|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
anusia to super, ze z pieskiem juz lepiej
![]() dziewczyny a powiedzcie mi czy wiecie cos na ten temat, bo kolezanka mi dzis mowila, ze teraz jest tak, ze jak kobieta ma rodzic dziecko i wazy ono powyzej 3900 to robia zawsze cesarke, ze niby taka jest granica i naturalnie rodza tylko do 3900
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja wlasnie tez dlatego sie dziwie
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytam jutro, lecę spać
![]() Dobranoc
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
ja też już się zwijam do wyrka, jutra mam wizytę więc poproszę o kciuki
Potem jadę na budowę, ale obiecuję zdać relacje wieczorkiemkolorowych snów Mamuśki
|
#3307 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() tez powoli sie zbieram bo do przedszkola trzeba wstac
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zazdroszcze wanny ... mnie wczoraj tak wszystko kłuło ... wzięłam kąpiel ale prysznic to nie to co wanna ![]() Cytat:
... Ja tez uciekam ... jutro rano z babcią na zakupy ... a potem do fryzjera i do kosmetyczki Dobranoc |
||
|
|
|
#3310 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pomimo cytowania na raty ucięło mi
A chciałam pogratulować Ance dobrych wieści I dodać że ziemia słoneczna tudzież egipska to świetna sprawa.Idealne wykończenie każdego makijażu.Puder, cień i róż i w jednym. Reszty co ucięło nie przypomne sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Auta otwartego, torebki w kanjpie pod kontrolą koleżanki ani nic podobnego Cytat:
już streszczam, sekundaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
No w końcu odzyskałam laptopa
małż z psem poszedł ![]() Cytat:
ale jest też oddział (nie pamiętam nazwy) gdzie jest więcej łóżek na sali i tam trafiają osoby które przyjechały do szpitala albo bez wymaganych badań, albo z gorączką, albo z innym problemem ![]() dowiedziałam się jeszcze, że mają w planie ( i powinni skończyć nawet w czerwcu) zrobić drugą salę do porodów ale z wanną, bo obecna ma tylko prysznic ![]() u mnie też i nawet mają laktatory na stanie ![]() no i koszulki to trzeba sobie przynieść swoje Cytat:
za glukozę dałam 15 zł + koszt samej glukozy w aptece ale nie wiem ile kosztowałą bo kupowałam jeszcze kilka innych rzeczy Cytat:
Acha spytałam w szkole o to mleko, bo mi to spokoju nie dawało ![]() no i mi wyjaśniły, że mleka jako tako nie powinno sie pić ale ze względu na to że może uczulić dziecko na białko - skaza białkowa. Podsumowały, że ciąża to nie choroba i skoro mam ochotę na coś (a nie przymuszam się do czegoś) to powinnam to zjeść albo wypić a nie sobie odmawiać. Więc z czystym sumieniem jak tylko najdzie mnie ochota wypiję sobie tyle mleczka ile będę chciała
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo i dobrnęłam, a wy już spicie, ale to nic jutro sobie odczytacie.
Badanie extra, no i nigdy nie stwierdzę że to wyrzucony pieniądz. Usg trwało 30minut, wszystko obejrzeliśmy, doktorek jeszcze raz pomierzyl głowke, udo, brzuch i wszystko w normie.Znaczy sa różnice tzw.odchylenia w dniach ale mieszcza się w normie i dogonią w swoim czasie lub poczekają do swojego czasu ![]() Wyczułam już kiedy Mała jest aktywna więc przed badaniem zjadłam obiad i nim się uszykowałam i dojechałam to bylo apogeum aktywności ![]() Po drodze ssałam jeszcze landrynki i pomogło. Laura ssała kciuk, "drapała sie" po główce, trzymała się rączkami jakby miała kłopoty, piła wody płodowe, nawet jeden grymas został wyraźnie uchwycony. Naprawdę była tak ruchliwa,ze żeby ustawić ostrość na narządy płciowe doktor poprosił zebym na chwilę wstrzymała oddech. Wrzucę fotki ale jutro, muszę screeny porobic, tylko czy mi sie uda na laptopie? jeszcze nie robilam na nim. Serduszko biło elegancko, macica, pępowina i inne sprawy w normie.Najważniejsze że widzialam córeczkę i że była już odwrócona jak wspomniałam i że sie nie zasłonila ani nie spała. Extra sprawa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ proszę ![]() idę coś wtrącić, bo zgłodniałam ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
no i po takim opisie z niecierpliwością czekam na zdjęcia
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
moja kuzynka rodziła chyba ze 2 tyg temu - chłopczyk był gigantyczny ważył 4300 i mierzył 63 cm ... już mieli jej robic cesarkę, bo coś nie szło, ale ostatecznie urodziła "siłami natury"
pochwalę się Wam - właśnie kupiliśmy wózek o ten http://www.allegro.pl/item604749181_...exkluzive.html w sumie nie planowaliśmy zakupu już teraz (mieliśmy wybrany model), ale tak sobie przeglądałam i ten spodobał się szczególnie małżowi no i w ciągu kilku minut podjęliśmy decyzję...
|
|
#3315 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynka zazdroszcze usg - ja zapomnialam sie jeszcze zapisac, w sumie to nawet nie wiem czy jest sens, moze poczekam juz az zobacze dzidziusia na "zywo"
![]() p4w no fajny ten wozeczek ale kolorek to chyba zywszy kupilas co?
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() NAjpierw się melduję - po pobycie w szpitalu - a dopiero potem zacznę nadrabiać zaległości. Chciałam się pochwalić, że wyniki mojego cukru wyszły w normie, mam stosować dietę cukrzycową, tak chyba na wszelki wypadek (zero słodyczy ). ZOstałam zbadana, pokłuta i wypuszczona do domu. KOlejny lekarz zrobił mi przy okazji usg i powiedział, że z dzidzią wszystko ok. Szputal to nie jest przyjemne miejsce, cieszę się że już jestem w domku. No a teraz siadam do czytania tego co naskrobałyście |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Pijemy kawkę? Może to mi poprawi humorek????Anusia trzymamy ![]() Musicman dobrze, że już jesteś po tym szpitalu. |
|
|
|
#3318 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
. Zazdroszczę wanny .Wiesz co? Ja chodzę już do szkoły rodzenia, ale chyba nie jest taka dokładna, jak ta tru, ale i tak nie żałuję, że się zapisałam. Cytat:
.Cytat:
za wizytę i za glukozę ![]() Cytat:
Cytat:
, też planuję najpierw coś zjeść, a potem wspomóc go jakimś słodyczkiem . Czekam z niecierpliwością na fotki Cytat:
|
|
|
#3319 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam mocnoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak twój humor? mam nadzieję, że już wszystko w porządku?
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pijemy, pijemy
|
|
|
#3321 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam mamuski wielkoczwartokowo!! cosik dzisiaj wczesniej wstalam, przebudzilam sie tylko na moment, oczy jak 5 zł i juz nie moglam zasnac!! snila mi sie dzisiaj moja dzidzia- ale ze snu pamietam tylko ze ciagle plakala!! ![]() i zobaczcie jak ten czas leci- za tydzien znowu wizyta!!
|
|
#3322 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc mamuski
![]() tak sobie pomyslalam, ze fajnie ze Was mam rano jak wstaje i ide do przedszkola to juz mysle sobie, ze zaraz wroce do domku i wejde do "moich" mamusiek na wizaz ![]() Cytat:
![]() fridzia nie doluj nam sie juz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- zapisalam sie na 3d - termin pierwszy wolny 11 maja ![]() bede na poczatku 31 tyg wiec mysle, ze nie bedzie tak zle glownie zalezy mi na obejrzeniu buzki dzidzi bo pomiary juz mial robione wszystkie mozliwe lacznie z echem serca
|
|
|
#3323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już też na nogach...chociaż pospałabym jeszcze, ale obiecałam Mamie że do niej przyjadę i przygotuję na kompie dokumenty które potrzebuje...Mama idzie do pracy i nie ma czasu ich zrobić, więc ja się przydam Cytat:
Czekamy z niecierpliwością na zdjecia Cuda![]() Cytat:
To dokładnie ten wózek? z tej aukcji? Ładny wózeczek..no i całkiem porządny zestaw, chyba wszystko ma...ja jednak wolałabym chyba jakiś jaśniejszy i weselszy kolorek![]() Cytat:
Ja przyłącze się...ale dzisiaj kakao na szybko Mam nadzieję, że dzisiaj już masz lepszy humorekCytat:
i żeby jak najszybciej wszystko poczytać...uzależnia ten wizaż strasznie...a raczej nasz wątek Fajnie byłoby się kiedyś spotkać na żywo...już z naszymi Maluszkami![]() ooo i zapisałaś się na 3D...ekstra...naprawdę warto pamiątka do końca życia nie tylko dla rodziców ale też dla Dzidzi![]() Zamówiłam sobie z Mamą na All...szaliki 6 kolorów plus gawroszkę dla Mamy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-09 o 08:58 |
||||
|
|
|
#3324 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolina to zaszalalas z tymi kolorami
![]() ja ostatnio tez zamowilam 6 roznych mialam pozniej z mama jechac do mieszkania sypialnie sprzatnac ale chyba mi sie nie chce :/
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
witam serdecznie
czwartkowo -ale ten czas leci kurcze Svinecka, ja sie zpasisywalam w marcu 13 dokladnie na nastaepne usg 3d w sprawie ogladniecia dokladnie serducha no i wiesz na kiedy mam termin ? na 25 maja hyht bo to polska własnie no i ocyzwiscie po mimo tego ze cos tam wykryto co jest i nie jest wada serca to musze miec znow skierowanie itd . troche to meczące ale coż zrobic !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3326 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Mamie jakieś oddam Wiesz, jak się juz wybiera te kolorki to wszystkie takie ladne sie robią i wszystkie potrzebne...więc się rozpędziłam![]() ![]() ![]() Może się jeszcze zbierzesz w sobie i pojedziecie wcześnie jest![]() Ja właśnie się maluję przed komputerem hehehe
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny,
Svinecka - dzięki że wspomniałaś kilka stron temu o leginsach - normalnie olśniło mnie, bo nie wiedziałam w czym ja będę teraz chodzić. Kupiłam jedne rybaczki ciążowe, ale w jednych spodniach przez 3 miechy to ja bym zwariowała, a tak to już zdążyłam zamówić na all legginsy 3/4 )Co do pasty do zębów na krwawiące dziąsła - to my używamy MERIDOL - taka w biało-niebieskim opakowaniu. Rewelacja. Mój mąż miał ciągle problem a ta pasta mu pomaga, a ja odkąd jej używam tak profilaktycznie to zapomniałam że można mieć jakiekolwiek problemy z dziąsłami, otarcia itd. |
|
|
|
#3329 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ostatnio jak umylam glowe to z ledwoscia ja wysuszylam tak opadlam z sil a juz nie wspomne o prostowaniu :/ nie mam mocy dzis na nic Cytat:
|
|
|
#3330 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Katarzynko, cieszę się, że na wizycie wszystko ok, a Laurka z tego co piszesz pięknie się pokazywała Czekam na foto ![]() Musicman, dobrze, że juz wróciłaś Fridzia, nie dołuj się. Wypij kawkę i udzielaj się - to rozkaz. My nikomu nie pozwolimy miec dołków Anusia, piesek zdrowieje - to dobrze. trzymam kciuki, zeby przeszło mu jest na zawsze P4w, zaszalałaś z zakupem , ale u mnie jest tak,. że takie sprawdzają się najlepiej ![]() Coś w tym jest. Mój Małż stwierdził, że wizaż (nasz wątek) to moja wirtualna rodzinka. Wszystko co się wydarzy zaraz Wam przekazuję, nawet najmniejszą głupotę Opowiadam o każdej i prawie wszystko Przywiązałam się, a może...uzależniłam ![]() Jest już u mnie Pani - na Święta będzie cud miód ![]() O 11 zmykam na podbój W-wy. Oczywiście żartuję Mama jedzie na uzupełnienie paznokietków, a ja skoczę sobie do tesco w wiadomym celu - pooglądac i przy okazji jest też sklep z wózeczkami, w którym ostatnio byłam z małżem. Teraz na spokojnie wszystko oblookam, bez jego gderania ![]() Idę się umalowac. U mnie się szykuje na burzę...A ja się tak boję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

NIE LUBIĘ TROLLI
Potem jadę na budowę, ale obiecuję zdać relacje wieczorkiem

... mnie wczoraj tak wszystko kłuło ... wzięłam kąpiel ale prysznic to nie to co wanna 

już streszczam, sekunda
, a co Ty taka oszczędna w opowiadaniu, jak po USG?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)