|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE
Melduję się
Malutka, serdeczne gratulacje i ucałowania dla Was Boszenka, piękny projekt Aguśka, ja mam wizytę o 19, trzymam kciuki za Twoją szyjkę A spać to powinnam widać sama Gabi, cieszę się że już wychodzicie Rozaliontka, też bym chciała żeby mój TŻ angażował się w zakupy ale niestety Dla niego kupowanie czegokolwiek przed porodem jest bezsensowne a po też by kupił niezbędne minimum i najlepiej za grosze...Więc ja dziękuję za taką opcję |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi jak ty masz brzuszek niziutko
oj nie zdziwie sie jak bedziesz nastepna ![]() ja po strasznej nocce.... wiało okropnie... pod moim oknem wlaczyl sie alarm samochodu i wylo przez 2 h... pozniej kolo 3 u tescia w pokoju wlaczylo sie radio i szumialo na caly regulator, tak sie wystraszylam bo nie wiedzialam co jest... czy jakas rura szczelila czy co.... ale wkoncu usnelam i znowu wstawalam czesto do wc ![]() wlasnie robie liste bo wybieramy sie do polskiego sklepu i tak mysle co potrzebuje jeszcze... nie mam weny wogole ... ehhhh aaa najlepsze... przyszlo nam oplata za bramki... jakies pol roku temu zlikwidowali bramki na autostradzie przed Dublinem... placilo sie wtedy 2 euro teraz bramek nie ma, ale robia zdjecie rejestracji i wysylaja do domu rachunek... i przyszlo nam 96 ero do zaplacenia!!! powiem tylko tyle ze raz kozystalismy z autostrady, jak moj tz zawozil tescia na lotnisko... !!! i wlasnie za ten przejazd tyle do zaplacenia.... oni sobie chyba jaja robia!!! powiedzieli tz ze jakies odstetki karne sa i cos tam... a moj tz zawozil tescia 17 marca a placil przez neta 18!!! wiec jakie odsetki???? za 1 dzien zwloki??? powalilo ich... teraz zamiast nowej komody bede miec oplacona autostrade za 17 kwietnia!!! ZYC NIE UMIERAC!!!
|
#33 | ||
|
Rozeznanie
|
A tak w ogole to dzien doberek mamuski
Ja wlasnie wszamam sniadanko. Apetycik powoli powraca Ale... poczulam pierwszy skurcz Dzisiaj kolo piatej nad ranem. A jeszcze tydzien temu Wam mowilam, ze ja zadnych objawow przeporodowych nie mam.... Wykrakalam sobie Na szczescie to byl jeden skurcz, ale nie mowie przestraszylam sie troszke. W sumie to od dwoch dni mnie tak cos cmi w brzuszku tak okresowo. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2. Trzymam kciuki za wizyte, no i oczywiscie za twoja szyjke ![]() Zdaj relacje jak wrocisz. Jak fajniusio, na swieta beda w domku Tak Pakusiu juz jestesmy TU ![]() Boszenko ja sobie uswiadomilam przed chwila, ze jak Kubus sie nie obroci i bede miec to CC to ja tez prawdopodobnie zobacze synka za 2 tygodnie OMG... ale jestem szybka Rumiankowo Tobie to sie bacior porzadny nalezy za to mycie podlog na kolanach
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, melduję się na nowym wątku. Dawno się nie odzywałam, jakoś nie miałam o czym pisać, tż mnie denerwuje i w ogóle jakoś mam ostatnio złe nastroje. Brzuch mi przeszkadza coraz bardziej, boli, twardnieje, nie mogę oddychać, duszno mi. Mieli rację ci, którzy twierdzili, że ostatni miesiąc ciąży jest ciężko przeżyć i czeka się już tylko na rozpakowanie.
W zeszłym tygodniu byłam u ginki i robiła mi usg. Mój synek tydzień temu ważył 2656g, już na 100% to będzie synek, mam kolejne zdjęcie siusiaka, na którym ewidentnie go widać . Ilość wód płodowych i stan łożyska idealny na ten tydzień ciąży. Rozmawiałam z ginką na temat porodu sn i stwierdziła, że jeśli ordynator oddziału po zbadaniu mnie zdecyduje, że mogę spróbować rodzić sn to będę mogła spróbować, w razie czego zawsze mogą zrobić cc gdyby było coś nie tak. Takie rozwiązanie byłoby dla mnie idealne, bo coraz bardziej utwierdzam się w tym, że nie chcę cesarki. Powoli pakuję torbę do szpitala, strasznie dużo tego się robi, nie mogę zmieścić wszystkiego. Najwięcej te głupie wkłady poporodowe miejsca zajmują, ale nie chce korzystać ze szpitalnej ligniny, wolę na wszelki wypadek mieć swoje podkłady. I mam nadzieję, że się nie rozpakuję przed wtorkiem, bo święta chciałabym jeszcze spędzić w domu. Ale ten tydzień poświąteczny lub początek następnego byłby dla mnie idealny, dzidzia jeszcze nie byłaby taka duża, a na weekend majowy bylibyśmy już w domku. Ale nie mam na to wpływu, a szkoda. Dla maleństwa mam już wszystko przygotowane oprócz łóżeczka, które będę zamawiać dzisiaj albo jutro, po świętach kurier przywiezie, złożymy i będzie sobie czekać. Przyszedł mi fotelik, który kupiłam na allegro, używany, ale sądzę że będzie fajny.No i teraz najważniejsze, gratuluję Malutkiej, fajnie, że się zaczęło na dobre, teraz kolej na nas, Kathi Nie wiem tylko co z Kajusią Gabi, chyba jakieś problemy miała, nie jestem na bieżąco w poprzednim wątku, ale zamierzam nadrobić zaległości. Mam nadzieję, że już wszystko jest dobrze. |
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka,
Pakusia, uuu niedobrze to teraz niech teść płaci za ten przejazd...Sashka, widzisz coś powoli Cię rusza Faktycznie możesz już niedługo mieć synka przy sobie |
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk, a co ci powiedział ten nowy gin w sprawie cesarki? Wyłuszczył jakieś jednoznaczne stanowisko?
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
dostałam cynka że u Was juz sie zaczęło!!! Jestem w szoku bo przecież my następne ... nastraszyłyście mnie! ![]() Cytat:
i dla Gabi również!!! |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko ja moge nawet jutro isc rodzic -no nie moze po swietach bo troche robotki w domu zostalo ale co wymysla nasze dzieci to sie dopiero okaze ![]() Wiecie ze u nas porody zaczely sie tak jak u marcowek??? |
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za wsparcie i trzymacie kciukow za dzisiejsza wizyte
![]() Na pewno zdam relacje, boje sie jak przed pierwszym razem ostatnio kazda wizyta wywoluje u mnie duzy strach![]() Cytat:
![]() prosze od razu po wizycie dac znac! ![]() Cytat:
Te skurcze to chyba normalna sprawa, ale uwazaj na siebie Cytat:
![]() Trzymajcie sie z malenstwem
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
no problem w tym ze tesc chcial jechac autobusem, ale moj tz powiedzial ze go zawiezie... bo akurat bylo swieto wiec byly by korki i bal sie ze nie zdarzy... wiec jakby nie patrzec to byl pomysl tz a nie tescia ...
Cytat:
a jeszcze nie mam nawet planowo miesiaca do porodu ![]() wszystko mam juz gotowe w sumie... no brakuje tego przewijaka i wanienki, ale to maly problem jest wazniejsze rzeczy mam i czekam ![]() ale chyba sie nie doczekam... juz bym chciala miec z glowy ten porod i cale to zamieszanie, siedziec sobie z synkiem w ramionach i nie martwic sie o to jak to bedzie, co to bedzie
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
pamieta moze ktoras ile dzidzia Malutkiej wazyla wedlug Usg? pytam z ciekawosci
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post11657260 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin, to trzymam kciuki żebys jednak urodziła naturalnie
Nicola, mój nowy gin w odróżnieniu od poprzedniego jest przemiły ale hmm mało konkretny Stwierdził że powinnam mieć cc i niby przed terminem położył by mnie na oddział a jakby się dało to sam ciął. Ale to w przypadku jeśli dotrwam...Jeśli zacznę rodzić wcześniej, on uważa że nie powinni mnie zmuszać do sn ale gwarancji nie daje a skierowania też nie wypisze bo byłby nie fair wobec kolegów...I dlatego wolałby żeby wypisał mi je kto inny...No a babka wczoraj dla odmiany była zdziwiona że gin wysyła mnie po lekarzach zamiast sam zdecydować Więc okazuje się że zamieniłam gina-chama na gina-niemotę A ponieważ sama jestem sierota i nie umiem wtykać łapówek no to mam...i wiem że nic nie wiem ![]() Aguśka, nie martw się na pewno będzie ok To ty też niezła jesteś skoro nadal szpitala nie wybrałaś Ja wiem z którą położną chciałabym ewentualnie rodzić ale nie wiem czy mam ją zaklepać teraz na wszelki wypadek czy w ostatniej chwili...Boję się że w końcu wyląduję bez żadnej Pakusia, no tak, to trochę teraz głupio...Ale w sumie teść powinien sam się poczuć i przynajmniej zapłacić z Wami po połowie... |
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RANY, ale to już blisko;] ja chyba jestem w kolejce z poiglot zaraz po Kathi i Katrin ![]() ostatnio miewam tępe bóle pleców więc może nawet przegonię Was:P
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-04-08 o 13:22 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skurcze masz? |
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja sie melduje w nowej czesci, na tytuł rozpakowywanie to ja
![]() ![]() ![]() Malutka gratuluje malenstwa ![]() Boszenka sliczny ten domek ![]() gosikk to faktycznie ten gin troche dziwny... zauwazylam ze masz termin na 19 maja? ja mam na 18 ![]() Pakusia moze to jakas pomylka? nie da sie tego jakso wyjasnic? ja bym szla gdzies zapytac jak macie mozliwosc Agusia trzymam kciuki za wizyte ![]() Sashka jak sie nie obroci to Ty juz za 2 tyg... ale to zleciało! ![]() Gabi super ze do domku wrocicie na swieta z Kaja ![]() ja odebrałam wyniki i mam duuzo lepsze niz ostatnio ![]() ![]() a ten magnez to ile razy dziennie mam jesc? 2? |
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik- tylko takie kłucia w pochwie jakby tam skóre mi ktoś wypalał :P i twardnienie przy tym brzucha. Ale to na razie tylko kilka razy na dzień tak z 5
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#49 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam zawsze wizje: szpital, ze gin powie ze trzeba isc do szpitala zawsze mam taka obawe;[Cytat:
Mi gin kaze lykac magnez 3 razy dz. A ja lykam 2 razy dz ![]() Ale pamietaj ze jesli lykasz zelazo, musisz robic przerwe 2-godz. conajmniej miedzy zelazem a magnezem ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
wyczytalam ze to objaw skracajacej sie szyjki.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozatym tz dzwonil do nich odrazu bo to troche dziwne... no i jedyna co da sie z tym zrobic to ZAPLACIC na cale szczescie przyszly nam pieniazki z rozliczenia... no ale jakby nie patrzyc to prawie 100 euro poszlo sie je... i to za przejechanie moze 20 km autostrada!!! z tesciem nie wiem jak bedzie, ale powiem tz zeby mu pokazal te listy... wiem ze mu zaproponowal ze go zawiezie na lotnisko, ale tz chcial w sumie jechac inna trasa... a tesc sie uparl ze nie... ze autostrada bedzie szybciej... no wiec pojechali... z drugiej strony tez tak glupio tesciowi przed nosem wymachiwac rachunkiem, tyle nam pomaga i wogole...
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk, a może on nie jest malo konkretny, tylko też nie chce ci powiedzieć wprost, że za kesz to i owszem. Dogadaj się z nim, bo bez sensu biegać po kolejnych lekarzach, marnować czas i przede wszystkim wydawać na to kasę, którą możesz już przeznaczyć dla niego, bo rozumiem, że zakładasz ewentualnie opcję "wynagrodzenia"
. Jeżeli powiedział, że jeśli wytrzymasz do końca i on sam mógłby Cię wówczas ciąć, to zapewne może też cię ciąć jeśli coś ruszy wcześniej, no bo czemu nie. Zapytaj go, czy możesz się z nim umówić, że jeśli akcja rozpocznie się wcześniej (dodając do tego otoczkę, że bardzo Ci zależy na jego obecności bla bla bla) czy on mógłby na wezwanie przyjechać wówczas do szpitala, a ty mu to po prostu zrekompensujesz.Spróbuj, to jest kwestia do załatwienia pomiędzy Tobą i ginem.
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia ale mysle ze sprawe tesciowi przedstawic warto albo sie dorzuci albo ni e
maugoszatka ty nie zartuj ja mam tepe bole placow ale juz ze dwa miechy Ja dzis tworczo ale nerwowo , nie wiem co jest chodze jak mala bomba zegarowa wrrrrrrr Upieklam mazurka hihi pierwszy raz od moze 20 lat i tak on oto wyglada Teraz sie zastanawiam kto po mnie posprzata hihi bo w miedzy czasie robilam krokiciki wiec misz masz mam w kochni ale maly mi zasnal wiec chyba sie zmobilizuje i ogarne chatynke po kulinarnych wariacjach Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-04-08 o 14:10 |
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka nie pomylila wagi malucha? kurcze to ona urodzila o tydzien wczesniej niz ja a moj Dawid wazyl 2330 a jej o ponad 1 kg mniejszy? rany....nie moge sobie tego wyobrazic jak ta kruszynka wyglada bo wiem jak moja kruszynka (juz wielki okruch) wygladal
a mial 52 cm
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-04-08 o 14:13 |
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam, ale nic mądrego nie napiszę, bo weny brak.
Pogoda śliczna, wybieram się do Rossmana po ostatnie drobiazgi do szpitala, na chwilkę w odwiedziny do cioci (ma dzisiaj 80 lat) i na zakupy z koleżanką. Oczywiście wszystko bardzo powoli i spokojnie... Pogoda aż zachęca do spacerków... Rano mnie nie było na wizażu, bo teście mieli być o 9, a w końcu przyszli o 9.30. Chcieli zobaczyć łóżeczko i pomóc przesunąć szafę, ale w końcu mój tata wczoraj pomógł tż. Teściowa wypytała co mi jeszcze potrzeba, i że widzi że ja już wszystko mam (a na co mam kurna czekać ), ale spytała czy mam podgrzewacz i trafiła - bo tego akurat nie mam... i nie zamierzałam wydawać kasy, ale skoro ona chce... Powiedziałam że mi ze 2 pary zwykłych śpiochów brakuje i nie mam zabawek, bo nie kupowałam... ucieszyła się. ![]() Mówi że zabawkę ma upatrzoną, podgrzewacz kupi (i pytała jaki chcę kolor - powiedziałam że obojętne) i 4 pary śpiochów... Powtórzyłam że 2 wystarczą, ale ile ona tam zakodowała to nie wiem...![]() Fajnie że się interesuje.... TŻ kochany umył okna i powiesił firanki... jest czyściutko i ładnie pachnie... A teraz zmykam... Pakusia - Kathi ma rację, warto pokazać teściowi... Kathi - śliczny mazurek... Ja nawet nie wiem jak się robi i jak smakuje bo w życiu nie robiłam.... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-04-08 o 14:14 |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, ci ginowie u mnie wszyscy tacy dziwni
Teraz o wszystko są nagonki i każdy się boi...Tak, z OM mam termin na 19 a z usg na ok 11 Fajnie Ci, mnie się wyniki jakoś nie poprawiają niestety ![]() Maugoszatka, te kłucia to chyba faktycznie skracanie się szyjki. Jakiś czas temu czułam je też kilkakrotnie ale od tej pory nic. Ciekawe kiedy Ci się zacznie ![]() Aguśka, no wiem że Cię szpitalem straszą ale już tyle wytrzymaliście że powinno się udać. A przy krótkiej szyjce w najgorszym razie czeka Cię taki ekspresowy poród jak Gabi i też niewykluczone że przenosisz. W sumie to chyba moja szyjka do tej pory była najdłuższa więc równie dobrze pierwsza może polecieć Ciekawe czy się wreszcie skróciła...Pakusia, no głupio tak teściowi machać rachunkiem ale może niech TŻ z nim jakoś pogada mimochodem, poskarży się przy okazji...
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
mały własnie sie wypina wypiłam 2 magnezy(rano i teraz) oby w nocy nie było skurczy;(
umowiłam sie z kolezanka na lody na jutro wreszcie wyjde gdzies z kims innym niz z TZ:P a z 2 kolezanka na 8 rano we wtorek, chcemy sie zapytac ile dostanie po porodzie bo jest w 28 tygodniu i chciałaby porzady wozek kupic a ze jest studentka chce wiedziec ile na miesiaci okazało sie ze rodzinne(tzn 2 becikowe) tzn drugi tysiac jest wtedy gdzy nie przekracza 504zł na osobe-ja mowie ze u nas jest 533,33gr na osobe i ze sie nie łapie a baba mowi- ALE NA UMOWIE JEST BRUTTO? ja mowie ze tak ze ma 1600brutto a chyba 1300-1400 netto a ona JESLI JEST 1300-1400 to WYCHODZI MNIEJ NIZ 504ZŁ NA 3OSOBY I WTEDY DOSTANIECIE 2 tysiac wiec idziemy sie razem z nia zapytac co i jak
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała urodzić tak 2 tyg przed terminem ;] Tyle, że wtedy mam wizyte u ginekologa i w up ;P |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Nicola, właśnie pojęcia nie mam czy on nie czeka na kaskę...Niby z tego co o nim wiem jest bardzo porządny ale kto to wie. Ty dobrze mówisz, muszę spróbować go jakoś zahaczyć...Rany, żeby mi tylko przeszło przez gardło
Spróbuję dzisiaj, fakt faktem byłaby to najlepsza opcja i największa gwarancja. Bo nawet gdyby jakiś ortopeda dał mi skierowanie to równie dobrze w szpitalu i tak mogą mi odmówić. Dzięki za poradę, będę próbować Małgosia, fajna teściowa ![]() Maugoszatka, no to w sumie już niedługo będziesz mieć 38 Rany, ja też ciągle myślę że tak naprawdę za 3 tygodnie młody będzie już donoszony a ja jestem w proszku...
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk, nawet najporządniejszy lekarz w takich sytacjach weźmie kasę, dla mnie to w sumie normalne. On coś dla ciebie, ty coś dla niego.
Spokojnie, przez gardło ci przejdzie, a dla niego to na pewno też nie będzie nowość. Pogadaj z nim koniecznie dzisiaj, bo to już najwyższy czas. Czekam na dobre wieści i trzymam kciuki!
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik-łatwiej się ponoć rodzi tak w 38tc ale cóż począć,jak nie będzie chciało dziecko wyleźć to nie wylezie ;] A moje od początku ciąży leniwe i ospałe więc zapewne nawet po terminie urodzę :P Łudzę się jednak o ten 38tc ;]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

A spać to powinnam widać sama
Dla niego kupowanie czegokolwiek przed porodem jest bezsensowne a po też by kupił niezbędne minimum i najlepiej za grosze...Więc ja dziękuję za taką opcję 
oj nie zdziwie sie jak bedziesz nastepna 
Dzisiaj kolo piatej nad ranem. A jeszcze tydzien temu Wam mowilam, ze ja zadnych objawow przeporodowych nie mam.... Wykrakalam sobie

bo troche robotki w domu zostalo ale co wymysla nasze dzieci to sie dopiero okaze 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A ponieważ sama jestem sierota i nie umiem wtykać łapówek no to mam...i wiem że nic nie wiem 
a mial 52 cm