|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
No nareszcie mogłam wejść na Wizaż. Coś się z nim działo od rana, no i wkurzałam się, że nie mogę poczytać, co u Was.
Cytat:
aniago, ale masz duży brzuszek! A ja nadal płaska ![]() klaudiaaa, ja tylko wyraziłam swoją opinię na temat imion. Nie musisz się z nią zgadzać.
![]() |
#3392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzis ładnie, ale chłodno wieje. Do tego boli brzuch i mam jakiegos doła. Ostatnio czesto mnie lapie niewiedziec czemu. No i wszystko mnie denerwuje. Planowałam ze na swieta pojedziemy do mamy na dłuzej o jeden dzien, niechcacy sie o tym wygadałam mamie i ona teraz zada bysmy jednak przyjechali wczesniej, a mi sie odechciało, nie cierpie robic tego co mi kaza. No i myslelismy o dwóch dniach, bez nocowania, ale mama takiej mozliwosci nie akceptuje, a maz nie zgadza sie na nocowanie, bo tam poprostu nie lubi. Tym bardziej ze bedzie siorka która zawsze nas budzi z samego rana, bo według niej spimy za długo i do wszystkiego sie czepia (bede musiała jesc ukradkiem, bo według niej wiekszosci jedzenia jesc nie moge). No to się dzis pozaliłam. a i jeszcze pytanko, pisałyscie ze wedzicie na swieta kiełbaski, czy jecie je normalnie, czy jeszcze gotujecie? Bo podobno wedzone jest surowe. Ja do tej pory jadłam wedzone normalnie, za co mi sie dostało własnie od siostry i teraz nie mam pojecia co z tym zrobic-jesc czy nie jesc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Niby piszą, że nie można jeść wędzonego, ale wędzi się na dwa sposoby - na zimno i na ciepło. Mój mąż twierdzi, że wędzenie na ciepło nie daje "surowizny", więc taka wędzonka powinna być bezpieczniejsza.
#3394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aniusia to Twoje dziecko i Twojego męża więc to Wasz wybór !!! wreszcie mogłam wejść na wizaż, coś się działo, że nie mogłam się zalogować ale czytać mogłam. Wczoraj rozpoczęłam sezon grillowy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie daj się Anusia!!!!!!!!!!! ![]() będę piec ciasto jogurtowe z truskawkami ....pewnie wyjdzie zakalec....heh.... mam dziś taaaakiego lenia... i cały czas czuję się zmęczona po tym weekendzie.. Pinky, narobiłaś ochoty....zjadłabym mięsko z grilla....mniam!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-06 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Aaaaniusia przecież to Twoje i Twojego Męża dziecko. I to do Was należy decyzja jakie imiona sobie wybraliście. Nie masz obowiązku przejmować się tym jak zareaguje siostrzenica-to już raczej problem jej rodziców, żeby wytłumaczyli jej dlaczego ciocia wybrała maleństwu takie a nie inne imię. Ja bym się nie przejmowała cudzą opinią. Mojej siostry córka też by chciała, żeby dziewczynka się urodziła syn natomiast wolałby chłopca. Młoda jak jej powiedziałam jak dzidziuś będzie miał na imię powiedziała, że może być
![]() Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-06 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o imie to ja sie nie dam, i tłumaczyłam siostrze ze niech sobie zrobia drugie, ale ona uwaza (co swego czasu tez mnie dolowało) ze zeby miec dziecko to trzeba miec duze mieszkanie i warunki, według niej my majac dwa pokoje, nawet o dziecku nie powinnismy myslec, a o dwójce dzieci to juz wogole. No a malej na pewno nie bede sie starała zadowalac imieniem, bo to jest strasznie rozpieszczone dziecko. Wiem ze to nie dziecka wina, tylko rodziców. Ale do rodziców nie dociera co mowie. Troszke do nich dotarło jak powiedziałam to ich córce, ale nie na długo. Jak ja mam ochote na jakies ciasto, ale u mnie nie ma zabardzo komu jesc, no i ja troszke za leniwa ![]() U mnie forum rano tez nie działało, pewnie cos robili. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie cały weekend i tylko tyle napisałyście
![]() ![]() Wszystkim Mamusiom gratuluję coraz większych pięknych brzuszków i zdrowiutkich mieszkańców tych brzuszków. Oczywiście Dosiek gratuluję Córeczki ![]() My już właściwie mamy kompletną wizję wyglądu naszego mieszkanka, ale teraz od piątku jeździmy po sklepach i szukamy tego co potrzeba. Oczywiście wcześniej nie pomyślałam, że oprócz nowego sprzętu, kafelek, paneli, farb itp. będą też potrzebne nowe żyrandole, firany, karnisze i te wszystkie inne "pierdułki" więc w niedzielę skupiłam się na tym ![]() No i już wstępnie wiemy, że jednak 2 tygodnie to za mało i mamy się przygotować nawet na 3 ![]() Zdążyłam też w sobotę zobaczyć kilka wózeczków i sama sie zdziwiłam bo w sklepie spodobała mi się Bartatina (którą od razu wykluczyłam jak zobaczyłam w internecie), na żywo wygląda inaczej. Widziałam Baby Smile - dalej mi się podoba. Na całą zimę pani doradzała jednak Bartatinę - ma największą gondolę - i faktycznie nawet wizualnie widać różnicę między tą gondolą a np. X-landera czy Baby Smile. Spotkaliśmy też znajomego z Coneco i są bardzo zadowoleni - dzidzia jest z października i do tej pory jeździ w gondoli, jedyny minus to dla nich za duża waga (mieszkają na 3 piętrze). ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
wrocilam, i znow widzialam moja fasoleczke a raczej kijanke
![]() ![]() ![]() kurde ja zamiast tyc to chudne, pol kilo mi spadlo w miesiac.. waze 50.5 przy wzroscie 160 ![]() PS kurde teraz jak patrze na to zdjecie to chyba lekarz mi dal nie moje, wiem ze przede mna byla dziewczyna w ciazy i moze to jej bylo?? bo tak patrze na inne zdjecia z 15tc i jakos te dzieci normalnie wygladaja hehe na monitorze widzialam wszystko ale moze zdjecia poknocil lekarz??
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-04-06 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
O kurde jaki śliczny
![]() Aż się zastanwiam czy ten mój okruszek tam rośnie w ogóle, bo jak patrzę na te zdjęcia brzuszków, to u mnie nic tylko sadełko przedciążowe, no może mały zarysik brzuszka ![]() Jutro idę do gina i już coraz bardziej się denerwuję czy wszystko ok ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Miss.hot nie martw się brzuszek urośnie
![]()
#3404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten wózek i ja wzięłabym pod uwagę (i Roana), gdyby miał skrętne koła i był lżejszy. Cytat:
![]() Mam takie same wątpliwości. Brzuch mi wydyma tylko przy trawiennych problemach. Nie moge doczekać się wizyty, a to dopiero 16 kwietnia...
![]() |
#3405 |
Zadomowienie
|
A zapomnialam napisac ze za miesiac mam przyjsc i pozniej test na obciazenie glukoza, jak to wyglada? Czy to prawda ze sie 2 razy pobiera krew przed i po podaniu i smakuje to ochydnie?? To ja napewno to wyrzygam,matko
![]() Ktoras tez na to idzie?? ![]()
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Obciążenie 75 g już miałam w styczniu badane. Pobierają krew na czczo, potem rozrabiają Ci glukozę (glukozę musisz sama w aptece kupić) pijesz obrzydlistwo i masz kolejne pobranie krwi po godzinie i jeszcze następne po 2 godzinach. W najbliższym czasie pewnie czeka mnie powtórka, bo cukier znów mi na granicy normy wychodzi. ![]() Przyjemne nie jest no i upierdliwe, bo siedzisz w tym labie tyle czasu, ale da się przeżyć. U nas remont pokoiku dla maluszka ma się ku końcowi. ![]() Byliśmy w weekend u rodzinki i mąż marudził ile nas to kosztowało. Dostaliśmy "refundację" ![]() Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cieszę się, bo ta śmierdząca kuchnia wyłożona boazerią i gumoleum doprowadza mnie do szału, a z drugiej mam już jakby trochę dosyć tych miłych panów z wiertarami. W pracy coś się ruszyło, więc w przyszłym tygodniu będę prowadziła szkolenie. Wyjdę do ludzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
Ubrałam dziś po raz pierwszy nowe spodnie ciążowe. Ale wygoda
![]()
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ależ wczoraj spędziłam cudowny wieczór - obchodziliśmy rocznicę...zanim mąż wróćił wywiesiłam na drzwiach domku ślicznie wydrukowaną kartkę ogłaszającą , że dziś nasza rocznica, upiekłam ciasto jogurtowe z truskawkami przygotowałam truskaweczki świeże... potem była włoska knajpka a potem cały wieczór w łóżku - full relax ![]() ja spodni ciążowych nie mam i nie noszę, mam zwykłe spodnie z vero mody, tyle, że mają ściągacz i sznurek , są super wygodne ( nie wiem jak ja wytrzymam z gumką na brzuchu, nie cierpię mieć nic na brzuchu, wszystkie moje spódnice i spodnie to biodrówki..) mieszczę się jeszcze w dwie spódnice, hhihi jeszcze parę dni i będę mieć męża dla siebie całe trzy dni ![]()
![]() |
#3414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na podstawie jakich badań stwierdza się, że przyszła mama ma cukrzycę ciężarnych? Na podstawie badań krwi. Zaraz po potwierdzeniu ciąży ginekolog zaleci ci m.in. oznaczenie poziomu glukozy na czczo. Jeśli wynik jest za wysoki, trzeba zrobić tzw. test obciążenia glukozą (sprawdza się poziom cukru we krwi w godzinę po podaniu roztworu glukozy). Dodatni wynik potwierdza cukrzycę. Przez całą ciążę będziesz wtedy pod opieką ginekologa, ale też diabetologa. U wszystkich kobiet między 24. a 28. tygodniem ciąży robi się też test obciążenia glukozą. W 32. tygodniu lekarz może zalecić jego powtórzenie.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-07 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
ja też wogóle nie używam cukru i raczej nie pijam słodkich napojów, głównie wodę niegazowaną, od czasu do czasu soki owocowe 100% , herbatkę z rumianku czy malinową...ale taka sama słodycz..bleeeee
![]() |
#3418 |
Zadomowienie
|
No właśnie nic nie słodzę, piję mineralną, czasem jakiś sok ostatnio skusiłam się na cole. Słodyczy też nie jadam (oboje z mężem nie jadamy, tyle tylko, że ja mam tendencje do kupowania na święta i zawsze się śmieje, że jak goście przychodzą jakiś czas później to jest okazja żeby słodycze odkurzyć) więc ciężko mi sobie wyobrazić spożycie takiego płynu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zadomowienie
|
Od wczoraj wywala mnie z Wizazu
![]() W niedziele pojechalismy w Ardeny, zabralismy psiaki. Bylo cieplo choc chmurzylo sie troszke. Zwiedzilismy tez cytadele w Namur. Momentami podejscia byly dosc strome, wiec moj TZ byl padniety ![]() Ale zeby nie bylo za pieknie, przed wyjazdem do domu jakis "lepek" nie ustapil mi pierszenstwa i uderzyl w nas ![]() Do tego jak to Walonczyk ani be ani me po niderlandzku ![]() ![]() Poniewaz uderzyl w drzwi od kierowcy mnie sie oberwalo najbardziej i bolal mnie kregoslup w odcinku szyjnym. Ale dzieki temu pas nie zadzialal, wiec mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko w porzadku ![]() Na szczescie naprawa auta nie bedzie nas nic kosztowac ![]() Zdjecia sie kiepsko laduja i juz mi kilka wywalilo ![]() Ale powinno pskazac sie jedno zdjecie autka po wypadku, zdjecie cytadeli i panorama Namur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
żartowniś ja na Twoim miejscu leciałabym do lekarza.......
a mi ciśnienie spada zaraz chyba zasnę.... a tu czeka praca... heh ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.