|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Właśnie szykuję się do sklepu i przypomniało mi się
...więc się pochwalę moją nową torebką od Tżeta (oczywiście ja wybrałam )...tylko na żywo wygląda zdecydowanie atrakcyjniej taka listonoszka...ma zameczek z boku dzięki czemu można ją powiększać
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
mi się podoba - lubię takie proste, klasyczne style
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie ziemniaczki!!! Cytat:
![]() Cytat:
... a może mniej ![]() Ja własnie wróciłam z działki ... bo oczywiście małż tylko wrócił z miasta ... wytrzepał mi dywany i poleciał na działkę ... dom stoi w polowie, a on już by się tam mógł przeprowadzić ![]() Ale dobrze - niech pracuje ... ja też się nie obijam ![]() Pokoik wysprzątany, jeszcze mi łazienka została ... ale część i tak poczeka na TZ-ta - np kibelek ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- i jeszcze chciałam powiedziec że od rana czekam na listonosza ... moje spodnie świąteczne idą juz 5 dni i dojść nie mogą ... będę chodzic z gołą
|
|||
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sobie chwale ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Casss ja mam niecłae 110 i tez w szoku jestem !!!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#3485 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niegdy nie umiem utrzymać niespodzianki, jak wiem, że kupiłam coś co chciał to od razu musze się wygadać![]() No i szacuneczek za wyprawkę ja mam plan, że do połowy maja chcę miec wszystko. Potem tylko słodkie oczekiwanie Cytat:
Cytat:
![]() I czy planujesz używac tetrowych pieluch w ogóle zamaist jednorazowych czy to tylko tak "na wszelki wypadek"? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdołałam go oswoić z kwiatkami doniczkowymi, ale kwiaty cięte jakoś cały czas mówią do niego "skocz na nas", "przewróć wazon" dorobiłam się juz tak dziury w stole i powodzi na parkiecie. Więcej nie chcę, a tak kocham kwiaty ![]() Cytat:
policzyłam, że wychodza taniej niż chusteczki do demakijażu, przecierm nimi twarz, potem myje normalnie żelem. Kiedyś używałam tylko żelu, ale zawsze zostawały mi na ręczniku ślady podkładu gdzieś z szyi czy granicy włosów. Teraz takie miejsca dokładniej przecieram chusteczką, potem woda z żelem i wiem, że sie dokładnie oczyściłam ![]() Doszłam do końca i standardowo zorientowałm się, że cytaty poszły się.... Tak więc chciałam jeszcze pogratulowac Miramej cudnego Kubusia Czekoladko do buzi to cos z filtrem koniecznie Karolinko, bardzo ładna torba! Aniu co tam, że z gołą tz to pewnie nie będzie przeszkadzało
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-04-10 o 12:42 |
|||||||||
|
|
|
#3486 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam Was
gratuluję ślicznych dzidziusiów i brzusiów Cytat:
z kolorkiem miałam spory problem, bo są albo bardzo jsne (szary beżowy), albo w czerwieniach (raczej dla dziewczynki chyba), albo bardzo ciemne (granat, stalowy) a ten brązowy wydał nam się w sam raz - tym bardziej, ze ja jestem brązowolubna jeśli chodzi o wszystko Cytat:
![]() mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni (i synuś też) tak, ale widzę, ze Wy jesteście superzaawansowane w zakupach takich codziennych, a ja w..... lesie ![]() dziękuję Cytat:
zaraz zmykam do pracy, a potem 3 dni wolnego jutro zapowiada się pracowity dzień w kuchni, bo dziś po 20 jak wrócę z pracy na pewno już nic nie zrobię
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia - przperaszam za wygniecione bo az wstyd pokazac wy wsyztskie takie ładne wyprasowane a ja takie pognieciuchy, ale i tak mam zmaiar wsyztsko przeprac w koncowce czerwca czy z pocztakiem lipca zeby bylo przperane wiec nie patrze jak skladam ubranka a upycham gdzie miejsce bo w sumie to nawte nie mam miejsca w szafie zorbione dla ciuszkow małego ;]
białych body mam 7 sztuk z roznymi aplikacjami a reszta to tyle ile mam w domku dzis
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy myślałyście o zrobieniu sobie sesji zdjęciowej w ciąży?
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie umowilam z kolegą ktory zacyzna fotogorafowanie tzn juz pare nascie sesji robil , koszt to 35 łotych 100 ujec i iles tam wywołanych w tym jedne w wielkosci A4 , ale nie wiem moze tak za 2-3 tygodnie jak sie zielono zorbi , bo chce w plenerze
|
|
|
#3490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te nie podrażniaja mi oczu i skóra choc do wrazliwych nie nalezy to nie piecze po nich.I jak już Tru wspomniała do hig. intimnej też mi się zdaża ich używać. Cytat:
Jak już kiedyś jedna napisała, w duzej mierze zależy to od typu naszej skóry.I wiązań polimerowych czy jakoś takJa pół zycia chudłam i tyłam i mam tylko 1 rozstęp. Cellu więcej ale wytocze i jemu walke. Cytat:
Cytat:
I nie ma balaganu bo nie ma gdzie go zrobic ![]() Ja zdecydowanie tak...Mąż jest fotografem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ja nie mam znajomego, ale nawet nie wiem ile kosztuje taka sesja, może podzwonię i popytam... ale ja tak średnio jestem "za" - nie lubię być fotografowana ledwo przeżyłam film i zdjęcia slubne ![]() już koniecznie zmykam do pracy, bo się spóźnię do zobaczenia
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie i Brzusie!
Zycze Wam wspanialych, radosnych Swiat, pelnych milosci i wspanialej atmosfery! ----------------------- Staram sie byc na biezaco. Gratuluje wiec Wam wspanialych zakupow, udanych wizyt, a Jusali zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!
|
#3494 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja wlasnie wrocilam z kolejnej hurtowni dzieciecej - w ogole nie mam kasy no ale nie moglam wyjsc z pustymi rekoma i kupilam grzechotke i dwa smoczki z kubusiem puchatkiem
![]() przyjrzalam sie znow dokladnie espiro vectorowi - nadal uwazam, ze jest ekstra, ma tylko jeden mankament - strasznie maly kosz ![]() ale za to jest plecak w a plecaku taka mata miekka z ceratka do przewijania na dworzu ![]() i najwiekszy szok dla mnie - jedna reka wzielam wersje z pompowanymi kolami a druga reka ta z piankowymi i chcialam uniesc zobaczyc, ktora lzejsza - szok ta z pompowanymi kolami jest o wieeeele lzejsza od tej z piankowymi ![]() ja myslalam ale nie znam nikogo godnego polecenie i nie wiem gdzie robic dziewczyny macie dobry sprawdzony i prosty przepis na sledzie w smietanie??
|
|
#3495 |
|
BAN stały
|
witajcie mamusie i brzusie
wczoraj po tym łażeniu i zakupach to mi wieczorem brzusio bolał - nawet Amelka cicho siedziała - wzięłam no spę i przeszło a dziś już ok. jutro jedziemy do domku - najpierw do mojej mamy a na drugi dzień do teściowej jakoś w te drugie miejsce mi się nie chce pytania teściowej o pracę męża i wtrącanie się, i zazdrosne spojrzenia szwagierki - laska rok młodsza (bo brata męża żona to szwogierka??) podobno też działają w kierunku posiadania potomstwa i może dlatego taka niemiła dla mnie - nic się nie odzywa do mnie, nie zapyta co i jak. już nie mówię żeby codziennie dzwoniła i pytała co i jak, ale jak już raz na kilka tyg jesteśmy w domu to chociaż z grzeczności pogadać można... a ostatnio jak byliśmy to zobiła coś tam na obiad i poszła do siebie i siedziała do kolacji potem zeszła swojemu mężowi zroić herbatkę na kolację i znowu myk. no nie wiem ale mi to głupio jest bo taka sytuacja. tak sobie myślę że póki Amelka siedzi sobie w brzusiu to fajnie, ale co będzie potem??? ostatnio widziałam córeczkę takiej pani, urodziła się 1.5 m-ca temu i zajrzałam do wózeczka i co???nic, żadnych emocji w sumie to nie wiedziałam co mówić i robić. a jak pomyślę że swoje takie maleństwo ęde miała to mnie to przeraża ale pewnie świadomość że to moje i przeżycia związane z porodem sprawią że będę wiedziała co robić. a dziś nawet z paczki jednego pampersa wyjęłam i tak się zastanawiałam jak to potem zakładać masakra. głupie myślia z tego względu, ąże jutro nie wie jak do was zajrzę a dziś mogę już zapomnieć to ◊............,-.,-. (`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) W E S O Ł E G O A L L E L U J A (`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) ◊............(..(..( ◊.............\..).. )._..-.._ ◊............__)/.,','.......`. ◊..........,".....`...... ,--...`. ◊........,"...@.........' ....`...\ ◊.......(Y.............(. ..........;''. ◊........`--.____,.....\..........,.. ; ◊........((_.,----'.,---'......_,'_,' ◊............(((_,-.(((______,-' Z okazji świąt Wielkanocnych życzę wam kochane i waszym brzuszkom radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa i w ogóle wszystkiego naj, zdrowych i pogodnych dzidziołków |
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się ja też zielona w tych sprawach jestem, nigdy mnie do dzieci nie ciągnęło i nic o nich nie wiem ![]() jak wykąpać, przebrać, przewinąć i jednocześnie nie uszkodzić - czarna magia
|
|
|
#3497 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aj tam samo przyjdzie
ja w szpitalu jak mialam pierwszy raz przewinac to dziewczyna, z ktora lezalam podeszla i powiedziala, ze mi pokaze - potem juz szlo bez problemu aczkolwiek chodzi w tym wszystkim o to, ze tyl podklada sie pod pupe a przod daje do przodu i boki skleja i cala filozofia ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- jade po malego potem sledziki w smietanie i na spacerek
|
|
#3498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się od razu spodobała...a że Tż sam stwierdził że dawno mi żadnego prezentu nie zrobił to od razu od niego kupiła![]() Ja kiedyś lubiłam wielkie torby...kilka takich mam, ale leżą, bo w wielkich tylko bałagan się robi... a od dłuższego czasu tylko takie mniejsze wybieram, najlepiej listonoszki, bo najwygodniejsze...trzymać nie trzeba a wszystko pod ręką (jak pisze Katarzynka )To nie to samo Paschę robi się z mleka albo serków...ja robię pierwszy raz więc idę na łatwiznę i z serków homo zrobię..niby to taka oszukana, ale zobaczymy co mi wyjdzie...no i dodaje się orzeszki, migdały itd...ta moja jest też w połowie z gorzką w połowie białą czekoladą...aż sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie![]() Cytat:
![]() ![]() Dla chłopca myślę że kolorek fajniutki...no i wszystko już ma co trzeba, więc myślę że zakup bardzo udanyCytat:
No i wtedy dopiero zabiorę się za pranie i prasowanie, żeby na swieżo było, a teraz tylko by się kurzyło![]() Ja się rozglądałam za taką sesją...tylko już taka duża jestem że nie wiem czy tak ładnie wyjdę hehe
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
napewno nie
![]() Ale poczta pol.ska mnie zadziwiła!!! Własnie dostałam 3 paczki ... spodnie - są extra!!! ... buty - takie sobie ... i drugi stanik ... tez fajny czyli nie będę chodzic z gółą ![]() lece dalej sprzątać - bo ja zamiast wszystko szybko, to sobie jeszcze kwiatki przesadzałam
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak poczta nie jest taka zła ![]() Pokaż zdjecia zakupów
|
|
#3501 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a czas rzeczywiście pędzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.I dziękuję za gratulacje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Ja o tym myślałam, ale jeszcze żadnych konkretów nie mam ![]() Cytat:
. Tobie też życzę wspaniałych Świąt Cytat:
![]() Cytat:
, ale mój Małż jest pełen zapału i optymizmu .Dzięki za życzenia Cytat:
.A jednak
|
|
|
#3502 |
|
BAN stały
|
a ja policzyłam i mi do terminu porodu zostało 90 dni
o kurczaki tylko 90 dni
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do mnie też przyszły dwie przesyłki, ale ta najprędzej wysłana nie ![]() Zależy z której strony patrzeć ![]() Cytat:
![]() A tu nasze nowe nabytki:
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
witam was dziewczynki
![]() ja tylko tak na chwilkę wpadłam, szybciutko nadrobiłam zaległości i zaraz uciekam, bo jeszcze ostatnie porządki i jakieś małe zakupy do zrobienia. jutro mam zamiar upiec dwa ciasta - bo uwielbiam to robić - i na tym kończą się moje kulinarne wybryki w tym roku byłam wczoraj u koleżanki, która ma termin na 8.05 i była tak spokojna o poród, że aż mi się to udzieliło .
|
#3505 |
|
BAN stały
|
gizmiatko, miramej, piękne ciuszki
|
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za życzonka
![]() Na razie nie kupuję ubranek, bo wszytsko będę miała dla synka od siostry No, chyba, że coś z już moim mężem upatrzymy ładnego to kupię, hi![]() Pozdrawiam dziewczynki, ja się juz powoli zbieram (makijaż, fryzurę zrobić), wieczorem spotkam się z TŻ-tem ![]() Dbajcie o brzuszki ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- A i życzę wam Wesołego Jajka, mokrego dyngusa oraz zdrowych dzidziusiów....
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Super ciuszki...bluza misiowa ekstra
![]() A ja byłam w Pepco...opier....Panią od paczki...ale co? nie było jej...mam przyjść we wtorek ![]() Za to zakupiłam kilka pierdołek do domku...i spodenki dla Małej...całe 3,99zł Są takie fajne cienkie, więc myślę że na lato idealne
|
#3508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne jest właśnie to "ileś tam zdjęć" w sztukach,jego format no i idywidualna kwota za usługę z zaleznosci od poziomu fotografa i sprzetu jakim sie posługuję. Ale nie każdy musi mieć profesjonalne. Amatorskie tez maja swoj urok. Cytat:
Przepis na sledzie: śledzie w paseczki cebulke w piórka ja dodaje jeszcze ogóreczka kwaszonego słodka śmietanka pieprz I dluzsza chwile w lodowce zeby wszytskie smaki soba przeszly. Do tego ziemniaczki w mundurkach...mmmm....palc e lizac Cytat:
![]() Tylko jeszcze siorke mała musze na basen zawiezc, a tak by mi słoneczko wysuszyło juz pranko, ehh Przecież wszystkie panie ładnie wychodzą na zdj...to już zasługa fotografa żeby jaknajkorzystniej ustawić modelke...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-10 o 16:44 |
|||
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie czy długość gondoli 80 cm a szerokość 37 to dużo?? Nie znam się zupełnie i nie wiem na ile czasu taka gondola starczy, zeby nie bylo ze maluch zaraz wyrosnie i trzeba bedzie nowy wózek kupić
|
|
#3510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
, może i dobrze, że jej nie było, po co masz się na Święta denerwować jeszcze bardziej . Fajne spodenki i tanie ![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

...więc się pochwalę moją nową torebką od Tżeta (oczywiście ja wybrałam
)...tylko na żywo wygląda zdecydowanie atrakcyjniej
NIE LUBIĘ TROLLI

ja sobie chwale 

. Tobie też życzę wspaniałych Świąt