|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11809404]kochana, to jeszcze nic.
Maksiu i 6 godzin na podwórku wybiega nie siadając ani na moment, i to jednorazowo 6 godzin!! ![]() U nas niestety niepomyślne wieści po wizycie u lekarza- Maksiu ma zapalenie oskrzeli. i niestety antybiotyk.[/quote]Laura też cały czas biega i na spacerach i w domu, a Wy macie dom to wiadomo, że jak jest ładnie to może być cały czas przed domem Jak jest zimno to Laura biega po mieszkaniu, a że ostatnio pogoda dopisuje jesteśmy prawie cały czas na dworze, tylko na jedzonko przychodzimy i spać ![]() Laura jeszcze nie śpi tylko szaleje szkoda czasu na sen ![]() Szybkiego powrotu do zdrowia dla Maksia |
|
|
|
#4472 |
|
Konto usunięte
|
no to fotki.
![]() 1. najlepszy przyjaciel Maksia. 2. przed obcięciem. 3. po obcięciu. |
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
lea no to masz już w domu prawdziwego faceta
, ten go głaszcze, obsypuje piachem z wiaderka, kładzie się na niego, a nawet chciał go chyba skopać (powstrzymałam asa)A mój facet jak pojechałam do dentysty przewrócił się na jakiś beton i rozciął sobie przy ustach skórę. Podobno był niezły krwotok i jak mąz to zobaczył to mu pikawa zawaliła, myślał, że w końcu zęba wybił. Ale razem z bratem zatamowali,przemyli, poleli wodą utlenioną, czyli poradzili sobie. Zjadłam małego kebaba i nie czuję się najlepiej. Przyzwyczajona jestem do domowych obiadków. Xantia byczy się teraz w hotelu joannah aż ci zazdroszczę tego nic
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
joannah no to kciuki trzymam za usg
![]() lea bidny Maks - zdróweczka i buziaczek dla niego ajanna daj fotencje włosków ![]() ANula a Ty fotke Sylwii ![]() kropeczko uważaj na siebie A Ty to teraz z siostrą razem w ciąży chodzicie chyba nie ![]() No ciekawe gdzie ta nasza Xantia się byczy w tym kapeluszu i przy drinkach z parasolką ![]() Dzięki za komplemenciory ![]() Tymczasem idę spać -
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Niemożliwe jestem pierwsza
. U nas znowu pobudka o 6.30, a teraz mamy już gościa. Krzysia siostra cioteczna ma już wolne na święta i przywieźli ją do nas, bo wiadomo pracują, a on ma dopiero 7 lat. Krzyś już ją napastował
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
lea zdrówka dla Maksa minisiu fotkę Sylwii może wieczorem wrzucę joannah oby tak już zostało U nas dziś bez słońca na razie Muszę jechać zaraz popłacić rachunki i Sylwię zawieźć do szkoły.
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Już bym chciała żeby tak zostało to nic , żeby tam nic nie urosło
![]() Nie dziękuje, żeby nie zapeszyć. Lea- fajną Maksiu ma fryzurke U nas zrobiło sie deszczowo, zdąrzyłam pościel wynieść na balkon i zaczęło padać
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cicho
czekam na Apusiowego i będziemy robic mini balustradę na balkonie. Mam między balustradą własciwą a podłogą 10 cm odległosci wszystkie zabawki się tam mieszcza Muszę mu to "zalepic" zeby mogł się bawić Chciałam też mu świsnąc trochę piachu z parku ale dzieciaki były na placu tam jest duzo wysypanego piachu ala plaza, chciałam zaanektować do mini piaskownicy na balkon. Zanim kupię piach do piaskownicy na ogródek no i ktoś mi ukradł moje grzeczne dziecko od kilku dni wszystko jest "nie". Na kazde moje pytanie czy polecenie jest odpowiedz "nie". Wkurza mnie to strasznie ale jestem spokojna. Najgorsze jest przekomarzanie Mówię "chodz jesc" - "nie", idę na kanape siadam, przychodzi do mnie, siada Jemy przez chwilę Adi mówi "nie" pytam się. "Nie chcesz juz jesc" - "nie" więc zabieram miskę i zanosze do kuchni. W tym czasie neurony u Adika się przepalają i dociera do niego, ze mógł odpowiedziec inaczej leci za mną z płaczem, ze on chce "am" nawet nie wiecie jakie to frutrujące jak pytam znów czy będzie grzecznie jadł to mówi "nie" i tak w koło Macieju.Z wychodzeniem na dwór to samo chcesz iśc na dwór ? wtedy biegnie do szafy po ciuchy, kłdzie je na kanape i ucieka. Mówie chodz tu do mnie to Cie ubiorę - "nie", chcesz iśc na dwór ? "nie" itdszał normalnie nie za szybko na bunt ??do tego opracował sobie swój system migowy zeby się ze mna porozumiewac no super ale wolałaby zeby zaczął mowić po ludzku ![]() a on mi pokazuje i to sa normalne znaki np jak chce myć zęby puka paluszkami po zębach mówiąc szur, szur. jak chce cos dostac to pokazuje palcem gdzie dana rzecz jest a pozniej co tą rzeczą sie robi. Np latarke chciał po czym mówił pstryk, pstryk i pokazywał na sufit (tak zawsze się nia bawi) ech... chce mojego Adika sprzed tygodnia ![]() no i jeszcze chyba mu piątki idą wszystko na raz.to się nazaliłam ![]() lea bardzo fajna fryzurka
|
|
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, Apuś ma sporo włosków,więc pewnie będzie zabójczo z irokezem wyglądać.
![]() Dziś przyszedł wózek dla Maksia- jest super! Zgodnie z zaleceniem lekarza dzisiaj i jutro chyba też, siedzimy w domu. Maksiu od rana przy drzwiach tarasowych stał i tylko "tam, tam!' a ja mu ściemniałam, że dzisiaj nie, bo jest zimno. To poszedł do sypialki, wytargał skrzynie z zimowymi ubraniami, i przyniósł mi cały zestaw: kurtkę, czapkę i szalik. |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki
![]() No nic, zmykam robić pazurki Dobranoc
|
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
no, pustki.. straszliwe!
![]() więc i ja zmykam. EDIT: czas na życzenia. __**_** _**___** _**___**________*** * _**___**_______**__ **** _**__**_______*___** ___** __**__*______*__**__ ***__** ___**__*____*__**___ __**__* ____**_**__**_**____ ____** ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____*#o ___oo_______o#$#o __o##o______o####o _o#$###o__o#$#$#$#o o#####$o@@o########o o#$#$#o@@o##o#####o _o##__o##o_o##o ____o#$#o___o#$#o __o#$$#o_____o####o __o#$#o_____o######o _o###o_______o#o#o#o _o#o#o________o###o __o###o________o#o ___o#o#__________o ____o#o# ____o### _____o#o _______o Moc prezentów od zajączka co koszyczek trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego ! Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-04-09 o 22:35 |
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
![]() dziś rano zauważyłam na pampersie niki jakiś delikatny śluz nie wie co to ale jak sie w czasie świąt powtórzy to pójde po skierowanie na badania moczu i kału.Nikola dalej z powodzeniem pomyka bez pampersów ale na spacerki jej ubieram.jak będzie cieplej to bedzie bez.
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
hej nie mam czasu ani okazji pisać, ale podczytuje regularnie
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie mam co pisać to wkleję parę fotek
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No pustki rzeczywiście straszne ![]() Ja zaraz jadę na pocztę, potem zawieśc Hanie do mamy i na 11:00 do pracy, potem jadę paznokcie robić, Hania śpi u mamy, a R. na impreze z pracy idzie, więc pewnie wróci w nocy. Anula no super dziewczyny wyglądają Sylwia super w tych krótszych włoskach - o wiele lepiej To zmykam
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Was czytam b często, ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby odpisać
. wczoraj był ciężki dzień, bo Olafek miał wysoką gorączkę . dziś już, odpukać, nie ma, ale nadal jest marudny . ja czuję się coraz lepiej - przedwczoraj byłam na wosku i na ciuchach ONLY, czarną, koronkową bluzkę kimono z krótkim rękawem mojego ulubionego BIK BOK, czarną, przeźroczystą bluzkę z kapturem z dł rękawem z takiego sztywnego muślinu VILA, bluzkę drapowaną z krótkim rękawem w biało-czerwono-różowe kwiatki KOOKAI i jeszcze b dziwną bluzkę jakiejś, niszowej włoskiej marki - z rękawami do łokcia, dużym dekoltem i ramiączkami - w kolorowe na - druki - budynki i kwiaty turkusowo-morsko-różowe ![]() Anula, Twoje dziewczyny, obie piękne
ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ Edytowane przez ajanna Czas edycji: 2009-04-10 o 10:26 |
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Biedronka chodzi mi między klawiszami klawiatury, muszę na nią uważać.
Powiem Wam, że jestem w polu z przygotowaniem dmu na święta, siebie na święta i jedzenia. Jakoś mi czas przecieka między palcami, Lea - przyjeżdżaj mi pomóc!!!! Buziaki dla Maksia!!! Xantia pewnie pije nasze zdrowie... tak to sobie tłumaczę. Anula - dziewczyny śliczne. a tak swoją drogą, życzę Sylwii, by wygrały! Zawsze to byłaby wielka przygoda, taki wyjazd! A jak GnW? Są nowe odcinki? Minisia - fryz bardzo ładny, lubię rudzielce! Jeśli jeszcze o kimś zapomniałam to wybaczcie, jestem w mega pośpiechu!
|
#4488 | |
|
Konto usunięte
|
Klaudia na trzeciej fotce boska! ta minka!
![]() a Sylwii ładniej w takich krótszych włoskach. Cytat:
ale zakupy zrobiłaś. super!!gdybyś tylko bliżej mieszkała. ![]() ja pędze o fryzjera, będe kolor robić.
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się obkupiłaś Cytat:
A co do GNW to dopiero 19.04 będzie 19 odcinek. A potem już co tydzień, więc w połowie maja ma się sezon zakończyć. Pamiętam o Tobie Byłam w Garwolinie po ostatnie zakupy. Myślałam, że szału dostanę. Zaparkować nie było gdzie, w każdym sklepie kolejki. Klaudia mi cały czas płakała ![]() Ale odpoczęłam, zjadłam wędzoną rybkę zaraz wypiję jeszcze kawkę i będzie super. Wczoraj poszalałam z pazurkami- zrobiłam żółto fioletowe A tak wogóle to popatrzyłam na galerię na paznokciowym- tam to dziewczyny cuda robią
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
witam
we srode wieczorem pojechalismy z Adrianem do szpitala bo cos mi sie nie podobalo zapalenie gardla skoro zaczely sie straszne wymioty. Do szpitala trafilismy z temp 39C i okazalo sie po wszystkich badaniach ze mamy rotawirusa ![]() teraz juz jestesmy nawodnieni bardzo.. wyszlismy dzis na przepustke ale jak wszystko bedzie w nocy ok to jutro tylko podejdziemy po wypis. teraz poczytam co napisalyscie..
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Adulek
buziaczek od nas oby szybko przeszło laski jak tak z innej połki chciałam Was zapytac czy Wasze dziecie skaczą, podskakuja ? Bo moj bąk to tylko przybiera taka postawę zgina i prostuje nogi ale nie umie oderwac sie od podłogi a dziś na placu zabaw mnie zaskoczył bo wszedł i zszedł z 10 schodów sam bez trzymanki zawsze wołał o rękę a dziś niespodzianka ![]() a pozniej wlazł na wieżę drewnianą po pochylni takiej dośc stromej chyba coś mu sie odblokowało w musku |
|
|
|
#4492 |
|
Konto usunięte
|
kropeczko,
kanciu, Maks uwielbia skakać, ![]() jestem po fryzjerze. kolorek ładny, taki sobie brązowy. zmykam ciasto ukulać, będzie kruche z brzoskwiniami , budyniem i pianką. |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
kropka buziaczki dla Adrianka
kanciu Klaudia skacze odrywając nogi, ale dopiero od niedawna. lea pokaż kolorek. Ja w końcu nie farbowałam Spadam jeszcze coś podziałać w domku, a za godzinkę, może dłużej dzieci pójdą spać Jutro święcenie u nas o 9. Trochę za rano
|
|
#4494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na zjeżdżalnie sami wchodzą i zjeżdżają - najwyższa jest taka z platformą na na wysokości mojej szyi [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11830820][jestem po fryzjerze. kolorek ładny, taki sobie brązowy. [/QUOTE] pokaż
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
lea pokaz
pytałam bo dziś czytałam sobie o tym buncie nieszczesnym i wszędzie w opisach umiejętnosci jest skakanie no a człowiek ma klasyczne objawy buntu dwulatka ksiązkowe wręcz muszę zacząc pić meliskę |
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu to sobie mozemy rece podac bo Adi tez jest teraz na tym etapie. a skacze juz badzo dobrze i odrywa sie od ziemi ale mysmy sie uczyli skakania ze 2 miesiace temu. na poczatku tylko podrygiwal
poza tym cioteczki Adik bardzo dziekuje za zyczenia zdrowka . trzymajcie prosze kciuki aby noc byla bez sensacji. wtedy juz na pewno bedziemy na drodze do wyzdrowienia
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-04-10 o 21:05 |
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Ja również życze duzo zdrówka dla Adiego
Kuba od wczoraj ma temperature, dzisiaj byliśmy u lekarza i w płucach czysto, gardło też, chyba to ząbki ![]() Anula- Ładnie Sylwi w takich włoskach Co do skakania to Kubus nie umie skakać. |
|
|
|
#4498 | |
|
Konto usunięte
|
dobrze powiedziane.
![]() u nas święcenia są trzy razy- o 13:00, 14:00 i 15:00. chyba się wybiorę z Maksiem na te pierwsze, a potem od razu do spania. może lepiej Apuś niech tą melise pije. ![]() Cytat:
kolorku nie pokaże, bo umyłam włosy i siedzę sobie z ręcznikowym turbanem na głowie. musiałam umyć, bo na skórze farbe jeszcze było znac, to przecież tak na święcenie nie pójdę.Ale jutro popstrykam jakieś świąteczne fotki to wam pokaże. ps. moje ciacho bardzo pracochłonne, ale wyszło przepyszne. |
|
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Pogodnych, rodzinnych, wypełnionych wyłącznie pozytywną energią Świąt Wielkanocnych
życzą Marcelina, Laurunia i Rafał |
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Witam wpadłam tylko życzyć wszystkim
WESOłYCH, POGODNYCH (to się tyczy pogody ) I SPOKOJNYCH śWIąT
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Maksiu i 6 godzin na podwórku wybiega nie siadając ani na moment, i to jednorazowo 6 godzin!!
szkoda czasu na sen 

, ten go głaszcze, obsypuje piachem z wiaderka, kładzie się na niego, a nawet chciał go chyba skopać 

Muszę mu to "zalepic" zeby mogł się bawić
tam jest duzo wysypanego piachu ala plaza, chciałam zaanektować do mini piaskownicy na balkon. Zanim kupię piach do piaskownicy na ogródek
wszystko na raz.

zaraz wypiję jeszcze kawkę i będzie super. Wczoraj poszalałam z pazurkami- zrobiłam żółto fioletowe
oby szybko przeszło
.