Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 20:38   #3301
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Martucha, rodzice TŻ Madzialenki są chyba po rozwodzie,

ale właściwie Madzia, mogłabyś dać osobno jego rodzicom płytę. Jedną mamie i drugą jego tacie, bo jedną to wiadomo, że się nie podzielą
wiem ze sa po rozwodzie ale to nie umiejsza faktu ze sa jego rodzicami to ze sie im nieulozyo ieznaczy ze niemaja dostac prezentow tak jak piszesz moga dostac 2... a tata jaki jest taki jest ale jest jego ojcem i pewnie tz go mimo wsyzto kocha bardzo mocno..

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
wiec tak: sukienka ta byla zamknieta w gablotce i pani nie pamietala ile ona kosztowala, ale powiedziala, ze orientacyjnie 1400-1600 zl
tam myslalam... bo ta w salonie tez mi powiediala ze kolo 1600 tak mniejwiecej.. ale jest piekna co.. powiedz mi ona ten cienki marial jest na przodzie nalozony na gore sukni - ale ten material spod spodu lejacy jest na prostona piersiach czy dekold tez w stozki? mam nadzieje ze mnie zrozumialas

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-09 o 21:09
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:39   #3302
agis04
Przyczajenie

Cytat:
izka uczesanie wybralas swietne, ladny koczek, tylko ze mnie kurcze nie pokreca sie tak wlosy, musze miec na gladko a widze ze ta pani ma przedzialek z boku a ja mam tak grzywke, a ty masz grzywke? zostawiasz ja, czy zaczesujesz na slub do koka?
jak wypniesz welon to zostanie piekna ozdoba, tez mam taki zamiar, by tak zrobic, zeby za spokojnie przy tym moim koku nie bylo. a moj wzrost to 1.56, takze odwrotna koncowka niz u ciebie a moj TZ ma ponad 1.85 takze chce sie na ten dzien "wydluzyc"

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

agis obraczki baaardzo ladne. gratuluje wyboru, teraz juz wiem jak ciezko sie zdecydowac. a mozesz mi powiedziec, czy to sa z zoltego, czy z bialego zlota?, bo my chcemy zloto biale nierodowane, a te wasze tak mi wygladaja (cudnie). niestety sklep, ktory proponujesz jest w wawie, a ja w krk...
w red rubin zwezanie, poszerzanie, odswiezanie tez jest w cenie (w gwarancji, tak to pani okreslila)
Obrączki sa z żółtego złota. Najpierw myslalam o polaczeniu bialego i zoltego ale przyjaciole moi odradzili mi to bo obraczki po jakims czasie bardzo brzydko wygladajav ( niestety widzialam w realu i naprawde tak wygladaja).
A te mi sie od razu spodobaly. !!!

A Ty nad jakimi Myslalas??
agis04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:42   #3303
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Witajcie wszystkie PM 2009,widze ze niechcecie aby był watek sierpniowek.Mi jest obojetnie gdzie bede pisala czasem potrzebuje szczerych rad.Powiem szczerze ze widze ze jestescie juz stałymi odwiedzajacymi wizaz i mozna powiedziec ze niektore z was zgrały sie.Nam nowym chodzi tylko o to ze wy juz przerobiłyscie sukienki,sale itp widac ze juz rozmawiacie na inne tematy a my nowe to wlasnie zaczynamy od sukni,sali itd i troszke trudno nam wbic sie w wasza rozmowe bo jeszcze niedoszłysmy np do zamawiania kwiatkow czy czegos co robi sie blizej terminu.Dlatego tez wlasnie załozylam watek sierpniowek bo jest jeszcze troszke czasu wlasnie zaczynamy zalatwiac prawie to samo w tym samym czasie.

Pozdrawiam wsz wszystkie PM2009 BEZ WZGLEDU NA MIESIAC

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Chciałam tylko was spytac czy ktoras z was zakupiła suknie w sklepie m.e.c w krakowie?
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:46   #3304
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie PM 2009,widze ze niechcecie aby był watek sierpniowek.Mi jest obojetnie gdzie bede pisala czasem potrzebuje szczerych rad.Powiem szczerze ze widze ze jestescie juz stałymi odwiedzajacymi wizaz i mozna powiedziec ze niektore z was zgrały sie.Nam nowym chodzi tylko o to ze wy juz przerobiłyscie sukienki,sale itp widac ze juz rozmawiacie na inne tematy a my nowe to wlasnie zaczynamy od sukni,sali itd i troszke trudno nam wbic sie w wasza rozmowe bo jeszcze niedoszłysmy np do zamawiania kwiatkow czy czegos co robi sie blizej terminu.Dlatego tez wlasnie załozylam watek sierpniowek bo jest jeszcze troszke czasu wlasnie zaczynamy zalatwiac prawie to samo w tym samym czasie.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Chciałam tylko was spytac czy ktoras z was zakupiła suknie w sklepie m.e.c w krakowie?
ale z tego co wiem to nie robimy watkow dzielac nas na miesiace wszystkie jestesmy pm 2009 i jak masz pytania to pisz my chetnie przyjmujemy nowe pany a jak bedzies zpisac to zobaczysz ze wbicie sie do nas niejest takie trudne
Stary 2009-04-09, 20:48   #3305
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agis04 Pokaż wiadomość

I sie pochwale ze w weekend znalazlam i zakupilam moja wymarzona sukienke!!!Zdjecia nie oddaja jej calego uroku. Co sadzicie??
sliczna suknia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:50   #3306
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Ja z moim TŻ bardzi chcieliśmy łączone złoto, ale tak dużo tu piszecie o tym, że takie obrączki sie niszczą i w sumie już nie wiem. Chyba zaczne szukać od początku jednokolorowych obrączek, bo wcześniej nie zwracałam na takie uwagi.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:52   #3307
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
pasuje nawet bardzo
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
azzis komplet wygląda jakby był kupowany razem, naprawdę pasuje
Cytat:
dopasowalas to tak, ze nie widac roznicy zadnej. super komplet ci wyszedl
Cytat:
Wygląda jak prawdziwy komplet, nie widać różnicy
Dzięki dziewczyny ))
Właśnie wróciliśmy od znajomych (poprosiliśmy ich żeby nas zawieźli swoim autem do ślubu). Zgodzili się

Jutro mam ostateczną (chyba) przymiarkę sukni... Trzymajcie kciuki

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:55   #3308
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Sluby grudzień 2009 r.

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
oki zatem moze sluby zimowe

ehhh szkoda slow
bam sie komus nalezy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:57   #3309
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:

Riana ja tez jestem tutaj nowa, i jeszcze pewnie mniej rzeczy mam zalatwionych niz sierpniowki (slub dopiero w pazdzierniku), ale jakos daje sobie rade tutaj jak mam pytanie to pytam i dziewczyny zawsze odpowiedza i doradza. chociaz przyznam, ze masz tez troche racji, ze jak sie jest na podobnym etapie w przygotowaniach to lepiej sie dogadac, dlatego bede tez zagladac do was (mimo ze jestem z pazdziernika), ale dziewczyny tutaj sa juz w tych sprawach/przygotowaniach "doswiadczone" i mozna sie uczyc na ich bledach i wiele rzeczy dowiedziec.

co do salonu m.e.c. bylam tam i mierzylam tam sukienke, ale niestety nie kupilam narazie (nie moge sie zdecydowac), takze

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:05   #3310
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad kupieniem krótkiego welonu na zmianę, ale średnio mam na to ochotę, wolałabym mój dlugi welon zdjąć po uroczystości. wiem, że już o to pytałam, ale ciekawa jestem czy któraś z Was też planuje coś takiego, a jeśli tak to czy nie mając nic na przyjęciu można na oczepinach rzucić jakimś krótkim welonem kupiionym na allegro???

a tak BTW, prosicie od siebie z pracy??? moje miejsce pracy jest 3 godziny drogi od miejsca ślubu, jest sens prosić na sam ślub? czy w ogóle?
ja zapraszam swoich szefów, tzn małżenstwo bo tylko z nimi pracuje, jest jeszcze 4 przedstawicieli ale ich widze 2 razy w miesiacu wiec praktycznie sie nie znamy, a z szefostwem siedze na co dzien i nie wyobrazam sobie ich nie zaprosic \

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
ooooooo fajnie

dziewczyny, znacie sprawdzone sposoby na zrzucenie ciała?
stosował ktoś dietę kopenhaską???
oj tylko nie to
jak juz wczesniej ktos wspominal polecam SB naprawde mozna na tym schudnac i bedac przy okazji najedzonym
sama kiedys stosowalam te dietke... a teraz to jakas na przytycie by mi sie przydala

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:09   #3311
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agis04 Pokaż wiadomość
Obrączki sa z żółtego złota. Najpierw myslalam o polaczeniu bialego i zoltego ale przyjaciole moi odradzili mi to bo obraczki po jakims czasie bardzo brzydko wygladajav ( niestety widzialam w realu i naprawde tak wygladaja).
A te mi sie od razu spodobaly. !!!

A Ty nad jakimi Myslalas??
zastanawiamy sie nad obraczkami z bialego ale nierodowanego zlota i one maja kolor taki hmmm zolty slomkowy (jak szampan, cos takiego) i ewentualnie to zloto polaczyc z zoltym. do tego w mojej obraczce chce brylanciki lub jeden, nie nosze bizuterii, wiec obraczke chcialabym miec taka ozdobna bardziej.

Stary 2009-04-09, 21:13   #3312
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a czemu tylko dla twoich rodzicow? ja bym se wkurzyla jakby moj tz chcial plyte tylko dla swoich rodzicow.. ogolnie to lekka dyskryminacja...
Cytat:
Martucha, rodzice TŻ Madzialenki są chyba po rozwodzie,

ale właściwie Madzia, mogłabyś dać osobno jego rodzicom płytę. Jedną mamie i drugą jego tacie, bo jedną to wiadomo, że się nie podzielą
Cytat:
wiem ze sa po rozwodzie ale to nie umiejsza faktu ze sa jego rodzicami to ze sie im nieulozyo ieznaczy ze niemaja dostac prezentow tak jak piszesz moga dostac 2... a tata jaki jest taki jest ale jest jego ojcem i pewnie tz go mimo wsyzto kocha bardzo mocno..
Juz wyjasniam
tak są po rozwodzie a od kilku lat nawet "czesc " sobie nie mówią. Album bedzie dla wszytskich. tzn dla jego rodziców i dla moch rodziców. za to płytke chce dac tylko dla swoich. bo chce by byla taka miłosna. n wiecie, zdjecia ich ze slubu, zdjecia nasze z TZ z przed slubu, podkład jakis ladny.
Rozmawiałam dzis z TZ i oczywiscie nie wyskoczyłam od razy, ze tylko dla moich rodziców to chce. ale sie zapytałam czy on tez chce. a TZ sam powiedział, ze nie. Ze to nie pasuje. i ze zrobimy ja razem ale dla moich. On chce tylko album, kwiaty i sam wymysli co dac tatom.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:15   #3313
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

jak juz wczesniej ktos wspominal polecam SB naprawde mozna na tym schudnac i bedac przy okazji najedzonym
sama kiedys stosowalam te dietke... a teraz to jakas na przytycie by mi sie przydala

MisQa czyli na tej diecie tak duzo zrzucilas, ze teraz chcesz przytyc? hmmm chyba poczytam o niej , chyba ze jeszcze inne czynniki mialy na ciebie wplyw?

Stary 2009-04-09, 21:16   #3314
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:

co do salonu m.e.c. bylam tam i mierzylam tam sukienke, ale niestety nie kupilam narazie (nie moge sie zdecydowac), takze
A KTORA MIERZYŁAS? JA MIERZYLAM COS PODOBNEGO DO TYCH ,LECZ NIEMOGE ZNALESC TAKIEJ SAMEJ ZEBY WAM KOCHANIUTKIE POKAZAC
http://www.maggiesottero.com/dress.a...=28&style=A614

http://www.maggiesottero.com/dress.a...=29&style=S774

http://www.maggiesottero.com/dress.a...=28&style=V202

http://www.maggiesottero.com/dress.a...=27&style=J170

http://www.maggiesottero.com/dress.a...26&style=A3032

http://www.maggiesottero.com/dress.a...22&style=A3112

ta mierzylam ecri ale jakos nieprzekonana jestem http://www.maggiesottero.com/dress.a...=31&style=A453
Stary 2009-04-09, 21:22   #3315
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj Ja tam mierzyłam suknie i prawdę mówiąc to średnio. Pani chciałam mi wcisnąć okropnie rozłożystą suknię zachwycając się jak ja w niej pięknie wyglądam. A ja jestem bardzo szczupła więc najpierw była suknia, suknia a na końcu w tym wszystkim ja. Potem nie chciała dać mi do mierzenia sukienki która mi się podobała. Postawiłam na swoim i dostałam ją do mierzenia. W tym problem, że zaczęli mi od razu dopinać ramiączka do tej sukni, które w ogóle nie pasowały, no ale usłyszałam że "suknia się nie utrzyma" - dodam że była bardzo lekka, muślinowa. Jakoś we wcześniejszych salonach mierzyłam suknie i się trzymały, kupiłam suknię w innym salonie bez ramiączek i też się trzyma.
Do niej dostałam halkę na kole bo "inna się nie nadaje". Zrezygnowałam z zakupu. Nie chciałam się męczyć z każdą rzeczą, która by mi nie pasowała.
Co prawda obsługi z Madonny Pani nie pobiła, była miła tylko ... o już wiem - przekonana do swojej wizji Ale suknie mają bardzo ładne.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:24   #3316
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Napisane przez MisQa

A CO TO ZA DIETA? JA PIJE HERBATKE NA ODCHUDZANIE+TRAWIENIE
nIESTETY NIEMOGE CWICZYC BO JESTEM PO OPERACJI NA PRZEPUCHLINE.MYSLALAM O TABLETKACH MERIDA 15 ALE SIE ZASTANAWIAM PODOBNO JEST KILKA UBOCZNYCH SKUTKOW.kURCZE JESZCZE NIEDAWNO WAZYŁAM 56KG A PRZEZ TA PRZEPUCHLINE(ZERO RUCHU POL ROKU CZEKALAM NA ZABIEG) I MI SIE PRZYTYŁO I TERAZ BYM CHCIŁA SCHUDNAC BO PRZECIEZ ROZMIAR 40 TO DUZOOOOOOOOOOO MAJAC KIEDYS 34/36
Stary 2009-04-09, 21:24   #3317
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Juz wyjasniam
tak są po rozwodzie a od kilku lat nawet "czesc " sobie nie mówią. Album bedzie dla wszytskich. tzn dla jego rodziców i dla moch rodziców. za to płytke chce dac tylko dla swoich. bo chce by byla taka miłosna. n wiecie, zdjecia ich ze slubu, zdjecia nasze z TZ z przed slubu, podkład jakis ladny.
Rozmawiałam dzis z TZ i oczywiscie nie wyskoczyłam od razy, ze tylko dla moich rodziców to chce. ale sie zapytałam czy on tez chce. a TZ sam powiedział, ze nie. Ze to nie pasuje. i ze zrobimy ja razem ale dla moich. On chce tylko album, kwiaty i sam wymysli co dac tatom.
ale plyte bys dala po slubie? bo mimo wszytko to dla mnie takie nieteges...
jak po slubie to spoko ale jak w trkacie to tak troche niesprawiedliwie ja jestem bardzo uczulona na punkcie TO SAMO bo niechce zeby ktoras z mam poczula sie urazona...

moim zdaniem 4 i 5 sa naljepsze..
Stary 2009-04-09, 21:26   #3318
zlotko855
Rozeznanie

piekne te suknie.... a najbardziej: http://www.maggiesottero.com/dress.a...22&style=A3112

tylko, ze ja mierzylam tam inny fason... taka "rybke", bo chyba dobrze kojarze salon.... wchodzi sie tam po schodkach, wystroj to takie starsze meble i sukienki wisialy po prawej stronie od wejscia a przy wejsiu byly manekiny?, a przebieralnia jest w drugim mniejszym pomieszczeniu?
podobaja mi sie sukienki, ktore gorset maja wciety, bo mam male piersi i te ktore mialy prosty gorset robily mi pancerz.

a bylas moze w pasarzu weneckim? badz w cymbelinbe lub karolina?

Stary 2009-04-09, 21:30   #3319
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ale plyte bys dala po slubie? bo mimo wszytko to dla mnie takie nieteges...
jak po slubie to spoko ale jak w trkacie to tak troche niesprawiedliwie ja jestem bardzo uczulona na punkcie TO SAMO bo niechce zeby ktoras z mam poczula sie urazona...
sama nie wiem kiedy. Myslałam, ze w dniu slubu, ale w sumie moge i po slubie i dodac do niej zdjęcia ze slubu.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 21:33   #3320
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
sama nie wiem kiedy. Myslałam, ze w dniu slubu, ale w sumie moge i po slubie i dodac do niej zdjęcia ze slubu.
wiesz chodzi mi tylko o to ze jak beda rozmawiac o prezentach to tesciowa przypadkiem sie zorientuje ze niedostala.. a roznie to bywa a poco sobie robic problemy juz na poczatku.. jak chces zim cos dac z ilosci od siebie dograj do tego piekne fotki z wesela i zanies w ramach podziekowan jesczez raz ale po slubie..
pisze tak bo obawiam sie e moja tesciowa poczul by sie obrazona i do tego nagadalaby na mnie woim pozostalym synowym. wiec ja jej schodze z oczu i staram sie traktowac sprawiedliwie.. choc czasem.. ach my baby
Stary 2009-04-09, 21:33   #3321
groszek80
Raczkowanie

Dot.: Sluby sierpniowe 2009

[quote=zlotko855;11821188]Witajcie,
zupelnie przypadkiem tutaj do Was zajrzalam, poniewaz slub mam w pazdzierniku, wiec nie jestem sierpniowka ale chcialam spytac groszka o obraczki, poniewaz dzisiaj z TZ bylismy wlasnie w krk w red rubin i pani orientacyjne oszacowala nam cene obraczek, ktore nam sie podobaly na 2900 zl, tez mamy karte rabatowa z targow, takze bedzie cos mniej, o ile te obraczki wezmiemy, bo szczerze mowiac jest tam taki wybor, ze moze jeszcze na cos innego sie zdecydujemy i jestem najbardziej chyba z tego sklepu zadowolona (mila obsluga, wiem to ich praca, ale milej jest kupowac w takiej atmosferze). Chcialam spytac, czy ta orientacyjnie ustalona cena 2900 zmienia sie? groszku tez tak mieliscie? czy spada ona np w dol? kusi mnie ten sklep, zreszta ten rubin od srodka w obraczki chyba najlepiej zainwestowac, bo nosimy je cale zycie

witaj złotko. Nam Pani wstępnie oszacowała komplet na 3400, a w sumie zapłaciliśmy dokładnie 2810 zł. Cena złota u nich to 170 zł za gram, jak są kamienie to liczą osobno. W sumie moja była tańsza niż zakładano, a mojego lubego droższa. Z tego co nam powiedziała Pani, oni obliczają tą kwotę lekko ją zawyżając, aby potem klient był zadowolony, że musi zapłacić mniej, a nie więcej. Bardzo podobała mi się obsługa w tym salonie, ale musicie uważać na to jak będzie wam liczony rabat. Jedna Pani chciała nam policzyć rabat z targów tylko na złoto, a nie na brylanty!!! Zrobiłam małą rewoltę i potem było już ok!!! Obrączki mają piękne. I ten rubin My stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej na obrączki - są na całe życie, także zupełnie tak jak wy!! Pozdrawiam i w razie pytań chętnie odpowiem. A co z sukienką masz już coś upatrzonego??

-

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
tak, tak mają piękną kolekcje, ale cena!!!! Masakra a powiedz mi jeszcze ile się czeka na odbiór obrączek? Wasze są piękne, jeszcze z rubinem to już w ogóle cudo
ewurka my czekaliśmy tylko 3 tygodnie!! Strasznie szybko nam zrobili, teraz myślimy jeszcze o tym co napisać w środku...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Tak Justyna33333 wkleiłam a to dlatego bo jak załozyłam ten watek to wlasnie ktos mial pretensje ze watek sierpniowy jest.Co do watku PM2009,niestety niektore z was sa juz stałymi bywalcami wizazu i juz jestescie rozkrecone a nowym dziewczyna trudno wbic sie w jakas tam rozmowe.Co do sukien to na PM 2009 tez mowicie ogółem o wszystkim nietylko o slubie,wiec nierozumiem dlaczego masz pretensje o watek sierpniowy

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Witam,my z polowa czerwca

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Wisienki---a wy gdzie macie slub?Jestes moze z Krakowa?

DZIEWCZYNY SIERPNIOWKI--widze ze jestescie zatym azeby ten watek byl.Moze wyrazcie swoje zdanie czy piszemy tu w Sierpniowkach?czy w PM2009?

Dzis bylam mierzyc te sukienki ktore wkleiłam ,niestety zadna z nim masakra .Niewiem czy kojarzycie sklep M.E.C ul.Filipa,niestety niemaja stronki www.U nich sa suknie z zagranicy dokładnie USA.Jest tam sukienka ktora bardzo ładnie na mnie lezy,bardzo wyszczupla.Nieczuje sie w niej jak w pancerzu i co najwazniejsze jest lekka.Mam czas zeby sie zastanowic do 20.04.09 i wpłacic zaliczke 40% i wtedy mogłabym sobie zrobic zdjecie ,inaczej niewolno.Dlatego chcialam spytac czy ktoras z was kupowala tam suknie?
Riana a ty chcesz kupić w salonie? Też o tym myślałami długo się wahałam ale stwierdziłam, że potem nie bardzo będę miała co z nią zrobić, więc będę szyła (oczywiście w Kwie) i to za śmiesznie małe pieniądze. Jadę po świętach dać wzór, a 4 maja pierwsza przymiarka. A pieniądze które miałam wydać na sukienkę przeznaczę na poczet podróży P.S. a na filipa są przesympatyczne Panie!!
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:34   #3322
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Witaj Ja tam mierzyłam suknie i prawdę mówiąc to średnio. Pani chciałam mi wcisnąć okropnie rozłożystą suknię zachwycając się jak ja w niej pięknie wyglądam. A ja jestem bardzo szczupła więc najpierw była suknia, suknia a na końcu w tym wszystkim ja. Potem nie chciała dać mi do mierzenia sukienki która mi się podobała. Postawiłam na swoim i dostałam ją do mierzenia. W tym problem, że zaczęli mi od razu dopinać ramiączka do tej sukni, które w ogóle nie pasowały, no ale usłyszałam że "suknia się nie utrzyma" - dodam że była bardzo lekka, muślinowa. Jakoś we wcześniejszych salonach mierzyłam suknie i się trzymały, kupiłam suknię w innym salonie bez ramiączek i też się trzyma.
Do niej dostałam halkę na kole bo "inna się nie nadaje". Zrezygnowałam z zakupu. Nie chciałam się męczyć z każdą rzeczą, która by mi nie pasowała.
Co prawda obsługi z Madonny Pani nie pobiła, była miła tylko ... o już wiem - przekonana do swojej wizji Ale suknie mają bardzo ładne.
tak suknie maja ładne ja jakos obawiam sie własnie braku ramiaczek tzn wlasnie mi sie wydaje ze tak mi czegos tam brakuje z reguly niechodze z odpietymi ramiaczkami od biustonosza i moze dlatego tak jakos mi dziwnie.Ja tez duzo odwiedzilam salonow nawet bylam sklonna jechac do Warszawy tylko ze cena mnie przerazila .Co do sklepu mec to raczej panie tam pracujace niebylyby mi w stanie cos wcisnac ja jestem osoba ktorej musi sie to podobac a zeby podobalo to musi miec to cos w sobie.Zastanawia mnie tez to ze troszke duzo chca tej zaliczki no i ze niemoglam zrobic fotki wtedy wstawilabym siebie w niej i polegałabym na waszych opiniach.Z drugiej strony to w tej sukni od nich czułam sie najlepiej.Szczerze mowiac niemyslalam o takim kroju mi raczej w głowie byly jak to pani nazwala zwariowane i cos gdzies a tu okazuje sie ze nie dla mnie strasznie pogrubiaja
Stary 2009-04-09, 21:34   #3323
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

iwka widze, ze pan z madonny nie wspominasz najlepiej, podobnie jak ja... moze nie atmosfere, bo pani (zreszta byly dwie) bardzo uprzejmie nam powiedzialy, ze za 20 minut ma przymiarke i nie maja czasu tylko szkoda, ze nawet na to, by zmierzyc suknie pierwszy raz (tak na rozeznanie) trzeba sie umowic na termin. hmmm szkoda, ze tego na stronce nie pisza.

Stary 2009-04-09, 21:34   #3324
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy te obrączki łączone z białego i żółtego złota naprawdę się tak niszczą, bo po świętach jedziemy zamówić i już sama nie wiem jakie???
Stary 2009-04-09, 21:37   #3325
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy te obrączki łączone z białego i żółtego złota naprawdę się tak niszczą, bo po świętach jedziemy zamówić i już sama nie wiem jakie???
a czemu maja sie nieszyc tak naprawde? jedni moi przyjaciele maja od czerwca 2007 i wygladaja normalnie.. wiec nierozumiem ja mam laczone z bialym i hmm tak naprawde nie widze powoku dla ktorego mialy by sie nieszczyc bardziej od nielaczonych... a niszcza sie? hmm moja rada zamow takie jak sie wam podobaja a tym czy sie zniszcza czy nie bedziemy martwic sie za 10 lat
Stary 2009-04-09, 21:41   #3326
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
piekne te suknie.... a najbardziej: http://www.maggiesottero.com/dress.a...22&style=A3112

tylko, ze ja mierzylam tam inny fason... taka "rybke", bo chyba dobrze kojarze salon.... wchodzi sie tam po schodkach, wystroj to takie starsze meble i sukienki wisialy po prawej stronie od wejscia a przy wejsiu byly manekiny?, a przebieralnia jest w drugim mniejszym pomieszczeniu?
podobaja mi sie sukienki, ktore gorset maja wciety, bo mam male piersi i te ktore mialy prosty gorset robily mi pancerz.

a bylas moze w pasarzu weneckim? badz w cymbelinbe lub karolina?
Tak dokładnie to ten sklep jak sie wchodzi to na manekinie suknia po prawej i to ta Tak bylam w pasarzu weneckim,cymberlinbe i karolinie .W cymberlinbe to jak dla mnie panie pracujace zero reakcji ze klijent wszedl .Szczerze to wolałabym małe piersi niz wielki rozmiar.Zreszta teskno mi za moja dawna waga i wszystkim małym

Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi i rady
Stary 2009-04-09, 21:42   #3327
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu maja sie nieszyc tak naprawde? jedni moi przyjaciele maja od czerwca 2007 i wygladaja normalnie.. wiec nierozumiem ja mam laczone z bialym i hmm tak naprawde nie widze powoku dla ktorego mialy by sie nieszczyc bardziej od nielaczonych... a niszcza sie? hmm moja rada zamow takie jak sie wam podobaja a tym czy sie zniszcza czy nie bedziemy martwic sie za 10 lat
Nie wiem właśnie dlaczego miałyby się niszczyć. Któraś z Was właśnie pisała, że widziała jak są zniszczone, ale nie wiem dlaczego miałyby się niszczyć bardziej niż te z jednokolorowego złota.
Stary 2009-04-09, 21:42   #3328
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
izka uczesanie wybralas swietne, ladny koczek, tylko ze mnie kurcze nie pokreca sie tak wlosy, musze miec na gladko a widze ze ta pani ma przedzialek z boku a ja mam tak grzywke, a ty masz grzywke? zostawiasz ja, czy zaczesujesz na slub do koka?
jak wypniesz welon to zostanie piekna ozdoba, tez mam taki zamiar, by tak zrobic, zeby za spokojnie przy tym moim koku nie bylo. a moj wzrost to 1.56, takze odwrotna koncowka niz u ciebie a moj TZ ma ponad 1.85 takze chce sie na ten dzien "wydluzyc"

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

nie mam grzywki i muszę miec przedziałek bo mi beznadziejnie z włosami odgarniętymi do góry.Ja będę mieć na weselu krótki welon a ten długi to tylko do kościoła.ATOMUFKA będe przedłużać włosy z do koka ale to nie będzie dużo kosztowało bo wepnie mi trochę kosmyków tak tylko do fryzury.Dziewczyny znacie juz mnie trochę i nie zdziwicie się jak wam powiem,ze jeszcze nie kupiłam tej spinki do włosów :/ a próbną fryzurę mam dopiero we wtorek

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2009-04-09 o 21:44
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:44   #3329
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:

Moja siora ma wlasnie taka i po roku juz nieładnie wyglada strasznie sie rysuja a to złoto białe wyglada jak srebro zniszczone
Stary 2009-04-09, 21:47   #3330
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja siora ma wlasnie taka i po roku juz nieładnie wyglada strasznie sie rysuja a to złoto białe wyglada jak srebro zniszczone
Ale ciągle mnie zastanawia niby dlaczego białe złoto miałoby się niszczyć bardziej od żółtego???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości