![]() |
#1111 |
BAN stały
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Ja miałam ostatnio prawie same olśnienia zapachowe, ale po kolei:
Aqua Allegoria Mandarine Basilic - wspaniałe wspaniałe wspaniałe. Mój następny zakup. Bazylia świeża, roztara w palcach; słodka, świdrująca w nosie mandarynka. Wyjątkowo żywa kompozycja, nie czuję w niej w ogóle sztuczności, dodatków, kwiatków sratków. Pierwszy zapach z serii AA który zupełnie mnie uwiódł, pozostałym zawsze czegoś brakowało albo było w nich czegoś za dużo. Wreszcie - bo od dawna kocham projekt flakonów całej serii. Perles Lalique - oniemiałam zupełnie, stanęłam na środku galerii handlowej i wąchałam wąchałam wąchałam... Przepiękna kompozycja, mydlana, zaczepna, gorzko-kwaśna, czysta i pieprzna ale przedewszystkim nie-zwyczajna, nie-mainstreamowa, inna. I w odmienności od reszty nietypowców, w ogóle nie męczy, nosi się jak druga skóra. A flakon taki skromny... I może lepiej, im mniej osób wie o sekrecie Pereł, tym lepiej dla mnie... Moschino Glamour - do plakatu na którym wystylizowana na Salvadora Dali modelka wygląda męsko i intrygująco zapach ma się jak pięść do nosa. Wodnisty, kwiatowy, lekki i jak dla mnie- za bardzo pachnie tak, jakby miał się dobrze sprzedawać. Ponieważ flakon bardzo ładny więc pewnie i tak sprzeda się nienajgorzej. Mam ogromny szacunek do perfum Moschino, uwielbiam ich przedewszytskim za Lea'u Cheap and Chic - który uważam za arcydzieło, no i za cytrusową elegantkę Couture...ale z tymi zapachami Glamour nie ma nic wspólnego. Ani elegancki ani ciekawy. Ot taki tam, ŁADNY, no. Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2009-04-07 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Quality, a tam przetestowałam:
J.Ch.Brosseau Violette-Menthe - rozczarował mnie bardzo, bo miętę to czuć było tylko, jak pani psikała mi na nadgarstek. Potem, także bez tej mięty, zapach ładny, ale nie powalający. Po 2h czuję już jedynie trochę podstarzały puder. J.Ch.Brosseau Ombre Bleue - tłusty zapach. Bardzo tłusty. Właściwie sam olejek monoi. Bond No.9 Chinatown - piękny, słodki, odrobinkę pikantny. Wg składu jest tu kardamon i pikantne drzewa i to chyba te dwie nuty pozostają najdłużej. Bond No.9 Chelsea Flowers - takie tam kwiatki. Ładne, ale nie żeby kupować od razu ![]()
#1116 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1117 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Bo zapach jest naprawdę niezły. Tylko, że chyba dla lubiących słodycze
![]()
#1119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Czekam na Ragnarok
|
Cuir Pleine Fleur (Fine Leather) by HEELEY - ciekawy zapach, na początku smaczny syrop (nie pamiętam jaki był, ale brązowy), później delikatnie pachnie ziołami, drewnem, skóra też gdzieś jest...
Bois de Paradis by Parfums DelRae - cytrusy z drewnem, przyprawy też są, trochę spalenizny Iris Bleu Gris by Maitre Perfumeur et Gantier - ładny, nie przepadam za pudrowym irysem, ale tutaj pudru jest mało, na początku coś zielonego, potem intrygujący mgiełkowy kwiatowy zapach |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Trochę tak, takiego delikatniejszego Słonika
![]()
#1122 |
Zakorzenienie
|
Eau de Sisley 3 - bardzo lekka wersja Slonia, jakby eau de cologne. Przyprawy, szczegolnie imbir i kardamon pobrzmiewaja dosc wyraznie. Niestey baza jest troche szyprowa, taka sisleyowa bardzo.
Eau de Sisley 2 - bardzo mi sie podoba, zapach jest lekko pikantny, lekko swiezy, z czyms cieplym w bazie. Calkiem ladny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Na ręce lewej - Love by Nina - N. Ricci.
Mmmm... normalnie....o ile cały czas mam wobec tradycyjnej Niny mieszane odczucia ( chyba za dużo drażniąco ostrawej słodyczy), to Lov e by Nina jest....dla mojego nosa...... CUDOWNYM ZAPACHEM...! Czuję jabłko. Ale nie dusząco słodkie, prażone w karmelu jak w NINIE,..... tylko musujące , dojrzałe w słońcu zielone soczyste jabłko...za chwilę zanurzone w soku jakiegoś innego owocu - nieco kwaskowatego, ale nie do przesady, bo nie drażni nic a nic. Ale to nie wszystko... bo potem zapach przeradza się w uspokajającą woń czegoś lekko słodkawego i ciepławego, z domieszką delikatu... podobno jest i zapach migdałowca i cedru - nie wiem, może to własnie ta uspokajająca woń ![]() Mój starszy syn powiedział dzisiaj: mamo ale coś ślicznie pachnie jabłkami i czymś jeszcze..... ![]() W każdym razie Love by Nina to w moim odczuciu mniej słodki i mniej ostry zapach niż Nina. W Ninie czuć jabłko czerwone z przypalonym karmelem, a tutaj czuć jabłko zielone, ale sam zapach nie jest kwaśny. Jak dla mnie, amatorki zapachów owocowo-kwiatowych, to ten zapach to własnie MÓJ ZAPACH ![]() Na ręce prawej : Be Delicious Fresh Blossom - DKNY ( ladyDior buziaczki ![]() O Love by Nina się rozpisałam tu też pewnie zanudzę, ale mój nos również i tu zakrzyknął : ta wersja to CUDO zapachowe ![]() Zdecydowanie łagodniejsze niż zielone Be Delicious i .....ZERO OGÓRA,który drażnił mnie w zielonej wersji. Mogłam się tamtym zapachem zachwycać na innych, ale na mnie - łeb bolał...... Be Delicious Fresh Blossom - to wersja łagodniejsza i słodsza, ale ta słodkość nie jest mocna ani nie ostra. Jest delikatna jak powiew letniego wiatru. Przeciwieństwo zielonej wersji - i dobrze ![]() Dla mojego nosa - zapach Be Delicious Fresh Blossom nie jest migernogenny, jest świeższy, żywszy, bardziej owocowy.... i taki krystaliczny. W sam raz na wiosnę i upalne lato, bo jest to zapach odświeżający i dodający energii. Mnie nastawił optymistycznie do dlaszej cześci dnia ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2009-04-08 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie testuje Absynthe Avon/Lacroix i zupelnie nie wiem co mam o nim myslec...
![]() ![]() ![]() A co do Fresh blossom, to ja sie zgadzam z Itaka - naprawde ladny jest, ale dopiero an skorze. na mnie jest dosc slodki, ale z ta rzeska nuta, przypominajaca beztroskie wakacje w cieplych krajach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
sceptycznie podeszłam do testowania Be Delicious Fresh Blossom. Swieży, lekki i przyjemny, nie za słodki! Wg. mnie najładniejszy z jabłuszek, za którymi zresztą nie przepadam, więc na pewno nie kupię
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Rozeznanie
|
Be Delicious Fresh Blossom jest faktycznie slicznym, lekkim zapachem. Niestety przewiduje, ze to bedzie wielki hicior tego lata, tak jak hiciorem bylo zielone jabluszko i dlatego zdecydowanie go nie kupie! Bedzie nim pachniala polowa kobiet na ulicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
BAN stały
|
Zaszłam dziś do Sephory i, spragniona orzeźwienia, sięgnęłam po AA Mandarine-Basilic.
Trochę bez przekonania, bo za mandarynkami nie przepadam. Zostałam mile zaskoczona ![]() ![]() ![]() Bardzo przyjemny zapach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A He Wood wąchałam w poniedziałek. Wcześniej odbierałam go jako zbyt delikatny, zbyt świeży, a ostatnio... Czysty, jasny cedr! No po prostu szczyt pięknego, cedrowego umiaru. Piękny był. Rozważam namówienie Królewny do używania. ![]()
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Muszę dopaść nowe B.Delicious i przetestować
![]() Puki co w Superpharmie wąchałam Euphoria cośtam Temptation ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() to może ja pójdę powąchać jeszcze raz ![]() cedru to mi sie chce ![]() własnie Sab-testowałaś Kashminę? ![]()
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testowalam dwie nowosci.
Od razu zaznacze, ze nie przepadam za wszelkimi wersjami letnimi/zimowymi/itp itd. Mam wrazenie, ze jest to odgrzewanie starych kotletów, zarabianie na tym samym, srawdzonym już pomyśle. Zmienią coś nieznacznie w oryginalnej recepturze, we flakonie i juz mozna zarabiac od nowa..Wole klasyki. Jean Paul Gaultier- Ma Dame Eau Fraiche Flakon nieznacznie zmieniony. Sam zapach rowniez. Jest troche lzejszy, slabiej go czuje na skorze. Klasyk wietrzal dopiero po kilku godzinach, nowa wersja jest slabiej wyczuwalna juz po kilkudziesieciu minutach. W samym zapachu nie czuje zadnych zmian, rózni je tylko intensywność zapachu. Przy okazji zerknelam na nowa wersje Classique, ale nawet nie mialam ochoty jej wachać. Nie wiem , ile jeszcze pan Gaultier zamierza wymyślać nowe ubranka dla tego flakonu. Co sezon , to nowa wersja. Naprawde mógłby wypuścić coś nowego a nie od tylu lat jechać na tym samym pomyśle.... Armani - Code Summer Flakon w klasycznym kształcie ale cały biały, podobnie kartonik. Sam zapach troche mnie zaszokowal. Zaczyna sie okropnie , drażniąca, ostra, szczypiąca w noc mocno cytrusowa woń... Jakby ktoś mi psiknął cyrtynowym odswiezaczem do powietrza prosto w nos! Po paru minutach ten cytrusowy koszmarek znika i wychodzi na wierzch stary, dobry Code. Jego charakterystyczne nuty sa jednak przykryte cytrusami, ale nie tak nachalnymi jak na poczatku. Nie ma tego dusznego akcentu, jest klasyczny Code ale taki wyciszony, uspokojony. Mysle,ze ten zapach spodoba sie tym, dla ktorych Code byl za mocny, zbyt ciezki.. Jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba, to flakon. On by swietnie sie prezentowal, gdyby wyszla wersja zimowa , tu podpowiem panu Armaniemu aby nazwal ja Code Ice;-) Bo ten bialy flakon zupelnie nie pasuje do wersji letniej, on jest taki lodowaty, zimowy....
#1132 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Od dawna mam zamiar, ale ja chyba reaguję podświadomym oporem na wizażowe mody i ciągle o niej zapominam. Z resztą, He Wood też mniej mi się podobał, kiedy był na niego "szał" na forum. Gupi, uparty kozioł ze mnie... Co więcej, ten opór sięga chyba głębiej, niż można to sobie wyobrazić, bo do Molekuł ogonem stanęła nawet moja chemia i cholernice nie pachną na mnie. To aromat czerpanego papieru: zarówno pod względem typu zapachu, poziomu urody, jak i mocy to czerpany papier. Grosza bym za to nie dała... ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-04-09 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1134 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
normalnie wkręcacie mnie z tym cedrem ![]() ![]() molekuły....owszem zaczęły na mnie pachnieć...ale farbą olejną...taką starą odłażącą płatami z ławki w parku ![]()
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
Nie lubiane niegdyś Artisany stały się moją wielką miłością, ale, na szczęście, nie bezkrytyczną. Dziś testowałam Safran Troublant. Jest zbyt zawiesisty dla mnie, a przy tym zbyt słaby - taka aromatyczna, gęsta, a letnia zupa. Inny miariaż różano - szafranowy : Eau Sauve Parfum d'Empire rozmachem, świetlistością, czystym rysunkiem bije go na głowę. Nie mam już Eau Sauve, gdyż pod wpływem impulsu pozbyłam się ich, a ST nie kupię. Teraz nie kupię, bo to co dziś podoba mi się średnio na jeża, za czas jakiś może mnie zachwycić.
Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2009-04-09 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
grozi wypollizowaniem
|
He Wood- test drugi- no dobra niech będzie że jest cedr,ale skąpany w morzu ogórkowo-melonowo-wodnych nut, potem sie ciut wusładza i czuć trochę fiołkami. Cedru tam jest tyle co wykałaczka wbita w melona
Cedre SL-od dwóch godzin tuberoza- nic nie chce wyjśc spod niej
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Cedre SL na mnie wyłaniają się dwie nuty: przepysznej, odurzającej tuberozy oraz wilgotnego, bliskiego ciala cedru. ![]()
![]() |
#1140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pozdrawiam miłosniczki "niszowców" ![]() ![]() A w temacie ,ostatnio tyle testowałam ale nic nie zapadło mi w pamięci... Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-04-09 o 22:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.