|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
dopiero zaczynam piec i gotowac i takie proste ciasta na poczatek sa ok |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
zaczytałam sie nad tymi przepisami ze stronki aliisankipyszności... chyba zaczne piec ![]() ...tylko jeszcze musze tesciowej zamknąć drzwi do kuchni ![]() bo boje sie ze skonczy sie tak jak zwykle, ze zacznie mi z rąk wszystko wyrywać bo to sie robi tak jak ona mówi, a nie tak jak ja chce..... grrrrr ale obiecuje, bede walczyc o tą kuchnie
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walcz, walcz!!! jak chcesz się nauczyc to przeciez musisz próbowac a ona nie musi wsz ędzie nosa wtykac
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() W tym wątku jestem po raz pierwszy, ale regularnie od pewnego czasu zaglądam na wątek o PCO, bo niestety zostało to u mnie zdiagnozowane. Właśnie zaczynam leczenie i kontynuuje starania o maluszka razem z mężem planujemy zafasolkować w tym roku ![]() Teraz będę zaglądać także tutaj
|
|
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Malami
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się że podobają Wam się przepisy
![]() ja nie śpię od godziny, bo dziś wyniki bety ( mam nadzieję że będą) zastanawiam się w którym tygodniu iść do lekarza żeby coś widział, obstawiam że u mnie jest teraz 3-4 tydzień od poczęcia.. ![]() objawów na razie nie mam poza tym że apetytu nie mam ...chyba z tych emocji
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam sprawdzić kto tu zafasolił.
Bardzo się cieszę, że Ty. |
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrowienia dla staraczek i zycze duzo spokoju w oczekiwaniu i aby bylo ono owocne |
|
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropusiu
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy idziesz po wyniki? Tzn. o której godzinie?
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko, mają być koło 15 godziny
tak więc dowiecie się trochę później ![]() ale kciuki 3majcie!
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
aha! czyli wszystkiego dowiem się, jak wrócę po pracy do domu.
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w czwartek.
Jeszcze tylko dwa dni i trochę wolnego. Szkoda tylko, że we wtorek muszę być już w pracy ![]() Paulinaizabela przykro mi, że @ przyszła. Ale to też nowa nadzieja i nowe szanse. róża26 chyba jedyna możliwa opcja to wrzucić na luz, ale kiedy to takie trudne? Też czasami staram się nie myśleć i nie denerwować rzeczami na które nie mam wpływu, a na to chyba nie mamy dra nie smutaj się. Mnie też drażnią wypowiedzi niektórych osób, ale one nie mają pojęcia co dzieje się w naszych głowach i sercach. Kiedyś pchałam się z łapami do każdego dzieciaczka i zaczepiałam je na ulicy, w sklepie itd ( a jestem w tym dobra ) ale od pewnego czasu odwracam głowę i staram sie nie widzieć. Reklamy w tv z dzieciaczkami też staram się ignorować. Jest mi tak łatwiej. Staram się nie myślec tak obsesyjnie, bo chyba bym zwariowała. Aliisanka byle do 15
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam jakies dziwne brazowe uplawy
Boje sie ze zaraz zaczne plamic. Czy to normalne w ciazy? (tzn te uplawy). Czy poki nie sa krwisto-czerwone to wszystko ok? Pocieszcie mnie bo zaczynam sie martwic
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzos ie ciesze ze sie ruszyło u Ciebie i Witam Kropke serdecznie bo widze ze sie ukrywa tu na tym wątku ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
i przepraszam ze tak dopisuje sie co chwile w sensie dopisuje odpowiedzi ale nie nadazam czytac waszego i mojego watku mam lipcowo -sierpniowych
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko - pamietam Twoja historie. U mnie na razie bylo tylko tak ciupenke jakis uplawow brazowawych (tyle co na papierze przy podtarciu) - nic nie wyplywa samoistnie. Poczekam kilka godzin jesli bedzie cos leciec (lub zmieni kolor) to jade do szpitala. Jesli nic sie nie pojawi, to dam sobie spokoj. Moze na razie panikuje, ale wole troche popanikowac niz potem plakac.
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!Aliisanka trzymamy kciuki za bete -bedzie si na pewno
Staraczki-Edi,Paulinka i reszta jestem z Wami-ja mam to samo a nawet wiecej cykli z niepowodzeniem ale coż-widocznie jeszcze nie czas na nas-@ ta małpa juz polazla wiec zajme sie teraz TŻ bo zaniedbalam go przez te kilka dni-biedny nawet sie mi dzis skarzyl ze zapomnialam o nim-ale wiecie jak to jest przed swietami-tyle latania,sprzatania,kupowa nia i padam zmeczona do wyrka ale musze sie poprawic mam nadzieje ze w tym cyklu bedzie teraz tyle fasolek ile w tym a moze i wiecej-w koncu boćki po woli sie zlatuja tak??milego dzionka-ja dzis tylko do 15ejw pracy i jutro dyzur do 12ej i wolneeeeeeeeeee![]() ![]() :jup i: |
|
|
|
#1969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia w realizacji marzen! Cytat:
:kciuki : w kazdej lapceu mnie @ jak narazie nadal nie widac i nie czuc. kupie dzisiaj test i jutro albo pojutrze zrobie. za chwile zmykam do tesciów pomoc w przygotowaniach na swieta. Miłego dzionka życze! |
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ale dobrze mi w domku wypoczywam sobie,ale też ogarniam,bo w domu to też się pracujeallisanka to kciuki zaciśnięte i byle do 15 Gizmiatko np ja ze starej ekipy nie zafasolkowana,czekam nadal mam nadzieje,że ta lista jest magicza,tak jak ty prowadziłaś później malin i wam się udało,zobaczymy jak ze mą będzie celka lepiej jechać sprawdzić to moja rada zrobisz jak chcesz roza nie smutac sie,ja też zaraz zacze 12 cykl więc prawie rówo idziemy,tylko moje cykle się wydłużyły i czekam a @,ale dziś rao tak bolał brzuch jak a @,więc może i wczesiej przyjść,ale przeszło zobaczymy czy przyjdzie tak jak zwykle czy może wcześniej
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.Dzis 28 dc i zero objawów @ moze jednak tym razem sie udalo????Chociaz raczej pesymistycznie do tego podchodze.....
allisanka trzymam mocno za was kciuki.... dziewczyny a co sie z Patka dzieje???? ja dzis w pracy do 18 ale powiem wam jedno wczoraj przyszedl z pracy to sie o dziwo niczego nie czepil a nawet dzis rano pochwalil
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz z bólu ie wytrzymam boli mnie tak brzuch straszie jakbym @ miała dostać,czyli @ idzie,ale jak juz brzuch zaczal bolec to tak bedzie bolec dopóki 2 ie przyjdzie,2 cykle temu tez tak mialam,ze tydz przed zaczeło bolec i ledwo wytrzymywałam
kobra moze i sie udało bym sie cieszyła,ale poczekaj jeszcze troche a patka wyjechała na Sahare(jak dobrze pamiętam) ale nie wiem na ile moze tam na świeta zostają nie wiem tego,ale jak wróci na pewo sie odezwie
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy ta 15 to Alisanka betę odbierze .,...
co tam słychać?
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
UWAGA!!!
Mam wieści odnośnie wyników bety aliisanki... 334 2-3 tydzień!!! ciąży oczywiście! tak się cieszę |
|
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TO TERAZ CZEKAMY AZ MAMUSIA PRZYLECI NA SKRZYDLACH NA WIZAZ P.S. DZIEWCZYNY MOZECIE WYTLUMACZYC MI NA CZYM POLEGA TO BADANIE BETA I JAK JE SIE ROBI???moze to glupie pytanie ale poprostu nie wiem
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2009-04-09 o 14:11 |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz G R A T U L A C J E beta hcg to badanie krwi i wykazuje czy jest się w ciąży wynik od 0 chyba do 5 brak a powyżej już ciąza są normy i wskazuje mniej więcej który to tydzień ciąży
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

ale on tak zawsze, poza tym jest strasznie opiekuńczy, od zawsze, jak mnie boli głowa, to mało na pogotowie nie jedziemy 

Boje sie ze zaraz zaczne plamic. Czy to normalne w ciazy? (tzn te uplawy). Czy poki nie sa krwisto-czerwone to wszystko ok? Pocieszcie mnie bo zaczynam sie martwic
bardzos ie ciesze ze sie ruszyło u Ciebie