Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 18:52   #1741
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

Agusiu, co niby jest nie tak z Twoimi włosami?
No właśnie sama nie wiem. Ale całość jakoś tak. Jak na nie patrze to słysze głos ze środka głowy "Bez serc! bez ducha! (...) Młodości dodaj im skrzydeł!"

Cytat:
Agusiu o0 jakie świetne włosy
Ech, dziękuję.
Cytat:
ale w sekrecie powiem, że mnie ostatnio też naszły praze razy takie mysli, żeby moje przyciąć i mieć takie równiusie
Toż to jakaś epidemia!
Cytat:
pani-jesień i agusia, sliczne włosy! błyszczące, gładkie, zdrowo wyglądające. Do tego bardzo ładny kolor- i tu pytanie do WAs obydwu: farbujecie włoski czy to Wasz naturalny kolor? bo obydwie macie bardzo fajny!
byłam dziś w naturze w poszukiwaniu maski naturia z miodem i ni maaaa!

echh... mam dzis kiepski dzień- poróżniłam się z TŻ, smutno mi i chce mi się płakać... na nic nie mam ochoty... nie wiem skąd to się bierze echh....
Miło mi to słyszeć, chyba przesadzam z tymi moimi włosami Ja nie farbuję,płuczę je tylko czasami płukanką z liści orzecha włoskiego. Pisałam o niej parę stron wcześniej.

Ja też miałam ostatnio taki jakiś dziwny okres, że codziennie byłą kłótnia, pokój, kłótnia. Już się zastanawiałam,czy jest w ogóle sens ciągnięcia tego, wydawało mi się że się oboje męczymy. Wystarczyło się spotkać, porozmawiać, spędzić ze sobą więcej czasu niż 15 minut i od razu lepiej. Nie wiem, może po prostu u mnie jest to,że strasznie mało czasu spędzamy razem, albo może to jakieś przesilenie wiosenne. Nie wiem, ale cieszę się, że już jest spokojnie czego i Wam życzę.

Cytat:
Szukam czegoś ochronnego od słońca.
Ja też! Czegoś co będzie chronić, żeby nie wyblakły, nawilżać, nie obciążać i będzie taniutkie... No dobra, może nie nawilżać.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 18:54   #1742
dzastina1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja od soboty pokłucona z TŻ, nie odzywamy się do siebie a ja już za nim tęsknie ale pierwsza się nie odezwe bo nie z mojej winy kłótnia więc on powinien mnie przeprosić ale najwyraźniej ma to daleko gdzieś.

Pani-jesień śliczne masz włosy jakie gładziutkie i błyszczące Pasuje Ci ta długość Mi się znudziły moje włosy od lat tak samo wyglądają, kiedy ja ostatnio je obcinałam u fryzjera chyba w podstawówce. Zawsze mama mi podcina końcówki
popieram Cię- skoro to TŻ zawinił to powinien pierwszy przeprosić... Daj mu jeszcze czas- na pewno tez za Tobą tęskni a jeśli stracisz cierpliwość to możesz tak zrobić ( ja tak czasem robię jak nie mogę już wytrzymać), zadzwonić i zapytać czy ma Ci coś do powiedzenia.... Tylko raczej nie takim bojowym głosem na pewno wywiąże się rozmowa i i jeśli powiesz, że Ci przykro, że tak się zachował, że nie chcesz się kłócić, że za nim tęsknisz i smuci Cie to ,że nawet nie zadzwonił z przeprosinami... Myślę że na tyle go rozczulisz że się zaraz pogodzicie
u mnie to działa

właśnie opanowała mnie jakaś nostalgia, poczucie beznadziejności i bezsensu... A w zeszłym tyg byłam pełna energii. Echh..i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na pytanie- czego mi brakuje? co sprawiłoby mi radość w tej chwili?
Chyba te przeżycia z moją wpllokatorką dały mi się trochę we znaki... Bo powiem Wam szczerze, że aż się popłakałam, że ktoś mógł mnie tak znienawidzić żeby dolać mi jakieś świństwo do jedzenia..
Genaralnie czuję, że wpadłam w rutynę, że "nic mnie już nie cieszy"...
Boże, ale marudzę... a byłam dziś u spowiedzi echhh

" Zawsze robię plany na przyszłość i zawsze zaskakuje mnie teraźniejszość..."
dzastina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:04   #1743
Effervescing Elephant
Zadomowienie

staram się zabezpieczać końcówki.. postanowiłam, że pójdę po wakacjach. bo niestety fryzjerzy źle rozumieją ludzką mowę i zamiast 1 cm ścinają 5 :/
moje kudły wyglądają tak..: akurat tutaj nie są pierwszej świeżości, nie są zbyt pielęgnowane.. marzą mi się dłuugie włoski.. jak nie przypadną mi do gustu to najwyżej zetnę i już.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kudełki.jpg (60,9 KB, 54 załadowań)
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:07   #1744
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguaa Pokaż wiadomość
a co jest najlepsze dla cienkich i zniszczonych włosów...?ja moje usilnie zapuszczam, ale efekt jest taki, ze ciągle są mniej wiecej takiej samej długości, bo podcinam końcówki, żeby nie były rozdwojone...
Zniszczone włosy trzeba podciąć i zacząć o nie dbać. Ja ze swoimi zrobiłam tak:
podcięłam jakieś 5-7 cm (już nie pamiętam, ile dokładnie), przestałam prostować, później trafiłam na wizaż- zaczęłam stosować oleje.
Ostatni raz podcinałam włosy (też jakieś 5 cm, może trochę więcej) rok temu, w maju. Zapowiedziałam wtedy fryzjerce, że pojawię sie u niej wtedy, kiedy osiągnę wymarzoną długość. Jeśli chodzi o końcówki- bardzo o nie dbam i nie przejmuję się jedną czy dwiema rozdwojonymi końcówkami, tylko je obcinam sama

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
ja też uważam , że lepiej zapuszczać zdrowe włosy, poza tym niema nic gorszego niż długie zniszczone włosy.
Hmm... jak dla mnie krótkie zniszczone włosy są równie tragiczne. Mam wrażenie, że naprawdę trzeba się postarać, żeby mieć krótkie zniszczone włosy

Cytat:
Napisane przez Wedelka Pokaż wiadomość
hej. mam takie pytanie, w sumie nie związane z Waszą rozmową.
od jakiegoś czasu używam kosmetyków do włosów z matrixa. ale jak wiadomo kosmetyki należy zmieniać. czy któraś z Was używała może szamponów, odżywek, maseczek gliss kura?? zwłaszcza chodzi mi o odżywkę ekspresową. albo do rozdwojonych końcówek albo na jedwabisty dotyk.

z góry dziękuje
Ja BARDZO lubię kosmetyki Gliss Kura. Szampony nie za bardzo, bo obciążają moje włosy, ale odżywki jak najbardziej (ale tylko takie bez denatu w składzie).
Uwielbiam balsamy: płynny jedwab i olejki pielęgnacyjne i odżywki w sprayu: regeneracyjna (taka pomarańczowa) i z olejkami (żółta). Ale moje włosy lubią silikony (nie u nasady, ale na końcach to jak najbardziej)

Cytat:
Wrzucam fotki, tylko nie dostańcie zawału
No wiesz co?! Jak mogłaś!!

A tak w ogóle, to cudnie się błyszczą te włosy Cóż, jeśli w takich się lepiej czujesz, to nie ma co zapuszczać na siłę. Ale tutaj od nas nie odchodź!!

Cytat:
Napisane przez dzastina1234 Pokaż wiadomość
echh... mam dzis kiepski dzień- poróżniłam się z TŻ, smutno mi i chce mi się płakać... na nic nie mam ochoty... nie wiem skąd to się bierze echh....
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:12   #1745
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No wiesz co?! Jak mogłaś!!
A, straciłam cierpliwość po prostu

Cytat:
A tak w ogóle, to cudnie się błyszczą te włosy Cóż, jeśli w takich się lepiej czujesz, to nie ma co zapuszczać na siłę. Ale tutaj od nas nie odchodź!!
Dziękuję Oczywiście, że od Was nie odejdę, moje drogie
Stary 2009-04-07, 19:13   #1746
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Troszkę przesadziłam. Taka do brody w sensie, noo

(Was tez tak wkurza reklama portalu bliscy.pl?)

Zdjęcia: (plus moje zdolności fotoszopowe )

Jak zdjęcia straciły na jakości! Chyba jednak nie mam w ogóle takich zdolności.
Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
staram się zabezpieczać końcówki.. postanowiłam, że pójdę po wakacjach. bo niestety fryzjerzy źle rozumieją ludzką mowę i zamiast 1 cm ścinają 5 :/
moje kudły wyglądają tak..: akurat tutaj nie są pierwszej świeżości, nie są zbyt pielęgnowane.. marzą mi się dłuugie włoski.. jak nie przypadną mi do gustu to najwyżej zetnę i już.
A Wy niby co chcecie od swoich włosów, hę? Zarówno jedne, jak i drugie bardzo ładne
Słoniku
, zauroczył mnie Twój kolor włosów

Pytanie do długowłosych, myjących codziennie: Wy też tak szybko zużywacie odżywki, czy tylko ja tyle nawalam na mo-hery?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:19   #1747
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
popieram Cię- skoro to TŻ zawinił to powinien pierwszy przeprosić... Daj mu jeszcze czas- na pewno tez za Tobą tęskni a jeśli stracisz cierpliwość to możesz tak zrobić ( ja tak czasem robię jak nie mogę już wytrzymać), zadzwonić i zapytać czy ma Ci coś do powiedzenia.... Tylko raczej nie takim bojowym głosem na pewno wywiąże się rozmowa i i jeśli powiesz, że Ci przykro, że tak się zachował, że nie chcesz się kłócić, że za nim tęsknisz i smuci Cie to ,że nawet nie zadzwonił z przeprosinami... Myślę że na tyle go rozczulisz że się zaraz pogodzicie
u mnie to działa

właśnie opanowała mnie jakaś nostalgia, poczucie beznadziejności i bezsensu... A w zeszłym tyg byłam pełna energii. Echh..i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na pytanie- czego mi brakuje? co sprawiłoby mi radość w tej chwili?
Chyba te przeżycia z moją wpllokatorką dały mi się trochę we znaki... Bo powiem Wam szczerze, że aż się popłakałam, że ktoś mógł mnie tak znienawidzić żeby dolać mi jakieś świństwo do jedzenia..
Genaralnie czuję, że wpadłam w rutynę, że "nic mnie już nie cieszy"...
Boże, ale marudzę... a byłam dziś u spowiedzi echhh
Mój TŻ jest uparty i pewnie duma mu nie pozwala do mnie zadzwonić i przeprosić. Myśli, że zawsze ma racje i pewnie w tej kwestii też myśli że to ja powinnam zadzwonić i może jego przepraszać, tyle że ja nie mam za co przepraszać jeśli wiem, że ja zawiniłam to zawsze przepraszam TŻ chyba myśli, że po 6 latach chodzenia nie trzeba się już starać. Wogóle myślę sobie, że zeszłam na dalszy plan, najwięcej czasu spędza w pracy i na siłowni a jak znajdzie wolny czas wtedy przychodzi do mnie ale już jest zmęczony i śpi Zobaczymy co czas pokaże, ja pierwsza dzwonić nie będę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:20   #1748
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za spray ? Szukam czegoś ochronnego od słońca.
A taki
Ten denat trochę martwi ale wydaje mi się, że musiał się tu znaleźć żeby spray był bardziej "lotny" i lekki, będzie szybko wyparowywał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8333.jpg (36,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF8335.jpg (54,4 KB, 20 załadowań)

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:28   #1749
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do długowłosych, myjących codziennie: Wy też tak szybko zużywacie odżywki, czy tylko ja tyle nawalam na mo-hery?
Niestety, ja też. :P
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-04-07, 19:29   #1750
motylek1007
Zakorzenienie

witam po dłuższej nieobecnosci troche was juz nadrobilam

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 19:30   #1751
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też! Czegoś co będzie chronić, żeby nie wyblakły, nawilżać, nie obciążać i będzie taniutkie... No dobra, może nie nawilżać.
Jeśli nie musi nawilżać to może... kapelusz?

Cytat:
A, straciłam cierpliwość po prostu

Dziękuję Oczywiście, że od Was nie odejdę, moje drogie
No ja myślę

Cytat:
Mój TŻ jest uparty i pewnie duma mu nie pozwala do mnie zadzwonić i przeprosić. Myśli, że zawsze ma racje i pewnie w tej kwestii też myśli że to ja powinnam zadzwonić i może jego przepraszać, tyle że ja nie mam za co przepraszać jeśli wiem, że ja zawiniłam to zawsze przepraszam TŻ chyba myśli, że po 6 latach chodzenia nie trzeba się już starać. Wogóle myślę sobie, że zeszłam na dalszy plan, najwięcej czasu spędza w pracy i na siłowni a jak znajdzie wolny czas wtedy przychodzi do mnie ale już jest zmęczony i śpi Zobaczymy co czas pokaże, ja pierwsza dzwonić nie będę
ja jestem z Tż dopiero 2 lata, no trochę więcej, a nasz związek to jak w jakiejś latynoamerykańskiej telenoweli Do tej pory nie potrafię rozgryźć tego człowieka i sama nie wiem, kiedy mam nie odpuszczać, a kiedy wyciągnąć rękę na zgodę. Tak naprawdę tylko raz się dzielnie nie odzywałam, ale to było, jak ze mną zerwał i to była bardzo, bardzo przykra sytuacja i musiałam się jakoś mocno starać, żeby się nie załamać. W końcu sam się stęsknił po 2 miesiącach Ale ten czas był nam potrzebny.

Wiecie, to takie dziwne, bo ja myślałam, że po tym, co się między nami wydarzyło, już nigdy nie będziemy mogli być razem, a jesteśmy i czasami wydaje mi się, że to jakiś cud cieszę się, że zaryzykowałam i spróbowałam jeszcze raz. Te związki to taka dziwna rzecz
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 20:01   #1752
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
A Wy niby co chcecie od swoich włosów, hę? Zarówno jedne, jak i drugie bardzo ładne
Słoniku

Ja też szybko zużywam odżywki i szampony. Odżywka starcza mi zazwyczaj na miesiąc, szampon pewnie tak samo. Mam parę odżywek i szamponów i stosuję je na zmianę

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
A taki
Ten denat trochę martwi ale wydaje mi się, że musiał się tu znaleźć żeby spray był bardziej "lotny" i lekki, będzie szybko wyparowywał
Oby nie wysuszał ten alkohol bo ja właśnie szukam czegoś nawilżającego. Jak wypróbujesz to daj znać jak się spisuje, patrzyłam czy są recenzje w KWC ale nie ma

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Jeśli nie musi nawilżać to może... kapelusz?

No ja myślę

ja jestem z Tż dopiero 2 lata, no trochę więcej, a nasz związek to jak w jakiejś latynoamerykańskiej telenoweli Do tej pory nie potrafię rozgryźć tego człowieka i sama nie wiem, kiedy mam nie odpuszczać, a kiedy wyciągnąć rękę na zgodę. Tak naprawdę tylko raz się dzielnie nie odzywałam, ale to było, jak ze mną zerwał i to była bardzo, bardzo przykra sytuacja i musiałam się jakoś mocno starać, żeby się nie załamać. W końcu sam się stęsknił po 2 miesiącach Ale ten czas był nam potrzebny.

Wiecie, to takie dziwne, bo ja myślałam, że po tym, co się między nami wydarzyło, już nigdy nie będziemy mogli być razem, a jesteśmy i czasami wydaje mi się, że to jakiś cud cieszę się, że zaryzykowałam i spróbowałam jeszcze raz. Te związki to taka dziwna rzecz
Ja rozgryzłam TŻ przez tyle lat związku i wiem, że łatwego charakteru nie ma, zresztą ja też nie jestem idealna też jestem uparta i często mówię rzeczy których potem żałuje, ale jeśli coś nabroję to zawsze przepraszam. Chciałabym żeby było między nami tak jak na początku związku wielka miłość, przytulanie, mówienie miłych rzeczy teraz dość rzadko słyszę coś miłego, tak jak pisałam wyżej przychodzi do mnie żeby poleżeć i pospać.

Stary 2009-04-07, 20:24   #1753
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:

Miło mi to słyszeć, chyba przesadzam z tymi moimi włosami Ja nie farbuję,płuczę je tylko czasami płukanką z liści orzecha włoskiego. Pisałam o niej parę stron wcześniej.

Ja też miałam ostatnio taki jakiś dziwny okres, że codziennie byłą kłótnia, pokój, kłótnia. Już się zastanawiałam,czy jest w ogóle sens ciągnięcia tego, wydawało mi się że się oboje męczymy. Wystarczyło się spotkać, porozmawiać, spędzić ze sobą więcej czasu niż 15 minut i od razu lepiej. Nie wiem, może po prostu u mnie jest to,że strasznie mało czasu spędzamy razem, albo może to jakieś przesilenie wiosenne. Nie wiem, ale cieszę się, że już jest spokojnie czego i Wam życzę.
możliwe, że tak jest może zwyczajnie zrób krok w tył i spróbuj ponownie do przodu? nie na siłe? No wiesz, trochę odpuścić a potem bardzo się starać.
już zamówiłam te liście i czekam na nie. Wypróbuje twoje cudo i dam znac, jak na mnie działa.

Cytat:
Ja od soboty pokłucona z TŻ, nie odzywamy się do siebie a ja już za nim tęsknie ale pierwsza się nie odezwe bo nie z mojej winy kłótnia więc on powinien mnie przeprosić ale najwyraźniej ma to daleko gdzieś.
Nie rozumiem czemu nie ustąpisz, może on myśli podobnie jak ty.

Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
Ładny kolor włosów, olejek rycynowy chyba dobrze chroni końcówki z tego co mi się obiło o uszy (oczy w sumie xD)

Cytat:
A taki
Byłam dziś w rossmanie jeśli chodzi o joanne to tam straszna bieda, ale kupiłam to malinowe psikadełko. Tego cuda nie widziałam. A! I kupiłam spirytus kosmetyczny, salicynowego używać się trochę boję, a ktoś tu spirytusiki polecał na twarz.

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
witam po dłuższej nieobecnosci troche was juz nadrobilam
wiedziałam, że kogoś brakuje.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 20:28   #1754
motylek1007
Zakorzenienie

fajnie ze ktos pamieta wrócilo ŁZS moje i z nim walcze mega skorupa łupieżowa tez

chyba kupie citrosept albo greposet i bede liczyla ze cos pomoze...

[*] 11.09.2012
Stary 2009-04-07, 20:40   #1755
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

Nie rozumiem czemu nie ustąpisz, może on myśli podobnie jak ty.
Nie odpuszczę, bo to on nabroił ja oczekuję szacunku i słowa przepraszam. Jeśli teraz odpuszczę to będę musiała zawsze to robić, kilka razy popełniłam ten błąd że chociaż była jego wina ja dzwoniłam i sama łagodziłam sytuację.

Stary 2009-04-07, 20:44   #1756
Żenada
Rozeznanie

Cytat:
Słoniku

Mi w sumie aż tak dużo odżywki nie schodzi. A szkoda, bo chce sobie kupić już inną Za to zużywam sporo szamponu

Żenada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 20:55   #1757
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda nie mam takich długich włosów jak Ty, ale mam wrażenie, że odżywki nie znikają mi w błyskawicznym tempie. Jedna wystarcza mi na ok. 1,5 miesiąca. Szampony schodzą mi szybciej, około 1 na miesiąc.
Jutro zamierzam iść po kurację Joanny Rzepa
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 20:57   #1758
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odpuszczę, bo to on nabroił ja oczekuję szacunku i słowa przepraszam. Jeśli teraz odpuszczę to będę musiała zawsze to robić, kilka razy popełniłam ten błąd że chociaż była jego wina ja dzwoniłam i sama łagodziłam sytuację.

tak to jest z chłopami, ze szybko sie przywzwyczajają iż to kobieta zawsze sie odzywa pierwsza ja tam jestem twarda i jak sie upre nie odezwe

jestem na najgorszym stadium włosowym, bo mi te cholerne końcówki cieniowane odstaja i strasznie mnie to wkurza

[*] 11.09.2012
Stary 2009-04-07, 20:58   #1759
dzastina1234
Raczkowanie

Cytat:
Miki, doskonale Cię rozumiem- bo również ma podobne podejście do tego kto powinien przepraszać po kłótni. Ale.. zobacz napisałaś, że kilka razy dopuściłaś i popełniłaś "ten błąd" pierwsza dzwoniąc. Tylko czy naprawdę to były "błędy"?
Jeśli dzięki temu zawsze się godziliście...
Istnieje też takie powszechne przekonanie, że po kłótni dzwoni pierwszy ten "komu bardziej zależy"... Jednak teraz nie do końca się z tym zgadzam..

Pocieszę Cię Miki, że w związkach z krótszym stażem ( ja jestem 3 lata z Moim) też brakuje już fajerwerków.. Echhh...

Stary 2009-04-07, 20:58   #1760
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ze ktos pamieta wrócilo ŁZS moje i z nim walcze mega skorupa łupieżowa tez

chyba kupie citrosept albo greposet i bede liczyla ze cos pomoze...
Jak mozna o tobie zapomnieć :p

Cytat:

życze, jak najszybszego rozwiązania konfliktu

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Stary 2009-04-07, 21:02   #1761
domi7ks
Zakorzenienie

Ja jestem też z Tz prawie 3 lata, ale można rzecz, że jest okej. Jest miedzy nami już tak rodzinnie, jak stare małżeństwo, bo przebywamy ze sobą non stop. Ale twierdze, że i u mnie przydałaby się jakaś rozłaka, żeby wkradła się tęskonta
Ja, niestety, mam o tyle źle, że Tz rodzeństwo mnie nienawidzi. Od stycznia tz nie odzywa się z bratem, bo przesadzal i się on do mnie nie odzywał i d=to tak trwa. Ale z siostrą dobrze zyłam, nawet bardzo dobrze (widziała zachowanie tamtego brata), ale od zeszłego tygodnia ona zachowuje się jakbym była wogiem (dodam,że pogodziła sie z tamtym bratem) i to my już jestesmt z Tz beee...Tego nei da się wyjasnic, i my sami nei wiemy co jej się nagle odmieniło. Mnie to strasznie boli, bo skoro mamy być rodziną, to po co to wszytsko?Jeszcze brat byl walniety (i jest) to ok, ale juz dwójka rodzentswa to przesada.
Od wczoraj boli mnie zołądek, chyba z nerwów

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 21:03   #1762
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Istnieje też takie powszechne przekonanie, że po kłótni dzwoni pierwszy ten "komu bardziej zależy"... Jednak teraz nie do końca się z tym zgadzam..
tez sie nie zgadzam, kto zawinił ten sie odzywa

u mnie ciagle fajerwerki sa z takim milym poczuciem stabilizacji i statecznosci

[*] 11.09.2012
Stary 2009-04-07, 21:03   #1763
Chatul
ma zielone pojęcie

A u mnie odżywki do spłukiwania w miarę szybko jednak znikają. Ale to kwestia tego, że kupuję tanie produkty, bo lubię sporo na ten łeb wylać
Stary 2009-04-07, 21:09   #1764
dzastina1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja jestem też z Tz prawie 3 lata, ale można rzecz, że jest okej. Jest miedzy nami już tak rodzinnie, jak stare małżeństwo, bo przebywamy ze sobą non stop. Ale twierdze, że i u mnie przydałaby się jakaś rozłaka, żeby wkradła się tęskonta
Ja, niestety, mam o tyle źle, że Tz rodzeństwo mnie nienawidzi. Od stycznia tz nie odzywa się z bratem, bo przesadzal i się on do mnie nie odzywał i d=to tak trwa. Ale z siostrą dobrze zyłam, nawet bardzo dobrze (widziała zachowanie tamtego brata), ale od zeszłego tygodnia ona zachowuje się jakbym była wogiem (dodam,że pogodziła sie z tamtym bratem) i to my już jestesmt z Tz beee...Tego nei da się wyjasnic, i my sami nei wiemy co jej się nagle odmieniło. Mnie to strasznie boli, bo skoro mamy być rodziną, to po co to wszytsko?Jeszcze brat byl walniety (i jest) to ok, ale juz dwójka rodzentswa to przesada.
o rety Domi... przykre, bardzo przykre....
Heh.. naprawdę aż się dziwię ludziom, że tak się potrafią zachowywać... a najbardziej "dziwi mnie to, że wciąż się dziwię" ....

Stary 2009-04-07, 21:12   #1765
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
o rety Domi... przykre, bardzo przykre....
Heh.. naprawdę aż się dziwię ludziom, że tak się potrafią zachowywać... a najbardziej "dziwi mnie to, że wciąż się dziwię" ....

dołuje mnie to
żal mi, że Tż siostra sie taka okazała. Ja jej czasem dawałam jakieś maski albo odelwki, czasem jakiś ciuch, ostatnio miałam jej dać białe rurki, bo mi mama nówki z ciuchlandu przyniosła, a już jedne mam, ale jakoś się tak powstrzymałam. Dobrze, że nei dałam
ona okazała się poprostu fałszywa...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 21:17   #1766
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Wrzucam fotki, tylko nie dostańcie zawału
Takie błyszczące i jak i dużo.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam cienkie włosy, chociaż jest ich odpowiednia ilość, i cieniuję. Jestem z tego zadowolona. Ale to kwestia tego, że tylko przy cieniowaniu się dobrze falują.

Tak jest tylko jeżeli kolejne cieniowania są źle wykonane. Inaczej się cieniuje włosy równej długości a inaczej już wycieniowane. Ja cieniuję już rok i nie ma najmniejszego problemu. Ale to kwestia tego, że robię to sama
Cieniowałam 4 lata i naprawdę ostatniego roku nie wyglądało to już ładnie.

Cytat:
byłam dziś w naturze w poszukiwaniu maski naturia z miodem i cytryną.
Masek Joanny najlepiej szukać w małych, osiedlowych drogeriach. Mi się udało upolować tą z lnem

Na pewno się pogodzicie z TŻ

Cytat:
Oj schodzi dużo Ta ze spłukiwaniem starcza mi przeważnie na miesiąc, a bez na 2, ale nie używam jej codziennie, tylko 2-3 razy w tygodniu.

Cytat:
A taki
Napisz jak się sprawuje, bo mnie też kusi.
Stary 2009-04-07, 21:18   #1767
19agusia91
Zakorzenienie

domi7ks, z rodziną najlepiej na zdjęciach.. :/

Mi gloria stosowana codziennie starcza na tydzień!! Teraz staram się ograniczać, może za dużo jej po prostu nakładam. Ale jak mniej to wydaje mi się, ze za mało i masz babo placek, dogódź kobiecie.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-04-07, 21:21   #1768
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ludzie to dziwne stworzenia :P Ja im się wiecznie dziwię.
Stary 2009-04-07, 21:22   #1769
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
to jest przykre, ale czasem tak po prostu jest. siostra może być poprostu zazdrosna o braciszka, bo wiadomo siostry matki wcześniej miały pierszeństwo a tu jakaś obca kobieta...

Nie umiem się odpowiednio czuć, bo mam mistrza od zrywania więzi rodzinnych - mamę, ze swoją rodziną ... olała ich jak najszybciej mogła, utrzymuje kontakt ino z bratem i sprytnie unika spotkań rodzinnych z drugą stroną rodzinny. Tam gdzie mogła spalila mosty. Nie wysyłamy kartek, nie dzwonimy, nie jeździmy na zjady rodzinne, bo moja mama uważa całą rodzinę za bandę fałszywców, którzy lizą sobie tyłki a potem obgadują. W sumie rodzina ubolewa nad moim ojcem, bo matki za sarkazm i cynizm nie lubią...

Stary 2009-04-07, 21:22   #1770
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
tak to jest z chłopami, ze szybko sie przywzwyczajają iż to kobieta zawsze sie odzywa pierwsza ja tam jestem twarda i jak sie upre nie odezwe

jestem na najgorszym stadium włosowym, bo mi te cholerne końcówki cieniowane odstaja i strasznie mnie to wkurza
Ja też jestem twarda, jak sobie coś postanowię to raczej tego dotrzymuje.

Cytat:
Miki, doskonale Cię rozumiem- bo również ma podobne podejście do tego kto powinien przepraszać po kłótni. Ale.. zobacz napisałaś, że kilka razy dopuściłaś i popełniłaś "ten błąd" pierwsza dzwoniąc. Tylko czy naprawdę to były "błędy"?
Jeśli dzięki temu zawsze się godziliście...

Pocieszę Cię Miki, że w związkach z krótszym stażem ( ja jestem 3 lata z Moim) też brakuje już fajerwerków.. Echhh...
Ja myślę, że ten kto nabroi powinien wyciągnąć rękę i powiedzieć to magiczne słowo przepraszam. Tak sobie myślę, że to był mój błąd że kiedyś pierwsza dzwoniłam, bo TŻ się do tego przyzwyczaił i chcę go nauczyć że tak być nie pownno. U nas bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale tyle razem przeżyliśmy, że staram się pamiętać tylko te dobre rzeczy. Jestem pewna, że to chwilowy kryzys

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Jak mozna o tobie zapomnieć :p

życze, jak najszybszego rozwiązania konfliktu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości