Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 09:24   #3331
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Czekoladka ale ci dobrze z tą ziemią słoneczną, ja juz dawno szukalam w Lublinie wszedzie, ale niestety u nas takiego specyfika niet. Moglabym na allegro zamówic, ale wolalabym na zywo kolory obejrzec.

A wy juz kawke?? ja jeszcze sniadania nie zjadłam
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:24   #3332
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Svinecko, dzisiaj imieniny Marcelka
Pogłaszcz brzuszek od cioci wizażanki
Stary 2009-04-09, 09:29   #3333
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
taaak?? ja w kalendarzu nie mam dzis marcelka
no ale skoro tak mowisz to juz glaszcze

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

znalazlam na necie:
Imieniny Marcel obchodzi: 16.01, 19.01, 19.02, 19.03, 9.04, 17.07, 1.08, 14.08, 4.09.

wiec dzis rzeczywiscie sa ale jest ich tyle, ze pewnie bedziemy obchodzic te pozniejsze - pewnie pierwsze wypadna na 17.07
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:34   #3334
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja to sie zbieram zeby sie wykapac i glowe umyc a Ty juz malunek robisz
ostatnio jak umylam glowe to z ledwoscia ja wysuszylam tak opadlam z sil a juz nie wspomne o prostowaniu :/
nie mam mocy dzis na nic
Ja też tak miałam, że po myciu włosów koniec sił...a ostatnio coś mnie wzięło i coś więcej tej energii mam Nawet zakupiłam sobie kilka nowych cieni i codziennie się maluję szok...w końcu w domu siedzę

Cytat:
Idę się umalowac. U mnie się szykuje na burzę...A ja się tak boję
...ale macie fajnie z tą burzą...wczoraj Svinecka miała dzisiaj Ty chyba że się boisz...ja uwielbiam, a u mnie czyste niebo i słońce w pełni...w końcu okulary odkurzyłam

Cytat:
taaak?? ja w kalendarzu nie mam dzis marcelka
no ale skoro tak mowisz to juz glaszcze
Ja też się przyłącze do głaskania Marcelka w imieniny

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Uciekam dziewczyny Odezwę się później...w końcu i tak będę na komputerze dokumenty szykować
Stary 2009-04-09, 09:37   #3335
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Czekoladka ale ci dobrze z tą ziemią słoneczną, ja juz dawno szukalam w Lublinie wszedzie, ale niestety u nas takiego specyfika niet. Moglabym na allegro zamówic, ale wolalabym na zywo kolory obejrzec.

A wy juz kawke?? ja jeszcze sniadania nie zjadłam
jak chcesz to zrobie fotke mojej ziemi tzn. koloru......pomaziam po rece i pstrykne hehe
ja chcialam teraz ten najjasniejszy odcien, ale jak go obejrzalam to byl identyczny jak moja skora i pani w sklepie tez stwierdzila ze zadnego efektu nie bedzie, wiec wzielam odcien 02- ten co kiedys mialam!! i wczoraj oczywiscie polozylam tylko odrobine na moja twarz, uzylam duzego pedzla i omiotlam ryjek i efekt naprawde delikatnie opalonej twarzy!!
a kiedys jak ja mialam to bylam mocno opalona i uzywalam jej tylko na kosci policzkowe i na dekolt!!
mam jeszcze stary bronzer z Max Factora - ale jakis nie teges- straszne plamy robi to zuzyje go na cialo!!
i mam taki bronzer do smarowania z Rimmela kupilam jeszcze w Irlandii- w sumie to o nim zapominialam, ale zuzyje na na nogi!! za miesiac na wesele ide wiec troszke trza sie przybrazowic hhe- jak nie mozna sloneczkiem to sa inne sposoby!!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

u mnie w miescie mozna dostac ziemie tylko w jednym sklepie!! jak kupilam ja 3 lata temu......to teraz tam tam zaszlam z nadzieja ze bedzie i byla!! a cena tylko 99zł!! pytam tej babki ze jakas tania - ostatnio kosztowala 120zł, a ona mowi ze duzo jej wzieli z hurtowni to dostali po nizszej cenie i oni tez dali nizsza cene- duzo klientek o ziemie pytalo!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:42   #3336
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Marcelek poglaskany

kto sie za mnie wykapie?
Stary 2009-04-09, 09:47   #3337
Wojtusia
Zakorzenienie

czekoladka mozesz pstryknąć fotkę, ja to bladolica jestem i pewnie najjasniejszy i tak bede misiala odcien kupic. 99 zl to faktycznie niewygorowana cena za ten produkt, ja pamietam ze kilka lat temu tyle kosztował! cale szczescie ze wydajny jest
A z Max factora to probowalam kiedys tego bronzera z drobinkami, ale jakos nie podpasowal mi.
A z rimmela zamowilam sobie ten bronzer i juz do mnie leci bo w Polsce go nie ma niestety.
Stary 2009-04-09, 09:52   #3338
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Siedzę przed kompem i popijam kawusie oczywiście jeezcze w piżamie
Zaraz sie szykuję i podskoczę na miasto. Może kupie sobie coś ładnego na świeta tzn. jakiś ciuszek.
Taka ładna podoga, przyda sie spacerek.

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
a ja mam 107 na wysokosci pepka wlasnie mierzylam... ehhh ale ja juz duzo przytylam
bo od poczatku ciazy do teraz to juz bedzie jakies 13 kilo!:/
nie za dobrze...
ale ja codziennie musze zjesc cos slodkiego bo zla chodze... musze przystopowac...
To ja wlałsnie po pomiarach jestem i też 107 cm i 13 kg do przodu
Witaj w klubie
Ale bardzo bym prosiła o fotkę Twojego brzusia. To i ja swoją wkleję

Cytat:
dziewczyny te co chodza prywatnie do gina - jak Wam zleca jakies badanie to dostajecie skierowanie? czy chodzicie prywatnie tez na badania?
bo ja nie dostaje skierowan tylko wypisuje mi co mam zrobic i chodze prywatnie - ciekawe ile zaplace z wynik z glukoza
Ja chodzę i prywatnie i panstwowo. Jak mam robic badania to ide do przychodni, żeby było na kasę.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cass Ty się nie przejmuj gadaniem.
Dzięki za PW
Tak specjalnie to ja sie tym nie przejmuje Tylko troszkę mnie martwi wielkosć brzuszka. Wydaje mi sie, że naprawdę jest on za duzy jak na 28tc.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a emis remis remis

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie mi czy wiecie cos na ten temat, bo kolezanka mi dzis mowila, ze teraz jest tak, ze jak kobieta ma rodzic dziecko i wazy ono powyzej 3900 to robia zawsze cesarke, ze niby taka jest granica i naturalnie rodza tylko do 3900
Pytałam mamy -położnej i to nie jest prawda

Cytat:
Badanie extra, no i nigdy nie stwierdzę że to wyrzucony pieniądz.
Usg trwało 30minut, wszystko obejrzeliśmy, doktorek jeszcze raz pomierzyl głowke, udo, brzuch i wszystko w normie.Znaczy sa różnice tzw.odchylenia w dniach ale mieszcza się w normie i dogonią w swoim czasie lub poczekają do swojego czasu
Wyczułam już kiedy Mała jest aktywna więc przed badaniem zjadłam obiad i nim się uszykowałam i dojechałam to bylo apogeum aktywności
Po drodze ssałam jeszcze landrynki i pomogło.
Laura ssała kciuk, "drapała sie" po główce, trzymała się rączkami jakby miała kłopoty, piła wody płodowe, nawet jeden grymas został wyraźnie uchwycony.
Naprawdę była tak ruchliwa,ze żeby ustawić ostrość na narządy płciowe doktor poprosił zebym na chwilę wstrzymała oddech.
Wrzucę fotki ale jutro, muszę screeny porobic, tylko czy mi sie uda na laptopie? jeszcze nie robilam na nim.
Serduszko biło elegancko, macica, pępowina i inne sprawy w normie.Najważniejsze że widzialam córeczkę i że była już odwrócona jak wspomniałam i że sie nie zasłonila ani nie spała.
Extra sprawa
Ale super dobrze, że z małą wszystko w porzadku. Zazdroszczę usg 3 d.

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
NAjpierw się melduję - po pobycie w szpitalu - a dopiero potem zacznę nadrabiać zaległości. Chciałam się pochwalić, że wyniki mojego cukru wyszły w normie, mam stosować dietę cukrzycową, tak chyba na wszelki wypadek (zero słodyczy ). ZOstałam zbadana, pokłuta i wypuszczona do domu. KOlejny lekarz zrobił mi przy okazji usg i powiedział, że z dzidzią wszystko ok.
Szputal to nie jest przyjemne miejsce, cieszę się że już jestem w domku.
No a teraz siadam do czytania tego co naskrobałyście
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Dbaj o dietkę i będzie wszystko dobrze.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:54   #3339
UnholyOne
Ola-Unhola

ooo Svinecka zmieniła avatarek - Eryk na fotce?
Stary 2009-04-09, 09:57   #3340
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ooo Svinecka zmieniła avatarek - Eryk na fotce?
taaa to moj pirat hehe
jakos nudza mi sie te awatarki i juz nie wiem co na nie wrzucac
Stary 2009-04-09, 10:04   #3341
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czekoladka mozesz pstryknąć fotkę, ja to bladolica jestem i pewnie najjasniejszy i tak bede misiala odcien kupic. 99 zl to faktycznie niewygorowana cena za ten produkt, ja pamietam ze kilka lat temu tyle kosztował! cale szczescie ze wydajny jest
A z Max factora to probowalam kiedys tego bronzera z drobinkami, ale jakos nie podpasowal mi.
A z rimmela zamowilam sobie ten bronzer i juz do mnie leci bo w Polsce go nie ma niestety.
to widze ze tez jestes bronzeromaniaczka!!!
ja aktualnie mam w swojej kosmetyczce 4 bronzery - ale pojda w ostawke na rzecz Lavertu!!

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Witaj w klubie
Ale bardzo bym prosiła o fotkę Twojego brzusia. To i ja swoją wkleję

ja tez dam dzisiaj fotke

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-09, 10:07   #3342
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze moze ja tez zaopatrze sie w jakis bronzer? ale sie na tym nie znam
co polecacie? zebym nie byla pomaranczowa i nie miala plam?

co do pudru - ja jestem bardzo zadowolona z tego duzego PUPY, mam najciemniejszy odcien ale on jest dobry do kazdej cery w zaleznosci ile sie go nalozy i ladnie zlewa sie z cera

nie moge sie zebrac do tej kapieli - gdyby jeszcze samo mycie wchodzilo w gre to ok ale mycie glowy to juz ciezka czynnosc
a trzeba z mama na zakupy jechac

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

dobra ide sie kapac bo sie nie wybiore nigdy jak tak dalej pojdzie
Stary 2009-04-09, 10:07   #3343
magi77
Wtajemniczenie

Witam czwartkowo wszystkie brzuszki
Powcinało mi część cytatów więc tak w skrócie, to co pamiętam...
Skierko, Svinecko, Unholy - ciuszki boskie Macie już niezłą górę...Zazdrościć

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Przywitam się tylko szybciutko i idę nadrobić zaległości bo troszkę od wczoraj naskrobałyście

Ja dziś cały dzień w drodze. Byłam odwieźć mamę od szpitala, jutro ma zabieg usuwania żył. Oby wszystko dobrze się skończyło. Ja to już się chyba do niczego nie nadaję, 200 km mnie tak wymęczyło jak bym cały dzień sprzątała Chyba nawet malutka jest zmęczona bo jakoś mniej fika niż zwykle. No dobra zabieram się do czytania
Bankowo za mamcię

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
noooo ja po wizycie ... w sumie to była taka ekspresowa wizyta ... ciśnienie ok, waga tez ok - w sumie przytyłam 6 kg ... usg trwało moze dwie minuty - wszystko jest w porządku - dzidz rośnie, waży 716 g ... a zdjęcia --- nie mam zdjęć ... znów był tak ułożony ze twarzyczki nie było widać ... ginka pomierzyła wszystko i wsio, po usg

Ale trudno ... moze następnym razem ... dostałam skierowniae na morfologie i mocz ... następna wizyta 4 maja
Wieści rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
ja też już się zwijam do wyrka, jutra mam wizytę więc poproszę o kciuki Potem jadę na budowę, ale obiecuję zdać relacje wieczorkiem
kolorowych snów Mamuśki
za wizytę!

Cytat:
pomimo cytowania na raty ucięło mi cytaty
A chciałam pogratulować Ance dobrych wieści
I dodać że ziemia słoneczna tudzież egipska to świetna sprawa.Idealne wykończenie każdego makijażu.Puder, cień i róż i w jednym.
Reszty co ucięło nie przypomne sobie
Czy tą ziemię można stosować do jasnej karnacji, bo ja bladzioch jestem i nie chcę wyglądać komicznie

Cytat:
Noooo i dobrnęłam, a wy już spicie, ale to nic jutro sobie odczytacie.
Usg trwało 30minut, wszystko obejrzeliśmy, doktorek jeszcze raz pomierzyl głowke, udo, brzuch i wszystko w normie.Znaczy sa różnice tzw.odchylenia w dniach ale mieszcza się w normie i dogonią w swoim czasie lub poczekają do swojego czasu
Wyczułam już kiedy Mała jest aktywna więc przed badaniem zjadłam obiad i nim się uszykowałam i dojechałam to bylo apogeum aktywności
Laura ssała kciuk, "drapała sie" po główce, trzymała się rączkami jakby miała kłopoty, piła wody płodowe, nawet jeden grymas został wyraźnie uchwycony.
Naprawdę była tak ruchliwa,ze żeby ustawić ostrość na narządy płciowe doktor poprosił zebym na chwilę wstrzymała oddech.
Wrzucę fotki ale jutro, muszę screeny porobic, tylko czy mi sie uda na laptopie? jeszcze nie robilam na nim.
Serduszko biło elegancko, macica, pępowina i inne sprawy w normie.Najważniejsze że widzialam córeczkę i że była już odwrócona jak wspomniałam i że sie nie zasłonila ani nie spała.
Extra sprawa
S!U!P!E!R! zdrowa córeczka= zadowolona mama

Cytat:
dzień dobry wszystkim

NAjpierw się melduję - po pobycie w szpitalu - a dopiero potem zacznę nadrabiać zaległości. Chciałam się pochwalić, że wyniki mojego cukru wyszły w normie, mam stosować dietę cukrzycową, tak chyba na wszelki wypadek (zero słodyczy ). ZOstałam zbadana, pokłuta i wypuszczona do domu. KOlejny lekarz zrobił mi przy okazji usg i powiedział, że z dzidzią wszystko ok.
Dobrze, że już w domku, bo tu najlepiej

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
(...)
Ja właśnie się maluję przed komputerem hehehe
Też tak często robię

Svinecko, ale masz przystojniaka w avatraku. Super koleżka!!!

Zmykam do wanny, bo mi już pewnie woda wystygła

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2009-04-09 o 10:09
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:12   #3344
eleeri
Zakorzenienie

Cześć kochane
ja też uzależniona od wizażu jestem

wczoraj małż nawet złośliwy się z tego powodu troszkę zrobił
że niby zamiast z nim troszkę pogadać to ja już lapcia odpalam i na forum lecę pochwalić się o szkole rodzenia

Hmm ale cóż to silniejsze ode mnie

Cytat:
Tak, tak od drugiej cioci też pogłaskaj

Cytat:
Marcelek poglaskany

kto sie za mnie wykapie?
Ja mam lenia
ostatnio coraz częściej muszę się zmuszać do wzięcia prysznica a to dlatego że okropnie długo mi schodzi z całym tym smarowaniem balsamem a potem jeszcze trzeba czekać aż się wchłonie

okropny leń się ze mnie zrobił na tym zwolnieniu i do tego jeszcze niezdarny

he, he jakie ja ostatnio akrobacje robiłam żeby obciąć sobie pazurki u stóp

Cytat:

Tylko troszkę mnie martwi wielkosć brzuszka. Wydaje mi sie, że naprawdę jest on za duzy jak na 28tc.
Nie martw się, ja mam podobne gabaryty i małż mnie wczoraj pocieszył, że na tej szkole to maja jeszcze większe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:15   #3345
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge sie zebrac do tej kapieli - gdyby jeszcze samo mycie wchodzilo w gre to ok ale mycie glowy to juz ciezka czynnosc
I mi także mycie głowy zaczyna sprawiać trudnosć Zawsze myje głowe nad wanna i polewam prysznicem. A teraz brzuszek przeszkadza a najgorsze, że kręgosłup boli od tego nachylania Co do kąpieli to jeszcze sobie jakoś radzę ale już jest coraz trudniej.
Wczoraj robiłam peeling całego ciała i musiałam się nieźle nagimnastykować

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja mam podobne gabaryty i małż mnie wczoraj pocieszył, że na tej szkole to maja jeszcze większe
Mój też mnie tak pociesza Kochanych mamy TŻ-tów.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 10:16   #3346
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to widze ze tez jestes bronzeromaniaczka!!!
ja aktualnie mam w swojej kosmetyczce 4 bronzery - ale pojda w ostawke na rzecz Lavertu!!
Wiesz, jak sie jest taaaką bladolicą jak ja, a nie moge sie opalac na sloneczku i solarium, to czyms trzeba sie ratować samoopalaczy i balsamow bronzujących to wypróbowalam juz mnóstwo

EDIT: obejrzyjcie sobie za chwile dzien dobry tvn, beda mówic o tym jak zaklady kosmetyczne oszukuja i naciagają klientów, bedą testowac rozne zabiegi

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-09 o 10:17
Stary 2009-04-09, 10:18   #3347
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
kurcze moze ja tez zaopatrze sie w jakis bronzer? ale sie na tym nie znam
co polecacie? zebym nie byla pomaranczowa i nie miala plam?

co do pudru - ja jestem bardzo zadowolona z tego duzego PUPY, mam najciemniejszy odcien ale on jest dobry do kazdej cery w zaleznosci ile sie go nalozy i ladnie zlewa sie z cera
polecam ten watek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ka+s%B3oneczna

w sumie jest w nim zbior bronzerkow jakie uzywaja wizazanki......wiec moze cos ci wpadnie w oko

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-09, 10:18   #3348
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak sie jest taaaką bladolicą jak ja, a nie moge sie opalac na sloneczku i solarium, to czyms trzeba sie ratować samoopalaczy i balsamow bronzujących to wypróbowalam juz mnóstwo
I jaki balsam brązujący najbardziej polecasz??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 10:27   #3349
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo i dobrnęłam, a wy już spicie, ale to nic jutro sobie odczytacie.
Extra sprawa
super ze Laurka ładnie pozowała ... czyli ma to już w genach

Ja już zgłupiałam z tym 3D ... pytałam wczoraj mojej ginki czy warto zrobić taki cały filmik i fotki, a ona mi na to ze to nie jest tak jak często sobie wyobrażamy nie wiadomo jak sie dziecko ułoży - moze wogóle się nie pokazać - tak jak mój dzidz
Ona niby ma ten cały sprzęt - ale przeciez mogłabym sobie iść do innego gina co robi usg 3D
Powiedziałam to małzowi i stwierdził że ona ma racje a ja jednak bym chciała iść na to 3D

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
pochwalę się Wam - właśnie kupiliśmy wózek
o ten
http://www.allegro.pl/item604749181_...exkluzive.html

w sumie nie planowaliśmy zakupu już teraz (mieliśmy wybrany model), ale tak sobie przeglądałam i ten spodobał się szczególnie małżowi no i w ciągu kilku minut podjęliśmy decyzję...
gratuluję najtrudniejszego zakupu! Fajny ten wózek
Cytat:
dzień dobry wszystkim

cieszę się że już w domu jesteś ... i że to nie cukrzyca

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

no i dzień dobry czwartkowo

ja już po zakupach ... i zaraz jadę do fryzjera
Miałam jeszcze coś zrobić przed wyjściem, ale siedze i czytam WAs ... to już nałóg

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:55   #3350
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja juz wykapana, glowa umyta, baa nawet wysuszona calkiem mi to niezle poszlo dzis, teraz przymierzam sie do prostowania

Cytat:
Tak, tak od drugiej cioci też pogłaskaj
zrobione
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
polecam ten watek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ka+s%B3oneczna

w sumie jest w nim zbior bronzerkow jakie uzywaja wizazanki......wiec moze cos ci wpadnie w oko
dzieki
Stary 2009-04-09, 11:00   #3351
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zapisalam sie na 3d - termin pierwszy wolny 11 maja
Ja też czekałam na wolny termin coś koło 3 tygodni

Cytat:
Co do pasty do zębów na krwawiące dziąsła - to my używamy MERIDOL - taka w biało-niebieskim opakowaniu. Rewelacja. Mój mąż miał ciągle problem a ta pasta mu pomaga, a ja odkąd jej używam tak profilaktycznie to zapomniałam że można mieć jakiekolwiek problemy z dziąsłami, otarcia itd.
Potwierdzam , Meridol to fajna pasta.

Cytat:
Dzieńdoberek
U mnie się szykuje na burzę...A ja się tak boję
Miłych zakupów i oglądania
U nas wczoraj grzmiało, ale trochę. A dzisiaj deszczyk

Cytat:
Hejka
Siedzę przed kompem i popijam kawusie oczywiście jeezcze w piżamie
(...)
Tak specjalnie to ja sie tym nie przejmuje Tylko troszkę mnie martwi wielkosć brzuszka. Wydaje mi sie, że naprawdę jest on za duzy jak na 28tc.
A mnie się wydaje, że to sprawa indywidualna i nie ma standaryzacji wymiaru brzucha na dany tydzień

Cytat:
taaa to moj pirat hehe
jakos nudza mi sie te awatarki i juz nie wiem co na nie wrzucac
Super pirat

Cytat:
Cześć kochane
(...)
Ja mam lenia
ostatnio coraz częściej muszę się zmuszać do wzięcia prysznica a to dlatego że okropnie długo mi schodzi z całym tym smarowaniem balsamem a potem jeszcze trzeba czekać aż się wchłonie
Jejku, ja też mam takiego lenia, że się nadziwic nie mogę , do wszystkiego muszę sie zmuszać

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ja już zgłupiałam z tym 3D ... pytałam wczoraj mojej ginki czy warto zrobić taki cały filmik i fotki, a ona mi na to ze to nie jest tak jak często sobie wyobrażamy nie wiadomo jak sie dziecko ułoży - moze wogóle się nie pokazać - tak jak mój dzidz
Ona niby ma ten cały sprzęt - ale przeciez mogłabym sobie iść do innego gina co robi usg 3D
Powiedziałam to małzowi i stwierdził że ona ma racje a ja jednak bym chciała iść na to 3D
Ja się właśnie boję trochę, że zapłacę 200 zł i figę zobaczę, ale ryzykuję . A nuż synuś będzie łaskawy i da się obejrzeć?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:05   #3352
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
I jaki balsam brązujący najbardziej polecasz??
hmm,
teraz uzywam samoopalacza Deborah- rozswietlajacy do twarzy i ciała- ciezko go dostac u mnie. ma troche taki samoopalaczowy zapach, ale da sie przezyc. szybko się wchłania, nie ma go w KWC.chyba ze to ten , ale moj jest w innym opakowaniu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lf-tanner.html

lubie tez z Loreala o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-i-ciala.html

no i z Avene https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i La roche posay https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...utohelios.html, dobrze sie rozprowadzaja i nie robią smug, ale to i tak kwestia indywidualna, jednym pasuje cos innym nie, jednak moim zdaniem są warte uwagi. a la roche posay są tez chusteczki samoopalajace za ok 5 zl sztuka. jedna chusteczka wystarcza na posmarowanie twarzy i dekoltu, na całe ciało to chyba jedną nie da razy. ale czasami kupuje ją na wyjazdy na jakies awaryjne sytuacje.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-09 o 11:07
Stary 2009-04-09, 11:18   #3353
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio
Smile Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dziękuję za powitanie. Imię dla małej wybrał mój mąż. Ja mówiłam przykładowe imiona, a on akceptował. Jak usłyszał Jagoda to każde następne nie miało już szans
chrupcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:19   #3354
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moja kuzynka rodziła chyba ze 2 tyg temu - chłopczyk był gigantyczny ważył 4300 i mierzył 63 cm ... już mieli jej robic cesarkę, bo coś nie szło, ale ostatecznie urodziła "siłami natury"

pochwalę się Wam - właśnie kupiliśmy wózek
o ten
http://www.allegro.pl/item604749181_...exkluzive.html

w sumie nie planowaliśmy zakupu już teraz (mieliśmy wybrany model), ale tak sobie przeglądałam i ten spodobał się szczególnie małżowi no i w ciągu kilku minut podjęliśmy decyzję...
Super, że macie to już za sobą. Większy zakup z głowy

Cytat:
hmm,
teraz uzywam samoopalacza Deborah- rozswietlajacy do twarzy i ciała- ciezko go dostac u mnie. ma troche taki samoopalaczowy zapach, ale da sie przezyc. szybko się wchłania, nie ma go w KWC.chyba ze to ten , ale moj jest w innym opakowaniu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lf-tanner.html

lubie tez z Loreala o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-i-ciala.html

no i z Avene https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i La roche posay https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...utohelios.html, dobrze sie rozprowadzaja i nie robią smug, ale to i tak kwestia indywidualna, jednym pasuje cos innym nie, jednak moim zdaniem są warte uwagi. a la roche posay są tez chusteczki samoopalajace za ok 5 zl sztuka. jedna chusteczka wystarcza na posmarowanie twarzy i dekoltu, na całe ciało to chyba jedną nie da razy. ale czasami kupuje ją na wyjazdy na jakies awaryjne sytuacje.

Ja też polecam Loreala sublime bronze w żelu. Jak dla mnie rewelacje, a wypróbowałam już tysiące innych

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:31   #3355
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam , Meridol to fajna pasta.

Miłych zakupów i oglądania
U nas wczoraj grzmiało, ale trochę. A dzisiaj deszczyk

Jejku, ja też mam takiego lenia, że się nadziwic nie mogę , do wszystkiego muszę sie zmuszać
Skoro polecacie to i ja chyba kupię ten Meridol

a u mnie właśnie się pogoda psuje, a mi sie pranie pierze i nie będę miała gdzie powiesić a zapowiadało się tak ładnie.

No z tym leniem to chociaż pocieszające, że nie tylko ja tak mam

i spruła mi się pod pachą bluzka którą kupiłam na allegro, a byłam w niej tylko raz
( ta która miała na wizażu powodzenie z białym dołem i dużym białym dekoltem )
i muszę dokonać wysiłku i wyjąć maszynę do szycia i ją zszyć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:52   #3356
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzień dobry Mamusie

Wy tu piszecie o deszczu a w Krakowie słonko świeci
W sumie mi to wszystko jedno bo i tak siedze w pracy a mnie to nawet wkurza jak widzę tych wszystkich wyluzowanych ludzi za oknem a ja siedze uwięziona w pracy do 20

Cass Ja dzisiaj rozpoczęłam dopiero 21 tydzień a już mój brzuchol mierzy na wysokości pępka jakieś 104 cm , mój pępek jest już o połowę płytszy niż był... Szok co się dzieje
Czuje się tak jakbym miała zaraz od środka pęknąć...

Co więcej zdarzyło mi się to już drugi raz... zawsze z lewej piersi...
Ostatnio (czyt. jakiś miesiąc temu) obudziła mnie mokrość na moim lewym sutku (przemoknięta piżama)... Wczoraj siedzę sobie po turecku wieczorkiem, popijam rumianek bo kwasy mnie zżerały po prostu a tu nagle znowu czuje mokro... ta sama sytuacja z tym, że było tego wiecej... Myślałam, że się oblałam rumiankiem... ale jak ścisnęłam materiał to było coś lepkiego...

BOŻE!!! To dopiero półmetek

W ogóle czuję się tak jakbym mała rodzić za max 2 miesiące... Aż się boję pomyśleć co o bedzie do sierpnia

A dzisiaj kwasy (zgaga) spędziła mi sen z powiek... przysypiałam troszkę ale na siedząco bo jak tylko się położyłam to kwasy zalewały mi przełyk i gardło Rano aż plułam krwią A to wszystko przez to, że wczoraj tak zachciało mi się kiślu pomarańczowego, że jak go sobie zrobiłam i expressowo wystudziłam to pochłonęłam go w niesamowitym tempie (0,5 litra)... A potem zaczął się kabaret ze zgagą

W przyszłym tyg w końcu idę na kontrole i w końcu może zobaczę to moje maleństwo
Stary 2009-04-09, 12:00   #3357
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No z tym leniem to chociaż pocieszające, że nie tylko ja tak mam

i spruła mi się pod pachą bluzka którą kupiłam na allegro, a byłam w niej tylko raz
( ta która miała na wizażu powodzenie z białym dołem i dużym białym dekoltem )
i muszę dokonać wysiłku i wyjąć maszynę do szycia i ją zszyć
Ale pocieszenie , trzeba jakiś sposób znaleźć na tego lenia .
A ta bluzka mnie np. w ogóle nie podeszła, kupiłam i sobie leży

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Cass Ja dzisiaj rozpoczęłam dopiero 21 tydzień a już mój brzuchol mierzy na wysokości pępka jakieś 104 cm , mój pępek jest już o połowę płytszy niż był... Szok co się dzieje
Czuje się tak jakbym miała zaraz od środka pęknąć...

Co więcej zdarzyło mi się to już drugi raz... zawsze z lewej piersi...
Ostatnio (czyt. jakiś miesiąc temu) obudziła mnie mokrość na moim lewym sutku (przemoknięta piżama)... Wczoraj siedzę sobie po turecku wieczorkiem, popijam rumianek bo kwasy mnie zżerały po prostu a tu nagle znowu czuje mokro... ta sama sytuacja z tym, że było tego wiecej... Myślałam, że się oblałam rumiankiem... ale jak ścisnęłam materiał to było coś lepkiego...

BOŻE!!! To dopiero półmetek

W ogóle czuję się tak jakbym mała rodzić za max 2 miesiące... Aż się boję pomyśleć co o bedzie do sierpnia

A dzisiaj kwasy (zgaga) spędziła mi sen z powiek... przysypiałam troszkę ale na siedząco bo jak tylko się położyłam to kwasy zalewały mi przełyk i gardło Rano aż plułam krwią A to wszystko przez to, że wczoraj tak zachciało mi się kiślu pomarańczowego, że jak go sobie zrobiłam i expressowo wystudziłam to pochłonęłam go w niesamowitym tempie (0,5 litra)... A potem zaczął się kabaret ze zgagą

W przyszłym tyg w końcu idę na kontrole i w końcu może zobaczę to moje maleństwo
adaikaka czyli masz już siarę, gratulacje
Zgagi współczuję, ja jeszcze nie miałam, ale ja to w ogóle chyba odporna jestem (odpukać ).

Dziewczyny, my na 13.30 mamy USG 3D, trzymajcie kciuki, żeby Mały dał się podejrzeć

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:10   #3358
katarzynka00
Zakorzenienie

hej musicman fajnie ze juz po No i doszukuj się plusów z tym że słodyczy nie można niż minusów

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Czy tą ziemię można stosować do jasnej karnacji, bo ja bladzioch jestem i nie chcę wyglądać komicznie
oczywiście że możesz tylko w odpowiedniej ilości (mniejszej) niż kobietki z ciemniejszą karnacja.
Ja mam ziemie egipską i niby musze stwierdzić że jest inteligentna jak podaja bo poniekąd do
koloru cery sie przystosowuje

Cytat:
A mnie się wydaje, że to sprawa indywidualna i nie ma standaryzacji wymiaru brzucha na dany tydzień

Ja się właśnie boję trochę, że zapłacę 200 zł i figę zobaczę, ale ryzykuję . A nuż synuś będzie łaskawy i da się obejrzeć?
no chyba wszystkie tak myslalysmy, no bo skad pewnosc ze bedzie chetne do współpracy?dobrze ulozone i nie bedzie spało
troszke mozna sobie pomoc...słodkosciami i znajomoscia organizmu

no i zaraz fotki tylko zjem do konca sniadanko
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-09 o 12:29
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:14   #3359
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ja w 25 tc mam na wysokosci pepka 90 cm malutka ta moja niunia jakas. czasami chciałabym zeby szybciej rosła byłabym spokojniejsza
Stary 2009-04-09, 12:15   #3360
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
adaikaka czyli masz już siarę, gratulacje
Zgagi współczuję, ja jeszcze nie miałam, ale ja to w ogóle chyba odporna jestem (odpukać ).

Dziewczyny, my na 13.30 mamy USG 3D, trzymajcie kciuki, żeby Mały dał się podejrzeć
tiaaa... Jak tak dalej pójdzie to bede musiała wkładki laktacyjne zakładać już przed porodem Na wszystko byłam przygotowana... ale o tym że bedzie mi się coś wylewać nie miałam pojęcia

A za Małego trzymam kciuki mocno
Pogadaj z nim poważnie, może się zlituje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości