|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
No właśnie sama nie wiem. Ale całość jakoś tak. Jak na nie patrze to słysze głos ze środka głowy "Bez serc! bez ducha! (...) Młodości dodaj im skrzydeł!"
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie farbuję,płuczę je tylko czasami płukanką z liści orzecha włoskiego. Pisałam o niej parę stron wcześniej. ![]() Ja też miałam ostatnio taki jakiś dziwny okres, że codziennie byłą kłótnia, pokój, kłótnia. Już się zastanawiałam,czy jest w ogóle sens ciągnięcia tego, wydawało mi się że się oboje męczymy. Wystarczyło się spotkać, porozmawiać, spędzić ze sobą więcej czasu niż 15 minut i od razu lepiej. Cytat:
|||||
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli stracisz cierpliwość to możesz tak zrobić ( ja tak czasem robię jak nie mogę już wytrzymać), zadzwonić i zapytać czy ma Ci coś do powiedzenia.... Tylko raczej nie takim bojowym głosem na pewno wywiąże się rozmowa i i jeśli powiesz, że Ci przykro, że tak się zachował, że nie chcesz się kłócić, że za nim tęsknisz i smuci Cie to ,że nawet nie zadzwonił z przeprosinami... Myślę że na tyle go rozczulisz że się zaraz pogodzicie![]() u mnie to działa ![]() właśnie opanowała mnie jakaś nostalgia, poczucie beznadziejności i bezsensu... A w zeszłym tyg byłam pełna energii. Echh..i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na pytanie- czego mi brakuje? co sprawiłoby mi radość w tej chwili? Chyba te przeżycia z moją wpllokatorką dały mi się trochę we znaki... Bo powiem Wam szczerze, że aż się popłakałam, że ktoś mógł mnie tak znienawidzić żeby dolać mi jakieś świństwo do jedzenia.. Genaralnie czuję, że wpadłam w rutynę, że "nic mnie już nie cieszy"... Boże, ale marudzę... a byłam dziś u spowiedzi echhh
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
staram się zabezpieczać końcówki.. postanowiłam, że pójdę po wakacjach. bo niestety fryzjerzy źle rozumieją ludzką mowę i zamiast 1 cm ścinają 5 :/
moje kudły wyglądają tak..: akurat tutaj nie są pierwszej świeżości, nie są zbyt pielęgnowane.. marzą mi się dłuugie włoski.. jak nie przypadną mi do gustu to najwyżej zetnę i już.
|
|
|
|
#1744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podcięłam jakieś 5-7 cm (już nie pamiętam, ile dokładnie), przestałam prostować, później trafiłam na wizaż- zaczęłam stosować oleje. Ostatni raz podcinałam włosy (też jakieś 5 cm, może trochę więcej) rok temu, w maju. Zapowiedziałam wtedy fryzjerce, że pojawię sie u niej wtedy, kiedy osiągnę wymarzoną długość. Jeśli chodzi o końcówki- bardzo o nie dbam i nie przejmuję się jedną czy dwiema rozdwojonymi końcówkami, tylko je obcinam sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam balsamy: płynny jedwab i olejki pielęgnacyjne i odżywki w sprayu: regeneracyjna (taka pomarańczowa) i z olejkami (żółta). Ale moje włosy lubią silikony (nie u nasady, ale na końcach to jak najbardziej) ![]() ![]() No wiesz co?! Jak mogłaś!!A tak w ogóle, to cudnie się błyszczą te włosy Cóż, jeśli w takich się lepiej czujesz, to nie ma co zapuszczać na siłę. Ale tutaj od nas nie odchodź!!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
A, straciłam cierpliwość po prostu
![]() Cytat:
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zarówno jedne, jak i drugie bardzo ładne Słoniku, zauroczył mnie Twój kolor włosów Pytanie do długowłosych, myjących codziennie: Wy też tak szybko zużywacie odżywki, czy tylko ja tyle nawalam na mo-hery?
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli wiem, że ja zawiniłam to zawsze przepraszam TŻ chyba myśli, że po 6 latach chodzenia nie trzeba się już starać. Wogóle myślę sobie, że zeszłam na dalszy plan, najwięcej czasu spędza w pracy i na siłowni a jak znajdzie wolny czas wtedy przychodzi do mnie ale już jest zmęczony i śpi Zobaczymy co czas pokaże, ja pierwsza dzwonić nie będę |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
A taki
Ten denat trochę martwi ale wydaje mi się, że musiał się tu znaleźć żeby spray był bardziej "lotny" i lekki, będzie szybko wyparowywał
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
witam po dłuższej nieobecnosci
troche was juz nadrobilam
|
#1751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do tej pory nie potrafię rozgryźć tego człowieka i sama nie wiem, kiedy mam nie odpuszczać, a kiedy wyciągnąć rękę na zgodę. Tak naprawdę tylko raz się dzielnie nie odzywałam, ale to było, jak ze mną zerwał i to była bardzo, bardzo przykra sytuacja i musiałam się jakoś mocno starać, żeby się nie załamać. W końcu sam się stęsknił po 2 miesiącach Ale ten czas był nam potrzebny. Wiecie, to takie dziwne, bo ja myślałam, że po tym, co się między nami wydarzyło, już nigdy nie będziemy mogli być razem, a jesteśmy i czasami wydaje mi się, że to jakiś cud cieszę się, że zaryzykowałam i spróbowałam jeszcze raz. Te związki to taka dziwna rzecz
|
|||
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz dość rzadko słyszę coś miłego, tak jak pisałam wyżej przychodzi do mnie żeby poleżeć i pospać.
|
|||
|
|
|
#1753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zamówiłam te liście i czekam na nie. Wypróbuje twoje cudo i dam znac, jak na mnie działa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiedziałam, że kogoś brakuje. |
||||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ze ktos pamieta
wrócilo ŁZS moje i z nim walcze mega skorupa łupieżowa tez ![]() chyba kupie citrosept albo greposet i bede liczyla ze cos pomoze...
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odpuszczę, bo to on nabroił ja oczekuję szacunku i słowa przepraszam. Jeśli teraz odpuszczę to będę musiała zawsze to robić, kilka razy popełniłam ten błąd że chociaż była jego wina ja dzwoniłam i sama łagodziłam sytuację.
|
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to zużywam sporo szamponu
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zamierzam iść po kurację Joanny Rzepa |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest z chłopami, ze szybko sie przywzwyczajają iż to kobieta zawsze sie odzywa pierwsza ja tam jestem twarda i jak sie upre nie odezwe jestem na najgorszym stadium włosowym, bo mi te cholerne końcówki cieniowane odstaja i strasznie mnie to wkurza
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli dzięki temu zawsze się godziliście... ![]() Istnieje też takie powszechne przekonanie, że po kłótni dzwoni pierwszy ten "komu bardziej zależy"... Jednak teraz nie do końca się z tym zgadzam.. Pocieszę Cię Miki, że w związkach z krótszym stażem ( ja jestem 3 lata z Moim) też brakuje już fajerwerków.. Echhh...
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
życze, jak najszybszego rozwiązania konfliktu |
||
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem też z Tz prawie 3 lata, ale można rzecz, że jest okej. Jest miedzy nami już tak rodzinnie, jak stare małżeństwo, bo przebywamy ze sobą non stop. Ale twierdze, że i u mnie przydałaby się jakaś rozłaka, żeby wkradła się tęskonta
Ja, niestety, mam o tyle źle, że Tz rodzeństwo mnie nienawidzi. Od stycznia tz nie odzywa się z bratem, bo przesadzal i się on do mnie nie odzywał i d=to tak trwa. Ale z siostrą dobrze zyłam, nawet bardzo dobrze (widziała zachowanie tamtego brata), ale od zeszłego tygodnia ona zachowuje się jakbym była wogiem (dodam,że pogodziła sie z tamtym bratem) i to my już jestesmt z Tz beee...Tego nei da się wyjasnic, i my sami nei wiemy co jej się nagle odmieniło. Mnie to strasznie boli, bo skoro mamy być rodziną, to po co to wszytsko?Jeszcze brat byl walniety (i jest) to ok, ale juz dwójka rodzentswa to przesada. Od wczoraj boli mnie zołądek, chyba z nerwów
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ciagle fajerwerki sa z takim milym poczuciem stabilizacji i statecznosci
|
|
#1763 |
|
ma zielone pojęcie
|
A u mnie odżywki do spłukiwania w miarę szybko jednak znikają. Ale to kwestia tego, że kupuję tanie produkty, bo lubię sporo na ten łeb wylać
|
#1764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Heh.. naprawdę aż się dziwię ludziom, że tak się potrafią zachowywać... a najbardziej "dziwi mnie to, że wciąż się dziwię" ....
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołuje mnie to ![]() żal mi, że Tż siostra sie taka okazała. Ja jej czasem dawałam jakieś maski albo odelwki, czasem jakiś ciuch, ostatnio miałam jej dać białe rurki, bo mi mama nówki z ciuchlandu przyniosła, a już jedne mam, ale jakoś się tak powstrzymałam. Dobrze, że nei dałam ![]() ona okazała się poprostu fałszywa... |
|
|
|
|
#1766 | |||
|
Miss Pudernica
|
Takie błyszczące i jak i dużo.
Cytat:
Cytat:
Na pewno się pogodzicie z TŻ Cytat:
Napisz jak się sprawuje, bo mnie też kusi.
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
domi7ks, z rodziną najlepiej na zdjęciach.. :/
Mi gloria stosowana codziennie starcza na tydzień!! Teraz staram się ograniczać, może za dużo jej po prostu nakładam. Ale jak mniej to wydaje mi się, ze za mało i masz babo placek, dogódź kobiecie.
|
|
|
|
#1768 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ludzie to dziwne stworzenia :P Ja im się wiecznie dziwię.
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem się odpowiednio czuć, bo mam mistrza od zrywania więzi rodzinnych - mamę, ze swoją rodziną ... olała ich jak najszybciej mogła, utrzymuje kontakt ino z bratem i sprytnie unika spotkań rodzinnych z drugą stroną rodzinny. Tam gdzie mogła spalila mosty. Nie wysyłamy kartek, nie dzwonimy, nie jeździmy na zjady rodzinne, bo moja mama uważa całą rodzinę za bandę fałszywców, którzy lizą sobie tyłki a potem obgadują. W sumie rodzina ubolewa nad moim ojcem, bo matki za sarkazm i cynizm nie lubią...
|
|
|
|
|
#1770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

na nic nie mam ochoty... nie wiem skąd to się bierze echh....
Ja nie farbuję,płuczę je tylko czasami płukanką z liści orzecha włoskiego. Pisałam o niej parę stron wcześniej.

ale pierwsza się nie odezwe bo nie z mojej winy kłótnia więc on powinien mnie przeprosić ale najwyraźniej ma to daleko gdzieś.
Pasuje Ci ta długość

jeśli wiem, że ja zawiniłam to zawsze przepraszam
Zobaczymy co czas pokaże, ja pierwsza dzwonić nie będę