mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 12:37   #3421
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Od wczoraj wywala mnie z Wizazu, zaraz mnie cos trafi.
W niedziele pojechalismy w Ardeny, zabralismy psiaki.
Bylo cieplo choc chmurzylo sie troszke. Zwiedzilismy tez cytadele w Namur. Momentami podejscia byly dosc strome, wiec moj TZ byl padniety.
Ale zeby nie bylo za pieknie, przed wyjazdem do domu jakis "lepek" nie ustapil mi pierszenstwa i uderzyl w nas.
Do tego jak to Walonczyk ani be ani me po niderlandzku. Dobrze, ze moj TZ mowi plynnie po francusku, to wypelnil papiery za mnie. Obylo sie dzieki temu bez policji.
Poniewaz uderzyl w drzwi od kierowcy mnie sie oberwalo najbardziej i bolal mnie kregoslup w odcinku szyjnym. Ale dzieki temu pas nie zadzialal, wiec mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko w porzadku.
Na szczescie naprawa auta nie bedzie nas nic kosztowac.
Zdjecia sie kiepsko laduja i juz mi kilka wywalilo.
Ale powinno pskazac sie jedno zdjecie autka po wypadku, zdjecie cytadeli i panorama Namur
a byłaś z tym u lekarza?

A cytadela fajna. Ja tam nie byłam, tylko w nieco mniejszej w Dinant
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 13:16   #3422
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
ja to dostaje zawrotu głowy z tymi wózkami... sama nie wiem jaki będzie dobry - dzisiaj jadę kupić taką długą puduchę do spania - bo mnie krzyże bolą i sobie obejże parę wózeczków...
Taką poduchę? http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
wrocilam, i znow widzialam moja fasoleczke a raczej kijanke mam foto ale akurat rece i nogi pochowane i tylko kregoslup widac nie mam skanera wiec sie meczylam aparatem i ciagle mi sie naswietlalo wiec efekt marny
Już cora większe te Nasze Dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ten wózek i ja wzięłabym pod uwagę (i Roana), gdyby miał skrętne koła i był lżejszy.
Nawet nie zwróciłam uwagi czy ma skrętne koła, bo bardzo dobrze się prowadził (przynajmniej po sklepie), co do wagi to on nawet sprawa wrażenie takiego masywnego - dla mnie akurat waga nie ważna, bo mieszkamy na parterze. Najbardziej mi jednak zależy na dużej gondoli i pompowanych kołach.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
U nas remont pokoiku dla maluszka ma się ku końcowi.
Byliśmy w weekend u rodzinki i mąż marudził ile nas to kosztowało.
Dostaliśmy "refundację" i będziemy kuchnię i przedpokój remontować.
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cieszę się, bo ta śmierdząca kuchnia wyłożona boazerią i gumoleum doprowadza mnie do szału, a z drugiej mam już jakby trochę dosyć tych miłych panów z wiertarami.

W pracy coś się ruszyło, więc w przyszłym tygodniu będę prowadziła szkolenie. Wyjdę do ludzi... może ich nie obszczekam
Super, że z pracą lepiej - oby tak już zostało.

Jak się zdecydujesz na remont to będziemy przez to przechodziły razem - my ruszamy zaraz po Świętach

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja spodni ciążowych nie mam i nie noszę, mam zwykłe spodnie z vero mody, tyle, że mają ściągacz i sznurek , są super wygodne ( nie wiem jak ja wytrzymam z gumką na brzuchu, nie cierpię mieć nic na brzuchu, wszystkie moje spódnice i spodnie to biodrówki..) mieszczę się jeszcze w dwie spódnice, hhihi
Właśnie sie zastanawiałam nad tą wysoką gumą w spodniach i ciekawa jestem czy od tego nie jest gorąco latem. Znalazłam fajne biodróweczki ciążowe u siebie w sklepie - regulowane są z boku na takie guziki które się po prostu przesuwa. Może na lato jednak zdecyduję się na takie.

Cytat:
Bylo cieplo choc chmurzylo sie troszke. Zwiedzilismy tez cytadele w Namur. Momentami podejscia byly dosc strome, wiec moj TZ byl padniety.
Ale zeby nie bylo za pieknie, przed wyjazdem do domu jakis "lepek" nie ustapil mi pierszenstwa i uderzyl w nas.
Do tego jak to Walonczyk ani be ani me po niderlandzku. Dobrze, ze moj TZ mowi plynnie po francusku, to wypelnil papiery za mnie. Obylo sie dzieki temu bez policji.
Poniewaz uderzyl w drzwi od kierowcy mnie sie oberwalo najbardziej i bolal mnie kregoslup w odcinku szyjnym. Ale dzieki temu pas nie zadzialal, wiec mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko w porzadku.
Ale powinno pskazac sie jedno zdjecie autka po wypadku, zdjecie cytadeli i panorama Namur
Dobrze, że skończyło się tylko na porysowanych drzwiach.
Zdjęcia super
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 14:00   #3423
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

Właśnie sie zastanawiałam nad tą wysoką gumą w spodniach i ciekawa jestem czy od tego nie jest gorąco latem. Znalazłam fajne biodróweczki ciążowe u siebie w sklepie - regulowane są z boku na takie guziki które się po prostu przesuwa. Może na lato jednak zdecyduję się na takie.
moja siostra mówiła , że ją ta gumka do szału doprowadzała...ja mam podobnie jak ona i nie przepadam za czymś na brzuchu...ale ona była w zaawansowanej ciąży w okresie późnej jesieni, więc mówi, że jej w brzuch ciepło przynajmniej było. ja jej ciuszki ciążowe po niej odziedziczę

całe szczęście ja będę w ciązy w lato, więc lekke lniane tuniki ( moje ulubione) letnie lekkie sukienki , lniane spodnie będzie ok

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 14:29   #3424
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
żartowniś ja na Twoim miejscu leciałabym do lekarza.......
Cytat:
a byłaś z tym u lekarza?

A cytadela fajna. Ja tam nie byłam, tylko w nieco mniejszej w Dinant
Dziewczyny przypominam, ze niestety mieszkam w Belgii, a tu nikt sie nie przejmuje ciaza, do tego tak wczesna, nawet badania robia "po lebkach".
TZ dzwonil co prawda do gina, ale ten kazal sie nie przejmowac
Powiedzial, ze w 12 tyg nic sie nie powinno stac, wiec nie mam po co do niego isc.
Brzuch mnie nie boli, krwawienia tez nie bylo i nie ma, wiec mam nadzieje, ze wszystko dobrze.

Ps. WDinant tez bylismy rok temu, bardzo lubie tamte reiony, piekne widoki na gory, co prawda male , ale zawsze gory.
Z reszta Dinant klezy nie daleko Namur

Cytat:

Kupilam sobie takie jedne i nie jestem zadowolona.
Kupilam ciut wieksze i w biodrach mi sie zsuwaja, a guma strasznie mi brzuch uciska. Przeciez jak sa nr wieksze to i guma powinna byc dobra.Mogla bym w nich chodzic, ale wtedy musze gume naciagac, az na zebra

Dobrze, że skończyło się tylko na porysowanych drzwiach.
Zdjęcia super
Porysowanych i dosc wgniecionych
Dzieki

Dzisiaj kupilam sobie bojowki dla ciezarnych i bardzo fajnie sie nosza maja zwykla gumke, do tego sa wiazane na tasiemke i nastepna rozciagliwa bluzeczke

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-07 o 14:32
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 14:42   #3425
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny przypominam, ze niestety mieszkam w Belgii, a tu nikt sie nie przejmuje ciaza, do tego tak wczesna, nawet badania robia "po lebkach".
TZ dzwonil co prawda do gina, ale ten kazal sie nie przejmowac
Powiedzial, ze w 12 tyg nic sie nie powinno stac, wiec nie mam po co do niego isc.
Brzuch mnie nie boli, krwawienia tez nie bylo i nie ma, wiec mam nadzieje, ze wszystko dobrze.

Ps. WDinant tez bylismy rok temu, bardzo lubie tamte reiony, piekne widoki na gory, co prawda male , ale zawsze gory.

Porysowanych i dosc wgniecionych
Dzieki

Dzisiaj kupilam sobie bojowki dla ciezarnych i bardzo fajnie sie nosza maja zwykla gumke, do tego sa wiazane na tasiemke i nastepna rozciagliwa bluzeczke
Tu nie chodzi nawet o to, że z ciążą mogło się coś stać, a Twój kręgosłup. Czasem różne rzeczy po takich wypadkach nie wychodzą od razu. Ja bym się na Twoim miejscu wybrała do ortopedy. Tak, na wszelki wypadek.

Też uwielbiam moje bojówki-ciążówki

No więc... ja też już wymiękłam. Przedstawiam Wam mój pierwszy zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PDRM0067 - Kopia.jpg (78,2 KB, 25 załadowań)
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 14:43   #3426
aniago25
Zadomowienie

zartownis no to miałaś przygodę, dobrze żę tylko na tym się skończyło ja w ciąży staram sie nie prowadzić samochodu, no chyba że męża nie ma a ja muszę gdzieś jechać. Dzisiaj prawie cały dzień śpie, rano miałam zawroty głowy a teraz niskie ciśnienie i leże cały dzień :/ a miałam dzisiaj kupić buty na święta ale chyba sobie zakupy daruję :/
Foka29 jakie słodziutkie śpioszki, jak ja bym chciała już wyprawkę kompletować a to jeszcze tyle czasu ale czasami każda z nas ma chwilę słabości i cos tam malutkiego sie kupi

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-07 o 14:46
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 14:47   #3427
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Smile Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

HURRRRRRRRRRRRAAA!!!! Namowilam mojego kochanego i kupujemy druga SHIH TZU zeby nie bylo naszej pupilce smutno jak urodzi sie synek Jedziemy ja juz odebrac w piatek i bardzo, bardzo sie ciesze

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 15:11   #3428
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Tu nie chodzi nawet o to, że z ciążą mogło się coś stać, a Twój kręgosłup. Czasem różne rzeczy po takich wypadkach nie wychodzą od razu. Ja bym się na Twoim miejscu wybrała do ortopedy. Tak, na wszelki wypadek.
Tylko ciekawe kto mnie zmusi, , ja do lekarzy chodze baaardzo rzadko
Sliczne, ja jeszcze nic nie kupilam maluszkowi, raczej poczekam, az dowiem sie plci, po drugie musimyjakies szafeczki maluchowi kupic, bo w naszej szafie juz na nic nie ma miejsca

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
zartownis no to miałaś przygodę, dobrze żę tylko na tym się skończyło ja w ciąży staram sie nie prowadzić samochodu, no chyba że męża nie ma a ja muszę gdzieś jechać.
Ale ja uwielbiam jezdzic autem, ja bez auta to jak bez reki.
W zasadzie jedze dosc ostroznie, a ten gosciu poprostu mi zza budynku wyjechal, nie moglam go widziec, ani on mnie nie widzial.
Ale to bylo skrzyzowanie rownorzedne i powinien sie zatrzymac, zeby sie rozejrzec, a nie zrobil tego.

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
HURRRRRRRRRRRRAAA!!!! Namowilam mojego kochanego i kupujemy druga SHIH TZU zeby nie bylo naszej pupilce smutno jak urodzi sie synek Jedziemy ja juz odebrac w piatek i bardzo, bardzo sie ciesze
Rodowodowa?
A zdarzy sie nauczyc wolac sisiu, za nim sie maluch urodzi? Bo inaczej bedziesz miala "przechlapane"
Stary 2009-04-07, 15:53   #3429
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
No właśnie nic nie słodzę, piję mineralną, czasem jakiś sok ostatnio skusiłam się na cole. Słodyczy też nie jadam (oboje z mężem nie jadamy, tyle tylko, że ja mam tendencje do kupowania na święta i zawsze się śmieje, że jak goście przychodzą jakiś czas później to jest okazja żeby słodycze odkurzyć) więc ciężko mi sobie wyobrazić spożycie takiego płynu...
Tyle ile dadzą Ci płynu do wypicia nie spowoduje mdłości ) to jest niewielka ilość płynu a nie cały kubas Na prawdę, da się przeżyć hihi

Cytat:
Niby nic się nie stało ale powinno się zrobić USG dzidziusiowi, no ale skoro ginek powiedział że nic NIE POWINNO SIĘ STAĆ, to pewnie on wie lepiej.
Stary 2009-04-07, 16:44   #3430
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Wink Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Rodowodowa?
A zdarzy sie nauczyc wolac sisiu, za nim sie maluch urodzi? Bo inaczej bedziesz miala "przechlapane"[/quote]

No oczywiscie Napewno sie szybko nauczy, moja mala szybko sie nauczyla w jakis miesiac i nie bylo zadnego problemu wiec z ta bedzie tak samo tylko trzeba wiedziec jak ja tego nauczyc wiec nie bedzie klopotu a i pieski beda we dwoje beda bardziej szczesliwe a ja razem z nimi

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

No więc... ja też już wymiękłam. Przedstawiam Wam mój pierwszy zakup[/quote]

No super Ja tez kupilam juz pare rzeczy i musze przyznac ze to bardzo fajne uczucie

Edytowane przez tery i suzy
Czas edycji: 2009-04-07 o 16:38
Stary 2009-04-07, 16:47   #3431
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Tyle ile dadzą Ci płynu do wypicia nie spowoduje mdłości ) to jest niewielka ilość płynu a nie cały kubas Na prawdę, da się przeżyć hihi
Zawsze mozna do tej glukozy wcisnąć cytryne

Cytat:
Sliczne, ja jeszcze nic nie kupilam maluszkowi, raczej poczekam, az dowiem sie plci, po drugie musimyjakies szafeczki maluchowi kupic, bo w naszej szafie juz na nic nie ma miejsca
Ja też jeszcze nic nie kupiłam dzidziusiowi,też czekam aż sie dowiem kto tam mieszka my też myślimy o jakiejś komodzie

My zaraz jedziemy na zakupy ubraniowe do H&M, może uda sie cos dla mnie kupić

a jutro wizyta u ginka i USG, już sie nie moge doczekać

Edytowane przez joannah
Czas edycji: 2009-04-07 o 16:49
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 18:20   #3432
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Zawsze mozna do tej glukozy wcisnąć cytryne
Podobno nie wszędzie na to pozwalają

A ja już po wizycie - jestem spokojniejsza trochę - Okruszek ma prawie 5 cm, machał rączkami i słyszałam bicie jego serduszka - miała łzy w oczach normalnie Jest o 1-2 dni młodszy niż według terminu OM, ale to nic aż tak ważnego
Okazało się też, że mam delikatny obrzęk macicy i dostałam leki na razie, a potem zobaczymy , może nawet zwolnienie
USG genetyczne mam 22 kwietnia

A poniżej Okruszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010011.jpg (48,8 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-04-07 o 18:40
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 18:53   #3433
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Z tego, co zauważyłam po spodniach ciążowych, to te letnie nie mają wysokiej wstawki z elastycznego materiału. Jest jej o połowę mniej. A jeśli będzie mi za gorąco, to zawsze można ją zawinąć. Spodnie dalej będą się trzymać pod brzuchem, ale będzie jakiś przewiew.

Cytat:
W Dianant przeżyliśmy jedyny słoneczny dzień w Belgii

Cytat:
Też to miałam na myśli.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie - jestem spokojniejsza trochę - Okruszek ma prawie 5 cm, machał rączkami i słyszałam bicie jego serduszka - miała łzy w oczach normalnie Jest o 1-2 dni młodszy niż według terminu OM, ale to nic aż tak ważnego
Okazało się też, że mam delikatny obrzęk macicy i dostałam leki na razie, a potem zobaczymy , może nawet zwolnienie

A poniżej Okruszek
Ojej! A to skąd?
Stary 2009-04-07, 18:54   #3434
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Ale ja uwielbiam jezdzic autem, ja bez auta to jak bez reki.
W zasadzie jedze dosc ostroznie, a ten gosciu poprostu mi zza budynku wyjechal, nie moglam go widziec, ani on mnie nie widzial.
Ale to bylo skrzyzowanie rownorzedne i powinien sie zatrzymac, zeby sie rozejrzec, a nie zrobil tego.

Rodowodowa?
A zdarzy sie nauczyc wolac sisiu, za nim sie maluch urodzi? Bo inaczej bedziesz miala "przechlapane"
Ja póki co nic nie kupuje, wolę nie zapeszać. poza tym dużo ciuszków będziemy mieć od znajomych, więc pozostanie mi właściwie uzupełnienie o rzeczy niezbędne. zresztą i tak nie miałabym gdzie schować. Na płeć się też nie nastawiam bo znajomi mieli taki przypadek, że rzez całą ciążę lekarz mówił że chłopak a przy porodzie okazało się że dziewczynka.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 18:56   #3435
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ojej! A to skąd?
No właśnie nie wiadomo skąd, ale najważniejsze, że nie ma krwawienia
Być może po lekach to ustąpi, a jak nie to mocne oszczędzanie + inne leki
To jest w tym miejscu na głową okruszka

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 19:05   #3436
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
No właśnie nie wiadomo skąd, ale najważniejsze, że nie ma krwawienia
Być może po lekach to ustąpi, a jak nie to mocne oszczędzanie + inne leki
To jest w tym miejscu na głową okruszka
to na przepędzenie tej opuchlizny. A Ty się oszczędzaj

Co do samochodu i pasów bezpieczeństwa, to my kupiliśmy na Allegro adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Już w nich jeździłam. Czuję się bezpieczniej, bo wiem, że jestem zapięta, alewiem też, że brzdącowi nic się nie stanie przez te pasy.
Stary 2009-04-07, 19:13   #3437
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot mówiłam że bedzie ok a opuchlizne się wyleczy a mi dzisiaj przyszły spodnie z allegro i jestem zachwycona po pierwsze za 105 zł z przesyłką mam dwie pary spodni a po drugie mam w czym chodzić całą wiosnę no i święta bo już się martwiłam w czym pójdę bo w nic się nie mieszcze
Stary 2009-04-07, 19:17   #3438
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Miss.hot mówiłam że bedzie ok a opuchlizne się wyleczy a mi dzisiaj przyszły spodnie z allegro i jestem zachwycona po pierwsze za 105 zł z przesyłką mam dwie pary spodni a po drugie mam w czym chodzić całą wiosnę no i święta bo już się martwiłam w czym pójdę bo w nic się nie mieszcze
To fajnie Pochwal się, jakie

Ja dziś kupiłam fajną sukienkę nie ciążową, ale na ciążę też się przyda. Też będę miała w czym się pokazać w święta
Stary 2009-04-07, 19:25   #3439
aniago25
Zadomowienie

Jedne 39 zł a drugie 42 zł to są zdjęcia z allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie1.jpg (8,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnie2.jpg (16,0 KB, 23 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 19:30   #3440
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jedne 39 zł a drugie 42 zł to są zdjęcia z allegro
Ładne. Te drugie to właściwie identyczne jak moje (tylko materiał chyba ciut inny)
Stary 2009-04-07, 19:35   #3441
klaudiaaa86
Zadomowienie

Aniago25 tez polowalam na nie !! Kolezanka je zamowila i czekamy co przyjdzie i wtedy moze i ja sie skusze )

A ja zostalam sama, Tz pojechal przedchwila na szkolenie do Lublina i bedzie w czwartek buuu

Co do Shitzu to jak pracowalam rok temu w urzedzie to pani ktora odchodzila na emeryture zastanawiala sie jakiego psiaka sobie kupic,wiec ja znalazlam jej na necie wlasnie ta rase, znalazlam tez nr telefonu od osoby ktora je sprzedaje.. no i pani Renia sobie kupila.... potem slyszalam tylko od niej " Ten pies to potwor maly, zre jakby byl conajmniej dobermanem, ile w misce tyle w dupie " ze je non stop bez konca i nawet weterynarz byl w szoku jezeli chodzi o rozmiary Tez jej wybralam ale jest kochany,imie tez wymyslilam... Duffy

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 22:39   #3442
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Smile Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Aniago25 tez polowalam na nie !! Kolezanka je zamowila i czekamy co przyjdzie i wtedy moze i ja sie skusze )

A ja zostalam sama, Tz pojechal przedchwila na szkolenie do Lublina i bedzie w czwartek buuu

Co do Shitzu to jak pracowalam rok temu w urzedzie to pani ktora odchodzila na emeryture zastanawiala sie jakiego psiaka sobie kupic,wiec ja znalazlam jej na necie wlasnie ta rase, znalazlam tez nr telefonu od osoby ktora je sprzedaje.. no i pani Renia sobie kupila.... potem slyszalam tylko od niej " Ten pies to potwor maly, zre jakby byl conajmniej dobermanem, ile w misce tyle w dupie " ze je non stop bez konca i nawet weterynarz byl w szoku jezeli chodzi o rozmiary Tez jej wybralam ale jest kochany,imie tez wymyslilam... Duffy

O boze. na to miala ''szczescie'', ha ha ha. No nie ja mam shih tzu od ponad roku i malo je sa takie dni ze musze ja ''namawiac'' zeby jadla. Poza tym jak bylam z nia ostatnio u pani wet. to powiedziala ze w koncu widzi prawdziwa miniaturke shih tzu, bo jest bardzo drobniutka ze nawet z doborem partnera bedzie trudno. Ale napewno jakiegos znajdziemy, a z reszta mamy jeszcze z rok moze dwa. Co do charakteru to jest bardzo mila i kochana prawdziwy piesek szczescia Imie bardzo ladne takie orginalne wybralas Ja mam pare wybranych ale nie wiem na ktore sie zdecydowac

Stary 2009-04-08, 07:34   #3443
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno nie wszędzie na to pozwalają

A poniżej Okruszek
bardzo super fajna fotka!! dbaj o siebie bo ten obrzęk to nie brzmi dobrze... a miałaś jakieś objawy tego?

my zamierzamy wybrać się na pretecho - to jest takie usg, gdzie główny cel jest niemedyczny , a raczej podglądanie dziecka i dostaje się fotki i filmik dvd, i trzeba grubo zapłacić...ale innego wyboru nie mamy, inaczej będę musiała czekać do 20 tc....zwariuję...

dziś mam wenę lepszą niż wczoraj, wczoraj wieczorem nieszczególnie dobrze się czułam , w dodatku mam jakieś szczypanie , takie igiełki w podbrzuszu i nie wiem, czy to jelita czy to Kruszynka...jak dziś też się powtórzy to dzwonię do położnej...

miłego dnia wszystkim!

Stary 2009-04-08, 07:38   #3444
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
bardzo super fajna fotka!! dbaj o siebie bo ten obrzęk to nie brzmi dobrze... a miałaś jakieś objawy tego?

my zamierzamy wybrać się na pretecho - to jest takie usg, gdzie główny cel jest niemedyczny , a raczej podglądanie dziecka i dostaje się fotki i filmik dvd, i trzeba grubo zapłacić...ale innego wyboru nie mamy, inaczej będę musiała czekać do 20 tc....zwariuję...

dziś mam wenę lepszą niż wczoraj, wczoraj wieczorem nieszczególnie dobrze się czułam , w dodatku mam jakieś szczypanie , takie igiełki w podbrzuszu i nie wiem, czy to jelita czy to Kruszynka...jak dziś też się powtórzy to dzwonię do położnej...

miłego dnia wszystkim!
Nikuś, to może być efekt rozciągania się brzuszka pod wpływem powiększającego się dzieciaczka i macicy. Ja też czuję teraz mocniejsze bóle podbrzusza, bo dziś miałabym kolejny termin @ (a to już 3 miesiące "wolności" dziś zaczynam 14tc)
Stary 2009-04-08, 07:47   #3445
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nikuś, to może być efekt rozciągania się brzuszka pod wpływem powiększającego się dzieciaczka i macicy. Ja też czuję teraz mocniejsze bóle podbrzusza, bo dziś miałabym kolejny termin @ (a to już 3 miesiące "wolności" dziś zaczynam 14tc)

pewnie masz rację , ja też tak sobie mówię, my jesteśmy zatem 4 dni od was starsi, mamy 13 tyg i 4 dni fajnie.
wczoraj spędziłam znów wieczór na sofie, kompletne zmęczenie, osłabienie i to szczypanie... już nawet za porządki się nie biorę i wszystko robię 10 razy wolniej...
czasem czuję się tak.. przytłoczona tą ciążą....moje ciało wogóle mnie już nie słucha i mam czasem wrażenie, że nie jestem we własnej skórze...
ja wiem, jak to brzmi , ja się nie skarżę, bo zrobięwszystko do mojej Kruszynki , ale mam czasem normalnie doła z powodu tego samopoczucia...

Stary 2009-04-08, 08:39   #3446
Tequillla
Zadomowienie

o, ja też bym miala termin @, zaczynamy już 17 tydzień
Głowa mnie dziś boli
Stary 2009-04-08, 08:45   #3447
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
o, ja też bym miala termin @, zaczynamy już 17 tydzień
Głowa mnie dziś boli
oj z tym bólem głowy to ja coś wiem... po tym męczącym weekendzie dostałam taki ból głowy, że po 3 godzinahc czekania aż samo przejdzie w końcu wzięłam pół paracetamolu...normalnie popłakałam się z bólu, straszne to było. ale całe szczęście zasnęłam i rano już nie bolało.

ale dziś u nas wieje ale słoneczko jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 09:00   #3448
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Mnie też dziś ćmi głowa... A za oknem słońce, mimo że rano padało
Stary 2009-04-08, 09:02   #3449
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

A poniżej Okruszek
Sliczne malenstwo, jest mlodsze od mojego, bo moj mial/la 31marca juz 5.8 cm
Cytat:
Co do samochodu i pasów bezpieczeństwa, to my kupiliśmy na Allegro adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Już w nich jeździłam. Czuję się bezpieczniej, bo wiem, że jestem zapięta, alewiem też, że brzdącowi nic się nie stanie przez te pasy.
A mozesz podac linka, bo ciekawa jestem jak takie pasy wygladaja
W belgii do konca ciazy trzeba jezdzic w pasach, wiec to moze byloby jakies rozwiazanie

Cytat:
Rozumiem, ze chcecie 3D/4D zrobic. Ja tez chce, ale radza poczekac do 25 tyg bo wtedy bedzie juz widac rysy twarzy

A ja za chwile jade do ogolnego, ciotka mi kazala, bo ze niby jakby cos mi sie potem w kregoslupie odezwalo to zwroca mi koszty leczenia.
No i moze bedzie mogl sprawdzic serduszko malenstwa, ale nie wiem czy juz przez stetoskop uslyszy.
lece sie szykowac

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-08 o 09:03
Stary 2009-04-08, 09:07   #3450
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A mozesz podac linka, bo ciekawa jestem jak takie pasy wygladaja
W belgii do konca ciazy trzeba jezdzic w pasach, wiec to moze byloby jakies rozwiazanie
http://www.babysafe.pl/product-pol-2...FREgZwod9V4RWg Tylko ja to na allegro kupiłam za 139 zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości