dlaczego jesteście singielkami?? - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 07:54   #721
ksylwia
Zadomowienie

Dot.: dlaczego jesteście singielkami??

...bo nie każdy chłop z widłami to Posejdon z nimi źle i bez nich nienajlepiej, łot babska natura
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 11:30   #722
Broniecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Aj, może źle to ujełam, ja moich kumpli też kocham i często wole od koleżanek, ale facet jako Tż nie jest mi potrzebny w tej chwili, jestem szczesliwa będąc sama i tyle
Mam takie samo podejście Moi kumple są super i nie wiem, co zrobię, jak skończę studia i wszyscy się rozjadą. Z dziewczynami często nie mam o czym pogadać poza wąskim gronem koleżanek/przyjaciółek. Natomiast na 'osobistego' chłopaka nie mam w ogóle miejsca w moim życiu.

Broniecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 20:09   #723
misthy
Rozeznanie

Jestem singielka bo nie mam faceta i lubie ten stan jak narazie w trudnych chwilach jest mi ciezko bez niego ale zawsze mam ludzi ktorzy mnie wespra i mi pomoga ale ogolnie jest fajnie nie szukam faceta na sile, nie jestem zdesperowana bo go nie mam o nie! Jak sie ten odpowiedni zjawi to bardzo dobrze nie mam duzo wymagan chce zeby byl staly w uczuciach bo nie bawia mnie zwiazki na miesiac. Dlatego tez moze jestem singielka bo trafiam na facetow ktorzy lubia zwiazek na "chwile" a takim od razu mowie NIE.

18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak
misthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 20:39   #724
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

A ja dziś byłam narażona na pokusę pocałowania faceta, który ma narzeczoną, ale dalam radę Nie dałąm się wzajemnemu przyciąganiu Ciężko jest przestrzegać własnych zasad Jedna z nich to niebudować czegoś na nieszczęściu innych ludzi

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 22:20   #725
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam narażona na pokusę pocałowania faceta, który ma narzeczoną, ale dalam radę Nie dałąm się wzajemnemu przyciąganiu Ciężko jest przestrzegać własnych zasad Jedna z nich to niebudować czegoś na nieszczęściu innych ludzi
Oj prawda, cięzko czasem. A tą zasadę i ja przestrzegam.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 19:59   #726
Mini007
Zakorzenienie

Jestem singielką, ponieważ po dwuipółrocznym związku potrzebuję oddechu. Duuużego oddechu. Rozstaliśmy się jeszcze w 2007 roku a ja nadal nie tęsknię do związku. Co więcej, nie widzę, minusów bycia singlem. Tak jak teraz jest mi dobrze, nie jestem od nikogo zależna.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 20:33   #727
Myszunia19
Zakorzenienie

mnie zostawil chlopak po 2 latach i w sumie jakos boje sie związac:P
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 17:33   #728
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
...bo nie każdy chłop z widłami to Posejdon z nimi źle i bez nich nienajlepiej, łot babska natura
dokładnie. nie ma faceta - problem, jest - też źle dziwne to, ale tak już jest

póki co jestem singielką, bo się rozstaliśmy... nie szukam narazie nowych związków. robię porządki

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 19:12   #729
karolina09
Rozeznanie

Nie mam faceta, ponieważ żadnego jeszcze tak naprawdę nie pokochałam. Miałam sporo przelotnych związków, które trwały góra 2 miesiące i zawsze zostawał po nich jakiś niesmak.
Na początku jest miło, przykładowy partner ma same zalety,a ja snuję już plany na nasze dalsze życie, które mamy spędzić razem. Po jakimś czasie jednak czar pryska, czuję pewne ograniczenia wiążące się właśnie z byciem w związku i coraz bardziej te spotkania zaczynają mnie męczyć. Uświadamiam sobie, że ta naprawdę żyjemy w innych światach, nic nas nie łączy poza kontaktem fizycznym i nie mamy nawet o czym rozmawiać. Szukam wymówek, aby tylko uniknąć kolejnego spotkania, oszukuję go a następnie przyznaję się, że to koniec. Wiem, że może się to wydawać bardzo niedojrzałe ale historia ta powtarza się za każdym razem. Lepiej dlatego być singlem - wolnym, niezależnym i przede wszystkim nie oszukującym siebie.
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 20:41   #730
awusia
Zadomowienie

Dobre pytanie.. mogłabym na nie odpowiedzieć na milion różnych sposobów. Bo z wyboru, bo tak mnie los pokierował, bo jestem mściwa, bo łatwo mnie wykorzystać, bo.. najgorsze jest to, że zaczyna mi to ciążyć, nie da się przeżyć życia w pojedynkę..
awusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 22:14   #731
Lazurowa777
Przyczajenie

Hmm...Nigdy się tu nie odzywałam...Dużo czytałam...Wiem, że potraficie dobrze poradzić...A ja mam taki problem...Związany właśnie z tym tematem...Dlaczego jesteście singielkami...? Doszłam dziś do wniosku, że ja mam chyba ze sobą jakiś problem...a więc tak: Zawsze jest tak samo. Podoba mi się jakiś chłopak. Jakiś flirt, sms-y, spotkanie w większej grupie znajomych, na imprezie czy gdzieś no i przychodzi czas na spotkanie sam na sam...I wtedy wszystko się zmienia. Chłopak, którym byłam zainteresowana automatycznie nie ma już u mnie szans. Nie chcę się z nim widzieć i spotkać... Nie wiem z czego to wynika... To jest bardzo dziwne...Nie narzekam na brak powodzenia ale mając 20 lat nigdy nie miałam chłopaka bo zawsze robię to samo...Nie wiem czy to może wynika z tego, że po prostu jeszcze nie trafiłam na tego prawdziwego i podświadomie go odrzucam...czy nie wiem o co chodzi... Przyjaciółka mówi mi żebym chociaż raz zrobiła coś przeciwko sobie i się spotkała... I zrobiłam tak...chyba ze 3 razy...i było fajnie..naprawdę nie narzekałam ale jak już sytuacja miała się rozwijać jeszcze bardziej to wtedy już odpadałam...co ze mną nie tak? A i dodam jeszcze, że jak jest impreza to nie mam problemu z tym żeby wyjść z kimś sam na sam... Rozumie ktoś coś z tego? Ktoś mi coś doradzi...Wiem tylko, że moje zachowanie jest delikatnie mówiąc dziecinne...A na codzień uchodzę za poważną osobę...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Zapomniałam jeszcze dodać, że dopóki facet nie jest mną zainteresowany to ja szaleję na jego punkcie...Obecnie jestem zauroczona pewnym chłopakiem...On mną raczej nie...To znaczy trzyma mnie na dystans...I najgorsze jest to, że z jednej strony martwi mnie to, że chyba go sobą nie zaiteresowałam a druga rzecz, która mnie martwi to taka, że nawet jeśli zwróci na mnie uwagę to cały jego urok, czar pryśnie i mi wszystko przejdzie...Tak jest zawsze...
Lazurowa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 23:36   #732
czarny flamaster
Zadomowienie

nie mam faceta głównie dlatego, że jestem potworną egoistką i dobrze mi samej. to główny powód do tego dochodzi również fakt, że ciężko znaleźc mi faceta, który mi zaimponuje. nie musi byc astronautą czy rozwiązywać zadania matematyczne na poziomie rozszerzonym. to jest to małe COŚ co dostrzegłam jak dotąd tylko w jednym facecie, ale nic z tego raczej nie będzie. jestem trudnym przypadkiem. 'chcę', a gdy mam już miec dochodzę do wniosku, że nie potrzebuję, że nie mam teraz ochoty, że radzę sobie sama lepiej
bo taka prawda. teraz kobieta musi sobie radzic.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 23:49   #733
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
nie mam faceta głównie dlatego, że jestem potworną egoistką i dobrze mi samej. to główny powód do tego dochodzi również fakt, że ciężko znaleźc mi faceta, który mi zaimponuje. nie musi byc astronautą czy rozwiązywać zadania matematyczne na poziomie rozszerzonym. to jest to małe COŚ co dostrzegłam jak dotąd tylko w jednym facecie, ale nic z tego raczej nie będzie. jestem trudnym przypadkiem. 'chcę', a gdy mam już miec dochodzę do wniosku, że nie potrzebuję, że nie mam teraz ochoty, że radzę sobie sama lepiej
bo taka prawda. teraz kobieta musi sobie radzic.
jakbym czytała o sobie...
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 05:37   #734
campari
Raczkowanie

ponad pół roku temu zakończyłam mój związek i po prostu na razie ''odpoczywam'' co nie znaczy, że zamknęłam się na mężczyzn, wręcz przeciwnie, nie szukam ale też nie zamykam się, po prostu wiem, że jak ma miłość przyjść to przyjdzie
poza tym na razie nie narzekam na życie singielki jestem nią z wyboru, szuka kogoś odpowiedniego

good girls are made of sugar & spice, as for me,
I'm made of vodka & ice.

eat me.
drę koszule, łamię serca.
campari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 07:59   #735
karolina09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa777 Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze dodać, że dopóki facet nie jest mną zainteresowany to ja szaleję na jego punkcie..
Dokładnie! Dochodzę wiec do wniosku, że z natury jestem takim samcem, który po zdobyciu swej "ofiary" jest nią najwyraźniej znudzony. Najlepszym etapem są te wszystkie podchody, przynajmniej wtedy jest w miarę ciekawie i można się łudzić, że poznany facet jest chodzącym ideałem. Najgorsze jest to, że rozczarowanie przychodzi wraz z rozwojem sytuacji.
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 09:36   #736
rearviewmirror
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolina09 Pokaż wiadomość
Dokładnie! Dochodzę wiec do wniosku, że z natury jestem takim samcem, który po zdobyciu swej "ofiary" jest nią najwyraźniej znudzony. Najlepszym etapem są te wszystkie podchody, przynajmniej wtedy jest w miarę ciekawie i można się łudzić, że poznany facet jest chodzącym ideałem. Najgorsze jest to, że rozczarowanie przychodzi wraz z rozwojem sytuacji.
ojj tak
Well, I'm gonna get out of bed every morning... breath in and out all day long. Then, after a while I won't have to remind myself to get out of bed every morning and breath in and out... and, then after a while, I won't have to think about how I had it great and perfect for a while. (...)
rearviewmirror jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 09:44   #737
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez karolina09 Pokaż wiadomość
bo Wy chyba ciągle musicie gonić króliczka ale tak na poważnie, trochę to dziwne... niby chcesz mieć faceta, ale z drugiej strony nie chcesz może rzeczywiście nie dorosłyście jeszcze do poważnych związków... albo po prostu trafiacie na facetów, z którymi fajnie jest tylko poflirtować, bo na stałe raczej się nie nadają

początki są zawsze najfajniejsze ta niepewność... achhh ale później też jest fajnie... zależy jak się ludzie dobiorą

książki
ubrania
Stary 2009-03-15, 12:18   #738
Combi
Raczkowanie

jestem singielką i zostane nia juz do konca zycia, bo milosc mojego zycia wczoraj mnie zostawila....i to w zgodzie takiej czuje ze nie do konca tego chcial....ze po prostu uczucie troche przygaslo a on to zle ocenil................... ..........jesli wroci bede happy jesli nie to bede zyć jako single...pozdrawiam 3majcie sie.
Combi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 16:14   #739
dressy
Zadomowienie

nie jestem, od prawie dwóch lat. ; )

-coco chanel
dressy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 16:21   #740
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Combi Pokaż wiadomość
jestem singielką i zostane nia juz do konca zycia, bo milosc mojego zycia wczoraj mnie zostawila....i to w zgodzie takiej czuje ze nie do konca tego chcial....ze po prostu uczucie troche przygaslo a on to zle ocenil................... ..........jesli wroci bede happy jesli nie to bede zyć jako single...pozdrawiam 3majcie sie.
nigdy nie mów nigdy...

książki
ubrania
Stary 2009-03-15, 17:44   #741
uparta Marti
Zakorzenienie

ja jestem singlem przez mój wspaniały charakter(egoistyczna, zasadnicza do bólu,nieufna,uparta nonkonformistka) poza tym nie mam okazji zeby poznać kogoś godnego mojej uwagi

Edytowane przez uparta Marti
Czas edycji: 2009-03-15 o 17:45
uparta Marti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 18:33   #742
daqmar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa777 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Zapomniałam jeszcze dodać, że dopóki facet nie jest mną zainteresowany to ja szaleję na jego punkcie...
Skąd ja to znam.... miałam dokładnie tak od momentu gdzie dziewczyna zaczyna interesować się płcią przeciwną, aż do jakiś 25 lat . Nie wiem jak to wytłumaczyć, podświadomie chyba wolałam wzdychać i idealizować obiekt westchnień, w myślach układać scenariusze. Też nie narzekałam na brak powodzenia, ale jak już ten mój obiekt westchnień zwracał na mnie uwagę, to przestawał być taki wyjątkowy. Ja wtedy stawałam się nieprzyjemna, oschła i jeżeli nie udało mi się dostatecznie zrazić do siebie to się sama wycofywałam. Teraz z perspektywy czasu sądzę, że chyba nie byłam gotowa na związek i gdzieś w głębi duszy mnie to przerażało. Na szczęście już mi to przeszło.
daqmar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 19:54   #743
bagera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daqmar Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam.... miałam dokładnie tak od momentu gdzie dziewczyna zaczyna interesować się płcią przeciwną, aż do jakiś 25 lat . Nie wiem jak to wytłumaczyć, podświadomie chyba wolałam wzdychać i idealizować obiekt westchnień, w myślach układać scenariusze. Też nie narzekałam na brak powodzenia, ale jak już ten mój obiekt westchnień zwracał na mnie uwagę, to przestawał być taki wyjątkowy. Ja wtedy stawałam się nieprzyjemna, oschła i jeżeli nie udało mi się dostatecznie zrazić do siebie to się sama wycofywałam. Teraz z perspektywy czasu sądzę, że chyba nie byłam gotowa na związek i gdzieś w głębi duszy mnie to przerażało. Na szczęście już mi to przeszło.
To chyba dośc częsty przypadek, ja mam to samo, wydaje mi się ,ze to wynika z tego ,że marzenie osiągnięte przestaje być marzeniem, a przeciez w tym wszystkich najprzyjemniesza jest czynnośc marzenia.
Zrestzą cześto jak kogoś idealizowałam, ten ktoś okazywał się zupełnie inny z charakteru, nie pasował mi do mojego wyobrażenia i tym samym tracił dla mnie na wartości. Hmmm gratuluje że ci przeszło, bo mi narazie nie
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 22:33   #744
Makena
Raczkowanie

ja jestem singielką od końca października... dawniej wydawało mi się, że bez mojego Tż żyć nie będę mogła, ale jak się okazuje -mogę!! i mało tego: jest lepiej jak z nim
od tego czasu miałam szansę być z 2 chłopakami, ale ja nie chcę, lubię tą swoją samotność

i jak czasami słyszę jak inni narzekają na swoich mężów, partnerów, chłopaków, ja się uśmiecham i odp: Ja już takiego problemu nie mam... i mówię to bez jakiegoś żalu, bo od tych paru miesięcy prawie w ogóle się nie denerwuję, z nikim nie kłócę. Choć nie ukrywam, że są momenty, że chciałabym być z kimś, z kimś, kto by mnie przytulił, towarzyszył w podróżach. Ale na to jeszcze przyjdzie pora.
pozdrawiam wszystkie single!

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Makena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:27   #745
Wedelka
Raczkowanie

jestem singielką bo tak mi pasuję! nie wyobrażam sobie być z byle kim a takich jest na pęczki. w tej kwestii jestem wielką egocentryczką i mam duże wymagania i nie wyobrażam sobie być z kimś tylko dlatego, że nikogo nie mam.
Wedelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:05   #746
bjutiful
Przyczajenie

Hej wszystkim singielkom! To mój pierwszy wpis na wizażu, ale przyznam, że to świetne forum
Jestem singlem od 3 lat, sama zdecydowałam, że odejdę od faceta i nie żałuję tej decyzji mimo, że jestem już trochę zmęczona swoją samotnością. To ma dobre i złe strony, każdy wie jakie, więc nie ma potrzeby wymieniać.
Są jakieś tam przelotne spotkania z facetami, ale przeważnie kończy sie to po 3,4 randkach, bo albo coś mi nie pasuje w nim, albo on urywa kontakt. Po prostu ludzie się szukają i to normalne, że nie zawsze sobie podpasują.
W każdym razie chciałam Was wszystkie spytać, czy macie tak, że coś Wam przecieka przez palce?
Mam 23 lata, większość ludzi mówi, że jestem młoda, wszystko co najlepsze przede mną, ale ja mam wrażenie, że te 3 lata bycia singlem to po części stracony czas na miłość, wielkie namiętności młodości itp. To najlepsze lata mojego życia, a ja je spędzam w pojedynkę. Nie to, że jestem zawiedziona czy nie umiem żyć bez faceta, mam swoje cele w życiu, pewne priorytety, których się trzymam etc. ale jednak chyba nie będę wspominać, że jak byłam młoda, byłam szaleńczo w kimś zakochana. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie drogie kobietki..?
Pozdrawiam wszystkich czytających

bjutiful jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 23:46   #747
bertha233
Raczkowanie

Wiem, że nie zaczyna się zdania od bo" ale zrobię wyjątek
Bo:
1. byłam w nieudanych "związkach"
2. im bardziej poznaję facetów tym częściej widzę ze większość z nich jest bardziej podobna do zwierząt niż do ludzi
3. uważam się za osobę inteligentną i niezależną a faceci chyba się tego boją na dłuższą metę
4. doświadczyłam zdrady, kłamstwa i cwaniactwa z ich strony
5. przekonałam się że być sama nie znaczy być samotna
6. mam przyjaciela i przyjaciółkę którzy jeszcze mnie nie zawiedli i nic na to nie wskazuje, sa dla mniej bardziej cenni niz "chłopak" [który dziś jest a jutro go może nie być]
7. nie chcę być z kimś dla samego bycia w związku - dlatego jestem singielką..

.. ale może keidyś to się zmieni

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 23:52   #748
Rattie
Raczkowanie

GG do Rattie Send a message via Skype™ to Rattie

Bo faceci to samo zło, nie do ogarnięcia...

Adaś
Rattie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 00:20   #749
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bertha233 Pokaż wiadomość
"
2. im bardziej poznaję facetów tym częściej widzę ze większość z nich jest bardziej podobna do zwierząt niż do ludzi
hm jest takie mądre zdanie z którym się zgadzam w 100% :
"im bardziej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta"
Stary 2009-05-26, 10:31   #750
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Jestem singielką, bo facet, na którym mi zależało (zależy ) i nie chce związku i chce szaleć
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości