Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 12:13   #301
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oj ja sie obawiam rozpoczecia sezonu grillowego... bo przy grillu tak sie latwo wszystko wsuwa... zawsze sobie pieknie schudne na lato, a potem z kazdym kolejnym grillem jest coraz gorzej
ja jakoś nie zauważyłam takiej zależności ale już nie mogę się doczekać kurczaczka z grilla

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:21   #302
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja jakoś nie zauważyłam takiej zależności ale już nie mogę się doczekać kurczaczka z grilla
no u mnie jakas karkowka, przypieczony chlebek z sosem czosnkowym, a do tego kilka piwek jednak daja o sobie znac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-09 o 12:23
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:24   #303
lusmarija
Wtajemniczenie

oj tak jedzenie z grilla jest pyszne, a do tego zazwyczaj na dworzu się siedzi i jakoś tak to wszystko smakuje, że można jeść i jeść

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:27   #304
obca7
Wtajemniczenie

O Wy łobuziaki Przez Was się głodna zrobiłam W sobotę po świętach trzeba jakiegoś grila zrobić
Mięsko to wiadomo, że pycha, ale pieczone ziemniaczki mniam mniam Szkoda, że piwa nie lubię pewnie jeszcze lepiej by smakowało I kurde jak tu się odchudzać??

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-04-09 o 12:29
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:17   #305
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie jakas karkowka, przypieczony chlebek z sosem czosnkowym, a do tego kilka piwek jednak daja o sobie znac
aha! bo ja nie piję piwa i nie jem chlebka, dlatego nie tyję

mierzyłam dzisiaj sukienkę na ślub cywilny TZ-a kuzyna:
http://www.trendylook.pl/sklep/ubrania/sukienki/1049

z tym, że ja zamówiłam sobie kolor zielony, o taki:
http://www.trendylook.pl/sklep/ubrania/sukienki/1247

co myślicie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-09 o 14:28
Stary 2009-04-09, 14:39   #306
lain
Zakorzenienie

Cytat:
aha! bo ja nie piję piwa i nie jem chlebka, dlatego nie tyję
na codzien tez nie jem chlebka, ale taki jak jest taki pyszny pieczony z grilla to nie odmawiam
no i dla mnie grill bez piwka to nie grill

Cytat:

co myślicie
mi sie prawde mowiac srednio podoba
no ale jak doskonale wiemy - gusta sa rozne
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:41   #307
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie prawde mowiac srednio podoba
no ale jak doskonale wiemy - gusta sa rozne
ale jak na 108zł na jeden raz to gicik, nie?

Stary 2009-04-09, 14:48   #308
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:
myślę,że tak! gdybym taką miała figurkę pod ołówkowe sukienki to z chęcią bym kupiła

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:50   #309
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
myślę,że tak! gdybym taką miała figurkę pod ołówkowe sukienki to z chęcią bym kupiła
a juz nie przesadzaj ja tez mam boczki, ale ich nie widać w niej
spadam na grilla

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-09 o 14:52
Stary 2009-04-09, 14:52   #310
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
czemu na jeden raz? w życiu bym nic nie kupiła na 1 raz moja sukienka z półmetka w liceum obleciała 2 półmetki, 2 studniówki, 2 wesela i półmetek studiów jeszcze
Stary 2009-04-09, 14:52   #311
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
czemu na jeden raz? w życiu bym nic nie kupiła na 1 raz moja sukienka z półmetka w liceum obleciała 2 półmetki, 2 studniówki, 2 wesela i półmetek studiów jeszcze
no pewnie ja założe jeszcze, ale nawet jakby miała byc na 1 raz to tylko 108zł

Stary 2009-04-09, 16:34   #312
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
a ja się nie będe miłowała i Ci sprawię bo kto ma piiii piii piii piii wolne to ma wolne a niektórzy pracują buuuuuuuuuuuuu..........: D
Współczucia lusmaria Jutro tez do pracy?
To mi się podoba w zawodzie nauczyciela, WOLNE
Cytat:
no pewnie ja założe jeszcze, ale nawet jakby miała byc na 1 raz to tylko 108zł
Cena fajna, sukienka też Ale nie przebije mojej sukienki na studniówkę za bodajże... 80 zł
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 16:50   #313
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
kto u was chodzi z koszykiem??
ja i mój bratAle odkąd na wiosce mieszkamy to jeździmy i ja prowadzę brum brum

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
mnie mama wlasnie powiedziala o tragedii
byl sobie mlody pracownik, ktory mial piekna mloda żone i niepelnosprawne małe dziecko
w zeszlym miesiacu pochowal teścia i jakies 10dni temu dostal nowe stanowisko
a tu w sobote mloda żonka myła okno i wypadła.... złamała kręgosłup....
teraz niby przewieźli ją do siemianowic śląskich (wydawalo mi sie ze tam jest centum oparzeniowe ??)
mama mowi ze zrobili zbiórkę kasy dla niego
ale dajcie spokój
ja tu sie zamierzyłam na moje oknoe - co prawda co rok z większym strachem staje na parapecie mojego okna na 6 piętrze ale terazto juz w ogóle strach.. niby co mi się moze stać ale kurna myśli człowiek jak głupk o tym wciąż,, młoda dziewczyna i kręgosłup złamany - podobno moze juz nie chodizć
powiedzialam mamie zemoze tak byc ze przy intensywnej rehabilitacji moze ją ruszą troche ... zwlascza ze od soboty niewiele czasu minelo i nigdy nic nei wiadomo, moze nie uszkodzila tak do konca tych polaczen neuronowych... buuuu na siweta taki news
straszne Ale może z tego wyjdzie.
Dziś był straszny wypadek w Krk na drodze, która codziennie jeżdzę 3 pasy, koles nieźle zapieprzał, 2 osoby na miejsu a babka w szpitalu...masakra, mam zdjęcia, bmw tak się zawinęło na słupie, że jak go postawili to jak litera A. Ponoć koles kupił dwa tygodnie temu, bo kolega brata ma sklep motoryzacyjny i u niego cos tam kupował. Straszne. Z reszta tam jz był jakiś msietrelny wypadek już. Nawe t w centrum miasta można sie zabić.

Cytat:
kiedys tez nie lubilam awokado, ale mama nauczyla mnie je jesc
z awokado jest ten problem, ze samo w sobie ma sredni smak, ale jak sie go wrzuci do salatki z pysznym sosem to ono wchlania ten sosik i ma taki sam smak

a ja mam ten problem, ze zamiast wywalac od razu do kosza pewne rzeczy to wszystkie papierki, stare paragony i inne smieci wrzucam do szuflad... a jak juz mnie wezmie na sprzatanie to trzeba wielkiego wora zeby te wszystkie smieci pomiescic
a ja lubie jeść samo awokado i zawsze jak kupuje do guacamole to kupuje jedno więcej
Ja paragony wkładam do portfela i jak juz jest taki wielki to przegladam i wyrzucam, a wazne paragony przyczepiam do tablicy korkowej

Cytat:
dziewczyny wiem dlaczego TZ nie bierze się za organizację, nie będę pisać takich rzeczy na forum. Ale mógł się od razu przyznać kurcze ale ze mnie egoistka
powienien, dziwne, że się rzyznał, wytłumacz mu, że nie powinien przed Toba ukrywac ważnych rzeczy, przecież teraz co je moje to je twojeMam nadzieję, że to nic bardzo poważnego

Cytat:
oj ja sie obawiam rozpoczecia sezonu grillowego... bo przy grillu tak sie latwo wszystko wsuwa... zawsze sobie pieknie schudne na lato, a potem z kazdym kolejnym grillem jest coraz gorzej
a ja własnie się nie obwaim, bo jak robimy grilla, to ja potrafię cały dzień nic nie jeść tylko czekać n amięskoPoza tym ten tłuszcz kapie z mięska i nie ma go w środku dużo. Zgubny jest dla mnie jedynie chlebek z grilla - mniam Mamy w ogrodzie taki kamienny grill i własciwie w lecie co weekend jest grillowankoI takie tez będe miała poprawiny, u mnie w ogrodzie grill dla najbliższych

Cytat:

co myślicie
krój ładny, ale ja nie lubie błyszczącego materiału. I rażakowych kolorów sukienekBo bluzki mogę mieć rażaki

Kupiłam dziś cudna sukienkę, tzn. mama mi kupiła, bo byłyśmy w Smyku kupic dzieciom prezenty No i sobie tez kupiłyśmy
To jest ta na samym dole strony za 229 zł a ja kupiłam za 199Średnio wygląda w necie, ale na mnie wyglądał słodko
http://www.kappahl.com/Templates/Kap...epslanguage=pl

Idę na rower za chwilkę. Chyba kupie te spodenki odchudzające w DecathlonieMyślicie, że warto czy dac sobie spokój?
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 16:51   #314
onaella
Zakorzenienie

Cześć

ja się witam u uciekam musze cokolwiek sprzątnąc w pokoju bo w takim tępie to mnie Boze Narodzenie zastanie a jutro jeszcze do pracy więc też nie bardzo będę miała czas cokolwiek zrobić

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 16:52   #315
tancerka212
Zakorzenienie

Kasiu widziaam ze się na mnie troszkę zirytowałas- przepraszam nie chciałam cię obrazić ani nic z tych rzeczy tylko jak ty się skarżyłas na tego tżta i te buźki wstawiałaś strzelające to i ja się poirytowałam czemu ten tż nie chce ci pomóc ale przepraszam że mnie poniosło- jak pisze o szwagrze to zawsze tak mam że mnie ponosi już zgoda

sukieneczka bardzo ładna jak ktoś ma figurkę do niej ale ja w takich wyglądam bez sensu jak biedna jakaś sierota.... ale za 108zł to rzeczywiście korzystna cena!!!

a ja dziś w gazecie znalazłam zdjęcie dziewczyny w suknie pronovias Oleaje i się w niej zakochałam wkleję wam linka ze strony Madonny http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=49.oleaje dodałabym pod spód jakąś halkę tiulowa żeby bardziej dół napuszyć i by było super!! sprawdzałam w necie ile dziewczyny za nią płaciły w salonie i wyszło 4500zł więc jak dla mnie stanowczo za dużo.... ale za szycie płaci się 1/3 u mnie więc na dzień dzisiejszy to moja fawworytka

lecę piec ciasto buziaczki a szczególnie dla Kasi żeby mnie jeszcze lubiła troszkę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 17:01   #316
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cena fajna, sukienka też Ale nie przebije mojej sukienki na studniówkę za bodajże... 80 zł
to ja miałam na studniówkę za tyle samo plus jedno zero Póki co ubrałam ja dwa razy i sie zastanawiam czy nie sprzedać na allegro czy zostawić, bo mogłabym ją jeszcze kiedyś założyć jakby się trafiła poważna impreza w długich sukniach. Zwłaszcza, że jest na tyle klasyczna, że mogłabym w niej wystąpic za x lat

NIe moge sie doczekać jesieni, bo chciałabym suknie mierzyć jużJak wczoraj byłam w tej Madonnie to się zastanawiałam czy się nie umówić na mierzenie, ale moja dupa mnie powstrzymała

Znalazłam oferte pracy, która wygląda ciekawie...do tego spełniam wymagania, ale trochę się boję wysłać cv, bo się boję, że nie będą mnie chcieli...myślicie, żeby wysłać? I to jest normalna praca 8-16.30...ale może by mi poszli na reke ze studiami...myślicie, zeby wysłac czy nie? Nie wiem co się tak boję

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-04-09 o 17:47
Stary 2009-04-09, 18:15   #317
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Kasia, a z tym TŻ....mam nadzieję, że poukłada się jak najlepiej
a ślub? będzie?
Stary 2009-04-09, 18:35   #318
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

łooo ludzie, nie mam już siły! okna myłam na dole i na górze, ręce mi opadają!

ale mam dziś dobry humor i jeszcze przed chwilą dowiedziałam się ,że bratowa Tż była na usg dziś (4 miesiąc chyba), i się dowiedzieli jaka płeć...a pokój malowali pod dziewczynkę, obie babcie mówiły,że będzie Marysia a tu ups - chłopczyk ale wiedziałam, normalnie czułam od początku,że facet będzie. Tż chrześniak będzie miał braciszka, pewnie go zamęczy
i jeszcze zanim na usg pojechali to się Tż z bratem o paczkę fajek założył i wygrał

zmykam jeszcze sprzątać.

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:12   #319
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja sie tylko przywitam i zaraz mykam, bo muszę dzisiaj zacząć robić rojekt na po świeta bo muszę wysłać moją częśc dalej i całość wróci do mnie po świętach żeby mmogła to skończyć.. bo jak sama czegoś nie zrobię to wiem że nie będzie to dopracowane i będę zła
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:28   #320
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Szanuś ja jeszcze nie wiem jakie placuszki będą na te święta a Ty co planujesz?
ja jak narazie to Muffinki,rogaliki z orzechami, ciasteczka ala pieguski no i zrobię mazurka,ciasto czekoladowe Moja siostra tez coś piecze to ja nie będę przesadzała Moja siostra chyba sernik i makowiec i Raffaello
Cytat:
u mnie sernik, wafel z mleka w proszku, ciasto z ananasem i wiórkami, babka z czekoladą, murzynek
hmm wafel z mleka w proszku? a co to takiego? jak to się robi?
[quote=grulla;11805434
ja piekę babkę, muffinki, dwie babeczki - jedna w kształcie zajączka a druga baranka . mam plan jeszcze zrobić takiego jakby mazurka,ale na francuskim cieście chyba tyle, choć uwielbiam piec, może mnie jeszcze najdzie na coś

już niedługo jadę do Tż! [/quote]
no ja bym chciała takiego baranka i zajączka ale nie mam formy
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Widziałam, widziałam, miałam Ci odp ale w pracy czasem pisze coś, a w trakcie mi przerwą i "zapominam"
My "zmówiny" mieliśmy w Boże Narodzenie, czyli 1,5 meisiaca po zaręczynach. Ja to zaproponowałam, po tym, jak moja mama zapytała, czy myślimy o zapoznaniu ich z rodzicami Tż. Powiedziałam więc Tż, że skoro wyznaczyliśmy datę, rozglądamy sie za salą, to myślę, ze miło by było przedstawić sobie rodziców, bo nie chciałam, by poznali się (jak w przypadku jednego z moich braci) dopiero na kilka dni przed ślubem. Zapytał rodziców, stwierdzili, ze to dobry pomysł, więc ja ustaliłam datę i godzinę i... gotowe Też sie bałam, a okazało się, ze niepotrzebnie. Na poczatkuz awsze jest sztywno, ale potem się tak ojcowie rozklekotali, ze o ślubie ani słowa w sumie nie było Mama Tż i mój ojciec "podgadując" zmusili w sumie mego biednego Tż o poproszenie moich rodziców o moją rękę I tak nam zeszło 7 godzin! Ciekawe, jak będzie teraz
aha skleroza nie martw się,też taką mam
fajnie,że Wasi rodzice się tak dogadalija też bym tak chciała ,mama nadzieję,że będzie ok. hh niezłe presja na Twojego TŻ ciekawa jestem jak mój by zareagował gdyby takie coś zaszło u nas hehe

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a ja lubie jeść samo awokado i zawsze jak kupuje do guacamole to kupuje jedno więcej

Kupiłam dziś cudna sukienkę, tzn. mama mi kupiła
sukienka rzeczywiście nie wygląda zachwycająco na stronce,aczkolwiek jest ładna ciekawa jestem jak Ty w niej wyglądasz pewnie ślicznie
awokado nie lubię
Cytat:
to ja miałam na studniówkę za tyle samo plus jedno zero Póki co ubrałam ja dwa razy i sie zastanawiam czy nie sprzedać na allegro czy zostawić, bo mogłabym ją jeszcze kiedyś założyć jakby się trafiła poważna impreza w długich sukniach. Zwłaszcza, że jest na tyle klasyczna, że mogłabym w niej wystąpic za x lat

Znalazłam oferte pracy, która wygląda ciekawie...do tego spełniam wymagania, ale trochę się boję wysłać cv, bo się boję, że nie będą mnie chcieli...myślicie, żeby wysłać? I to jest normalna praca 8-16.30...ale może by mi poszli na reke ze studiami...myślicie, zeby wysłac czy nie? Nie wiem co się tak boję
Kobieto idź mierzyć a nie marudź ale dobrze zrobiłaś,że poszłaś obadać sprawę kobieta nie marudziła,że już pytasz a tyle czasu do ślubu?
nie sprzedawaj tej sukienki,może Ci jeszcze posłużyć
Wysyłaj CV! zobaczysz co będzie jesteś odważna dziewczyna więc do dzieła i pisz jakie efekty tego są

Mój kicia bawi sie już od godziny badylem od żonkila hh,kreci nim,rzuca,łapie w dwie łapki i podrzuca,zabawnie wygląda hehe
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:44   #321
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Kobieto idź mierzyć a nie marudź ale dobrze zrobiłaś,że poszłaś obadać sprawę kobieta nie marudziła,że już pytasz a tyle czasu do ślubu?
nie sprzedawaj tej sukienki,może Ci jeszcze posłużyć
Wysyłaj CV! zobaczysz co będzie jesteś odważna dziewczyna więc do dzieła i pisz jakie efekty tego są
pójdę mierzyć we wrześniu, bo dłużej nie wytrzymam Chyba, że pójdę kiedyś wcześniej z koleżanką z roku, bo ona też ma ślub w 2010 i umówiłyśmy się, że idziemy razem
Zdecydowałam, ze przerobię cv przez święta i wyślę im w poniedziałek.
Babka w ogóle nie marudziła, myslała, że ja na ten rok i juz wzięła kalendarz, żeby mnie umówic na mierzenie, ale jej powiedziałam, ze nie ma sensu, bo ja dopiero w przyszłym roku i chciałam sie tylko zorientowac i zobaczyć na żywo te suknie, które mi sie podobają. W ogle strasznie dużo dziewczyn tam było do mierzenia. A jedna juz była na ostatniej przymiarce, fajnie jejW ogole spodobało mi się to, ze powiedziala, że ta Relieve nie będzie dla mnie odpowiednia (to ta za 5600 zł), czyli mam pewnośc, że tam na prawdę doradzają a nie wciskają byle by suknia była droga. Zwłaszcza, że ta dziewczyna od ostatniej przymiarki chciała bolerko a babka jej mówi, że po co wydawac kasę jak na pewno będzie ciepło a poza tym ma welon i to wystarczy. Aha i w katalogu były ceny sukien w euro - 1400, 1600 - takie dostrzegłam. Jednka w złotówkach jest taniej, więc cieszmy się
W ogóle raz byłam świadkiem, bodajże w Cymbelline, jak babka oburzona do dziewczyny, ze ona dopiero teraz przychodzi po suknie a powinna wczesniejI dym i łaske lasce robi, że jej suknię sprzeda.

Byłam przez godzinkę na rowerku
Stary 2009-04-09, 19:47   #322
obca7
Wtajemniczenie

O rajciu te porządki mnie wykończą Powycierałam kurze, podłogi umyłam, 14 par drzwii jeszcze schody przed domem. I na dzisiaj koniec, jutro reszta Wstyd się przyznać, ale ja placków piec nie umiem i jutro mamam się tym zajmie Jak wpadnie w trans to pewnie z 8 upiecze A za to ja będę gotować co uwielbiamNo i reszta porządków
Stary 2009-04-09, 19:54   #323
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
O rajciu te porządki mnie wykończą Powycierałam kurze, podłogi umyłam, 14 par drzwii jeszcze schody przed domem. I na dzisiaj koniec, jutro reszta Wstyd się przyznać, ale ja placków piec nie umiem i jutro mamam się tym zajmie Jak wpadnie w trans to pewnie z 8 upiecze A za to ja będę gotować co uwielbiamNo i reszta porządków
u mnie kurze, podłogi(w całym domu) i 11 drzwi to normalne weekendowe sprzątanko A myjesz schody przed domem tak mopem? Bo ja tylko zamiatam i taras zamiatam.
Muszę się wykąpać po tym rowerze, ale musiałam wejść na neta, żeby sprawdzić ile kalorii spaliłam
NIe martw się, ja tez nie umiem piec ciasta. Tzn jest jedno - takie, które uwielbia mój tż - wrzuca się jabłka, makę, kakao, orzechy i cos tam i sie to miesza w garnku i do brytfanny(brytwanny???) i do piekarnika i gotoweMam często je robi, bo jest bardzo proste. A jutro będzie robić ptasie mleczko, mniam
Stary 2009-04-09, 19:59   #324
obca7
Wtajemniczenie

Kurze i podłogi to tez często a drzwi traktujemy po macoszemu zwłaszcza zimąNop myje mopem, żeby ładne czyste były O właśnie przypomniałaś mi, ze balkony jeszcze możnaby wyszorować Ale to jutro dziś mi się nie chce Dlatego ja chcę mały dom, żeby za dużo sprzątania nie było, bo ten jest zdecydowanie za duży
Stary 2009-04-09, 20:10   #325
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Kurze i podłogi to tez często a drzwi traktujemy po macoszemu zwłaszcza zimąNop myje mopem, żeby ładne czyste były O właśnie przypomniałaś mi, ze balkony jeszcze możnaby wyszorować Ale to jutro dziś mi się nie chce Dlatego ja chcę mały dom, żeby za dużo sprzątania nie było, bo ten jest zdecydowanie za duży
ja nie tykam balkonów Tylko w zimie śnieg zmiatam, ale jest akurat fajne zajęcie
Dlatego myję drzwi, bo mamy takie z okienkami, cos mniej więcej jak te:
http://www.dre.pl/drzwi/idea.htm
i strasznie na nich kurz w tych załamaniach osiada.
Tez uważam, że nie ma co budowac wielkiego domu, bo jednak sie człowiek namęczy, zeby to posprzątać. Teraz już się nie buduję takich wielopokoleniowych domów z oddzielnymi miekszniami na piętrach(te kwadratowe) i całe szczęście, bo sa brzydkie i wielkie. MOja ciocia ma taki i mają parter, tam wujek jakies rupiecie trzyma, pierwsze piętro i na drugim kuzynka mieszka. I całe szczęście, bo po co by im był taki dom, jakby żadne dziecko z nimi nie zostało. Moi rodzice wybudowali taki w sam raz, własnie z myślą o tym, ze nie ma wystawiac wielkiej chawiry, bo jak my się z bratem wyprowadzimy to po co im dom wielki jak zamczysko.
W ogóle to coraz częściej myślęo mieszkanku. Rozmiawiałam z tż ostatnio i jak zrealizuję moje plany - czyli pójdę do pracy od piątego roku(ale spróbuje wcześniej poszukać, juz zacznę) to może nam sie uda kupić coś przed ślubem. Tylko, że on woli najpierw zmienić auto, więc nie wiem jak to będzie z tą kolejnością
Stary 2009-04-09, 20:19   #326
obca7
Wtajemniczenie

Właśnie my mamy taki duzy. Parter i 2 piętra. Ale na 6 osób to w sam raz. Chociaż jak siostra się wyprowadziła to więcej miejsca się zrobiło i jeden pokój jest pusty bo Gabriel(8lat) jeszcze woli spać z rodzicami Ale ten dom wybudowali jakieś 20 lat temu i dlatego taki duży. Wczoraj było 5 lat jak się do niego wprowadziliśmy Mama mówi, że teraz by takiego dużego nie zrobili i mówi, że na starość sobie taki malutki domek wybudują Tylko ciekawe kto tu będzie mieszkał, bo wspominali coś ostatnio, ze każdmu z nas kupią działkę, bo nie ma to jak mieć swoje podwórko i swój domekKochanie rodzice

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-04-09 o 20:24
Stary 2009-04-09, 20:39   #327
szana
Zadomowienie

Cytat:
pójdę mierzyć we wrześniu, bo dłużej nie wytrzymam Chyba, że pójdę kiedyś wcześniej z koleżanką z roku, bo ona też ma ślub w 2010 i umówiłyśmy się, że idziemy razem
Babka w ogóle nie marudziła, myslała, że ja na ten rok i juz wzięła kalendarz, żeby mnie umówic na mierzenie, ale jej powiedziałam, ze nie ma sensu, bo ja dopiero w przyszłym roku i chciałam sie tylko zorientowac i zobaczyć na żywo te suknie, które mi sie podobają. W ogle strasznie dużo dziewczyn tam było do mierzenia. A jedna juz była na ostatniej przymiarce, fajnie jejW ogole spodobało mi się to, ze powiedziala, że ta Relieve nie będzie dla mnie odpowiednia (to ta za 5600 zł), czyli mam pewnośc, że tam na prawdę doradzają a nie wciskają byle by suknia była droga. Zwłaszcza, że ta dziewczyna od ostatniej przymiarki chciała bolerko a babka jej mówi, że po co wydawac kasę jak na pewno będzie ciepło a poza tym ma welon i to wystarczy. Aha i w katalogu były ceny sukien w euro - 1400, 1600 - takie dostrzegłam. Jednka w złotówkach jest taniej, więc cieszmy się
W ogóle raz byłam świadkiem, bodajże w Cymbelline, jak babka oburzona do dziewczyny, ze ona dopiero teraz przychodzi po suknie a powinna wczesniejI dym i łaske lasce robi, że jej suknię sprzeda.

aha no chyba,że tak ja to bym już chetnie poszła ale się boje,że mnie z salonu wygonią
właśnie chciała bym żebym trafiła na taką ekspedientkę która powie prosto z mostu,że w tym mi nie będzie dobrze bo to i tamto a w tym będzie i nie będzie na ceny patrzała,żeby wcisnąć mi droższą itd. Więc już wiesz,że w tym salonie będziesz należycie obsłużona fajnie,że tak traf iłaś i tak jednak przymierz tę,która Ci się podoba,żebyś sama oceniła jak w niej wyglądasz!
no super,że nawet odradzają zakup jeśli nie jest potrzebny
Boje się ,że trafię na taką kobitę albo taki salon,że same kłopoty będą...ja to mam "szczęście"
ale tak naprawdę to chciała bym już mierzyć
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:50   #328
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
Kasia, a z tym TŻ....mam nadzieję, że poukłada się jak najlepiej
a ślub? będzie?
między nami super, ale to nie o nas chodzi, ale nie chcę tego pisać.

A wafel z masą z mleka w proszku to pychota

Stary 2009-04-09, 23:44   #329
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

moja kuzynka właśnie też kupowała suknię w madonnie w krakowie i też pani jej wszystko od razu z góry doradziła w czym jej będzie dobrze a której sukni lepiej nie brac.. też sobie upatrzyła suknie w necie ale pani jej ją dała do zmierzenia zeby się przekonała że nie jest dla niej i kiedy kuzynka przyznała jej racje to sprzedawczyni od razu zaproponowała jej najbardziej pasujące modele. kuzynka mówiła że tam jest takie doradztwo superowe że 6 sukni zmierzyła i już wiedziała która będzię tą jedyną. szkoda ze ja nie mogę do Krakowa sobie pojechać sukni pomierzyć ale mamusia dziś powiedziała że w wakacje pojedziemy do Warszawy do madonny i tam sobie pomierzę kiecki a potem jak cos wpadnie w oko to spróbujemy szyć no bo za 4500zł to ciut za drogo... w ogóle przechodziłam dzisiaj koło tego zakładu szycia sukien ślubnych i już prawie tam weszłam sobie pooglądać bo tyyyyyyle manekinów stało ubranych w ich suknie ale stwierdziłam że niedługo pójdę z mamą razem to od razu podpytamy ile wczesniej trzeba się zapisać i takie tam a więc może nawet jutro tam skoczę strasznie już mi się chce suknie pomierzyć

Cytat:

A wafel z masą z mleka w proszku to pychota
Kasia najważniejsze że między wami jest super cała reszta nie ma znaczenia! miłość wszystko zwycięży

a co do wafli to ja lubię takie z masą ale z mleka słodzonego takiego w puszce co się gotuje ale zdaje mi się ze i takie z mleka w proszku jadłam- są przepyszne

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Kasia właśnie spojrzałam na twój podpis- jak ty chudniesz superowo szybko!!! zaczęłaś coś ćwiczyć czy co?? aż ci zazdroszczę takiego prawie 2 kilogramowego spadku wagi!!! wow!
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 02:31   #330
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
wiem, że nie o Was po prostu pytałam o sytuację, ale oczywiście nie wnikam w szczegóły najważniejsze, że z Wami dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości