|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Zauważyłam że my ciężaróweczki żyjemy od wizyty do wizyty u ginka. Czas oczekiwania na kolejna wizytę dłuży się i dłuuży....przynajmniej w moim przypadku
![]() Co do dopajania dzieci, faktycznie jak dziecko jest karmione piersią, to nie trzeba dopajać, ale jeśli pije mleko modyfikowane to wręcz trzeba dopajać, zwłaszcza latem.
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, wszystkim które były na badaniach gratuluje zdrowych maluszków Orzeszek masz racjię my tylko czekamy na te badania, ja nie moge sie doczekać 17 kwietnia, kiedy zobacze kruszynkę na monitorze
![]() Klaudia śliczna z ciebie mamusia a brzusio sie ładnie zaokrąglił. Świeta się zaczynają a ja jakoś nie czuje tego nastroju, może dlatego że moja mama jest w Niemczech i nie będzie jej na święta a my spędzimy całe u teściów i jakoś mi smutno bo to pierwsze święta bez mojej rodziny i pewnie cały czas bedzie temat wesela szwagierki który jest za tydzień
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jakoś tak beznadziejnie się czuję, po tych lekach mam takie dziwne pobolewanie w podbrzuszu Wczoraj w kościele myślałam, że zasłabnę i dziś niestety muszę odpuścić mszę, bo będzie dużo ludzi na pewno, duszno i brak miejsc siedzących, więc nie będę ryzykować A po świętach, jak ból nie przejdzie ( na szczęście nie jest non stop) to idę do ginki i pewnie zwolnienie
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie moje drogie!!!! W związku ze zbliżającymi się świętami, chciałabym życzyć Wam zdrowych, spokojnych, radosnych, spędzonych w gronie najbliższych świąt!!!
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczęta!
Ale mamy dziś piękny poranek! wczoraj z mężem zabawailiśmi sięw wielkanocnego zajączka i naszym holenderskim przyjaciołom podrzuciliśmy wieczorem pod drzwi kosz pełen polskich smakołyków i uciekliśmy, po godzinie dostaliśmy sms- byli miło zaskoczeni a my przez całą drogęw samochodzie śmialiśmy się wyobrażając sobie ich miny!co do czekania na usg...tak...ciągle myślę o mojej Kruszynce / Okruszku. co on tam porabia...jak się ma... czy coś czuje...czy wie, że mama go kocha... Orzeszku dziękujemy za życzenia! tobie również życzę pełnych nadziei, pogody ducha i miłości świąt Wielkiej Nocy! Śliczny nowy avatarek..czyżby to mała Gabi? Dziś wielkie sprzątanie , jutro wielkie gotowanie!
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podobnież myślę nieustannie o tej swojej maleńkiej dzidzi, od ostatniego czasu jak czułam jej ruchy teraz jest spokój, cisza, ale może to dlatego że się nie wsłuchuję w to maleństwo, choociaż, ostatnio byliśmy z Gabi u okulisty i jak czekaliśmy na lekarza, mały brzdąc mocno mnie kopnął w brzucholek Jak nie czuję żadnych ruchów to już przychodzą mi dziwne myśli do głowy, ależ mam pokręconą psychikę, zaraz coś sobie wymyślam ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, to moja Gabunia )Ostatnio zauważyłam że siara zaczyna mi wydobywać się z sutków, narazie tylko zauważam zaschnięty płyn na sutkach - raaany jak to wszystko szybko się dzieje!!! Szybko ten czas leci...
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam pokręconą psychikę...czasem przychodzi mi do głowy jakaś niepokojąca myśl, ale staram się ją odganiać jak natrętną muchę...powtarzam sobie jak mantrę: będzie dobrze, musi być dobrze... jutro mamy 14 tygodni ciąży- czy mnie to czyni spokojniejszą? każdy dzień kiedy Kruszynka jest w brzuszku to wielka radość, ale spokój...nie wiem...to jest taki spokój - niepokój... ![]() Ale masz śliczną tą córeńkę.... ![]() dobra, biorę się za porządki....wcale mi się nie chce...
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
. Wczoraj siostra poinformowala mnie, ze nasza mama lezy w szpitalu i miala opercacje .Ehh, nic mi sie dzisiaj nie chce, a tyle jeszcze roboty... |
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Zartownis glowa do gory ! Napewno wszystko bedzie ok... a Ty i tak nie mozesz sie denerwowac... Moja babcia w Nowy Rok byla w szpitalu i porazka, nikomu nic nie chcialo sie robic, duzo osob mialo urlopy i tez siedziala tam dluzej niepotrzebnie...
U nas tez pogoda cuuuuudownaaaaaaaaa Czeka mnie dzis duzo porzadkow a tak sie nie chce![]() Wszystkim rowniez zycze Wesollego Allelujach Ps. A ja znalazlam w polce jajeczko sprzed 2lat, ktore sie wklada do sloika z woda i po 2 dniach sie wykluwa zwierzatko, mam kurczaczka i juz mu dziubek widac
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dziś będziemy wszyscy robić pisanki )
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała być już u gina, żeby wiedzieć, czy wszystko jest OK i powiedzieć mu o wyjeździe. Ja myślę, że góry mi nie zaszkodzą, bo ja tam bywam co roku od urodzenia i jestem od nich uzależniona
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Wielkanocny zając już po trawce biega.
Baran z krzyżem białym nawraca człowieka. Ludzie z wszystkich miast święconkę zajadają, I w Niedzielę Wielkanocną życzenia składają. Tak więc ja, jak i oni przesyłam życzenia Zdrowia, szczęścia i miłości, w pracy powodzenia. Niech Pańskie Zmartwychwstanie na ludziach się odbije. Niech Jezus Zmartwychwstały też w sercach naszych żyje. Wszystkiego najlepszego kochane mamuśki!
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się do Was zapisać
Jestem w 13 tyg. ciąży. Moja ciąża jest niestety jest zagrożona dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...Mam do Was pytanie, wiem, że to sprawa indywidualna ale powiedzcie mi kiedy Wam zaczął zaokrąglać się brzuszek? |
|
|
|
#3556 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nie mam zadnego doswiadczenia z niemowletami . W takim podgrzewaczu do butelek mozna podgrzewac tez sloiczki . A jak TY Orzeszku podgrzewalas jedzonko swojej coreczce?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie przy zwierzakach zawsze jest wiecej kurzu, no i podlogi musze przecierac codziennie, ale chociaz dobrze, ze dzis pieknie i sucho, wiec psiaki siedza na dworzu ![]() hihi fajne jajeczko ![]() Musze polatac po sklepach i poszukac kaszy manny i maki ziemniaczanej ![]() do tego pysznego serniczka hihi ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Brzuszek to chyba bardzo indywidualna sprawa , Dzisiaj zaczynam 14tydz i moj brzuszek jest juz dosc duzy , szczegolnie wieczorem, ale ja do szczuplakow nie nalzee wiec moze dlatego . A kiedy zaczal sie zaokroglac to dokladnie nie powiem
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-10 o 12:43 |
|||||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Sorejna pierwszy raz nie mogłam dopiąć spodni po jedzeniu kiedy była w 9 tygodniu. w prawie 12 już się nie dopinałam i bez najedzonego brzucha, albo dopinałam się ale nie mogłam usiedzieć, bo było niewygodnie. jutro będzie dokładnie 14 tyg ciązy - brzuszek mi troszke odstaje ale raczej jest niezauważalny jeszcze na pierwszy rzut oka. to kiedy brzuszek rośnie zależy od budowy miednicy, ilości wód, to sprawa zupełnie indywidualna. niektóre dziewczynki na naszym forum mają już całkiem fajne baloniki.
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-10 o 12:51 |
|
|
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
zartownis wazne ze z mama jest juz ok, trzymaj sie.
sorejna witamy u nas dzis zimno i ponuro, mam nadzieje ze jutro bedzie ładniej, jedziemy na wies i chciałabym powdychac swierzego powietrza na podwórku, a nie w domu. Kurcze miałam sprzatnac dzis kuchnie, a ryszyc dupska mi sie nie chce. A jak dzis u Was z scisłym postem. W moim rodzinnym domu to praktycznie nic nie mozna było w wielki piatek jesc, tylko sledzie i ziemniaki. No ale teraz to moge o tym zapomniec, miesa nie jadłam, ale inne rzeczy tak, np jajeczko którego chyba przedewszystkim nie mozna jesc. No ale w ciazy chyba nie da sie poscic. Malec potrzebuje wartosciowego jedzenia. No a na obiad upieke karpia, moze to nie te swieta, ale lezał taki biedny w zamrazalce. |
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
oh dziękuję jesteście kochane
tego mi właśnie trzeba, bo jak tak człowiek siedzi całymi dniami w domu, to naprawdę można się załamać co prawda mogę już chodzić na krótkie spacery ale przyznam Wam się, że z trudem wstaje z łóżka i ciężko mi się zmobilizować. Pomaga mi w tym mój Tż ostatnio zabrał mnie na zakupy. Rozglądałam się za ciuszkami takimi typowo pod ciąże, ale stwierdziłam, że jeszcze z ich zakupem poczekam i wiecie na co się zdecydowałam...na miniówkę! nigdy w życiu nie chodziłam w miniówkach... ale kiedy mam w niej chodzić jak właśnie nie teraz... jest z miękkiego jeansu, o niskim stanie. kupiłam nr większą by później brzuszkowi nie przeszkadzała. Jak większość z Was cieszę się, że będę chodzić latem z brzuszkiem, to bardzo wygodne pod względem doboru garderoby i wygodnych butów. W te letnie dni czekają mnie aż 3 śluby; w 18, 21 i 33 tygodniu. Wtedy brzuszek będzie na pewno już widać! Już nie mogę się doczekać wybierania sukienek na te okazje ![]() a co do postu...ja go nie przestrzegam. dziś u mnie kotlety mielone
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-10 o 13:41 |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
akcja "Sprzątanie" zakończona sukcesem....
ja nie stosuję postu ścisłego , chyba by mi wtedy okruszek dał popalić. ja jak tylko się robię głodna to mnie zaczyna mulić i słabo mi, więc min co dwie godzinki muszę coś przekąsić. a moje dziecko coś wybredne się robi , smak mu się w II trymestrze zmienia hahaha i już mnie nie odrzuca od mięcha i kawy i z zapachami lepiej, ale wyraźnie mi sie smak zmienił. ![]() Sorejna no widzisz, z nami możesz zawsze poplotkować, fajnie, że masz śluby, ja mam ślub przyjaciółki dwa tygodnie przed terminem porodu, ale ja mieszkam w Holandii, a ślub jest w Polsce, więc niestety mnie nie będzie buuuu
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-10 o 13:42 |
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
nika1980 (jak to rok Twoich urodzin to jesteśmy z tego samego rocznika
) przyjaciółka na pewno zrozumie choć nie dziwię się, że Tobie przykro...a co do smaków. to nie mam jakiś szczególnych zachcianek. co prawda ostatnio byłam na naleśnikach. miałam taką chrapkę na naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem przez nieporozumienie dostałam z mięsem mielonym, kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym (!) zezłościłam się niesamowicie, tak, że wstałam i wyszłam. zostawiwszy zdziwionego Tż...potem byłam zła na siebie, że tak zareagowałam i ostatecznie głodna wróciłam do domu i zrobiłam sobie placki ziemniaczane. |
|
|
|
#3562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mały juz wierci sie na całego. i nie uwierze jak ktos mi powie ze to babelki, bo to jest zupełnie inne uczucie. szczegolnie zaczyna pukac jak tatus polozy reke na brzuchu, albo pies sie przytuli. Jak ogladałam you can dance to miałam wrazenie jakby fikołki robił, ale to chyba mi sie wydawało, a tatus wtedy stwierdził ze mały tancerz bedzie. Wczoraj jak zasypiałam to on chyba sie obudził bo tez zaczał sie wiercic, popukałam w brzuszek i w tym samym miejscu cos odpukneło. Niesamowite uczucie. Maz tylko w nocy sie budzi i sie pyta co sie dzieje, bo ja leze i sie chichocze, ale jak tu sie nie cieszyc, jak takie szczescie ma sie w brzuchu. I czesto jak posiedze zgieta nad laptopem do zaraz czuje ruchy, no co sie dziwic rozpycha sie zeby mama sie nie zapominała, bo mu ciasno sie przeciez robi. A brzuszek juz widac, ludzie zerkaja, o dziwo na meza tez. wiec on sie smieje ze wygladam jak 16-latka z brzuchem i przez to juz z obraczką. A niech sobie mysla co chca, wazne ze my znamy prawde I taka ciekawostka Odnosnie mego wygladu to jakis czas temu (jeszcze nie byłam w ciazy) chodził jakis pan po domach i gdy otworzyłam to spytał czy jest ktos dorosły w domu, mama albo tata. tak mnie rozbawił ze powiedziałam ze nie i sobie poszedł. dobra uciekam sprzatac, bo do nastepnych swiat bede sprzatac
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie wyglądam jak na swój wiek. kiedyś mi to przeszkadzało gdy w sklepie musiałam legitymować się dowodem przy kupnie piwa. teraz się z tego cieszę
![]() na dodatek ostatnio ścięłam włosy na krótko i w ogóle wyglądam jak małolata. już widzę jak na mnie będą się patrzeć, kiedy brzucho mi urośnie ![]() ja też powoli się zbieram do wstania z wyrka - obiadek czeka. jeszcze raz dziękuję za miłe przywitanie |
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Dziewczyny,
Oczywiście musiałam do Was zajrzeć, bo chciałam złożyć Wam życzonka: ZDROWYCH, POGODNYCH, SŁONECZNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, OBY WASZE DZIECIACZKI ROSŁY SOBIE ZDROWO A MAMY CZUŁY SIĘ WSPANIALE ![]() A ja niestety święta spędzam w domu na dodatek z bólem spowodowanym okropną rwą kulszową. Także nic tylko pozazdrościć - coś ostatnio nic mi się nie układa i jak tu się cieszyć czymkolwiek.
Trzymajcie się Dziewczyny ciepło, pozdrawiam pa
|
#3565 | ||
|
Zadomowienie
|
Znalazlam
![]() .Kupie jeszcze wisnie i zrobie ciasto z wisniami .Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze za rok bedziemy juz w trojke Cytat:
, marzyly mi sie z serem, no ale z racji, ze tu twarogu nie kupie musialam obejsc sie smakiem Cytat:
, ale moze dlatego, ze nie lubie sie ostro malowac i niektore malolaty wygladaja starzej niz ja
|
||
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam niedawno z pracy i zjadłam pyszny obiadek - rybę smażoną z ziemniaczkami i kapustą kiszoną mniammm
A teraz zaprawiam winogronami, które uwielbiam ostatnimy czasy I idę leżeć
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Pełnych nadziei, miłości i pogody ducha świąt wielkanocnych oraz wiosny kwitnącej spełnionymi marzeniami
-życzy Nika i Okruszek PS: do poklikania po świętach!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-10 o 16:37 |
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam podgrzewacz avent, świetnie się sprawdzał i myślę że jeszcze się sprawdzi przy drugim dziecku Słoiczki można jeszcze podgrzewać w inny sposób- w rondelku z gorącą wodą, takie samo działanie i również często z takiego sposobu korzystałam ![]() sorejna witaj na forum, mam nadzieję że kłopoty z ciążą niedługo minął
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię
właśnie oglądałam porody na youtube i te naturalne i cesarskie i coraz bardziej się przekonałam, że naturalny jest milion razy lepszy niż cesarka. Zrobię wszystko by rodzić naturalnie
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
sorejna, jak fajnie, że się tu pojawiłaś. To przykre, że Twoja ciąża jest zagrożona i że praktycznie siedzisz w domu. Mam nadzieję, że się to szybko zmieni, bo piękna wiosna za oknem, a nam potrzeba teraz dużo spacerów na świeżym powietrzu.
vcelka, śniło mi się dzisiaj, że urodziłaś dzidziusia - życzę Ci, żeby szybko do tego doszło ![]() Myślałam, że dziś będę siedziała w pracy do 15.30, ale na szczęście puścili nas wcześniej, bo o 13 i mogłam z mężem pojechać na zakupy. Na obiadek mieliśmy filet z łososia duszony w kieszonce z folii z cytrynką i zieloną pietruszką, a do tego duszone na parze brokuły - pycha Teraz gotują się warzywa na sałatkę, zaraz wstawię jajka na pisanki, a potem wezmę się za prasowanie. Jutro tu na pewno jeszcze zajrzę, żeby złożyć Wam życzenia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Wczoraj w kościele myślałam, że zasłabnę i dziś niestety muszę odpuścić mszę, bo będzie dużo ludzi na pewno, duszno i brak miejsc siedzących, więc nie będę ryzykować
i uciekliśmy, po godzinie dostaliśmy sms- byli miło zaskoczeni a my przez całą drogęw samochodzie śmialiśmy się wyobrażając sobie ich miny!

Together forever

Też bym chciała być już u gina, żeby wiedzieć, czy wszystko jest OK i powiedzieć mu o wyjeździe. Ja myślę, że góry mi nie zaszkodzą, bo ja tam bywam co roku od urodzenia i jestem od nich uzależniona

. A kiedy zaczal sie zaokroglac to dokladnie nie powiem
, marzyly mi sie z serem, no ale z racji, ze tu twarogu nie kupie musialam obejsc sie smakiem
i te naturalne i cesarskie i coraz bardziej się przekonałam, że naturalny jest milion razy lepszy niż cesarka. Zrobię wszystko by rodzić naturalnie
Teraz gotują się warzywa na sałatkę, zaraz wstawię jajka na pisanki, a potem wezmę się za prasowanie. Jutro tu na pewno jeszcze zajrzę, żeby złożyć Wam życzenia.