|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Koniecznie porozmawiaj ze swoim facetem o tych papierochach i zdrowym odzywianiu. Najwyzej gotuj mu cos, co ma duzo cynku skoro nie chce brac pastylek. |
|
|
|
|
#2012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() DRA widze, że dopadają Cię dołki... I za całą resztę też!
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Pampuszki Słodkie
![]() Dariusiu! wezmę L4 i to nawet po to żeby pilnować Twoich dołków ![]() ja dziś znów obudziłam się po 6 hyhy ale po 7 przysnełam, i teraz wstaliśmy ![]() muszę iść zrobić śniadanko pamiętajcie dziś WIELKI PIĄTEK-nie jemy mięska ![]() oczywiście nie jedzą Ci którzy obchodzą święta ![]() spadam robić śniadanie odezwę się potem za wszystkie Nasze Słonka trzymam kciuki żeby nie przyszła więcej @! ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2014 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestesmy we dwie takie stare stazem w starankach...ehh ale damy rade kochana-musimy-musimy tez wierzyc ze nam sie uda-mamy tu tyle wspanialych i cieplych slow od naszych przyjaciolek ze damy rade ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Aliisanka wczoraj nie mialam jak pogratulowac bety bo nie mialam netka w domu chwilowo ale dzis rano wszystko nadrobilam Super-ciesze sie ze bedziesz mamusia-bedziesz na pewno cudowna mamusia trzymaj sie cieplutko i dbaj o fasoleczke bo ona teraz najwazniejsza
|
||
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() mój mąż dziś w nocy wrócił dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad bo mam pustke w głowie, może jakieś propozycje Dra, Rosa :przytul : przytulam mocniej niż zwykleAllisanko cieszę się że wszystko dobrze u Was, a może poślesz jakieś fluidki? |
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
U mnie też pogoda dziś piękna, ja co prawda siedzę w pracy, ale dziś krócej... A potem całe 3 dni wolnego aliisanka ![]() dra ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale mięska nie jemy... Teraz mieszkam u teściów i chyba będzie jakiś ryż z warzywami czy coś w tym rodzaju. Myślę, że każde jarskie danie się nada
|
|
|
|
|
#2018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie Nataniel tez był malutki, pozniej jeszcze te plamienie, bralam duphaston do 19 tygodnia bo ponoc jak sie zacznie brac to trzeba brac do 18-20 tygodnia zeby ciaze utyzmac pozniej organizm sam sobie wytara progesteron i sie ciaża utrymuje bez medykamentów.a teraz Nataniel jest wiekszy od "rówiesnikow" o okolo 2 tygodnie ! wiec głow do góry nie przemeczac sie kobietki ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- celka - troche dziwi mnie twoja ginekolog , ze tak Tobie powiedziała, zamiast wytłumaczyc co i jak to Tobie tylko jeszcze problemy i zmartwienia na głowe dołożyła . Ja Tobie mowie bedzie dobrze !!! ze mna na oddziale lezała dziewczyna u ktorej do 8 tygodnia nie stwierdzono serduszka u płodu a raczej zarodka i chccieli ja 3 razy czyscic ale si enie dała po chyba 10 usg okazało sie ze serduszko sie pojawiło, ze jak na tym etapie wsio jest ok ! Mam z nia konakt przez gg i mowi ze ma zdrowego synka kotry nadrobil zaleglosc i ma proawdlowe wymiary jak na 24 tydzien ciazy ! więc głowa do góry
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||||
|
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja myślę o wszystkich starających się, ale akurat napisałam od dra i yolandzie, bo one należą do najdłużej starających się.
16 kwietnia idę na kolejną wizytę do gina, to wrzucę tu kolejną porcję fluidków ![]() Cytat:
Nie przypuszczałam, że Cię tak potraktuje. Zachodze w głowę, dlaczego? Może dlatego, że nie byłaś prywatnie? Ale dla mnie to nie argument. Lekarz powinien zachowywać się tak samo w stosunku do pacjentów na "kasę chorych" i do tych prywatnych.Cytat:
|
|
#2020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
już lepiej piekna pogoda i humor też jest ![]() Cytat:
moze jednak @ nie przyjdzie ![]() częstuje się jednym ![]() Cytat:
no to lekarz jednym słowem cię zbył,nie chce się podjąć leczenia,a może się nie zna i teraz wyszło,wiec dobrze,że idziesz do nowego.I zaciskam kciuki,aby w końcu wam się udało ![]() Cytat:
![]() wiesz martwię się,niedosyć,że pali to niestety jest kierowcą i to też źle wpływa ale musze z nim pogadać co robimy,dziś musze z nim pogadać Cytat:
Cytat:
![]() ale już ze 3 cykle na luzie podchodziłam,jak była @ to sie nie przejełam,wczoraj chyba wybuchłam,bo za wczesnie przyszła,ale moze w końcu się unormuje,bo przed poronieniem miałam co 28dni moze wraca do starych czasó ,ale się nie spodziewałam i dlatego,ale już lepiej się czuję ![]() Cytat:
![]() no ja tez w maju wybieram się do ginka,tylko musi facet ze mna współpracować,żebym dalej przeszli,bo ginka moze porobić mi badania,ale ona się upiera,ze facet musi iść na badanie wtedy ruszymyy dalej dzięki ![]() Cytat:
![]() dziękuje dziewczyny,ze jesteście i wspieracie dziękuje kochane
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
z centrum przedświątecznego bałaganu domowego przesyłam Wam pozytywne fluidki od mojej Kruszynki/ mojego Okruszka! mam nadzieję, że nalot wiosennych bocianów dopiero się zaczął! PS: Dra, kochana, wiem, że Ci ciężko ale głeboko wierzę, że zanim załamiesz się na dobre coś zakwitnie w Twoim brzuszku i wynagrodzi wszystkie niepowodzenia, dołki, łzy..gorąco w to wierzę, myslę o Tobie ciepło...
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!
![]() ja już w następny czwartek idę do lekarza potwierdzić że to fasolka
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz po becikowe te "zasluzone"zglaszaja sie wsyztskie kobiety bez wyjatku ze wzgledu na to ze 1000 złotych na piechote nie hcodzi a mozna cos kupic dziecku , wiadomo jak jest z małymi dziecmi to wor bez dna wiec kazdy grosz sie przyda chocby na szczepienia skojarozne kotre nie sa refundowane a dziecko kłuje sie raz a nie trzy podczas szczepienia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj, ciebie też pamiętam i zabieram na szczescie z tą @ jest najgorsze że czuje sie dobrze, najwyzej po swietach zrobię ponownie test. zmykam dalej pracować. |
|
|
|
|
#2025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na obiadek zrobie ziemniaczki, jajka sadzone i buraczki lub maślanka...szybkie i nie trzeba myśleć lece dalej robić porządki a na jutro zostawie pieczenie ciasta, muszę upichcić 2 karpatki i jakieś saładki, bo jedziemy do mamy ...miłego dnia |
||
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, takze tez mi niedługo roczek stuknie.Wole zeby na liscie było napisane ze to dopiero 4 cykl kiedy dostalismy zielone swiatlo od lekarza, jakos mniej mi wtedy smutno. No nic zabieram sie dalej za porzadki. Placuszek juz w piekarniku i o dziwo wojny z tesciową o piekarnik nie było ![]() Pozdrowionka
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co wydaje mi się że udało się zafasolkować bo ja po każdych przytulankach nóżki do góry
może to jest jakiś sposób?---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- jej współczuje z tą teściową moja jest super no ale mieszkamy osobno
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak widac zadziałało , i kopniaki synka wynagradzają mi ta niewygode pod postacia braku prysznica po seksie ;] ale czego sie nie robi aby miec fasolke
|
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
ja tez raz "kołyskę" zrobiłam
i kto wie może właśnie wtedy nam się udało? dziewczyny a to od nas |
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
to może kobitki jednak w tym coś jest ja za każdym razem tak robiłam po za pierwszym cyklem staranek a 2 drugim chyba się udało,chyba że testy mnie okłamały
ale wrednej@ nie ma
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ja też trzymałam nóżki w górze i też prysznic dopiero rano, żeby żołnierzyków "nie wypłukać" ...
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
a z tymi nużkami w górę,u chyba z 5 lub 6 cykli próbowałam i zero mycia nie podziałało,to odpuściłam,jednym pomaga innym nie
ja trochę musiałam polezeć,bo w brzusiu ściska,ale już przeszło i biore psiaki zaraz i idę na spacer.Jednego mam zwykłego kundelka,ale bardzo go lubie,a drugi siostra przywiozła,aby się zaopiekować yorka,a tego psiaka trzeba poświęcac duzo uwagi i jak gdzies wychodzi ucieka,wiec będzie wielkie pilnowanie,ale idę taka piekna pogoda,że muszę sie chodz kawałek przejść,tż zostaje,bo sciedzi w łożku jeszcze,ale już lepiej,ale nie jeszcze posiedzi...
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie pozycje w czasie seksu pryzbierłyscie? my od tyłu lub na jeżdzcca i po nogi w gore
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej to od tyłu ...
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Gizmiątko, byłam u lekarza
to tylko stan zapalny ... ![]() jak tylko zobaczę dzidzię na monitorze, zacznę wysyłam wszystkim kochanym bąbelkom tutaj fluidki ![]() ja dziś na obiad mam zapiekankę, z makaronowo-warzywna z sosem śmietankowo-pieczarkowym pyyyycha, własnie siedzi w piekarniku ![]() chciałam też zrobic naleśniczki ale mąż coś nie miał ochoty ![]() jutro robie ciacha, brownies, babkę, i może coś jeszcze zobaczymy, bo całe święta w domku nas nie będzie ![]() pod koniec kwietnia idę na kolejną wizytę, a konkretnie 30 kwietnia ![]() ja kochałam się od tyłu bo lubimy, a nogi odpuściłam jakiś czas temu, i przestałam podnosić do góry
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wstydzę i nie powiem
( mój mąż by padł jakby wiedział o czy my tu gadamy hihihi
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
aliisnka tak się cieszę że u ciebie fasoleczka potwierdzona
![]() A ty jak sie czujesz?dolega ci coś?mnie dziś tylko ból głowy
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to wszystkie,ale najbardziej lubiana to od tyłu hihi ja się dosiadłąm do kompa i jeszcze na ten spacer nie posżłam no,ale zbieram sie i idę do pózniej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

No i pecherzyk jest jakis malutki - wyglada na ciaze ponizej 4 tyg a u mnie dzis juz pelne 5 tygodni
jak narobiłam paniki żeby jechać do lekarza strasznie się przejął, a teraz cieszy się że jest ok 

:przytul :

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla aliisanki, martyN23, celki2000 ankimb
za wszystkie pozostałe
do Invicty.... Byłam zszokowana
Miałam wrażenie, że chce mnie zbyć.... Teraz po świętach ide do innego gina i mam nadzieję, że ten potraktuje mnie lepiej... i że podejmie sie leczenia nas... jak nic z tego nie wyjdzie to po wakacjach pojedziemy do gdańska na leczenie...taki nasz plan na teraz