Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-06, 20:43   #2791
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile kupić wina na 70gości?Jakie kupujecie winka?Ja mam na oku BLOSSOM HILL-uwielbiammmm i CARLO ROSSI.
Ja na 80 gości kupiłam 10 butelek białego i 10 butelek czerwonego wina i do tego 10 butelek jakiegos likieru, ale myślę, że i tak dużo tego nie zejdzie, jednak zawsze lepiej mieć więcej niż jakby miało braknąć.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 20:43   #2792
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

takie slubne od A do Z jak dla mnie jest mocno przydatne
Stary 2009-04-06, 20:45   #2793
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Jesli moge sie wtracic to moja siostra tez miala podobne problemy z cera wiem,ze tez tabletki niepomagaly.Z tego co pamietam to smarowala mascia cynkowa i zazywała chyba tabletki cynk na cere i ustapiło
Dzięki za radę, ale cynk mi tu raczej nie pomoże (tabletki, które lykałam są takiego cięższego kalibru, które łyka się już jak nic innego nie pomaga).

Cytat:
dziewczyny ile kupić wina na 70gości?Jakie kupujecie winka?Ja mam na oku BLOSSOM HILL-uwielbiammmm i CARLO ROSSI.
My kupiliśmy 15 butelek. Nazw nie pamiętam
Póki co mamy 71 osób (+/- 10 osób- czekamy jeszcze na potwierdzenia).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 20:48   #2794
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A ja mam jeszcze takie pytanie na ile przed ślubem rezerwuje się pokój na noc poślubną? bo nie wiem czy już rezerwować, czy to jeszcze za wcześnie? Wiem, że niektóre z Was rezerwowowały pokój przy okazji noclegów dla gości, jednak my będziemy mieli gości przyjezdnych ulokowanych po rodzinie, która jest na miejscu także dla nich noclegu nie musimy zamawiać.
Stary 2009-04-06, 20:53   #2795
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Poprostu tutaj ksiądz stwierdził,ze nie jesteśmy jego parafianami bo w IRL mieszkamy już 2 lata wiec........nawet wyczułam od niego pretensje,że opóściłam swoją parafie.
Bez sensu podejscie tego ksiedzaprzeciez wrociliscie do Pl
kwiatuszek my mamy juz zarezerwowane od kilku miesiecy,bo chcielismy taki super apartament

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-04-06 o 20:54 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:05   #2796
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Kochaniutkie macie juz koleczka na paluszki?my przeglądaliśmy ostatnio w necie galerie większości znanych firm (kobe, apart, red rubin) w końcu zawitaliśmy na Węca
obraczkiii.jpgZazartowalismy ze te to napewno nastepnym razem

A TAK POWAZNIE to jest kilka fajnych modeli,zastanawiamy sie tylko ktore chcemy obraczki.jpg,obraczka.jpg,AS-102_kopia_76514_200x0_f5d1f5906904d4c9ea8a5471c0ac7edf.jpg,img_prod173_0_m.jpg,img_prod187_0_m.jpg,544785302_1.jpg,546686850_1.jpg
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:08   #2797
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dzis mielismy sie spotkac ostatni raz z pania z poradni, ale nie moze, bo cos tam cos tam... i dopiero chce sie z nami spotkac 8 maja! A w kwietniu mamy isc do ksiedza spisac protokol !! Ona twierdzi ze ksiadz nie bedzie mial za zle ze nie mamy podbitej poradni, ale okaze sie jak z nim pogadam... a juz miala byc tak pieknie i wszystko zalatwione! Tz dzis dzwonil do parafii i bedzie miala na dzis akt chrztu jeszcze tylko jego akt urodzenia i do USC.... gryyy musi to byc takie pokomplikowane...

.
My też nie mieliśmy poradni a spisalismy protokół, takze przedzwoń do księdza i porozmawiaj.

Cytat:
Napisane przez evelina.00 Pokaż wiadomość
Zadne takie pytanie nie padło. Generalnie to ze 4 pytania nam ksiądz zadal.

Czy chcemy miec dzieci i je po katloicku wychowac.
Czy jestesmy przekonani o naszym zdrowiu psychicznym.
Czy nas nikt do sklubu nie przymusza.
Czy jak wystąpią trudności to sie nie rozwiedziemy.

I tyle trwało to z ogladaniem dokumentów 20 min.
tylko 4? m chyba ze 30 w tym z 15 na osobnosci!!wiedziałam że mam pecha do załatwiania spaw koscielnych ehhh

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
cześć

kabimba i inne ślicznie wyglądacie w swoich sukniach
a ja mam doła nie wiem w czym pójdę do ślubu... Jakoś coraz bardziej boję się zaufać krawcowej... zostały 3 miesiące, a ona na razie ma do uszycie jeszcze inne suknie... Tak bardzo bym chciała mieć wymarzoną suknię już teraz... Chce czuć się wyjątkowo i pięknie w tym dniu.... Nie wiem co mam zrobić.

Czy tą suknię szyła Ci krawcowa? Bo wygląda jak firmowa?

No i coś mi się przypałętało i jestem pociagająca i zmęczona...
nieeeee to z salonu!

Cytat:
a my nie mamy zapowiedzi bo nasza parafia jest w IRLANDII a tam ksiądz uznał,ze nikt nas nie zna i bez sensu są zapowiedzi buuuuuuuuuuuuu
ja am bym mogła nie miec tych zapowiedzi dla mnie to zbedny wydatek...zazdroszcze Ci

[quote=Lustereczko;1177595 5]Czesc dziewczyny
Wczoraj zaczelismy rozwozic zaproszenia i udalo nam sie rozwiesc cale 3, duzo hehe
Zeszlo nam od 16 do 22 , jak tak dalej pojdzie to do slubu nie rozdamy :P
quote]

dobre i trzyna poczatek! my rozwozimy juz ponad miesiac i wszedzie to kawka ,to piwko,drinas hehehheh i wyjsc o godzinie nawet sie nie da!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem tak wkurzona, że normalnie nie moge dojsc do siebie. Chodzi o... listę gosci. no wiec Ja kiedys jak robiłam liste gosci to miałam na niej 150 osób, ale drogą przymusowej selekcji wybrałam 90 osób. TZ robił lieste rok temu i miał na swojej 85 osób. wiec wzielismy sale na 170 max. (to znaczy na scisk) wiadomo, czesc osób odmówi, ale ja bym sie tylko cieszyło. bo maxc chciałabym miec 150 osób. No.... i ja na liscie podałam tyle osób ile miało byc, a TZ dostał wczoraj listy od rodziców i co?? jest o wiele wiecej osób niz miało byc na poczatku jego matka zaprosiła jakies osoby, których nawte mój TZ nie zna. juz wczoraj mielismy zapraszonia zamwiac, ale chciałam dzis na spokojnie sprawdzic literówki w nazwiskach i co?? cos mnie tkneło aby policzyc te osoby i wyszło... ze jest zaproszonych (tzn na liscie gosci) 213 osoób a sala jest na 170 osób max. wkurzyłam sie. napisałam do TZ ze nie zamawiamy zadnych zaproszen, tylko robimy selekcje i trzeba uciąc 43 osoby. ja nie wiem jak jego matka to sobie wyobraza. chyba na dworzu ich pousadza. mam nadzieje, ze TZ mnie zroumie i powie jej cos, bo inaczej to ja nie wiem Moja mama wymysliła, ze najsprawidliwiej niech bedzie, ze z kazdje strony niech bedzie po 85 osób. ja tam ajkos te 5 osób wywale. co o tym sądzicie??
najlepiej bedzie jak podzieliscie sprawiedliwie na pol w takiej sytuacji. Jak ja się ciesze ze u mnie ani rodzie ani tesciowie sie nie wtrącają uff
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:10   #2798
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak wy, ale ja zaczynam powoli odczuwać przedślubny stresik Mam wrażenie, że zaczynam się gubić w tych wszystkich "sprawach do załatwienia"... Znalazłam przypadkiem coś takiego - moim zdaniem fajna rzecz - może którejś z was też się przyda...
dziekuje naewno sie przyda

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martusia jestem jestem podglądam
a teraz smaże naleśniki
no! bo juz sie balam
a co z popscene?
Stary 2009-04-06, 21:13   #2799
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochaniutkie macie juz koleczka na paluszki?my przeglądaliśmy ostatnio w necie galerie większości znanych firm (kobe, apart, red rubin) w końcu zawitaliśmy na Węca
Załącznik 2169539Zazartowalismy ze te to napewno nastepnym razem

A TAK POWAZNIE to jest kilka fajnych modeli,zastanawiamy sie tylko ktore chcemy Załącznik 2169555,Załącznik 2169556,Załącznik 2169557,Załącznik 2169558,Załącznik 2169559,Załącznik 2169560,Załącznik 2169561
Mi osobiście podobają się 2 i 4. A to nasze obrączki:
http://www.wec.com.pl/Obraczki-slubn...3.html?aff=853

Bardzo proszę pomóżcie z tym noclegiem, bo nie wiem keidy rezerwować.
Stary 2009-04-06, 21:13   #2800
Ana***
Zakorzenienie

motley, kotekMamrotek, kabimba śliczne suknie macie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
No własnie ja też miałam problem z wejściem na Wizaż i już się zastanawiałam, czy to mój komp i moje łącze nawala, czy odgórnie jakieś problemy są.

Ja mam załamkę Po 9 miesięcznej kuracji tabletkami przeciwtrądzikowymi właśnie syfy wracają I to dlaczego właśnie teraz, jak zostało tak niewiele do ślubu Idzie się pochlastać...
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
niestety ja też walczę z pryszczami... wysypało mnie głownie na dekoldzie i plecach łykam tabletki i smaruję mazidłami... mam nadzieję, że do sierpnia się z tym uporam bo jak nie to chyba będę musiała do ślubu iść w golfie
Też mam problem z trądzikiem, a szczególnie 2 typy krost: zaskórniaki i takie wielkie gule... obecnie piję bratek (może to od jedzenia?) i maziam się na wieczór kremem z vischy normadern, widzę jakąś poprawę, ale szczędzę na tym kremie bo drogi i pewnie dlatego niewielka poprawa no i przydałby się z tej samej serii na dzień dlaczego ta firma taka droga

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Sudokrem jest dobry ja też się smaruje od razu jak mi się pojawiają i znikają po 2 dniach.
A co to? i gdzie do kupienia? i na jaki typ trądzika?

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dzionej piękny a ja w pracy siedze za biurkiem

słuchajcie my chcemy jechać w podróż poślubną do Ciechocinka, co już wam wspominałam i znalazłam super pensjonacik 90zł doba dla 2 osób i do tego codziennie gratis 45 minut w grocie solnej właściciel nam proponuje pokój nr 5 ale mi sie chyba bardziej podoba nr 4. Co myślicie??

http://www.podjedlica.pl/pokoje.php
Też o tym myślę, pensjonat świetny pojedziesz pierwsza, więc napisz jak wrażenia , może skorzystamy z tż.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:17   #2801
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
taki welon jak najbardziej
Jedną lilię? jakoś nie mogę sobie tego wyobraźić, z resztą jak na mój gust lilia jest za dużym kwiatem, do tej sukienki jakiś mniejszy lepiej by wyglądał. Może jakąś kulę jednak, to taki klasyczny kształt. Najlepiej będzie jak spytasz na bukietowym, tam są 3 specjalistki w tej dziedzinie, na pewno pomogą.
Kolczyki rzeczywiście jakies skromne, mogłyby być nawet zwisające, ale wtedy już nic na szyję
no własnie musze cs wykombinowac z tym bukietem
Cytat:
A ja mam jeszcze takie pytanie na ile przed ślubem rezerwuje się pokój na noc poślubną?
My juz mamy zarezerwowany pokój na noc poslubną w Hotelu. Moja mama nam rezerwowała chciałam aby tylko zadzwoniła sie zapytac czy jest wolny ta bach koszt nocy 250zł

Dziewczyny a mój TZ jeszcze nie wrócił z pracy pojechł na 7 rano. o 18 dzwonił, ze ma nadgodziny i nie wie o której konczy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 21:19   #2802
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Sudokrem jest dla dzieci na zapalenie skóry w skutek noszenia pieluszek, ale bardzo dobrze wysusza pryszcze i można go kupić w aptece.

Mój TŻ siedział dzisiaj ponad 17 godz. w pracy :/ ale i tak w tyg. nocuje w domu więc i tak się nie widzimy.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-04-06 o 21:20
Stary 2009-04-06, 21:24   #2803
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cytat:
oo to super czyli jakby nie było masz nową suknie slubną

dziewczyny jaką wódke kupujecie na slub??
my mamy 180 but. soplicy na 150 gosci

Cytat:
polecam równiez imiglikos-pyszne winko

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Też mam problem z trądzikiem, a szczególnie 2 typy krost: zaskórniaki i takie wielkie gule... obecnie piję bratek (może to od jedzenia?) i maziam się na wieczór kremem z vischy normadern, widzę jakąś poprawę, ale szczędzę na tym kremie bo drogi i pewnie dlatego niewielka poprawa no i przydałby się z tej samej serii na dzień dlaczego ta firma taka droga

A co to? i gdzie do kupienia? i na jaki typ trądzika?

Też o tym myślę, pensjonat świetny pojedziesz pierwsza, więc napisz jak wrażenia , może skorzystamy z tż.
Dziekuję
dziewczyny na ten wasz tradzik, to ja bym poszla do dermatologa. Teraz sa takie tabletki, jakies antybiotyki chyba koleżanki dwie brały nie dłgie leczenia a w ich przypadku skuteczne. Jest teraz tyle tych leków ze mozna czmys zaleczyc, skutecznie i szybko.

A u nas dziś mija równo DWA miesiace do ślubu, o tejporze bedę już tancować hehehh
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:24   #2804
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
A to nasze obrączki:
http://www.wec.com.pl/Obraczki-slubn...3.html?aff=853

Bardzo proszę pomóżcie z tym noclegiem, bo nie wiem keidy rezerwować.
Ładniutkie,teraz fajne kombinacje robia białego i złotego
My juz rezerwujac sale mielismy zarezerwowany pokoj,zreszta my tez rezerwujemy dla gosci przyjezdnych i dzieciaków bo troche ich bedzie
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:26   #2805
kupka
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, jak wy, ale ja zaczynam powoli odczuwać przedślubny stresik Mam wrażenie, że zaczynam się gubić w tych wszystkich "sprawach do załatwienia"... Znalazłam przypadkiem coś takiego - moim zdaniem fajna rzecz - może którejś z was też się przyda...

Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z
1. PANNA MŁODA
- buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopy / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp.
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze,

2. PAN MŁODY
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik, krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...
- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę )

3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczka na obrączki
- inne ......................... ........

4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne ......................... ..............

5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA,
WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA,
PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie)
- papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy)
- wydruk, cięcie, skład
- inne ......................... ........

6. SALA WESELNA
- umowa / wstępna lista gości
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- noclegi dla gości
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ......................... ...................

7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci
- wódka na bramy
- inne ......................... ...

8. KWIATY
- bukiet Panny Młodej
- bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- stroik do włosów
- butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- kwiaty na podziękowania dla rodziców
- płatki róż
- inne ...........

9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu

10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie)
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- inne ......................... .......
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
- inne ......................... .........

11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami)
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................

12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela

13. ALKOHOL I NAPOJE
- wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan, kieliszki do szampana
- napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna
- inne ......................... .......

14. parasolki
15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem

Powodzenia w dalszych przygotowaniach...
Super napewno się przyda
kupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:26   #2806
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja sie zaczynam denerwowac
Poczekam jeszczer chwilke i zadzwonie do niego jeszcze raz (bo nie odbiera) a jak nie to do jego kolegi (naszego współlokatora) bo razem z nim tam pracuje i razem zostali na nadgodzinach/ o ile on odbierze.

Stary 2009-04-06, 21:27   #2807
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dzięki za radę, ale cynk mi tu raczej nie pomoże (tabletki, które lykałam są takiego cięższego kalibru, które łyka się już jak nic innego nie pomaga).
spróbuj może poprosić o receptę na ten differin, o którym pisałam wcześniej. Ma dobre opinie w necie i ja też widzę poprawę tam gdzie go stosowałam... niestety z tego co pamiętam to był drogi (ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnej kwoty).

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

dziękuję

mi niestety vichy strasznie wysusza skórę Ja w ogóle mam problem z suchą skórą i 99,9% kremów robi mi po prostu suche placki na policzkach W zasadzie jedyny krem, który się sprawdza to iwostin intensywnie nawilżający, także ja leczenia pryszczy nie mogę wspomagać kremami

kotekMamrotek ja mam kurację przepisaną przez dermatologa. Najgorsze jest to, że na efekty trzeba długo czekać a ja jeszcze dodatkowo nie mogę się powstrzymać i dłubię w tych pryszczach

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-04-06 o 21:30
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:28   #2808
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

No widze, że wcześnie rezerwowałyście pokój. A ja mam ślub w tyg. i nie wiem czy jakby teraz chciała zarezerwować to nie byłoby to za wcześnie, z drugiej znowu strony to są wakacje i pokoje mogą być pozajmowane.
Stary 2009-04-06, 21:28   #2809
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dzięki dziewczyny za podpowiedz na temat win....można na was polegać kupiliśmy 10butelek ale chyba dokupimy jeszcze 10.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 21:29   #2810
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
cześć
(...)
a ja mam doła nie wiem w czym pójdę do ślubu... Jakoś coraz bardziej boję się zaufać krawcowej... zostały 3 miesiące, a ona na razie ma do uszycie jeszcze inne suknie... Tak bardzo bym chciała mieć wymarzoną suknię już teraz... Chce czuć się wyjątkowo i pięknie w tym dniu.... Nie wiem co mam zrobić. (...)
skoro krawcowa podjęła się szycia to napewno zdazy, przeciez by nie brala roboty jakby uszycie na czas było niemożliwe. A poza tym Ty masz przecież wyjscie awaryjne z ta pierwsza suknia, która wcale nie była taka zła jak Ci sie wydaje don't worry jeszcze nie ma sytuacji podbramkowej, a kiedy masz przymiarke?
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:32   #2811
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość
polecam równiez imiglikos-pyszne winko
j tez polecam imigikos, mimo ze niepije alko ale moj tz sie nim zachwyca,

ale polecam tez wino KAGOR DIONIS wiono mołdawskie, butelka zawinieta jest w celafon:
ulubione mjego tz mocne ale podobno rewelacyjne

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-06 o 21:33
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:33   #2812
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
spróbuj może poprosić o receptę na ten differin, o którym pisałam wcześniej. Ma dobre opinie w necie i ja też widzę poprawę tam gdzie go stosowałam... niestety z tego co pamiętam to był drogi (ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnej kwoty).

dziękuję

mi niestety vichy strasznie wysusza skórę Ja w ogóle mam problem z suchą skórą i 99,9% kremów robi mi po prostu suche placki na policzkach W zasadzie jedyny krem, który się sprawdza to iwostin intensywnie nawilżający, także ja leczenia pryszczy nie mogę wspomagać kremami

kotekMamrotek ja mam kurację przepisaną przez dermatologa. Najgorsze jest to, że na efekty trzeba długo czekać a ja jeszcze dodatkowo nie mogę się powstrzymać i dłubię w tych pryszczach
To musisz mieć naprawdę suchą skórę, bo Vichy też delikatnie nawilża ale generalnie jest dla skóry tłustej Mam to samo... mam wrażenie, ze jak się go nie pozbędę "ręcznie" to nie zginie... a najgorsze jest to, ze jest on nie tylko na buźce ale i dekolcie i twarzy !
Stary 2009-04-06, 21:34   #2813
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No widze, że wcześnie rezerwowałyście pokój. A ja mam ślub w tyg. i nie wiem czy jakby teraz chciała zarezerwować to nie byłoby to za wcześnie, z drugiej znowu strony to są wakacje i pokoje mogą być pozajmowane.
Jesli chcecie rezerowowac pokój to polecam juz. Poza tym nie wszytskie pokoje 2 osobowe maja łoza małzenskie . czesto są to poprostu 2 osobne łózka. wiec mysle, ze nie ma co czekac, bo te "najlepsze" pokojue mogą byc pozajmowane. Chyba ze w twoim miescie duzo jest hoteli. Ale mysle, ze i tak warto zadzwonic

ps. TZ wrócił poszedł sie kąpac i ma mnie potem poprzytulac za to, ze sie tak denerwowałam ze go nie ma. ech... móił, ze jutro tez ma podobno nadgodziny a do pracy jedzie juz o 6 rano (bo ma na 7) ale w amsterdamie wiec godzinke bedzie jechał. a ja mam jutro wolne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 21:37   #2814
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli chcecie rezerowowac pokój to polecam juz. Poza tym nie wszytskie pokoje 2 osobowe maja łoza małzenskie . czesto są to poprostu 2 osobne łózka. wiec mysle, ze nie ma co czekac, bo te "najlepsze" pokojue mogą byc pozajmowane. Chyba ze w twoim miescie duzo jest hoteli. Ale mysle, ze i tak warto zadzwonic

ps. TZ wrócił poszedł sie kąpac i ma mnie potem poprzytulac za to, ze sie tak denerwowałam ze go nie ma. ech... móił, ze jutro tez ma podobno nadgodziny a do pracy jedzie juz o 6 rano (bo ma na 7) ale w amsterdamie wiec godzinke bedzie jechał. a ja mam jutro wolne
U mnie jest pare hoteli, ale takie które nam się naprawdę podobają są tylko 2 i między nimi się zastanawiam, bo mój TŻ powiedział, że mu to wszystko jedno byle ze mną hehe. Ja bym chciała się tak wyprzytulać, ale zrobie to dopiero w piątek do tego czasu musi mi wystraczyć misiu od mojego TŻ.

A co do tych obrączek to moja siostra ma już takie ładnych pare lat i wszystko w nich robi i nie są ani troche zniszczone.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-04-06 o 21:39
Stary 2009-04-06, 21:39   #2815
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
U mnie jest pare hoteli, ale takie które nam się naprawdę podobają są tylko 2 i między nimi się zastanawiam, bo mój TŻ powiedział, że mu to wszystko jedno byle ze mną hehe. Ja bym chciała się tak wyprzytulać, ale zrobie to dopiero w piątek do tego czasu musi mi wystraczyć misiu od mojego TŻ.
kwiatuszku, zadzwon tam najlepiej i dopytaj sie czy są wolne pokoje itp.
My nie chcielismy spac tej nocy nad nasza salą bo nie ma tam łazienki w pokoju to po pierwsze a po drugie TZ stwierdził, ze tej nocy chce dla nas najlepszy hotel w miescie w sumie raz sie zyje

Stary 2009-04-06, 21:43   #2816
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszku, zadzwon tam najlepiej i dopytaj sie czy są wolne pokoje itp.
My nie chcielismy spac tej nocy nad nasza salą bo nie ma tam łazienki w pokoju to po pierwsze a po drugie TZ stwierdził, ze tej nocy chce dla nas najlepszy hotel w miescie w sumie raz sie zyje
Masz racje najlepiej będzie już zadzwonić co jest załatwione to jest, a potem w tym całym natłoku przed ślubem jeszcze się okaże, ze za późno i już pokoju nie będzie, więc jutro zadzwonie i może już kolejna rzecz bedzie do odchaczenia.
No dokładnie to samo pomyśleliśmy. Chcemy jakiś ładny pokój, na który normalnie nie moglibyśmy sobie pozwolić Taka noc jest tylko jedna w życiu i musi zapaść głęboko w pamięć
Stary 2009-04-06, 21:46   #2817
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje najlepiej będzie już zadzwonić co jest załatwione to jest, a potem w tym całym natłoku przed ślubem jeszcze się okaże, ze za późno i już pokoju nie będzie, więc jutro zadzwonie i może już kolejna rzecz bedzie do odchaczenia.
No dokładnie to samo pomyśleliśmy. Chcemy jakiś ładny pokój, na który normalnie nie moglibyśmy sobie pozwolić Taka noc jest tylko jedna w życiu i musi zapaść głęboko w pamięć
Dokładnie
i cichutko juz sie nie moge jej doczekac
w cene pokoju mamy tez wliczone sniadanko.
a potem przyjedzie do mnie swiadkowa, pomoze mi sie ogarnąc z fryzurką i pojedziemy taksówka na poprawiny. o to jest mój plan

Stary 2009-04-06, 21:46   #2818
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201706011004 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
My też mamy tradycyjne obrączki a każde są niezwykłe w odpowiedni dla siebie sposób
Stary 2009-04-06, 21:48   #2819
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie
i cichutko juz sie nie moge jej doczekac
w cene pokoju mamy tez wliczone sniadanko.
a potem przyjedzie do mnie swiadkowa, pomoze mi sie ogarnąc z fryzurką i pojedziemy taksówka na poprawiny. o to jest mój plan
Ja jeszcze nie myślałam jak to będzie potem. Świadkowa raczej po mnie nie przyjedzie, bo najprawdopodobniej to będzie moja siostra, a ona ma 2 dzieci i nimi bedzie musiała się zająć, ale tak się już u mnie przyjęło, że pierwsze co to się pyta rodzeństwo, w moja siostra nie ma nic przeciwko.
Stary 2009-04-06, 21:51   #2820
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie myślałam jak to będzie potem. Świadkowa raczej po mnie nie przyjedzie, bo najprawdopodobniej to będzie moja siostra, a ona ma 2 dzieci i nimi bedzie musiała się zająć, ale tak się już u mnie przyjęło, że pierwsze co to się pyta rodzeństwo, w moja siostra nie ma nic przeciwko.
u mnie świadokową jest moja kolezanka z którą rok mieszkalam na studiach. jest ode mnie o rok młodsza. bardzo fajna i zwariowana osoba
Bardzo jest przejeta tym wszytskim, juz sie nie mozemy doczekaz az sie zobaczymy bo.. rok czasu sie nie widziałysmy. albo ja byłam w Holandii a potem cały semstr zimowy ona była we włoszech na wymiania studenckiej. przyjechała do polski na swieta jak ja byłam na w Holandii. Poprosiłam ja na odległosc ale obiecałam sobie, ze jak tylko wrócimy to pierwsze co lecimy do niej z TZ i oficjalnie ja zapraszmy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości