|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
ja zrobię test jeszcze w czwartek rano, dla potwierdzenia
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedactwo przykro mi ze tak sie dzieje miedzy Wami.Mysle ze musicie szczerze pogadac , bo na dłuższa mete to chyba tak nie wytrzymasz z tesciami. U mnie na szczescie tesciowa zawsze stoi po mojej stronie jak sie w czyms nie zgadzamy. Pewnie sie juz pytałam, ale nie pamietam bo watki mieszkaniowe i tesciowe ciagle sie tu przewijają. Czy Wy bedziecie mieszkac caly czas z tesciami?? czy moze w planie jakas przeprowadzka?? Wiem jak to czasami jest jak tesciowa sie wtraca. Żyje tylko przyszlą przeprowadzką do domu. Na stałe mieszkanie z tesciami chyba bym sie nie zdecydowała. Właśnie z tego wzgledu że przez ich wtracanie psuliby tylko nasz zwiazek . Trzymam ze sobie wszystko wyjasnicie i uzgodnicie. W koncu wysyp fasolek jest moze i my sie załapiemy Wiec trzeba sie dobrze z mezusiem dogadywac, a nie kłócic
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
ja też zrobię kolejny teścik na potwierdzenie w czwartek
to chyba najpewniejsze,ale kochane nie ukrywam jaka jestem szczęśliwa!!!!! |
|
|
|
#1864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cieszę się Waszym szczęściem mój mąż znów wyjechał ,bedzie dopiero w piątek , spotkałam się przed chwilą ze znajomymi , jedna ma dziewczynke 17 miesięczną a druga 3 letnią i kurcze teraz siedze i wyje dlaczego to tak boli |
||
|
|
|
#1865 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
||
|
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
[quote=ula 87;11790958]
cieszę się Waszym szczęściem mój mąż znów wyjechał ,bedzie dopiero w piątek , spotkałam się przed chwilą ze znajomymi , jedna ma dziewczynke 17 miesięczną a druga 3 letnią i kurcze teraz siedze i wyje dlaczego to tak boliKochana przyjdzie czas i na ciebie ![]() Nie płacz będzie dobrze zobaczysz ![]()
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Dobra dziwczyny ja jade do domu....
czuje ze dzis kolejna klutnie...Ciekawe czego sie tym razem czepi..... ![]()
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
......... U mnie dziś w pracy lepiej było..I ta ładna pogoda (już wiosenna) nastraja mnie pozytywnie-mam lepszy humorek i i trochę bardziej wesoła jestem... u mnie 5 dzień cyklu-małpy już nie ma i pierwsze przytulanki były Wiecie co....jestem u was na wątku i na liście staraczek..No bo w końcu podjęliśmy decyzje z mężem o dzidzi ale jakoś nie mam wiary ostatnio że nam się uda... ![]() Przytulamy się dla samej przyjemności przytulania...
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję fasoleczek z całego serca allisanko i marto dbajcie o siebie
miłego wieczorku dziewczynki ja jade na zakupy a potem do pracy na nocke |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Aliisanka i Marta
u mnie nici z dzidzi już się @ czai bo i śluz jest brązowy ![]() ![]() ![]() no cóż na każdego przyjdzie pora jeszcze raz wam gratuluję |
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Moze moje pytanie nie do konca jest na ten watek, ale na zadnym innym sie jeszcze nie zadomowilam:/ Chodzi mi o USG. Maz umowil mnie na USG prywatnie w sobote, bedzie to moj 6tc i 4 dni wg ostatniej @. Mam jednak cykle 32 dniowe, wiec obawiam sie, ze ciaza w rzeczywistosci jest mlodsza:/ Niby zapewniano nas, ze w 6tc juz widac serduszko, ale boje sie, ze to jeszcze za wczesnie... Czy 6tc i 4 dni to juz 7tc? Gubie sie juz w tych obliczeniach.. Czy ktoras z Was wie moze, co juz widac w tym czasie na USG? Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie starajace sie! Wiosna przyniesie nam wszystkim szczescie
|
|
|
|
#1873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tobie się zdazyło,ze wyszła ci 2 kreska,a ciąży brak i dlatego mam do tego inne podejście ale z tego co wiem to alliasce 2 sie spóznia to jednak coś jest ale lepiej potwierdzić i być pewnym i mieć dystans do testów Cytat:
Cytat:
![]() o to juz staranka zaczełaś ![]() o to chodzi,żeby przytulac się dla przyjemności nie na sile,bo trzeba dzidzi robic,to ma byc też przjemność i nie trać wiary ja mam wiare i nadzieje małą,ale chyba już przestaje wierzyć,ze w końcu mi się uda,nadzieja gdzies tam jest ,ale też już nie wiem co myśleć. Jeszcze dzisiaj znajoma (chodze z nia na kurs) teraz ztwierdzam,że nigdy jej nie znałam,straszne rzeczy mówi itp dziś znów mówi,że dziecko mozna mnieć tak od zaraz i mam nie kłamać,ze mam z tym problem,bo to sie od razu udaje to się rozryczałam,nikomu nie życzę,aby miał problem z zajściem w ciąże,ale dopóki człowiek tego nie przejdzie nie zrozumie.Powiedziałam,że teraz jeszcze jej obecnośc zniose,ale po kursie na oczy ją nie chce widzieć,bo tak znajoma sie nie zachowuje nie martw się przyjdzie czas i na ciebie nie teraz to kiedyś na pewno
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
aliisanka, marta - gratulacje
![]() aliisanko - a nie mowilam ![]() ![]() Ja tez jestem z Wrocławia, to moze sie jakos spotkamy z brzuszkami, albo na porodowce ankamb - serduszko zaczyna bic 21 dni po zaplodnieniu. Bedzie juz widac |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wredna no gdyby to było takie proste jak ona mówi nie przejmuj się ![]() wiem nie nastawiałam się tym bardziej że się nie staraliśmy i od tego cyklu zaczniemy
|
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to superzazdroszcze wrzesnia . Wierze ze dasz rade, to juz nie długo. Nas pewnie czekają jeszcze jakies 2 latka. Dzisiaj mnie troche tesciowa znowu zdenerwowała. Powoli zblizają sie swieta, ona juz ma wszytsko zaplanowane, bez pytania nas o zdanie. Wprawdze chodzimy jeszcze do koscioła ale nie tak zeby cały dzien tam spedzac. Pokłóciła sie dzisiaj z nami, ze my nie chcemy isc na czuwanie na całą noc. Jak tak można skoro nasza miejscowosc ma wyznaczone czuwanie na te a nie inne godziny. ech.... kiedy bede mogla sie czuc swobodnie w swoim domu i zyc tak jak ja chce ..... grrr..... wiem ze to malo wazna sprawa, tylko wkurza mnie to ze ciagle musimy sie dopasowywac, bo tak wypada, bo mieszkamy z nimi.... Cytat:
ale nie wzna, musze o tym zapomniec i nie rozczulac się. W koncu zaczełam szkac pracy wiec dobrze by było sie gdzies załapać, a potem zajsc w ciąże. Choc jak bedzie w odwrotnej kolejności to nie bede miec nic przeciwko ![]() Dra, a Ty do kiedy na tym kursie?? Bo miałaś chyba jakoś tak w kwietniu konczyc??? a głupim gadaniem nie masz co sie przejmować. Skoro tamta kobieta tak mowi to jezeli ma jakies dziecko, to mysle ze do konca go nie przewidziała i tak komentuje. Głupia baba i tyle, ![]() ----------------------------------- Jutro mnie czeka kurs po kolejnych firmach z moim cv. Troszke mam stracha, że sie jutro zdołuje jak mi znowu wszystkie podania odrzucą. Trzymajcie wiec za mnie kciuki.
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ona to samo miała co ja he ale do innych tez sie porównuje co ona powie ona tez to miała.Dziwna osoba szkoda,ze dopiero po czasie poznałam ją
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko...co za znajoma brrrrrrr... aż mi cisnienie podskoczyło a czy ona ma już dzieci???? Dra kochana |
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro rano robię test jeszcze raz i może skoczę na betę
trzymajcie kciuki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki
nie wiem może i ja też jutro jeszcze raz zrobię?powiedziałaś kochana mężusiowi?mój nic nie wie bo biedak w pracy 2 zmianka |
|
|
|
#1882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na kursie a przedłuzyli nam do 4 maja,ale to już niedługo koniec i sie cieszę strasznie jeszcze troszkęjutro idę ostatni dzien i do wtorku wolne troche wypoczne przerwa świateczna to trzymam kciuki,aby podanie przyjeli,wierz ,ze ci sie uda,jak to psycholog na zajęciach mi mówił,że jak idziemy cv zanosić nie zakładajmy z góry,że moze sie nie dostaniesz,masz być nastawiona pozytywnie i wierzyć,ze cie przyjma,to jego slowa troche sie nie zgadzam,bo nie raz takie podejscie mialam i co nigdzie nie zostałam przyjęta ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
ona dzieci nie ma jak ona to mówi jej smutno jak widzi dzieci,a ja czemu to zrób,a ona nie nie chce jeszcze,nie wszalałam się ,kurde dzieci nie planuje nie stara sie to jak moze do mnie się upodabniac,bo ja powiedziałam,ze mi smutno jak patrze na mamusie z dziecmi,ciesze sie ale taki smutek,ona to samo,kurde porównuje sie jak nie wiem,tylko ja mam powód ona nie,a głupia dziewucha ![]() szkoda nerwów Cytat:
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Aliisanka
![]() ![]() ![]() Dra |
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dra, jakby co to w Nas masz oparcie
mąż wie, ale podchodzi sceptycznie, bo nie ma dwóch dokładnych kresek.. zrobię betę, to może wtedy uwierzy
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze do tego dzieci nie ma , nie stara się a już wie że dziecko się spłodzi od tak co za dziewucha ,gdzie ona się wychowała
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
tak teraz ją poznałam i kurs przeboleje z nią,ale po kursie nie chcę jej widzieć
nawet grupa zaczeła gadac coś ze mną co sie tak żalismy,ale odpuscilam tamte tez wiec luz cos tam tam zagadaja to znajoma ah jaka zła i by chciala rozkazywac mi i widz ,ze ze mna gadaja to idzie wlazac w dupe im,zeby z nia gadaly,ah szkoda o niej sie wypowiadac,wredna s... i tyle jeszcze troche i spokój Cytat:
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzyłam w Ciebie Alisanko Też na pierwszym teście miałam bladą kreskę, a dziś już prawie 12 tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widoczne wczesniej jej nie znałamaaa wychowala sie nawet w bogatej rodzinie,wiecznie rodzice pomagali,nawet jak sie chajtnela i zamieszkala w domku to rodzice za dnia spłacaja wszytsko,ona nabrala kredyty ... a oni spłacaja,ale ostatnio zdrowie u rodzicow nie tak i nie moga pomoc to rozpacza.Moim zdaniem wyszla za maz to powinni sami sobie radzic,a nie zeby wiecznie pomagali rodzice,ok moga pomoc,ale zeby zyc za ich pieniądze ja bym tak nie chciała nie mogła bym
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanka i Marcia gratuluję!!!
Wszystko będzie dobrze i nawet się nie obejrzycie jak będziecie na porodówce |
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Dra ja też bym tak nie mogła, jak mieliśmy problem finansowy to rodzice pomogli, ale obiecałam że oddam i choć nie chcieli to im wcisnełam
widocznie ta znajoma nie dorosła jeszcze i woli się czuć małą dziewczynką na utrzymaniu rodziców... zero samodzielnościlece na "na wspólnej" a pózniej na M ... TZ nie ma to oglądam seriale
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

biedactwo przykro mi ze tak sie dzieje miedzy Wami.
ze sobie wszystko wyjasnicie i uzgodnicie.
Wiec trzeba sie dobrze z mezusiem dogadywac, a nie kłócic
to chyba najpewniejsze,ale kochane nie ukrywam jaka jestem szczęśliwa!!!!!
sama nie wiem co o tym myśleć, chyba muszę powtórzyć rano...

matko...co za znajoma