę wydzwaniała do szkoły dowiedziec się o możliwośc zapisu. , 6.04.2009 r. Szanowny Panie Wójcie, W dniu dzisiejszym, tj.6.04.2009r.(poniedział ek), zostało wywieszone w Przedszkolu w ………. pismo podpisane przez Wójta, datowane na 2.04.09 r.(czwartek). W naszym głębokim przekonaniu, jako rodziców sześciolatków uczęszczających do przedszkola w …………. i którzy zgłosili dzieci do tzw. zerówki w naszym przedszkolu, decyzja wójta jest niedopuszczalna. Tryb, forma i czas jej zakomunikowania jest niedopuszczalna. Pan jak urzędnik publiczny-jak nikt inny- powinien mieć świadomość konsekwencji wydania takiej decyzji. Stawia Pan, nas rodziców w bardzo trudnej sytuacji. Jeszcze miesiąc temu, nikt nas nie informował o tego typu zamiarach. Nie mamy już możliwości zgłoszenia dziecka do innego przedszkola na terenie normalnej gminy. Piszemy normalnej, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie stawia rodziców w takiej sytuacji-nie dając im możliwości wyboru. Jak sam Pan pisze, dzieci mogą uczęszczać do oddziałów przedszkolnych w Szkołach Podstawowych, ale nie muszą. Mamy wybór i to my rodzice o tym decydujemy, ale Pan niestety jako wójt nie pozostawia nam wyboru. Informacja o budowie przedszkola w następnym roku jest po prostu dla nas niepoważna. Trochę zdrowego rozsądku i logiki! Jako rodzice sześciolatków żądamy, natychmiastowego wycofania tej, jak zakładamy nieprzemyślanej decyzji. Sztuką jest przyznanie się do błędu p. Wójcie. Mimo wszystko w dalszym ciągu, jako rodzice sześciolatków, których dzieciom nie dano żadnego wyboru głęboko wierzymy w rozsądek p. Wójta. Źle by się stało, gdybyśmy byli zmuszeni podjąć inne działania, co tylko mogłoby zdyskredytować wójta w oczach szeroko pojętej opinii publicznej, a tego mimo wszystko byśmy nie chcieli. Z poważaniem : rodzice sześciolatków w Przedszkolu w ………... IMIĘ I NAZWISKO PODPIS 1. ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 2. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 3. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 4. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 5. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 6. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 7. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .. 8. . ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… .
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcą się nawet podpisać? to ja ich nie rozumiem.. z jednej strony nie podoba im się decyzja wójta, a z drugiej jak ktoś im proponuje działanie to nie chcą...![]() Twoje pismo z takim lekkim posmakiem szantażu na końcu |
|
|
|
|
#2976 |
|
Ola-Unhola
|
No nie chcą no
![]() Ja tego też nie rozumiem, ale cóż. Oni teraz myślą tylko, jak tu zdążyc dziecko do szkoły zapisac... A pismo już gotowe...
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
witam poniedziałkowo i zabieram sie za cyztanie , ehhh wy to macie dar
zeby misie tak praca licencjacka szybko psiala jak wy tu kolejne storny zapłeniacie hihi buzilki kochane
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2978 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#2979 |
|
BAN stały
|
witajcie, a oto dzisiejsze zakupy z tesco. w sumie tylko to, czyli pajacyk, body, śliniaczek, skarpetki - butki, i czapeczka a to wszystko za 31 zł to myślę że korzystnie. ale po drodze miałam hurtownie z ciuchami i też dla dzidziolków są i wcale nie drogie to wpadnę tam po kaftaniki i coś jeszcze. listę dziś zrobiłam konkretną co mam ,czego ile trzeba. zobaczę co mi koleżanka wzięła od swojej koleżanki i co mi jeszcze będzie brakować i wtedy dokupię. będę kupować trochę na 56 a resztę na rozmiar 62. myślę, że mniejszych nie ma sensu. i na allegro zamówiłam 2 mniejsze kocyki, bo duży mam a małych nie. i to tak w skrócie, ale jakaś padnięta jestem, trochę po łażeniu po tesco a trochę chyba mnie coś bierze, troszkę mam węzły na szyi powiększone a to już nie za fajnie. ja nie chcę chorować teraz
Zdjęcia-0029.jpg Zdjęcia-0030.jpg Zdjęcia-0031.jpg |
|
|
|
#2980 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skierka jakie to wszystko śliczne i takie różowe!
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-04-06 o 18:26 |
|||
|
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynka00 brawo dla mężusia
![]() truheart ![]() zakupki dla małego śliczne a wózek UnholyOne pismo super A my już po wizycie. Wszystko jest ok, badania wyszły bardzo dobrze, wszystko szczelnie pozamykane Tylko dostałam leki na to moje twardnienie brzucha plus magnez i mam dużo leżeć łatwo powiedzieć jak tu za oknem taka pogoda Z maleństwem też ok, potwierdzone że dziewczynka nie wiedziałam, że teraz tak szybko będzie rosnąć. A ja przytyłam 1,5 kg czyli od początku ciąży 7,5 kg No i podczas usg Amelka szalała na całego, aż brzuch mi cały skakał i gin się pośmiała, że mamusi przemeblowanie robi Dzisiaj znów miała pozycję na nietoperza, ale tak figluje, że pewnie jeszcze ze 100 razy to się zmieni. Dziękujemy wszystkim ciociom za kciuki
|
#2982 |
|
BAN stały
|
megi gratulacje wielkie że wszystko ok i że Amelka zostanie
badanie usg miałam 5 tyg temu i w 20 tc mała ważyła 340 gram - ciekawe ile teraz ![]() a i zaszłam do apteki bo na ramionach i troszkę na dekolcie porobiły mi się niezbyt fajne krostki, są czerwone a sam środek biały. boleć nie boli ale jak ja mam bluzkę włożyć na ramiączkach i pani dała mi próbkę jakiegoś kremu firma LA ROCHE-POSAY i pisze że to preparat do stosowania na zapalne zmiany skórne skóry tłustej ze skłonnością do trądziku. dziś posmaruję może coś mi to ogasi bo masakra
|
|
|
|
#2983 |
|
BAN stały
|
witajcie
brzuszki![]() Oj dlugo mnie bylo.... ale duzo sie dzialo.... ![]() pipierwsze rozstalam sie z PAWłem ![]() ![]() bylo milo przez 2 dni na wyjezdzie a poznije to szkoda gadac.....![]() ![]() wiec worcilam do Krakowa i zaczynam zyc bez niego chodz to trudne juz mieszam u rodzicow.... wsumie to jestem troszke zalamana.;..ale jakos to bedzie...wiec narazie nici z dzidzi.... ![]() ![]() ![]() :mad :buziaczki i pozdrowiena dla was i dzieciaczkow od cioci Malgi |
|
|
|
#2984 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki...wróciłam po 3 dniach rozłąki z Wami
![]() Na szczęście nie ma tak dużo do nadrabiania.... Powiem Wam że mój weekend był ekstra...razem z dzisiejszym dniem...Tż miał wolne więc czasu za dużo na Wizaż nie miałam...ale właśnie pojechał więc szybko wskoczyłam![]() Muszę pochwalić mojego Tżeta, bo w ten weekend wymył wszystkie okna...blyszczą się pięknie ![]() ![]() Dzisiaj miałam ciężką noc, niestety nic nie spałam...już nawet nie przeszkadzało mi chrapanie Tżeta...ale miejsca sobie nie mogłam znaleźć i całą noc się męczyłam...później Tż miał parę spraw do załatwienia więc wybrałam się z Mamą do nowego centrum w mieście...jest tam sklep Mark&Spencer...mają ekstra ciuszki i nawet ceny nie odstraszały...więc ja sobie kupiłam super spodnie do spania...koszulkę dla Tżeta, dostałam od Mamy szlafrok ![]() Cytat:
Tuniczka super i balerinki na pewno wygodne...idealne na nasze puchnące stópki![]() Cytat:
![]() Ja byłam w czwartek na 3/4D w Poznaniu w klinice Luxmed, badanie robił dr Urbaniak i jestem bardzo zadowolona...wszystko super oglądał, zarówno Małą z każdej możliwej strony jak i łożysko i pępowinę...z czystym sumieniem mogę polecić!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakie słodziaki Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim mamusią i Brzuszką
dawno mnie nie było i nie ma szans żeby nadrobić czytanie ale mam nadzieję że u Was Wszystko ok u mnie 27 tydzien czuje się świetnie dalej pracuje i prowadze czynne życie mam do was pytanie czy wasze dzieci są ruchliwe bo ja już pomalu dostje do głowy z tym moim malcem w brzuchu bo bardzo mało się rusza, jak to jest u Was?
Moja córcia 5 lat Moja druga córcia 39 tc Edytowane przez ainka11111 Czas edycji: 2009-04-06 o 20:26 |
|
|
|
#2986 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciuszki również piękneCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jestem pewna że ułoży się...pewnie to chwilowy kryzys...A ja zmykam robić zdjęcia zakupów czwartkowych
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja pewnie też sporo urosła skoro piszesz, że tak to błyskawicznie idzie ![]() Ja muszę zacząć mierzyć co pije i oddaje bo mam wrazenie ze puchne w oczach...tyłek uda nie podobam się sobie już za bardzo w niczym a co będzie dalej ![]() I naprawdę z rączka na serduszku mogę powiedzieć ze to nie od obzarstwa. Dziś wyjątkowo mam w domku babke...a własciwie jej kawalek ktory został dla Tz.Reszte siostry, szwagier, rodzice pochłonęli. A tak gdyby ktoras z was niezapowiedzianie wpadła, to nie miała bym czym ugoscic, bo slodkosci nie kupuje prawie wcale Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciuszki super, zwłaszcza te bodziaki Disneya Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. I takie różowe . Ja też kupię kilka rzeczy z 56, a dalej 62 i 68. Nie daj się chorobie Cytat:
. Rzeczywiście dużo urosła Amelka przez 3 tygodnie, jeszcze raz tyle ![]() Cytat:
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie niepokoji mnie jej ruchliwość, 10kopniaczków nalicze se spokojem. A u ciebie jak to wyglada?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie odpowiem Ci, czy mój Mały jest ruchliwy, bo nie mam porównania , ale są dni, kiedy wierci się sporo i mocno daje o sobie znać, a są też takie, które ja nazywam "dniem leniuszka" i ich nie lubię.Cytat:
Dawaj te zdjęcia ![]() Cytat:
|
|
|
#2991 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczynki
![]() a ja od 7 rano poza domem - nie mialam nawet chwili zeby na kompa wejsc oczywiscie musialam sie zalatwic wczorajszym spacerem i z nosa mi cieknie i gardlo boli pilam wczoraj mleko z miodem i zjadlam cytryne ale nie pomoglo i jeszcze od rana na nogach jestem - ale sie nalatalam, mam nowe ciuszki dla malego - jutro chyba wrzuce fotki no ii............chyba zakochalam sie w tym espiro vectorze - dzis bylam w hurtowni i przyjrzalam mu sie dokladnie, jest super, fajnie sie prowadzi a do tego jest mega lekki - np. wzielam coneco barracude i chcialam uniesc przod tak jak by pod kraweznik i malo jaja nie znioslam a ten leciutko jedna reka teraz mam dylemat czy titi czy espiro - to, ze titi nie moge zobaczyc na zywo przemawia na korzysc espiro boszz ale sie czuje tragediai to w taka pogode ehh Cytat:
szok normalniei jeszcze Ci rodzice...szkoda slow wspolczuje bardzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem co Ci powiedziec
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
napewno nie tak jak w szpitalu... każa po cesarce, ale muszę zapisywać na kartce ile ml wypijam i ile oddaję.
Wymierzyłam już sobie pojemniczek na mocz. Naprawdę nie będzie to trudne, bo piję jak smok, a oddaję naprawdę niewiele.Może tak obrazowo z 30kropel. Potrafię wypić pól litra wody bezpośrednio przed snem, i ani razu nie wstane w nocy. No i uda i tylek mi się okropne zerobiły...jakby tam wody pełno właśnie było
|
|
|
#2993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę karmić na leżąco ![]() Cytat:
No a mężuś to faktycznie zasłużył na pochwałę, albo i na coś więcej ![]() Cytat:
![]() no i za pozostałe badania też ![]() A bluzeczki zdjęcia albo link to gdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
temat o o głuchiniemych wiec hcyba nie bedzie zbytnio duzo rozmow na ten temat dziewcyzny nie nadazam za wami ;p wiec ide ogaldac da Vinci na polsacie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Sklepik jest w Galerii Malta...w załączniku wrzucam:
1 & 2 zdjęcie - szlafrok...nie jest taki bardzo gruby, taki chciałam do szpitala, bo lato...a ja w domu raczej nie chodzę w szlafroku...kosztował 69,00zł 3 & 4 zdjęcie - spodnie do spania ma ładną srebrną niteczkę kosztowały 39,00 zł.Płaszcza niestety nie mam...Mama ma ale jest piękny...sama bym sobie kupiła taki ale jest długi...a kosztował 250 zł.Zaraz dorzucę jeszcze ciuszki Zuzi z czwartkowego biegania po mieście
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-06 o 21:19 |
|
|
|
#2996 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Różowe ciuszki są słodkie ![]() A pisząc o mniejszym i większym kocyku to jakie rozmiary masz na myśli? Cytat:
![]() Cytat:
Rośnie na drożdżach Twoja Mała Skoro pogada Cię kusi, zawsze możesz poleżeć na balkonie Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz nie mogłam się zdecydować czy trzykołowy czy 4kołowy ![]() Cytat:
właściwie powinny być dokładnie takie jak na ich stronie.Pajacyk z żabką jest z KappAhl'a, jest na suwak od góry do dołu przez jedną nogawkę. Ktoś ze znajomych mi rodziców maluszka polecił mi takie zapinanie jako najwygodniejsze, dlatego trochę takich mam
|
|||||||
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba nie ja? ![]() A za "smacznego" serdecznie dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
A tu już Zuzi prezenty
![]() 1 & 2 zdjęcie - komplet spodenek, koszulki i śliniaka ![]() 3 & 4 zdjęcie - skarpetki, ale na troszkę później 5 & 6 & 7 zdjęcie - śpioszki z Myszką Mini...komplet 3 sztuk 8 zdjęcie - bajki na dobranoc ![]() I muszę się pochwalić że wypróbowałam nowego blendera...i jest ekstra...cały dzień piliśmy z Tżetem koktajl truskawkowy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-06 o 21:25 |
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ... nie dam rady znadrobić co naskrobałyście. ... widziałam cuuudne ciuszki
wklejam mój płaszczyk ... i bodziaki, które dzisiaj odebrałam z poczty ... rampersik i czapeczka ... hmmm niby rozmiar 0-3 mcy ale jakieś duze mi się wydają
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwygodniejsze nawet teraz...koszulka, takie spodnie i mogę spać![]() ![]() ![]() U nas pierwszy M&S otworzyli i do spania rzeczy to mają ogrom...często będę tam wpadać coś czuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie gładko poszło
.

moje mają z metki 3-6 miesięcy, to niby 68cm, ale mnie się wydają mniejsze 
spacerówka od frontu żeby Syla zobaczyła tę folię pod nóżkami i ja obok dla rozeznania w wielkości wózka wedle życzenia wyżej wspomnianej 

nie chcą się nawet podpisać? to ja ich nie rozumiem..
z jednej strony nie podoba im się decyzja wójta, a z drugiej jak ktoś im proponuje działanie to nie chcą...

zeby misie tak praca licencjacka szybko psiala jak wy tu kolejne storny zapłeniacie hihi buzilki kochane 

nie wiedziałam, że teraz tak szybko będzie rosnąć. A ja przytyłam 1,5 kg 

Jestem pewna że ułoży się...pewnie to chwilowy kryzys...