![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko się zastanawiam czy to nie jest dużo za zaproszenia. W sumie to jeszcze dużo czasu do zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() 370 dni ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-12 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
no a ja byłam na 6 rano w kosciólku, sniadanko świąteczne już zjedzone.. i tak sobie uświadomiłam że tylko następne ostatnie święta spędze jako panna jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() wlasnie wstalam ![]() ![]() ![]() Samoa wydaje mi sie, ze cena calkiem ok. tzn zauwazyalam, ze zazwyczaj podoba mi sie malo co co schodzi ponizej 3zl za sztuke,a najczesiej to podobaja mi sie za takie w okolicach 4zl/sztuke ![]() ![]() ide poszukac w barku jakiegos dobrego winka do obiadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle Lain tż obejrzał te wyjazdy z peru.pl i tam nie ma wliczonych przelotów, więc z przelotem sama wycieczka wyjdzie koło 10 tys. na łebka, plus jakies wydatki na miejscu to chcąc nie chcąc 25 tys. nas na tyle na tą chwilę nie stać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
ale niektóre mają problemy
![]() ![]() A w minionym tygodniu sie dowiedzialam, że muszę niedługo fryzjera i makijaż zamówić już, bo tam, gdzie bym chciała, to terminy już gonią ;( Nooo kudre1 Tyle czasu jeszcze, sama nie wiem, czy będę się sama malować, jak się uczesać, a już zaklepywać mam! Jak u Was sie wogóle ceny czegoś takiego plasują? Bo tu gdzie chcę jest tak: fryz - 85-100zł (na włosy średnio- i długie) makijaż 60-80 Czyli 150-200zł (w zaokrągleniu), a do tego przecież jeszcze pazury, opalanie, depilacja...
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cen, to moim zdaniem astronomiczne ![]() ![]() PS. Mój 800 post ![]() Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-04-12 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w podróż poślubną jade z moim tż do Barcelony i wyjdzie nas na 2 tyg ok 2000 zł ![]() co do fryzjera to faktycznie u niektórych trzeba by już sie zapisywać..ja do swojego też muszę iśc i cały dzień zarezerwować... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Samoa jeśli chodzi o ten garnitur to ja wolałabym dać dziecku te pieniądze na coś innego (a przecież na początku każdy grosz się przyda - moim zdaniem) niż na garnitur Hugo Bossa. Może jego mama patrzy na to w podobny sposób?
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-04-12 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty nie będziesz mieszkać ze swoim mężczyzną przed ślubem? Przecież z tego co pamiętam macie mieszkanie już załatwione? A ja dostałam @ akurat dzisiaj rano ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Cytat:
![]() Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-04-12 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na razie Aniołku będę mieszkać z rodzicami z przyczyn czysto ekonomicznych ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
my w Bielsku jednak
![]() jej, chciałabym mieć dylematy takie jak Samcia, czy mieszkanie czy dom... my do końca życia pewnie będziemy wynajmować ![]() a obrączki za 3000? to chyba bardzo dużo ... my będziemy mieć swoje złoto więc wyjdzie taniej ![]() wesołych świat ![]()
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym mieszkaniem, to doskonale Cię rozumiem. U nas pewnie będzie identycznie ![]() Edit: Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do obrączek to na prawdę trochę drogo. My tak planujemy ok. 1000- 1500 już za dwie obrączki ![]() Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-04-12 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Krk maikjaż ok. 150 zł fryzjer też 150-200 zł, ale to w sieciówkach, bo w takich osiedlowych myślę, że koło 100-150 zł, wiec dużo. Ja jeszcze nie mam upatrzonego fryzjera. Jeszcze paznokcie ze stówę, masakra. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tyle tz powiedział, że max. możemy dac za obrączki, patrzyłam na stronie Kruka i Aparta jakie sa ceny modeli, które sie nam podobają i wychodzi 2000-2600 za dwie sztuki, wiadomo, ze nie chcemy cudować i wydawać maksymalnej kwoty, ale co poradzę, że te, które sie nam podobają az tyle koszują, wiem, że to dużo, ale na całe życie. Tez mogłabym miec ze swojego złota, którego nie nosze, może na jedną obrączkę by się uzbierało, ale dziewczyny pisały, że brzydkie takie obrączki moga wyjść. Złoto ma w sobie też domieszki innych metali i jak się zmiesza rózne próby to może wyjść np.80% złota w złocie a reszta to jakieś metale i to złoto może mieć brzydki kolor. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! już chciałam napisać "kocice" , no ale z drugiej strony my wciąż kocice tylko z przyczajenia
![]() tak poczytałam i też sobie uświadomiłam,że przecież nie potrzeba tylko zaproszeń ile osób, na szczęści ![]() ja byłam na 9 w kościele, śniadanko zjedzone, a teraz wszystkich leniuch złapał ![]() my teraz mieszkamy osobno, dzieli nas jakieś 350 km ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie malować będzie moja bratowa, jest w tym świetna, ma dobre kosmetyki bo maluje do sesji zdjęciowych.No i ufam jej w 100%,będę miała setki próbnych Ale na pewno zainwestuje w bazę,podkład i takie tam.. A fryzura...nie myślałam,że tak wcześnie trzeba się za tym rozglądać ![]() pojutrze do Tż!!! ![]()
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie podejście i szczerze troche sie dziwię dziewczynom, które biorą ślub w trakcie studiów bez widoków na pracę. Albo z planami w stylu weźmiemy slub w tym itym roku, bo powinnismy juz miec pracę. Ja bym sie bała podjąć taką decyzję. Fajnie Ci z tą bratową ![]() Właśnie sie martwię tymi próbnymi makijazami i fryzurami, że dużo to będzie kosztowało. A sama sie nie pomaluję, bo jakoś mnie okazja przeraża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz,to wszystko właśnie od podejścia zależy ![]() Nie jest też wykluczone, że magisterkę będę robić zaocznie i pracować, żeby przyśpieszyć naszą wyprowadzkę stąd. Więc co do pogrubionego w zupełności się zgadzam z Tobą, ale fakt,że Tż będzie pracował a ja raczej nie, nie jest dla mnie uwłaczający ani nic w tym stylu - bo to przejściowe i sytuacja tego wymaga.Wiadomo, mnie to się też do końca nie podoba, ale pragnienie bycia razem już, budowania życia wspólnie jest silniejsze. Tak w życiu jest, każdy wybiera swoją drogę. Co do podkreślonego, też tak myślałam całe lata, ale czy kiedykolwiek mogę mieć pewne widoki na pracę, czy wiem ,że ona na mnie czeka? No chyba,że się firmę przejmuję czy coś takiego ![]() ![]() Takie ot moje przemyślenia ![]() Cytat:
![]() Mnie napewno nie będzie się chciało ust malować w trakcie imprezy, ale coś tam warto mieć ![]() ![]()
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My takim sposobem moglibyśmy byc małżeństwem od dwóch lat, bo tyle juz pracuje tż, ale kwestią wyboru jest to, że tak nie chcemy, bo dla nas taki układ jest niepoważny - równie dobrze można odkładac kasę jako nie-małżeństwo, ale z drugiej strony ilez mozna czekać, żeby razem mieszkać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Znalazłam fajnego sprzedawcę na allegro ![]() http://www.allegro.pl/item601944444_...ta_gratis.html zobaczice jakie ma ładne zawieszki na wódkę, chciałoby sie juz amówić, szkoda, że to musi pasować do innych rzeczy ![]() Zaraz jade do mojego chrześniaka. Kupilismy mu kręgle, więc sie z nim pobawię ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, a jak u was z dekoracją sali < częśc dekoroacji mam zagwarantowane..ale częśc chciałabym zmienić i dołozyc troszkę na sali do tańczenia, bo mam oddzielnie >? Bo zastanawiam sie czy nie zrobić takiej dekoracji jak chcę sama... napisałam do dekoratorki ile bierze za dekoracje sali...ale boje sie że taka jak bym chciała wyjdzie dośc drogo
![]() najbardziej martwie sie tym ze po prostu bedzie mało czasu ze by to tak fajnie ładnie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Samoa wiem o co Ci chodzi, rozumiem doskonale. Mam też świadomość,że ponosimy spore ryzyko (np. utrata pracy przez Tż) i że to nie jest 100% samodzielność, no ale tak jak napisałaś najlepiej wygrać w totka
![]() ![]() ![]() Fiksator nie robi tapety, jak się go dobrze nałoży. Ma takie "konserwujące" działanie ![]() kiedyś przeczytałam,że lakier do włosów psikany na twarz z daleka też utrwala makijaż - i stosowałam to na wielkie wyjścia, potwierdzam, lepiej się wszystko trzyma ;p fajne te zawieszki, zaproszenia też niczego sobie. Lubię takie "wstążkowe" elementy ![]() znikam na barszczyk biały ![]()
#442 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
chcemy, ale zanim on skończy doktorat to będzie 5 lat a od razu nie będziemy przecież zarabiać po 2 tys każde
![]()
#444 |
Raczkowanie
|
Witam miłe Panie
![]() To mój debiut na tym forum więc na początku postaram się zrobić dobre wrażenie i z okazji Świąt składam najserdeczniejsze życzenia wszystkim Forumowiczkom ![]() Ślub mam za 1 rok i 4 miesiące (od razu upraszam się o wciągnięcie mnie na listę przyszłych żon ![]() ![]() ![]() Mam spore zaległości, ale póki co zdążyłam przeczytać wątek o wspólnym mieszkaniu po czy też przed ślubem. My mamy to szczęście, że od 2 tygodni mieszkamy już razem z Narzeczonym we własnym mieszkaniu - prezent przed-ślubny od kochanych Rodziców ![]() ![]() Mi na podróż poślubną marzą się Włochy... (studiuję italianistykę, więc moja italomania jest zrozumiała ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
Jesteśmy razem od: 02.07.2005 ![]() Zaręczeni od: 17.12.2008 ![]() Ślub: 14.08.2010 ![]() Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-04-12 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam nową PM ![]() Najważniejsze bys znalazła sobie zespól lub DJ jak wolisz.. no i fotografa jak Ci za kims dobrym zależy Ja już mieszkam ze swoim tż 2 lata..choć w akademiku narazie bo oboje studiujemy..przyszły rok akademicki bedziemy osobno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Dzięki za radę
![]() ![]() ![]() O, działeczka super rzecz! ![]() ![]() ![]()
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My tez pewnie pomieszkamy troszke u rodzicow, ale będziemy się starać jak najkrócej.. po prostu w maju bierzemy ślub, w czerwcu mgr bronię więc od razu pracy mogę nie mieć, TŻ już pracuje, ale dopiero za rok w maju dostanie umowę na stałe i wtedy dopiero będziemy mieć zdolnośc kredytową i nie będzie to dla nas uwłaczające że będziemy mieszkac na razie u rodzicówbo będziemy się dokładać do zycia i nie będziecmy na ich utrzymaniu.. co do podróży poslubnej to będę się bardzo cieszyć chociażby z wyjazdu w polskie góry, ale to pewnie nie od razu po slubie tylko jak już po obronie mgr.. obrączki moja siostra lupili za 1600 zł i są śliczne, myslę też nad tym aby może zaproszenia gupić gotowe, np moja siostra kupiła na all z wypisaniem już z nazwiskami i płaca 1,80 za sztukę więc muszę się zatsanowić bo ja większych zdolności plastycznych to nie mam ![]() ogólnie to dzisiaj mija 8 miesięcy od naszych zaręczyn ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a moze tak nam sie Egipt i nurkowanie spodoba, ze wrocimy tam i zrobimy kurs nurkowy na jakis tam stopien ![]() ![]() ja czasem tez mam taka slubna faze ![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie to jest taki sam problem jak. np. masz 100zl i musisz kupic buty, ale wszystkie jakie ci sie podobaja sa za 200... to jest taki sam problem tylko w wiekszej skali i tyle... wiec nie rozumiem zdziwienia... troche niemila ta Twoja uwaga... ![]() Cytat:
![]() my dopuszczamy do siebie mysl o mieszkaniu z moimi rodzicami (juz teraz praktycznie tak to wyglada, bo TZ glownie u mnie siedzi ciagle ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ślub w Krk? Cytat:
ja też się nie napalam, bo trzeba samemu kupić te bilety, czyli gdzies tak na jesień, żeby były tanie a do jesieni juz blisko a ja nie wiem czy nam się wyklaruje sytuacja na tyle do tego czasu. Chyba, że dostanę pracę tam gdzie mam zamiar wysłać cv ![]() NIe moge się doczekać tego Waszego Egiptu ![]() ![]() Mi sie tż dlatego oświadczył wtedy kiedy się oświadczył, żebyśmy za długo nie musieli czekać a i tak czekamy ![]() ![]() A jeszcze co do mieszkania z rodzicami ja nie mogłabym z moimi miekszać, bo mam ich już dość, są fajni, super itp. ale mam dośc mieszkana z nimi, bo w ich oczach ja mam tylko sprzątać, co chwile mi sie zarzuca, że nic w domu nie robię ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.