Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 12:22   #3481
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Właśnie szykuję się do sklepu i przypomniało mi się...więc się pochwalę moją nową torebką od Tżeta (oczywiście ja wybrałam)...tylko na żywo wygląda zdecydowanie atrakcyjniej taka listonoszka...ma zameczek z boku dzięki czemu można ją powiększać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12470.jpg (104,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12471.jpg (91,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2009-04-10, 12:28   #3482
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Właśnie szykuję się do sklepu i przypomniało mi się...więc się pochwalę moją nową torebką od Tżeta (oczywiście ja wybrałam)...tylko na żywo wygląda zdecydowanie atrakcyjniej taka listonoszka...ma zameczek z boku dzięki czemu można ją powiększać
Ładna
mi się podoba - lubię takie proste, klasyczne style

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:32   #3483
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czyli frekwencja będzie miała tendencję spadkową przez święta, bo każda zaszyje się w kuchni w sałatkach i ciastach.
Ja rozpoczynam podwieczór całą rodzinką, myślę ze błyskawicznie się uwiniemy.

Mój obiad jest zależny od tego czy nadal jest promocja na łososia , bo zaraz szybki wypad do marketu zrobie, a jak nie to będzie poznański gzik i pyry Chyba tylko Karolak bedzie wiedziala co to.
A to nic innego jak ziemniaczki w mundurkach i biały serek z odrobinką śmietanki, może być też ze szczypiorkiem
mmm po naziwie nie zakapowałam, ale jak napisałas co to takiego to juz wiem uwielbiam takie ziemniaczki!!!
Cytat:
A u mnie zza okna pachnie lodami
takimi na wagę w wafelkach z prawdziwej lodziarni
mmmm
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc... 85 dni do porodu

Ale ten czas leci... aż zaczynam sie bać
oooo 85 dni??? ... a może mniej

Ja własnie wróciłam z działki ... bo oczywiście małż tylko wrócił z miasta ... wytrzepał mi dywany i poleciał na działkę ... dom stoi w polowie, a on już by się tam mógł przeprowadzić

Ale dobrze - niech pracuje ... ja też się nie obijam
Pokoik wysprzątany, jeszcze mi łazienka została ... ale część i tak poczeka na TZ-ta - np kibelek

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

i jeszcze chciałam powiedziec że od rana czekam na listonosza ... moje spodnie świąteczne idą juz 5 dni i dojść nie mogą ... będę chodzic z gołą w święta

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:36   #3484
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

Gizmiatko a jakieś foteczki ubranek pokażesz, jak Cie ładnie poprosimy...
musze zdjecia psrtyknac , tego co mam u siebie w domku bo reszta jest u mojej mamy bo tam zamierzam spedzic ostanie dwa tygodnie do porodu (blizej do pitala jest od niej) i dwa tygodnie po wyjsciu ze pitala (ze wzgledu na wygode) ;] a pozniej dopiero sie przeprowadze razem z ciuszkami pasujacymi na małego i z zaduzymi a reszta zostanie u mamy ta za mała bo ona ma wiekszą piwnice [ cwaniara ze mnie co ]
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tez polecam te Baby dream! tylko ze ja mam olejek przeciw rozstepom-ale to prawie jak oliwka- ladnie sie wchlania i nie jest tlusty!!
tez poki co rozstepow brak

a jesli chodzi o kosmetyki to zamierzam uzywac do kapieli emuslji Oilatum albo z Hippa!! nie trzeba juz uzywac oliwki.......Sudocrem tez kupie i zasypka Alantan tez sie przyda pewnie.......
tylko nie wiem co do buzki- nivea?

ja posiedze na chwilke na dworze i trzeba sie wziac za sprzatanie chaty!!
pewnie to samo, ja ostanio kupilam 2 oliwki bo na promocji były za cąle 5, 49 a pachna cudnie i nie ma tłustych plam na pizmaie czy bielizmie ja sobie chwale

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Casss ja mam niecłae 110 i tez w szoku jestem !!!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:39   #3485
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś przeszłam się z Mężem spacerkiem na szczepienie naszego pieska.
Wchodze...3krzesełka.Na jednym pani z pieskiem pod kroplókwka, reszta tzw. "pseudo uprzejmasów"Wśród nich lala (serdecznie pozdrawiam, choć i tak nie odczyta ) w niebieskiej spódniczce bombce, niebieskich rajstopkach i niebieskich szpilkach, góra oczywiście niebieski top i jej Tz.
Marzyłam żeby usiaść bo spacerek spory miałam a jeszcze droga powrotna nas czekała.Dałam pani szanse...kilka chwil żeby mi zeszła.Nie pokwapiła się wiec poprosiłam Męża żeby wszedł do poczekalni.
Zawsze jedno z nas zajmuje kolejke, bo nasz pies u weterynarza to bawil by sie ze wszystkimi psami i wcale nie ma stresa, a jak mu sie nie pozwala to skomli i ujada, i ciągnie w kierunku kompana jak to pies. (co jest do opanowania, ale tym razem celowo mu pozwolilam )
Pani nabawiła sie oczek w rajstopkach od swojego pupila bo nasz tak ujadał na niego ze wskoczyl jej na kolanka
Zsunęły sie jej okulary słoneczne, włoski posypały sie na twarz, torebka spadła z ramienia...wyszła opuszczajac kolejke...
Gdyby tylko ustapila ciezarnej inny bylby scenariusz
Ha! zemsta jest słodka
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jest fajna, to sofija seria obłoczek. Moim zdaniem jest akurat dokładnie jak rozmiar 56. Ma fajne wywijane rękawki, które zastępuję spadające często niedrapki i jest zapinana na napkę również w środku - nie przesuwa się. Chciałam kupic też żółtą, ale była z kwiatuszkiem takim delikatnym haftem na przodzie
Jest ładniejsza niż te wiązane z kolorową lamówką i owieczką (chyba)

Czy nadrobiłam moją wpadkę tym opisem
Bardzo lubie te kaftaniki sofiji, właściwie wszystkie, które mam sa właśnie od nich
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mężowi na naszą rocznicę ślubu - trzecią ( 17 kwietnia) kupiłam podgrzewane manetki do motoru - takie na kierownicę żeby w łapki było ciepło, bo chciał bardzo a zawsze kasy brak, a kosztyje 170 zł. ucieszył się bardzo bo oczywiście nie wytrzymałam i już mu dałam
Ja tez tak mam niegdy nie umiem utrzymać niespodzianki, jak wiem, że kupiłam coś co chciał to od razu musze się wygadać
No i szacuneczek za wyprawkę ja mam plan, że do połowy maja chcę miec wszystko. Potem tylko słodkie oczekiwanie
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No i przeżyłam glukozę , myślałam, że będzie gorzej, dodałam sok z połówki cytryny , wyniki odbiorę we wtorek, mam nadzieję, że będą dobre, bo nie uśmiecha mi się pić większej dawki
Brawo! na pewno będą dobre!
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
1 czerwony diabeł na 6-12
3szt pary majtek tzn suchych do pieluchy tetrowej
Co to jest czerwony diabeł?
I czy planujesz używac tetrowych pieluch w ogóle zamaist jednorazowych czy to tylko tak "na wszelki wypadek"?
Cytat:
Ps ostanio bawialam sie zdjeciami moimi od pocztaku ciązy i oto co mi wyszlo, rzecz jasna nie wygalda to najlepiej ale człowiek sie zawsze uczy hihi brakuje zdjecia z konca 25 tygodnia pozdrawiam
Fajna pamiątka wyszła
Cytat:
Muszę się przejść do sklepu bo dzisiaj mam misję pieczenia ciast...a raczej muszę upiec babę i paschę (pierwszy raz będę robić więc ciekawe jak mi wyjdzie) Macie jakiś sprawdzony przepis? Mam tylko taki z gazety z przepisami...
A pascha to mazurek inaczej...?
Cytat:
zazdroszcze...
ja bym też chciała kwiatki, tulipanki, wiosenkę w domu zrobić ale moje kociska uwielbiają wszelkiego rodzaju zielska i musiałabym poustawiac to na szafkach i poza ich zasięgiem, więc cały rok rezygnuję z kwiatków
U mnie to samo zdołałam go oswoić z kwiatkami doniczkowymi, ale kwiaty cięte jakoś cały czas mówią do niego "skocz na nas", "przewróć wazon" dorobiłam się juz tak dziury w stole i powodzi na parkiecie. Więcej nie chcę, a tak kocham kwiaty
Cytat:
Tru napsz coś więcej o tych chusteczkach. Czy dobrze zmywają makijaż? Nigdy ich nie używałam, wogole nie uzywałam chusteczek dla dzieci do demakijażu. Ale skoro są takie dobre to chyba zacznę kupować.
No cóż tu pisać policzyłam, że wychodza taniej niż chusteczki do demakijażu, przecierm nimi twarz, potem myje normalnie żelem. Kiedyś używałam tylko żelu, ale zawsze zostawały mi na ręczniku ślady podkładu gdzieś z szyi czy granicy włosów. Teraz takie miejsca dokładniej przecieram chusteczką, potem woda z żelem i wiem, że sie dokładnie oczyściłam uzywam tez ich czasem do przetarcia okolic intymnych w ciągu dnia kiedy nie mam czasu wchodzić pod prysznic, a chcę sie odświeżyć, tez się spisują
Doszłam do końca i standardowo zorientowałm się, że cytaty poszły się....
Tak więc chciałam jeszcze pogratulowac Miramej cudnego Kubusia
Czekoladko do buzi to cos z filtrem koniecznie

Karolinko, bardzo ładna torba!

Aniu co tam, że z gołą tz to pewnie nie będzie przeszkadzało

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-04-10 o 12:42
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:40   #3486
p4w
Zakorzenienie

witam Was
gratuluję ślicznych dzidziusiów i brzusiów

Cytat:
Gratulacje zakupu To dokładnie ten wózek? z tej aukcji? Ładny wózeczek..no i całkiem porządny zestaw, chyba wszystko ma...ja jednak wolałabym chyba jakiś jaśniejszy i weselszy kolorek
tak dokładnie ten wózek

z kolorkiem miałam spory problem, bo są albo bardzo jsne (szary beżowy), albo w czerwieniach (raczej dla dziewczynki chyba), albo bardzo ciemne (granat, stalowy)

a ten brązowy wydał nam się w sam raz - tym bardziej, ze ja jestem brązowolubna jeśli chodzi o wszystko

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

P4w, zaszalałaś z zakupem i to tak bez planu , ale u mnie jest tak,. że takie sprawdzają się najlepiej
fakt, decyzja była błyskawiczna
mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni (i synuś też)

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Super, że macie to już za sobą. Większy zakup z głowy

tak, ale widzę, ze Wy jesteście superzaawansowane w zakupach takich codziennych, a ja w..... lesie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Gratuluję szybkiej decyzji i super wózeczka
dziękuję i wszystkim innym też, których nie zacytowałam

Cytat:
fajna torba

zaraz zmykam do pracy, a potem 3 dni wolnego
jutro zapowiada się pracowity dzień w kuchni, bo dziś po 20 jak wrócę z pracy na pewno już nic nie zrobię

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:44   #3487
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

zdjecia - przperaszam za wygniecione bo az wstyd pokazac wy wsyztskie takie ładne wyprasowane a ja takie pognieciuchy, ale i tak mam zmaiar wsyztsko przeprac w koncowce czerwca czy z pocztakiem lipca zeby bylo przperane wiec nie patrze jak skladam ubranka a upycham gdzie miejsce bo w sumie to nawte nie mam miejsca w szafie zorbione dla ciuszkow małego ;]
białych body mam 7 sztuk z roznymi aplikacjami a reszta to tyle ile mam w domku dzis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040517.jpg (51,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040518.jpg (39,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040519.jpg (50,0 KB, 18 załadowań)

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-04-10, 12:58   #3488
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny, czy myślałyście o zrobieniu sobie sesji zdjęciowej w ciąży?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-10, 13:10   #3489
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja sie umowilam z kolegą ktory zacyzna fotogorafowanie tzn juz pare nascie sesji robil , koszt to 35 łotych 100 ujec i iles tam wywołanych w tym jedne w wielkosci A4 , ale nie wiem moze tak za 2-3 tygodnie jak sie zielono zorbi , bo chce w plenerze

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-04-10, 13:22   #3490
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Tru napsz coś więcej o tych chusteczkach. Czy dobrze zmywają makijaż? Nigdy ich nie używałam, wogole nie uzywałam chusteczek dla dzieci do demakijażu. Ale skoro są takie dobre to chyba zacznę kupować.
ja też ich uzywam do demakijażu, ale staram się kupować firmy cleanic.Tez dla dzieci Bo te nie podrażniaja mi oczu i skóra choc do wrazliwych nie nalezy to nie piecze po nich.
I jak już Tru wspomniała do hig. intimnej też mi się zdaża ich używać.

Cytat:

tylko ciuszki, kosmetyki na smaym końcu, zreszta oliwe dla dzieci mam cały czas bo sobie nią smaruje brzuszek i piersi i poki co dziala cuda bo rozstepow nie ma
czy działa cuda to się okaże po porodzie, ponieważ rozstępy wychodzą w efekcie szybszego wzrostu tkanki tłuszczowej a następniej szybkim jej spadku.
Jak już kiedyś jedna napisała, w duzej mierze zależy to od typu naszej skóry.I wiązań polimerowych czy jakoś takJa pół zycia chudłam i tyłam i mam tylko 1 rozstęp.
Cellu więcej ale wytocze i jemu walke.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o kosmetyki to zamierzam uzywac do kapieli emuslji Oilatum albo z Hippa!! nie trzeba juz uzywac oliwki.......Sudocrem tez kupie i zasypka Alantan tez sie przyda pewnie.......
tylko nie wiem co do buzki- nivea?
i ja stawiam na pierwszy rzut na Oilatum

Cytat:
tez mam taka i bardzo sobie chwale.Jak juz wspominałam lubie miec zawsze blisko wszystko przy sobie(portfel, tel, klucze, dokumenty) i pod tym wzgledem jest idealna I nie ma balaganu bo nie ma gdzie go zrobic

Cytat:
Ja zdecydowanie tak...Mąż jest fotografem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:22   #3491
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam tylko, że jeszcze nie poszukałam odpowiedniego fotografa
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:23   #3492
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie umowilam z kolegą ktory zacyzna fotogorafowanie tzn juz pare nascie sesji robil , koszt to 35 łotych 100 ujec i iles tam wywołanych w tym jedne w wielkosci A4 , ale nie wiem moze tak za 2-3 tygodnie jak sie zielono zorbi , bo chce w plenerze
mnie namawia koleżanka, ze super się ogląda kilka miesięcy po, a potem już ze starszym dzieckiem i w ogóle...

niestety ja nie mam znajomego, ale nawet nie wiem ile kosztuje taka sesja, może podzwonię i popytam...

ale ja tak średnio jestem "za" - nie lubię być fotografowana ledwo przeżyłam film i zdjęcia slubne

już koniecznie zmykam do pracy, bo się spóźnię

do zobaczenia

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-10, 13:40   #3493
mariolasl
Zakorzenienie

Kochane Mamusie i Brzusie!
Zycze Wam wspanialych, radosnych Swiat, pelnych milosci i wspanialej atmosfery!
-----------------------
Staram sie byc na biezaco. Gratuluje wiec Wam wspanialych zakupow, udanych wizyt, a Jusali zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!
Stary 2009-04-10, 13:42   #3494
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja wlasnie wrocilam z kolejnej hurtowni dzieciecej - w ogole nie mam kasy no ale nie moglam wyjsc z pustymi rekoma i kupilam grzechotke i dwa smoczki z kubusiem puchatkiem

przyjrzalam sie znow dokladnie espiro vectorowi - nadal uwazam, ze jest ekstra, ma tylko jeden mankament - strasznie maly kosz
ale za to jest plecak w a plecaku taka mata miekka z ceratka do przewijania na dworzu

i najwiekszy szok dla mnie - jedna reka wzielam wersje z pompowanymi kolami a druga reka ta z piankowymi i chcialam uniesc zobaczyc, ktora lzejsza - szok ta z pompowanymi kolami jest o wieeeele lzejsza od tej z piankowymi

Cytat:
ja myslalam ale nie znam nikogo godnego polecenie i nie wiem gdzie robic

dziewczyny macie dobry sprawdzony i prosty przepis na sledzie w smietanie??
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:48   #3495
skierka1981
BAN stały

witajcie mamusie i brzusie podczytuję was od rana, a teraz za porządki się wzięłam i jest pretekst żeby odpocząć i popisać. zdjątka rzeczy wstawię po świętach jak już wszystko będzie i będę miała trochę czasu - bo to robienie zdjęć komórką to masakra wczoraj po tym łażeniu i zakupach to mi wieczorem brzusio bolał - nawet Amelka cicho siedziała - wzięłam no spę i przeszło a dziś już ok.

jutro jedziemy do domku - najpierw do mojej mamy a na drugi dzień do teściowej jakoś w te drugie miejsce mi się nie chce pytania teściowej o pracę męża i wtrącanie się, i zazdrosne spojrzenia szwagierki - laska rok młodsza (bo brata męża żona to szwogierka??) podobno też działają w kierunku posiadania potomstwa i może dlatego taka niemiła dla mnie - nic się nie odzywa do mnie, nie zapyta co i jak. już nie mówię żeby codziennie dzwoniła i pytała co i jak, ale jak już raz na kilka tyg jesteśmy w domu to chociaż z grzeczności pogadać można... a ostatnio jak byliśmy to zobiła coś tam na obiad i poszła do siebie i siedziała do kolacji potem zeszła swojemu mężowi zroić herbatkę na kolację i znowu myk. no nie wiem ale mi to głupio jest bo taka sytuacja.

tak sobie myślę że póki Amelka siedzi sobie w brzusiu to fajnie, ale co będzie potem??? ostatnio widziałam córeczkę takiej pani, urodziła się 1.5 m-ca temu i zajrzałam do wózeczka i co???nic, żadnych emocji w sumie to nie wiedziałam co mówić i robić. a jak pomyślę że swoje takie maleństwo ęde miała to mnie to przeraża ale pewnie świadomość że to moje i przeżycia związane z porodem sprawią że będę wiedziała co robić. a dziś nawet z paczki jednego pampersa wyjęłam i tak się zastanawiałam jak to potem zakładać masakra. głupie myśli

a z tego względu, ąże jutro nie wie jak do was zajrzę a dziś mogę już zapomnieć to

◊............,-.,-.
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
◊............(..(..(
◊.............\..).. )._..-.._
◊............__)/.,','.......`.
◊..........,".....`...... ,--...`.
◊........,"...@.........' ....`...\
◊.......(Y.............(. ..........;''.
◊........`--.____,.....\..........,.. ;
◊........((_.,----'.,---'......_,'_,'
◊............(((_,-.(((______,-'
Z okazji świąt Wielkanocnych życzę wam kochane i waszym brzuszkom radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa i w ogóle wszystkiego naj, zdrowych i pogodnych dzidziołków
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:58   #3496
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

tak sobie myślę że póki Amelka siedzi sobie w brzusiu to fajnie, ale co będzie potem??? ostatnio widziałam córeczkę takiej pani, urodziła się 1.5 m-ca temu i zajrzałam do wózeczka i co???nic, żadnych emocji w sumie to nie wiedziałam co mówić i robić. a jak pomyślę że swoje takie maleństwo ęde miała to mnie to przeraża ale pewnie świadomość że to moje i przeżycia związane z porodem sprawią że będę wiedziała co robić. a dziś nawet z paczki jednego pampersa wyjęłam i tak się zastanawiałam jak to potem zakładać masakra. głupie myśli
Obrazkami do przodu

nie martw się ja też zielona w tych sprawach jestem, nigdy mnie do dzieci nie ciągnęło i nic o nich nie wiem

jak wykąpać, przebrać, przewinąć i jednocześnie nie uszkodzić - czarna magia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:07   #3497
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aj tam samo przyjdzie

ja w szpitalu jak mialam pierwszy raz przewinac to dziewczyna, z ktora lezalam podeszla i powiedziala, ze mi pokaze - potem juz szlo bez problemu

aczkolwiek chodzi w tym wszystkim o to, ze tyl podklada sie pod pupe a przod daje do przodu i boki skleja i cala filozofia

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

jade po malego
potem sledziki w smietanie i na spacerek
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:23   #3498
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ładna
mi się podoba - lubię takie proste, klasyczne style
Cytat:
Karolinko, bardzo ładna torba!
Cytat:
fajna torba
Cytat:
tez mam taka i bardzo sobie chwale.Jak juz wspominałam lubie miec zawsze blisko wszystko przy sobie(portfel, tel, klucze, dokumenty) i pod tym wzgledem jest idealna I nie ma balaganu bo nie ma gdzie go zrobic
Dziękuję dziewczyny Mi się od razu spodobała...a że Tż sam stwierdził że dawno mi żadnego prezentu nie zrobił to od razu od niego kupiła

Ja kiedyś lubiłam wielkie torby...kilka takich mam, ale leżą, bo w wielkich tylko bałagan się robi... a od dłuższego czasu tylko takie mniejsze wybieram, najlepiej listonoszki, bo najwygodniejsze...trzymać nie trzeba a wszystko pod ręką (jak pisze Katarzynka)

Cytat:
A pascha to mazurek inaczej...?
To nie to samo Paschę robi się z mleka albo serków...ja robię pierwszy raz więc idę na łatwiznę i z serków homo zrobię..niby to taka oszukana, ale zobaczymy co mi wyjdzie...no i dodaje się orzeszki, migdały itd...ta moja jest też w połowie z gorzką w połowie białą czekoladą...aż sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie

Cytat:
tak dokładnie ten wózek

z kolorkiem miałam spory problem, bo są albo bardzo jsne (szary beżowy), albo w czerwieniach (raczej dla dziewczynki chyba), albo bardzo ciemne (granat, stalowy)

a ten brązowy wydał nam się w sam raz - tym bardziej, ze ja jestem brązowolubna jeśli chodzi o wszystko
Ja to też brązowolubna jestem więc rozumiem Dla chłopca myślę że kolorek fajniutki...no i wszystko już ma co trzeba, więc myślę że zakup bardzo udany

Cytat:
zdjecia - przperaszam za wygniecione bo az wstyd pokazac wy wsyztskie takie ładne wyprasowane a ja takie pognieciuchy, ale i tak mam zmaiar wsyztsko przeprac w koncowce czerwca czy z pocztakiem lipca zeby bylo przperane wiec nie patrze jak skladam ubranka a upycham gdzie miejsce bo w sumie to nawte nie mam miejsca w szafie zorbione dla ciuszkow małego ;]
białych body mam 7 sztuk z roznymi aplikacjami a reszta to tyle ile mam w domku dzis
Super ciuszki Ja to też na razie nic z ubrankami nie robię...składuje w jednym miejscu, bo myślimy nad zakupem jakieś komody dodatkowej lub szafek robionych na wymiar do Małej pokoiku...ale najpierw chce kupić wózek by zobaczyć czy obok komoda wejdzie...jak nie to szafki dam zrobić kuzynowi No i wtedy dopiero zabiorę się za pranie i prasowanie, żeby na swieżo było, a teraz tylko by się kurzyło

Cytat:
Ja się rozglądałam za taką sesją...tylko już taka duża jestem że nie wiem czy tak ładnie wyjdę hehe
Stary 2009-04-10, 14:57   #3499
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu co tam, że z gołą tz to pewnie nie będzie przeszkadzało
napewno nie

Ale poczta pol.ska mnie zadziwiła!!! Własnie dostałam 3 paczki ... spodnie - są extra!!! ... buty - takie sobie ... i drugi stanik ... tez fajny

czyli nie będę chodzic z gółą

lece dalej sprzątać - bo ja zamiast wszystko szybko, to sobie jeszcze kwiatki przesadzałam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 14:59   #3500
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
napewno nie

Ale poczta pol.ska mnie zadziwiła!!! Własnie dostałam 3 paczki ... spodnie - są extra!!! ... buty - takie sobie ... i drugi stanik ... tez fajny

lece dalej sprzątać - bo ja zamiast wszystko szybko, to sobie jeszcze kwiatki przesadzałam

A jednak poczta nie jest taka zła

Pokaż zdjecia zakupów
Stary 2009-04-10, 15:14   #3501
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny ten Twoj maluszek Oczywiście zazdroszcze usg 3d, będzie pamiątka do końca życia
Dziękuję

Cytat:
wiesz ja osobiscie kupilam tylko 7 par body na all w swietnej cenie i swietnego gatunku no i 2 pary body w realu bo byly na promocji w śmiesznej cenie 2 packi jedne body z krotkim i jedne z długim rekwaem . A reszta to sa rzeczy zakupione przez znjaome kotre jak sie dowiedzilay ze dziecko bedizemy miec to zglupiały i kupuja podobnie jak moja mama, bo tesciowa to raczej nic nam nie kupi, Ja sie tylko zastanwiam co jeszcze mi brakuje oprocz rozka taiego co sie dziecko nosi bo ten kaipelowy to mami 30 tetrowych pieluch, poscieli do 6 miesiaca zycia mały nie potrzbeuje wiec teraz sobie głowy tym nie zawracam
Tobie to dobrze

Cytat:

Ja się boję od początku , a czas rzeczywiście pędzi

Cytat:
Bardzo ładna

Cytat:
i jeszcze chciałam powiedziec że od rana czekam na listonosza ... moje spodnie świąteczne idą juz 5 dni i dojść nie mogą ... będę chodzic z gołą w święta
A do mnie przesyłka priorytetowa idzie już 11 dni i dojść nie może

Cytat:
Bardzo lubie te kaftaniki sofiji, właściwie wszystkie, które mam sa właśnie od nich
(...)
Tak więc chciałam jeszcze pogratulowac Miramej cudnego Kubusia
Dzięki za opinię co do kaftaników Sofiji, każda cenna .
I dziękuję za gratulacje

Cytat:
Co Ty mówisz, ja też nic jeszcze nie prasowałam, fajne są te ciuszki

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Ja o tym myślałam, ale jeszcze żadnych konkretów nie mam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie i Brzusie!
Zycze Wam wspanialych, radosnych Swiat, pelnych milosci i wspanialej atmosfery!
-----------------------
Staram sie byc na biezaco. Gratuluje wiec Wam wspanialych zakupow, udanych wizyt, a Jusali zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!
. Tobie też życzę wspaniałych Świąt

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wrocilam z kolejnej hurtowni dzieciecej - w ogole nie mam kasy no ale nie moglam wyjsc z pustymi rekoma i kupilam grzechotke i dwa smoczki z kubusiem puchatkiem
Jesteś niemożliwa

Cytat:

a z tego względu, ąże jutro nie wie jak do was zajrzę a dziś mogę już zapomnieć to

◊............,-.,-.
W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
◊............(..(..(
◊.............\..).. )._..-.._
◊............__)/.,','.......`.
◊..........,".....`...... ,--...`.
◊........,"...@.........' ....`...\
◊.......(Y.............(. ..........;''.
◊........`--.____,.....\..........,.. ;
◊........((_.,----'.,---'......_,'_,'
◊............(((_,-.(((______,-'
Z okazji świąt Wielkanocnych życzę wam kochane i waszym brzuszkom radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa i w ogóle wszystkiego naj, zdrowych i pogodnych dzidziołków
skierka ja też się boję, czy dam radę , ale mój Małż jest pełen zapału i optymizmu .
Dzięki za życzenia . Mam nadzieję, że Twoje Święta również będą udane

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
nie martw się ja też zielona w tych sprawach jestem, nigdy mnie do dzieci nie ciągnęło i nic o nich nie wiem

jak wykąpać, przebrać, przewinąć i jednocześnie nie uszkodzić - czarna magia
I ja mam to samo .

Cytat:
potem sledziki w smietanie i na spacerek
A jednak

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 15:19   #3502
skierka1981
BAN stały

a ja policzyłam i mi do terminu porodu zostało 90 dni o kurczaki tylko 90 dni
Stary 2009-04-10, 15:33   #3503
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

A pewnie niektórzy żałują , do mnie też przyszły dwie przesyłki, ale ta najprędzej wysłana nie

Cytat:
A jednak poczta nie jest taka zła
Zależy z której strony patrzeć

Cytat:
a ja policzyłam i mi do terminu porodu zostało 90 dni o kurczaki tylko 90 dni
Godzina zero się zbliża wielkimi krokami

A tu nasze nowe nabytki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluza_next.jpg (37,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body1.jpg (37,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body2.jpg (36,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body3.jpg (46,3 KB, 25 załadowań)

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-10, 15:36   #3504
mirika
Rozeznanie

witam was dziewczynki

ja tylko tak na chwilkę wpadłam, szybciutko nadrobiłam zaległości i zaraz uciekam, bo jeszcze ostatnie porządki i jakieś małe zakupy do zrobienia. jutro mam zamiar upiec dwa ciasta - bo uwielbiam to robić - i na tym kończą się moje kulinarne wybryki w tym roku . pierwszego dnia świąt liczę na moją mamę a drugiego na teściową, a ja zamierzam leniuchować i wypoczywać. tak to sobie wykombinowałam .

byłam wczoraj u koleżanki, która ma termin na 8.05 i była tak spokojna o poród, że aż mi się to udzieliło .

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 15:44   #3505
skierka1981
BAN stały

gizmiatko, miramej, piękne ciuszki aż żałuję że już nie poszaleję tzn. jeszcze na pewno coś kupię ale już nie takie ilości. teraz to chyba powyżej rozmiaru 62.
Stary 2009-04-10, 16:00   #3506
jusali
Rozeznanie

Dziękuję za życzonka
Na razie nie kupuję ubranek, bo wszytsko będę miała dla synka od siostry No, chyba, że coś z już moim mężem upatrzymy ładnego to kupię, hi
Pozdrawiam dziewczynki, ja się juz powoli zbieram (makijaż, fryzurę zrobić), wieczorem spotkam się z TŻ-tem
Dbajcie o brzuszki

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A i życzę wam Wesołego Jajka, mokrego dyngusa oraz zdrowych dzidziusiów....
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 16:08   #3507
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A tu nasze nowe nabytki:
Super ciuszki...bluza misiowa ekstra

A ja byłam w Pepco...opier....Panią od paczki...ale co? nie było jej...mam przyjść we wtorek
Za to zakupiłam kilka pierdołek do domku...i spodenki dla Małej...całe 3,99zł Są takie fajne cienkie, więc myślę że na lato idealne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12492.jpg (71,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-04-10, 16:11   #3508
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
uwazam ze w dobie aparatów cyfrowych 100 ujęc to nie jest powalająca ilość, ani nie jest zależna od cennika sesji.
Ważne jest właśnie to "ileś tam zdjęć" w sztukach,jego format no i idywidualna kwota za usługę z zaleznosci od poziomu fotografa i sprzetu jakim sie posługuję.
Ale nie każdy musi mieć profesjonalne.
Amatorskie tez maja swoj urok.

Cytat:

dziewczyny macie dobry sprawdzony i prosty przepis na sledzie w smietanie??
i ja dziś zaszalałam.Kupiłam Laurce 2 piżamki, hmm i taki śpioszek bez rękawków z krótkimi spodenkami, i malinową kurteczkę wiem bez zdjęc sie nie liczy

Przepis na sledzie:
śledzie w paseczki
cebulke w piórka
ja dodaje jeszcze ogóreczka kwaszonego
słodka śmietanka
pieprz
I dluzsza chwile w lodowce zeby wszytskie smaki soba przeszly.
Do tego ziemniaczki w mundurkach...mmmm....palc e lizac

Cytat:
No i wtedy dopiero zabiorę się za pranie i prasowanie, żeby na swieżo było, a teraz tylko by się kurzyło

Ja się rozglądałam za taką sesją...tylko już taka duża jestem że nie wiem czy tak ładnie wyjdę hehe
a ja juz dzis pierwsza pralke wstawie, a potem do woreczka prózniowego i rozpakuje swierzutkie jak bedzie potrzeba
Tylko jeszcze siorke mała musze na basen zawiezc, a tak by mi słoneczko wysuszyło juz pranko, ehh

Przecież wszystkie panie ładnie wychodzą na zdj...to już zasługa fotografa żeby jaknajkorzystniej ustawić modelke...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kurteczka.jpg (37,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spioch.jpg (35,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzeczki.jpg (26,8 KB, 17 załadowań)
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-10 o 16:44
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 17:04   #3509
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie czy długość gondoli 80 cm a szerokość 37 to dużo?? Nie znam się zupełnie i nie wiem na ile czasu taka gondola starczy, zeby nie bylo ze maluch zaraz wyrosnie i trzeba bedzie nowy wózek kupić
Stary 2009-04-10, 17:35   #3510
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
witam was dziewczynki

ja tylko tak na chwilkę wpadłam, szybciutko nadrobiłam zaległości i zaraz uciekam, bo jeszcze ostatnie porządki i jakieś małe zakupy do zrobienia. jutro mam zamiar upiec dwa ciasta - bo uwielbiam to robić - i na tym kończą się moje kulinarne wybryki w tym roku . pierwszego dnia świąt liczę na moją mamę a drugiego na teściową, a ja zamierzam leniuchować i wypoczywać. tak to sobie wykombinowałam .
Ja w tym roku też się nie przemęczam .

Cytat:
gizmiatko, miramej, piękne ciuszki aż żałuję że już nie poszaleję tzn. jeszcze na pewno coś kupię ale już nie takie ilości. teraz to chyba powyżej rozmiaru 62.
Dziękuję . Wiesz, ja kupuję na 56, 62 i 68 , a nawet na 74 mam

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzonka
Na razie nie kupuję ubranek, bo wszytsko będę miała dla synka od siostry No, chyba, że coś z już moim mężem upatrzymy ładnego to kupię, hi
Pozdrawiam dziewczynki, ja się juz powoli zbieram (makijaż, fryzurę zrobić), wieczorem spotkam się z TŻ-tem
Dbajcie o brzuszki

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A i życzę wam Wesołego Jajka, mokrego dyngusa oraz zdrowych dzidziusiów....
jusali, miłego wieczoru, a potem udanego ślubu i szczęśliwego życia we troje . I oczywiście wszystkiego dobrego z okazji Świąt .

Cytat:
Super ciuszki...bluza misiowa ekstra

A ja byłam w Pepco...opier....Panią od paczki...ale co? nie było jej...mam przyjść we wtorek
Za to zakupiłam kilka pierdołek do domku...i spodenki dla Małej...całe 3,99zł Są takie fajne cienkie, więc myślę że na lato idealne
, może i dobrze, że jej nie było, po co masz się na Święta denerwować jeszcze bardziej . Fajne spodenki i tanie

Cytat:
i ja dziś zaszalałam.Kupiłam Laurce 2 piżamki, hmm i taki śpioszek bez rękawków z krótkimi spodenkami, i malinową kurteczkę wiem bez zdjęc sie nie liczy
Ale fajne ciuszki, najbardziej podoba mi się kurteczka .

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy długość gondoli 80 cm a szerokość 37 to dużo?? Nie znam się zupełnie i nie wiem na ile czasu taka gondola starczy, zeby nie bylo ze maluch zaraz wyrosnie i trzeba bedzie nowy wózek kupić
Moim zdaniem to jest spora gondola, choć zdarzają się dłuższe o jakieś 2-4 cm . Jak się dzisiaj czujesz?

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości