Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 17:46   #3271
Wyluzuj
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

kilianna z moimi dziąsłami wszystko wporządku
przynajmniej tak mi się zdaje,nic mnie nie boli,a także nikt mi nie zwrócił wcześniej na to uwagi.
a coś nie tak?

moze będziesz pierwsza.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Wyluzuj jeśli nie masz wady zgryzu, to leczenie powinno pójść sprawnie, bo ząbki niestłoczone.
Możesz wierzyć lub nie, ale w porównaniu z moimi zębami PRZED aparatem Twoje wyglądają bardzo ładnie
Dziękuję bardzo
Mam jeszcze jeden problem..
złe przełykanie śliny przy tym złe układanie języka.
(już kiedyś o tym wspominałam)
Przy połykaniu śliny mój język znajduję się na dole przy tym wypycha górne zęby do przodu,tym samym dolne wciskają się do środka.
Muszę wykonywac takie ćwiczenia rehabilitacyjne itd.

A stłoczeń nie mam.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:46   #3272
moraki
Przyczajenie

) mam jush aparacik. górny łuk na razie, ale i tak cierpie :/ od ortodonty wyszłam wczorak ok 11o i caly dzien ok, a dzis rano yaaaaaaaaaa obudziłam sie z potwornym bólem. nie wspominając juz o tym, że od wczoraj myłam zęby chyba z 200 razy. plusem jest to, że nie mam pierścieni a słyszałam, że to własnie one sa najgorsze jesli chodzi o ból i przyzwyczajanie sie do apaurat

6.o4.2009 - górny łuk, porcelana
moraki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:49   #3273
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Aparaty są teraz w modzie i nic tego nie zmieni
Aparaty są w modzie, bo w końcu przestaliśmy się ich jako społeczeństwo wstydzić..
A tak w ogóle spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami, albo ludzie w ogóle nie reagują

Mój facet mówi do mnie vel Kopareczko ponoć mu się ze spychaczem mój złomek kojarzy.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez moraki Pokaż wiadomość
)plusem jest to, że nie mam pierścieni a słyszałam, że to własnie one sa najgorsze jesli chodzi o ból i przyzwyczajanie sie do apaurat
Witam w gronie.
Ja mam pierścienie i to wcale nie one były przyczyną największych katuszy. Najbardziej bolały przednie zęby...

Pochwale się, a co tam: dzisiaj wcinałam tortille w McWymiocie. Bez krojenia.. Gryzłam.. NORMALNIE
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:51   #3274
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
pamiętam, pamiętam, jutro jadę do ortki, więc dodam świeże fotki po zmianie gumeczek, z nowym łukiem, bo ma mi zmieniać bardzo lubię te wizyty u orto, mam takie poczucie,że coś się dzieje dobrego. Bo tak to same złe wiadomości, gdy oglądam swoje dziąsła
No to czekamy, czekamy

Cytat:
pewnie,że miło, ktoś docenił dobrą pracę orto ooo i wizyta kontrolna, to napisz koniecznie,czy wszystko ok
Na moje wredne oko wszystko jest dobrze, ale do kontroli i tak muszę iść. Orto powiedziała żeby w kwietniu, ale ociągam się, bo na resztkach kasy jestem, a pracy niet

Cytat:
Aaaa dziewczyny!!! co ja dzisiaj oglądałam... w "pytaniu na śniadanie" (tak to się chyba nazywa ?) było o aparatach, jakaś babka zachęcała do niewidocznych aparatów, czyi tych nakładek, które wyglądają jak moja szynka przeciw zaciskaniu i zgrzytaniu. Oczywiście, same ochy i achy, jakie to wspaniałe, jakie cudowne, w ogóle nie widac, no po prostu cuda i wianki opowiadali. Ale... co najlepsze... prowadząca powiedziała coś w stylu, że wreszcie są aparaty, które nie szpecą, których nie widać, z którymi można PROWADZIĆ NORMALNY TRYB ŻYCIA. No przepraszam, chyba więc nienormalne w jej oczach jesteśmy. Nie jestem dokładnie pewna, czy słowo w słowo tak powiedziała, ale to miało ogólnie taki sens.
A ta orto co zakłada te aparaty, mówiła,że do jedzenia się je zdejmuje i myje zeby normalnie, potem znowu zakłada i że to bardziej higieniczne niż klasyczne aparaty. Ech.... tylko ceny "zapomnieli" podać, co by ludzie zawału przy porannej kawie nie dostali.
Taaa...Kiedyś też było w tym programie o aparatach(nawet tu pisałam) i właśnie w bardzo podobnym tonie
Generalnie pieprzą tam głupoty(przynajmniej o aparatach), szkoda czasu na oglądanie i denerwowanie się

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo Miło mi
No to kiedy zdejmujesz? Bo ząbki masz już równiusieńkie!

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2009-04-07 o 17:53
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:53   #3275
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
) mam jush aparacik. górny łuk na razie, ale i tak cierpie :/ od ortodonty wyszłam wczorak ok 11o i caly dzien ok, a dzis rano yaaaaaaaaaa obudziłam sie z potwornym bólem. nie wspominając juz o tym, że od wczoraj myłam zęby chyba z 200 razy. plusem jest to, że nie mam pierścieni a słyszałam, że to własnie one sa najgorsze jesli chodzi o ból i przyzwyczajanie sie do apaurat

ochhh zazdroszczę!
porcelana?
zauważył ktoś?

Stary 2009-04-07, 17:56   #3276
moraki
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Aparaty są w modzie, bo w końcu przestaliśmy się ich jako społeczeństwo wstydzić..
A tak w ogóle spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami, albo ludzie w ogóle nie reagują

Mój facet mówi do mnie vel Kopareczko ponoć mu się ze spychaczem mój złomek kojarzy.[COLOR="Silver"]

ja osobiście zawsze bardzo pozytywnie patrzyłam na ludzi w aparatach, uważam, że to oznaka tego, że ktoś po prostu dba o ząbki, a to dobrze o nim świadczy, czyż nie?
ok sama długo, długo odkładałam tę decyzje z różnych powodów ale, w koncu mam aparacik, moje ząbki się prostują i mimo tego, że boli strasznie sie cieszę

Stary 2009-04-07, 17:58   #3277
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
kilianna z moimi dziąsłami wszystko wporządku
przynajmniej tak mi się zdaje,nic mnie nie boli,a także nikt mi nie zwrócił wcześniej na to uwagi.
a coś nie tak?

moze będziesz pierwsza.
nieeee, tak tylko pytam, bo czwórki są najgorsze jeśli chodzi o odsłanianie, ładnie u Ciebie wszystko wygląda, nic podejrzanego nie zauwazyłam I ładne masz te ząbki
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:01   #3278
Wyluzuj
Rozeznanie

Tak kiedyś był już program o aparatach ortodontycznych.
I o ile pamiętam gośćmi wtedy byli :Monika Mrozowska i ten...
no jak mu tam?
Artur Chamski!!!
i pieprzyli głupoty.

Artur miał chyba łuk lingwalny o ile się nie mylę,a Mrozowska nie pamiętam.

Ale byłam strasznie zdegustowana.
Wiadomo,ze tam kwestia gustu,ale tacy aktorzy czy piosenkarze naprzykład mają największy wpływ na młodzież i powinni zakładać zwykły metal.
I pokazywać nam,ze nie ma czego sie wstydzić.

Achhh i tak zakladam metal!!

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
nieeee, tak tylko pytam, bo czwórki są najgorsze jeśli chodzi o odsłanianie, ładnie u Ciebie wszystko wygląda, nic podejrzanego nie zauwazyłam I ładne masz te ząbki

Ochhh dziękuję ci bardzoo
Matko!

narazie żadnych problemów z dziąsłami nie mam.
Ale będę czujna na wszelki wypadek.

Stary 2009-04-07, 18:04   #3279
moraki
Przyczajenie

Cytat:
ochhh zazdroszczę!
porcelana?
zauważył ktoś?
niom porcelanka nie jest tak, że ich wcale nie widać... raczej nie rzucają się w oczy z daleka, z bliska jak zaczynam się szczerzyć (a szczerze się cały czas nawet mimo bólu i bez powodu , taki charakter po mamusi) to widać, przede wszystkim drucik, ale wygląda to całkiem fajniutko. Inna sprawa, że moi znajomi sa bardzo pozytywnie nastawieni do mojego aparatu i od wczoraj jeden za drugim wpadają do mnie choc na chwilke zeby zobaczyć i chwalą (tylko spróbowaliby nie!!! )... jeden minus to jedzenie, oj pojadłabym teraz czekolady, albo jabłuszko nawet, ale też sobie radze kupiłam mnóstwo owoców i robie sobie smoothies. pycha mój faworyt: mango, truskawki, ananas i troche soku ananasowego polecam bomba witaminowa i naprawdę smaczne

Cytat:
no jak mu tam?
Artur Chamski!!!
i pieprzyli głupoty.

Wiadomo,ze tam kwestia gustu,ale tacy aktorzy czy piosenkarze naprzykład mają największy wpływ na młodzież i powinni zakładać zwykły metal.

Achhh i tak zakladam metal!![COLOR="Silver"]
to też nie do końca tak jak piszesz... kwestia gustu, ja np wybrałam porcelane, ale nie sądzę, że wstydziłabym się metalowych zamków. nawet mocno sie zastanawialam nad nimi i trochę żałuję, że nie będę mogła poszaleć z kolorowymi gumeczkami.

Edytowane przez moraki
Czas edycji: 2009-04-07 o 18:11
Stary 2009-04-07, 18:07   #3280
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Kosheen, papryka85, smiechotka, mclilu, ksylwia, susinka1 DZIĘKUJĘ za gratulacje!

hmmm... zastanawiam się nad kolorem gumek, w sumie miałam już perłowe (przebarwiają się ), jasnoniebieskie i różowe... może też wezmę wiosenną zieleń ?

Dziewczyny miałyście może zielone ligaturki? Jak się prezentują?

A i jeszcze jedno pytanko, po jakim czasie dziury po czwórkach zaczynają sie zamykać, bo już mi się trochę znudziły...

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:15   #3281
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
no jak mu tam?
Artur Chamski!!!
i pieprzyli głupoty.

Oboje mieli metal. On tylko na dole, więc nie było widać, ona oba łuki, ale możliwe, że bezligaturowy, ale nie na 100%.
Oni-laicy, zieloni w temacie, nie to, co my
Pan ortodonta dopuszczony został do głosu tylko przez chwilę, a tak to prowadzący pieprzyli trzy po trzy i jeszcze krótki reportaż był, w którym jakaś stylistka powiedziała, że osoby "na stanowiskach" powinny zadbać o to, by aparat był jak najmniej widoczny
Generalnie-stek bzdur, zero konkretnych informacji dla pacjenta.

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
Kosheen, papryka85, smiechotka, mclilu, ksylwia, susinka1 DZIĘKUJĘ za gratulacje!
Należały Ci się

Cytat:
hmmm... zastanawiam się nad kolorem gumek, w sumie miałam już perłowe (przebarwiają się ), jasnoniebieskie i różowe... może też wezmę wiosenną zieleń ?

Dziewczyny miałyście może zielone ligaturki? Jak się prezentują?
Mnie zielone średnio przypadły do gustu. Bardziej turkusowe, czerwone, ciemno różowe lub pastele.

Cytat:
A i jeszcze jedno pytanko, po jakim czasie dziury po czwórkach zaczynają sie zamykać, bo już mi się trochę znudziły...
U każdego może być inaczej. Zależy od zębów i tego jak działa na nie orto.
Stary 2009-04-07, 18:19   #3282
mclilu
Rozeznanie

A ja byłam dziś na piaskowaniu i dentyska mnie pochwaliła, że bardzo ładnie dbam o ząbki przy aparacie i że mi służy .
Trochę było osadu ale to ponoć normalne, a kamienia nic a nic, więc nawet skalerem nie pociągneła

A jak byłam na kontroli gab. stomatologicznego to p. stomatolog tez miala druciaka
Tak mi się raźniej zrobiło, trochę sobie pogadałyśmy i takie tam
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:24   #3283
AngelOfDestiny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś na piaskowaniu i dentyska mnie pochwaliła, że bardzo ładnie dbam o ząbki przy aparacie i że mi służy .
Trochę było osadu ale to ponoć normalne, a kamienia nic a nic, więc nawet skalerem nie pociągneła
No właśnie jak to jest z tym wybielaniem zębów? Czy to jest tak że raz się wybieli i zęby są białe jak się o nie dba, czy raczej trzeba tę czynność powtarzać co jakiś czas? No i czy to nie niszczy szkliwa i nie są potem zęby bardziej wrażliwe?
Proszę o odpowiedzi
AngelOfDestiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:24   #3284
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

papryka85 dzięki za ekspresową odpowiedź

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:30   #3285
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny Pokaż wiadomość
No właśnie jak to jest z tym wybielaniem zębów? Czy to jest tak że raz się wybieli i zęby są białe jak się o nie dba, czy raczej trzeba tę czynność powtarzać co jakiś czas? No i czy to nie niszczy szkliwa i nie są potem zęby bardziej wrażliwe?
Proszę o odpowiedzi
Nigdy nie miałam wybielanych ząbków, może zafunduje sobie jak już zdejmę aparat!
Ale ponoć nie jest to stały efekt więc pewnie trzeba powtarzać, nie często ale raczej tak, a dobry stomatolog nie zniszczy szkliwa!!! Po zabiegu ząbki mogą być bardziej wrażliwe i trzeba używać delikatnej pasty np. elmex sensitiv ale ta wrażliwość szybko mija!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:38   #3286
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AngelOfDestiny Pokaż wiadomość
Proszę o odpowiedzi
Ale chodzi Ci na pewno o wybielanie? Bo odniosłaś się do postu o piaskowaniu i nie wiem, bo to wszak nie to samo
Z wybielaniem jest tak, że jego efekty nie są "na zawsze". Choćby się bardzo dbało, to prędzej czy później zęby znów pociemnieją od jedzenia i picia. Szkliwa to podobno nie niszczy, zresztą nie robi się tego często, bo efekty profesjonalnego wybielania w gabinecie są dość trwałe, a czy zęby są wrażliwe, to nie wiem. Ja wybielałam zęby w domu białą perłą i w trakcie używania zęby były wrażliwsze, ale to akurat normalne i szybko minęło.

Cytat:
papryka85 dzięki za ekspresową odpowiedź
Niewiele Ci rozjaśniłam, ale trudno powiedzieć ile trwa zamykanie szpar, bo na prawdę może być bardzo różnie
Stary 2009-04-07, 18:39   #3287
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
niom porcelanka nie jest tak, że ich wcale nie widać... raczej nie rzucają się w oczy z daleka, z bliska jak zaczynam się szczerzyć (a szczerze się cały czas nawet mimo bólu i bez powodu , taki charakter po mamusi) to widać, przede wszystkim drucik, ale wygląda to całkiem fajniutko. Inna sprawa, że moi znajomi sa bardzo pozytywnie nastawieni do mojego aparatu i od wczoraj jeden za drugim wpadają do mnie choc na chwilke zeby zobaczyć i chwalą (tylko spróbowaliby nie!!! )... jeden minus to jedzenie, oj pojadłabym teraz czekolady, albo jabłuszko nawet, ale też sobie radze kupiłam mnóstwo owoców i robie sobie smoothies. pycha mój faworyt: mango, truskawki, ananas i troche soku ananasowego polecam bomba witaminowa i naprawdę smaczne

to też nie do końca tak jak piszesz... kwestia gustu, ja np wybrałam porcelane, ale nie sądzę, że wstydziłabym się metalowych zamków. nawet mocno sie zastanawialam nad nimi i trochę żałuję, że nie będę mogła poszaleć z kolorowymi gumeczkami.

wyprubuje tą twoją bombę witamnową
tak racja rzecz gustu,ale moim zdaniem same bzdury tam gadali!

Stary 2009-04-07, 18:56   #3288
aggie3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość
Oo zgrozo mi po prostu ciekła, ale obeszło się całe szczescie bez zadnym tamponów w ustach :P bo bym chyba oszalała! bo się musze przyznać ze niczego tak nienawidze u dentysty jak własnie tych wacików wszystkich, na samą mysl mam ciarki i to zawsze dla mnie najbardziej nieprzyjemny moment wizyty :P
mi nie chodzilo o waciki w ustach ale o to ze dentyska wsadzila mi takie ruloniki male w te dziurki po wyrwanych zebach (do srodka) przytrzymala palcem zeby dobrze weszly i je zaszyla w srodku (chyba byly rozpuszczalne bo za pare dni tylko szwy mi sciagla z dziasel a nic juz nie wyjmowala z nich)
aggie3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:03   #3289
Kmee
Zakorzenienie

TESKNIŁYŚCIE???

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Kmee, Ty żyjesz
Jeszcze tak Chociaż zęby mnie nie bolą to może jednak nie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
A nie miałaś czasem szaleć z kolorkami?
Gdzieś Ty przepadła na cały week???
Gorąco było??
Miałam ale jeszcze nie byłam na wizytę, dopiero w ten czwartek idę do orto, coby mi podkleiła ten nieszczęsny zamek, bo już drugi tydzień bez niego chodzę
Może przy okazji zmieni mi gumeczki
Byłam w delegacji na drugim końcu Polski, uprawiałam błogi Sss w sobotę (oooj gorąco było i teraz będę czekać na okres ) i takie tam
Jednak głównie to załamałam się tym ile Wy piszecie
No nie idzie nadrobić

Cytat:
Duża,czy mała wada?Ile mogę nosić drutexa?
omajngad zwiedziona mrożącym krew w żyłach nagłówkiem przeczytałam ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA i nie mogłam obczaić o co chodzi hahaha

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Wczoraj zainwestowałam w pastę Blanx Med - Anty - osad z wyciągiem z porostu islandzkiego i bambusa Dzisiaj Pani ma mi sprowadzić sztywnego wyciora i mam nadzieję zwalczyć osad
Pastę zaleciła mi moja dentystka do któej poleciałam, gdy tylko ujrzałam osad, którego nigdy wczesniej nie miałam.
Kmee - ciekawe co Twoja orto wymyśli Ja dopiero mam wizytkę 23 kwietnia.
Muszę zainwestować w te tiktaki
Jak będzie lepiej to daj znać spapuguję po Tobie
W sumie to nie wiem co wymyśli, ale czytałam gdzieś o perłowych gumkach, które dużo mniej przebarwiają się niż przezroczyste. Dopytam o nie
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:12   #3290
Wyluzuj
Rozeznanie

kmee

spokojnie.

to tylko zęby!

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Pewnie,że tęskniłyśmy!!!

Stary 2009-04-07, 19:18   #3291
tomekhk
Raczkowanie

ja tak z innej beczki ;p
czy użwyał ktoś z was pasty Beverly hills ;p ?
Kupiłem sobie żeby spróbować, podobno usówa osad, narazie po 2 myciach zębów jestem i nie widze różnicy ;p
-Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób
-Uciekamy... albo Atakujemy
Walcz albo uciekaj
-To instynkt
tomekhk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:20   #3292
klada
Zakorzenienie

Tak jak wczoraj pisalam, dzis mija 3 tydzien z aparatem

Tylko ze dzis zaczela bolec mnie trojka i dwojka mi jakby tak zdretwiala...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:37   #3293
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
kmee
spokojnie.
to tylko zęby!
Normalnie dostałam takiego ataku śmiechu, że lol

Cytat:
Pewnie,że tęskniłyśmy!!!
Cudownie!!! W końcu ktoś za mną tęskni, bo ostatnio nawet kot mnie zlewa

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Tak jak wczoraj pisalam, dzis mija 3 tydzien z aparatem
Tylko ze dzis zaczela bolec mnie trojka i dwojka mi jakby tak zdretwiala...
hehhe nawet nie zauważam kiedy to mija
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:38   #3294
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość

Miałam ale jeszcze nie byłam na wizytę, dopiero w ten czwartek idę do orto, coby mi podkleiła ten nieszczęsny zamek, bo już drugi tydzień bez niego chodzę
Może przy okazji zmieni mi gumeczki
Byłam w delegacji na drugim końcu Polski, uprawiałam błogi Sss w sobotę (oooj gorąco było i teraz będę czekać na okres ) i takie tam
Jednak głównie to załamałam się tym ile Wy piszecie
No nie idzie nadrobić
Witaj w klubie z tym szczekaniem.. .

Ja dziś zaliczyłam zabawną sytuację. Byłam na badaniach na studia. No i pani doktor do mnie:
- Nosisz aparacik? Góra i dół?
- yhyy.. - i mega wyszczerz zębów w jej kierunku
- Mój 20 letni syn też tak robi.. I nie do chodzi do niego, że za stary z niego koń żeby tak się szczerzyć..

Myślałam, że rypnę

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:41   #3295
ksylwia
Zadomowienie

Kmee - padam z tym Drutexem

A mi nie o gumeczki przebarwiające się chodzi - bo gumki mam bez zmian. Kupiłam Blanxa na osad na zębach międz 3 i 4 kami

Jako singielka zazdraszczam łiikenduu
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:46   #3296
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość

Cudownie!!! W końcu ktoś za mną tęskni, bo ostatnio nawet kot mnie zlewa
Pindziu, ja tęskniłam
Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość

Jako singielka zazdraszczam łiikenduu
Oj singielki tyż mają dobrze.. Np. ja nie narzekam . Niby TŻ jest, ale to skomplikowany układ, no i on jest ostro na dojeździe :roll eyes:. Więc hulaj dusza, póki można...

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:48   #3297
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aggie3 Pokaż wiadomość
mi nie chodzilo o waciki w ustach ale o to ze dentyska wsadzila mi takie ruloniki male w te dziurki po wyrwanych zebach (do srodka) przytrzymala palcem zeby dobrze weszly i je zaszyla w srodku (chyba byly rozpuszczalne bo za pare dni tylko szwy mi sciagla z dziasel a nic juz nie wyjmowala z nich)
Wiem, wiem, tak przy okazji dodałam o tych wacikach :P
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 20:08   #3298
Wyluzuj
Rozeznanie

kmee my zawsze za tobą tęsknimy!

a z tym drutexem fakt mogło zabrzmieć dwuznacznie:hahah a:

P.s ma któraś sposób jak ujarzmić szopowate włosy?
bo właśnie umyłam i wyglądam jak czarownica.

nie wiem co zrobić.
obawiam się,że sama sobie ich nie wyprostuje,a mama zajęta.

achhh jak trudno być mną.

Stary 2009-04-07, 20:27   #3299
ariva
Wtajemniczenie

a mnie ile tutaj czasu nie bylo ;o
w tym czasie ten haczyk sluzacy do zaczepiania wyciagow odpadl mi (lewa strona, gorna 3).
Wizyte mam 25 kwietnia. Kurcze, teraz beda swieta. Do czawrtku mam ogrom nauki i nie moglabym sie wyrwac nawet na pol godziny, poza tym wiem,ze moja orto. ma mnostwo klientow. Co najmniej tydzien pewnie beda mieli wolny...a pozniej zostanie jakis tyydzien do wiyzty i nie ma juz to najmniejszego sensu.. Nie wiem tez co dzieje sie z tym moim dolnym lukiem. Drut strasznie szybko wysuwa sie spod zamka,czy to mozliwe,ze zeby az tak szybko sie przesuwaja?
Chce miec juz ta wizyte. Mnostww wyciagow mi popekalo i od tego momentu, od ktorego haczyk mi odpadl, jakos nie mam juz takiej mobilizacji zakldania ich. Wlasnie moge zakladac na razie wyciagi tylko na jedna-prawa strone?
Stary 2009-04-07, 20:28   #3300
madzik449
Przyczajenie

Mam pytanko,
czy ktoś z Was miał założony aparat, a po pewnym czasie dopiero wyrywane zęby???
A... i co to jest to piaskowanie i w jakim celu się to robi???
madzik449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości