mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 22:30   #3541
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Zauważyłam że my ciężaróweczki żyjemy od wizyty do wizyty u ginka. Czas oczekiwania na kolejna wizytę dłuży się i dłuuży....przynajmniej w moim przypadku

Co do dopajania dzieci, faktycznie jak dziecko jest karmione piersią, to nie trzeba dopajać, ale jeśli pije mleko modyfikowane to wręcz trzeba dopajać, zwłaszcza latem.
Stary 2009-04-10, 08:02   #3542
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, wszystkim które były na badaniach gratuluje zdrowych maluszków Orzeszek masz racjię my tylko czekamy na te badania, ja nie moge sie doczekać 17 kwietnia, kiedy zobacze kruszynkę na monitorze
Klaudia śliczna z ciebie mamusia a brzusio sie ładnie zaokrąglił.
Świeta się zaczynają a ja jakoś nie czuje tego nastroju, może dlatego że moja mama jest w Niemczech i nie będzie jej na święta a my spędzimy całe u teściów i jakoś mi smutno bo to pierwsze święta bez mojej rodziny i pewnie cały czas bedzie temat wesela szwagierki który jest za tydzień
Stary 2009-04-10, 08:18   #3543
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Zauważyłam że my ciężaróweczki żyjemy od wizyty do wizyty u ginka. Czas oczekiwania na kolejna wizytę dłuży się i dłuuży....przynajmniej w moim przypadku
Trochę w tym racji Orzeszku, ale nie ma się czego dziwić - chciałybyśmy wiedzieć na bieżąco co tam w brzuszkach się dzieje

A ja jakoś tak beznadziejnie się czuję, po tych lekach mam takie dziwne pobolewanie w podbrzuszu Wczoraj w kościele myślałam, że zasłabnę i dziś niestety muszę odpuścić mszę, bo będzie dużo ludzi na pewno, duszno i brak miejsc siedzących, więc nie będę ryzykować
A po świętach, jak ból nie przejdzie ( na szczęście nie jest non stop) to idę do ginki i pewnie zwolnienie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:26   #3544
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie moje drogie!!!! W związku ze zbliżającymi się świętami, chciałabym życzyć Wam zdrowych, spokojnych, radosnych, spędzonych w gronie najbliższych świąt!!!
Stary 2009-04-10, 08:36   #3545
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczęta!
Ale mamy dziś piękny poranek!

wczoraj z mężem zabawailiśmi sięw wielkanocnego zajączka i naszym holenderskim przyjaciołom podrzuciliśmy wieczorem pod drzwi kosz pełen polskich smakołyków i uciekliśmy, po godzinie dostaliśmy sms- byli miło zaskoczeni a my przez całą drogęw samochodzie śmialiśmy się wyobrażając sobie ich miny!

co do czekania na usg...tak...ciągle myślę o mojej Kruszynce / Okruszku. co on tam porabia...jak się ma... czy coś czuje...czy wie, że mama go kocha...

Orzeszku dziękujemy za życzenia! tobie również życzę pełnych nadziei, pogody ducha i miłości świąt Wielkiej Nocy!
Śliczny nowy avatarek..czyżby to mała Gabi?

Dziś wielkie sprzątanie , jutro wielkie gotowanie!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:48   #3546
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta!
Ale mamy dziś piękny poranek!

wczoraj z mężem zabawailiśmi sięw wielkanocnego zajączka i naszym holenderskim przyjaciołom podrzuciliśmy wieczorem pod drzwi kosz pełen polskich smakołyków i uciekliśmy, po godzinie dostaliśmy sms- byli miło zaskoczeni a my przez całą drogęw samochodzie śmialiśmy się wyobrażając sobie ich miny!

co do czekania na usg...tak...ciągle myślę o mojej Kruszynce / Okruszku. co on tam porabia...jak się ma... czy coś czuje...czy wie, że mama go kocha...

Orzeszku dziękujemy za życzenia! tobie również życzę pełnych nadziei, pogody ducha i miłości świąt Wielkiej Nocy!
Śliczny nowy avatarek..czyżby to mała Gabi?

Dziś wielkie sprzątanie , jutro wielkie gotowanie!
Ojej, ależ wspaniały prezent zrobiliście przyjaciołom!!!
Ja podobnież myślę nieustannie o tej swojej maleńkiej dzidzi, od ostatniego czasu jak czułam jej ruchy teraz jest spokój, cisza, ale może to dlatego że się nie wsłuchuję w to maleństwo, choociaż, ostatnio byliśmy z Gabi u okulisty i jak czekaliśmy na lekarza, mały brzdąc mocno mnie kopnął w brzucholek Jak nie czuję żadnych ruchów to już przychodzą mi dziwne myśli do głowy, ależ mam pokręconą psychikę, zaraz coś sobie wymyślam

Tak, to moja Gabunia )

Ostatnio zauważyłam że siara zaczyna mi wydobywać się z sutków, narazie tylko zauważam zaschnięty płyn na sutkach - raaany jak to wszystko szybko się dzieje!!! Szybko ten czas leci...
Stary 2009-04-10, 08:56   #3547
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, ależ wspaniały prezent zrobiliście przyjaciołom!!!
Ja podobnież myślę nieustannie o tej swojej maleńkiej dzidzi, od ostatniego czasu jak czułam jej ruchy teraz jest spokój, cisza, ale może to dlatego że się nie wsłuchuję w to maleństwo, choociaż, ostatnio byliśmy z Gabi u okulisty i jak czekaliśmy na lekarza, mały brzdąc mocno mnie kopnął w brzucholek Jak nie czuję żadnych ruchów to już przychodzą mi dziwne myśli do głowy, ależ mam pokręconą psychikę, zaraz coś sobie wymyślam

Tak, to moja Gabunia )

Ostatnio zauważyłam że siara zaczyna mi wydobywać się z sutków, narazie tylko zauważam zaschnięty płyn na sutkach - raaany jak to wszystko szybko się dzieje!!! Szybko ten czas leci...

ja też mam pokręconą psychikę...czasem przychodzi mi do głowy jakaś niepokojąca myśl, ale staram się ją odganiać jak natrętną muchę...powtarzam sobie jak mantrę: będzie dobrze, musi być dobrze...

jutro mamy 14 tygodni ciąży- czy mnie to czyni spokojniejszą? każdy dzień kiedy Kruszynka jest w brzuszku to wielka radość, ale spokój...nie wiem...to jest taki spokój - niepokój...

Ale masz śliczną tą córeńkę....

dobra, biorę się za porządki....wcale mi się nie chce...

Stary 2009-04-10, 09:07   #3548
zartownis
Zadomowienie

czesc dziewczynypogoda dzis piekna, ale co z tego, jakos mnie nic dzis nie cieszy. Wczoraj siostra poinformowala mnie, ze nasza mama lezy w szpitalu i miala opercacje. Podobno wszystko z nia OK, ale swieta spedzi w szpitalu.
Ehh, nic mi sie dzisiaj nie chce, a tyle jeszcze roboty...
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:11   #3549
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
czesc dziewczynypogoda dzis piekna, ale co z tego, jakos mnie nic dzis nie cieszy. Wczoraj siostra poinformowala mnie, ze nasza mama lezy w szpitalu i miala opercacje. Podobno wszystko z nia OK, ale swieta spedzi w szpitalu.
Ojej, ale ważne że z mamą jest wszystko OK! Może dziś sobie odpocznij? Nic nie rób...
Stary 2009-04-10, 09:20   #3550
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Żartowniś, trzymaj się ciepło, a nie rób nic, trudno, najważniejsze, żeby z mamą było ok. i będzie, a ty się nie zamartwij bo to nie dobrze

Stary 2009-04-10, 09:43   #3551
klaudiaaa86
Zadomowienie

Zartownis glowa do gory ! Napewno wszystko bedzie ok... a Ty i tak nie mozesz sie denerwowac... Moja babcia w Nowy Rok byla w szpitalu i porazka, nikomu nic nie chcialo sie robic, duzo osob mialo urlopy i tez siedziala tam dluzej niepotrzebnie...

U nas tez pogoda cuuuuudownaaaaaaaaa Ja juz wlaczylam pranie, umylam garnki, boczek i szczypiorek przygotowany, jajka na jajecznice i kanapeczki tez a Tz spi jak zabity... mi juz w brzuchu burczalo dlatego tez zjadlam buleczke z Nutella a jajeczniczke tez sie wsunie jeszcze gdzis Czeka mnie dzis duzo porzadkow a tak sie nie chce

Wszystkim rowniez zycze Wesollego Allelujach

Ps. A ja znalazlam w polce jajeczko sprzed 2lat, ktore sie wklada do sloika z woda i po 2 dniach sie wykluwa zwierzatko, mam kurczaczka i juz mu dziubek widac dziecinne to ale dla mnie frajda.pozniej wloze do mojego koszyczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG2922.jpg (39,1 KB, 35 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:46   #3552
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Zartownis glowa do gory ! Napewno wszystko bedzie ok... a Ty i tak nie mozesz sie denerwowac... Moja babcia w Nowy Rok byla w szpitalu i porazka, nikomu nic nie chcialo sie robic, duzo osob mialo urlopy i tez siedziala tam dluzej niepotrzebnie...

U nas tez pogoda cuuuuudownaaaaaaaaa Ja juz wlaczylam pranie, umylam garnki, boczek i szczypiorek przygotowany, jajka na jajecznice i kanapeczki tez a Tz spi jak zabity... mi juz w brzuchu burczalo dlatego tez zjadlam buleczke z Nutella a jajeczniczke tez sie wsunie jeszcze gdzis Czeka mnie dzis duzo porzadkow a tak sie nie chce

Ps. A ja znalazlam w polce jajeczko sprzed 2lat, ktore sie wklada do sloika z woda i po 2 dniach sie wykluwa zwierzatko, mam kurczaczka i juz mu dziubek widac dziecinne to ale dla mnie frajda.pozniej wloze do mojego koszyczka
ALEEE FAJNE JAJECZKO!!!!
My dziś będziemy wszyscy robić pisanki )
Stary 2009-04-10, 10:18   #3553
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
To prawda - a im bliżej do wizyty, tym bardziej się ten czas wydłuża Też bym chciała być już u gina, żeby wiedzieć, czy wszystko jest OK i powiedzieć mu o wyjeździe. Ja myślę, że góry mi nie zaszkodzą, bo ja tam bywam co roku od urodzenia i jestem od nich uzależniona
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:11   #3554
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Wielkanocny zając już po trawce biega.
Baran z krzyżem białym nawraca człowieka.
Ludzie z wszystkich miast święconkę zajadają,
I w Niedzielę Wielkanocną życzenia składają.
Tak więc ja, jak i oni przesyłam życzenia
Zdrowia, szczęścia i miłości, w pracy powodzenia.
Niech Pańskie Zmartwychwstanie na ludziach się odbije.
Niech Jezus Zmartwychwstały też w sercach naszych żyje.
Wszystkiego najlepszego kochane mamuśki!
Stary 2009-04-10, 12:19   #3555
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się do Was zapisać Jestem w 13 tyg. ciąży. Moja ciąża jest niestety jest zagrożona dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...
Mam do Was pytanie, wiem, że to sprawa indywidualna ale powiedzcie mi kiedy Wam zaczął zaokrąglać się brzuszek?
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:48   #3556
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

Ja na razie tez tak zyje, ale mysle, ze ak zaczne czuc ruchy maluszka to bede spokojniejsza

Co do dopajania dzieci, faktycznie jak dziecko jest karmione piersią, to nie trzeba dopajać, ale jeśli pije mleko modyfikowane to wręcz trzeba dopajać, zwłaszcza latem.
No ja sie na dzieciach nie znam, nie mam zadnego doswiadczenia z niemowletami. W takim podgrzewaczu do butelek mozna podgrzewac tez sloiczki, no bo jak to inaczej podgrzac? Mikorfali nie mam, uwazam, ze jest nie zdrowa. A jak TY Orzeszku podgrzewalas jedzonko swojej coreczce?

Cytat:
Ojej, ale ważne że z mamą jest wszystko OK! Może dziś sobie odpocznij? Nic nie rób...
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Żartowniś, trzymaj się ciepło, a nie rób nic, trudno, najważniejsze, żeby z mamą było ok. i będzie, a ty się nie zamartwij bo to nie dobrze
Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczyny, ale trudno nic nie robic, tym bardziej, ze jak nic nie robie to jeszcze wiecej mysle.
Po drugie przy zwierzakach zawsze jest wiecej kurzu, no i podlogi musze przecierac codziennie, ale chociaz dobrze, ze dzis pieknie i sucho, wiec psiaki siedza na dworzu

hihi fajne jajeczko

Musze polatac po sklepach i poszukac kaszy manny i maki ziemniaczanej
do tego pysznego serniczka hihi

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się do Was zapisać Jestem w 13 tyg. ciąży. Moja ciąża jest niestety jest zagrożona dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...
Mam do Was pytanie, wiem, że to sprawa indywidualna ale powiedzcie mi kiedy Wam zaczął zaokrąglać się brzuszek?
Ojej, przykro mi, ale na pewno wszystko bedzie dobrze, dobrze, ze jestes na zwolnieniu, odpoczywaj duzo.
Brzuszek to chyba bardzo indywidualna sprawa, Dzisiaj zaczynam 14tydz i moj brzuszek jest juz dosc duzy, szczegolnie wieczorem, ale ja do szczuplakow nie nalzee wiec moze dlatego. A kiedy zaczal sie zaokroglac to dokladnie nie powiem

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-10 o 12:43
Stary 2009-04-10, 12:49   #3557
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Sorejna z nami będzie raźniej! i podreperujemy cię psychicznie też

pierwszy raz nie mogłam dopiąć spodni po jedzeniu kiedy była w 9 tygodniu. w prawie 12 już się nie dopinałam i bez najedzonego brzucha, albo dopinałam się ale nie mogłam usiedzieć, bo było niewygodnie.
jutro będzie dokładnie 14 tyg ciązy - brzuszek mi troszke odstaje ale raczej jest niezauważalny jeszcze na pierwszy rzut oka.
to kiedy brzuszek rośnie zależy od budowy miednicy, ilości wód, to sprawa zupełnie indywidualna. niektóre dziewczynki na naszym forum mają już całkiem fajne baloniki.

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-10 o 12:51
Stary 2009-04-10, 13:33   #3558
aaaaniusia
Raczkowanie

zartownis wazne ze z mama jest juz ok, trzymaj sie.
sorejna witamy
u nas dzis zimno i ponuro, mam nadzieje ze jutro bedzie ładniej, jedziemy na wies i chciałabym powdychac swierzego powietrza na podwórku, a nie w domu.
Kurcze miałam sprzatnac dzis kuchnie, a ryszyc dupska mi sie nie chce.
A jak dzis u Was z scisłym postem. W moim rodzinnym domu to praktycznie nic nie mozna było w wielki piatek jesc, tylko sledzie i ziemniaki. No ale teraz to moge o tym zapomniec, miesa nie jadłam, ale inne rzeczy tak, np jajeczko którego chyba przedewszystkim nie mozna jesc. No ale w ciazy chyba nie da sie poscic. Malec potrzebuje wartosciowego jedzenia. No a na obiad upieke karpia, moze to nie te swieta, ale lezał taki biedny w zamrazalce.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:34   #3559
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

oh dziękuję jesteście kochane
tego mi właśnie trzeba, bo jak tak człowiek siedzi całymi dniami w domu, to naprawdę można się załamać co prawda mogę już chodzić na krótkie spacery ale przyznam Wam się, że z trudem wstaje z łóżka i ciężko mi się zmobilizować.

Pomaga mi w tym mój Tż ostatnio zabrał mnie na zakupy. Rozglądałam się za ciuszkami takimi typowo pod ciąże, ale stwierdziłam, że jeszcze z ich zakupem poczekam i wiecie na co się zdecydowałam...na miniówkę! nigdy w życiu nie chodziłam w miniówkach... ale kiedy mam w niej chodzić jak właśnie nie teraz...
jest z miękkiego jeansu, o niskim stanie. kupiłam nr większą by później brzuszkowi nie przeszkadzała.
Jak większość z Was cieszę się, że będę chodzić latem z brzuszkiem, to bardzo wygodne pod względem doboru garderoby i wygodnych butów. W te letnie dni czekają mnie aż 3 śluby; w 18, 21 i 33 tygodniu. Wtedy brzuszek będzie na pewno już widać! Już nie mogę się doczekać wybierania sukienek na te okazje

a co do postu...ja go nie przestrzegam. dziś u mnie kotlety mielone

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-10 o 13:41
Stary 2009-04-10, 13:40   #3560
Nika1980
Zakorzenienie

akcja "Sprzątanie" zakończona sukcesem.... a teraz to mogłabym się położyć i spać...

ja nie stosuję postu ścisłego , chyba by mi wtedy okruszek dał popalić. ja jak tylko się robię głodna to mnie zaczyna mulić i słabo mi, więc min co dwie godzinki muszę coś przekąsić.
a moje dziecko coś wybredne się robi , smak mu się w II trymestrze zmienia hahaha i już mnie nie odrzuca od mięcha i kawy i z zapachami lepiej, ale wyraźnie mi sie smak zmienił.

Sorejna no widzisz, z nami możesz zawsze poplotkować, fajnie, że masz śluby, ja mam ślub przyjaciółki dwa tygodnie przed terminem porodu, ale ja mieszkam w Holandii, a ślub jest w Polsce, więc niestety mnie nie będzie buuuu

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-10 o 13:42
Stary 2009-04-10, 13:55   #3561
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

nika1980 (jak to rok Twoich urodzin to jesteśmy z tego samego rocznika )
przyjaciółka na pewno zrozumie choć nie dziwię się, że Tobie przykro...

a co do smaków. to nie mam jakiś szczególnych zachcianek. co prawda ostatnio byłam na naleśnikach. miałam taką chrapkę na naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem przez nieporozumienie dostałam z mięsem mielonym, kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym (!) zezłościłam się niesamowicie, tak, że wstałam i wyszłam. zostawiwszy zdziwionego Tż...potem byłam zła na siebie, że tak zareagowałam i ostatecznie głodna wróciłam do domu i zrobiłam sobie placki ziemniaczane.
Stary 2009-04-10, 14:07   #3562
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
ja nie stosuję postu ścisłego , chyba by mi wtedy okruszek dał popalić. ja jak tylko się robię głodna to mnie zaczyna mulić i słabo mi, więc min co dwie godzinki muszę coś przekąsić.
to tak jak ja, co chwile musze cos zjesc, bo mnie mdli.

a mały juz wierci sie na całego. i nie uwierze jak ktos mi powie ze to babelki, bo to jest zupełnie inne uczucie. szczegolnie zaczyna pukac jak tatus polozy reke na brzuchu, albo pies sie przytuli. Jak ogladałam you can dance to miałam wrazenie jakby fikołki robił, ale to chyba mi sie wydawało, a tatus wtedy stwierdził ze mały tancerz bedzie. Wczoraj jak zasypiałam to on chyba sie obudził bo tez zaczał sie wiercic, popukałam w brzuszek i w tym samym miejscu cos odpukneło. Niesamowite uczucie. Maz tylko w nocy sie budzi i sie pyta co sie dzieje, bo ja leze i sie chichocze, ale jak tu sie nie cieszyc, jak takie szczescie ma sie w brzuchu. I czesto jak posiedze zgieta nad laptopem do zaraz czuje ruchy, no co sie dziwic rozpycha sie zeby mama sie nie zapominała, bo mu ciasno sie przeciez robi.
A brzuszek juz widac, ludzie zerkaja, o dziwo na meza tez. wiec on sie smieje ze wygladam jak 16-latka z brzuchem i przez to juz z obraczką. A niech sobie mysla co chca, wazne ze my znamy prawde
I taka ciekawostka Odnosnie mego wygladu to jakis czas temu (jeszcze nie byłam w ciazy) chodził jakis pan po domach i gdy otworzyłam to spytał czy jest ktos dorosły w domu, mama albo tata. tak mnie rozbawił ze powiedziałam ze nie i sobie poszedł.
dobra uciekam sprzatac, bo do nastepnych swiat bede sprzatac
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:18   #3563
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

ja też nie wyglądam jak na swój wiek. kiedyś mi to przeszkadzało gdy w sklepie musiałam legitymować się dowodem przy kupnie piwa. teraz się z tego cieszę
na dodatek ostatnio ścięłam włosy na krótko i w ogóle wyglądam jak małolata.
już widzę jak na mnie będą się patrzeć, kiedy brzucho mi urośnie
ja też powoli się zbieram do wstania z wyrka - obiadek czeka.
jeszcze raz dziękuję za miłe przywitanie
Stary 2009-04-10, 14:20   #3564
Vcelka
Wtajemniczenie

Witam Was Dziewczyny,
Oczywiście musiałam do Was zajrzeć, bo chciałam złożyć Wam życzonka:
ZDROWYCH, POGODNYCH, SŁONECZNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH,
OBY WASZE DZIECIACZKI ROSŁY SOBIE ZDROWO A MAMY CZUŁY SIĘ WSPANIALE
A ja niestety święta spędzam w domu na dodatek z bólem spowodowanym okropną rwą kulszową. Także nic tylko pozazdrościć - coś ostatnio nic mi się nie układa i jak tu się cieszyć czymkolwiek.
Trzymajcie się Dziewczyny ciepło, pozdrawiam pa

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:49   #3565
zartownis
Zadomowienie

Znalazlam, bedzie serniczek, tzn maki ziemniaczanej nie znalazlam, ale kupilam maiszetmeel, to jest skrobia z kukurydzy, wyglada jak ziemniaczana, mam nadzieje, ze ja zastapi.
Kupie jeszcze wisnie i zrobie ciasto z wisniami, nawet chyba dzis wieczorem, bo 2 ciasta na raz to dla nas 2 za duzo.
Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze za rok bedziemy juz w trojkeprzy stole.

Cytat:
a co do smaków. to nie mam jakiś szczególnych zachcianek. co prawda ostatnio byłam na naleśnikach(...).
Ja tez na poczatku ciazy obiadalam sie nalesnikami, marzyly mi sie z serem, no ale z racji, ze tu twarogu nie kupie musialam obejsc sie smakiem
Cytat:
ja też nie wyglądam jak na swój wiek. kiedyś mi to przeszkadzało gdy w sklepie musiałam legitymować się dowodem przy kupnie piwa. teraz się z tego cieszę
na dodatek ostatnio ścięłam włosy na krótko i w ogóle wyglądam jak małolata.
już widzę jak na mnie będą się patrzeć, kiedy brzucho mi urośnie
ja też powoli się zbieram do wstania z wyrka - obiadek czeka.
jeszcze raz dziękuję za miłe przywitanie
Mi tez mowie, ze nie wygladam na swoje lata, ale moze dlatego, ze nie lubie sie ostro malowac i niektore malolaty wygladaja starzej niz ja
Stary 2009-04-10, 15:58   #3566
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Wróciłam niedawno z pracy i zjadłam pyszny obiadek - rybę smażoną z ziemniaczkami i kapustą kiszoną mniammm

A teraz zaprawiam winogronami, które uwielbiam ostatnimy czasy

I idę leżeć

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 16:35   #3567
Nika1980
Zakorzenienie

Pełnych nadziei, miłości i pogody ducha świąt wielkanocnych oraz wiosny kwitnącej spełnionymi marzeniami

-życzy Nika i Okruszek

PS: do poklikania po świętach!

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-10 o 16:37
Stary 2009-04-10, 18:38   #3568
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
No ja sie na dzieciach nie znam, nie mam zadnego doswiadczenia z niemowletami. W takim podgrzewaczu do butelek mozna podgrzewac tez sloiczki, no bo jak to inaczej podgrzac? Mikorfali nie mam, uwazam, ze jest nie zdrowa. A jak TY Orzeszku podgrzewalas jedzonko swojej coreczce?

W podgrzewaczu można podgrzewać też słoiczki z jedzonkiem Ja mam podgrzewacz avent, świetnie się sprawdzał i myślę że jeszcze się sprawdzi przy drugim dziecku Słoiczki można jeszcze podgrzewać w inny sposób- w rondelku z gorącą wodą, takie samo działanie i również często z takiego sposobu korzystałam

sorejna witaj na forum, mam nadzieję że kłopoty z ciążą niedługo minął
Stary 2009-04-10, 19:04   #3569
sweetpinky
Zakorzenienie

witam nową mamusię

właśnie oglądałam porody na youtube i te naturalne i cesarskie i coraz bardziej się przekonałam, że naturalny jest milion razy lepszy niż cesarka. Zrobię wszystko by rodzić naturalnie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 19:46   #3570
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

sorejna, jak fajnie, że się tu pojawiłaś. To przykre, że Twoja ciąża jest zagrożona i że praktycznie siedzisz w domu. Mam nadzieję, że się to szybko zmieni, bo piękna wiosna za oknem, a nam potrzeba teraz dużo spacerów na świeżym powietrzu.

vcelka, śniło mi się dzisiaj, że urodziłaś dzidziusia - życzę Ci, żeby szybko do tego doszło

Myślałam, że dziś będę siedziała w pracy do 15.30, ale na szczęście puścili nas wcześniej, bo o 13 i mogłam z mężem pojechać na zakupy. Na obiadek mieliśmy filet z łososia duszony w kieszonce z folii z cytrynką i zieloną pietruszką, a do tego duszone na parze brokuły - pycha Teraz gotują się warzywa na sałatkę, zaraz wstawię jajka na pisanki, a potem wezmę się za prasowanie. Jutro tu na pewno jeszcze zajrzę, żeby złożyć Wam życzenia.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości