![]() |
#901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Cytat:
Poza tym, wiele galerii nie ma w regulaminie zakazu wystawiania w innych galeriach w tym samym czasie. Tutaj naprawdę chodzi o to, żeby nie wyszła akcja typu: sprzedało się podwójnie. Niektóre galerie po prostu mają gdzieś, co Ty tam sobie kombinujesz, po prostu jak ktoś kupi, to masz to klientowi wysłać zgodnie z regulaminem. Reszta ich nie obchodzi. Oczywiście, są galerie, które zastrzegają sobie, że nie wolno dublować egzemplarzy (np wyl ma taką filozofię, a przynajmniej teoretycznie ![]() Trudno dyskutować ogólnie, trzeba by szczególnie ![]() Gdzie warto startować? To zależy na co kładziesz nacisk. Wiadomo chyba, które galerie prosperują najlepiej, które są dla twórców przyjazne, które twórców mają w de, a które dopiero wystartowały i jeszcze nie uplasowały swojej pozycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tak na logikę, biorąc pod uwagę cyrki jakie dosłownie codziennie dzieją się przy składaniu, opłacaniu i realizacji zamówień, to trzeba być samobójcą, żeby do tego młyna dołożyć sobie jeszcze użeranie się o prace, które "się własnie chwilę temu sprzedało w galerii X". A prace na blogu czy jakiejś swojej stronce możesz sobie wystawiać do woli - o ile nie grozi to tym "się właśnie chwilę temu...." opisanym w powyższym akapicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Odbiegając od tematu wystawiania tych samych prac, właśnie przegladałam Pakamerę z myślą o wzięciu się wreszcie za konkretną robotę, a tu takie cuś: Na zdjęciu u jednej z dziewczyn ostro wypowiadających się w kwestii orginalności prac, jest jeden bigl (bigiel) pęknięty. Czy to ma byc ta orginalność?? I gdzie jakość wykonywania prac w dobrej galerii, jak to się ma do szacunku wobec klienta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, nie żartowałam! bardzo dobrze, że tego nie zrobiłaś ![]() ![]() I pewnie zaraz mi się znowu oberwie ![]() ![]()
![]() |
#905 |
BAN stały
|
jak to? złamany bigiel by chyba przełamał się na pół, więc jak to możliwe, że ktoś tak wystawił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o napiętnowanie osoby, tylko na zwrócenie jej uwagi że takie rzeczy widać. Sama przez to zdjęcie straciła na pewno kilku klientów. Ale sedno tej sprawy jest takie że opisujemy tu galerie, ich sprzedaż i stosunek do klienta a same nie zawsze postępujemy jak należy, Ja też proszę o zwrócenie mi uwagi jeśli coś w moich pracach nie gra, bo chyba po to jest między innymi to forum. Na sprzedaż w galeriach same pracujemy a klient który się "sparzył" odejdzie i nic w tym dziwnego. Dochodzi tu kwestia odpowiedzialności osób niepełnoletnich - jest wiele dziewczyn młodziutkich które robią "cuda", ale część nie wiem -liczy na naiwność kupującego? Pamiętajmy że jeden klient przełknie zakup bubla, ale drugi w odwecie może zahaczyć o jakiś urząd. Dla osoby wpłacającej pieniążki na konto galerii, zakupy to nie tylko zabawa. A właśnie zauważyłam że nie tylko ja zwróciłam uwage na tą wpadkę.
Edytowane przez magdaigra Czas edycji: 2009-04-07 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Auaaa... taczpad mi oszalał ![]() ![]() Edytowane przez harmartolos Czas edycji: 2009-04-07 o 22:06 Powód: problem techniczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Heh, cos mi w glowie kolacze, ze juz jej zwrocono uwage... :/
#910 |
Raczkowanie
|
Mniejsza o napiętnowanie. Jedynie wg mnie, jeśli chodzi o zwrócenie uwagi, to taka uwaga powinna trafić przede wszystkim do zainteresowanego. Pewnie zainteresowana przeczyta, w to nie wątpię, ale przy okazji poczuje się niebałdzo. Chyba, że o to chodzi. To w zasadzie nie moja sprawa. Ale co innego, kiedy ktoś swoje prace tutaj wrzuca i komentarze dostaje wprost, a co innego jak mówimy o kimś i jedni wiedzą, inni nie wiedzą... no
![]() ![]() Ja za uczciwym traktowaniem klientów jestem bardzo za ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Właśnie, to myślimy podobnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugie, to jeśli uwaga była i nie przyniosła efektu to może warto by nakrzyczeć. Trzecie, może powinnam była pisać na priv (co pewnie przyniosło by taki sam efekt jak poprzednia uwaga), ale chciałam jednocześnie poruszyć temat jakości prac w galeriach nad którymi tak się rozwodzimy i na temat odpowiedzialności za to co się robi. Jeśli ja za coś płacę to sentymentów nie mam, tak samo jak mój szef przy wypłacie. Klient sentymentów też mieć nie będzie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Raczkowanie
|
To zależy, czy kupując buty widziałam, że im się wyraźnie podeszwa odkleja. Bo w tym wypadku widać. Jeśli widziałam, kupiłam, to mogę mieć tylko pretensje do siebie. Jeśli nie widziałam, to mogę się pieklić, aczkolwiek ktoś mi wtedy powie, że mogłam nie być ślepa
![]() Mogę też udawać, że nie widziałam i reklamować. Z biżuterią jednak jest trochę inaczej niz zbutami, bo więcej osób się nie zna, o czym mowa tutaj ostatnio mowa. Więc taki bigiel niekoniecznie się rozpadnie i niekoniecznie zniechęci klienta. Znawcy to widzą, laicy moze nie - tak samo jak nie widzą pokrzywionych loopów, kupują i są zadowoleni. Przecież ekstremalne rzeczy schodzą i klienci nie narzekają. Co wcale nie oznacza, że zachęcam do robienia niskiej jakosci prac. Bynajmniej. Kwestia jest to, żę tak powiem fuksa ![]() A dwa, że "pewnie", to nie "na pewno" ![]() ![]() ![]() Za odpowiedzialnością jak mówiłam jestem za ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o bigle, na temat których uwagę niedawno napisałam, to uważam, że taka uwaga powinna wystarczyć. Nie zamierzam dodatkowo krzyczeć i trzymać kogoś za uszy, żeby poprawił, bo to tej osobie powinno samej zależeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że ta uwaga dotyczy moich kolczyków. Ten bigiel nie jest pęknięty, tylko tak jakby zaciek ze srebra się zrobił. Może na zdjęciu wygląda to jak złamany bigiel, ale naprawdę, to tego prawie wcale nie widać. Nie uważam, żeby to w czymś przeszkadzało. Zdjęcie jest takie, że widać, ale jakby było zrobione tak, że nie widać, to w rzeczywistości nikt by tego nie zauważył - sama zobaczyłam to dopiero na zdjęciu, gdy wytknęła mi to naila.
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Zeszlifowałam tą nierówność, zoksydowałam i zrobiłam zdjęcie. Nadal było widać. Poprawiłam jeszcze raz i teraz jest ok - zaraz zmienię fotkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może po prostu wymienić te bigle? I po sprawie.Czasem trzeba ponieść koszty ![]()
![]() |
#918 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was też ma tak ze jak się loguje na zaplecze decobazaru to jej antywirus konia trojańskiego wykrywa? Bo mój kasperski za każdym razem kwiczy nie miłosiernie i teraz nie wiem czy to tylko u mnie czy u innych też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
U mnie też. Własnie zamierzałam o tym do nich napisać.
#920 |
Joanna d'Moder
|
o jak miło,jak ja to lubię.Rzucające się harpie (dwie,bo w parach lepiej się poluje i ma się tą pewność,że druga rzuci się na ratunek).Co Was drogie harpie obchodzi,że ktoś stracił potencjalnego klienta,trzeba się cieszyć,może kupi waszą pracę.
Cóż mogę napisać,poza tym że mam nadzieję,że ktoś to odczytał jako ironię.Śmieszko szanuj się ![]() ![]() Po prostu brak słów.Same sobie wystawiacie opinię. |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Raczkowanie
|
Nie tylko kasperski - Nod32 też szaleje - i w sumie nic dziwnego w kodzie strony jest
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
tak ja też mam ten problem z deco..... i co na to mamy poradzić.......?
#923 |
Raczkowanie
|
Pisać do właścicieli i do czasu naprawienia problemu nie logować się do zaplecza Decobazaaru z Internet Explorera, szczególnie w wersji 6 i/lub bez kompletu aktualizacji Windowsa (jeśli masz pirata to na 95% aktualizacji nie masz). Inne przeglądarki powinny być ok, ale nie zagwarantować tego nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
Kiedy paka się rozlicza?
#925 |
Rozeznanie
|
Do 10. każdego miesiąca
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]()
#927 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() To raz, a drugie, to jeśli klient kupuje biżuterię typu wire wrapping i wyda pieniądze na darmo, to na pewno nie przybiegnie do kogoś innego czyli do mnie. Raczej opuści galerię i będzie kupować w realu. Po trzecie czytając jakie macie podejście do kupujących, zaczęłam zdawać sobie sprawę ile ja miałam szczęścia robiąc zakupy w necie. Za obraźliwe słowa dziękuję, harpie? cóż za oczytanie -imponujące u małoletnich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
hahaha ale się uśmiałam ![]() ![]() Na ten incydent z atakiem na śmieszkę tym razem przymknę oko.Przy kolejnych już nie. I zawsze to piszę,jeżeli nie podoba się to forum,to droga wolna nikt za karę nikogo tu nie trzyma.Na tym kończę,nie zamierzam z tobą więcej dyskutować. Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-04-15 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Trochę spokoju potrzeba i już. Dziewczyna sama za siebie odpowiada. Ja jakoś nigdy nie zostałam potwornie w necie oszukana i mam nadzieję że nadal tak będzie bo kupiłam sobie właśnie kosmetyki zza wielkich wód i lądów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
O moderator straszy kogoś kto tylko wypowiedział swoje zdanie. Krytykujecie osoby z poza forum, galerie itd, ale to co innego, życzę szczęścia i wielu głupich kupujących ......................... ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.