|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Ja również suknie wybrałam w pierwszym salonie bo nie miałam zbyt duzo czasu.
Obeszłam wszystkie salony i w sumie w wiekszosci były suknie na jedno kopyto czyli taki sam styl , nic ciekawego co by ujmowało za serce . Az weszłam do salonu w którym suknie były naprawde ciekawe w róznych stylach i wybrałam a raczej suknia wybrała mnie ![]() Salony typu madonna omijałam łukiem przez nie miła obsluge . złotko widze ze te suknie nie daja ci spokoju ja tez tak miałam - dlatego idz i włóż je jeszcze raz. Jesli ta suknia ma byc twoja to napewno to poczujesz !!!
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-04-08 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zadomowienie
|
dziewczyny doradzicie?
![]() Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2009-04-09 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sysunia widze, ze z madonna mialas podobne przejscia jak my z mama. bylam tam raz i mimo, ze sukienki mi sie podoba juz tam nie wroce. oczywiscie zadnej nie zmierzylam, poniewaz trzeba sie umowic na termin...parodia jak dla mnie. kurcze wlasnie nie wiem czy poczulam to "cos" w tych sukniach czy nie ![]() Juz wiem, to martuch84 chce ta suknie na poprawiny. jest sliczna ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-08 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
Cytat:
![]() Obrączki odbieram po świętach, więc lada dzień kolejna sprawa będzie załatwiona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
ja tam byłam (to był salon nr 5 jaki odwiedziłam) dodam, ze miałam goraczke ponad 39 stopni wiec czulam sie fatalnie. a babka chciała abym zmierzyla chyba wszytskie suknie w salonie. ale ja stwierdzilam ze nie. to ta, to choc dla mnie niech pani je zmierzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie podobaja sie te fryzurki z twojego pierwszego postu, bo sa wloski rozpuszczone, ale pod kontrola i sa one zaczesane do tylu, czyli na twarzy nic nie bedzie gonic i sie przyklejac ![]()
![]() |
#3067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to bym z wysyłaniem mamy jednak nie była taka pewna bo z tego co zauważyłam wiele księży alergicznie na takie zachowania reaguje. gold-fish u nas to chyba mnie więcej tak: organista- planuje dać 100zł kościół-300zł zapowiedzi u TŻ'ta- 50zł dekoracja-chyba ok. 200 zł Także czyli max 700zł nas to wyjdzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 |
Rozeznanie
|
Madzialenka12344321 pozwolenie na slub potrzebne jest tylko i wylacznie wtedy gdy para mloda nie bierze slubu ani w parafii pani mlodej ani w parafii pana mlodego. My bierzemy slub w parafii TZ, z mojej parafii wybieralam zaswiadczenie o bierzmowaniu, nic za nie nie placilam, potem jak juz spisalismy część protokolu to dostalam kartke o wygloszeniu zapowiedzi i zanioslam do mojej parafii i dalam 50 zl i tyle.
zielony_motylek nie zawsze jest tak ze wysylaja adnotacje o bierzmowaniu, u mnie tak nie bylo, musialam wybrac najpierw akt chrztu tam gdzie bylam chrzczona a potem wybrac zaswiadczenie o bierzmowaniu z mojej parafii.
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2009-04-08 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia to trafiłaś chyba na jakiąś wyjątkową obsługe ![]() Napatrzyłam sie na ten salon jak moja kolezanka tam probowała kupic suknie za nie małe pieniadze - poprostu brak szacunku , chamstwo , totalny brak podejscia do klienta . Dlatego ja sobie oszczedziłam nerów jak szybko tam weszłam tak szybko wyszła . Kupiłam suknie za 3000 tysiace a tam sa ceny takich samych od 4000 do 6000 tys. Wiec za taka kase ja wymagam a skoro im sie nie chce to ja mam ten salon w ![]() Złotko mysle ze twoje watpliwosci rozwieje wizyta w twoim salonie. Ja jak ubrałam swoja suknie to czułam sie tak pieknie a w innych sukniach czułam ze cos mi nie gra , ze czegos mi brakuje - mniej wiecej wiedziałam czego chce . I po ubraniu mojej tak samo jak madzia nie chcialam juz innej.
![]() |
#3070 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja swoją suknie kupiłam za 4tys zł. ps. dziewczyny a co sądzicie aby doszyc do niej na guziczki delikatne ramiaczka. na wszelki wypadek jakby mi spadała to bym je przyczepiła?? czy myslicie, ze jak mi ją dobrze dopasują to bedzie ok?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
Ubawiłam się przednio jak czytałam listę
![]() Jakie to szczęście, że nie planujemy na razie kościelnego i wesela. ![]() Z drobiazgów które robię sama (połowy pewnie mogło by nie być ![]() - zaproszenia ( cześć gotowa, brakuje około 100szt ślubnych ale jest jeszcze czas) - księga gości ( zaczęłam wstępne prace i mam już 3 strony gotowe :P ) - poduszeczka na obrączki ( materiały juz mam ) - dekoracja na kieliszki do szampana dla nas młodych ( już mam) - podziękowania dla rodziców ( jeszcze nie do końca wiem co bo pomysłów jest 1000 na minutę i muszę to jeszcze przedyskutować z moim miśkiem) Moja mama ostatnio zapytała: "Ale wy chyba nie będziecie sie wygłupiać z jakimiś podziękowaniami? Szkoda kasy, na co innego wam się przyda." Ale ja wiem, że będzie im miło jak będziemy o nich pamiętać i nie muszą to od razu być drogie prezenty. Riana bardzo ładne te obrączki znalazłaś - wszystkie mi się podobają śrubki znam my planowaliśmy takie proste jak te drugie od góry, ale jak przymierzyłam to na mojej łapce źle wyglądają ![]() ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-04-08 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam ile dałyście za swoje suknie to moja przy nich jakby z ciucholandu hehe. Ja za swoją dałam 700 zł dlatego, że miała dwie małe dziurki (ale jest z nowej kolekcji) no i za 100 zł pani mi ją ładnie przerobi i już nawet mam koncepcje jak
![]()
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
toyotka kupiliśmy garnitury w salonie PAWO.
kwaituszku ja za swoją suknie zapłaciłam 450zł. Do tego musiałam kupić welon i halkę. Bolerko miałam wraz z suknią ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2009-04-08 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Moja suknia nie bedzie miała halki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas zawsze inicjuje Tż. A nawet jeśli ja to on i tak nabiera ochoty po dwóch sekundach ![]() Ja przymierzałam chyba 4, a byłam w 10 - 15 salonach mniej więcej. Ale u nas w Krakowie są takie ulice, że są same salony mody ślubnej także nic dziwnego.
![]() |
#3077 |
Wtajemniczenie
|
No ja do tego mam wypożyczone bolerko za 80 zł no i oczywiściw welon musze kupić, ale to dopiero jak będe na przymiarce. Ja mogłam kupić suknie z poprzedniej kolekcji za 350 zł była bardzo ładna, ale nie leżała za dobrze na mnie.
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyś wziąść taką opcje pod uwage , tylko wydaje mi sie ,że guziczki do tych ramiaczek musiałyby być wszyte od wewnatrz a nie od zewnatrz. ![]() Wiesz sukienki bez ramiaczek maja to do siebie ze w tancu sie lekko obnizaja , napewno ci sie nie obnizy tak zeby np cos wyszło bo bedzie dopasowana. Ramiaczka daja jedynie ten konfort psychiczny czy to wieczorna czy slubna czy plazowa suknoa. To poprostu zalezy od ciebie .
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Rozeznanie
|
tzn ktos szyje dla niej sukienke na poprawiny i martucha zalaczyla zdjecia jaka, widzialam ja na zywo i jest baaardzo ladna ![]()
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]()
![]() |
#3082 |
Rozeznanie
|
Sysunia ja bylam w madonnie tez w krk, na florianskiej (bo jest jeszcze na rynku glownym) i powiem tak: byly tam 2 panie i byly mile. przegladajac katalogi z sukienkami wybralaysmy jakies i chcialam je zmierzyc i niestety pani odpowiedziala, ze na przymiarke (tzn taka, by wybrac wogole sukienke) trzeba sie umowic, poniewaz JUZ za 2o min wlasnie maja taka przymiarka i nie da rady teraz. byly tam 2 pracownice i mialysmy 2o minut, wiec chyba zdazylybysmy zmierzyc co nieco. chyba, ze mierzenie tam polega wlasnie na tym , ze trzeba zmierzyc jaknajwiecej i panie na pewno cos wcisna, a 20 minut to za malo, by przekonac klientke na kupno. szkoda, bo jak juz sie wybralam to chcialam pomierzyc sukienki tam gdzie dotarlam
![]() hmmmmm..... chyba ze zrobie jeszcze jedno podejscie i umowie sie teraz juz telefonicznie na przymiarke i pojde, zeby nie zalowac, bo moze wlasnie tam czeka na mnie moja suknia ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-08 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
a ja juz mam wizje całej swojej osoby w dniu slubu (z wyjatkiem tylko butów i bielizny hehe)
![]() edit: w madonnie umawiałam sie dzien przez telefonicznie edit 2 : wrrr wizaz mi nie działał Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-08 o 15:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam takie glupie pytanie, pewnie kazda z was pamieta jak w podstawowce obserwowalo sie fasole jak rosnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamietam to do słoiczka nalewało sie wody, zakładalo gaze na wieczko, tak by delikatnie dotykała do wydy, obwiązywało gumką recepturkąi wrzucało fasolkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Rozeznanie
|
hmmm z ta fasolka to chyba bylo tak: do sloika trzeba nalac wode, gumka recepturka przyczepic gaze na sloiku (tak jak zakretka, tylko zeby troche byla wklesla?), na gazie kladziemy fasolke i chyba tak do polowy musi byc (ta fasolka) zanurzona w wodzie i obserwujemy jak zapuszcza korzenie i kielkuje. chyba tak to bylo.
a moj TZ wrocil z pracy, po drodze byl po matryce do naszych zaproszen i......... zrbili zle ![]() ![]() umylam dzis okna ![]()
![]() |
#3088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za podpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||||
Zakorzenienie
|
moze to wynika z tego ze oboje z TZtem bardzo duzo pracujecie na tej emigracji (przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co piszesz ze tz wraca do domu po 22 a nastepnego dnia juz o 6 rano jedzie do pracy, moze jest przemeczony i dlatego nie wykazuje inicjatywy...) Ja niby pracuje po 8 godzin dziennie ale niestety mam taki porypany system pracy ze czesto wstaje o 4 lub dopiero kolo 23 przychodze z pracy i szczerze mowiac ostatnio mam bardzo rzadko ochote na figle ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super tanie to mieszkanie ![]() ![]() My na podziekowania dla rodzicow robimy albumy (juz prawie skonczylam ![]() ![]() ![]() Musze sie pochwalic ![]() ![]() ![]() ![]() Kupilam tez ekstra okularki sloneczne i jeszcze inne butki i jestem szczesliwa ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
Samba moze i masz racje z tym przemeczeniem TZ. Dzis za to skonczył normalnie, ale jest na maksa chory. lezy tu obok mnie w łózku i sie smarcze i kaszle ech...
pokaz butki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.